A betegek kérdései (1943)

  • Tisztelt Doktornő! 27 éves vagyok. 1 éve és 3 hónapja nem szedek fogamzásgátlót, azóta teljesen…

    Tisztelt Doktornő!

    27 éves vagyok. 1 éve és 3 hónapja nem szedek fogamzásgátlót, azóta teljesen felborult a ciklusom. 7 évig szedtem fogamzásgátlót, 2 évig Triodena-t, 5 évig Diane35-öt. Az első fél évben túl sokszor, túl sokáig menstruáltam (2-3 hétig), mostanában pedig kb. 2-3 havonta. Viszont sokszor ugyanúgy fáj, mint amikor meg szokott jönni, de nem jön meg.
    Fél éve voltam orvosnál, akkor azt mondta, hogy nem kell vele foglalkozni, majd magától helyreáll.
    Annyi volt a leletemen, hogy metaplasia. Korábban többször volt már méhszájsebem.

    Annyi változás történt, hogy nagyon zsíros lett a hajam, kicsit erősödött a szőrzetem. 15 kg túlsúlyom van.
    Viszont kb. 1,5 éve kezdődött el visszatérő migrénem, ami ritkán van, de akkor napokra "kiüt", hányással, gyengeséggel.
    Továbbá kb. 3 hónapja egyre többször előfordul, hogy mintha kimaradna egy szivdobbanás, majd egy sokkal erősebb dobbanás követné. Ez hetente többször előfordul, néha 1-2 napig is eltart, percenként többször is, és közben nyugtalan vagyok.
    Azt megfigyeltem, hogy étkezés után sokkal gyakrabban és erősebben érzem, függetlenül attól, hogy mennyit és mit ettem.

    Ön szerint van valami összefüggés a panaszaimmal? Várjak még, hogy magától beálljon a ciklusom?

    Válaszát előre is nagyon köszönöm.


    Válaszok:
    50-50%-os megoszlásban eszem fehér kenyeret, és korpás-teljes kiörlésű termékeket
    Nem szeretem az édes ételeket, ritkán eszem, akkor is saját készítésű süteményt, minimális cukorral
    Állapotfelmérésen 4hónapja 20 kg felesleget állapíttak meg, ebből 5-öt lefogytam, napi ötszöri étkezéssel és 2000 kcal-lal, sétával.
    Tejet napi 2-3dl-t iszom, napi 2 kávét iszom, naponta van székletem, néha kétszer is, napi 3 liter vizet megiszom

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    kedves kérdező!
    Megtisztelt bizalmával.
    A menzsez beállásával azért nem érdemes várni, mert a felsorolt tünetek azt mutatják, hogy a szervezet hormonrendszerének egyensúla felborult-
    Az elkezdett mozgás és az étrend változtatása fintos lépések.
    A vérből pajzsmirigy hormon meghatározás, prolaktin szint mérése is szükség lenne.
    Oki diagnózis alapján oki terápia adja meg a helye gyóygulás irányát.
    Személyesen szívesen segítek.
    Üdvözlettel
    Dr Bérczy Judit
    Dr Bérczy Judit

  • Kedves doktornő!Háziorvosom teljes vérképet nézetett.Ennek kapcsán aggódom a TSH érték miatt…

    Kedves doktornő!Háziorvosom teljes vérképet nézetett.Ennek kapcsán aggódom a TSH érték miatt 7.290.Főleg amiatt,hogy elég régóta kisbabát szeretnénk és úgy hallottam,hogy az a jó ha a TSH 2 érték alatti.A T3 és T4 értéke tartományon belül van.P.M.Scintigraphia:A p.m.pertechnetát felvétele 2.57%amely normális funkcióra utaló érték.Mérs.tömegesebb,szabályos alakú lebenyek.Isthmus szélesebb,az alsó polus a jugulum felett .A lebenyekben az eloszlás homogén,nodus nem diff.Vél:Struma diff.A TSH érték miatt kezelőorvosom napi 52ugTL-Thyroxin szedését javasolta.Mielőtt elmentem vérvételre előtte Clostilbegyt tablettát szedtem 7 hónapon keresztül nőgyógyász javaslatára.Sokat híztam,száraz volt a bőröm,menstruációs ciklusom 2-3 napig tartott,fáradékony voltam.Mi okozhatja,hogy a TSH érték nem jó?Hiszen aT3 és T4 érték jó.Köszönettel:Nagyné

