A betegek kérdései (3700)

  • megszeretném kérdezni öntől,hogy baj e az hogy ha az egyik herezacskóm nagyobb e mint a másik.mert…

    megszeretném kérdezni öntől,hogy baj e az hogy ha az egyik herezacskóm nagyobb e mint a másik.mert úgy érzem mintha valami kőrbe venné, és aggódom.és az egyik gojomra mintha valami víz ömlenyféle nőt volna rá na most néha fáj de piszkosul.köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Eszik János

    Tisztelt Kérdező!

    A két here sosem egyforma méretű és elhelyezkedésű. Ami körülveszi, az a mellékhere. Ha fájdalma van, érdemes urológusnak megmutatni.
    Üdvözlettel: Eszik János dr.

  • Tisztelt Doktor úr! Segítségét kérném, egy bonyolult ügyben(lehet, hogy csak én nem látok…

    Tisztelt Doktor úr!

    Segítségét kérném, egy bonyolult ügyben(lehet, hogy csak én nem látok tisztán). A problémám, hogy eléggé hipohonder vagyok. A rákos betegségek miatt félek, különösen a dolog lelki háttere aggaszt. Olvastam, hogy a megoldatlan régi sérelmek rákhoz vezethetnek. Nos, eszembe is jutott egy régi dolog 3-4 éve történt, egy konfliktus melyben megfutamodtam és kellemetlen volt számomra. Ráadásul nemrég ezt felhozták és most azt képzelem, hogy én ezt a sérelmet nem dolgoztam fel. Már nem érintkezek azokkal az emberekkel akik ezt felhozták, meg már rendeztem magamban a dolgot, mégis ha a múltról esik szó, sokszor ez ugrik be és nem szeretek olyan dolgokról beszélni, ami már elmúl, illetve valami köze van megtörtént konfliktushelyzethez. A másik része a dolognak pedig az, hogy tudom, hogy nem szabadna ezen agyalnom és túl kéne lépnem, amikor társaságba vagyok semmi gond nincs, de amikor egyedül akkor mindig rám tör a szorongás, hogy hú már megint ezen gondolkozom, ez így nem lesz jó valami betegségem lesz ha szorongok...olyan mint valami öngerjesztő folyamat.már azt is beképzelem, hogy fogyok,mármint a szorongástól. nem tudom mit kéne tennem, és hogy mi lehet a probléma igazi oka, meg hogy minn kéne változtatnom, hogyan tudnék ezen az egész dolgon felülkerekedni?

    Válaszát köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Eszik János

    Tisztelt Kérdező!

    Ilyen problémákra van a pszichoterápia.
    Üdvözlettel: Eszik János dr.

  • Tisztelt Szakértő! A barátommal (47é) kapcsolatban felmerült a gyanum hogy más nő is van az életében…

    Tisztelt Szakértő! A barátommal (47é) kapcsolatban felmerült a gyanum hogy más nő is van az életében ,mivel ritkultak az együtléteink és minden egyéb más okot e miatt már kizártam.Tudom nem volt helyén való cselekedett de belenéztem a neten az e-maileibe és teljesen ledöbbentem hogy ott minden féle szextárskereső oldalt látogat ,némelyikre regisztrált is és a faceebokon egy szexuális indittatásu csevegést is észrevettem amit a volt kolléganőjével folytatott.Nagyon megalázottnak éreztem magam és amikor felhoztam neki azt hogy ezeket találtam,még ő volt megsértődve hogy én belenézek az ő dolgaiba és a mai napig még ő várja hogy én kérjek bocsánatot,egy szót sem szól hozzám ,én meg azt gondolom hogy neki kéne elnézést kérnie tőlem . Az is most derült ki hogy egyszer amikor volt rövid különélési időszakunk,az idő alatt volt egy barátnője akit úgy épitett le magáról(mert akkor már kezdett magához vissza édesgetni) hogy egy idegen mszámról küldött egy sms.-t amibe leírta hogy sajnálattal tudatom önnel hogy x nevü ember tragikus hirtelenséggel elhunyt és szegény nőt a családja alig tudta megvigasztalni. Aztán a hölgy felhívta a barátom munkahelyét hogy érdeklödjön a temetésről és ott közölték vele de hogy halt meg,dolgozik,él és virul. Ezen is nagyon ledöbbentem és állitólag ez idő alatt több nővel is látták.Normális viselkedésre vall ez? Van ilyen embernek egyáltalán szégyenérzete? És egyáltalán minek csábitott vissza ha továbbra is folytatta a viselt dolgait? Válaszát előre is köszönöm! Üdv.Kocsis Tiborné

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Eszik János

    Tisztelt Kocsis Tiborné!

