A betegek kérdései (10590)

  • Tisztelt Főorvosnő! Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz hogy a jobb lábam lábfeje már hónapok…

    Tisztelt Főorvosnő!
    Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz hogy a jobb lábam lábfeje már hónapok óta fájdogál! Olyan érzés mintha "villámcsapás" szaladna át a lábamon illetve a talpam közép részén. A lábfejem fáj. Reumatológiai kezeléseket vettem fel a tavasszal,a vállamra és a térdeimre. Cipőm nincs új, nem húztam meg,nem csináltam semmi olyat ami ilyen fájdalommal járna. Talán úgy emlékszem hogy január környékén a bal lábam ugyanigy fájt. Kicsit visszeres a lábam de az nem szokott fájni. Laborom volt márciusban, annak az eredménye jó lett. Szeretném kérdezni a Drnőt hogy lehet ezt tudni hogy mi ez? Mitől lehet ez? Valami vizsgálatot tetszik javasolni?? Nagyon félek hogy ez ilyen visszafordithatatlan dolog..:((
    Köszönöm a válaszát! Üdvözlettel: Kristin

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Lehet statikai oka a panaszainak, próbáljon meg lúdtalpbetétet készíttetni és viselni. (Látatlanban...)

  • Tisztelt Doktornő! 2 hónapja küszködök térd fájdalommal sokszor alig bírok menni így dolgozni…

    Tisztelt Doktornő!
    2 hónapja küszködök térd fájdalommal sokszor alig bírok menni így dolgozni sem tudok.37 éves vagyok 57 kg.túlsúlyom nincs.Voltam szakorvosnál a röntgen medialis eminentia kihegyezett mutatott.kaptam xiloxot és condrosulf tablettát.semmit nem használt.volta mri vizsgálaton mely a következő:
    A térdízületben kóros folyadékgyülem, a csontokon spongiosaoedema nem látható. A térdhajlat medialis oldalán mediodorsalisan a medialis femurcondylus mentén kb. 4 cm hosszú, 2 x 1 cm átmérőjű, szélesebb, szeptált, az
    FT-rés szintjében jelzett, 14 mm hosszú, gracilis hygroma. A lateralis femurcondylusban elöl 4,5 mm-es, mindkét szekvencián jelmentes kis góc lehet compactasziget (röntgenfelvétel vagy lelet nem áll rendelkezésre). A femur és a tibia porcborítása normális.
    A medialis meniscus hátsó szarva inhomogénen, közepesen jeldús, kontúrmegszakadás jele nem látható. Az elülső keresztszalag a tapadásánál kissé felrostozódott, a hátsó keresztszalag mérsékelten megnyúlt. A lateralis meniscus, a tok, az oldalszalagok épnek látszanak.
    A patella dysplasiás, Wiberg III. típusú, normális helyzetű. Az FP- ízületi porcborítások épnek látszanak. A patellaín normális.

    Vélemény: Hygroma fossae popliteae l.s.. Degeneratio menisci medialis, LCA et LCP chronica.
    Dysplasia patellae l.s.
    Szeretném a véleményét kikérni,mert pihentetem két hónapja de változás nincs.Mit tegyek?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    A pihentetés mellett⁄után combizom erősítő gyógytorna végzése szükséges ahhoz, hogy panaszai nagy mértékben csökkenjenek.

  • Tisztelt doktorno ! szeretném megkérdezni, édasanyám 85 éves ma voltam vele az ortopédián. A…

    Tisztelt doktorno ! szeretném megkérdezni, édasanyám 85 éves ma voltam vele az ortopédián. A panaszai térdfájás, vagyis izuleti kopás...már elozoleg kapott 3 injekciot térdbe, de nem segített...most ajánlottak infúziokat és rehabilitáciot, viszont ott 3 honap a várakozási ido...ajánlott az orvos még esetleg 2 sugárkezelést de ettol kicsit tartok...mégpedig az esetleges mellékhatásoktól...a doktorno véleményét szeretném kérni....koszonom, udv. J.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    A terápiás rtg. besugárzás fájdalomcsillapító hatású, érdemes megpróbálni.

