A betegek kérdései (1943)

  • Tisztelt Doktorno, Kb. 8 eve kezdodtek az emesztesi problemaim (akkor 22 eves voltam). Elsokent…

    Tisztelt Doktorno,
    Kb. 8 eve kezdodtek az emesztesi problemaim (akkor 22 eves voltam). Elsokent azt vettem eszre, hogy tej fogyasztasa utan puffadas, hasmenes, es eroteljes szel jelentkezett. Utanaolvasas utan laktoz mentes tejet probaltam (kulfoldon elek, es itt elerheto), de a tunetek ugyanazok maradtak. Fokozatosan rosszabbodott, es joghurt, kefir, vagy sajt evese utan is hasonlokat tapasztaltam. Ekkor szoja tejre valtottam, ami atmenetileg megoldotta a helyzetet. 1-2 eve azonban kiterjedt mas elelmiszerekre, es mara mar nem tudok almat, kortet, szilvat, uborkat, zabpelyhet, es nehany mas gabona nemut fogyasztani. Probalkoztam emesztest segito Activiaval, valamint a kovetkezo emeszto enzimek szedesevel: lactobacillus acidophilus and bifidobacterium longum kevereke, alpha-galactosidase , valamint olvia olajas majtisztio kuraval. Ezidaig semmi sem segitett. A fentiek alapjan On szerint mi lenne a "diagnozis"? Milyen termeszetes gyogymodokhoz fordulhatok? Es ha "minden kotel szakad," milyen modern orvostudomanyi kezelese van ennek? Elore is koszonom a valaszat.


    A valaszaim:

    Kedves érdező!
    Volt-e gastroenterológiai vizsgálata, étel allergia tesutje, helicobacter, vizsgálat . - Nem, meg nem fordultam orvoshoz ezzel a problemaval.
    Mekkora a tstsúly, mekkora a haskörfogata. 172 cm magas, 72 kg vagyok, es a derekbosegem 78 cm. 6 honapja szultem a kislanyom, es mivel meg szoptatom, nem tornaszom, es energia dusan eszem.
    Szed-e rendseeresen gyógyszert? - terhessegi vitamint szedek, valamint novenyi uton kivont omega 3 olajat es DHA-t -docosahexaenoic sav
    Üdvözlettel
    Dr Bérczy Judit

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    Kedves Kérdező!
    A szervete , regenerálásához: Carnozin pótlását is javasolom., amig nem tud orvoshoz fordulni.
    Üdvözlettel:
    Dr bérczy Judit

  • Kedves Doktornő! Köszönöm a gyors és segítő válaszát! Tisztelettel:Kisfaludy Irén

    Kedves Doktornő!
    Köszönöm a gyors és segítő válaszát!
    Tisztelettel:Kisfaludy Irén

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    Köszönöm a viszajelzését.

  • kedves doktor nö! Én irtam önnek pár napja a vérveteles eredményemről és tetszett irni hogy…

    kedves doktor nö!
    Én irtam önnek pár napja a vérveteles eredményemről és tetszett irni hogy még nem támasztotta alá a custing kor betegséget ennyiből!
    Ezt csak azért irom le,hogy valahogy rémlik e hogy miről volt szó mg hogy kiről!

    Szóval most megint el kell mennem vérvételre kb ezeket elvégeztetni ujból! De kaptam 4 db gyogyszert amit este 8kor kell bevenni és reggel max 8ig lekell már venni a kért!

    ezt a gyogyszert kilora adta kb ra,nem tudom sajnos a nevét!
    És ugy gondoltam ma beveszem és holnap vérvétel csak hogy ma megjött! És azt nem tudom,nem kérdeztem meg hogy akkor is el lehet e menni! Kérem irja meg nekem! vagy inkább megvárjam míg elmulik? ugyis 2 hét mulva van idöpontom vissza hozzá!

    És még a másik kérdés ha be igazlodna ne talál tán hogy custing,akkor azt csak mütéttel lehet meggyogyítani vagy pedig gyogyszerral is? Valamint járni kell e valamiféle kezelésekre mellette,mert neten valami programozást olvastam de nem tudom igaz e!Kérem irjon már le amiket kérdeztem nagyon fontos lenne nekem!
    Még egyszer nagyon köszönöm válaszát,kár hogy ön sajnos messze van tőlem,biztos nagyon jó orvos!
    Kellemes estét!
    Tisztelettel.mónika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    kedves Mónika!
    A gyógyszert inkább akkor vegye be ha elmúlt a vérzés.
    A további részletekről a kapott eredmény birtokában beszélgessünk.űdvözlettel
    dr bérczy Judit

  • Tisztelt Doktornő! Szeretném a véleményét kérni az alábbiakkal kapcsolatban. Február óta…

    Tisztelt Doktornő!

