A betegek kérdései (1943)

  • Doktornő égő érzések vanak aderekamnál ilyetve a hasamban sok antibiutikumot szedtem talán attol…

    Doktornő égő érzések vanak aderekamnál ilyetve a hasamban sok antibiutikumot szedtem talán attol van székletem váltakozó vastagbéltükrözés elvégzését javasolták ön szerint megcsináltassam? emésztési panszom nincsen

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    Kedves Kérdező!
    Igen!!!
    Üdvözlettel
    Dr Bérczy Judit

  • Kedves Doktornő! 20 éves vagyok és 9 hónapja nincs peteérésem és menstruációm sem. Cisztáim…

    Kedves Doktornő!
    20 éves vagyok és 9 hónapja nincs peteérésem és menstruációm sem. Cisztáim sincsenek.
    A ciklusom az egyik hónapról a másikra szűnt meg, előtte 8-9 évig minden rendben volt, teljesen rendszeres volt. A végtagjaim hidegek, állandóan fázok, álmos vagyok annak ellenére, hogy napi 8-12 órát alszom. Tanulni sem tudok, mert egyszerűen nem tudok koncentrálni, arra kell figyelnem, hogy ne aludjak már el.
    A sima vérképemmel minden rendben van, majd most megyek hormonvizsgálatra, a nőgyógyászom azt mondta, hogy ő ennél többet nem tud tenni.
    Van értelme felkeresnem egy endokrinológust? Vagy milyen orvoshoz forduljak? Utálom, hogy 4-5 rétegben kell öltözködnöm, mégis vacogok, valamint a tanulás sem megy, pedig mindig nagyon jó tanuló voltam. Lehet összefüggés a menstruációm hiánya és az állandó fáradtság között?

    Kérem adjon valami tanácsot, köszönettel: Karola

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    Kedves Kérdező4
    Igen , van értelme endokrinológushoz fordulni, személyes konzultációra a rendelésemen szíveen fogadom tel(06306161037)
    Üdv.
    Dr Bérczy Judit

  • Tisztelt Dr.nő! 22éves fiú vagyok,és nem vagyok magammal megelégedve olyan téren hogy alig…

    Tisztelt Dr.nő!

    22éves fiú vagyok,és nem vagyok magammal megelégedve olyan téren hogy alig szőrösödöm,a velem korabeli fiúk sokkal fejlettebbek!Az arcomon és a nyakamon is szőrösödöm a nemi szerv környékén és a lábamon is,viszont máshol egyáltalán nem(has,mellkas)A szüleim azt mondták későn érő típus vagyok de ezzel nem nyugtattak meg.Egyébként teljesen átlagos vagyok tök jó közérzettel és magas libidóval, jó étvággyal úgyh nem értem mi lehet a gond...Alkatomat tekintve aszténiás alkatú vagyok hosszú végtagokkal magas vagyok 186 cm és 74 kg.Tényleg csak ennyi lenne hogy késön érek vagy egyszerűen alacsonyabb a hormonszintem?Apukám pedig tök szőrös:)ezekszerint nem örököltem...Kérem irja meg véleményét a dologról válaszolok is a kérdéseire ha szükséges...Előre is köszönöm
    Üdv:Gábor

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    Kedves Kérrdező4
    csak személyesen tudok segíteni , ilyen esetekben, mert ez eg többrétűen kezelendő problémakör.
    Az előbb is jeleztem a tel: 06306161037
    Üdvözlettel
    Dr Bérczy Judit

  • Üdvözlöm doktornő! A kérdésem a következő lenne.22 éves srác vagyok és az érdekelne hogy miért…

    Üdvözlöm doktornő!
    A kérdésem a következő lenne.22 éves srác vagyok és az érdekelne hogy miért van az hogy alig szőrösödöm,tehát a hasamon a mellkasomon nincs egyáltalán szőr,az arcomon már kezd nőni de hiányosan illetve már a nyakamon is elég erős a szőrzet,de engem zavar hogy a korombeliek sokkal fejlettebbek.Egyébként remek közérzetem van,jó étvágyam,a libidóm is nagyon rendben van,talán túl sokat is kívánom a szexet.Ezért nem értem a szőrtelenségemet,szüleim azt mondták későn érő típus vagyok.
    Önnek mi az ötlete?Válaszát előre is köszönöm! Üdv.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    Kedves Kérdező!
    Jelentkezzen be rendelésemre és oki diagnózis alapján oki terápiat állítok össze, mindenre van jó megoldás( 06306161037)
    Üdvözlettel
    Dr Bérczy Judit