  • Kedves Doktornő! Már nagyon sokszor segítséget, megnyugtató választ kaptam Önt, amit hálásan…

    Kedves Doktornő!

    Már nagyon sokszor segítséget, megnyugtató választ kaptam Önt, amit hálásan köszönök. 1 hónapja, mióta meghalt a nagymamám nem tudok ásítani, olyan, mintha nem tudnék elég nagy levegőt venni megerőltető. Voltam tüdőgyógyásznál, ahol a tüdőgyógyász szerint szétfújtam a gépet, csak a görbe cikcakkosan ment, akárhogy fújtam, pedig az asszisztensnők vagy 6-szor fújattattak velem. A tüdőgyógyász szerint pszichésen van az ásításom, vagyis, hogy nem sikerül mindig. Azóta néha már tudok, de nem mindig. Az még eszembe jutott, mivel van ez a 1,5 éve tartó hátfájásom, hogy ha oldalra fordulok hirtelen susogó hangot ad ki a gerincem , ha visszatartom a levegőt, akkor nem ad ki semmilyen hangot sem. Ezzel el kell mennem valamilyen vizsgálatra, vagy nem kell vele foglalkozni,, ha gerincröntgenem csak enyhe gerincferdülést mutatott. Mindig figyelgetem magam. Ez a hátfájás a hörghurutom óta van, akkor is nagyon sokat idegeskedtem, szorongtam. Tüdőgyógyász szerint nem a tüdőmtől fáj a hátam, pedig egy hörghurut óta fáj.

    Köszönettel: Mónika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Lehet, hogy a betegsége idején volt egy rossz mozdulata, és kisízületi, vagy bordablokkja alakult ki. Manuálterápiás kezelés, gerinctorna megoldja a problémát.

  • Kedves Doktornő, Tegnap délben lecsúszott a lábam a lépcsőn lefelé és kifordult a bokám, nem…

    Kedves Doktornő,

    Tegnap délben lecsúszott a lábam a lépcsőn lefelé és kifordult a bokám, nem tudtam felállni, mentőt hívtam, mivel 33 hetes terhes vagyok röntgen vizsgálatot nem végeztek. Azt mondták ne terheljem, ne álljak rá, rugalmas fásli, jegeljem és 9 nap múlva menjek vissza kontrollra. Fizikális vizsgálattal azt mondtàk törés nem valószínűsíthető, nekem mégis iszonyatosan fáj, minden apró mozdulatra, pedig nem is a lábfejem mozgatom csak a lábam arrébb teszem belenyilal, nem tudnék ráállni, a fájdalomtól nem tudnám mozgatni a lábam. Ez létezik, hogy egy sima húzódástól ilyen fàjdalmam legyen?

    Köszönöm a válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Maga a baleset jellege sem egy sima húzódás, annál jóval komolyabb. De látatlanban én annál is kevesebbet tudok, mint az Önt vizsgáló kolléga rtg. nélkül. Az előírt jegelés, rögzítés mindenképpen szükséges, és a kontroll vizsgálatnál fognak tudni pontosabbat mondani.

  • Tisztelt Doktornő! Bokatörés és másfél hónapnyi gipsz utáni gyógytorna, erősítés otthon: Milyen…

    Tisztelt Doktornő!

    Bokatörés és másfél hónapnyi gipsz utáni gyógytorna, erősítés otthon: Milyen gyakorlatok az ajánlottak és hatásosak?

    Gyógytornázási lehetőség sajnos helyben nincs és az utazás is nehezen kivitelezhető.

    Amúgy a külboka tört.

    ami a leleteimen van:

    "Dg: fract. mal. lat. I.s. miatt
    rövid felvágott avt. gipszet kapott
    Státusz: gipszben p. mentes. gipszeltáv érzés kering. megtartott
    bokaf. beszükült

    Prophylaxis, egyéb meghatározott

    A bal oldal külboka törés jó helyzetben átépült."