    Szeretném a véleményét kérni az alábbiakkal kapcsolatban.
    Február óta próbálok teherbe esni. Az első négy ciklusomból háromban a 28. naptól a 35. napig pozitív volt a terhességi tesztem (a 26. napon még nem), ennek ellenére minden alkalommal megjött a menstruációm. A nőgyógyász véleménye laborvizsgálat nélkül: Valószínűleg magas az Lh szintem, ezt mutatja ki a teszt, próbálkozzunk tovább. Június végén ismét pozitív lett a tesztem, a 7. héten elkezdtem vérezni, az uh csak max. 4 hetes terhességet igazolt, ami sajnos nem maradt meg, műtéttel kellett befejezni. A kórházi kontrollt végző orvos azt mondta, hogy kizártnak tartja, hogy a magas Lh szintet mutatta a terhességi teszt. Szerinte a megtermékenyülés mindig megtörtént, csak a megtapadással, a terhesség megtartásával van problémám. Megnyomta a mellemet, amiből minimális tejsavó szivárgott. Valószínűsítette, hogy magas a prolaktin szintem ezért elküldött vérvételre és felírt Bromocriptint. A prolaktinon kívül Tsh szint vizsgálatot is kért. Ma meglett a vérvétel eredménye a prolaktin 7,65, a Tsh 2,88 lett. Mindkettő a normál tartományon belül. Az ambulancián már csak az asszisztens volt elérhető, Ő azt mondta, hogy ennek ellenére szedjem a Bromocriptint, mert a tejcsorgás magas prolaktinra utal.
    Ön szerint valóban szednem kell erre az értékre? Okozhat valami gondot, ha szedem, holott az eredményem nem indokolja (igazából azt gondoltam biztos ami biztos alapon szedném)? Ön szerint mi az oka annak, hogy a megtermékenyített embrió nem tud megtapadni? Mit tehetnék, hogy végre sikerüljön? Érdemes-e felkeresnem egy endokrinológust?
    Azzal még kiegészíteném a történetem, hogy már van egy 20 hónapos kisfiam, akinek a születése előtt volt egy missed ab-om és egy méhen kívüli terhességem, tehát 4 (bizonyított) terhességből született egy gyermekem. A legutóbbi sikertelen terhesség alatt Utrogestant szedtem.
    Kérdéseire válaszolva: Általában fehér kenyeret és sok édességet eszem, de az utolsó vetélés előtt kb. egy hónappal teljesen elhagytam ezeket és a finomított cukrot is, fogytam is 2 kilót. Azóta sajnos megint eszem, a leadott kilók is visszajöttek. A súlyom 65 kiló, 165 centi magassághoz, a haskörfogatom 80 cm. Tejet, tejterméket fogyasztok. A ciklusom viszonylag rendszeres volt, a pozitív tesztes hónapokban 35-36 napos.
    Előre is nagyon köszönöm a válaszát és elnézést a sok kérdésért.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    Kedves KÉrdező!
    Köszönöm a kérdéseit!
    Egy igen egyszerű válasz tudok adni, kerressen fel endokrinológust, mert a leírtak értékelésénál igen fontos a beteggel való személyes találkozás, főként annak a megítélésére, ó hogy a Bromocriptin szedésétől mit várunk, ha az alap prolaktin normál.
    Személyesen én is szívesen segítek.
    Dr Bérczy Judit

  • Tisztelt Dr.nő! Nyaki UH vizsgálaton (amit pajzsmirigy alulműködés miatt néztek) a mandibula…

    Tisztelt Dr.nő!

    Nyaki UH vizsgálaton (amit pajzsmirigy alulműködés miatt néztek) a mandibula és a submandibularis között egy 13 mm-es szabályos szerkezetű nyirokcsomót találtak áprilisban. Voltam már fül, orr gégésznél, fogászaton, ahol nem találták meg az okot. Most a másik oldalon is felfedeztem két hasonló nagyságú csomót. Nem fáj, de tapintható.

    Mi lehet a háttérben, hová forduljak?

    Esetleg nyirokrendszer "méregtelenítésre" tudna javasolni valamit?

    Előre is köszönöm a válaszát!

