A betegek kérdései (2244)

 • Jó napot kívánok, Ön szerint a buteyko módszer tényleg használ az asztmás betegek, vagy csak…

  Jó napot kívánok, Ön szerint a buteyko módszer tényleg használ az asztmás betegek, vagy csak átverés az egész? előre is nagyon köszönöm a válaszát

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Unger Ivett Erika

  Kedves Kérdező!

  Személyes tapasztalatom nincs a módszerrel, de újabban az elfogadott fizioterápiás módszerek között is szerepel, tehát valószínűleg használ.

 • Jó napot kívánok, 21 éves fiú fiú vagyok, nem dohányzó. De körülbelül 3 napja a baloldali melkasomnál…

  Jó napot kívánok, 21 éves fiú fiú vagyok, nem dohányzó.
  De körülbelül 3 napja a baloldali melkasomnál fájdalmat érzek,ha nevetek,vagy köhögök, vagy nagyon nagy levegőt veszek( köhögnöm nem kell, csak " kipróbáltam, hogy akkor is fáj e :) ), és egy ponton ha megnyomom fájdalmat is érzek ( ez a pont a mellizmom felső részén van".

  külsőleg semmi elváltozás nincs, lehet,hogy csak a mellizmom lett volna megerőltetve, nem tudom, még nem éreztem ilyet:)


  Válaszát előre is köszönöm:)

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Unger Ivett Erika

  Kedves Kérdező!

  Valószínűleg inkább mozgásszervi eredetűek a panaszai, de lehet egy enyhe ideggyulladás is a háttérben. ha néhány nap alatt nem szűnnek a panaszok, vagy fokozódnak, akkor viszont egy mielőbbi mellkas-röntgen és tüdőgyógyászati vizsgálat szükséges bizonyos súlyos tüdőbetegségek-pl. légmell, embólia- kizárása céljából!!

 • Tisztelt Doktor Nő!
  5 éve regisztráltak nálam asztmás-parlagfű allergiát. Szedtem rá tablettát, fújtam a Miflonidét még is az utóbbi 2 évet szinte végig köhögtem az allergiás időszakban. Tavaly odáig jutott a dolog, hogy szednem kellett a Singulárt is ami nem segített igazán, antibiotikummal… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Unger Ivett Erika

  Kedves Márti!

  Az allergia nem múlik el, valószínűleg valamelyik vizsgálat nem volt reális. Tünetmentes, és súlyos tünetekkel járó szakaszok válthatják egymást, ugyanez igaz az asztmára… Még több

 • Tisztelt Doktornő! 2002 -ben emlőtumorral műtöttek amire sugárkezelést kaptam. Azóta rendszeresen…

  Tisztelt Doktornő!

  2002 -ben emlőtumorral műtöttek amire sugárkezelést kaptam. Azóta rendszeresen jártam kontroll vizsgálatokra vissza az onkológiára.Februárban voltam mellkas röntgenen ,ami durvább rajzolatot mutatott a tüdőben , előjegyeztek mellkas CT re , melynek az eredménye a következő : A tüdőkben elszórtan számtalan 6 mm-nél kisebb, zömében subpleurális nodulos
  , az I szegmentumokban néhány subpleurális köteg ábrázolódik, a bal felső lebeny basisan vastag köteg fut. Ezután tüdőtükrözésre küldtek és szövettant vettek aminek az eredménye a következő:Mérsékelt nem specificus fibrosis a tüdő parenchymában. A kórházban szteroid kezelést állítottak be . jelenleg napi 16 mg Medrolt szedek tartósan. 3 hónap múlva kell kontrollra menni.
  Azóta ,2 hónap alatt 8 kilót hiztam a köhögésem mérséklődött, fulladok gondolom a sulytöblettől, állandóan fáradt vagyok és gyenge 55 éves vagyok, várható e javulás vagy egyáltalán mire számithatok az előző betegségemet is figyelembe véve ? Ilyen betegséggel van e esély rokkant nyugdíjba menni?
  Várom a válaszát Doktornő!

