A betegek kérdései (322)

  • Tisztelt doktor Ur, nem tudom pontosan a kérdésemmel kihez fordulhatnék, elnézést, ha nem Őn…

    Tisztelt doktor Ur,
    nem tudom pontosan a kérdésemmel kihez fordulhatnék,
    elnézést, ha nem Őn a kompetens benne.
    Február végén volt egy erős légcső, hörgő gyulladásom, 2 doboz antibiotikum gyógyitott ki belőle 3 hét alatt, Mivel rettenetesen köhögtem, mire meggyógyultam a jobb oldalam nagyon elkezdett fájni, olyan mintha a lengőbordám fájt volna, volt egy hét amikor még állva is éreztem főleg, ha a karomat emelgettem, majd később már csak akkor éreztem, ha lefeküdtem a hátamra és megnyomtam, néha elég volt csak hozzáérni, az alsó,ill. a lengőbordámat...Mivel allergiás is vagyok mindenfélékre ami most virit, azóta is kőhécselgetek...Ami aggaszt, hogy ez a bordafájás azóta is tart...
    A kérdésem a következő lenne:
    1. mivel már lassan 3 hónapja huzódik ez a fájás el menjek-e vele orvoshoz, vagy várjak türelmesen?
    2. Lehet, hogy a köhögéstől van e z a fájás, vagy lehet esetleg valami más oka is? Most már kezdek aggódni-remélem a májamnak semmi baja!!!
    Egy aggódó kérdező

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kramer Imre

    Tisztelt sos!
    Én azt tanácsolom, menjen el orvosához, aki a szükséges vizsgálatokat elvégzi majd! Üdvözli: dr. Kramer Imre

  • Tisztelt dr.Ur! 21 eves lany vagyok.Telen allergologusnal jartam, es poratka allergiat mutatott…

    Tisztelt dr.Ur!
    21 eves lany vagyok.Telen allergologusnal jartam, es poratka allergiat mutatott ki a borteszt.Tulzott tuneteim nem voltak, inkabb borpanaszok miatt tortent a kivizsgalas.
    Viszont evek ota van egy alapkohogesem..ingerkohoges szeru ami eves vagy fogmosas utan jelentkezik.Vannak periodusok mikor kevesbe, van amikor erosebben.A kohoges eroltetett es valadekos ami ugy erzem felulrol jon, valahonnan az orrbol.Inkabb atlatszo, suru nyalra emlekezteto, neha viszont kis sargas darabok vannak benne.Nemreg jartam ful-orr-gegesznel aki kivizsgalasra kuldott, es a csoportu beta hemolitikus streptococcust talaltak.Kerdesem az lenne hogy mitol lehet ez kohoges, az allergia(ami ezen kivul masban nem nyilvanul meg, legzessel nincsen gond)vagy a streptococcus miatt?vagy talan mas lehet a problema, es ha igen akkor mi?
    Valaszat elore koszonom!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kramer Imre

    Tisztelt érdeklődő!
    Akár az allergia, akár a fertőzés, vagy idült melléküreg-gyulladás, esetleg rossz fogak is lehetnek az okozói az ilyen köhögésnek. Várja meg a kezelés befejeződését! Üdvözli: dr. Kramer Imre

  • Tisztelt Doktor Úr! A nagypapámat elütötték, voltunk orvosnál testén hatalmas fekete zúzódások…

    Tisztelt Doktor Úr!

    A nagypapámat elütötték, voltunk orvosnál testén hatalmas fekete zúzódások vannak, amik nagyon fájnak.Feje is fáj sejtjük, hogy az agyrászkódástól.
    Syncumart szed, szeretném kérdezni, hogy milyen fájdalomcsillapítót vehetünk neki, mert az orvosnak elfelejtette mondani a gyógyszer szedését.