    Szakértői véleményt csak személyes vizsgálat alapján lehetne mondani, szubjektív leírásból csak szubjektív következtetés vonható le!
    Üdvözlettel: Eszik János dr.

  • Tisztelt Doktor Úr!Hétvégén szombaton meg vasárnap egy családi gyász okozta feszültség és idegesség…

    Tisztelt Doktor Úr!Hétvégén szombaton meg vasárnap egy családi gyász okozta feszültség és idegesség okozta panaszok enyhítésére szedtem a Frontin 0,25 mg-os tablettából szombaton 2 szer fél,vasárnap pedig 2 szer fél és este 10 kor egy egész szemet és tegnap olyan délután 5 körül 2-3 pohár bort elfogyasztottam!Kérdésem az lenne hogy a 2 napos Frontin szedés ilyen dózisban okozhat-e függőséget ha előtte nem szedtem ezt a gyógyszert már kb 3 éve illetőleg hogy kiürült e ez a mennyiség tegnap délután 5 óráig és hogy nem lesz problémám hogy ittam rá tegnap az adott időpontban alkoholt?Tisztelettel várom válaszát

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Eszik János

    Tisztelt Kérdező!

    Ez így nem probléma.
    Üdv: E.J.

  • a barátom rivotril tablettát szed egy jó ideje, mert sajnos régen drogfüggő volt, szeretnék érdeklődni,…

    a barátom rivotril tablettát szed egy jó ideje, mert sajnos régen drogfüggő volt, szeretnék érdeklődni, hogy a tabletta használatánál fenn állhat e az a veszély, hogy esetleg nem lehet babánk?vagy az egészségére káros lenne e?kérem válaszoljon a kérdésemre, mert babát szeretnénk de sajnos nm jön össze és félek hogy a gyógyszernek köze van hozzá, mit kellene tennünk?köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Eszik János

    Tisztelt Kérdező!

    A Rivotril közvetlenül nem befolyásolja a fogamzást, a baba egészségét, de tartós szedése hozzászokást okoz.
    Üdvözlettel: Eszik János dr.

  • Tisztelt Doktor Úr! Olvasgatom a beírásait, kérdésem kényszerrel kapcsolatos, mely a mindennapi…

    Tisztelt Doktor Úr!


    Olvasgatom a beírásait, kérdésem kényszerrel kapcsolatos, mely a mindennapi létezésemet lefárasztja.

    Hogyan lehet egyénileg kényszermentesen gondolkodni? Tud ebben segíteni nekem? Hogyan induljak el? Hogy pl. ne kelljen ellenőriznem.

    Mihamarabbi jelzését várva:

    Hű olvasója: N

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Eszik János

    Tisztelt N!

    A kényszeres működés nagyon mélyen gyökerező mechanizmus, befolyásolni nehéz. A kezelés elsődleges lépése az SSRI típusú antidepresszans, másodlagos a pszichoterápia.
    Üdvözlettel: Eszik János dr.