  Köszönettel : Szabóné

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Unger Ivett Erika

  Kedves Szabóné!
  A fibrosis egy visszafordíthatatlan folyamat, amely szteroiddal megállítható, uralható, de a tüdőszövet köteges átalakulásán nem változtat. A kimenetel és a javulás attól is függ, hogy mi okozta a folyamatot, az Ön esetében lehet a sugárkezelés következménye, ami nyilvánvalóan nem fog olyan gyorsan, -vagy egyáltalán nem - romlani, mint egy más okból kialakult fibrosis. A szteroid csökkentheti a tüneteket és a további romlás is megakadályozható. Úgy gondolom, az Ön betegsége még nincs abban a stádiumban, hogy rokkantságot indokoljon, de a későbbiekben előfordulhat. Ezzel a diagnózissal a rokkantosítás elindítható.

 • Kedves doktornö! Ki szeretném kérni a véleményét azzal kapcsolatban, hogy a shiazo-val történö…

  Kedves doktornö!
  Ki szeretném kérni a véleményét azzal kapcsolatban, hogy a shiazo-val történö vizipipa használat is káros e az egészségre? Mert ugyebár ott sem nikotin, sem kátrány nem szabadul fel.
  köszönöm, Anikó

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Unger Ivett Erika

  Kedves Anikó!
  Nem olyan mértékben, mint a dohányzás, de igen, mivel a káros anyagok valamilyen formában azért kioldódnak.

 • Tisztelt Doktornő! 6 éve diagnosztizáltak nálam középfokú tüdőtágulatot. Állandó fulladásérzetem…

  Tisztelt Doktornő!

  6 éve diagnosztizáltak nálam középfokú tüdőtágulatot. Állandó fulladásérzetem van. 1 hónapja heveny bronchitist, de amikor elmentem a tüdőgondozóba, akkor semmivel sem voltam rosszabbul, mint előtte. 30 éves nő vagyok, sohasem dohányoztam, családban sem dohányzik senki. A tüdőkapacitásom jó. Nagyon vékony vagyok, annak ellenére, hogy sokat, sokfélét eszem. Atrovent inhalálóm van, de nem változott az állapotom. Fül-orr gégén garatmandula eltávolítás, orrsövényferdülés miatt műtétem volt. De sajnos nem emiatt voltam, vagyok rosszul.A bal oldali alsó orrkagyló gyulladt, hiperémiás. Kisfokú allergiám van háziporra, fűre. Mindenben akadályoz a fulladásom, nem tudomkipihenni magam. A kérdésem az, hogy mi okozhatja betegségemet, hogyan lehetnék jobban. Sokszor már teljesen el vagyok keseredve.

  Válaszát előre köszönöm.

  Üdvözlettel: Orosz Katalin

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Unger Ivett Erika

  Kedves Katalin!

  A tüdőtágulatnak van egy genetikailag meghatározott formája, ehhez nem kell dohányozni sem. Ezek a betegek általában soványak, és a légmellre is hajlamosak.Ha a tüdőkapacitása jó, akkor nem biztos, hogy a tüdeje miatt fullad, de egy terheléses majd egy gyógyszeres légzésfunkció szükséges lenne, a fulladás mértékének megítélésére, illetve a megfelelő gyógyszer kiválasztásához. Ha ezek negatívak, akkor a fulladásnak más okát kell keresni, pl. kardiológiai, belgyógyászati (pajzsmirigy).Az allergiája is hozzájárulhat a fulladáshoz.

 • Kedves Doktornő. Az idei tüdőszűrő vizsgálat után visszahívtak, mert a jobb tüdőmön találtak…

  Kedves Doktornő.

  Az idei tüdőszűrő vizsgálat után visszahívtak, mert a jobb tüdőmön találtak egy halvány inhomogén szerkezetű árnyéktöbbletet. Kb. borsónyi nagyságú.
  Ebből kifolyólag megcsinálták nálam a mantoux tesztet, ami nagy, vörös, viszkető égő folt lett.
  Kérdésem az lenne, ez mit jelent? Jó vagy rossz?
  És a fenti diagnózis, ezzel függhet össze? Lehet e komolyabb bajom?
  Nagyon aggódom.
  Köszönöm előre is a válaszát.
  tisztelettel: enikő

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Unger Ivett Erika

  Kedves Enikő!

