A betegek kérdései (4245)

  • Tisztelt Doktor Úr! Szeretném megkérdezni, hogy a 3+-es vizelet mennyire veszélyes? Többször…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Szeretném megkérdezni, hogy a 3+-es vizelet mennyire veszélyes?
    Többször volt 2+-es vizeletem, a háziorvos azt mondta nem kell vele foglalkozni.
    Ebben az esetben sem? Ez csak egy akkori érték volt, és ha most mégegyszer megnéznék, akkor normális lenne?
    Ön szerint mi a teendőm?

    Köszönettel várom válaszát: Éva

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Győrffy László

    Mi volt 3+ és 2+, mert az nem mindegy. Sokféle jellemzőre adnak meg ilyen adatot. Pl. vér esetén teljesen mindegy, mert mindenképpen kivizsgálandó. Genny esetén csak tájékoztató adat, cukor esetén a betegség súlyosságát egyértelműen jelezheti, stb.

    üdvözlettel:

    Győrffy László dr.
    www.urologus.info.hu

  • Tisztelt doktor Úr! Nem tudom, hogy sikerült -e olvasnia az előző kérdéseim, de most megpróbálom…

    Tisztelt doktor Úr!
    Nem tudom, hogy sikerült -e olvasnia az előző kérdéseim, de most megpróbálom a lényeget kérdezni: az állandó nagy szressz közrejátszhat a vesekő növekedésében?
    Köszönettel: Vajóné Szabó Éva

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Győrffy László

    Közvetlen összefüggést nem tapasztaltam, sőt talán az életvidám emberek között mintha gyakrabban fordulna elő a vesekő. De ez nem tudományosan megalapozott tény. Ez a saját tapasztalatom.

  • Tisztelt doktor ur.Emlitettem már önnek hogy egy vazelin eltávolitás után ödéma keletkezett…

    Tisztelt doktor ur.Emlitettem már önnek hogy egy vazelin eltávolitás után ödéma keletkezett a makkom allat..körüp belül 3 hét telt el a mütét óta és az ödéma nem csökkent söt ojan 2 nappal ezzelött aszt vettem észre mintha kicsit nött volna és idönként égö viszketö érzésem van....Az lenne a kérdésem hogy probléma e hogy nöt és hogy mitöl nö mit tegyek??????? Válaszát elöre is megköszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Győrffy László

    Elsősorban a műtétet elvállaló orvost keresse fel. A vazelin nagyon agresszív anyag, lehet hogy a pénisze bőrében kiterjedten tönkretette a nyirokutakat, amiknek el kellene vezetniük a felesleges folyadékot. Leírás alapján sajnos nincs több ötletem.

    üdvözlettel:

    Győrffy László dr.
    www.urologus.info.hu

  • Kedves Doktor Ur! CT-n 4 kisebb vesekovet diagnozitaltak. Sokszor van alhasi fajdalmam (de nem…

    Kedves Doktor Ur! CT-n 4 kisebb vesekovet diagnozitaltak. Sokszor van alhasi fajdalmam (de nem hati hanem alhasi) es vannak napok amikor allandoan mennem kell pisilni a kezeloorvosom megis azt mondja hogy majd kijonnek. (A CTn a diagnozis Nephrolithiasis 1.u. Hydronephrosis 1.s.min grad 1 s pr pyeloureteric adhaes). Most tenyleg semmi teendo nincs? Az allando vizelesi inger a vesekotunete? MI a kedves tanacsa? Teljesen tanacstalan vagyok, de ez igy nem jo!Nagyon szepen koszonom!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Győrffy László

    A CT-n a vesében látott kövek panaszt nem okozhatnak. A kisebb kövek csak akkor okoznak gondot, ha a vesevezetékbe kerülnek és vagy a vizelet levezetését akadályozzák a hólyag felé, és vagy a vezeték, vagy a húgyhólyagfal görcsös izgalmi állapotát vátják ki. Elképzelhető, hogy apró kő vagy homok, amely a CT elől is rejtve maradt, okozza az alhasi panaszait és a gyakori vizelési ingereit. Ezt alátámasztja az is, hogy a vesemedence a latin kifejezés alapján tágultabb. Javaslom, hogy a CT képeket (és ne a leírást!) urológusnak mutassa meg.