  • Tisztelt Doktor Úr! Lassan 4 éve küzdök gerincferdüléssel amiért fűzőt kell hordanom ez nagyon…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Lassan 4 éve küzdök gerincferdüléssel amiért fűzőt kell hordanom ez nagyon sok változást hozott az életembe, magányosabb,agresszívabb és betegesebb lettem. Most kerültem új iskolába (9. évfolyam) és itt az iskola orvos pszichológushoz küldött, beszélgettünk de nem tudtam vele őszinte lenni. Majd fenyegettem az osztályomat, és elüldöztem magam mellől mindenkit,nincsenek barátaim, úgy érzem a családom is utál. Ellenséges vagyok mindenkivel. Gyermek pszichiáterhez kerültem de már a harmadik alkalom után nem is kellett mennem, mert azt mondtam hogy jól vagyok. Egyszerűen képtelen vagyok kibontakozni vagy csak egy kicsit is megmutatni hogy milyen vagyok valójában. Coaxil-t is kaptam de nem szedtem egy darabot sem. Már a szexuális beállítottságom sem tudnám megmondani, egyszer egyik nem sem érdekel máskor viszont a lányok és a fiúk is vonzanak. A személyiségem sokszor cserélődik, és nem tudom mit miért teszek. Nem akarok örökre ilyen pszichopata lenni, de félek is másoktól és a véleményüktől. Mit tehetnék?
    Köszönöm a türelmét!
    16 éves lány.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Eszik János

    Tisztelt Kérdező!

    Bölcs döntés lenne, ha a pszichológushoz mégis komolyan járni kezdene!
    Üdvözlettel: Eszik János dr.

  • Tisztelt Doktorur! En egy 25 éves lány vagyok. Azzal a problémával fordulok önhöz h kb 1 éve…

    Tisztelt Doktorur! En egy 25 éves lány vagyok. Azzal a problémával fordulok önhöz h kb 1 éve küzdök nagyon súlyos panikbetegseggel...voltam pszichologusnal pszichiaternel ahol írtak fel cipralexet de nem tudtam szedni mert rosszabbul vtam tőle persze a fronton ra meg ra szoktam...de az sem segít mar...kb 2 hete megtudtam h asztmás vagyok kaptam gyógyszert de meg most is a nap 24 orajabol 24 et fulladok olyan érzésem van mintha megfulladnek bármelyik percben...voltam vervetel en tudoszuron kardiologusnal ahol mitralis prolapsus-ön kívül semmit nem állapítottak meg...egyszerűen nem tudok így élni se dolgozni se semmit annyira felek egyfolytábanes nem hiszem h meg gyogyulok...pedig viszonylag teljes boldog életet élhetnek van munkám parkapcsolatom ebben is van mit igazából boldog lehetnek de semmi sem tesz boldoggá annyira szenvedek es senki sem ért meg igazán...azt szeretnem kérdezni h mit tegyek??? Nem szeretnek gyógyszert szedni elég h a frontinra ra szoktam es most meg az asztma gyógyszereket is szedem...van esetleg vmi szanatórium ahol kikezelnek vagy vmi terápia? Dr úr hol rendel? Tudna segíteni? Köszönöm válaszát üdv Barbi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Eszik János

    Tisztelt Barbi!

    A kezelést hangulatjavító gyógyszerrel érdemes kezdeni, aminek elhagyására akkor van esély, ha pszichoterápiában megpróbál változni, fejlődni, változtatni az élethez való hozzáállásán.
    Üdvözlettel: Eszik János dr.

  • Kedves János! 3 évig szedtem gyógyszert paranoid skizofréniára, kb. 2-3 hete abbahagytam…

    Kedves János!

    3 évig szedtem gyógyszert paranoid skizofréniára, kb. 2-3 hete abbahagytam a gyógyszert, az orvosom beleegyezése nélkül....Nagyon feszült voltam nagyon sokáig állandóan hányingerem volt ( van) utóbbi időkbe már hánytam is... kb. ez 2 napja múlt el mármint a hányás, a hányinger még meg van, bár már nem egész nap..Ez az időszak az összes energiámat kimerítette... sokszor a feladás szélén voltam( vagyok)....Állandóan jár az agyam és sírás közeli állapotban vagyok.....Sokat gondolkoztam azon hogy én tényleg így szeretnék élni?? és rá kellett jönnöm hogy nem....Nagyon gondolkozom azon hogy feladom az eddigi életem, összepakolom a cuccom amikor senki sincs itthon, itthon hagyom a telefonjaimat, és lelépek.... magam mögött hagyok mindent....nem szolok senkinek, csak kilépek mindenkinek az életéből....és talán megpróbálok valahol messze új életet kezdeni...csak nem tudom hogy képes leszek e rá....hogy van e bennem ennyi akarat hogy megcsináljam....hogy képes leszek e itt hagyni mindent, a munkám, a családom.....nem tudom hogy mit csináljak.....teljessen el vagyok keseredve....Van valami ötlete hogy mi lenne jó??? mert úgy érzem hogy én már nem tudok jól dönteni....
    zsuzsi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Eszik János

    Tisztelt Zsuzsi!

