A betegek kérdései (1978)

 • TISZTELT DOKTORNŐ. A kérdésem az hogy pajzsmirigy mütétkor kialakulhat e autoimmun pajzsmirigy…

  TISZTELT DOKTORNŐ. A kérdésem az hogy pajzsmirigy mütétkor kialakulhat e autoimmun pajzsmirigy betegség . A autoimmun pajzsmirigy beteg hogyan táplálkozon és hogyanéljen .

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bérczy Judit

  Kedves Kérdező!

  Megtisztelt kérdésével!
  A műtét nem indukál autoimmun thyreoiditist.
  De , hogy mi vezetett pajzsmirigy betegség kialakulsához, már egy fontosabb kérdés.
  A táplálkozás: kerülni a tejet, a hozzáadott tejet, az édességet( cukrosat9, az étkezésikeményítőt, kelttésztát, az ízfokozókat, fehérlisztes pékárút.
  Tisztelettel
  dr Bérczy judit

 • Tisztelt Doktornő! 35 éves férfi vagyok, elég kellemetlen panasszal fordulok önhöz. Körülbelül…

  Tisztelt Doktornő!

  35 éves férfi vagyok, elég kellemetlen panasszal fordulok önhöz.
  Körülbelül 6 éve történt erős prosztatagyulladást követően jelentkeztek alhasi panaszaim.
  Azóta rendszertelenül, minden ok nélkül hurutos, néha enyhén véres hasmenésem, olykor erős székrekedésem van.Ezen kívül borzalmasan éles fájdalmat érzek alul a vastagbelem környékéről, ha erősen ürítem vizeletem.Evés után állandóan émelygek, hányingerem van, ezért csak "csipegetem" az ennivalót.Az eltelt idő óta 10kg-ot fogytam, derékfájdalmam állandó, ezen a pihenés sem enyhít.Ennek ellenére napi 8-órát dolgozom, időm kevés és nem tudom kihez forduljak, mennyi időbe telik és milyen kivizsgálásra számítsak.
  Korábban voltam háziorvosomnál, labor, urológia, reumatológia...itt feladtam, mert közben úgy éreztem jobban vagyok de sajnos nem.Ugyanis olykor mintha csak úgy minden helyreállna és egyszer csak erősen fellángol újra.
  Ráadásul elég kényes ezt így közölnöm orvosommal, elég szemérmes vagyok.
  Várom javaslatait,
  Üdvözlettel: Norbert

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bérczy Judit

  Kedves Norbert!
  Gastroenterológushoz forduljon sürgősen.
  Üdvözlettel
  dr Bérczy Judit

 • Tisztelt Doktornő! ÉN 24 éves nő vagyok és kb 3 hónapja szurkál ,fáj a hasam.Azt vettem észre,hogy…

  Tisztelt Doktornő!
  ÉN 24 éves nő vagyok és kb 3 hónapja szurkál ,fáj a hasam.Azt vettem észre,hogy többnyire ha meleget iszom.Nyomásra viszont érzékeny a hasam és sokszor ugy érzem mint ha fel lennék puffadva teljessen bekeményedik a hasfalam.16 éves koromban kétszer volt májgyulladásom egy honap külömbséggel,de nemtudták megállapittani,hogy mi okozta.Heti2-3 alkalommal iszom tejet 3decit.Székletem Álltalában naponta?de néha két naponta van.Fehér kenyeret fogyasztok elég sokat.Kávét nem iszok,de kapucsinot igen,de egy ideje nem mert azután egyszerre szur a hasam.2009 nyarán volt császármetszésem és rá 7 honapra terhesség megszakittásom.Ezt csak azért irom hátha szükséges.A háziorvosom nem igazán megértő és inkább nem szoktam felkeresni esetleg ha tudna nekem javasolni ,hogy milyen szakterületen keressek orvost annak is örülnék.Előre is köszönöm válaszát.Takács Éva

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bérczy Judit

  Kedves Éva?
  A menzesze rendben van-e.
  A terhességmegszakítás óta volt-e szervezetben láza állapottal járó betegség?
  Testsúlya változott-e?
  Üdvözlettel

  Dr bérczy Judit

 • Kedves Doktornő! 5 hetes terhes vagyok. PCO+IR-em van, mire 3X1 1000mg meforalt szedek. Kérdésem…

  Kedves Doktornő!