    Üdvözlettel,
    Eni

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    Kedves Kérdező!
    A lymphomyosot cseppet,patikában kapható.
    Üdvözlwettel
    Dr Bérczy Judit

  • Tisztelt Doktornő! Segítségét, illetve megerősítését szeretném kérni a sikeres életmódváltásommal…

    Tisztelt Doktornő!
    Segítségét, illetve megerősítését szeretném kérni a sikeres életmódváltásommal kapcsolatban.
    Pár szót magamról: 28 éves, a BMI-m alapján kórosan elhízott nő vagyok. A felgyülemlett 30-40 kg-os túlsúlyomért csak én vagyok a felelős, de ezen változtatni szeretnék, akarok! Az elhízásomnak semmilyen szervi oka nincs, csak max. egy kis hízásra hajlamosító genetika, de a hihetetlen mozgásszegény életmód és rendszertelen, egészségtelen étrendem okolható mindenért. Képes vagyok( vagyis csak voltam) csak szénhidráton élni, utálom a zöldségeket, napi 1-2 DL! folyadékkal is elvagyok.
    Betelt a pohár. Csinos, egészséges nő szeretnék lenni, jövő nyáron babaprojektbe szeretnék kezdeni a férjemmel.
    Számtalan fogyókúrát próbáltam. Mindig sikerült is fogynom, de a jojó-effektus elől nem menekültem én sem. Pár hete a Marilyn és Harvey Diamond féle testkontrollnak hódolok, de úgy érzem ez nem helyes és maga a kúra csak meggondolatlan badarságokon alapszik.
    A kérdésem a következő lenne. Eredményes lesz-e a fogyókúrám/remélhetőleg életre szóló életmódváltásom a következőképpen?:

    -Helytelen ugye a délig csak gyümi fogyasztás? És a napot inkább lassan lebomló szénhidrátok mérsékelt fogyasztásával kell kezdenem? Pl. teljes kiőrlésű kenyér, némi zsírszegény felvágottal, zöldséggel?
    -Kell a tízórai, de csak mértékletesen? Pl. egy kis gyümölcs?, vagy joghurt?
    -Ebéd: szénhidrátban nem bővelkedő étel: Pl. husi zöldséggel?
    -Uzsonna: itt is lehet gyümi?
    - Vacsora: lehetőleg 18.00 előtt, saláta, sovány hús.
    Röviden: 4-5szöri étkezés és persze napi 2 liter ásványvíz jó lesz?
    És persze nem fogok elfeledkezni a rendszeres, de az izületeimet nem tönkretevő mozgásról sem. Pl. napi fél óra intenzív gyaloglás a kutyámmal.

    Doktornő, jó lesz ez így? Szakmailag elfogadható? Így kellene egy egészséges étrendnek kinéznie?

    Válaszát nagyon várom! Köszönettel és tisztelettel:
    Barbara

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    Kedves Kérdező!
    Én mindig személyes találkozás , alapos vizsgálat után szokta személyre szabva össteállítani akúrát.
    Ami tön magának megérzett, hogy ezt megcsinálja: tegy meg szigorúa tartava a menetrendet, 3 hét után meglátja önnél ez jó.
    Csak tegye meg!
    üdvözlettel
    Dr bérczuy Judit

  • Kedves Doktor Nő! Kemény széklet tetején egy pici fehér nyák vagy nyálkaszerű valamit, váladékot…

    Kedves Doktor Nő!

    Kemény széklet tetején egy pici fehér nyák vagy nyálkaszerű valamit, váladékot (nem tudom eldönteni) láttam, és repedéshez hasonló érzésem volt kb. 1 hónapja, láttam is a végbélnyílásnál kis repedést. Kenőcs és székletlazító étrend hatására elmúlt. Két napja ismét volt kicsit keményebb székletem, ma pedig ismét tapasztaltam a széklet tetején azt a pici átlátszó váladékszerű valamit. Székletem napi 1-2 alkalommal van, állagában és színében kórosat nem látok és más panaszom sincs. A házi orvosom szerint semmi okom aggódni, én vagyok hipochonder, most a végbélrák foglalkoztat.
    Sajnos kicsit hipochonder vagyok és rettegek komolyabb betegségektől, pl.: rák, ezért is figyelem a testem minden pici változását, pedig még csak 28 éves vagyok. Túl vagyok epehólyag eltávolításon, és 3 éve refluxot is diagnosztizáltak (két tükrözés kellett hozzá, mert először még semmit nem találtak, egy év múlva látták a kis hiatus herniat), de jelenleg tünetmenetes vagyok. Stresszes életet élek, autogén tréninggel próbálok ezen segíteni.