    üdvözlettel:

    Győrffy László dr.
    www.urologus.info.hu

  • Jó napot kívánok! A kérdésem az lenne, hogy lehet abból problémám, ha a maszturbálásaim elnyújtom?…

    Jó napot kívánok!
    A kérdésem az lenne, hogy lehet abból problémám, ha a maszturbálásaim elnyújtom? És az orgazmusnál nem minden esetben merev már, van, amikor csak részleges erekcióm van (félig kemény, félig lankadt állapot).

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Győrffy László

    Szervi problémája nem lesz.

  • Tisztelt Doktorúr! Szertném az ön véleményét is kikérni,mivel nagyon elvagyok keseredve! 13 éve…

    Tisztelt Doktorúr! Szertném az ön véleményét is kikérni,mivel nagyon elvagyok keseredve! 13 éve állapitottak meg mind két vesémen polycystás vesét,melyet anyai ágról örököltem. Sajnos édesanyám 2 éve meghalt 59 évesen. Ő már dializis kezelésben részesült! a próblémám a következő: 2 hónappal ezelőtt, kivizsgálás alapján került tudomásomra hogy a bal petefészkem is polycystás! mit tegyek doktorúr? a vesém is a petefészkem is! Doktorúrnak mi a véleménye ha megmütetem a petefészkemet? Félek hogy a vesém állapota romlik ha ez nem oldódik meg nem beszélve arról hogy a petefészek betegségem több elkalommal iszonyatos fájdalommal jár! Válaszát Köszönöm! További szép napot!!!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Győrffy László

    A petefészek cisztái és a polycystás vese között semmiféle kapcsolat nincs. A petefészek vonatkozásában függetlenül a vesék állapotától a nőgyógyász javaslata szerint járjanak el. Attól a vesék állapota sem nem romlik, sem nem javul.

    üdvözlettel:

    Győrffy László dr.
    www.urologus.info.hu

  • Tisztelt Főorvos úr! Karácson ykörnyékén írtam már Önnek, november vége óta húgyúti fertőzéssel…

    Tisztelt Főorvos úr! Karácson ykörnyékén írtam már Önnek, november vége óta húgyúti fertőzéssel küszködök. Az elején nem volt sem genny sem vér a vizeletben, a baktérium tenyésztés is Vegyes baktériumflórát határozott meg. Karácsony környékén aztán vért láttam a vizeletben ( rózsaszín), ere az orvosi ügyelet antibiotikumot adott, NOLICINT szedtem 10 napig. A vérzés és a fájdalom a szedés alatt elmúlt. A NOLICIN után azonban némi hólyag fájdalmam maradt, ami hullámzó, hol jobb,hol rosszabb egy nap, de nem vagyok tünetmentes azóta sem. Hólyagban enyhe égő érzés, nyomás, megmaradt. Vizelés során az elején és végig a vizelés alatt érződik némi enyhe fájdalom. Urológusnál voltam aki Uro-Vaxom-ot írt fel 30 napig szedjem, már 1 hete szedem, de a hólyag fájdalom érzése nem múlt el. Ursinolt is szedek napi 3X2-t.Néha előjön a szúró érzés is a hólyagban. A vizeletben genny, vér nincs. Katéterrel nem vettek vizeletet,hogy további tenyésztést végezzenek, illetve a gombát is kizárták, mivel a vizeletem negatív. A vizeletet az urológus sazkorvos a rendelőjében található kis gépezettel vizsgálja, egy teszt csíkot kell lepisilni, ebből állapítja meg,hogy negatív. Nem tudom, ez elég-e. Ma voltam másodszor, ma kaptam egy Diclofenac stada nevű gyógyszert,hogy ezt szedjem az Uro-Vaxom mellé. Nagyon tanácstalan vagyok,hogy vajon ez segíthet-e? Már 2 hónapja nem tudok helyre jönni. Az ultrahang is teljesen negatív. Ön sem gondolna gombás eredetű fertőzésre? Ha a vizelet most negatívnak tűnik, a gomba kizárható? A hólyag fájdalom pedig majd kikopik, vagy Ön szerint más antibiotikumra lenne szükség?
    Fáradságát megköszönve maradok tisztelettel: Ildikó