  5 hetes terhes vagyok. PCO+IR-em van, mire 3X1 1000mg meforalt szedek. Kérdésem az lenne, hogy Ön szerint se magzatkárosító? Meddig szedhetem, illetve hogy kell abbahagyni (rögtön, fokozatosan csökkenteni)?
  Válaszát előre is köszönöm.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bérczy Judit

  Kedves KérdezŐ!
  Nem károsítja a magzatot.
  természetesen oda kell figyelni, ha valamit jelez a szervezet, forduljon orvoshoz személyesen.
  Az étrendjén változtatott.e amióta kiderült az IR?
  Üdvözlettel:
  Dr Bérczy Judit

 • Kedves Doktor Nő! Még annyit írnék előbbi levelemhez, hogy rozsos kenyeret fogyasztok, bár…

  Kedves Doktor Nő!

  Még annyit írnék előbbi levelemhez, hogy rozsos kenyeret fogyasztok, bár 2 napja azt se eszek, mert azok a borsszemnyi valamik is olyanok, mint a kenyérben a rozs vagy a mustárban is a pöttyök.
  Köszönöm a türelmét, már teljesen kétségbe vagyok esve, mi lehet ez, háziorvosom szerint ebben nincs semmi különleges, nyugodjak meg!

  Maja

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bérczy Judit

  Halgasson a háziorvosára.
  Üdvözlettel:
  Dr Bérczy Judit

 • Tisztelt Doktornő! 57 éves vagyok ülő munkát végzek 8 órában. Sportolni nem sportolok. 1990-ben…

  Tisztelt Doktornő!
  57 éves vagyok ülő munkát végzek 8 órában. Sportolni nem sportolok. 1990-ben volt egy gyomor műtétem amikor a gyomrom 3⁄4 részét elvették. Azóta vannak olyan gondjaim, hogy néha étkezés után rosszul vagyok. Ezt megnézték röntgennel és azt mondták, hogy a rosszul lét akkor van amikor az étel nem a gyomorba megy, hanem rögtön a bélbe. Ezt lassan már megszoktam. De már jó ideje vannak olyan panaszaim ha tejes dolgot eszek akkor van a rosszullét. Ez kimondottan csak a tejre vonatkozik, mert a tejtermékeknél ez nincs. A rosszul lét addig tart amíg sajnos ki nem hányom de ekkor nagyon sok epét hányok. Van sok étel amihez a tej nélkülözhetetlen és ezért teljesen az étrendből nem tudom száműzni, persze meg a korom miatt a calciumra is szükség van. Kérem adjon tanácsot mit lehet tenni.
  Köszönettel

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bérczy Judit

  Kedves Kérdező!
  A tejet teljesen ki kell iktatni az étrendből.
  A Ca, Mg pótlásra sok jó meoldás van, tehát nem kell tartani, ha a tej kimarad az étrendből.
  Mennyi vizet iszik, naponta van-e széklete?
  üdvözlettel
  dr Bérczy Judit

 • Jó napot kívánok!! Leírnám a tüneteimet és eddig milyen vizsgálatokon voltam. Tehát 4 hete kezdődött…