    Válaszát köszönjük!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kramer Imre

    Tisztelt érdeklődő! Sajnálom, de ez a fórum nem teszi lehetővé, hogy gyógyszereket javasoljunk. Kérdezze meg a háziorvost!
    Üdvözli: dr. Kramer Imre

  • Tisztelt doktor úr ! Kérem szépen tájékoztatni,hogy a Tritace vagy a Cardilopin idézi a vizretenciót…

    Tisztelt doktor úr !

    Kérem szépen tájékoztatni,hogy a Tritace vagy a Cardilopin idézi a vizretenciót a szervezetben ?

    Üdv. Ilona

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kramer Imre

    Kedves Ilona!
    A Cardilopin. Üdvözli: dr. Kramer Imre

  • Tisztelt Doktór Úr! Tudom ön nem szemész orvos viszont szemésztől most nem tudok kérdezni.…

    Tisztelt Doktór Úr!

    Tudom ön nem szemész orvos viszont szemésztől most nem tudok kérdezni. És azvolt a keresőben írva,hogy öntől bármilyen témában lehet kérdezni.Fontosnak érzem adolgot.

    Ma 2011 május 20 délután 6 Óra körül egy gyógyszertár mellet elhaladva az ablakmosó spért amit fujt a gyógyszerész az ablakra a szél a szemebe fújta a permetet és csak Úgy negyedóra után volt lehetőségem bő vizzel kimosni.A szemem most ég ,Fáj,Viszket,Kicsit rosszabul látok.

    Tudna esetleg tanácsolni valamit mivel kenjem? Mert ez az egyetlen szemem amivel látok is valamit

    Köszönöm előre is Válaszát és segítségét:Tündi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kramer Imre

    Kedves Tündi!
    Csak ma olvastam levelét, azt hiszem, azóta a probléma megoldódott!
    Jó egészséget: dr. Kramer Imre

  • Tisztelt Doktor Úr! Sok gyógyszert szedek,mert hypertónia,diab.mell.stroke stb.betegségeim…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Sok gyógyszert szedek,mert hypertónia,diab.mell.stroke stb.betegségeim vannak.Könnyebb a gyógyszerelésem,ha egy hétre előre kiadagolom a tablettákat.Azt szeretném megkérdezni,hogy a gyógyszereknek nem árt-e,ha egy hétig az adagolóban vannak és nem az eredeti gyári csomagolásukban.
    Köszönettel:Zsuzsi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kramer Imre

    Kedves Zsuzsi!
    Ma már a gyógyszereket úgy állítják elő, hogy nem módosítja a levegő a hatásukat, nyugodtan kiadagolhatja azokat a zárt adagoló dobozba, nem lesz semmi bajuk. Üdvözlettel: dr. Kramer Imre

  • Colitis ulcerosam van, és napi 1 gyógyszerrel teljesen jólérzem magam, mindent eszek, a székletem…

    Colitis ulcerosam van, és napi 1 gyógyszerrel teljesen jólérzem magam, mindent eszek, a székletem a kezelés megkezdése óta rendeződött, bár időnként világosbarna és elvékonyodó. Hasi fájdalmaim nincsenek és sürgető székletem sincs. A fenti elváltozás utal-e valamilyen problémára?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kramer Imre

    Tisztelt vica!
    A széklet formáját és színét az elfogyasztott táplálék is befolyásolja, de a gyógyszeresen jól karbantartott colitis, ami panaszt sem okoz, mint idült betegség, folyamatosan alakíthatja a székletet.
    dr. Kramer Imre

  • Tisztelt Doktorur! Mit jelenthet ha valakinek idonkent zoldes arnyalatu a szeklete, s ennek…

    Tisztelt Doktorur!
    Mit jelenthet ha valakinek idonkent zoldes arnyalatu a szeklete, s ennek uritese utan 1-2 oras rossz kozerzet kovetkezik ? Jelzem dietazom evek ota,az epem deformalt. S egyik nap a szeklet szine fekete volt, nagyon megijedtem. Egyszeri alkalom jelenthet-e bajt ? Elfogok menni szakorvoshoz - a haziorvosom ilyenrol meg nem hallott - de kivancsi lennek a velemenyere mit jelenthetnek ezek a dolgok?
    S meg egy kerdesem lenne, ketoldali nagyon pici gobos golyvara, ha a vereredmenyek jok, szukseges-e gyogyszert szedni. Az endokrinologus 0.25 mg-4 Euthyroxot it fol, amit masok megkerdojeleztek, hogy nem azota erzem-e magam rosszul s abbahagytam, de nem vagyok nyugodt, nehogy kesobbb baj legyen belole. Valaszat koszonom. Kati