    Köszönöm a válaszát!
    Ágnes

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    kedves Ági!
    A nyák ha ismétlődikl, tenyésztésre kell külden: gomba, parazita.
    Üdvözlettel
    Dr. Bérczy Judit

  • A bátyám mentő ápoló es egy olyan beteggel volt dolga akiben bizonyítottan húsevő baktérium…

    A bátyám mentő ápoló
    es egy olyan beteggel volt dolga akiben bizonyítottan húsevő baktérium van.A fertőtlenítés és a fürdésük megtörtént ruháját kiferőtlenítetük...
    De 10 napos kisfia van éa nagy a család körülötte.Mit tegyünk mire figyeljünk? Kérem a sürgős segítségét és a tanácsát.
    Köszönöm K.Lotti

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    Kedves Kérdező!
    Er A húsevő baktérium

    Az igazi, A-csoport tagjai a legfertőzőbb kórokozó streptococcusok. Legjelentősebb képviselőjük a Streptococcus pyogenes, más néven húsevő baktérium. Nevét onnan kapta, hogy előszeretettel szaporodik el sebekben vagy gyulladt bőrterületeken
    tehát a kérdésre a pontos választ az, azokaz orvosok tudják megadni aki ellátták és kezelik a húsevő baktériummal fertőzött embert, lehet . A laikusok sokszor más fertőzésre is mondják, a húsevőbaktériumot.
    üdvözlettel
    Dr Bérczy Judit.

  • Kedves Doktornő! Kérdéseire a válasz: 35 éves múltam, 65 kg vagyok (a terhesség kezdetén 62…

    Kedves Doktornő!

    Kérdéseire a válasz: 35 éves múltam, 65 kg vagyok (a terhesség kezdetén 62 voltam), 163 cm magas. A haskörfogatom 90 cm, a szülés óta még nem ment vissza teljesen a pocakom, de előtte sem voltam darázsderekú. A menzeszem még nem jött meg. A szülés előtt a ciklusaim 24-28 naposak voltak.
    A baba mellett napközben nem sokat tudok pihenni, de éjszaka szerencsére sokat alszik, 7-8 órát legalább. Nem érzem magam túlhajszoltnak, fáradtnak.
    Fehér vagy félbarna kenyeret eszem, de nem sokat. Az édességet szeretem, de igyekszem ritkán enni. 18-29 éves koromig szedtem fogamzásgátlót (Tri-Regol, Minulet). Napi 1-2 kávét iszom, mert alacsony a vérnyomásom (90/60 körül). Tejet csak keveset, és azt is feldolgozott formában fogyasztok, mert hasmenést okoz nekem. Rendszeresen, viszonylag egészségesen étkezem.

    Köszönettel,
    Erika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    Kedves Kérdező!
    Érdemes hormonokat megnézni: Prolaktin, és Inzuli reziszetncia vizsgálat, TSH mennyi és az anti TPO.
    Üdvözlettel
    Dr Bérczy Judit

  • Kedves Doktornő!Elnézést kérek az ismételt kérdés miatt.Doktornőnek bizalommal fel tudom tenni…

    Kedves Doktornő!Elnézést kérek az ismételt kérdés miatt.Doktornőnek bizalommal fel tudom tenni a kérdéseket.Ha az orvos tapintással megnézve a pajzsmirigyet,azt mondja,hogy mérsékelten nagyobb,akkor ez már strumma?34 éves vagyok. Az autoimmun gyull.ra semmi terápiát nem javasoltak,mert azt mondták,hogy ezt nem lehet kezelni.Azt sem értem,hogy,ha az uh-án a radiollógus szerint a lebenyek zsugorodnak,akkor a pm.nagyobb,ezt nem értem anatómiailag.Ha a tsh jelenleg 9,146,és közben felemeltem az l-thyroxint a régi adagra (nyáron félszem,most: 4 napon át mindennap:1 szem,3 napon át másfélszem),és az alulműködés normalizálódik,akkor a pajzsmirigy megnagyobbodása visszacsökken megfelelőbb méretűre???Nem lesz baj,vagy ez már baj?? Nagyon köszönöm Doktornő.
    Tisztelettel: Mónika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    Kedves Mónika!
    A duzzanat csökkenhet, ha a TSH a megfelelő tartományba kerül.
    A kezelőorvosa tud a struma kérdésre választ adni, mert Ő vizsgálta személyesen, ennek stádium beosztása is van, tehát őt kell erről megkérdezni.
    Amennyiben mégis tudunk találkozni személyesen egy személyre szabott komplett terápiát tudok beállítano.
    Üdvözlettel:
    Dr Bérczy Judit

  • A sógornő erősen megfázott

    Kedves Doktornő!