  • Tisztelt Doktor Nő!Nagyon szépen köszönöm az Acth val kapcsolatos válaszát!Most egy picit megnyugodtam.Bízok…

    Tisztelt Doktor Nő!Nagyon szépen köszönöm az Acth val kapcsolatos válaszát!Most egy picit megnyugodtam.Bízok azért benne ,hogy ez ne akadálya a teherbeesésnek.Tisztelettel

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    OK:

  • Udvozlom! Valaszaim kerdeseire: 80kg vagyok, sajnos amiota van ez a problemam azota 10 kilot…

    Udvozlom!
    Valaszaim kerdeseire: 80kg vagyok, sajnos amiota van ez a problemam azota 10 kilot szedtem fel. Haskorfogatom 90cm.
    Sajnos a stressz az benne van mindennapjaimban, mert emberekkel dolgozom es neha nagyon nehez, plusz olyan fajta is vagyok aki hamar megharagszik es hamar megbantodom, stresszelem parkapcsolatom miatt magam es a jovom miatt, mert az utobbi idoben kilatastalannak latom a helyzetet, minden megromlott eletemben egy ido ota.
    Folyadekot nem iszok tul sokat, inkabb uditot mikor van de vizet nem nagyon, csak egy ket poharral maximum naponta, mondjuk ez attol is fugg hogy mit es mennyit eszem. Teat ritkan iszom.
    Emesztesem lassu az en velemenyem szerint mert 2-3 naponta van szekletem. A pajzsmirigyet is kimutattak amikor a vizsgalatokat vegeztem es a nogyogyaszom annyit mondott hogy picit lassu de nincs baj.
    A multkori vizsgalatnal kimutattak a progeszteront ami 0.20ng⁄ml volt es a prolaktin 27.4 ng⁄ml amire azt mondta a doki hogy picit magas viszont most megismeteltem a vizsgalatot, mert a prolaktinra dostinexet irt fel a doktorno es ezekt lettek az eredmenyek progeszteron 33.90 ng⁄ml es a prolaktin 308 ng⁄ml. Kerem doktorno ezzel kapcsolatosan is irja le velemenyet, mert olyan erzesem van hogy rossz iranyba mozdultak a szintek.
    Elore is koszonom valaszat.
    Udvozlettel Katalin.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    Kedves Kati!
    Nem tudom jól írta e, a prolaktin:308ng⁄ml, ez nemelírás?
    mert akkor ez jelentős növekedést jelent.
    A szervezet teljes rendbe hozatala szükséges.
    Személyes konzultáció alapján szívesen segítek a rendelésemen.(063061611037(
    Üdvözlettel
    D Bérczy Judit

  • Kedves Dr.nő! Köszönöm a válaszát. Bemásolom az eredeti kérdésemet hogy önnek könnyebb legyen…

    Kedves Dr.nő!

    Köszönöm a válaszát. Bemásolom az eredeti kérdésemet hogy önnek könnyebb legyen eligazodnia ,és kiegészíteném az kérdéseire adott válaszaimmal.
    1. Néhány éve szeretnénk babát, tavaly nyáron volt egy spontán terhességem, de sajnos méhenkívüli volt. A petevezetékeim miatt már csak lombikkal lehet babánk. Gyermekem még nincs.
    2. Ciklusaim teljesen rendben vannak, szabályosak. Cisztáim nincsenek. Túlsúlyom nincs. Normál, nőies testalkatom van. 168 cm, 61 kg.
    3.Haskörfogatomat nem tudom most lemérni, de nincs a "kelleténél" nagyobb hasam.
    4. Nem szedek gyógyszert.
    A nőgyógyászom szerint felesleges ez a vizsgálat az én esetemben, ezért nem is adott beutalót, úgyhogy én önszorgalomból csináltattam meg ezt a vérvételt. De ebből kifolyólag nem tudom értelmezni az eredményt. Ezért kérem az ön segítségét. Meg kell-e mutatnom ezt az eredményt valakinek? Vagy rendben van? Esetleg diétáznom kell?