    Köszönöm előre is!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Vízben kezdje el bemozgatni a bokáját, de kifejezett gyógytorna gyakorlatokat gyógytornásztól kell kérnie.

  • Tisztelt Doktorno! 26 eves no vagyok. Egy honapja egy magassarku cipo feltorte, megnyomta a…

    Tisztelt Doktorno!
    26 eves no vagyok. Egy honapja egy magassarku cipo feltorte, megnyomta a bal sarkamat. A bokam belulrol feldagadt, piros volt. Ajanlottak ra Detralexet es Rantudil fortet. Ezeket nem hasznaltam, csak Flexafillel kentem. Elmulott a duzzanat, fajdalom. Kozben vegig jartam heti 2 edzesre, ahol sokat guggolunk,de nem ereztem hogy meghuztam volna. Kb 2 hete elkezdett fajni ugyanazon a labamon a vadlim, terdhajlatom, combom hatso resze. Reggelre pihenes utan nem faj, csak terhelesre, gyaloglas utan. A terdem ropog is. Ulo munkat vegzek, kozben is luktet, allva is luktet fekvo helyzetben idonkent szurkal, eg, neha mintha ugralna is. Haziorvosnal voltam, megtapogatta, megnezte nem latott semmi komolyabb elvaltozast. Nincs megdagadva a labam. Hozza kell meg tennem, hogy gerincferdulesem is van, es a jobb lapockam is eleg sokat faj, ropog, ami kisugarzik a mellkasomra is. Ha egyenesen allok a tzkor elott, a jobb vallam lejjebb van, mint a bal. Sokat aggodom ezek miatt. Mi okozjatja a vadlifajasomat? Mit javasol ellene?
    Valaszat elore is koszonom!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Lehet túlterhelés következménye. Kenje keringésjavító kenőccsel (Lioton, Venoruton).

  • Kedves Doktornő! 2 hónapja van Achilles-gyulladás a bal lábamban. (42 éves nő vagyok) Ez…

    Kedves Doktornő!

    2 hónapja van Achilles-gyulladás a bal lábamban. (42 éves nő vagyok)
    Ez két hete derült ki. Flector-tapaszt javasoltak, illetve tornát, masszírozást.
    A Flector egyáltalán nem használ.

    Kérdésem, hogy lehet-e gyógyvízbe menni vele (termálvíz), nem árt-e a meleg neki?
    Vagy van esetleg olyan összetételű víz, ami kifejezetten használ erre a betegségre? (Hévíznél olvastam, hogy ínhüvelygyulladásra ajánlott)

    Sajnos azt sem mondták, milyen tornát végezzek, tudna javasolni valamilyen gyakorlatot, ami segítené a gyógyulást ? Azt mondta az orvos, ebben a stádiumban már nem kell annyira kímélni.

    Köszönöm előre is a válaszát!

    Üdvözlettel: Ildikó

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Azt Önnek kell kitapasztalni, hogy bírja-e a meleg vizet. Próbálja meg néhány percig és várakozzon legalább fél órát, hogy van-e valamilyen kellemetlen tünete. Ha nincs, akkor nyugodtan mehet gyógyvízbe (de tartsa be a tartózkodási előírást). Kicsit magasabb sarkú cipőben járjon.
    A torna: pont az ellenkezője, azaz meg kell próbálni túlnyújtani az inat, ez lehet úgy, hogy a lécső szélén állva a sarkát egy re mélyebbre helyezi, ill. sarokemelés nélkül guggol.

  • Tisztelt Doktornő! 35 éves férfi vagyok, gyerekkoromat elég súlyos mellkasi deformitás, tyúkmell(pectus…

    Tisztelt Doktornő!