    Kisfaludy Irén vagyok. Azzal a problémával szeretnék Önhöz fordulni, hogy a sógornőm 31éves. Erős kar és láb fájdalmakkal, ment orvoshoz. Nem bírta mozgatni az újait néha, és begörcsölt a lába is. Állítólag előtte nagyon megfázott. A labor eredményei VHS 20mm/h,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    Kedves Kérdező!
    Fontos, hogy a kezelóorvossal is tudjanak kontaktust tartani, s ebben segít ha őt megkérdezik a leletről.
    Szívesen válaszolok: HCT , a vér sűrűségét fejezi ki( mennyi… Még több

  • Tisztelt Doktor Nő! Segítségét szeretném kérni. Ebben az évben még nem menstruáltam. Felkerestem…

    Tisztelt Doktor Nő!

    Segítségét szeretném kérni. Ebben az évben még nem menstruáltam.
    Felkerestem egy nőgyógyászt aki vérvételen hormon értékeket nézett
    FSH9.3
    LH23.6
    Ösztraidol 361.1
    Progreszteron2.4
    Prolactin 108.9
    Tesztoszteron 2.03
    Igazából fő célom a rendszeres menstruáció lenne, illetve a későbbiekben gyermekáldás. Az orvos azt mondta, hogy csak nagyon drága inekciókkal lehetne emelni az FSH értéket, és így helyre állítani a ciklust. DE ezt csak meddőségi specialista adhatja. Kérdésem az lenne, hogy erre csak ez az egy megoldás van? PCO-st is megállapított uh segítségével. Szedtem Clostybegitet is, de nem segített, csak a sok apró ciszta 1 cm-esre nőtt.
    Menjek meddőségi központba? Kell mennem terheléses inzulin vizsgálatra is, ez miben segíthet?
    Milyen alternatívák jöhetnek szóba?
    Előre is köszönöm a segítségét.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    Kedves Kérdező!
    feltétlen csináltassa meg az Inzulin rezisztencia vizsgálatot, ez segítheti az oki kezelés , beindításás.
    Ha ez megtörtént , akkor személyes felkeres szívesen segítek a magánrendelésen.
    Üdvözlettel
    DR Bérczy Judit

  • Tisztelt Doktornő! Tejet alig iszom, néha egy kis vizet, de inkább üdítő italt, szénsav és tartósító…

    Tisztelt Doktornő!
    Tejet alig iszom, néha egy kis vizet, de inkább üdítő italt, szénsav és tartósító szer mentse Nestea-t.Tejtermékek közül Actimelt fogyasztom, kb. két naponta 1db, valamint túrót és tefjölt de csak ritkán.Sajtot is csak ritkán eszem.Édességet sem sokat fogyasztok, néha egy két csokoládét.
    Igazából ennyi tud valamit mondani?
    Válaszát előre is köszönöm.
    Krisztián.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    Kedve sKrisztián!
    Forduljon gasztoenterológushoz, részletes kivizsgálásra.
    Üdvözlettel
    Dr Bérczy Judit

  • Tisztelt doktornő. 35 éves férfi vagyok,fizikai munkát végzem,étkezés rendszeres. Kérdésem…

    Tisztelt doktornő.

    35 éves férfi vagyok,fizikai munkát végzem,étkezés rendszeres.
    Kérdésem az lenne,hogy este mikor lefekszem és akár melyik oldalamra fordulok elkezd forogni velem az ágy.Ez egy pár másodpercig tart.Kérdezném
    mitől lehet?Előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    Kedves Kérdezó!
    A nyaki gerincét nézessemeg.
    Üdvözlettel
    Dr. Bérczy Judit

  • Kedves Doktornő! Lassan 1 éve, hogy egy kivizsgálás kapcsán a TSH-m 5,3 lett. Erre L-Thiroxint…

    Kedves Doktornő!