    Köszönöm szépen

    Kedves Dr-nő!

    Kérem nézze át az eredményemet.
    glükóz 0 perc: 5.3 nmol⁄l
    glükóz terhelés 60 perc: 7.8
    glükóz terhelés 120 perc: 4.5
    vizelet ph: 5
    cukor, fehérje, ketontest, urobilinogén, bilirubin, fehérvérsejt rendben!
    Inzulin 0 perc: 3.0 mIU⁄I
    inzulin terhelés 120 perc: 51.6 mIU⁄L

    Van-e valami teendőm ezzel az eredménnyel?
    Babát szeretnénk ezért kértem ezt a vizsgálatot.
    Köszönöm.
    Nóri


    tovább Dr. Bérczy Judit adatlapjára


    kedves Kérdező!

    Mennyi ideje szeretnének babát, van-e már gyermeke,
    Milyen a menzesze, rendben van-e a ciklusa, mekkora a testúlya?
    mekkora a haskörfogata?
    Szed-e valamilyen gyógyszert?
    Üdvözlettel
    Dr Bérczy Judit

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    kedves Kérdező!
    Mindenféleképpen konzultáljon személyesn is endokrinológussal, magam is szívesen fogadom a rendelésemen, mert a vizygálat túlreagáló inzulin választ mutat.
    A baba vállalás miatt is fontos ennek pontos oki terápia beállítása .
    üdvözlettel
    Dr Bérczy Judit

  • Tisztelt doktornő! Azt szeretném megkérdezni hogy ha én előbb iszom a kávémat és csak utána…

    Tisztelt doktornő! Azt szeretném megkérdezni hogy ha én előbb iszom a kávémat és csak utána veszem be a gyógyszerem,ami Euthyrox 100.
    Az káros hatással van-e a gyógyszer hatására???

    Köszönöm a válaszát.Tisztelettel egy beteg Éva

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    Igen, a gyygszer nem fejti ki kellő hatékonysággal gyóyghatását.
    Üdvözlettel
    Dr Bérczy Judit

  • Tisztelt Doktornő!Köszönöm szépen válaszát!Akkor jelenleg agyalapi mirigy daganat nem lehet?Vagy…

    Tisztelt Doktornő!Köszönöm szépen válaszát!Akkor jelenleg agyalapi mirigy daganat nem lehet?Vagy valami komolyabb?Tisztelettel

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    Nagy valószínűséggel kizárható,amennyiben mégis aggódik személyes konzultációt javasolok.
    Üdvözlettel
    Dr Bérczy Judit

  • Tisztelt Doktornő! Háziorvosi szűrővizsgálat alkalmával laborvizsgálatra küldtek,ahol magasabb…

    Tisztelt Doktornő!
    Háziorvosi szűrővizsgálat alkalmával laborvizsgálatra küldtek,ahol magasabb vércukor,terheléses vércukor és koleszterinszintet mértek.
    Ezért háziorvosom kontrollt kért kb.1 hónap múlva.
    Hajszállal a normális érték felett van a kolezterinszintem,triglicerid,HDL,LDH normális.Viszont a CK érték,ami elvileg 170-ig normális 440 lett.Kihez forduljak,milyen vizsgálatokat célszerű elvégeztetni Ön szerint?Köszönettel:Lakatosné Erzsi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    Forduljon belgyógyászhoz.
    Üdvözlettel
    Dr Bérczy Judit

  • Lehagytam, azt h egy 27 éves nő vagyok :) és h másfél év alatt felszedtem 10kg-t pedig mozgok…

    Lehagytam, azt h egy 27 éves nő vagyok :) és h másfél év alatt felszedtem 10kg-t pedig mozgok rendszeresen,zsíros szénhidrát dús ételt nem eszem.Előfordulhat h ez átmeneti lehet a TSH emelkedésem? Mert a többi vérkép értékem az jó lett.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    A válaszom elküldtem.

