A betegek kérdései (10614)

  • Kedves Főorvosnő! Az MRI eredményem elemzését szeretném kérni Öntől. Mekkora sérvem van és…

    Kedves Főorvosnő!

    Az MRI eredményem elemzését szeretném kérni Öntől. Mekkora sérvem van és javasolt-e a műtét?

    Vizsgálat: MR Gerinc gerinc régiónként natív

    Módszer:
    Sagittalis T1, T2, STIR, axialis T2

    Lelet:
    Lumbalis gerinc MR vizsgálata natívan.

    A Th.XI.-S.III. szakasz ítélhető meg.
    Az ágyéki lordosis megtartott, érdemi scoliosis nem ábrázolódik.
    A leképezett csigolyák magassága, jelintenzitása és helyzete normális.
    L.V.-S.I. magasságban a csigolyaperemeken körkörösen enyhe spondyloticus megnyúlások
    láthatók, a kisizületi arthrosis nem számottevő mértékű.
    L.V.⁄S.I. discus dehidrált állományú, enyhén ellapult, rajta dorsalisan a
    középvonaltól jobbra jelentős körülírt hernia látható, mely egyértelműen komprimálja
    az eredő jobb oldali S.1. gyököt és szűkíti a jobb oldali L.5. neuroforament.
    A többi ábrázolt intervertebralis discus helyzete és jelintenzitása normális.
    A látótérbe került gerincvelői szakasz és conus terminalis szabályos helyzetű és
    állományú.

    Orvosi vélemény:
    Dehidráció et hernia disci paramedialis et foraminalis L.V.⁄S.I. l.d., jobb oldali
    S 1 és L 5 gyöki kompresszióval.

    Köszönöm megtisztelő válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Nem tudom megmondani, hogy kell-e műtét, mert a képalkotó által adott lelet ellenére a műtéti beavatkozás szükségessége a fizikális vizsgálat eredményétől függ, azaz, hogy van-e gyöki érintettségre utaló tünete⁄bénulása. Ha nincs, akkor gerincizom erősítő torna, fájdalom esetén medencerögzítő használata, azaz konzervatív kezelés javasolt.

  • Kedves Doktornő! 45 éves vagyok,fogászatban dolgozom,mindennap reggeltől-estig és szinte…

    Kedves Doktornő!

    45 éves vagyok,fogászatban dolgozom,mindennap reggeltől-estig és szinte végig állok. Most vettem észre ,hogy a bal lábam kezd bütykösödni..gyerekkorom óta van egy kis lúdtalpam,emiatt is a legjobb papucsokban dolgozom,de ennek ellenére előjött a bütyök. Azt szeretném megkérdezni,hogy a fatalpú klumpa(Scholl) esetleg okozhatta-e és a másik kérdésem pedig, melyik bütyökkorrigálót javasolja doktornő,az éjszakait vagy esetleg az univerzálist a halluxfix-t? Nagyon sok fajta van,nem tudom eldönteni melyik lenne a legjobb..
    Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Ha tudja napközben viselni, akkor jó az univerzális, ha nem akkor az éjszakai egy kicsit erősebb. Fokozatosan szokja meg. (Figyelni kell az oldaliságra!)
    Emellett célszerű a papucsba harántemelőt építtetni ortopéd műszerésszel.

  • T.Dr.Nő! Pár héttel ezelőtt kezdődött a problémám. Éjel arra ébredtem, hogy nagyon el van merevedve…

    T.Dr.Nő! Pár héttel ezelőtt kezdődött a problémám. Éjel arra ébredtem, hogy nagyon el van merevedve a jobb lábamon az öregujj. Percekig tartó erős fájdalom után oldódott a merevség és érzékeny volt az ujj, de betudtam hajlítani. Most már nemcsak éjszaka, hanem napközben is jelentkezik ez a dolog. mintha lenne egy kis csont kinővés is az ujj alatt. Mitől lehet ez és mi a megoldás? Köszönöm válaszát

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Meg kellene mutassa orvosnak, esetleg labor vizsgálatot is készíttetni (gyulladás, köszvény irányában).

