A betegek kérdései (8217)

 • Tisztelt doktor ur,
  ma voltam a fogorvosomnál, aki miután betömte a szuvas fogmat eltávolitotta a fogaimról a fogköveket...
  Először valami géppel kapirgatta a fogamat, szurkált a fogaim közé, miküzben mintha az inyemet is szurkálta volna vele---vérzett is rendesen....aztán valami… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Érdeklődő!

  Nyugodtan ehet, nem kell várnia

  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • Tisztelt doktor úr. Én vagyok az 5 és fél éves kislány anyukája aki a napokban kérdeztem öntől.Először…

  Tisztelt doktor úr.
  Én vagyok az 5 és fél éves kislány anyukája aki a napokban kérdeztem öntől.Először is köszönöm gyors válaszát valamint még szeretnék érdeklődni,hogy ha a fogorvosunk nem csinál semmit a kislány fogával és ez a genny sokáig itt marad amíg el nem porlad a gyökere amit tetszett írni,akkor a genny nem húzodhat a kislány agyára mert a családom ezzel ijesztget?Valamint ezek a rossz,gennyes fogak nem teszik még éveken keresztül tönkre a maradó fogakat és esetleg azok is már rosszan fognak kinőni?Valamint ha találnék egy másik fogorvost itt a lakóhelyem közelében aki válalná,hogy megnyitja a gyökerét mert sajnos öntől messze lakunk kapnak,kaphatnak egyáltalán ilyenkor injekciót a gyerekek?
  Válaszát előre is köszönöm.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Érdeklődő!

  Bár a konkrét helyzetet nem láttam, de nem tartom valószínűnek. A maradó fogak új esélyek, a tejfogak szuvasodása nem teszi őket tönkre, az eltávolított tejfogak hiánya inkább zavaró lehet. Az injekció kérdése a kezelés függvénye: ha elhalt fogakról van szó, akkor akár szükségtelen is lehet.

  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • Kedves Doktor úr! Pár napja erős fogfájás⁄arcfájás gyötör. A röntgen szerint tályog van az egyik…

  Kedves Doktor úr!
  Pár napja erős fogfájás⁄arcfájás gyötör. A röntgen szerint tályog van az egyik régen kezelt fogamon. Ez egy letörött fog, korona van rajta. Pár napig antibiotikumot kell szednem a fájdalomcsillapító mellett, és egy hét múlva mehetek vissza ismét. A fogorvos azt magyarázta, hogy a gyógyszerrel a fájdalomnak csitulnia kell, ill. a gyulladásnak lejjebb kell mennie ahhoz, hogy hozzá tudjon nyúlni. Ezt követően megpróbálja úgy leszívni a gennyet a tályogból, hogy a korona ne sérüljön. Mindezt idegen nyelven kellett lebonyolítanom, így vannak bennem kételyek, hogy mindent megértettem-e.
  Kérdésem, hogy a korona elmozdítása nélkül valóban el lehet-e érni a gyógyulást? Korábban rezekálták a mellette lévő fogamat, vagy éppen ezt, nem tudom pontosan. Akkor az iszonyú fájdalommal járt. Most mire számítsak? Véleményét előre is köszönöm.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Érdeklődő!

  A kezelési tervet a beavatkozást végző orvosnak kell megindokolnia. A vizsgálatok alapján is ő látta, mekkora esély van a fog megtartására. Még elméletileg sem tudom megmondani, hogy a kérdéses fog műthető-e, mivel nem írta meg, melyik fogáról van szó. A fájdalommal kapcsolatban pedig csak azt tudom mondani, hogy minden kezelés egyedi.

  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • Tisztelt Doktor Úr! Jobb felsò 7-es fogam nagypn fájt, mélyre terjedő szuvadodás miatt el…

  Tisztelt Doktor Úr!