    Mindössze annyit tudok mondani, hogy schizofrénia esetén nem érdemes a gyógyszert elhagyni, mert előbb vagy utóbb dekompenzálódni fog.
    Üdvözlettel: Eszik János dr.

  • Tisztelt Doktor úr! Egy év baráti kapcsolat után udvarolni kezdett nekem ez a srác. Nagyon…

    Tisztelt Doktor úr!

    Egy év baráti kapcsolat után udvarolni kezdett nekem ez a srác. Nagyon beleszerettem. Annyira jó volt az összhang, hogy azt is el tudtam képzelni, hogy ez a kapcsolat életünk végéig fog tartani. Ő volt az utóbbi években megismert férfiak közül az egyetlen, akire igazán fel tudtam nézni, és mellette nőnek éreztem magam.

    Majd néhány hónap találkozgatás és udvarlás után hirtelen teljesen megváltozott a viselkedése, agresszívvá vált (kiabált és káromkodott velem), és emiatt szakítottam vele. Korábban mindig kedves, előzékeny és figyelmes volt. Néhány nappal később összefutottunk az utcán, akkor is agresszív volt velem. Szerettem volna átbeszélni vele, hogy mi történt, de ő azt mondja, hogy benne semmi nem változott, és nincs miről beszélnünk. ezen beszélgetés közben is remegett a keze, és izzadt a homloka, amikor hozzám beszélt, emiatt nem is volt hihető számomra amit mondott, de nem akartam erőszakosan faggatózni. Az elmúlt hetekben összefutottunk még két másik alkalommal is. Olyan volt, mint korábban, a baráti kapcsolatban, de teljesen bezárkózott az elől, hogy beszéljen az esetről. Már csak annyit válaszol: "Ne is beszéljünk róla!".

    Nagyon megvisel ez az egész, egyszerűen nem értem most sem miért változott meg ennyire a viselkedése. Valamiért nem tudok továbblépni ezen az eseten. Egyfolytában rá gondolok, és keresem magamban a hibát, hogy vajon mi vezethetett el idáig. Félek, hogy újra elkövethetem. Már nem haragszom rá, és még mindig szeretem, naponta többször is gondolok rá, szinte mindenről a közös élményeink jutnak az eszembe.

    Nem tudom mit csináljak, vagy mennyi időt adjak még magamnak az események feldolgozására, és mikor forduljak szakemberhez segítségért. Tudna nekem ebben tanácsot adni?

    Köszönettel:
    Sztina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Eszik János

    Tisztelt Sztina!

    Mit is mondhatnék? Akkor kell segítséget kérni, amikor ez az igény megérik Önben.
    Üdvözlettel: Eszik János dr.

  • Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm szépen eddigi válaszait. Én vagyok az a beteg akinél változatos…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Köszönöm szépen eddigi válaszait.
    Én vagyok az a beteg akinél változatos tünetekkel járó neurozist valószinűsitett a magatartásom alapján (BHO szerint generalizált szorongással kezelnek,Rivotrilal)kapcsán,orvosjárás,rossz prognoztistól való félelem stb.biztos emlékezik rám"

    Én úgy tudom,hogy régebben a generalizált szorongás neve a vegetativ neurozis volt,vagy ezt rosszul tudom? Az biztos,hogy az idegeim régóta nincsenek rendben,már a fülzúgás jelentkezése előtt is volt hogy altatókat kellett szednem,illetőleg minden apróságon nagyon tudtam aggódni.
    Ráadásul az az altató szedés részben "saját szakállra" történt,mert egyik családtagomnak irta ki a családorvos (Lendormin),és én is alkalmaztam.
    Később ezt a magatartást abbahagytam,és csak hébe-hóba szedtem ezen készitményt,hozzáteszem akkor egy szakitáson is túl voltam-talán ez enyhitő kürülmény.