  • Udvozlom, sajnos orvosommal nehez melyrehato beszelgetesbe elegyednem, ezert irok Onnek (masodszor),…

    Udvozlom, sajnos orvosommal nehez melyrehato beszelgetesbe elegyednem, ezert irok Onnek (masodszor), hatha tudna linkekkel segiteni, hogy a terdem teljes szerkezetet megismerhessem. Tanulekony vagyok :)
    Meniszkuszmutet utan vagyok, allitolag 20 szazalekat tavolitottak el (talan belso-hatso szarvon, az MRI IV fokozatot jelzett itt, illetve a lateralis szarvakon ket II. fokozatu serulest) tehat kilatasaim nem teljesen rosszak, ugye? Azonban egyeb dolgok is szerepelnek az elbocsato papiron, ami sajnos romanul van, de gondolom a kodok nemzetkoziek, meg a szoveg is nagyon latin-szagu:
    Principal M65.86, Secundar M25.86 Secundar M94.96. utana pedig: SINOVITA REACTIVA SEPT VERTICAL PERSISTENT CONDROPATIE ICRS I⁄II (mind a jobb terden) Sajnos keptelen vagyok ertelmezni ezeket, mivel ezek allitolag egyutt jelentenek valamit a szakertonek.
    Az epikrizisben pedig az all romanul, de gondolom On erteni fogja igy is: Artroscopie exploratorie, Sinovectomie partiala, rezectie sept vertical persistent. A szinovialis hartya reszleges eltavolitasanak kovetkezmenyeirol semmit sem talaltam a neten ezert most azon aggodok, hogy nem lesz megfelelo az izuletem "zsirozasa", az utolsot pedig egyaltalan nem vagom, h micsoda, de valami olyasmit mondott a doki fel mondatban, h. mintha a terdizulet ket reszleget egybe nyitotta volna a hartya eltavolitasaval. Ez igy jelent valamit? Akkor gondoltam nem tudalekoskodok, majd utanaolvasok, de nem sok sikerrel jartam eddig :(
    Nagyon halas lennek ha utba igazitana. Netes szakirodalmat is ajanlhat, eppen raerek a gyogytornak es jegelesek kozott par hetig :)
    Koszonom, tisztelettel A.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    M65= synovitis (a synoviális hártya gyulladása)
    M25= ízületi rendellenesség
    M94= porc rendellenesség
    Arthroscopos feltárásból a synoviális hártya túlburjánzott, gyulladásos szövetét távolították el (nem az egészet), valamint azt a túlhúzó kötöszövetes képződményt, ami szintén a panaszait okozta. Emellett a térdízülete teljes értékű lehet, ha a folyamat megnyugszik.
    (Ha a net-en beírja, hogy térdízület, több anyagot is talál, ami segíthet eligazodni.)

  • Tisztelt Főorvosnő! A férjem 60 éves , normál testalkatú férfi. Márciusban , mint a derült…

    Tisztelt Főorvosnő!

    A férjem 60 éves , normál testalkatú férfi. Márciusban , mint a derült égből villámcsapás elkapta egy csúnya köszvényes roham. A jobb lábfeje bedagadt és úgy nézett ki, mint amit alaposan leforráztak. A körzeti orvos a Colchicum-Dispert tabletta szedését írta elő, majd miután lelohadt a duzzanat és a fájdalom is enyhűlt a Milurit tablettát.
    Szerencsére kapható és nem is nagyon drága, húgysavszint mérő készülék, amit beszereztünk. Eddig is sok zöldet ettünk, vöröshúst soha,,..de március óta purinszegény étrendet vezettem be. Úgy gondolom, hogy a gyógyszer és az étrend hatására a férjem húgysavszintje most az alsó érték körül mozog.
    Viszont pár napja ismét megduzzadt a lábfeje, a bőre feszes és olyan fájdalma van, mint a diagnosztizált köszvényes rohamnál volt.
    Viszont a húgysavszintje teljesen normális. ⁄A Milurit tablettát folyamatosan szedi⁄

    Azt szeretném megkérdezni öntől.hogy ez a mostani "állapot" is köszvényes roham? Lehetséges köszvényes roham normális húgysavszint ellenére is?
    Kissé össze vagyunk zavarodva, mert eddig úgy tudtuk, hogy ha a húgysavszint normális nem következhet be köszvényes roham.