  Attól függ, mekkora a vörös folt, önmagában egyébként csak annyit jelent, hogy védekezik a TBC baktérium ellen, vagy azért, mert oltást kapott, és kialakult az immunitás, vagy azért, mert találkozott a TBC-kórokozóval.
  A TBC diagnózisának alátámasztásához egyéb vizsgálatok is szükségesek, pl. köpetvizsgálat, mellkas-CT, esetleg hörgőtükrözés. A borsónyi folt-véleményem szerint- egyelőre nem igényel teendőt, csak rendszeres kontrollt-3-6 havonta mellkas-röntgen- és ha növekedni kezd, akkor kell tovább vizsgálni.

 • Tisztelt Doktornő! Egy éve tartó,egész testemet érintő viszketéses problémával fordulok önhöz! Valószínű,h…

  Tisztelt Doktornő!

  Egy éve tartó,egész testemet érintő viszketéses problémával fordulok önhöz!
  Valószínű,h vmi féle allergiás problémáról lehet szó,mert a Novocetrin tablettét szedem nap mint nap,és akkor elmúlnak a tünetek.Időközönként megpróbálom a gyógyszer szedését abbahagyni,de 2 nap után ismét megőrülök a viszketéstől.
  Tenyerem,talpam,fejem,arcom,szinte mindenem viszket.Ahol megvakarom enyhén pepirosodik,de semmi féle dudor nem jelenik meg a bőrömön.
  Kérem segítségét hova menjek,milyen tesztekkel lehetne kideríteni mi okozza a viszketést,nem szeretnék életem végéig gyógyszeren élni,sőt baba vállalás előtt állok,így meg pláne nem.
  Pollenekre megnézték a tesztet,kutya ,macska szőrre is,darázscsípésre,rovarcsípésre ki is jött h nagyon allergiás vagyok:darázs 32.99 kU⁄1
  Alap élelmiszerek pl rozs,buzaliszt,tej,tojásfehérje,gyümölcsök,gluten stb (kb 30) féle de sehol semmi!

  Kérem ha tudna segíteni mit tegyek,milyen tesztekkel lehetne kideríteni mi okozhatja nálam ezt a viszketést segítsen!Ha esetleg találkozott már ilyen fajta problémával,és kiderült az illetőnél mi okozza,utána tudnék járni.
  Várom válaszát!
  Köszönettel: Eszter

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Unger Ivett Erika

  Kedves Eszter!

  A testszerte jelentkező viszketést okozhatja bármilyen kontaktallergia, pl. kozmetikumokra, mosószerre, illatanyagra stb, de lehet belső szervi oka, pl. hormonális, cukorbetegség, vesebetegség stb is. Önnek valószínűleg allergiája van, ha a Novocetrin szünteti a panaszokat. Allergológus, vagy bőrgyógyász tud epicutan tesztet végezni, amely a leggyakoribb kontaktallergéneket, így a vegyszer- illatszer-allergiát tudja kiszűrni. Ezenkívül góckutatás lenne még szükséges a szervezetben lappangó gyulladások illetve rejtett kórokozók kizárására (fogászat, gégészet, nőgyógyászat, hasi ultrahang, epetenyésztés, endokrinológia, labor- és belgyógyászati vizsgálat)

 • Tisztelt Doktornő! Kb 5 éves festem feketére a hajam, és úgy egy éve kezdődött, hogy a fejbőröm…

  Tisztelt Doktornő!

  Kb 5 éves festem feketére a hajam, és úgy egy éve kezdődött, hogy a fejbőröm iszonyatosan viszketett, kisebesedett. A hajam is jobban hullott. Ez a hajfestés után közvetlen kb 1-másfél hétig tartott. Kipróbáltam ammóniamenteset, hajszínezőt és habállagú festéket is. Mondjak örökre búcsút imádott fekete hajamnak vagy egy kivizsgálást követően lehetséges megoldást találni a problémára?

  Köszönettel: K. Beáta

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Unger Ivett Erika

  Kedves Beáta!