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Győrffy László

    A gombás eredet negatív vizelet mellett is felmerülhet. Ezt legegyszerűbben hólyagtükrözéssel lehet tisztázni. A kezelőorvosa ugyanakkor feltehetően bakteriális eredetre gondolt. Az Uro-Vaxomtól ne várjon gyors hatást, azt sokszor akár három hónapig is szedni kell, hogy az immunrendszert megfelelően működésbe hozza. Vizsgálat nélkül én jóval kevesebbet tudok Önnek segíteni, mint a kezelőorvosa. Ugyanakkor a panaszokra tüneti kezelést kaphat addig is, amíg az oki kezelés nem hozza meg a kívánt eredményt, ha a panaszait ismételten elmondja a rendelésen.

    üdvözlettel:

    Győrffy László dr.
    www.urologus.info.hu

  • Kedves Dr. Úr! 6 évvel ezelőtt alakult ki a pikkelysömöröm Eleinte csak a könyökömön majd a…

    Kedves Dr. Úr!
    6 évvel ezelőtt alakult ki a pikkelysömöröm Eleinte csak a könyökömön majd a térdemen , mjad kb 3 évvel ezelőtt a péniszemen a makk részen is megjelent, ami miatt voltam bőrgyógyásznál! Erre kaptam krémet elocom 0,1% ! Ez a krém amikor előjön segít, de már szinte naponta kell bekenjem!
    A kérdésem a következő lenne:lehet e ehhez valami köze a prosztaták müködésének zavarának!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Győrffy László

    Nincs ismeretünk róla.

    üdvözlettel:

    Győrffy László dr.
    www.urologus.info.hu

  • Tisztelt Doktor Úr! Levoxa-t szedtem 5 napig napi egyet.13 óra körül vettem be az utolsót, ma…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Levoxa-t szedtem 5 napig napi egyet.13 óra körül vettem be az utolsót, ma pedig vendégségbe megyünk 8 órára.Ilyenkor engedélyezett már alkoholt fogyasztani?Úgy tudom a fluorokinolon-ra nincs hatással az alkohol.
    Köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Győrffy László

    Nincs külön utasítás erre vonatkozóan. De azért az óvatosság soha nem árt.

    üdvözlettel:

    Győrffy László dr.
    www.urologus.info.hu

  • Tisztelt Dr.Úr! Köszönöm iménti válaszát,vesesüllyedéssel kapcsolatban.A vizsgálat közepesen…

    Tisztelt Dr.Úr!
    Köszönöm iménti válaszát,vesesüllyedéssel kapcsolatban.A vizsgálat közepesen telt hólyaggal volt,nem színes Uh készülékkel.
    Dunaújváros lakunk,itt helyben a kórházban csak izotópos vizsgálat van,fél óránként készült röntgenfelvétel.Az uh is magánrendelésen készült.Az Ön által javasolt dinamikus vizsgálat mit takar,hol van rá lehetőség?köszönöm válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Győrffy László

    Mindössze arról lenne szó, amit végülis a legegyszerűbb UH készülékkel is el lehet végezni: fontos, hogy telt hólyag mellett, majd teljes vizeletürítést követően is megtörténjen a vizsgálat (vesetágulat megítélése szemponjából fontos). Ezenkívül a vesemedence konfigurációjának megítélése is számít: veleszületett vagy szerzett tágulatról van szó (viszonylag nagy tapasztalatot igényel). A színes UH-gal kideríthető, hogy a tágulatot esetleg rendellenes ér okozza-e, mutathatja, hogy akadálytalan a vizeletáramlás a húgyhólyag felé, stb. A dinamikus jelző csak bizonyos szemléletet jelent, a vese funkcióját igyekszünk megérteni (minden urológus így gondolkodik), míg a hagyományos szemlélet a veséről egy morfológiai leírást ad.