    35 éves férfi vagyok, gyerekkoromat elég súlyos mellkasi deformitás, tyúkmell(pectus carinatum) kísérte végig melyhez a későbbiek folyamán Scheuermann-kór is kialakult. Az évek során megtanultam ezekkel a betegségekkel együtt élni(rendszeres testmozgás, úszás, stb..), így számomra már nem okoznak komolyabb problémát.
    A kérdésem az lenne hogy mennyire öröklődhet a tyúkmell(pectus carinatum)?
    Sajnos elég rossz genetikát örököltem anyai ágon, aminek feltehetőleg következtében alakult ki a mellkasi deformitásom.
    Sajnos tudom hogy gyerekkorban mennyire nyomasztó, lelki teher tud lenni egy ilyen betegség. Fiú gyerekként talán nem is jelentett akkora pszichés problémát, de leány gyermeknek semmilyen formában nem kívánom hogy ilyen mellkasi deformitással élje le a gyerekkori, fiatalkori éveit. Ha örökölhető, nem szeretném továbbadni ezt a hajlamomat.
    Mi az esély arra hogy öröklődhetnek az ilyen típusú betegségek?
    Köszönöm a válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Nem öröklődik dominánsan, azaz nem ez lesz a jellemző a gyermekre. De gyógytorna, ortézis (ma már van rá lehetőség), esetleg műtéti korrekció javítja a helyzetet.

  • Tisztelt Doktornő Mult héten éjszaka sajnos egy hirtelen ágyból kiugrás következtében erős…

    Tisztelt Doktornő

    Mult héten éjszaka sajnos egy hirtelen ágyból kiugrás következtében erős kés szúró fájdalmat éreztem a derekamba .most ez a fájdalom már inkább a bal forgomba érezhető és a bal lábamba sugárzik.voltam orvosnál kaptam gyógyszert amit egy hétig szedtem de nem csökkentette a fájdalmat.a nyilaló érzés megszünt de a fájdalom ellégé erős még mindig .fekvéskor nem érzek fájdalmat.a gyógyszer amit kaptam xefo lornoxikám 8mg-os filmtabletta.Mivel sajnos semmit nem csilapitott a gyógyszer ezért tegnapi nap flektor tapaszt tettem rá. Kedves doktornő kérem segítsen esetleg tudna valami mást ajánlani hogy megszünjön a fájdalom? kezeléseket magas vérnyomásom miatt nem kapok. Várom válaszát
    Köszönöm szépen.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Ezt nevezik "boszorkány lövésnek". Izom eredetű gerincfájdalom. Ennyi idő még nem elég ahhoz, hogy megszűnjenek a panaszai. A fájdalomcsillapító mellé izomlazítót is kellene szednie. A Flector tapasz jó megoldás. A vérnyomása gondolom karban van tartva, amellett lehetne kezelést kapnia.

  • Tisztelt Doktornő! 2015 március 17-én felkartörést szenvedtem. 20-án velőűrszeget tettek bele.…

    Tisztelt Doktornő!

    2015 március 17-én felkartörést szenvedtem. 20-án velőűrszeget tettek bele. Vizes tornára járok, de a fájdalom nem múlik el. Hogyha emelem a karom, rettenetes fájdalmaim vannak. Lehetséges, hogy a szeg okozza ezt a fájdalmat, vagy még 9-10 hét alatt nem várható gyógyulás. A gyógytornákra is csak fájdalomcsillapítóval tudok menni. 57 éves, nő vagyok.
    Köszönettel: Erika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Szerintem a velőürszeg mellett nem kellene fájdalma legyen, hiszen annak épp az a lényege, hogy stabilizálja a törést, ezzel megszünteti a fájdalmat. Ha ekkora fájdalmai vannak, menjen vissza a kezelőorvosához, mert valami nincs rendben.