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kramer Imre

    Kedves Kati!
    A gyógyszert ne hagyja abba, konzultáljon az endokrinológussal. A pajzsmirigy hormontabletta okozhat székelési zavart, de a fekete illetve zöld széklet emésztőszervi elváltozást is feltételez. Keressen fel gasztroeneterológus szakorvost.
    Üdvözli: dr. Kramer Imre

  • Tisztelt Doktorúr! Ön javasolná a kullancs elleni védóoltást? milyen hátulütői lehetnek egy…

    Tisztelt Doktorúr!

    Ön javasolná a kullancs elleni védóoltást? milyen hátulütői lehetnek egy ilyen védőoltásnak? Mikor kell ezt beadatni?

    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kramer Imre

    Mindenképpen javaslom a védőoltást, aminek nincs mellékhatása (enyhe bőr irritációt leszámítva, ami az oltás helyén jelentkezhet és pár nap alatt múlik). Kora tavasszal érdemes beadatni, de még kost sem késő. Kérje háziorvosa segítségét.
    dr. Kramer Imre

  • Tisztelt doktor úr ! Hogyan lehetne kideríteni,hogy milyen antibioticumra nem vagyok allergiás. Ugyanis…

    Tisztelt doktor úr !

    Hogyan lehetne kideríteni,hogy milyen antibioticumra nem vagyok allergiás.
    Ugyanis a penicilin, és még sok antibioticumra , valamint az amidazophen,paracetamol - ra pozitivitást mutatott a limphocyta vizsgálat.
    DE, ezidáig még minden antibiotocummal "valami gond" volt,melyet szedettek velem.
    ⁄ nagyon rossz közérzet,toroktájéki bedagadás,nehézlégzés,az egész testemen rettenetes piros kiűtéses viszketéssel,gyors pulzusszám !⁄
    Nem túl gyakran van rá szükség 5-6 évente de nagyon kellemetlen a mellékhatása.
    Jelenleg , egy kisebb műtéti beavatkozásra készülnék,de ehhez antibioticumra lenne szükség preventióként,majd utána néhány napig még kellene szednem.
    A körzetorvosomnak nincs "tippje" ezzel kapcsolatban. Szerinte majd ha jelentkeznek ezen tünetek,akkor azonnal cselekedni kell !
    Szerintem kellene lennie valami más megoldásnak is !

    Megtisztelő válaszát Ildikó várja.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kramer Imre

    Tisztelt Ildikó!
    Önnek igaza van, jó ezt előre tisztázni. Budapesten az ORFI allergológiai osztálya és az egyetemi bőrklinika foglalkozik gyógyszer-allergia vizsgálatokkal. Keresse fel valamelyiket. Üdvözli: dr. Kramer Imre

  • Kedves Doktor Ur ! Nekem olyan kérdésem lenne , hogy mennyi idő alatt tud kifejlődni a lépen…

    Kedves Doktor Ur ! Nekem olyan kérdésem lenne , hogy mennyi idő alatt tud kifejlődni a lépen egy 6 kg-os daganat ? Lehetséges az , hogy egy ekkora daganatot nem lehetett észrevenni ?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kramer Imre

    Tisztelt Gita!
    A daganatok kialakulása és fejlődése a daganat fajtájától függ. Ám ha Önt az elmúlt egy évben vizsgálták célzottan ebben az irányban, akkor egy ekkora daganatot már látni kellett volna.
    Üdvözli: dr. Kramer