    üdvözlettel:

    Győrffy László dr.
    www.urologus.info.hu

  • Tisztellt Doktor Ur! Segitseget szeretnem kerni,tanaccsal,hogy szukseges e ,szakorvosi vizsgalatra…

    Tisztellt Doktor Ur! Segitseget szeretnem kerni,tanaccsal,hogy szukseges e ,szakorvosi vizsgalatra mennem,ugyanis,egy komoly meghulessel kezelt a mult honapban a haziorvosom es eros kohogesi rohamaim voltak.Ekkor tortent,hogy eszrevettem,hogy csopog a vizeletem, annyira eroltetett a kohoges. Mostanra ez elmult,de sajnos most is megmaradt ez a csopoges.Sokszor erzem,hogy alig birom tartani es mire wc re erek,mar csopog es meg a mennyiseg sem volt annyi,hogy ugy kellett volna rohannom.Betetet kell hasznalnom, sajnos.56 eves vagyok es hysterectomiai muteten estem at es azota vannak ilyen panaszaim.Volt vizelet fertozesem is es nagyon hamar felfazok es utanna megint kezdodik minden elolrol:csip a vizeletem,nem birom tartani. Megtisztelo valaszat turelmetlenul varom. Tisztelettel:Amelia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Győrffy László

    Az Ön esetében elsősorban a gyulladást kell megszüntetni. De érdemes szakorvosi vizsgálatra is elmenni, mert át kell nézni, nincs-e valami, ami hajlamosítja a gyakori gyulladásokra.

    üdvözlettel:

    Győrffy László dr.
    www.urologus.info.hu

  • Tisztelt Dr.Úr! 39 éves nő vagyok,tavaly egy rutin hasi Uh vizsgálaton vették észre hogy jobb…

    Tisztelt Dr.Úr!

    39 éves nő vagyok,tavaly egy rutin hasi Uh vizsgálaton vették észre hogy jobb vesémben egy 2*3 cm-es tágulat található.Ezek után izotópos vizsgálaton vettem részt,ahol megállapították,hogy a jobb vesém bő csigolyatestnyit süllyedt.
    Eltelt egy év,újra voltam Uh vizsgálaton,most 1.5*2 cm-es a tágulat,illetve egy 2*3 mm-es echodúsabb képlet is látszik,a Dr.nő szerint kehelykő.
    Voltam laborvizsgálaton,minden eredményem jó,picit több a baktérium a vizeletemben,egyéb eltérés se a vérképben se a vizeletben nincs.
    Mi a teendőm,elég az évenkénti Uh,vagy kell e urológiára is évente elmennem?
    köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Győrffy László

    Az ultrahangvizsgálat telt hólyag mellett történt, vagy üres hólyaggal, színes UH-gal vizsgálták-e? Ezek eredménye is befolyásolhatja, hogy szükség van-e további vizsgálatra, vagy elég az évenkénti kontroll. Az elmondottak alapján inkább javaslom a dinamikus szemléletű urológiai vizsgálatot, ahol a vizsgálat során az UH is megtörténik.

    üdvözlettel:

    Győrffy László dr.
    www.urologus.info.hu

  • Tisztelt Főorvos ÚR! Fájt a bal oldalam és elküldtek hasi ultrahang vizsgálatra. Ultrahang…

    Tisztelt Főorvos ÚR!

    Fájt a bal oldalam és elküldtek hasi ultrahang vizsgálatra.
    Ultrahang leletem: A hepar mérs. nagyobb steatosisos.
    Homogén állományú nem nagyobb lép. folyékony epét tartalmazó epehólyag kőmentes. Az extra és intrahepatikus epeutak nem tágabbak.A Hasnyálmirigy területén UH morfológiai eltérés nem mutatható ki,a Wirsung vezeték, nem tágabb.
    Szabályos alakú, nagyságú és szerkezetű vesék. Kontúreltérés,üvegrendszeri tágulat egyik oldalon sem ábrázolódik.
    A bal vese kehelyvégében 8 és 10 mm-es kő, cranialis harmadában 20 mm -es parapelvicus cysta van.A hasban és a mellkasi sinusokban kóros folyadékgyülem nem detectálható. Pathológiás kokárdajel nem ábrázolódik. A hólyag ép kontoru.
    Tisztelettel várom a diagnózisát .

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Győrffy László

    Ön nem azonos véletlenül az előző 65 éves férfibeteggel? Ha nem, akkor pusztán ritka véletlenről van szó. De Önre is minden igaz, amit ott írtam.