  • Kedves Doktornő! Lenne pár kérdésem.Endokrinológusom Letrox 50 eset írt ki 1 hónapja szedem. Azt…

    Kedves Doktornő!

    Lenne pár kérdésem.Endokrinológusom Letrox 50 eset írt ki 1 hónapja szedem.
    Azt vettem észre amióta szedem -nem tudom h ez mellékhatás vagy semmi köze hozzá,hogy a szívritmuszavarom van,vagyis zörej visszamentem a dokihoz ő is mondta h igen ez van,lehet a gyógyszertől?Tejet nem iszom,nőgyógyászatilag rendben vagyok.Amúgy decemberben volt a TSH 5,4 ez miatt írták ki a gyógyszert.Hullott a hajam,száraz bőr,szőrösödés és hízás társult mellé.Nemsokára megyek uh-ra meg majd újabb vérvételre egy komplexebbre,de nyugtalanít ez a szívzörej régebben nem volt ilyesmi.Plusz a másik bajom h azt vettem észre ez is azóta van amióta szedem,a ciklus fél idején -ovulációkor- erős hasmenésem van és kijön herpesz a számra, ez januárban is így volt meg most is (tegnap) félidő,hasmenés és másnap reggel kijött a herpesz.Az étkezésem nem változott a többi hónaptól.Naponta többször eszek keveset,eleget alszom,nem igazán stresszelek.Ez mind lehet a gyógyszertől? Vagy maga a pajzsmirigytől?Felet kezdem szedni most növeltük 1-re de a félnél is ezt tapasztaltam,teljesen tanácstalan vagyok..:(

    Várom a válaszát!


    Köszönettel, Orsi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    Kedves Orsi!

    A letrkezoxnak lehetnek a mellékhatásai.
    tekintettel a panaszokra , amik most jelentkeznek, érdemes lenni egyoki diagnózist is kapni, mi állhat a pajzsmirigy alulműködés hátterében, ebben szívesen segítek sezmélyes konzultációval ( 063061611037(
    Üdvözlettel
    Dr Bérczy Judit

  • Tisztelt Doktornő!Köszönöm szépen előző válaszát.Menstruáció rendszertelensége miatt néztek Actht!Pajzsmirigy…

    Tisztelt Doktornő!Köszönöm szépen előző válaszát.Menstruáció rendszertelensége miatt néztek Actht!Pajzsmirigy alúlműködésen kívül nincs más panaszom.Ez azóta normál tartományban van.Ezeken kívűl az összes hormonom jó lett.Amióta beállt a tsh fogytam is abból amit felszedtem.Tisztelettel:Bea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    Majd az ACTH-t érdemes megkontrollálni , de így önmagában , amennyiben a többi hormon rendben van ellenőrzést igényel.
    Üdvözlettel
    Dr Bérczy Judit

  • Tisztelt Doktornő!
    Most 29 éves vagyok, és kb. 12 éve folyamatosan hashajtó teákat, ill. tablettákat kell szednem, mert székrekedésem van. 10 éve voltam kivizsgáláson, (irigoscopia, colonoscopia), és azt mondta, az orvos, hogy a vastagbelemet tartó inak megnyúltak, emiatt a vastagbelem… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    Kedves Kérdező!
    A bélmotiltásban so tényező hat együttesen.
    tekintettel a hosszú ideje fenn álló problémára csak személyes konzultácio alapján tudnék segíteni.
    Üdvözlettel

  • Kedves Dr-nő! Kérem nézze át az eredményemet. glükóz 0 perc: 5.3 nmol⁄l glükóz terhelés…

    Kedves Dr-nő!

    Kérem nézze át az eredményemet.
    glükóz 0 perc: 5.3 nmol⁄l
    glükóz terhelés 60 perc: 7.8
    glükóz terhelés 120 perc: 4.5
    vizelet ph: 5
    cukor, fehérje, ketontest, urobilinogén, bilirubin, fehérvérsejt rendben!
    Inzulin 0 perc: 3.0 mIU⁄I
    inzulin terhelés 120 perc: 51.6 mIU⁄L

    Van-e valami teendőm ezzel az eredménnyel?
    Babát szeretnénk ezért kértem ezt a vizsgálatot.
    Köszönöm.
    Nóri

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    kedves Kérdező!