    Lassan 1 éve, hogy egy kivizsgálás kapcsán a TSH-m 5,3 lett. Erre L-Thiroxint 50-et kaptan napi 1-et. A jelenlegi TSH-m 1,3 lett. kb. 5 kg-ot hiztam, amitől azóta sem tudok megszabadulni. 175 cm vagyok és 72 kiló. Nem eszem zsirosan, de a koleszterinem 4,4 ről 5,2-re emelkedett. (5,1-ig jó). A cukrom eddig tökéletes volt, most határon van. Ezek lehetnek a pm alulmüködéstől?
    A kérdésem, hogy pl. jód vagy más természetes ásvány szedésével lehetne-e csökkenteni vagy elhagyni a Thiroxint? Ki lehet ebből gyógyulni?
    A pajzsmirigy UH szerint a lebenyek normális nagyságúak, inhomogén szerkezetűek, göb nincs. Mindkét lebeny hypervascularisalt.

    A természetes dolgok híve vagyok, ezért várom a tanácsát fogyás (diéta) és a Thiroxin csökkentése terén is.

    Előre is köszönöm a segítségét!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    Kedves Kérdező!
    A természetes dolgok közül az Algák( Ascophyllum nodosum) igen jó segítő lehet( Alga Börje cégé www.algapiac.hu).
    A Bio-szelén 50 mg 2x1 tablett. Omega 3 bevitel is fontos.
    Tekintettel, hogy a pajzsmirigy alulműködés hátterét, az okokat, csak a
    személyes találkozással elvégzett vizsgálatok adhatják meg.
    Ezzel kezdhetjük meg, hogy oki terápiával teljesen ki tudjuk-e váltani az L-thyroxint.
    Személyesen szívesen segítek a rendelésemen.
    üdvözlettel
    Dr Bérczy Judit

  • kedves doktor nö Voltam vérvételen endokrinologus küldött! Letudná nekem elemezni?mert még soká…

    kedves doktor nö
    Voltam vérvételen endokrinologus küldött! Letudná nekem elemezni?mert még soká viszem vissza papírt és tuti nem jó ahogy olvastam bár nem értek hozzá!

    ösztradiol 1218pmol
    tesztoszteron 2,55 nmol
    progeszteron 19,2nmol
    össz prolaktin 603.50mU/l
    luteinizáló hormon3.0 u/l
    follikulus stim. hormon 1,5 u/l
    cortisol 755.5nmol/l
    DHEA-S 9,83 umol/l
    SHBG 26.73nmol
    Glukoz evés elött 5.1 nmol
    inzulin éhgyomri 34,87 uU/ml

    Lehetséges,hogy ez miatt hullik zsirosodik erössen hajam és hogy hiztam meg???(vagy 20kilót):(((((
    Köszönöm,ha ír nekem valamit!Eléggé el vagyok keseredve már!Nem tudom ezt valaha meggyogyítják e még!



    A MENSESEM SZEPTEMBER 1-éN JÖTT MEG ÉS A VÉRVÉTEL SZEPTEMBER 23.-ÁN TÖRTÉNT!



    Cushing kort emlíítettek,de még endogrinologushoz majd csaj pár nap mulva van idöpont hogy ezt meg mondja! Ön mit mond? Ha valóba ez a bajom,azt csakis mütéttel lehet megmüteni vagy gyogyszerral is fel lehet szivatatni esetleg? kérem irjon nekem nagyon meg vagyok ilyedve most perr pill! Köszönöm Mónika 22

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    Kedvelműsíti a z ön álatal említett Cushing betegséget.
    Kedves Mónika!
    Megtisztelt bizalmával!
    A kapott leletek közül , ami örömteli, hogy a progeszteron szint megemelkedett, a sárgatest fázisnak megfelelően.
    Az éhomi picit magasabb Inzulin szint és a normál vércukor szint híperinzulinémiás válasz reakcióra utal.
    A Cushing kór diagnosztikája nem ennyi, tehát az endokrinológus fog javasolni további vizsgálatokat is.
    Az össz kép az elküldöttek alapján nem egyértelműsítik a Cushing betegséget. Személyesen szívesen segítek a rendelésemen.,
    Üdvözlettel.

  • Tisztelt Doktornő! Először tehát, a kért "paraméterek": 34 éves vagyok Kenyér: hol ilyen,…

    Tisztelt Doktornő!