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    kedves Kérdező!
    A pajzsmirigy működése a napi ritmus szerint változik.
    vannak olyan napok,terhelések ételek, munka, család estleg a gyógyszerek mely mind befolyásolja a pajzsmirigy által termelt hormon mennyiség szükségletet a szervezet részéről.
    Egyébb szervi gondok: eméstztés, fogáészati kezelések stb mind terhelést jelentehetnek.
    Ezért az aktuális normál T3, T4 érték mellett a pajzsmirigy összeségében alul működhet , persze csak részlegesen,
    A megoldás oki diagnózis alapján iko terápia , melyben szívesen segítek személyesn is a rendelésemen.
    Üdvözlettel
    Dr Bérczy Judit

  • kedves doktorno (elnezest de nemlesz ekezetem) azzal a problemaval fordulok önhöz hogy mit…

    kedves doktorno

    (elnezest de nemlesz ekezetem)
    azzal a problemaval fordulok önhöz hogy mit tudna tanacsolni a problemamra. nekem igazibol 2008 ban kezdotott a gyomorfajasom ami allandosult,elotte nem fajt sose de refluxos voltam ,de szinte barmit ehettem ,mert szedtem savlekotot es az jo volt.,aztan a 2 ev alatt szamtalan tukrozes tortent szinte mindent vegigcsinaltam,olyan nagy dolgot nem talaltak.most legutobb egy professzornal voltam fehervaron.ö is megcsinalta a tukrozest meg meg erre a kasas rtg re is elkuldott.,az teljesen negativ lett,söt az ottani prof aki csinalta azt mondta meg forgatassal sem tudott refluxot eloidezni.ez amugy eleg erdekes.
    hozza kell tennem,kozben nekem munka valtas tortent,es egyik naprol a masikra megszunt a fajdalom,gyogyszert sem szedtem akkor mär kb 2 honapja..a tukrozesekbol vegulis az derult ki hogy felmarodas ,de fekely es helico bacter sosem volt.kis polipok voltak de a szovettan szerint is joindulatu...
    meg eloljaroban hozza kell tennem,alapbol sajnos ideges termeszet vagyok vagyis nem az aki uvoltozik inkabb csak az utobbi par evben tortentek velem olyan dolgok most is folyamatosan.....hogy nemtudom lehet tenyleg csak pszichesen faj??a fo baj amit mindig erzek hogy mintha egy suly lenne a gyomromban es azt cipelem,nemjobb semmire.
    (de mondom elmult 2 teljes honapra.) sajnos most ujra erzem egy ideje,hanyinger is van,neha.szamtalan uh is tortent,semmi ott se...
    most is vegulis elegge bantanak dolgok,maganugyi csalodasok,anyagi helyzet munka,de eddig is voltak es lesznek is,megsem fajt a gyomrom...
    igazibol nem tudom miert faj mert olyan dolgot abszolut nem eszek,csokit is mar vagy 2 eve nem ettem
    miota ez van kb 8 kg lefogytam nemtudok enni...biztos psziches is mert aludni is rosszul alszok ha mennemkell dolgozni,maskor semmi bajom..
    csak kisse felek,a sok gyomor fajas egyszer majd fekelyhez vezet....de nem akarok nyugtatot se annak semmi ertelme nem lenne,,az nem oldja meg a problemaimat...

    ha tud valami tanacsot kerem irja meg ,de alapvetoen a kerdesem az lett volna hogy a gyomor fajhat e evekig idegi alapon???

    koszonettel


    Gizike

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    Kedves Gizike!

    Köszönöm a részletes tájékoztatást, a vizsgálatairől, az eredményekről.
    Az idegesség sok gondotokozhat a szervezetnek, és elindíthat lassú változást például a gyomorban irritálhatja, ronthatja a táplálék emésztését, gyengítheti a májat, a kötőszövetzeket.
    Az ön esetében az oki diagnózis felállításához egy komplex diagnosztika
    alkalmazása közelebb vihet.
    Személyesen a rendelésemen szívesen segítek.
    Üdvözlettel
    Dr Bérczy Judit

  • Kedves Doktornő 52 éves nő vagyok. két éve myomát állapítottak meg. Azóta rendszeresen járok…