  Úgy tűnik, Ön allergiás a hajfesték valamelyik összetevőjére. Nem feltétlenül kell búcsút mondani a fekete hajnak, de egy kivizsgálás mindenképpen szükséges. Attól függően, hogy melyik összetevőre allergiás, lehet esetleg egy másik-pl. gyógynövénytartalmú, és az adott anyagot nem tartalmazó- hajfestéket találni. Ha viszont magára a fekete festékre allergiás, akkor sajnos el kell gondolkodni a festés abbahagyásán.

 • kismennyiségű vért szoktam fel köhögni kb 1-honapja hol élénk piros hol meg ősszeált sötéttes…

  kismennyiségű vért szoktam fel köhögni kb 1-honapja hol élénk piros hol meg ősszeált sötéttes vércsomot köhögök.ezmitőllehet válaszát előre is köszönöm doktor nő.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Unger Ivett Erika

  Kedves Kérdező!

  Sok mindentől lehet a véres köpet, lehet egy teljesen ártalmatlan légúti gyulladás, garat-, fogíny-vagy orrvérzés, de komolyabb betegség, akár tüdőrák is okozhatja. Feltétlenül menjen el egy tüdőgyógyászhoz, mert mindenképpen ki kell vizsgálni!

 • Kedves Dr nő!
  Problémám 2 honapja kezdődött.Fokozott nehézlégzés,folyamatos krákogás.a slejm soha nem akar felszakadni.Már rengeteg Erigon szirupot megittam,ACC 600-at.A mult héten elvoltam gégésznél.csinált gége tükrözést is.Minden negatív volt.Tovább irányított a tüdőosztályra.ott csináltak… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Unger Ivett Erika

  Kedves Andrea!

  Valóban furcsa, hogy mellkas-röntgen nem történt, ez minden tüdőgyógyászati kivizsgáláshoz hozzátartozik. A leírtak alapján én asztmára, esetleg krónikus hörghurutra… Még több

 • Tisztelt Doktornő!

  Édesapám tüdőszűrésen járt, az orvos közölte vele hogy a fél tüdeje el van meszesedve ami a korábbi tbc kikezelése következménye.
  Azt mondta hogy ki kell venni a fél tüdejét ellenkező esetben 6-7évet jósol.
  A kérdésem az lenne hogy hova lehetne… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Unger Ivett Erika

  Kedves Kérdező!

  A kerületben tényleg csak egy tüdőgondozó van, de van több tüdőgyógyászati intézmény is, ahova el lehet menni, pl. Tüdőklinika, Országos Korányi Intézet. Kérje háziorvosa… Még több

 • Kedves doktor nő! Az lenne a kérdésem, hogy akinek 2-szer volt kétoldali emboliája, de nincs…

  Kedves doktor nő! Az lenne a kérdésem, hogy akinek 2-szer volt kétoldali emboliája, de nincs trombozis hajlama viszont a családbanvan vagyis 2-emboliás apukám az egyik aki meghalt, söt a multhonapban a nagybátyám is, akkor nekem kell e szednem vérhigitot? Szinkomár allergiám és keresz allergiában szenvedek stb. Várom sürgös válaszát. köszönettel.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Unger Ivett Erika

  Kedves Anna!

  Lehet, hogy genetikailag nem igazolható a trombózishajlama, viszont a leírtak alapján igenis hajlamos rá, és a vérhígító kezelés mindenképpen indokolt. Ha a Syncumart nem bírja, akkor akár heparininjekciók adása is szóba jön.

 • Tisztelt Dr. Unger Erika Ivett!

  Olyan problémám van, ha egy nap sok folyadékot iszok, legyen az szénsavas vagy szénsav mentes, úgy érzem mintha a tüdőmbe beszorulna a levegő.Ez nagyon gyakran van így.A mellkasomban erős nyomás szerű fájdalmat érzek.Van amikor már egy pohár víz… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Unger Ivett Erika

  Kedves Mihály!