    Először tehát, a kért "paraméterek":
    34 éves vagyok
    Kenyér: hol ilyen, hol olyan: a teljes kiőrlésű barnától a tönkölyön át a fehér kenyérig.
    Édesség: sokat eszem (csokoládét javarészt)
    Menstruáció: rendszeres, pontos
    Fogamzásgátló: nem szedek (nem is szedtem)
    Kávé: jelen problémám előtt napi 2-őt ittam, ám azóta teljesen leszoktam
    Tejet: nem iszom gyakorlatilag
    Testsúly: 45 kg
    Haskörfogat: 84 cm
    Étkezési ritmusom: régen nagyon rendszertelen volt, de már kb két éve rendszeres
    Munka: 4 éve a gyerekeimmel vagyok otthon - és az utóbbi két évben iszonyatosan stresszes. Másfél év a korkülönbség, és a kicsi, aki 2 és fél éves, még nem alussza át az éjszakákat. Nappal mindig akad valami: mostanában épp az, hogy egyfolytában marják egymást.
    Egyéb: tavaly fél évig sertralit kellett szednem egy gyomorprobléma miatt.

    Nos, a problémám:
    Elég összetett (vagy talán épp összefüggéstelen). 7 hónapja volt egy vetélésem, amit befejeztek műszeresen, de nem jól sikerült kiüríteni a méhet, így 2 hónap múlva meg kellett ismételni. A két műtét között kétszer szedtem antibiotikumot, és az első alatt kezdődtek a problémáim. Egy rendkívül kimerítő éjjel és nappal után, kávé ivás közben egyszerre csak visszhangosan kezdtem hallani, és ez még másnap is tartott. Először magas vérnyomásra gyanakodtam, ami furcsa volt, mert nekem legendásan alacsony szokott lenni a vérnyomásom. Későbbi napokon egyéb tünetek is jöttek: feszült az orrom, mintha meg lettem volna fázva, és megduzzadt volna a nyálkahártya, majd az orrmelléküregem és a szemüregem is "érezni" kezdtem. Elmentem itt orvoshoz, azt mondták, biztos orrmelléküreg-gyulladásom van. Angliában élek, és errefelé ez gyakori és hosszantartó. Aztán nagyon érzékennyé váltam a huzatra, olykor pedig szédülés jött rám, és ez mintha valamiképp a szememmel függött volna össze. Nyáron végigjátam a magyar orvosokat: fül-orr-gége: negatív, arc-koponya-röntgen: negatív, hallásvizsgátat: negatív, szédülésviszgálat: negatív, allergia-teszt a leggyakoribb 8 allergénre negatív. A szemész nem vett észre romlást a szememen (van szemüvegem, de inkább csak a cilinder miatt fontos, a dioptria elhanyagolható), DE azt mondta, a szemfenéken levő vénáim túlságosan teltek az életkoromhoz képest, és a térlátásom is csak 6-os lett 9 helyett. a vérnyomásomat mértem egy ilyen szédülős-orrfeszülős állapotban: nem emlékszem a pontos értékre, de 120 alatt volt a felső érték.
    Mostanság a legjellemzőbb tünetem a szédülés-orrfeszülés és remegés. Volt időm analogizálni a jelenséget, és megállapítottam, hogy ilyenkor a vizsgadrukkhoz hasonló érzés fog el: vagyis, gondolom: adrenalin. Azt is észrevettem, hogy fáradt állapotban jön rám ez leginkább. A szédülés pedig akkor ha egyszerre sok mindent vagy gyorsan igyekszem csinálni, és ezt a szememmel is követnem kell, vagy ha közelre, lefelé kell néznem mereven.

    Ja, és még egy adalék, talán fontos lehet. Két hónapja ismét próbálkozunk babával. Mindkétszer éreztem, hogy sikerült a megtermékenyülés - én a korábbi terhességeimnél is 3 nap után éreztem a mellemen és a hasamon, és tudom azt is, milyen a PMS, ez nem az volt - de azután mégis menstruáltam, és nem is vagyok terhes. Két ilyenem az említett vetélés előtt is volt.

    Ebben az országban (Anglia) ezt az életben ki nem vizsgálják nekem, így még egy próbát szeretnék tenni otthon.
    A legfőbb kérdésem, hogy Ön szerint milyen orvoshoz forduljak. Ön milyen vizsgálatokat javasol? És persze, ha van elképzelése, mi lehet ez, akkor az is nagyon érdekelne.

    Ne haragudjon, kérem, hogy ilyen hosszadalmas voltam!