    Kedves Doktornő

    52 éves nő vagyok. két éve myomát állapítottak meg. Azóta rendszeresen járok ellenőrzésre.Az első fél évben növekedett, de a legújabb vizsgálat szerint egy kicsit csökkent. Most viszont három napja a vérnyomásom ingadozik, szédülök. 156⁄90, 148⁄89 ilyen adatokat mérek. Mióta megállapították a myomámat próbálok egészségesebben élni. Teljes kiőrlésű
    kenyeret eszem, húst szinte csak havonta egyszer, akkor is csak fehéret.
    A súlyom is csökkent, de sajnos még így is van rajtam plusz20 kiló. Nem vagyok gyógyszerszedő, ezért csak a gyógyteákban és a természetes gyógymódokban hiszek. Egy éve járok egy gyógyítóhoz. Most egy íriszdiagnosztikát csináltak, ahol azt állapították meg, hogy nyaki meszesedésem van, ami okozhat magas vérnyomást. Azt szeretném megkérdezni, hogy igaz e? Válaszát előre is köszönöm, és persze mihamarabb felkeresem a háziorvosomat. Üdvözlettel Husianyu

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    Kedves Kérdező!
    Megtisztelt biózalmával, hogy kikéri tanácsomat.
    A vérnyomás betegség háteerében sok probléma , szervműködés megváltozása állhat: menzesz elmaradása, a májterhelés növekedése, s a nyaki gerinc meszesedés annyiban, ha az tartási rendellenességgel, illetve a tarkótáji feszülés növekedésével, mely oldása többmódon is lehetséges.
    Milyen gyógyteát iszik, milyen meszesedés csökkentő természetse gyógymódot használ.
    Oki diagnózis alapján oki terápia, melyben szívesen segítek
    Üdvözlettel
    Dr Bérczy Judit

  • Kedves Doktornő ! Sulyoz csotritkulásos és gerincferdüléses állapotomban diclofenák hatóanyagu…

    Kedves Doktornő !
    Sulyoz csotritkulásos és gerincferdüléses állapotomban diclofenák hatóanyagu gyulladáscökkentőket és contramal fájdalomcsillapitót szedk három hete,de semmi kedvező hatást nem eredményeznek.Ezek helyett kilátáson van rá,hogy Vigant Oil-t majd 3 hét mulva Aclasta infuziók kaphatok Kérdésem: remélhető-e hogy ettől fájdalmaim enyhülnek?
    Teljeskiórlésü kenyeret eszem,kávét,tejtermékeketm évek óta nem eszem, hipofizis-acromegáliám 17 éve ismert,bromocriptin a gyógyszerem,65 kg,vagyok ,magasságom l65 cm, 6diabetes melitusz,spondilitisz évek óta ismert,de ezek miatt gyógyszert nem szedek, de naponta rendszeresen tornéztam,jógázta, kertészkedtem,amikor kb 3 hete -tulzásba vitt erőfeszités közben - sulyos fájdalmaim jelenteztek, és semmit nem enyhültek az eddig szedett gyógyszerek ellenére⁄ az utóbbi hónapokban feltünően megnőtt a hasam
    Tisztelewttel ésakoszönettel Várom szive s válaszát! Egy Acromegáliás!

    Kérem és várom sazives válaszát : kézcsókkal és nagy tisztelettel!⁄

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    Kedves Kérdező!
    megtisztelt a bizalmával.
    Az acromegália miatt milyen kezeléseket kapott?
    Milyenek a hormon értékei?
    Mikor volt a hypophysisi régioról kontroll MRi
    Üdvözlettel
    Dr Bérczy Judit

  • Tisztelt Doktornő! Van egy 14-éves lányom akinél hypothyreosis-t állapítottak meg egy évvel…

    Tisztelt Doktornő!

    Van egy 14-éves lányom akinél hypothyreosis-t állapítottak meg egy évvel ezelőtt. Mérsékelt thyreomegalia és autoantitest pozitivitás miatt fél évente kontroll vizsgálatra jártunk. A legutolsó eredményei megegyeznek az egy évvel ezelőttivel TSH:2,390 Anti-TG autoantitest: 600,4 Anti-TPO autoantitest: 560,4
    Kérem válaszoljon Nekem, miért szükséges most L-Thyroxin Henning szedése, ha régebben ugyanilyen értékeknél nem kellett, és a TSH érték az Én tudomásom szerint a normális tartományon belül van?

    Köszönettel
    Judit

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    Kedves Anyuka!
    A világ ,mely ránk hat folyamatosan változik.
    Így a bázis mirigyünk , a pajzsmirigy terhelése megsokszorozódott.
    Ebből következik, hogy a mirigy támogatása előbb indul, most már elfogadottan.
    A rendelésemen az oki diagnosztika alpján határozom meg a terápiát.
    amennyiben lehetséges személyesen is szívesen segítek.
    Üdvözlettel
    d Bérczy Judit

  • Kedves Doktornő!

    1. Ön szerint milyen vérképnél indokolt a Ferrlecit inj. adása?