    Válaszát várva, köszönettel: Marion

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Nem lehet, hogy "megcsípte" valami? Ez lehet pók mászás is. Mindenesetre kenjék hűsítő krémmel, szedjen diclofenák tartalmú fájdalomcsillapítót. Ha nem múlnak a tünetek, vissza kellene menni az orvosukhoz.

  • Üdvözlöm Doktornő! Két témával fordulnék Önhöz: Hogyan kell helyesen ülni a dyn air párnán?…

    Üdvözlöm Doktornő!

    Két témával fordulnék Önhöz: Hogyan kell helyesen ülni a dyn air párnán? Egy hete kezdtem el használni, fokozatosan szoktatom magam hozzá, egy órával mindig többet ülök rajt. De úgy, hogy nem teljesen a tetején, hanem kb a 3⁄4-éig, vagy feléig amolyan lecsúszva félén. Jól csinálom? Az a baj, hogy ha teljesen le is engedem az irodai ülést, s ezen ülök, túl magasan vagyok, az alkarom nincs az asztalon mikor gépelek. Ez így helytelenm?
    Másik sajnos a bügyköm, ami egyre rosszabb, mosts zerencsére szandál időszak van, így nem kell belepaszíroznom a cipőbe (nehezen találok divatos de szlkes cipot). Hol találok megfelelő harántemelő talpbetétet? Éjszakára használjak hallus walgust? Úgy szoktam, hogy a nagylábujj és 2. közé teszek egy zoknit, mert h.v-t még nem vettem. Ez butaság?köszönöm a tanácsait! Üdvözlettel: 27⁄nő

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    A dyn-air párna közepére kell ülni. Lehet, hogy a klaviaturát fel kellene tenni az asztalra.

    A hallux valgus kezelő készüléket éjszaka kell használni (bár van olyan is, amelyik az ízület vonalában mozog, azt sportcipőben nappal is lehet alkalmazni), más távolítás nem jó, mert nem korrigálja az I. ujj tengelyét. Ortopéd műszerésszel (cipésszel) kellene a cipőkébe haránt-emelőt készíttetni.

  • Tisztelt Doktornő! Fèl éve a jobb vàdlim vastagabb mint a bal és az erek is egyre csúnyàbbak!…

    Tisztelt Doktornő! Fèl éve a jobb vàdlim vastagabb mint a bal és az erek is egyre csúnyàbbak! Voltam color doppler vizsgálaton és a papiromra azt írtàk hogy, jo.a véna peronearban nem friss szervülő trombosisra van gyanu. Azt mondta a doktornő hogy van trombosisom de a belgyógyàszaton azt hogy nincs. A kérdésem az lenne hogy van vagy nincs trombózis!
    Köszönöm vàlaszàt!!!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Ezt én nem tudom eldönteni (nem vizsgáltam). Az UH vizsgálat alapján volt egy elzáródás (ami vénás trombózis), de nem tudom, milyen a keringése. De úgy gondolom, hogy valamilyen trombocita aggregáció gátlót kellene szednie (pl. aspirin).

  • Tisztelt Doktornő ! Előző levelemre megköszönöm a válaszát . A diagnózis a háti gerinc labilis…

    Tisztelt Doktornő !

    Előző levelemre megköszönöm a válaszát . A diagnózis a háti gerinc labilis .Fokozott Kyphosis.A 8 as 9 es csigolyák ,fedő és zárólemeze kissé axcavalt .Szeretném megkérdezni ,hogy ez müthető .? Vagy mindig ezzel a fájdalommal kell élnem .? és csak a fájdalom csillapítok szedésével lehet szüntetni ? Mint az előző levelében meg írta .hogy már nem bénúlhatok le ennyi ídő után . Szeptemberben volt a balesetem .s nekem Decemberben kezdet ennyire fájni a bordám és a hátam s ez folyamatos fájdalom érzés .Köszönöm a válaszát
    Tisztelettel Styesz Erika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Mint írtam, csontritkulás elleni kezelés mindenképpen szükséges (kálcium+ D vitamin). Emellett a sérülés után a csigolyák kisízületeiben blokkok alakulhattak ki. Meg kellene próbálkozni manuálterápiás kezeléssel.