    üdvözlettel:

    Győrffy László dr.
    www.urologus.info.hu

  • Tisztelt Doktor Úr! 23 éves férfi vagyok. Véleményem szerint here visszértágulatom van. A herezacskómnál…

    Tisztelt Doktor Úr! 23 éves férfi vagyok. Véleményem szerint here visszértágulatom van. A herezacskómnál a bal oldalon tapintásra is érezhetően meg vannak vastagodva az erek, ez például egy forró zuhany vétele után szemmel is látható, fekvő helyzetben viszont szinte teljesen eltűnik. Olvastam róla, hogy ez a visszeresség csak műtéti úton tüntethető el. Jövő héten megyek orvoshoz vele, de mivel nagyon ideges vagyok egész nap ez miatt, szeretném a segítségét kérni abban, hogy ez a műtét mennyire sürgős, illetve, hogy mennyire befolyásolja ez a nemi életet (nem a családalapításra gondolok) és hogy ezt a műtét lehet-e kérni altatásban. Előre is köszönöm a válaszát!

    Horváth Ferenc

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Győrffy László

    Csak műtéti úton korrigálható és nyugodtan kérhet altatást a műtéthez. Az ilyen beavatkozások egyáltalán nem sürgős műtétek. Viszont előtte nem árt spermavizsgálatot végezni, mert annak eredménye nagyban alátámaszthatja a műtét indokoltságát.

    üdvözlettel:

    Győrffy László dr.
    www.urologus.info.hu

  • Tisztelt doktor úr ! enterococcus faecalis okozta krónikus prosztatagyulladásom van ! Az…

    Tisztelt doktor úr !

    enterococcus faecalis okozta krónikus prosztatagyulladásom van ! Az lenne a kérdésem, hogy amióta kb 1,5 hete nitrofurantion-CHINOIN 0,1 mg -os tablettát szedek napi három alkalommal azóta úgy érzem, hogy a figymámon a bőr szárazabb és nehezebben akar feljönni ! Néha azelőtt is éreztem ilyet de akkor egy kis testápolóval megoldottam a dolog de most már napi rendszerességgel van ez ! Maga szerint ez a gyógyszer mellékhatása, esetleg az itthoni víz mert egészen száraznak érzem sokszor az arcomon is a bőrt, esetleg a prosztatagyulladással van összefüggésbe?
    Van itthon illat és színezőanyag mentes testápolóm, canesten és neogranormon kenőcsöm is maga szerint valamelyikkel érdemes kennem vagy esetleg van amit fel tudnak írni nekem erre?

    Köszönöm a segítségét !

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Győrffy László

    Nem hinném, hogy a prosztatagyulladásnak köze lehet hozzá. Gyógyszer vagy vegyszer viszont szerepet játszhat. Testápoló vagy Nevigramon ha nem használ, javaslom, hogy bőrgyógyásznak mutassa meg.

    üdvözlettel:

    Győrffy László dr.
    www.urologus.info.hu

  • Tisztelt Doktor Úr! Ultrahang leletem a következő: A bal vese kp. kehelyvégében 8 mmm-es és…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Ultrahang leletem a következő: A bal vese kp. kehelyvégében 8 mmm-es és 10 mm-es kő, cranialis harmadában 20 mm-es parapelvicus cysta van. A hasi nagyerek környezetében megnagyobbodott nyirokcsomó nem mutatható ki. A hólyag ép kontoru. Szabályos alakú, nagyságú és szerkezetű vesék, kontureltérés, üvegrendszeri tágulat egyik oldalon sem ábrázolódik. Lehet, vagy kell e mŰteni ,vagy robbantható, vagy van e más megoldás? Tisztelettel várom válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Győrffy László

    Hogy kell-e vele foglalkozni, sok mindentől függ. Vizeletlelet, röntgenfelvétel, általában az urológus saját kezűleg elvégzett ultrahangvizsgálata, tünetek, fizikális vizsgálat, stb. Előfordulhat, hogy csak megfigyelést igényel, de ennyiből nem tudom megmondani.

    üdvözlettel:

    Győrffy László dr.
    www.urologus.info.hu

  • Tisztelt Doktor úr! Olyan problémával fordulok önhöz, hogy tinédzser lányom alkalmanként ágyba…

    Tisztelt Doktor úr!