    22 hetes terhes kismama vagyok, a vérképem: hgb: 110 g⁄l,vas: 22.6 umol⁄l, vvs: 3.72 T⁄l.
    Maltofer fol-t javasoltak, hogy szedjek, napi 2 rágótbl.-t.

    2. Milyen… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    Kedves Kérdező!
    a kérérdései is több témát ölelnek fel.
    Az én kérdésem: amikor a vért levettéka vastablettátszedte-e?üdvözlettel
    dr Bérczy Judit

  • Köszönöm szépen a választ,még lenne egy kérdésem,pár hete kijöttek rajtam kiütések ami viszket…

    Köszönöm szépen a választ,még lenne egy kérdésem,pár hete kijöttek rajtam kiütések ami viszket és nem akar múlni,sajnos én elég sok tejet iszok amit olvastam,hogy nem kellene.Lehetséges,hogy a tejtermékeket el kellene hagynom? Üdvözlettel:Vizesné

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    Kedves Kérdező!
    Igen a tejet hagyja el.
    Üdvözlettel
    Dr Bérczy Judit

  • Kedves Doktornő! Nekem a problémám a lányom születése után kezdődött. Én 32 éves vagyok a lányom…

    Kedves Doktornő!
    Nekem a problémám a lányom születése után kezdődött. Én 32 éves vagyok a lányom 7 éves.Szülés után pár évvel vettem észre,hogy kezdek hízni,ahoz képest,hogy kevesett ettem(teljeskiörlésű kenyér,minimális édesség).Fáradékony is lettem,hullni kezdett a hajam,fázékonyság és lassulást tapasztaltam.Elmondtam én a háziorvosunknak,de nem igazán akart vele foglalkozni. 2009.szeptemberébe kértem egy hormon vérvételt,mások tanácsaira.Akkor a TSH 7.080 lett,kaptam rá L-Thyroxin 50 mg,és napi fél szemet kellett bevennem.3 havonta magamtól mentem kérni beutalókat vérvételre és szomorúan vettem észre,hogy mindig rosszabb lett az eredményem.Most 9.270 az eredmény a T4 az jó.Kértem beutalót,az endokrinológiára,de nem tartja doktornő szükségesnek.(Nem értem miért).
    A legnagyobb szomorúságom ,hogy jó pár hónapja próbálkozunk babával és nem sikerűl,tudom ,hogy ezekért a problémákért.Nagyon várom válaszát és javaslatát!
    Előre is köszönöm!Üdvözlettel:Vizesne

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    Kedves Kérdező!
    Köszönöm a bizalmat.
    A leírtak alapján apajzsmirigy alulműködésének kezelés nem elégséges, ezt mutatja, hogy a baba program sem sikeres.
    Feltétlenül fonros endokrinológushoz fordulni, és egy komplex terápiát elindítani.
    Rendelésemen erre törekszem, nem csak gyógyszeres kezeléssel oldom meg a pajzsmirigy működés rendbehozását, mert fontos a saját pajzsmirigy gyógyítása is nem csak külső segítséggeé megtámogatni.
    Személyesen szívesen segítek a rendelésemen amennyiben ez lehetséges.( 06304090799)
    Üdvözlettel
    Dr Bérczy Judit

  • Tisztelt Doktornő! Először is akkor a kérdéseire válaszolnék: Hétköznap teljes kiőrlésű kenyeret…

    Tisztelt Doktornő!
    Először is akkor a kérdéseire válaszolnék:
    Hétköznap teljes kiőrlésű kenyeret és zsemlét eszem fele fele arányban, hétvégén mikor haza megyek a szüleimhez félbarna vagy fehér kenyeret, de leginkább főtt ételt eszem, ha csak lehet.
    Édességként elsősorban a péksütit említeném meg mivel ha a suliban vagyok az a leggyorsabb ez hetente legalább kétszer előfordul (kakaós csiga croasson) szoktam csokis müzlit, joghurtot, túró rudit vagy ilyen tejszeleteket venni, csokikat nagyon ritkán, amikor bulizunk akkor szoktam inni boros kólát, de egyébként semmilyen üdítőitalt sem iszom.
    Napi min. 2 kávé reggel, napközben néha még egy, nagyon ritkán délután is egy, de főleg vizsgaidőszakban a 4 alap.
    Tejet egy héten 2 litert veszek. Meg hétvégén otthon is iszok. Imádom.
    91kg vagyok
    Mindig reggelizem. Kb. mindig olyan 7 körül. Legalább egy nagy szelet rozs kenyeret, sok sajtot meg zöldséget (uborka paradicsom) felvágottat nagyon ritkán esetleg melegszendvicskrémet.
    11körül is szoktam valami rágcsát ( puffasztott rizs joghurt túró rudi) vagy gyümölcsöt. Átlagban 2 kor ebédelek. Otthonról hozok fagyasztott kaját. Leginkább rakott rizses tésztás kaják vagy töltött paprika káposzta. Hetente egyszer főzök általában levest olyan 3 napra elegendőt. Délután 5kor eszek utoljára utána már igyekszem nem enni. Ha nagyon éhes vagyok almát vagy müzli tejjel esetleg 1 joghurtot még úgy 8 körül. Így meg is van a napi 5 étkezés. Ha úgy vannak óráim akkor viszek magammal szendvicset a suliba viszont olyankor este 6 körül eszek főtt ételt, és hát olyankor szokott lenni hogy veszek valami péksüteményt délután.
    Olyan két naponta van székletem ritkán van hasmenésem, de nem szokott durva lenni.
    Egyetemista vagyok szóval leginkább tanulok. Hetente kétszer 45 percet futok 1 órát jógázok. Otthon az öcséimmel súlyzózok azt is max. egy órát. Mozgás kb. ennyi.