  • Tisztelt Doktornő! 34 éves vagyok, és szinte minden reggel arra kelek, hogy nagyon fáj a derekam,…

    Tisztelt Doktornő!
    34 éves vagyok, és szinte minden reggel arra kelek, hogy nagyon fáj a derekam, és picit a hátam alsó része is. És ez már néhány hónapja így megy. Sajnos nem függ össze az ágy vastagságával, lehet vastagabb, vagy vékonyabb, mert mindenhol ugyanúgy fáj. Érdekessége, hogy amikor 6 óránál többet alszom, leginkább akkor jelentkezik. Ön szerint mitől van? Számítógép előtt dolgozom, ezért napközben jórészt leginkább csak ülök, keveset mozgok, és van egy kis túlsúlyom a testmagasságomhoz képest (160cm⁄73kg) Talán ezzel is összefügg, nem tudom. Előre is köszönöm a válaszát. Üdvözlettel: Rebeka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Lehetséges, hogy a napközbeni rossz testtartás mellett kialakult kisízületi blokkok a pihenés ⁄izom és szalagok ellazulása⁄ mellett még rosszabb helyzetbe kerülnek éjszaka. Szükséges lenne egy manuálterápiás kezelés, és a gerinctorna megtanulása, és rendszeres végzése. Addig is vegyen a székére dyn-air párnát, hogy a statikus ülést egy kissé átalakítsa dinamikus mozgássá.

  • Tisztelt Doktor nő. Szeretném kikérni az ön véleményét.A 14 éves lányomnak fiatalkori idiopathias…

    Tisztelt Doktor nő.
    Szeretném kikérni az ön véleményét.A 14 éves lányomnak fiatalkori idiopathias gerincferdülésse és juvenilis osteochondrosisa van füzöt hord és gyógytornára jár. ő már 4 éves kora óta táncol társastáncot,most jelentkezett egy művészeti iskolába tánc tagozatra.Az orvosunk azt mondta,hogy csinálhassa de az iskola orvos nem engedélyezte. azt mondta,hogy ilyen gerincel nem is lehetne táncolni.hogy az 5,6 órás próbák nem tesznek jót a neki. az lenne akkor a kérdésem,hogy tényleg igy van e.most nem tudjuk eldönteni,hogy mi lenne a jó.az ortopéd orvos engedi az iskola orvos nem.önmit tanácsolna.
    köszönöm válaszát.
    üdvözlettel egy aggódó anyuka.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Általában azt szeretjük, ha a gyerekek minél többet mozognak. Nem tudom, milyen fokú a gerincferdülése és a csigolya növekedési zavara, de ha a kezelőorvosa nem ellenzi a táncolást, a tánc tagozatra jelentkezést, akkor biztosan igaza van.

  • Udvozlom. Elnezest az ekezetekert. Olyan problemaval fordulok onhoz hogy a derekamba vagy talan…

    Udvozlom. Elnezest az ekezetekert. Olyan problemaval fordulok onhoz hogy a derekamba vagy talan kicsit feljebb szúró fajdalmat erzek. De csak mikor erosen kifujom a levegot. Eleg rossz a testtartasam sokszor faj a hatam es a nyakam de az nem ilyen jellegu fajdalom. A derekamnal bal oldalon szurkal de mikor lehajolok akkor nem mozgasra nem faj csak mikor erosen kifujom a levegot. Mitol lehet ez? Meghuzhattam a derekam esetleg.???? Valaszat elore is koszonom.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Lehet bordaközi izom, vagy rekeszizom görcs. Idővel elmúlik.

  • 2 honapja szultem kislanyom en oxigen hianyal szuletem ezert a jobb felem nem ugy mukodik ahogy…

    2 honapja szultem kislanyom en oxigen hianyal szuletem ezert a jobb felem nem ugy mukodik ahogy kenne a betegsegembol adodoan ilyedos vagyok es mikor megilyedek megrezen a kezem es attol felek h a lanyomat megnyom de nem akkarom h valami baja legyenMinden nap sirok es lassan oda juttok h nem merem megfogni a lanyomHa megszoritom egybol az van bennem h belso verzese lehet

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Nem hiszem, hogy olyan nagy erővel szorítaná, hogy kárt tenne a babában. A poharat sem szorítja⁄töri össze a kezével! Az nem jó, ha folyton sír, mert egyrészt elapad a teje, másrészt a baba is nyugtalan lesz. De biztosan van valaki segítője, forduljon hozzá bizalommal.