  Jobb felsò 7-es fogam nagypn fájt, mélyre terjedő szuvadodás miatt el kezdték gyökérkezelni. Közben csináltak róla egy röntgent,.s látszott rajta, hogy van egy bölcsességfogam, ami még nincs a számban, viszont a 7 es fogam bölcsességfog melletti külső gyökerét oldalról nyomja, mert a bölcsességfogam a rágófelszínével oldalirànyban van.Azt mondta a doki, hogy az illető gyökér el kezdett felszívódni. Emiatt lehet, hogy nehezen találják meg abban a gyökérben lévő csatornàt? Tényleg elképzelhető h húzàs vàr majd arra a fogamra? Egyàltalàn van értelme ilyen tényezők melett a gyökérkezelésnek, vagy inkább a foghúzás a célravezető? Ezt a ket gogat ilyenkor szájsebésznek kell kiműteni?

  Üdvözlettel, Gáboe

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Gábor!

  Konkrét kezelési javaslatot látatlanban nem tudok adni. A gyökérkezelés nehezített lehet a csatornák beszűkülése miatt, a fog ugyanis próbál védekezni a környezeti hatások (jelen esetben a szuvasodás és a szomszéd fog okozta esetleges felszívódás) ellen, ezért a pulpa külső sejtjei vastagítani próbálják a „védőfalat”, azáltal a csatorna is szűkebb lesz.
  Mindenképpen mérlegelni kell, mi a célszerűbb:
  1. Gyökérkezelni és megtartani a hetes fogat.
  2. Kihúzni a hetest és lehetőséget adni az ép bölcsességfognak, hogy előtörjön.
  A választást számos tényező befolyásolja, pl. az anatómai helyzet, az Ön életkora, stb.

  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • Kedves Doktor! Két hónapja szenvedek a szemfogammal. December közepe óta kezelik. először nyitva…

  Kedves Doktor! Két hónapja szenvedek a szemfogammal. December közepe óta kezelik. először nyitva volt egy hétig. majd betömték két hétig panaszmentes volt. Ezután visszatért a fájdalom és az érzékenység. újra kinyitották. újra vatta. közben augmentin. Mikor beszedtem az augmentint utána megint nem lett lezárva mert váladékos volt a vatta. Ezután újra tisztítás. Majd a mellette levő gyökér kezelt fogból is kiszedték a régi tömést hátha az a bűnös. Újra augmentin...Aztán elmentem egy szájsebészhez a fogorvos javaslatára,hogy resecálja a gyökércsúcsot. ö meggyőzött,hogy a rtg alapján illetve bemérte a gyökércsatornát és ott is mindent rendben talált belerak a fogaimba antibiotikumos tömést.Ez szerdán volt. Az első 3 olyan telt el az elmúlt két hónapban,hogy a fogam elviselt egy lezárást. Azonban tegnap délután visszatért egy kis fájdalom. Újra érzékeny kicsit. .Ma pedig rosszabbodott. Nem durva a fájdalom,de kell az algopyrin. Az orrom tövénél nagyon érzékeny ha felhuzom a fogsorom akkor is.Nincs felette se pukli se semmi. Ha lehajolok lüktet kicsit. A kérdésem az lenne,hogy bizakodhatok e. Hisz a fogam kibírta az első 3 napot.Az ,hogy újra fájni kezdett jelent valamit? Vagy inkább türelmetlen vagyok? A fogorvosom szerint hatalmas javulás ha a tömés bent van. Csak egy megnyugtató választ kérek szépen,mert már nagyon elvagyok keseredve a sok álmatlan éjszaka és a fájdalom miatt.

  üdv Adrienn

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Adrienn!

  Sajnos csak most tudok válaszolni a kérdésére, azóta történhetett egy s más. A gyökércsúcs-rezekció egyik indikációja az elhúzódó, sikertelennek tűnő gyökérkezelés. Ha azóta rosszabbodott a helyzet, akkor mindenképpen javaslom a műtét elvégzését.

  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • Tisztelt doktor úr! elmúlt napokban egy piros folt lett a szájpadlásomon halvány és mintha…

  Tisztelt doktor úr!
  elmúlt napokban egy piros folt lett a szájpadlásomon halvány és mintha egy nagyonpici hólyag lett volna a közepén. ecsetelővel kenem de azóta ez 2x akkora lett a vörösség halvány és mintha hólyagok lennének mostmár sok. melyek alig látszanak de fájnak.

  mi lehet ez? meg vagyok ijedve a ráktól. van esély hogy ez az?
  mit tehetek?
  18 éves

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Érdeklődő!