  • Tisztelt Doktornő! Testvérem mozgássérült. Pár napig nem vett fel cipőt, és utána reggelre nagyon…

    Tisztelt Doktornő! Testvérem mozgássérült. Pár napig nem vett fel cipőt, és utána reggelre nagyon feldagadt a lába. Majd miután megint felvette a cipőt, elmúlt a lábdagadás. Előtte többször is tapasztalt erős lábba nyilaló fájdalmat, ami miatt meg kell állnia menés közben. Mi okozhatja ezt? Mit lehet tenni hogy ne legyen ez?
    Válaszát és segitségét előre is nagyon köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Szakorvosi (ortopéd, reumatológiai) vizsgálat javasolt, hogy kizárjanak komolyabb megbetegedést, és ne csak banálisan a melegre, és a terhelés hiányára fogjuk.

  • Azt elfelejtettem ìrni,hogy ilyenkor még levegővételnél is fáj a vállam.A tüdőröntgenem negatìv…

    Azt elfelejtettem ìrni,hogy ilyenkor még levegővételnél is fáj a vállam.A tüdőröntgenem negatìv lett.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Az előbbiek mellett lehetnek kisízületi blokkjai, amikre ugyanúgy vonatkozik az előbbi megjegyzésem.

  • Tisztelt Doktornő!Az lenne a kérdésem,hogy menstruációkor iszonyú vállfájdalmam van az egyik…

    Tisztelt Doktornő!Az lenne a kérdésem,hogy menstruációkor iszonyú vállfájdalmam van az egyik vállamban.Egyépként is szokott picit fájni,de a nehéz napokon annyira fáj,hogy fájdalomcsillapìtó nélkül nem tudok aludni sem.Zsibbadást érzek az egész karomban,ami a kisújjamba sugárzik.Sajnos az utóbbi pár évben eléggé megterhelő munkát végeztem.Ön szerint mi lehet a bajom?Endometriózisom is van bár nem tudom,hogy összefügghet-e?!Válaszát előre köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Valószínűleg a megváltozott hormonhatás mellett több a folyadék visszatartás a szervezetében, ami feszítő (fájdalom) érzést okoz az egyébként "beteg" részben. Mivel ez egy természetes folyamat, valóban csak a fájdalomcsillapítás jön szóba.

  • Üdvözlöm van 4 honapos babánk és ferdén tartsa a fejet hogy ez mitöl lehet hason meg nem marad…

    Üdvözlöm van 4 honapos babánk és ferdén tartsa a fejet hogy ez mitöl lehet hason meg nem marad kevés ideig tartsa meg a fejecskéjet

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Látatlanban nem tudom megmondani, hogy ez baj, vagy normális állapot. El kellene vinniük ortopéd szakorvoshoz.

  • Kedves Ilona. Elkezdtem ismét futni a jó idő beköszöntével. (Télen nagy pihenés volt). És…

    Kedves Ilona.

    Elkezdtem ismét futni a jó idő beköszöntével. (Télen nagy pihenés volt). És az eddigi napi 4,5-5km helyett 6km-et futottam. De csak 4 napig bírtam, mert utána kellemetlen (ám gyenge) fájdalmat éreztem, a sípcsontomban, és annak környékén. Alsó lábszáram 1⁄3-nál éreztem (lábfejtől nézve). (A cipőben már futottam, régen nem volt vele bajom)
    Előtte és utána fogyasztottam kálciumos pezsgőtablettákat. Azt tudom, hogy utána 2 hétig fájt, ha például leguggoltam, akkor a csont és a környékén lévő izmok felül éreztem erősebb fájdalmat. Azóta elmúlóban van (4. hét), de még mindig érzem a jobb sípcsontomban, hogy néha, amikor ülök, akkor belehasít a fájdalom.
    Ez lehet csontritkulás vagy valami más?
    De elsősorban az lenne a kérdésem, hogy ezzel a panasszal kihez érdemes fordulnom? A háziorvos, vagy egyből egy ortopédushoz?
    [Sajnos ideiglenes lakcímet nem sikerült szereznem, és ezért a háziorvoshoz vagy járóbeteg szolgáltatásba sokkal nehezebb eljutnom mert másik városban van, de eléggé elkezdtem aggódni, hogy még mindig vannak utóhatások]