    Olyan problémával fordulok önhöz, hogy tinédzser lányom alkalmanként ágyba vizel. 17 éves, és szegénykém nagyon szégyelli. Már kisgyermekként is elég nehezen lett szobatiszta, akkor is mindig csak éjszaka történt baj. Elmondásai alapján álmában kimegy Wc-re és arra kel, hogy megtörtént a baj. Nincsenek lelki problémái, de ez a dolog már jó pár éve tart, és nem akar vele orvoshoz menni. Doktor úr, létezik erre gyógyszeres megoldás? Vagy mit tanácsol?

    Köszönöm a válaszát!
    Ági

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Győrffy László

    Ez nem inkontinencia, nem urológus tud ebben segíteni, a kérdést gyermekorvossal, vagy háziorvossal kell megbeszélni.

    üdvözlettel:

    Győrffy László dr.
    www.urologus.info.hu

  • Tisztelt Doktor úr! Azt említette, hogy dorsal incisiót felnőtt korban nem szoktak alkalmazni,…

    Tisztelt Doktor úr!

    Azt említette, hogy dorsal incisiót felnőtt korban nem szoktak alkalmazni, csak egy újabb tervezett plasztikai műtét bevezetéseként. Milyen⁄melyik lenne ez a plasztikai műtét, eljárás?

    A kamillateába áztatás gondolom hátrahúzott bőrrel érvényes,szükséges?

    Ezeket a képeket már megtudja nyitni,nézni?
    http:⁄⁄indafoto.hu⁄kisstamas8855⁄alap_album

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Győrffy László

    A képek alapján lehet ez még jó is. Várjunk néhány hetet. És küldjön újra képeket. Hogy milyen megoldásról lehet szó a későbbiekben, he egyáltalán kell, az mindig az adott szituációtól függ. Általában a fityma két lemezének ellentétes irányú elcsúsztatása jön szóba. De mégegyszer hangsúlyozom felnőtteknél ezt nem nagyon szoktuk végezni. A kétüléses megoldás is inkább gyermekkorban jön szóba, amikor a méretek még jelentősen változhatnak.

    Eleinte, ha kellemetlen, nem is kell hátrahúzni a bőrt. Ráér majd akkor ha a duzzanat csökkent.

    üdvözlettel:

    Győrffy László dr.
    www.urologus.info.hu

  • Tisztelt Doktor úr! Pár nappal ezelőtt végeztek el rajtam egy Dorsalis Incisió-t. A műtétet…

    Tisztelt Doktor úr!
    Pár nappal ezelőtt végeztek el rajtam egy Dorsalis Incisió-t. A műtétet végző orvos sietett, így nem világosított fel minden részletről, hogy mi lesz ezután. Pár dolgot még megtudtam kérdezni tőle, de sok minden csak azóta jutott eszembe és így ezekről túl sok információm nincs… Elvileg magától felszívodó⁄kieső varratot kaptam, és azt mondták, hogy 1 hét múlva menjek vissza varratszedésre, de az még nagyon sok idő, azért kérdezem önt ezzel kapcsolatban.


    Az első napokban még minden rendben volt, habár csak korlátozottan használtam betadint (napi 1x tusolás közben csöpögtettem rá kicsit). Mostanában viszont már eleve ilyen feszűlős érzetem van nyugalmi⁄normál helyzetben…Szóval, ha otthon vagyok és nem csinálok semmit, rajta van a bőr és nincs merevedésem, de érzem, hogy több napja nem volt semmi…
    Ha pedig hátraszeretném húzni a bőrt az egyrészt kicsit nehezen ment, másrészt fáj is. Mennyire kötelező egyáltalán hátrahúzogatni és így tisztítani? Hogy⁄mit lenne érdemes vele csinálni?
    Amikor otthon vagyok, akkor teljesen „szabadon” van, viszont ha veszek fel valamit, akkor nagyon kellemetlen érzés (hiába takarja elvileg fityma szinte teljesen…látszik, hogy egy kicsit be is van dagadva)


    Mennyire lesz esztétikus a későbbiekben? „Meggyógyul”-e teljesen? Azt olvastam, hogy esztétikailag nem lesz túl szép egy ilyen dorsalis incisio után és ezért nem ajánlják. Ezt viszont már csak a napokban olvastam az interneten és erről a doktor úr nekem nem szólt előtte…Azt mondta, hogy ugyanolyan lesz, mint korábban, csak „praktikusabb”. Mennyire igaz ez? Töltöttem fel képet is, jelenleg így néz ki…Mennyire fog ez változni, mire számíthatok? Jelenleg elég csúnyának undorítónak tűnik…Milyen lesz majd később?