  A leírtak alapján elsősorban reflux-betegségre gondolnék, és nem a tüdőben keresném a baj okát. Egy gastroenterológiai kivizsgálást javasolnék, lehet, hogy itt ki… Még több

 • tisztelt dr nő. január óta van kronikus sinuitisem megmútötték április 2 án de azota is vannak…

  tisztelt dr nő. január óta van kronikus sinuitisem megmútötték április 2 án de azota is vannak panaszaim az orrom váladékos a légutaim gyulladtak.igaz e hogy a lecsorgo nem gennyes váladék megfertözi a légutaimat?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Unger Ivett Erika

  Kedves Kérdező!

  sajnos, igaz, illetve, ha fertőzés nem is alakul ki, a lecsorgó váladék állandó köhögést okozhat. Sajnos, a műtét sem mindig sikeres, illetve gyakran csak rövid távon nyújt megoldást. Javaslom, használjon állandóan szteroid-tartalmú orrspray-t, amely segíti a gyógyulást.

 • Tisztelt Doktornő! Anyósomnál tavaly áprilisban tüdőrákot diagnosztizáltak, elvégeztek nála…

  Tisztelt Doktornő!

  Anyósomnál tavaly áprilisban tüdőrákot diagnosztizáltak, elvégeztek nála egy műtétet amely során a gégéjébe behelyeztek egy 3, 5 cm-es sentet, illetve ahhoz, hogy a jobb oldali tüdő kitáguljon áthatoltak a daganaton. Utána kemoterápiával kezelték, tavaly augusztus óta három havonta járt kontrollra, azonban április óta rosszabbodott az állapota, és végeztek nála egy CT-t, aminek az eredményéből csak néhány szót értünk. Kérem segítsen értelmezni a leletet, és választ adni arra, hogy van-e még remény! CT: Centriolobuiláris emphysema jelei felső lebenyi túlsúllyal. A bifurcatio alatt 1, 7x1, 6 cm-es nyirokcsomó conglomeratum látható változatlanul. A retrocavalis nyirokcsomó 0, 7x1, 3 cm-es nyirokcsomó változatlan. A jobb főhörgőben és alsó lebenyhörgőben 3, 5 cm-es sent látható. A légtartó jobb felső lebenyben centralisan vékony kötegek láthatók változatlanul, a középső lebeny atelectasiája és dystelectasiája nagymértékben csökkent, a hörgő eredésénél lévő szabálytalan lágyrész terime mérete növekedett 2, 1x2, 2 cm-es. Jobb oldalon az S1-ben egy 0, 9 cm-es kötezettség figyelhető meg, mely az előző felvételen nem volt. Jobb oldalon basalisan, paravertebralisan S7-ben egy 2, 2x0, 9 cm-es beszűrődés van. Kötegezettség jelent meg a lingulában bal oldalon subpleurálisan, jobb oldalon S6-ban és S10-ben dorsalisan subpleurálisan. Bal oldalon az S2-ben követett csillag alakú kötegezettség is növekedett, 1, 5x0, 9 cm-es. Pleurálisan folyadék nincs. Összehasonlítva a 2010.08.10-i vizsgálattal: A primer tumor mérete növekedett, a bal S2-ben csillag alakú kötegezettség mérete is nőtt, jobb oldalon basalisan, paravertebralisan egy új góc jelent meg. Mindkét tüdőben infiltratív gócok jelentek meg. A jobb felső lebeny és a középső lebeny légtartalma tovább növekedett.
  Hát ennyi. Nagyon szépen megkérem, hogy magyarázza el részletesen mit jelent, annyit biztosan tudok, hogy nagyon rosszat, de az orvos nem mond semmit anyósomnak, és ő emiatt nagyon ideges. Szeretnénk neki valahogyan segíteni. Nagyon köszönöm, ha figyelmet szentel ránk. Üdvözlettel: Hajnalka

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Unger Ivett Erika

  Kedves Hajnalka!

  sajnos, sok jót nem tudok írni. A daganat mérte növekedett, megjelentek újabb gócok, melyek áttétek is lehetnek. Több helyen van infiltratum, ami gyulladásnak felelhet meg. A nyirokcsomók nem növekedtek, a stent is jól működik, mivel a tüdő légtartalma növekedett. Ez azonban sajnos csak tüneti kezelés.