    Másrészről viszont elhiszem hogy szerethető vagyok,jóvágású legény vagyok,szóval ezen a téren nincs probléma,meg a tanulmányi eredményeim is jók,és a neurologián is megállapitották hogy tudatom ép.
    Sok igaz barátom is van,csak időnként ezeket a furcsa aggodalmakat produkálom.

    Akinek tehát vegetativ neurozisa van az Doktor Úr szerint állandó belső feszültségben él,nem csak szorong? Mert ez is jellemző rám.

    Köszönöm hogy elolvasta,illetőleg ha irna néhány sort a két kórfolyamat közti különbségről megköszönném,igy már talán teljesebb a kép rólam.

    Üdvözlettel:János

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Eszik János

    Tisztelt János!

    A szorongásos zavarok számos formában, számos tünet képében megjelenhetnek, amik ráadásul váltogathatják is egymást, ezért nincs sok értelme minden egyes tünetnek külön betegség nevet adni.
    Üdvözlettel: Eszik János dr.

  • Kedves Doktor Úr! Szeretném a tanácsát kérni: pánikzavarral és enyhe depresszióval küzdök…

    Kedves Doktor Úr!

    Szeretném a tanácsát kérni: pánikzavarral és enyhe depresszióval küzdök már 7 éve. Szedek paroxatot,rivotrilt és sanvalt az esti alváshoz + kognitív terápia kb 6 hónapja. Egy pár napja emeltem a paroxatot 20 mg ról 30 ra és kicsit félek a gyógyszer emelésétől. A pszichiáterem szerint azért kell emelni az antidepresszánst ,hogy abba tudjam hagyni a rivotrilt mert már túl rég szedem 7 éve. Bár 4 mg-ról le csökkentetük 0.5 re de annyi mindent hallottam és olvastam a neten az antidepresszáns káros mellékhatásairól,hogy félek a gyógyszertől. Ön szerint nem lehet sok a napi 30 mg paroxat és nem akadályozza az embert a napi tevékenységeiben? Valójában a pszichoterápia nagyon jó csak a tünetek még fent állnak,de azt mondta a szakember,hogy egyén függő. Van akinek kell egy év mire le tudja tenni a szert van akinek 12 alkalom van akinek 2 év. Mélységtől függ.

    Válaszát köszönöm!

    Miklós

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Eszik János

    Tisztelt Miklós!

    A Paroxat hatékony dózisa valóban egyén függő és veszélyes mellékhatással nem kell ennél a gyógyszernél számolni.
    Üdvözlettel: Eszik János dr.

  • Jó napot kivánok. 2011-ben operáltak meg először. Spontán vérzést diagnosztizáltak az agy jobb…

    Jó napot kivánok.
    2011-ben operáltak meg először. Spontán vérzést diagnosztizáltak az agy jobb első féltekén. Másodszor 2012-ben operáltak szintén azon a féltekén, de most agytumor volt a diagnozis. ⁄WHO gr. III⁄ kaptam sugárkezelést 29 alkalommal. Most azt szeretném tudni, hogy szedhetek-e bérescsepp extrát immunerősitésre ha most szedek levetiracetam actavist 1000 mg. ⁄ezután ha elfogy Trund 500 mg gyógyszert fogok szedni, mert az orvosom arra váltott⁄. Zumbázhatok? Válaszát nagyon szépen köszönöm.

    Ibolya

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Eszik János

    Tisztelt Ibolya!

    Béres cseppet szedhet és vsz. zumbázhat is de ezt inkább beszélje meg a kezelő orvosával.
    Üdvözlettel: Eszik János dr.