  Jó napot kívánok!!
  Leírnám a tüneteimet és eddig milyen vizsgálatokon voltam. Tehát 4 hete kezdődött hirtelen egyik pillanatról a másikra rossz lett a közérzetem és köldök alatti enyhe bél fájdalmak kezdtek gyötörni puffadás érzés, éjszakánkénti has morgások, rossz alvás, erőseb izzadás, gyengeség érzet, sok büfögés, szédülés az ételek nem ízlettek de azért rendesen ettem. A fentebb leírt tünetek 1hét múlva feljebb a köldököm fölé orientálódtak ue. tünetekkel, majd még kb 1 hét elmúltával feljebb a gyomorszájam környékére itt enyhe égő érzéssel párosult a fentebb már említett tünetek (puffadás érzés, has morgás, gyengeség érzés) viszont az ételeket már jobban eltudtam fogyasztani mint eddig ill a szédülés érzés is elmúlt nem büfögtem annyit viszont a közérzetem még mindig rossz maradt, ez is kb 1 hétig tartott majd elkezdett fájni a torkom és a hasam kisugárzott bal majd pár nap múlva jobb oldalra . Ezután tehát jelen pillanatban megmaradt a rossz közérzet (gyengeség érzés) az éjszakánkénti has morgás, izzadás. Viszont részben elmúltak a fájdalmak ill. hol itt holott fáj kissé a fentebb említett területeken (a fájdalmak nem voltak elviselhetetlenek inkább enyhék a szédülés is elmúlt).
  Eddig( a 4 hét alatt) sem székrekedésem sem hasmenésem nem volt, a székletem normális változást nem észleltem, lázas nem vagyok. Fogyni sem fogytam a 4 hét alatt 82-84 kg között mozgok átlag 83kg (eddig is ennyi volt a test sulyom). 39 éves vagyok 2 kisgyermek édesapja. Nagyon sokat sportolok a fentebb említett ill jelen pill is tartó meghatározhatatlan betegség alatt is folyamatosan edzettem- edzek. A teljesítményemben változást nem tapasztaltam az első fázisban tehát a betegségem első hetében szédülés érzés zavart a sport alatt ill a gyengeség de mint írtam ua. az eredményeket tudtam produkálni mint előtte, most a szédülés érzés elmúlt. Eddigi vizsgálataim a jelenleg is tartó betegségem alatt: hasi ultrahang -negatív , vérvizsgálat-negatív , vérnyomás rendben 125⁄80 , széklet vér vizsgálat -negatív (én sem tapasztaltam vért) széklet bacilus tenyésztés vizsgálat jelen pillanatban még tart 6nap múlva lesz eredmény (ANTSZ). Az első hetekhez képest jobban vagyok de megmaradt a has morgás éjszakánként , rossz közérzet helyenkénti hasi fájdalom a gyomor száj panaszaim részben elmúltak nem ég max. kisebb puffadást észlelek. Eddig csak normaflórt szedtem kb. 1.5 hete úgy érzem hozott némi javulást de most stagnált. Kérdésem merre tovább mert ha az ANTSZ leletek is negatívak lesznek viszont megmarad a jelen állapotom nem tudom mitévő legyek ill mi lehet ez a betegség? ( zárójelben 4 hete a fülem is cseng mind a kettő ) Válaszát előre is köszönöm.
  Tisztelettel Sándor

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bérczy Judit

  Kedves Sándor!
  A szervezetében az őszi átállás kapcsán a savasodási folyamatok felerősödtek, s az emsésztőrenszert valmilyen plusz terhelés jelez, ha atenyésztés negatív, további vizsgálatoK: gastroenetrológia szükséges.
  ételallergia vizsgálat.
  Üdvözlettel
  dr bérczy judit

 • Kedves Doktor Nő! A WC-papíron vettem észre, hogy a székletemben borsszemnyi méretű sötétbarna-fekete…

  Kedves Doktor Nő!