 • Tisztelt Doktornő! Semmilyen megelőző tünetet nem tapasztaltam. Ezért pontosítanám előzőleg…

  Tisztelt Doktornő!

  Semmilyen megelőző tünetet nem tapasztaltam.
  Ezért pontosítanám előzőleg feltett kérdésemet:
  Normális, hogy fél év alatt rendszeresen használt gyógyszer mellett 20%-ot romoljon a légzésfunkció?
  A kivizsgáló szakembernek nem kellene hogy feltűnjön, hogy a gyógyszer (Foster) nem használ?

  Tisztelettel:

  József

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Unger Ivett Erika

  Kedves József!

  Ez esetben valóban nem a Foster a megfelelő szer, de mint írtam, mindenkinél más válik be, és van más lehetőség is, ki kellene próbálni egy másik inhalatív szert, illetve eszközt, ha az sem jó, akkor valószínűleg nem asztmás, és tovább kell vizsgálni.

 • Kedves Doktor nő! 29 éves nő vagyok. Tavaly fűnyírást követően kezdett fájdogálni a hátam.…

  Kedves Doktor nő!

  29 éves nő vagyok. Tavaly fűnyírást követően kezdett fájdogálni a hátam. El el múlogatott de most 5 hónapja fáj rendszeresen a hátam, bal oldalt. Kimondttan 3 ponton szokott szúródni. Már voltam orvasnál, meghallgatta a tüdőm és azt mondta, hogy ő nem hall semmi zörejt. Kaptam fájdalomcsillapított hatott pár napig, visszamentem akkor megint kaptam egy másik gyógyszert de az sem hatott. Voltam 1 akalommal gyógymasszőrnél, nem igazán éreztem változást. Most az orvos kiírt teljes gerincröntgenre és mellkas felvételre. Negatív lett, nem találtak elváltozást, nem nagyobb a szivem, és a tüdő mezők tiszták. A fájdalom most is megvan és mostmár egyre nehezebben viselem, és nagyon idegesít. Nem vagyok erős dohányos, de napi 5-6 szál cigit elszívok.Picit úgy érzem mikor mélyről kell levegőt venni nehezebben tudom, az orvos azt mondta hogy csak a fájdalom okozta stressztől van.Tény hogy nagyon beletudom magam lovalni a dolgokba, most is félek hogy nem e tüdő rák.
  Mi lehet a baj? Mi okozza a fájdalmat?

  Mielőbbi válaszát várom.
  Köszönettel.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Unger Ivett Erika

  Kedves Kérdező!

  a leírtak alapján elsősorban mozgásszervi eredetű fájdalomra gondolnék, de mivel a légzése is nehezebb, nem ártana egy tüdőgyógyászati kivizsgálás, légzésfunkcióval. Ha a mellkas-röntgen negatív volt, a tüdőráknak kicsi az esélye.

 • Tisztelt Doktornő! Ma voltam CT-n és az alábbi diagnózist kaptam, sajnos nem adtak felvilágosítást…

  Tisztelt Doktornő!

  Ma voltam CT-n és az alábbi diagnózist kaptam, sajnos nem adtak felvilágosítást hogy van e okom aggodalomra vagy nincs. Visszaküldtek a kerületi tudógondozóba.  Bal oldalon az I⁄II. segmentum területében subpleuralisan a pleuraval kis köteggel kapcsolodó 25x16mm nagyságú, szabálytalan alakú kissé nyulványos lágyrészképlet látszik mely érintkezik is a pleurával és meghuzza azt Az elváltozás a kontrasztanyagot inhomogenen, kis mértékben főleg a széli részein halmozza .

  A tüdőben discret maradványkötegeken kívűl egyéb kórós eltérés nem ábrázolodott. A mediastinumban és a hilusok területében megnagyobodott pathologias méretű nyirokcsomó nem ábrázolodott. A pleuraürben és a periardiumlemezek között folyadékgyülem nem látható.