    Korábban ilyen volt:
    http:⁄⁄imgfrm.index.hu⁄imgfrm⁄3⁄4⁄4⁄4⁄BIG_0011783444.jpg
    http:⁄⁄www.kepfeltoltes.hu⁄view⁄131212⁄10318924461_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    A műtét után ilyen:
    http:⁄⁄www.kepfeltoltes.hu⁄view⁄140119⁄IMG_1142_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    http:⁄⁄www.kepfeltoltes.hu⁄view⁄140119⁄IMG_1156_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    http:⁄⁄www.kepfeltoltes.hu⁄view⁄140119⁄IMG_1147_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    http:⁄⁄www.kepfeltoltes.hu⁄view⁄140119⁄IMG_1148_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    http:⁄⁄www.kepfeltoltes.hu⁄view⁄140119⁄IMG_1152_www.kepfeltoltes.hu_.jpg


    Ha ilyen, vagy ehhez hasonló maradna, annak nem nagyon örülnék…Ebben az esetben milyen (plasztikai?) lehetőségek lennének? A teljes körülmetélésen kívül, mert azt nem szeretném.
    Válaszát előre is köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Győrffy László

    Sajnos a képeket egy kivételével most nem tudom megnézni. A munkahelyi hálózat letiltja. Ezeket később elküldheti újra. Az első képet látom, ezen körkörös fitymaszűkület látható.

    A dorsal incisiót felnőtt korban véleményem szerint két esetben kell elvégezni, vagy sürgősség esetén, amikor a bőr hátraszorul és másképp a makk nem szabadítható fel, vagy tervezetten egy újabb plasztikai műtét bevezető lépéseként. Bár ez utóbbit nehezen tudom elképzelni. Az ok az lehet, hogy Ön a teljes körülmetélést nem kérte, felnőtt korban ugyanakkor újabb hegek kialakulásának lehetősége miatt más megoldást általában nem szoktunk javasolni.

    A duzzanat és az érzékenység teljesen természetes dolog ilyenkor, hetekig is eltarthat. Jó hatású a napi rendszerességgel elvégzett kamillateás áztatás, akár kétszer 10 percen keresztül.

    üdvözlettel:

    Győrffy László dr.
    www.urologus.info.hu

  • Tisztelt Szakértő! 31 éves férfi vagyok. A feleségemmel 18 hónapja próbálkozunk a gyerekvállalással.…

    Tisztelt Szakértő!

    31 éves férfi vagyok. A feleségemmel 18 hónapja próbálkozunk a gyerekvállalással. Sajnos sikertelenül. Korábban 21 éves koromban valamilyen megmagyarázhatatlan okból kifolyólag foltokban kihullott a hajam. Okot akkor az orvosok nem találtak. A tünetek 1 év alatt teljesen megszűntek a hajam vissza nőt. Továbbá fontos még megemlítenem, hogy vegyészmérnökként dolgozom, de a munkám során különösebb vegyszerártalomnak nem vagyok kitéve.
    2013.07 hóban felkerestem egy andrológiai szakrendelést. Itt spermavizsgálatot, UH-ot, illetve hormonpanel ellenőrzést végeztek.
    Dg: OAT sy

    A Spermakép szörnyen rossz volt.
    A spermakoncentáció: 1 mill⁄ml.
    ph: 8,0
    Progresszív motilitás: 3%
    Teljes motilitás: 10%
    Immotilis: 90%

    Hormon vizsgálat:
    LH: 4,25 mU⁄ml
    FSH: 13,30 mU⁄ml
    Prolaktin: 105 mU⁄l
    Progeszteron: 1,11 nmol⁄L
    Tesztoszteron: 12,10 nmol⁄L
    Szex hormont kötő fehérje: 24,00 nmol⁄l

    Az UH vizsgálat az alábbi eredményt hozta. A herék mérete jelentősen kisebb mint az átlagos.
    Jo here 30X15mm bo. 32X16mm. Továbbá here mellett 1,5-2mm vénák láthatóak.