    A problémám pedig a következő lenne:
    24 éves vagyok. 17 éves koromban diagnosztizáltak nálam Policystás Ovarium Syndrómát. Akkor elkezdtem szedni egy Metformin nevű tablettát, de aztán olyan fél év után abba is hagytam a szedését. Főleg a gimi miatt. Meg hát annyira megalázó is volt. Szerettem volna tudomást sem venni róla. Az akkori nőgyógyász ahova az anyukám elvitt azt mondta, hogy addig ne szedjek hormontablettát amíg nem élek nemi életet. Erre 22 éves koromba került sor. Azóta a Jazminella nevű fogamzásgátló tablettát szedtem. Mivel elkezdtem jobban szőrösödni - már a mellemen is nem csak a hasamon - és az arcomon a pattanások is egyre csak nőttek ezért úgy döntöttem elmegyek endokrinológushoz. Kértem is beutalót az orvosomtól amire Ő azt mondta - amit eddig is - hogy a legtöbb amit tehetek magamért az az ha lefogyok. Valamint, hogy menjek el egy dietetikushoz. Na már most egy volt osztálytársamat aki most végzett Pesten dietetikusként megkerestem ezzel a problémámmal. Ő azt mondta Nekem, hogy neki a belgyógyász Professzora endokrinológus volt és nekik ezt úgy tanította, hogy a metformin - habár egy cukorbetegeknek ajánlott gyógyszer - valami oknál fogva meggyógyítja PCOS-t. Azt mondta, hogy valószínűleg azért, mert az inzulin rezisztenciára van pozitív hatással. Ezt mondtam a dokimnak is aki továbbra is csak annyit mond, hogy fogyjak le. Tavaly nyáron 103kg voltam. Jelenleg 89-91 között ingadozik a testsúlyom. De néha lemegy 87re. Rengeteget sportolok, de teljesen megakadtam. Rendszeresen járunk futóversenyekre a barátnőmmel és jobb időket futok nála pedig Ő 60 kg. Érzem, hogy fittebb vagyok és sokat nőt az önbizalmam is, de egy dkg-ot nem tudok többet leadni. Izmosodom, de nem tudok fogyni.
    Nagyon úgy érzem, hogy hibát követtem el azzal hogy akkor abbahagytam azt a kezelést. Most még biztosan nem akarok kisbabát. Nagyjából 30 éves koromra tervezem az elsőt, de addigra szeretnék meggyógyulni. És már elegem van abból, hogy olyan ragyás a képem mint a 16 éves kis húgomnak a szőrtelenítő krémek szagától meg már hányingerem van. Egyébként a Dokim felírt egy erősebb hormon tablettát Dienilla. Nem tudom jó-e, hogy váltottam? Mindenesetre nem hagyom abba a fogamzásgátló tabletta szedését, habár szexuálisan nem vagyok jelenleg valami aktív. A net-en találtam több oldalt is ami a betegségemmel foglalkozik és találtam 3 növényt is ami elméletileg hatásos PCOS esetében. A kecskeruta a barátcserje és az amerikai törpepálma teákat ajánlják. Erről Önnek mi a véleménye? Érdemes ilyesmivel próbálkoznom? Illetve hallottam műtéti lehetőségről is. De a legfontosabb amit nem tudok eldönteni, az az hogy elkezdjek-e újból gyógyszert szedni? Tanácstalan vagyok. Kérem segítsen.
    Előre is nagyon köszönöm a válaszát!
    Üdvözlettel: Orsolya