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Ez statikai hibára (lúdtalp) utaló tünet, a terhelés következtében az izom a csonthártyán tapadását folyamatosan irritálja. Kellene a futócipőjébe ún sportbetétet vennie. (LBT Kft)

  • Tisztelt Doktornő! 5. hó 14-én a bal femur diaphysisében cysta excochleatio, spongiosaplastica…

    Tisztelt Doktornő!
    5. hó 14-én a bal femur diaphysisében cysta excochleatio, spongiosaplastica műtéten estem át,a Budapesti Ortopéd Klinikán. 5 nap után távoztam a kórházból 200 km-re, az otthonomba. 3 hónapig tehermentesíteni a lábát.Fraxiparime 0.3ml injekciót írtak fel 10 db-osat. Azóta ez elfogyott. A varratot itt a helyi kórházban eltávolították. És a háziorvos javaslatára a helyi kórház traumatológiáját és felkerestem. Itt azt mondták, hogy kevés volt az a 10 Fraxiparime. És így még felirtak 20 db 0,4 ml Clexan injekciót. És azt javasolták, hogy hagyjam el a fáslit, mind a bal egész lábon,mind a jobb láb alsó részéről.
    A kérdésem a következő lenne. Nem probléma a plusz 20 injekció, ami más fajta mint amit kaptam ezelőtt? És a fáslizást valóban el kell hagynom? Javarészt ágyban fekszem, naponta párszor mosdóba és a teraszra kimegyek kerettel,de a bal lábam nem terhelem. 2 hét múlva kell mennem kontrollra az ortopéd klinikára. A válaszát előre is köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    A fáslizást nem szabad elhagynia addig, amíg véralvadás csökkentőt kap, és nem terhelheti rendesen a lábát. Heparint a műtéttől számítva legalább 30 napig kellene kapnia. A két készítmény terápiás hatóanyag tartalma egyforma, de valóban azzal szoktuk folytatni, amivel elkezdték.

  • mien szakorvoshoz forduljak kedves dr nő 32 éves férfi vagyok s egy ideje ha egyet gondol…

    mien szakorvoshoz forduljak


    kedves dr nő 32 éves férfi vagyok s egy ideje ha egyet gondol fáj a bal lábam a lábfejemtöl a térdemig ss elég kelemetlen de jobban a vádlim fáj


    tovább Dr. Andrássy Ilona adatlapjára


    Több oka is lehet, meg kellene mutassa szakorvosnak.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Érsebész, ortopéd szakorvos, reumatológus.

  • Tisztelt Doktor Nő! Csípő protézis műtét előtt állok és 72 éves vagyok. Mint meniere…

    Tisztelt Doktor Nő!

    Csípő protézis műtét előtt állok és 72 éves vagyok.
    Mint meniere betegségben szenvedő, de hosszú ideje jól kezelt és tünet mentes!
    A műthetőség kivizsgálása folyamán felmerült, hogy neurológus véleményét kérjem.
    Ez érthető és rendben is van, de alaposan kivizsgált és ismert is az állapotom, de a duplex vizsgálatnál , javasolta, hogy CT vizsgálat is kellene, mert nem jól észlelhető( vastag a nyakam ) az erek állapota,, de ez csak az altatásnál érdekes!
    Milyen érzéstelenítéssel végzik általában a műtétet? Úgy hallom, hogy a gerincbe adott érzéstelenítés a legkiseb szövődményt jelenti.Óckodom a CT vizsgálattól, mert állítólag nem egyértelműen kellemes, gondolok a kontrax anyag okozta hányingerre stb
    A Menierem miatt nagy averzióm van minden hányingerrel kapcsolatosan !Tévedek? Kérhetem e a gerinc érzéstelenítéses műtétet?
    72 éves vagyok eddig könnyedén vettem az egész előttem álló műtétet, de most kicsit besokaltam! Meddig illik és mi az amikor már nem illik egyéni aggályaimmal előhozakodni. Megértését és válaszát : köszönöm Csípős

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Az érzéstelenítés⁄altatás kérdését az aneszteziológussal kellene megbeszélnie. És annak alapján mérlegelni, hogy kell-e további (CT) vizsgálat. Egyébként a CT vizsgálat a lényege, hogy komputer vezérelt rtg. metszeteket készít a szervezetről.