  A WC-papíron vettem észre, hogy a székletemben borsszemnyi méretű sötétbarna-fekete pontszerű valamit láttam, a székletem egyébként normális színű és állagú volt (ha a WC papírt nem nézem meg, nem is látom). Banát szinte minden nap eszek, mustárt is gyakran, egy-két gyenge kávét iszok egy nap, fűszerek használatát nem viszem túlzásba. Refluxot állapítottak meg 3 éve, gyógyszerekkel tünetmentes vagyok, néha érzek gyomorégést. 8 hónapja szültem, a terhesség alatt is volt vashiányom, 2 hete volt vérvételem és akkor is már csökkent érték volt még a normál értéken belül, így 1 hete ismét szedem a Neo-Ferro Folgammát. 28 éves vagyok és nagyon megijedtem, mostanában egyre több közelebbi ismerősömnél derült ki emésztőrendszeri daganat, azóta nagyon figyelem a székletem. A napokban kaptam meg az enzimes vastagbélrákszűrés eredményét, ami negatív volt (háziorvosom csak azért küldte el a székletmintámat, hogy én megnyugodjak). Az elfogyasztott ételek, italok okozhatják, vagy a vastabletta is okozhatja ezt vagy ez alvadt vér is lehet?

  üdvözlettel: Maja

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bérczy Judit

  Az ön panaszait , észlelését az ételek, gyógyszer is okozhatja.
  Figyelni fontos, de ne aggódjon.
  Üdvözlettel
  Dr Bérczy Judit

 • kedves dr nö ezt mire értette? "Miben sikerült változtatni az utóbbi időben és miben nem?…

  kedves dr nö
  ezt mire értette?

  "Miben sikerült változtatni az utóbbi időben és miben nem?
  Lilla

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bérczy Judit

  Az életvezetésére: mozgás, étkezés, lelki dolgok.
  Üdvözlettel

 • Kedves doktor nö voltam vérvételen ,kiváncsi voltam a pár honap alatt milyen értékeim lettek…

  Kedves doktor nö
  voltam vérvételen ,kiváncsi voltam a pár honap alatt milyen értékeim lettek ugyanis van pár ami régota magasabb.

  a lipáz szokás szerint 60 ig jó és nekem 70 lett... (mindig azt mondják ha az amiláz jo akkor nincs gond,Uh is jó ,de akkor miért magasabb,,,?)

  Crp szokott ,sajnos annak nemvolt tesztje igy nemtudom milyen lett,holnap lesz meg.

  ja és a kreatinin,amivel soha nemvolt bajom de elvileg sejtem mitöl lett magasbb.80ig jó nekem 97.
  mivel 2 honapja lassan alig iszok...mivel a gyomrommmal van bajom (irtam már Önnek Lilla névvel )fel vagyok fujva ,ezért a vizet sem kivánom ,ha megkéne innom egy fél litert egybe ugy érezném magam mint egy lufi...remélem azért a vesémnek nemlesz baja, majd visszaszoktatom magam az ivásra..


  még ami lényegesebb,a vas, mchc ha jol sejtem,az kevesebb egy picivel.az is régota ,kb miota vannak ezek a gyomor bajaim.
  gondolom a vérveszteség oka a felmaródás na de az is örökké??vagy meddig tart még ?mondom, amugy nem vészes, de kicsit alacsonyabb

  ja és a PLT-thr az meg 400 ig volt jó nekem 423...

  öszességében nemvolt nagy eltérés egyikben sem de sok apró volt.

  még egy érdekssség : a vérsejt süllyedés nekem 4 lett most,(3-12 ig jó) ,eddig meg mindig 10 szokott lenni..mitöl ment le ???  Köszönettel

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bérczy Judit

  Kedves Kérdező!
  Miben sikerült változtatni az utóbbi időben és miben nem?
  Az ősz a szervezet savasodását elősegíti , így a gyomor és nyombél panaszok is fokozódnak.
  A víz ivásre szoktassa vissza magát.
  Üdvözlettel
  Dr Bérczy Judit

 • Tisztelt Doktornő! Körülbelül 10 éve nagyon lassú az emésztésem, hetente 1-2-szer van székletem.…

  Tisztelt Doktornő!