  • Tisztelt Doktor Úr! Nagyon szeretném, ha mielőbb válaszolna a kérdésemre. Egy nagyon jó édesanya,…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Nagyon szeretném, ha mielőbb válaszolna a kérdésemre.
    Egy nagyon jó édesanya, feleség és nagymamáról lenne szó. Az édesanyám az édesapám halála után nagyon beteges lett ⁄ cukorbetegség. szívinfarktus⁄ 10 éve megvakult, előtte nagyon dolgos szorgalmas Nő volt.Nehezen de elfogadta az állapotát, habár évekkel később bevallotta , hogy öngyilkos akart lenni, felakarta vágni az ereit. A Nővéreméknél lakik, nagyon jó körülmények között mindene megvan. A vakság bekövetkeztével az anyu nagyon pánikol mindenen, folyton a betegségekről beszél és amit a tévében hall, hogy mennyi öreget megöltek stb. Januártól új munkahelyem lett, és utaznom kell 20 km,de folyton telefonálgat, hogy nem -e volt baj az úton?Állandóan a negatív dolgokat mondja. 2 hete nagyon rosszul volt mikor épp ott voltam náluk. Erős remegés jött rá , még szólni sem tudott, a torkában csomót érzett attól félt , hogy megfullad, mondta el később. És egyre sűrűbben jönnek a rosszullétek, a lakásból ki sem akar menni még az udvarra se., csak a szobájában bújik csukott ajtónál, és azt mondja, hogy hadijuk őt, mert a roham után annyira gyengének érzi magát, hogy még az ágyból sem kell fel.Az Édesanyánk 74 éves, és nagyon aggódunk érte, de orvoshoz elvinni képtelenség. A házi orvos minden hónapban egyszer kijön hozzá, de Ő azt mondja, hogy nincs baja a mamának, mert jó lett a vérképe is, és írt fel egy gyenge nyugtatót.Egy roham alkalmával a városi ügyeletet hívtam ki, Ő azt mondtam hogy szívidege van az anyukámnak, a nyugtató injekció után aludt egész éjjel, nem volt több rohama,anyukámnak. Az anyu egy vigkedéjű humoros Nő volt, most meg minden megváltozott.Attól félek, hogy az anyu depressziós lett, és pánikrohamai vannak.Kérem szíveskedjen megírni a véleményét, mert utána, mindenképpen vinni szeretnénk szakorvoshoz, amiről ő hallani sem akar, pedig már nagyon aggódik az egész család érte. Köszönöm megtisztelő válaszát, remélem, hogy a segítségünkre lesz.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Eszik János

    Tisztelt Kérdező!

    Én is azt hiszem, hogy mindenképpen pszichiátriai vizsgálatra kellene eljutniuk!
    Üdvözlettel: Eszik János dr.

  • Kedves Doktor úr! Egy keresőszót írtam be a google-ba így találtam rá az Ön segítő oldalára.…

    Kedves Doktor úr!

    Egy keresőszót írtam be a google-ba így találtam rá az Ön segítő oldalára. Nagyon szimpatikusak a válaszaira, emberi de mégis szakmailag is a helyzet magaslatán áll azt tapasztaltam igy laikusként.
    Szeretném a segítségét kérni: 40 éves anyuka és feleség vagyok, mindig is kézben tartottam a családom ügyeit, hiperaktív személyiség vagyok, imádom a kislányomat, aki most kezdte az iskolát. Én háztartásbeliként születése óta itthon vagyok, de mindent én intézek, a férjem keresetéből élünk. Nem unatkozom, mindig találok elfoglaltságot. Februárban egy megfázás nagyon ledöntött, kaptam egy fülgyulladást is mellé amitől napokig, hetekig nem vagy csak alig hallottam. Ez annyira megviselt, hogy az idegeimre ment. Elkezdetem már hajnalban szorongani, hogy ma vajon hogy leszek? El tudom e látni a teendőket. 3 hónapig húzódott a fülkürthurutom, mindenféle kezelésre jártam, mindig türelemre intettek. Lassan már azt vettem észre, hogy csak e körül cikáznak a gondolataim. Így állandósult a szorongásom. Gyomorideg reggel, fogyás, rosszkedv, a bevásárláskor a boltban szédülés,\\"csőlátás\\", izzadás, állandó fáradékonyság... kaptam rá a háziorvosomtól frontin 0,25-öt de az első után felkelni sem tudtam csak nagy nehezen, igy próbáltam nerven pfleget, de időnként jobb, rosszabb lett. Végül mégis maradt a frontin és a szakember aki még ezt bővítette sertalin 50 mg.-al. 3 napja szedem de olyan felfokozott idegállapotba kerít, éjjel is csak forgok, fel vagyok pörögve,elönt a forróság, veszekszem (Pedig nem szoktam),remegek. Ma már nem mertem bevenni a tablettát ezek miatt:-( A kérdésem az lenne a doktor úrhoz, hogy önmagában a frontin elegendő lenne a szorongás gyógyítására?(Azt a diagnózist állította fel a doktornő) Mert attól ha egy kicsit nyomott is vagyok, megnyugtat, étvágyam lesz, alszom.Este 1 db-ot reggel egy felet szedek belőle. Nagyon szépen köszönöm a válaszát előre is, munkájához nagyon jó egészséget, sok sikert kívánok, üdvözlettel: Kocsis Krisztina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Eszik János