    Mennyi ideje szeretnének babát, van-e már gyermeke,
    Milyen a menzesze, rendben van-e a ciklusa, mekkora a testúlya?
    mekkora a haskörfogata?
    Szed-e valamilyen gyógyszert?
    Üdvözlettel
    Dr Bérczy Judit

  • Tisztelt Doktornő! 2hete PCOS-t diagnosztizált nálam az endokrinológusom többféle hormon vérkép…

    Tisztelt Doktornő!
    2hete PCOS-t diagnosztizált nálam az endokrinológusom többféle hormon vérkép vizsgálat után. 8éve jött meg a menzeszem, azóta szabálytalan. 3évig szedtem fogamzásgátlót(lindynette30), melytől rendes volt a vérzésem és még fogytam is. 2010. júliusában abbahagytam viszont, majd augusztusban eseményutáni tablettát is be kellett vennem. Október óta rendszertelenül jön meg és kevés mennyiségű a menzeszem, híztam 15kg-t(annak ellenére hogy naponta sportolok és keveset eszek), és megint előjöttek a pattanásos tüneteim is.
    Az orvosom fogamzásgátló szedését javasolta, mert gyereket még nem szeretnék,(nemi életet viszont élek) viszont gyorsan javít a tüneteken. melyik fogamzásgátló a legalkalmasabb erre?Lehetséges hogy ha elkezdem szedni akkor újra vissza fogyok az eredeti súlyomra?(az LH-m és az FSH-m ,parathormonom kórosan alacsony, a tesztoszteronom pedig elképesztően magas, akárcsak az inzulinom, az alacsony vércukorszint ellenére) , vagy másfajta kezelés lenne alkalmas erre?Hallottam a Metmorfinról,hogy sokaknak jelentős változást és fogyást hozott.Ezt a gyógyszert hogy kell szedni(fogamzásgátló tabletta mellett gondolom nem lehet)?
    KÖszönöm a válaszát előre is!
    Tisztelettel: Míra

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    Kedves Kérdező!
    A leírt problémakör igen összetett ,ezért személyes konzultáció tudok javasolni, amennyiben ez lehetséges a rendelésemen.
    Szívesen segítek
    Üdvözlettel
    dr Bérczy Judit

  • Kedves Doktornő! Szeretném a véleményét kérni a következőkben: Januárban derült ki, hogy inzulinrezisztenciám,…

    Kedves Doktornő!

    Szeretném a véleményét kérni a következőkben: Januárban derült ki, hogy inzulinrezisztenciám, PCOS-om van. Akkor kaptam rá 3x500 Meforal tablettát az endokrinológusomtól ( Vércukor terhelés 0\" 5,2 120\"5,2 Szérum inzulin 0\" 9,26 120\" 65,66 ) A gyógyszer mellé 120-160 g CH diétát és 5X-i étkezés, testmozgást írtak elő. Úgy érzem január óta a diétát be tudom tartani írok mindent, mit mennyit eszem, és heti 3x testmozgás is van. Mivel szerettem volna dietetikushoz elmenni, megnézetni, hogy szerinte is jól csinálom e a diétát, elmentem a háziorvosomhoz beutalóért. Mikor Ő meglátta az eredményeimet nagyon lecseszett, hogy minek kell nekem ezekre az értékekre a gyógyszert szednem, el fogok hízni, mivel ez a gyógyszer mellékhatásként hizlal, és nem vállal felelősséget ha esetlegesen emiatt kórházba kerülnék, mármint a gyógyszer miatt mert feleslegesen szedem. Megjegyezném, hogy mióta szedem a bogyót, és ugyan már korábban is figyeltem az étkezésemre tornára, de mégsem produkálom a rosszulléteimet, mint gyógyszer szedés előtt. Tehát most aztán teljesen el vagyok keseredve és bizonytalanná tett, miért mondott ilyeneket. ( Súlyom januárban 69 kg Testmagasság 253cm BMI 29 jelenleg súlyom 66kg) Válaszát és segítségét előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    Kedves Kérdező!
    A legújabb kutatási ée tapasztalatok is sok esetben támogatják a túlreagáló inzulin válasz esetén az endokrinolóógus által javasoltakat, a puding próbája az evés, vagyis , ha jobban ban és a testsúly is alakul, akkor érdemes folytatni és kontrollra menni , majd az endokrinológushoz,.
    Üdvözlettel