  A mellékvesék régiója körülirt kóros eltérés nélkül. A felső hasi régioban a vizsgálat sikjában a májban a lépben a vesékben és a pancreas területében körülirt kóros képlet nem ábrázolódik

  melléklet: a háti VII-VIII csigolya egymásfelé tekintő zárólemezei mentén scleroticus területek láthatók melyek valószinűleg degenerativ eredetűek
  a bal tüdöcsucsban látható elváltozás térfoglaló folyamat gyanúját veti fel elsősorban.


  A kérdésem az lenne a leírtak alapján hogy nagyjából mire számíthatok?
  Válaszát előre is köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Unger Ivett Erika

  Kedves Kérdező!

  Sajnos, van ok az aggodalomra, a leírtak alapján elsősorban daganat lehetősége merül fel, de ennek tisztázására természetesen további vizsgálatok szükségesek, pl. hörgőtükrözés, és mintavétel, és elsősorban szövettani vizsgálat.

 • Tisztelt Dr. Nő..!! Én egy kétségbe esett 21 éves fiú vagyok , aki 15 éve él sportol soha…

  Tisztelt Dr. Nő..!!

  Én egy kétségbe esett 21 éves fiú vagyok , aki 15 éve él sportol soha nem volt semmi bajom..!!!

  De 2 évvel ezelőtt télen kb. minusz 10 fokban elmentem a barátaimmal mulatni , 3 db cigaretta megannyi alkohol és szégyellem , de valami hígító gőz szerű valamit szívtunk maximum 5 percig..!!! Ezután semmi baj nem volt reggelig mulattunk fél mesztelenül táncoltam a -10 fokban reggel 8 ra haza értem semmi bajom nem volt.. lefeküdtem és délben mikor felébredtem olyan érzésem volt mint ha össze ment volna a felére a tüdőm mély levegőt csak a levegő vételre rásóhajtva birok venni , szárazan köhögök néha , kapkodom a levegőt , felfújtnak érzem magam , büfögök folyamatosan mert úgy kicsit jobb.. ez mellett azóta a gyomrom is furább nem birok normálisan enni , néha epét hányok epét büfögök .. ha alkoholt iszok akkor 3-4 napig majd meg fulladok majd nem hogy lélegeztető gépre kellene már tenni , ez mellet meg szédülök a levegő hiány miatt , meg furcsa nyomást érzek a gyomorszájamnál..!! Néha még tüsszenteni sem tudok mert nem birok hozzá mélyet sóhajtani..!!
  Szettem már egy csomó gyógyszert , de csak 3-4 napra enyhült tőle és ennyi...!!!


  Vizsgálatok 2 év alatt :

  2szer Sürgőségi vizsgálatok mert éjszaka be kellet vinni : negatív

  7 röntgen : negatív
  MRI vizsgálat : negatív
  Kardiológiai teljes kivizsgálás a semmelweis-en : negatív.
  Budapest Máv kórház tüdőgyógyászat: Röntgen át világítás stb..: negatív
  Fül orr gégészet : negatív
  5 vérvétel : negatív
  gyomor tükrözés kétszer : negatív
  Hasi ultrahang : negatív
  Terhelés alatt többszöri szaturáció vizsgálat : kiváló
  Urulógia : negatív
  Reflux: negatív

  Egyszer valami A tipusos tüdő gyulladást mutattak ki , de arra is szettem gyógyszert 2 hétig..!!

  Már nagyon kétségbe vagyok esve..!!!!!!!!

  Előre is köszönöm a válaszát ...

  Tisztelettel : Krisztián

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Unger Ivett Erika

  Kedves Krisztián!

  a leírtak alapján reflux-betegségre gondolnék, annak ellenére, hogy a gyomortükrözés is negatív volt. A tüdőgyógyászaton a mellkas-röntgenen kívül történt pl. légzésfunkciós vizsgálat? Mert az is sokat elárul a tüdő állapotáról.Esetleg még egy belgyógyászati vizsgálat-pl. endokrinológia, pajzsmirigy- szóba jön. Ha minden negatív, lehet pszichés ok is háttérben.

Szerző

Dr. Unger Ivett Erika

allergológus, belgyógyász, tüdőgyógyász