    A vizsgálat után a felírt vitaminkúrát kezdetem el. C-vitamin E-vitamin Zn, Se, Fer14, Arginin, L-Carnitin

    2013.10 hóban ismételt spermavizsgálatra került sor.
    Az eredmények javulást mutattak.

    Spermakoncentráció: 7mill⁄ml Öszz: 28mill⁄ml
    ph: 8,0
    Progresszív motilitás: 25%
    Teljes motilitás: 45%
    Immotilis: 55%

    2014. januárjában jött a kegyetlen valóság az ismételt spermavizsgálat alkalmával. Az eredmények romlást mutattak. A spermakoncentráció leesett 0,5 mill⁄Ml és 0% volt a motilitás.
    Ekkor újra hormonpanet csináltak.
    sTSH: 0,513mU⁄L
    FSH: 9,64 IU⁄L
    Tesztoszteron: 11,65 nmol⁄L
    SHBG: 22,69 nmol⁄L
    Meg kell jegyeznem, hogy a spermavizsgálat előtt egy hétig beteg voltam. Megfáztam enyhe lázam is volt és hörgőgyulladásom. Antibiotikumos kezelést kezdtek.

    A felsorolt vizsgálati eredményekkel kapcsolatban több kérdést szeretnék feltenni és kérem a lehető legteljesebben válaszoljon.

    1. Mi okozhatta a kezdeti javulást és miért romlottak az spermavizsgálati eredmények később. Elképzelhető, hogy a vitaminok negatív hatást is ki tudnak váltani? Érdemes e folytatni a vitaminkezelést ezek után?
    2. Elképzelhető e, hogy valamilyen ondóvezeték elzáródás állhat a probléma hátterében? Ha igen milyen módon lehetne erre fényt deríteni, ill. hogyan lehet ezt kezelni?
    3. Ön szerint lehetséges e hogy túlságosan alacsony a tesztoszteron szint, amely kiváltja ezt a problémát? (azt olvastam egy andrológiai honalpon, hogy 15 nmol⁄L alatt már nem tekinthető normálisnak és nem csak nemi vágy csökkenés, de meddőséget is okozhat. http:⁄⁄www.andrologusdoktor.hu⁄page2⁄page35⁄tesztoszteron.html) Tehát azt szeretném tudni tesztoszteron pótlással elképzelhető e javulás?
    4. Említettem, hogy egy minimális here visszér tágulatot találtak az UH-os vizsgálat során. Az utóbbi időben húzó jellegű fájdalmat érzek az alhasamban illetve a herezacskómban. Lehetséges e, hogy ez már herevisszér tágulat amely összefügg az alacsony spermaszámmal. Érdemes e ezt a tágulatot már műtéttel kezelni?
    5. Milyen vizsgálatok elvégzését javasolja ön, ill. milyen terápia lenne szükséges a gyógyuláshoz?


    Meg vagyok győződve arról, hogy ez a probléma Magyarországon nincsen megfelelően kezelve, gyógyítva. A tüneti problémát lombikbébi programmal kezelik és nem a betegséget, hanem a tünetet szüntetik meg.
    Kérem segítsen részletes válaszával, hogy a gyógyulás is elérhető legyen.

    Segítségét előre is köszönöm.
    Robi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Győrffy László

    Miután nincs andrológiai szakvizsgám, úgy gondolom, hogy az Ön szakmai szempontból igencsak korrekt válaszokat igényló kérdéseire nem fogok tudni mindent kielégítő válaszokat adni. Az viszont bíztató lehet, hogy a tavaly októberi kép javulást mutatott. Különböző gócbetegségek ezen jelentősen ronthatnak. A herevisszeresség, mint ok gyakran úgy is felmerül, hogy annak látható klinikai jelei nincsenek, ilyen esetben akár kétoldali műtét is szóba jön. Ugyanakkor az, hogy várható-e egyáltalán az Ön esetében, hogy oly mértékű javulás álljon be, amely a természetes úton történő megtermékenyítést lehetővé tenné, erre bevallom, nem tudom a választ. Ehhez nagy gyakorlattal bíró andrológusra van szükség, aki a homonpótlás lehetőségét is mérlegelheti.

    üdvözlettel:

    Győrffy László dr.
    www.urologus.info.hu