    Tisztelt Kocsis Krisztina!

    A Sertralin lenne a jobb gyógyszer, de lassabban kellene beállítani, egyenlőre csak fél szemet kellene szednie. Néhány hét alatt beáll a hatása és utána a Frontint el lehet majd hagyni.
    Üdvözlettel: Eszik János dr.

  • Tisztelt Doktor Úr! Pár hónappal ezelőtt éreztem, hogy idegileg alaposan megfáradtam, éppen…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Pár hónappal ezelőtt éreztem, hogy idegileg alaposan megfáradtam, éppen ezért - kb 6 hete - baráti tanácsra el kezdtem szedni a JutaVit Magnézium és B6 vitamin tablettából napi egy szemet. Három-négy hét után jelentős pozitív változást vettem észre: nyugodtabb lettem, a feszültségeim minimálisra csökkentek, az éjszakai alvásom is rendeződött. A tablettát még most is szedem, de nem tudom hogy meddig kell szednem, mikor hagyjam abba? Félek, hogy ha nem szedem, a tüneteim újra jelentkeznek, mivel a kiváltó ok sajnos még mindig megvan és a változásra sajnos nincs sok remény.
    Kérem adjon tanácsot, melyet előre is köszönök:
    Mária

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Eszik János

    Tisztelt Mária!

    Ezt a tablettát nyugodtan szedheti tartósan is, ha úgy érzi, hogy ezzel megoldja a problémát.
    Üdvözlettel: Eszik János dr.

  • Kedves Doktor Úr! Mostanában sok szerte ágazó tünetem van: álmos, fáradt, gyengének érzem magam,…

    Kedves Doktor Úr! Mostanában sok szerte ágazó tünetem van: álmos, fáradt, gyengének érzem magam, szédülök, ájulásos rosszulét, néha pánik félelem, terhelésre fulladás, rossz kedv, remegés, leízzadok, minimális terhelésre 1000-el ver a szívem, forroságérzés, ingerlékenység. Voltam kivizsgáláson ahol vashiányos vérszegénységet állapítottak meg, gyógyszert kaptam rá..Ezek tipikus vashiányos tünetek? Ahogy olvasgatom itt a forumot, hasonlókat olvasok pánikbetegségre. Vagy a vas provokálhatja a pánikot? Várom válaszát! Vivien

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Eszik János

    Tisztelt Vivien!

    A vashiány mellett szorongásos, depresszív tünetek is fennállhatnak, érdemes lenne majd pszichiáterhez is fordulnia.
    Üdvözlettel: Eszik János dr.

  • Tisztelt Doktor Úr! Majd feltétlen konzultálok neurologusommal a Cipralex ügyében,nincs e…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Majd feltétlen konzultálok neurologusommal a Cipralex ügyében,nincs e valami nyugodalmasabb ssri.Remélem a májusi kezeléssel kijövök ebből a fülzúgásból (halláscsökkenésem már nincs,azt mondta adjunktusnő az biztató),és akkor már fokozatosan elhagyható a BZD.

    Lényeg a lényeg,ugye a Rivotril 0,5-öt fel kellett tennem orvosi utasitásra 1,5 mg-ra.Ez relative mennyire nagy adag?