  • Tisztelt Doktor Úr! Mostanában gyakran ugrálnak az izmaim, főleg a bal vállam és a mellkasom…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Mostanában gyakran ugrálnak az izmaim, főleg a bal vállam és a mellkasom bal oldalán jön elő. Mozgástól függetlenül, akkor is előjön ha éppen itthon pihenek. Nem folyamatosan ugrálnak, csak olykor-olykor "ugrik" egyet. Nem jár fájdalommal, csak eléggé zavaró, néha be is pánikolok miatta, aggódom, hogy mi miatt lehet ez.. Magnézium+B6 vitamint kezdtem el szedni, hogy hátha ez majd megszűnteti, de nem így történt. Tachykardia és magas vérnyomás miatt gyógyszert szedek, az lehet, hogy a betegségem miatt vannak a panaszaim? Mi a teendő ilyenkor?
    Válaszát előre is köszönöm,
    Üdv: Ferenc, 20

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kramer Imre

    Tisztelt Ferenc!
    A panasz összefügghet gyógyszer-mellékhatással, kérdezze meg kezelőorvosát, hátha egy gyógyszerváltoztatás megoldja a problémát.
    Üdvözli: dr. Kramer Imre

  • Kedves Doktor Úr! Egy egészségi állapot felmérésen voltam, aminek keretében hasi ultrahnagot…

    Kedves Doktor Úr! Egy egészségi állapot felmérésen voltam, aminek keretében hasi ultrahnagot is csináltak. Minden tökéletes volt, de a lelet szerint" a máj kisfokban nagyobb, S2-ben 14 mm-es, S7-ben 10 mm-es cysta van. Vélemény: kisfokú hepatomegália, cystae hepatis". Próbáltam utána nézni mitől alakulhat ez ki, hogyan lehet kezelni, de nem találtam. Próbálok egészségesen élni, a versenysúlyomat tartani és ennek ellenére kezdjek aggódni? Köszönettel

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kramer Imre

    Kedves Judit!

    Aggódni nem kell, de a ciszták eredetét tisztázni igen! Van (vagy volt) Önnek kutyája?
    Dr. Kramer Imre

  • T. Dr. Úr! Azt szeretném kérdezni, hogy akinek petefészekcisztája van - infraszaunát használhat-e?…

    T. Dr. Úr!

    Azt szeretném kérdezni, hogy akinek petefészekcisztája van - infraszaunát használhat-e? vagy nem jó hatást válthat ki.
    Köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kramer Imre

    Kedves Zsazsa!

    Mekkora az a ciszta? Milyen panaszt okoz? Mit mondott Önnek a nőgyógyásza?

    Dr. Kramer

  • jonapot tiszteletem ojanprobémával fordulok őnhőz hogy lehete ojan hogy aszékletem kicsit véres…

    jonapot tiszteletem ojanprobémával fordulok őnhőz hogy lehete ojan hogy aszékletem kicsit véres voolt saszthiszem hogy rákos vagyok mertszékleléskor fájos szuros féjdalom abalalo hasam hoz megfelgyultam mjoméjre skitapintotam valamigumot kérem segicsen most hatud válaszojon lajos

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kramer Imre

    Lásd a másik választ!

  • jonapot tiszteletem ojanprobémával fordulok őnhőz hogy lehete ojan hogy aszékletem kicsit véres…

    jonapot tiszteletem ojanprobémával fordulok őnhőz hogy lehete ojan hogy aszékletem kicsit véres voolt saszthiszem hogy rákos vagyok mertszékleléskor fájos szuros féjdalom abalalo hasam hoz megfelgyultam mjoméjre skitapintotam valamigumot kérem segicsen most hatud válaszojon lajos

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kramer Imre

    Uram!
    A nyúlkálást hagyja sebészre. Ő majd tisztázza, mi okozza a panaszait.
    Dr. Kramer

  • Jó napot Dr ÚR azt szeret ném meg kérdezni hogy engem julius ban operáltak L.IV-V fusios fixálo…