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    Kedves Orsolya!
    Köszönöm a levelét, annak részletességét, s hogy megtisztelt a bizalmával.
    Igen örülök, hogy az interneten is tájékozódott, valamint a dietetikussal való konzultációt.
    Arra a kérdésre , hohy az ön számára , mi volna a legoptimálisabb segítség, azt csak személyes találkozás, komplex diagnosztika alkalmazásával tudom igazán megtenni a rendelésemen.
    Amennyiben ez nem lehetséges: akkor a metformin szedését, meg kell beszélni endokrinológussal , mert csak személyes kontaktus esetén javasolható, de sokszor segíthet .
    Üdvözlettel
    Személyesen szívesen segítek
    Dr Bérczy Judit

  • Kedves Doktornő! Szeretném megkérdezni Öntől, hogy pajzsmirigy - 100 TSH-ra gyógyszert szedek…

    Kedves Doktornő!
    Szeretném megkérdezni Öntől, hogy pajzsmirigy - 100 TSH-ra gyógyszert szedek Letrox-ot.
    Kérdésem mit ehetek és mit nem. Pl. Amire nagyon kíváncsi vagyok, hogy sajtokat ehetek-e?
    Köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    Kedves Kérdező!
    A pajzsmirigy alulműködés esetén, a következő ételek, táplálékok biztosan el kell hagyni: tej, kakaó, hozzáadott tej, a cukrok, glutamátos ízfokozók( E620-628)
    A részletes pajzsmirigy regenerálódást segítő komplex terápia többi elemét mindig egyénilegállítom be , személyes találkozássa.
    A Bio-szelén tabletta2x1 tabletta is jótékony kiegészítés.
    Üdvözlettel
    Dr bérczy judit

  • Kedves Doktornő! Szeretném megkérdezni, hogy érdemes-e egy endokrinólógiai kivizsgálás nálam,…

    Kedves Doktornő!
    Szeretném megkérdezni, hogy érdemes-e egy endokrinólógiai kivizsgálás nálam, vagy csak nőgyógyászati gondom van. Tavaly télen abbahagytam egy kb.háromnegyedéves szedésután a fogamzásgátlót.Azért kezdtem el szedni, mert volt egy petefészek ciszta miatti vérzészavarom, azt rendberakta a nőgyógyászom Norculuttal, de hogy megelőzzük kezdtem el a gyógyszert. De dec. ben rosszul éreztem magam, látászavarom is lett, és rájöttünk a neurológussal (a negatív MRI után, hogy lehet hogy a fogamz. Gátló okozta.) Persze utána jobban lettem, de a menzim nem rendeződött. Márciusban korai klimaxot állapitottak meg (FSH: 85,73 LH 28,26 estradiol:14,8).Elkezdtem szedni fitoösztogén tablettákat és progeszteron krémmet is kentem. Meg is jött már párszor. Igaz 1 kimaradt most várom, hogy megjön-e. Bár elég gyakran van melegem megint, kicsit aggódom is emiatt.Mostanában megmértem a hőmérsékletemet, mert megvoltam fázva, és feltünt, hogy az alaphőmérsékletem 36 körül van. Nyáron a háziorvossal beszéltem, és kért TSH –t és az eredmény benne volt a normál tartományban. Ez alapján lehet valami más hormonproblémám, vagy tényleg biztosan korai klimaxom van? Igaz az elmúlt évem nem volt egyszerű, rengeteget stresszeltem. Fehér lisztes dolgokat eszem, és édességet is szoktam enni. Nem viszem túlzásba, úgy gondolom.Tejet,kávét iszom. 173 cm magas vagyok és ehhez 58 kg.39 éves vagyok.Köszönöm a válaszát és kérem írja meg, ha szükséges hová érdemes Önhöz mennem.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    Kedves Kérdező!
    Megtisztelt bizalmával!
    A leírtak alpján a korai klimax nagy valószínűséggel elvethető, inkább egy kronikus fatigeu syndroma részjelensége, mely gyógyításával ez problémája orvosolható.
    tehát személyes találkozással egy komplex diagnosztika alkalmazásával, az oki diagnózist felállítjuk, Ennek a birtokában oki terápiát adok.
    A rendelésemen ezt meg tudom tenni, amelyiket az RMC-ben folytatok.
    Telefon: 06306161037). Várom a személyes találkozást
    üdvözlettel:
    Dr Bérczy Judit

  • Tisztelt Dr. Bérczy Judit!