    Előre is köszönöm válaszát:

    Ágnes

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    Kdves KérdezŐ!
    Fontos , alapok:
    1) Bélflóra regenerálás( Probiotikum-például Protexin)
    2.) Lúgosítá: köretek: köles, Hajdina, Bio-quinoa.
    pattogatott Amarant Mag, Bio-Zabpehely naponat 1-1 evőkanállal a natúr joghurtba, vagy 1-2 db durvára reszelt almával összekeverni, csipet fahéjjal megfahéjazni és hozzá lehet adni egy banánt karikázva.
    3.) Cickafark tea
    4.) Bio-szelén 50 mg 2x1 tabletta
    5.)Omega 3 bevitel Halolaj kapszula 2x1
    6.)Coenzym Q10 reggel 1 tbl( 30 mg)
    Üdvözlettel
    Dr Bérczy judit

  • Drága Doktornő! Köszönöm szeptember 22-én adott válaszát! Jóságát, nagy tudását és empátiáját,amellyel…

    Drága Doktornő!

    Köszönöm szeptember 22-én adott válaszát! Jóságát, nagy tudását és empátiáját,amellyel bennünket elhalmoz.

    Tisztelettel: Beáta édesanyja

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    köszönöm

  • Kedves Doktornő! Ön szerint a pajzsmirigy-alulműködés, amelyet gyógyszerrel kezelnek, állhat-e…

    Kedves Doktornő!

    Ön szerint a pajzsmirigy-alulműködés, amelyet gyógyszerrel kezelnek, állhat-e annak hátterében, hogy kevés a tejem? Letrox 50-et szedek, napi 1x fél szemet. Valószínűleg ennek segítségével sikerült teherbe esnem 4 év meddőségi kezelés után. A Letroxot másfél éve szedem, a kisfiam 2 hónapos. A kezdetektől fogva kevés volt a tejem, pótolni kell tápszerrel. Semmilyen tejszaporító módszer nem vált be.
    A meddőségi kezelés során hosszú ideig Bromocriptint szedtem, mert túl magas volt a prolaktin-szintem. Ezt a terhesség 3. hónapjáig szedtem, azóta nem. További gyógyszereket is kaptam a meddőségi kezelés során, Clostylbegitet, Duphastont a peteérés serkentésére. Inszeminációm is volt többször, egyszer sikerült így teherbe esnem, de 9 hetesen elhalt a magzat. A Letroxos kezelés alatt már nem szedtem ezeket, és spontán estem teherbe.
    A terheléses vércukor vizsgálat negatív lett.
    Ha van összefüggés (vagy akkor is, ha nincs), Ön szerint abbahagyhatom a Letrox szedését?
    Köszönöm válaszát. Erika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    Kedves Kérdező!
    Hány éves?
    Mekkora atestsúly?
    A haskörfogata?
    A menzesze meg jött -e?
    Mennyit tud pihenni a baba mellett?
    Üdvözlettel
    dr bérczy judit

  • Kedves Doktorno! Eloszor is a kerdeseire valaszolok: -43 eves vagyok -feher kenyeret eszem,…

    Kedves Doktorno!

    Eloszor is a kerdeseire valaszolok:
    -43 eves vagyok
    -feher kenyeret eszem, -keves edesseget, inkabb csokoladet
    -nem szedek fogamzasgatlot, soha nem szedtem
    -a menstruaciom 3 honapig rendszeres, 2 honapig kimarad, ez kb. 2 eve van igy
    -nem kavezom, tejet iszom
    -64 kg vagyok, 94 hasatmerovel
    -naponta 3 szor etkezem, de kozben is nassolok, vagy gyumolcsot eszek

    A problemam tovabba az, hogy nagyon hull a hajam, tobb mint 100 szal naponta, foleg a fejteton, es szorszalak jelentek meg az arcomon es a mellemen, nyugtalanul alszom, tobbszor is remalmaim vannak, sokszor faj a fejem, ezert arra gondolok, hogy hormon problemaim vannak.
    A kerdesem az lenne hogy tudna e javasolni gyogyszert vagy termeszetgyogyaszati termeket, esetleg taplalekkiegeszitot, amivel a hormonhaztartasomat visszallithatnam az eredeti allapotara.
    Tudom, hogy hormon vizsgalat lenne a legmegfelelobb, de nagyon draga ebben az orszagban ahol elek, es jelenleg munkanelkuli vagyok, nem tudok orvost es vizsgalatokat megengedni magamnak, de a gyogyszert mindenkepp megvennem. Nagyon koszonom a valaszat elore is! Viktoria

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    Kedves Viki!

    A sok zöldség , kevés csoki.
    Ami fontos a nass megszüntetése.
    A pajzsmirigy támogatás: sok hal, pl. algatartalmú( természetes jód forrás.
    Üdvözlettel:
    Dr Bérczy judit