  Körülbelül 10 éve nagyon lassú az emésztésem, hetente 1-2-szer van székletem. Már több orvost kérdeztem ezzel kapcsolatban, valamennyien azt mondták, hogy "ez a biológiai beállítottságom", és "ha a heti 1-2 alkalom rendszeres, nincs semmi gond". Engem azonban nyugtalanít ez az állapot. 3 éve kórházba kerültem vesemedence-gyulladással, ahol a kivizsgálások sorrán belgyógyász szakorvos figyelmeztetett, hogy amint megszűnik ezen urulógiai problémám, jelentkezzem egy részletes kivizsgálásra, mert emésztésem nem megfelelő. Ezzel kerestem fel háziorvosomat, aki kérésemet egy kivizsgálásra elutasította... Ez a dolog annyiban is maradt, de azóta folyamatosan nőgyógyászati problémáim vannak, elsősorban hüvelyi fertőzések mutatkoznak 3-4 havonta. Úgy gondolom, ez megfelelő életvitelem mellett semmiképp sem mondható normálisnak. Jelenlegi nőgyógyászom hívta fel a figyelmemet arra, hogy állandó nőgyógyászati problémáimat az emésztőrendszerem nem megfelelő működése okozhatja. Úgy érzem, ez lehet a megfelelő válasz problémáimra, ám ez az orvos sem mondott konkrétabbat, vagyis, hogy mit kellene tennem, kit keressek fel stb. Kérem, írja meg véleményét, mert információk hiányában, és félinformációkból tájékozódva aligha érzem magam "biztonságban". Válaszát előre is köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bérczy Judit

  Kedves Kérdező!
  Igen fontos tudatosítani, hogy mindenkinek, aki az egészséges szertene lenni , illetve visszatérő betegségeiből kilábalni a jó emésztés, naponta széklet az jó alap.
  Mivel a kedves kérdezőnél már hosszú ideje fenn áll , az emésztési folyamat nor,málissá tételéhez egy pontos oki háttér feltérképezés szükséges: mi vezetett ide, hogy ennyire megleaasult az emésztése.
  Személyes találkozás szükséges a további oki , komplex terápia megadásához. rendelésemen komplex diagmosztikával, az okok meghatározásával, oki terápiát tud kapni.
  ( tel: 06304090799)
  üdvözlettel
  Dr Bérczy Judit

 • Tisztelt Doktornő! Ha jól értem az általános kérdésekre is választ vár a válaszához. Rendszeresen…

  Tisztelt Doktornő!

  Ha jól értem az általános kérdésekre is választ vár a válaszához.
  Rendszeresen étkezem, széklet minden nap van, de a híg széklet elég gyakori, főleg joghurt, tej uTán. Tejet ezért szinte alig iszom, max a kávémban, de önmagában nem is tudom meginni. Édességet minden nap egy kicsit fogyasztok, a terhesség alatt néha jobban kívánom, de 1-2 kocka csokinál ez nem több. Általában fehér kenyeret fogyasztok, de nem túl sokat. A súlyom jelenleg 58,5 kg (felöltözve) és 176 cm vagyok. Irodai munkát végzek napi 8 órában, vezető beosztásban.

  Köszönettel: kismama12

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bérczy Judit

  Kedves Kérdező!
  Megtisztelt bizalmával.
  A széklet gond és az aceton a vizeletben összefügg.
  Az emésztőrendszerben könnyem erjedés lép fel.
  A pontos háttér, ok tisztzásában személyes szívesn segítek a rendelésemen.Oki diagnózis , oki terápia
  Üdvözlettel
  Dr Bérczy Judit

 • Tisztelt Doktornő! 27 éves vagyok,pár hete tartanak a panaszaim,változoó intenzitással. Sokat…

  Tisztelt Doktornő!