  • Tisztelt Doktornő. Pár hónappal ezelőtt írtam Önnek, a térdemmel kapcsolatosan. Leguggoltam,…

    Tisztelt Doktornő. Pár hónappal ezelőtt írtam Önnek, a térdemmel kapcsolatosan. Leguggoltam, és nem bírtam utána ráálni. Voltam azóta MR vizsgálaton, és ma délelőtt kaptam meg az eredményt, viszont orvoshoz időpontot csak jövőhónap végere. Leszeretném írni, hogy mi lett a diagnózis, és hogy addig mit tehetek a térdem javulásáért, és mit nem szabad vele csinálnom.
    Ez áll a levélben :
    A jobb térdről duál saggitalis és coronalis, PDW⁄TSE⁄SPI coronalis, valamint T1 súlyozott saggitalis síkú scannek készültek.
    A jobb oldali medialis oldalszalag femur condylus meletti szakaszán kissé szabálytalan szerkezettel ábrázolódott, itt a csont és a szalag között körülritan kevés folyadék látható -egyértelmű, teljes szakadás nincs. A térdizületi rés keskeny, a porcréteg csökkent, az izületekben kp. fokú arthrosis látható, a lateralis peremszélek megnyúltak. A tibia lateralis condylusa alatt keskeny, jelszegény, sclerosisra utaló sáv. Egyéb kóros nem látható.

    Miután voltam a vizsgálaton, elmentem egy csontkovácshoz ( akkor még nem tudtam eredményt) megnyomkodta pàr helyen a térdemnél, és azóta betudom hajlítani jobban, és kerékpározni is tudok, előtte az sem ment. Azt szeretném még megtudni, hogy a kerékpározás az jót tesz a lábamnak, vagy a tornáztatás, mit csinálhatok, hogy jobb legyen? Előre is köszönöm szépen a válaszát.


    tovább Dr. Andrássy Ilona adatlapjára

    Minden súly terhelés nélküli mozgatás jó, izomerősítés csökkentheti a panaszait.



    Köszönöm a válaszát. Azt szeretném még kérdezni, hogy le tudná nekem írni számomra is érthetően, hogy végülis mi a diagnózis? Feltétlenül szükséges ezzel orvoshoz mennem? Vagy elég ha tornáztatom, és akkor a folyadék is fel fog szívódni, vagy ez úgy nem múlik el? Elnézést, hogy kérdezősködöm, csak a jövőhónap vége még elég messze van.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Úgy gondolom, nem tizenéves. Az MR kopásos tüneteket mutat. Jó a szobakerékpározás, és a combizom erősítő torna

  • Tisztelt Dr nö . 2014 szeptemberben autó balesetben ütödött a hátam .Egy honapig nyakmerevítőt…

    Tisztelt Dr nö .
    2014 szeptemberben autó balesetben ütödött a hátam .Egy honapig nyakmerevítőt hordtam .4 szer voltam röngenen .mert fojamatossan fáj a hátam és a bordám ..A reumatologus elküldött ismét gerin rg re s azt a diagnozist kaptam .hogy csigolya összeroppanás .Szeretném megkérdezni .hogy mit jelenz .mérs.fokozott hátik kyphosis.A D 8- 9 escsigolyákfedő és zárólemeze kissé excavalt . Nekem azt mondták .hogy lelehet bénúlni
    -Dexa vizsgálatra most fogok menni .Köszönöm a válaszát
    Tisztelettel Styecz Erika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Ennyi idő után már nem fog lebénulni, de a baleset következtében a csigolyák zárólemeze beroppant (ez tulajdonképpen törés), emiatt fájhat a háta. Csontritkulás elleni gyógyszer (pl. CalciVid), fájdalomcsillapító szedése, gerinctorna⁄izomerősítés javasolt.