    Kicsi lányom(2és fél éves) nagyon nehezen és nagyon keményet kakilt! Sajnos nagyon sokszor kemény a kakija,de eddig soha nem volt véres. Most viszont picit véres volt a kemény kaki felülete. Élénk piros volt.Miután kijött a kemény, kakilt még 2x normális… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    Kedves Anyuka’
    Gyermekorvos biztosan tud segíteni.
    Forduljon hozzá bizalommal
    Üdvözlettel
    Dr Bérczy judit

  • Megváltozott egy éve az élethelyem. Egy félévvel ezelőtt folyton gyorséttermi kaját ettünk mert…

    Megváltozott egy éve az élethelyem. Egy félévvel ezelőtt folyton gyorséttermi kaját ettünk mert másra nem volt időm sajnos a bizonytalanságban. Sok édesség, kicsi kényszerevés. Már pár hónapja átálltam diétára, változtattam az életmódomon, mert kedvezőbb is ,mint azelőtt, de egyszerüen rossz a gyomrom és nem tudok székelni sem, gyakran sav jön fel. És igen mindentől puffadok, de ahhoz képest nem szellentek igazán. A székeltem szinte mindig bogyószerü, mint a nyusziknak. Korábban mindig ettem zabkorpát és csodálatosan jól volt tőle a székletem. Most ez sem segit rajtam. Nem eszek édességet, nagyon ritkán akkor is diabetikus csokit. sok gyümölcsöt eszek, tejet sem iszom, csak a zabkorpámhoz, este már csak fehérjét eszem. De teljesen tanácstalan vagyok. A menzeszem rendben van, mindig pontos. Tudna valamit javasolni?




    Milyen fehérjét eszik este?


    Azt olvastam egy fogyókurás guru oldalán,estére felvágottat, grillezett csirkemellet, halat, meg csak tojást együnk. De én már nem tudom mit egyek hogy jó legyen a gyomromnak, meg az egészségemnek. Főleg tudja estére. Elmennék a a rendelésére is ha nem külföldön laknék. Itt meg nincs ilyen jó szakember. Most már nem tudom mit egyek és mit ne? tisztelettel: Detti

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    Kedves detti az esti husi önnél a székletre nem jótékony, ezt el lehetne hagyni.
    Esti tea: lapacho" cickafark+ citromfű javasolt.
    18 h után ne egyen.
    Üdvözlettel
    dr Bérczy judit

  • Tisztelt Doktornő! Nekem olyan problémám lenne, hogy elég gyakran, naponta többször (2-3-4)…

    Tisztelt Doktornő!
    Nekem olyan problémám lenne, hogy elég gyakran, naponta többször (2-3-4) van székletem, sokszor puffadok fel, ég a gyomrom, fáj a hasam, hasmenéses időszakok is gyakran jelentkeznek. Úgy vettem észre, hogy ez csak a stresszes hétköznapokon jelentkezik, egyetem és munka közben.Otthon, nyugodt hétvégéken nem fordul elő. Ha valahova mennem kell gyakran vissza kell fordulnom és wc-re mennem. Eléggé izgulós típus vagyok. Lehetséges,hogy ez IBS?
    Válaszát köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    kedves Kérdező!
    Igen IBS indul, de még az elején van, tehát lehet segíteni.
    rendelésemen szívesen fogadom
    Üdvözlettel
    Dr bérczy Judit

  • Tisztelt Doktornő! Anikó vagyok, és gyomorproblémáimmal fordultam Önhöz. Azt kérdezte tőlem…

    Tisztelt Doktornő!
    Anikó vagyok, és gyomorproblémáimmal fordultam Önhöz. Azt kérdezte tőlem válaszlevelében, hogy mi az az étel, ami szerintem nem nekem való. Hát pl. a kakaó, pedig imádom. Vagy a paradicsomos hal, ami után igen szúrt a gyomorszájamnál egy darabig. De a Pepsi Colával sem állok mostanában jól. De mindenféle sült dologgal is így vagyok, vagy a káposztával. Az az érdekes, hogy fél évig a műtét után egész jól voltam. Csak azután kezdődtek a problémák, mikor kezdtem volna visszatérni a normális táplálkozáshoz. Nagyon nehéz ez az állandó diétázás, sokszor le is hangol, mert mindig nagyon jóízűen ettem, és most sem változott az étvágyam.
    A menzeszem jelenleg rendben van ahhoz képest, hogy 6 éve van myomám. Kb. tyúktojásnyi. Most békében elvan, bár egy menzeszem kimaradt, és kevesebb is volt mint eddig. De még mindig jobb mint 6 éve, mikor szinte egész hónapon át vérezgettem. Mirenát kezdtem használni, egy éve távolították el. Az nagyon jó volt, mert még a menzeszem is megszüntette. Azt mondták, haladékot kaptam. Most még fontolgatom mi legyen a myomával, nem döntöttem felőle. Nem szeretnék nagy műtétet-érthető módon.
    Hormonális gyógyszerek nem jöhetnek szóba, mert enyhe th-t nem igénylő Gilbert-kórom van. Valószínűleg velemszületett.
    Hát ennyit tudtam még hozzátenni a dolgokhoz, remélem segít közelebb jutni a megoldáshoz.
    Nagyon köszönöm segítségét!
    Tisztelettel: Anikó