  27 éves vagyok,pár hete tartanak a panaszaim,változoó intenzitással.
  Sokat fáj a fejem,szédülök,remegnek a kezeim,hideg kezem-lábam,nem bírom a meleget,máskor meg fázós vagyok,sokszor volt mostanában hőemelkedésem,hasmenésem,nagyon fáradt vagyok,sokszor fájt mostanában a szemem is,1 hete pedig olyan furcsa,kicsit nyomó,lüktető érzésem van a torkomban,az ádámcsutkám alatt,ez pár óráig szokott tartani,majd elmúlik.Jó étvágyam,mégis csak 47 kg vagyok.Ha gyaloglok,vagy felmegyek otthon a 3.emeltre,eléggé kalapál a szívem és nehezen kapok levegőt!
  Voltam ortopédián,kiderült,hogy kezdődő nyakcsigolya kopásom van-jártam gyógytornára,gyógymasszázsra.A fejfájásom miatt voltam neurológián,negatív lett az MR vizsgálatom,ott fájdalom csillapítót kaptam,Flector EP rapid port.Ott mondtam el a tüneteimet,a Doktornő szerint pajzsmirigy problémám van.Közben laborban is jártam,ahol kiderült,hogy vashiányom van:5,10umol⁄l(8,80-27,00)Erre kaptam háziorvostól Ferrograd Folic tablettát,fél évig kell szednem,januárban újra laborba küld.A TSH értékem normális lett,1,44uIU⁄ml(0,40-4,00)
  ezért nem végezték el a T3,T4 érték meghatározását!
  Szeretném a segítségét kérni abban,hogy a vashiány okozhatja az összes tünetemet,és akkor elegendő szednem a vasat? Vagy lehet még valami betegségem?
  Előre is köszönöm a segítségét!
  Erika

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bérczy Judit

  Kedves Kérdező!
  A vas hiány csak részben okozza a panaszait.
  A szervezet belső egyensúlya felborult, mely napi szinten is ingadozik, túlkompenzáló élettami folyamatokkal,mely érinti a mirigyrendszert( időszakosan a pajzsmirigyet, a mellékvesét stb)
  Pontos oki diagnózist a rendelésemen való személyes találkozáskor tudok adni, s ehhez egy oki terápiát.
  rendelésemen szívesen segítek.( 06304090799)
  Üdvözlettel
  Dr Bérczy Judit

 • Tisztelt Doktornő! Szeretném tudni, hogy nem rendel-e már a Doktornő Egerben? Vagy valahol az…

  Tisztelt Doktornő!
  Szeretném tudni, hogy nem rendel-e már a Doktornő Egerben? Vagy valahol az ország északi részében? Nekem ez közelebb esne ugyanis a lakhelyemhez.
  Köszönöm válaszát!
  Tisztelettel: Ené

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bérczy Judit

  Kedves Kérdező!
  Általában kéthetent még rendelek Egerben.
  Nov.16.-án csak délelőtt leszegy rövid rendelésem,
  szívesen fogadom.
  Az alábbi telefonon tud érdelklődni és bejeélentkezni
  tel.:06304090799
  Üdvözlettel
  Dr Bérczy Judit

 • Kedves Doktornő!

  12 hetes terhes vagyok, a laboreredményem alapján a vizeletben 3 mmol⁄L acetont mutattak ki, így az eredmény pozitív. A vizeletben cukor nincs, az éhgyomri vércukor 5,2 mmol⁄L. Az egyéb eredmények "normálisak" a fehérvérsejt, süllyedés magasabb, de ennek… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bérczy Judit

  A másodiknál adom a részletest választ

 • tisztelt doktornő kérdéseire válaszolva 41 éves vagyok has körfogat 98cm. 65kg vagyok a mütét…

  tisztelt doktornő kérdéseire válaszolva 41 éves vagyok has körfogat 98cm. 65kg vagyok a mütét elött 52 voltam koleszterin csökkentöt szedek vasilipet 25mg ot tejet ritkán iszok anyira nem szeretem édességet néha szoktam enni de mértékkel probálok egéségesen élni gyümölcs zöldség ezekböl sokat eszem tisztelettel várom kérdéseimre megtisztelö válaszát