    Jó napot Dr ÚR azt szeret ném meg kérdezni hogy engem julius ban operáltak L.IV-V fusios fixálo val csavarok lemezek rudak valami bevan téve a csigolyám közé.azt mondta az orvos hogy kerüljem a tartos ülést álást hajolást emelést. csak a meg szokot napi tehetöket végezhetem. sajnos vannak még fály dalmaim,és akkor derülti hogy ülöideg károsodásom van.hogy ezek útán maradok e araokant nyugdijas mert május ban voltam és akkor vetek55% ra vettek ök is meg várták a mütétet.január ban kell új ra mennem.45éves vagyok mire számit hatok.Köszönöm válaszát.Rozália

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kramer Imre

    Kedves Rozália!

    Ne aggódjon: a műtét utáni állapot és az idegkárosodás együtt elegendő az 55%-hoz!
    Üdvözlettel: dr. Kramer Imre

  • Tisztelt Doktor úr!4 29éveas nő vagyok..2éve terhes voltam de az orvosok vérvétel vizelet…

    Tisztelt Doktor úr!4

    29éveas nő vagyok..2éve terhes voltam de az orvosok vérvétel vizelet és ultrahang során sem vették észre, hogy terhes vagyok felírtak nekem egy norcolut nevű tablettát.De mivel terhes voltam a menstruációm továbbra sem jött meg.
    Aztán elmentem egy másik orvoshoz és ott derült ki 12hetes terhes vagyok de addigra már nagyon meghíztam.Féltem a magzat károsodott ezért meg szakítattam a terhességet..
    Azóta is problémáim vannak a menstruációmmal. Az elmúlt 2 évben 6alkalommal volt menstruációm a lábam és kézfejem vizesedik tej jön a mellemből szőrösödöm nagyon meghíztam kb 30kg jött rám amitől lehetetlenség megszabadulni. egyszerűen tanácstalan vagyok már rengeteg orvosnál voltam de mindenki csak hormon tablettákat adott (gondolom ezért is híztam meg ennyire)Kérem ha van valami ötlete akkor írjon nekem mert félek nem lehet gyermekem sem.
    Tisztelettel Anita
    mail címem: pedrovitus@hotmail.com

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kramer Imre

    Kedves Anita!

    Egyetlen ötletem van: konzultáljon endokrinológussal!
    Üdvözlettel: dr. Kramer Imre

  • Tisztelt Doktor Úr!Aszakrendelésen ilyen eredményeket kaptam:a szerologiai vizsgálatok átvészelt…

    Tisztelt Doktor Úr!Aszakrendelésen ilyen eredményeket kaptam:a szerologiai vizsgálatok átvészelt toxoplazma fertőzésre utalnak. A chlamdia peumoniae IgG:kétes,IgM pozitív volta alapján atipusos infectio nem zárható ki,ugyanakkor pozitív Yersínia IgG is jelezhet tüneteket okozó fertőzést/doxycyclint és probiotikumot javasoltak/.Ultrahangos vizsgálatok eredményei:Az uterus jelentősen megnagyobbodott,9 cm,benne kettő,10-15mm nagyságú hyporeflektív,solid göb van.Lumenében tiszta epetartalom mellett ,egy mobilis 5,5 mm nagyságú kő van./Régebbi diagnózisok:fibro adenóma a mellben,súlyos vashiány./Ön mit tanácsol?Kérem magyarázza el hogy mit jelentenek az eredmények,mennyire kell ezeket a problémákat komolyan vennem,és javasol-e műtétet,vagy van más megoldás/epekő,myoma/.Köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kramer Imre

    Tisztelt "Raffa"!

    Fenti leletek alapján nem tudok javasolni Önnek semmit. A myoma és az epe- kövesség - ön is tudja - fennáll. A teendőről kérdezze meg kezelőorvosát.
    Üdvözli: dr. Kramer Imre

  • Tisztelt Doktorúr! Köszönöm a megnyugtató válaszát!!! egy aggódó kismama

    Tisztelt Doktorúr! Köszönöm a megnyugtató válaszát!!! egy aggódó kismama

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kramer Imre

    Nagyon szívesen!