  • Kedves Főorvosasszony !Már lassan egy éve küszködöm azzal,hogy csontjaim nagyon fájnak.Sok mindennel…

    Kedves Főorvosasszony !Már lassan egy éve küszködöm azzal,hogy csontjaim nagyon fájnak.Sok mindennel próbálkoztam,gyógyszerekkel,gyógyteákkal,de nem nagyon segített semmi.Most már ott tartok,hogy járni is nagyon nehezen tudok,a szakorvos sem állapított meg különös rendellenességet,csontritkulás vizsgálaton is voltam,a vérvételem eredménye sem volt rossz.Vajon mi okozhatja ezt az erős fájást a lábamban karomban és a derekamban.Már ott tartok,ha legugolok nem bírok felállni csak kapaszkodással recsegnek ropognak a csontjaim,a kezeim is kezdenek deformálódni,minden esik ki a kezemből.Nagyon el vagyok keseredve,59 éves vagyok,és lassan járni csak fájdalommal tudok.A csontjaimmal lehet valami baj ?Éjszaka után reggelre úgy érzem mint aki megbénult,csak egy kis torna után tudok felkelni.Talán az izmaimmal lehet valami baj,hiszen elég gyakran huzza a görcs a lábaimat.Jelenleg mákolajat iszom,és FLEXIWELL Fortét szedek.Mi a véleménye a fent említett szerekről ? És azt még nem említettem,ha ülök a farcsontjaim is nagyon fájnak.Kérem a Doktórnőt adjon valami tanácsot ,mivel erősíthetném meg csontjaimat nagyon gyengének érzem magam.Köszönöm válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Neurológiai vizsgálat javasolt. Megpróbálkozhat kurkuma tartalmú étrend kiegészítővel, valamint kálcium és D vitamin szedésével.

  • Tisztelt Doktornő, 14 éves húgomnak 4 éves kora óta csípőprotézise van, mert a csípő vápa…

    Tisztelt Doktornő,

    14 éves húgomnak 4 éves kora óta csípőprotézise van, mert a csípő vápa része nem fejlődött tökéletesen. Nagyon mozgékony lány és imád sportolni.
    Kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy szeretne egy, utóbbi időben sokat reklámozott, "kockahasgépet" (Otochili, AB Generator). Térdelve, a karokra támaszkodva kell hasizommal felhúzni a testet.
    Ajánloot-e neki ez a fajta edzésmód (mert ő nagyon szeretné)? Mennyire terheli ez a mozgás acsípőjét és lehet-e ebből később gond?

    Előre is köszönöm,
    Veronika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Biztos, hogy nem protézise van, csak valamilyen vápaplasztika történt. Ha nincsenek panaszai, nyugodtan sportolhat, mozoghat.

  • Tisztelt Doktornő, 27 éves fiatal ember vagyok. 20 fokos scoliosis-m van és azzal a kérdéssel…

    Tisztelt Doktornő,

    27 éves fiatal ember vagyok. 20 fokos scoliosis-m van és azzal a kérdéssel fordulok Doktor Nőhöz, hogy ezzel a gerincferdüléssel lehet-e fekvőtámaszos erősítő gyakorlatokat végezni?

    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Minden további nélkül - igen.

  • Tisztelt Doktornő! 16 éves lány vagyok és azzal a panasszal fordulok Önhöz, hogy a bal lábam…

    Tisztelt Doktornő!
    16 éves lány vagyok és azzal a panasszal fordulok Önhöz, hogy a bal lábam lábfej felett járás közben kattog. Régebben is recsegett de most már egyfolytában és futásnál is.
    Elmenjek orvoshoz? és az a zavaró, hogy más is hallja mert hangos.Lehetséges, hogy porckopásom van? és ha igen akkor életem végéig gyógyszert kell szednem?
    Válaszát köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Ez "csak" a szalagok lazaságának jele, izomerősítés javasolt.

Szerző

Dr. Andrássy Ilona

ortopéd orvos, terapeuta