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    kedves Anikó!
    Szükséges elfogadni, hogy a szervezet változik, s így az étrendnek diétásabbnak szükséges lenni.
    Amennyiben ezt figyelmenkívül hagyja a myoma is tovább nőhet.
    A lehetőségekről, hoy az éeltminősége jobb legyen pontos utasításokat szemlyes találkozás esetén tudok adni.
    Üdvözlettel
    dr bérczy judit

  • Jó estét4Szeretnék információt kapni,a következő kérdésemben:Mamám 63 éves és tavaly tüdőembóliája volt .Most nőgyógyászati problémák léptek fel és kaparást vagy biopsziát kell nálla végezni a pappa tesz eredményétől függően.most az lenne a kérdésem ,hogy a nőgyógyász nemválalta a tavalyi embóliája… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    Kedves Kérdező!
    Korházi körülmények között, megfelelő ellenőrzéssel, alavadási paraméterek stb, amennyiben elengedhetetlen a az említett mintavétel nagy biztonsággal elvégezhető.
    üdvözlettelDr… Még több

  • Doktornő! pseudopolyposa mit jelent? (ezt találtak a gyomromba) Az oké h polip...de milyen?

    Doktornő!
    pseudopolyposa mit jelent? (ezt találtak a gyomromba) Az oké h polip...de milyen?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    Kedves Kérdező!
    Örülök, hogy megtalált, s segíthetek.
    A pseud= ál azt jelenti
    tehát egy nem valódi jóindulatú kocsányos daganat, hanem a gyomor nyálkahártya megduzzadásával járó ál polipos elváltozás.

  • Tisztelt Doktornő! 26 éves vagyok, 20 évesen agyalapi mirigy daganatom volt, (acth termelő) amit…

    Tisztelt Doktornő! 26 éves vagyok, 20 évesen agyalapi mirigy daganatom volt, (acth termelő) amit sikeresen megműtöttek, majd a gyógyszeres kezelést követően műtét után fél évvel teljesen helyes értékek mellett elhagytam. Most kisbabát tervezünk a párommal és kétségbe vagyok esve, a hormoneredményeim miatt, még nem próbálkoztunk "babát-készíteni" előtte gondoltam kivizsgáltatom magam. Minden eredményem jó (ACTH, CORTIZOL, TSH, FT4,TESTOSTER, ), csak 3 nem jó amelyekeT a ciklus 4. napján néztek az eredményeim a következők: FSH 11.7 pedig 9 ig jó, a prolactin 611. pedig 530 ig jó, Progeszteron 2,21. pedig 3-tól jó. ÍÖn szerint mi okozhatja az emelkedett hormon szintet és a progeszteronom miért nem jó? Mennyi az esélya, hogy teherbe tudok esni? A menzeszem majdnem mindíg pontosan van, néha 2-3 napot késik , ezzel nem nagyon van gondom. A legfontosabb, hogy milyen esélyeim vannak, hogy anya lehessek?Válaszát nagyon nagyon várva köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    Kedves Kérdező!
    Igen , lehet kismama.
    Az eredményei, amelyek nem teljesen jók sok apró dolog is okozatja, mely feltérképezése csak személyes konzultációval lehetséges.
    Amennyiben ez összejön, személyesen , a rendelésemen szívesen segítek.( 06304090799(
    üdvözlettel
    dr Bérczy Judit

  • kedves doktornő.
    47 éves átlagos testalkatú férfi vagyok. A problémám a következő: alapjában véve nagyon rendszertelen a székletem,sokszor előfordul,hogy napokig egyáltalán nincs, vagy csak minimális van. vállalkozó lévén elég rendszertelen az étkezésem..ám mostanság van az a problémám… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    Kedves Ferenc!
    Örömmel fogadom a kérdését, megtisztelt bizalmával.
    A probléma, amire segítségetb kér tőlem, s úgy, hogy azt is jelzi " a szokásaimon nem tudok változtatni"-… Még több