  • Tisztelt Doktornő! 14 éve van a jobb csípőmben protézis.3 éve hol jobban hol kevésbé fáj a jobb…

    Tisztelt Doktornő!
    14 éve van a jobb csípőmben protézis.3 éve hol jobban hol kevésbé fáj a jobb csípőm.2 héttel ezelőtt lépcsőn járás közben a jobb bokám alatti külső részébe olyan erős fájdalmat éreztem ami miatt elvesztetem az egyensúlyom és a jobb lábammal két lépcsőt csúsztam azóta fájdalomcsillapító mellett is fájdalmaim vannak a jobb csípőmben voltam orvosnál készült felvétel és az orvos írt beutalót hogy menjek el az operációt végző orvoshoz és még annyit mondott hogy a protézis szár körül nincs sok csont.Szeretném tudni ez mit jelent újabb műtéttel lehet a csontot pótolni a szár körül.Szeptemberre kaptam időpontot az operáló orvosomhoz azért próbáltam Öntől választ kapni kérdésemre és még azt is szeretném tudni mi okozhatja ezt az erős bal bokámba jelentkező fájdalmat már sokszor előfordult.Válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Szerintem meg kellene próbálnia hamarabb visszamenni, mert lehet, hogy kilazult a protézis, vagy eltört a combcsontja a protézisszár körül. A külboka fájdalmára vizsgálat nélkül nem tudok magyarázatot.

  • Kedves dr nő!Szeretném véleményét kikérni!A kézujjamon köröm alatt van egy kis csontkinövés,nagyon…

    Kedves dr nő!Szeretném véleményét kikérni!A kézujjamon köröm alatt van egy kis csontkinövés,nagyon pici ezért az ortopéd orvos azt javasolta ha nem faj nem zavar ne vetessem le!Egyszer évekkel ezelőtt már volt ilyen problema vele akkor levésték de visszajött!Azt szeretném kérdezni maradhat e ez igy?A másik kérdésem az volna hogy gél lakkot lehet e rá manikűrössel festetni mert havonta meg szoktam csináltatni vagy inkább ne!Brfojásolhatja e ez a kinövést!Köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Nem befolyásolja a lakkozás. Ha nem fáj, nem okoz problémát, akkor tényleg nem kell hozzányúlni.

  • Kedves Doktornő! Megkerestem már a problémámmal, a levelemet be is másolnám. A kérdésem az…

    Kedves Doktornő!

    Megkerestem már a problémámmal, a levelemet be is másolnám.
    A kérdésem az lenne, hogy ha lóbalzsammal kenegetem az adott területet, az jó-e, vagy esetleg tudna ajánlani valamit? Illetve mit tehetek a gyógyulás érdekében?

    Válaszát előre is köszönöm
    Pataky Réka



    A tegnapi nap folyamán az utcán sétáltam, mikor a jobb oldali forgómban egy erős nyilalló fájdalmat éreztem, ami már pár perc múlva elmúlt. Haza érve azonban újra elkezdtem érezni, de csak akkor ha a jobb lábamra ráhelyeztem a testsúlyt. Azóta sem javult, még a mosdóba is csak segítséggel tudok kimenni. A forgómmal mindig is voltak problémák, hosszabb séták után fájdogált, de mostanában nem volt panaszom.

    Nyugalmi helyzeteben nem érzek fájdalmat, de ahogy sétálni próbálok minden egyes lépésnél előjön a fájdalom.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Az előző kérdésfeltevésére már válaszoltam. Szerintem ezt nem lehet külsőleg orvosolni, néhány napi érdemes valamilyen fájdalomcsillapítót bevenni, ha nagyon szükséges.

Szerző

Dr. Andrássy Ilona

ortopéd orvos, terapeuta