  • Magas Acth nak milyen okai lehetnek?Többi hormonom jó volt,csak az lett több picivel.Kortizolom…

    Magas Acth nak milyen okai lehetnek?Többi hormonom jó volt,csak az lett több picivel.Kortizolom jó lett,Deas is.Köszönettel:Bea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    Kevés az info, milyen panaszai vannak, miért néztek ACTH-t is?
    Üdvözlettel

  • Tisztelt Doktornő! Anyukám (55 éves) leleteit írnám le Önnek és kérdezni szeretném,hogy Ön…

    Tisztelt Doktornő!

    Anyukám (55 éves) leleteit írnám le Önnek és kérdezni szeretném,hogy Ön szerint szükség van-e műtétre vagy nem?

    ULTRAHANG:
    A pajzsmirigy jobb lebenye 42x12x12 mm,a mirigyállomány echogenitása kissé csökkent. A bal lebenyt csaknem egészében egy 55x32x30 mm nagyságú echodús göb foglalja el,benne apró cystosus területek vannak.

    IZOTÓP VIZSG.:
    A pajzsm. scintigraphia vizsgálat felvételeken: Caudalisan a jugulumot nem éri el. Az izotópfelvétel alacsony,a bal lebeny háttér aktivitást mutat.
    Alacsony működésű jobb lebeny,nem működő bal lebeny.

    ASPIRÁCIÓS CYTOLÓGIA:
    Makroszkópos leírás, Kétirányú, UH vezérelt aspiratios cytológiai mintavétel történt.
    Mikroszkópos leírás, HE festést követően készült sejtgazdag kenetekben kisebb-nagyobb valódi szövetfragmentunokat látunk.Ezen belül számos szabályos folliculus látható centrumában colloiddal, ezeken túl,melyek a pajzsm állományt reprezentálják, a háttérben lymphocyter sejtek tömege,óriássejtek és mérsékelt magpolymorphiát mutató onkocyter sejtes csoportok is megjelennek. A cytológiai kép Hashimoto thyreoiditis jelenléte mellett szól.

    Remélem eredményesen tud válaszolni abban,hogy mi tévők legyünk,mert már megkérdeztünk több orvost és mind mást mond.

    Köszönettel és Tisztelettel: Anna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    Kedeves Kérdező!
    Megtisztelt a bizalmával, arra a kérdésre , hogy a műtét szükséges-e , mivel a klinikai adatok, és a dg-kus leletek összetettek, idült gyulladás a pm. bal lebenyében, csak ha fel tudnak keresni a rendelésemen tudok pontos választ adni, illetve , hoigy a műtét elkerülhető-e,

    Üdvözlettel
    Dr Bérczy Judit

  • Tisztelt Doktornő! Pajzsmirigy túlműködésem van, amire várandósságom 12. hetében derült csak…

    Tisztelt Doktornő!

    Pajzsmirigy túlműködésem van, amire várandósságom 12. hetében derült csak fény. Még elvégeztek egy ismételt vérvizsgálatot, immár pajzsmirigy ambulancián (TSH: 0,0048 uIU⁄ml; FT4: 1,60 ng⁄dl; FT3: 4,72 pg⁄ml). A 14. héttől Propycilt szedek (Napi 2x 0,5-öt, mert csak kicsit működik túl a pm-em).
    Kérdésem az lenne, okozhatott-e bármi rendellenességet a magzatomnál, hogy nem kezeltük időben a pajzsmirigy tűlműködést. (Sajnos a nőgyógyász és az endokrinológus nem ugyan azt mondta).

    Nagyon köszönöm válaszát.

    Luca

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    Mi a normál tartomány az ön FT4, é FT3 meghatározázánál, mivel rengteféle labor van . különböző normál tartományokkal
    Pm UH, anti TPO készült-e?
    Üdvözlettel
    Dr Bérczy Judit