    A Seduxenre azt mondta egyébként,hogy rendkivül elavult szer,és olyan függőséget csinál,hogy alig lehet vele leállni,és nem lehet akkora fokú szorongásom hogy nagy felügyelettel kirendelje-ami igaz is szerintem,mert ez az 1,5-ös Rivotril nekem bőven megfelel a nyugalmamra.

    Egyébként fülész adjunktusnőm szerint biztosan van pszichés komponense a zúgásomnak,mert állandóan olyanokon aggódok hogy sose múlik el,meg a Klinikán megállapitott audiometriával(ezekről az \\"ellenőrzésekrő\\"l persze ő nem tud) még végig jártam a neurologusomat meg 4 másik fülészt is,hogy tényleg elmúlt e a halláscsökkenés.Ez is belefér a generalizált szorongásba,vagy ez már kényszerbetegség? Amióta felemelték a Rivotrilt az orvosjárásom is megszűnt.

    Válaszát előre is köszönöm:János

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Eszik János

    Tisztelt János!

    A gysz. dózisa mindig esetileg mérlegelendő, nem látom értelmét ezt tovább boncolgatni, bízza az orvosára! A pszichiátriai diagnózisok mindig tágan értelmezendők, az Ön problémáit változatos tünetekkel járó neurózisnak nevezném, ebbe sok minden belefér.
    Üdvözlettel: Eszik János dr.

  • Szóval bocsánat a hosszú írományért,kérdésem tulajdonképp az lenne,hogy Ön szerint ez pánikbetegség,és…

    Szóval bocsánat a hosszú írományért,kérdésem tulajdonképp az lenne,hogy
    Ön szerint ez pánikbetegség,és ha igen hova fordulhatnék légzésjavító
    terápiára?Gyógyszert nem szívesen szednék a 4honap alatt elág sok xanax ill.frontin fogyott
    nálam,de ez max.a tünetcsökkenés volt.Maximum jógázni megyek.Bár azért
    azt megkérdezem h Ön szerint ez csak antidepresszáns szedésével mulaszható el?
    Köszönöm a türelmét a hosszúra nyúlt olvasmányért,illetve a
    válaszát is.Tisztelettel:Judit

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Eszik János

    Tisztelt Judit!

    A vérszegénység és a pszichés probléma együttes fennállása tűnik valószínűnek. Elsősorban valóban antidepresszanst kellene szednie.
    Üdvözlettel: Eszik János dr.

  • Üdvözlöm Doktor Úr! Január óta küzdök egy egyte rosszabbodó nehézlégzéssel.VOltam már sok vizsgálaton…

    Üdvözlöm Doktor Úr!
    Január óta küzdök egy egyte rosszabbodó nehézlégzéssel.VOltam
    már sok vizsgálaton szerencsére kevés problémát találtak.Egy mitralias prolapsus,,
    sruma nodosa,vérkép nem mutatja sehogy csak az uh,orrsövényferdülés,helicobakter
    pyroli.Bár gasztroenterológián nem vtam,vérb_l mutatták ki.Őn szerint ez pánikbetegség
    lehet,vagy más.Valószínű h hiperventillálok,fe ez csak az olvasmányaim alapján
    magam feltételezem.Ha tudatosan hasra lélegzek enyhül de csak fekve.Nappal is érzem a
    munkahelyem,de ott nem olyan súlyosan mint otthon.Ez nekem tavaly kezdődött,amikor
    szédüléssel orvoshoz mentem és kiderült h hemoglobinom a minimum fele,a vasam
    pedig 2,8ról indult.Azóta javultak az értékek de mégis minden rosszabb
    lett.Úgy éreztem mki belém beszélte h vmi oka van a vashiánynak,és ettől kezdve
    elkezdtem az okot keresni és mindennap újabb betegséget produkáltam.Elküldtek pszichiáterhez,ám ő visszaküldött h nem pánilbeteg hanem inkább a heamatológiára
    menjek.De ott sem volt semmi csak a vérszegénység.Most már csak a
    nem múló nehézlégzés maradt,illetve a szívszúrás,fe megnyugtató h sem a
    kardiológia sem a tüdőgyógyászat nem talált eltérést.Ez hosszúra sikerült,folytatom......

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Eszik János

    Lássuk...