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bérczy Judit

  Kedves kérdező!
  Vércukor terhelést inzulinrezisztenciával kombináltan csináltasson.
  Lehet hiperinzulinemiás válaszreakció hajlam rezisztencia jeleként, mely panaszokat okozhat
  A Tsh érték bár a normál tartományban van de a biztonságosa jó tartomány a 1-1,8 közötti.
  Üdvözlettel
  Dr Bérczy Judit

 • Fiú vagyok doktor nő Jó napot kívánok Doktor nő egy olyan kérdésem lenne hogy 19 éves vagyok…

  Fiú vagyok doktor nő

  Jó napot kívánok Doktor nő egy olyan kérdésem lenne hogy 19 éves vagyok 162,5 cm magas 60kg és a tovább tanulmányomhoz magasabbnak kéne lennem és a kérdés az lenne, hogy pll: az IGF1 vagy ehhez hasonló készítmények az én koromban is elősegítheti a hosszanti irányú növekedést?


  tovább Dr. Bérczy Judit adatlapjára


  Kedves Kérdező!
  Fontos lenne tudnom a nemét!
  Üdvözlettel
  dr bérczy Judit

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bérczy Judit

  Kedves Kérdező!
  Ennek eldöntésére endokrin szakrendelésen való megjelenés, hormon vizsgálatok, valamint csontkor meghatározás adhat választ.
  Üdvözlette
  Dr Brczy Judit

 • Tisztelt Doktornő! 22 éves túlsúlyos lány vagyok. A TSH-m 6.79 mIU⁄l 0.27-4.2 Ez…

  Tisztelt Doktornő!

  22 éves túlsúlyos lány vagyok.
  A TSH-m 6.79 mIU⁄l 0.27-4.2
  Ez mennyire veszélyes?
  Mennyinek kell lennie ahozz,ha majd babát szeretnék?

  Sajnos nővéremnek elég magas ez az érték 27.25 mIU⁄l

  Köszönöm a választ!
  Tisztelettel: Anna

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bérczy Judit

  Kedvs Anna !
  Ez az érték egy kezdődő pajzsmirigy alulműködésre utal.
  A baba vállalásnál a TSH-nak 1,5 -1 körülinek kell lenni.
  Üdvözlettel
  Dr Bérczy Judit

 • Tisztelt Doktornő! Az lenne a kérdésem hogy a FUROSEMID-ratiopharm 40 mg tabletta szedésekor…

  Tisztelt Doktornő!
  Az lenne a kérdésem hogy a FUROSEMID-ratiopharm 40 mg tabletta
  szedésekor milyen sót kell mellé szedni.
  Válaszát előre is köszönöm. S:J

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bérczy Judit

  Kálium sót( Kaldium tabletta)
  Üdvözlettel
  Dr Bérczy Judit

 • Kedves Doktor Nő! 2 napja írtam a mobil telefon miatt szerzett kellemetlen-leterhelő-felmelegedő…

  Kedves Doktor Nő! 2 napja írtam a mobil telefon miatt szerzett kellemetlen-leterhelő-felmelegedő fülemről.Doktor Nő kérdéseire a válaszom: 1 héten egyszer iszom egy pohár tejet,kevés csokit.Gyerekkoromban volt középfül-gyull.Mára már ritka,inkább fülkürthurutom van.De ez a 2 órás mobiltel.beszélgetés....,még most is terhelve érzem a fülem,szűk a hallójárat.Ugye nem a károsodás tünetei?
  Nagyon köszönöm! Tisztelettel: Mónika

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bérczy Judit

  Szervezetének savasodásárais utal a mobil terhelés, s a gyenge pont afül.
  Üdvözlettel