  Azért ezt nem tartom valószínűnek. Ám a saját megnyugtatása végett is javaslom, hogy mutassa meg egy kollégának.

  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • Tisztelt Doktor Úr! Nagyon szépen kérem sziveskedjek sürgősen tanácsot adni.Külhoni idős pedagógus…

  Tisztelt Doktor Úr!
  Nagyon szépen kérem sziveskedjek sürgősen tanácsot adni.Külhoni idős pedagógus vagyok.
  Tavaly novemberében a fog rtg a 37-es utolsó, hidpillér kétgyökerű, gyökérkezelt fogam gyökér csúcsán folyamatot mutatott és fájt. A fogorvos gyógykezelte, feltehetően már akkor nem találta meg a belső gyökér kanális nyilását és helyette a két tő között ferdén új álkanálist fúrt és azt kezelte, az eredeti tömés igy érintetlen maradt a fog belső gyökerében. Nagy fájdalmaimra kaptam antibiotikumot és nagy nehezen februárra majdnem fájdalmatlanná vált, csak ütögetésre reagált enyhén. Orvos sürgetésére febr. elején végleg betömte a fogam. Amikor újból nagy fájdalmaim lettek és vérzett is. Elöbb hiába kértem ne tömje be végleg. Kérésére a teljes kezelést kifizettem. Másnap bedagadt kissé az arcom és nagyon fájt a fog kb. 8-10 napig.
  Utoljára csak tavaly novemberben csináltatott egy rtg-t. Végül az általa NEM ajánlott rtg felvételt magamtól megcsináltattam. Az eredmény: szépen látszik a felvételen, hogy a hátsó gyökérkanális be van tömve, középen az álkanális is, de a belső igazi kanálisban a régi tömés látszik. Az rtg felvételt szíves engedelmével külön elküldöm ha sikerül, mert itt mellékletként nem sikerült.
  Reklamáciomra a mostanra csak néha enyhén fájó fogamból újból ki akarja szedni a tömést az álkanálisból és a valódi belső gyökérkanálisból is. Nagyon félek a fájdalomtól és ha már kétszer nem találta meg a kanálist, hogyan fogja most? Nincs neki műszere a bemérésre sem. A fogam mindenáron szeretném megmenteni, mert szeretném elkerülni a protézist. Megmenthető még a fogam, igy ahogyan ő akarja? Mit tetszik még ajánlani? Kérem segitsen.
  Megértését, szivességét, tanácsát előre is köszöni: messzi vidéki

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Érdeklődő!

  A leírtak alapján sajnos elég kis esélyét látom a fog megmentésének. A gyökértömés gyakorlatilag a fog megtartásának egyik utolsó esélye. Ráadásul ez egy alsó fog, amely körül kóros elváltozás is van. Kezelési tervet látatlanban nem mondhatok.

  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • Tisztelt Doktor Úr! Jobb alsó 7-es fogamat 1 éve tömték be. Durván két hete ráharaptam valamire,…

  Tisztelt Doktor Úr!

  Jobb alsó 7-es fogamat 1 éve tömték be. Durván két hete ráharaptam valamire, amitől a fog megfájdult. Két napig erős, feszítő, de nem lüktető fájdalmat éreztem, este és napközben azonos módon fájt, a fülembe sugárzott. Aztán 4-5 napig egy tompa, de állandó fájdalmat éreztem, ez sem erősödött fel éjszakára, majd ez a fájdalom is elmúlt. A héten jártam fogorvosnál, de addigra már csak egy kis fájdalmat éreztem ráharapáskor. Ott megkopogtatták, erre sem éreztem fájdalmat, majd készült egy röntgen felvétel, amin semmi rendellenesség sem volt látható. A mai napon sajnos ismét erősebben elkezdett fájni a fogam és a fülem. Elképzelhető, hogy gyökérkezelni kell, annak ellenére, hogy két napja semmi nem látszódott a röntgenen? Milyen probléma idézhet elő ilyen típusú fájdalmat?

  Válaszát előre is köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Érdeklődő!

  Igen, elképzelhető. A röntgenfelvételen az látszana, ha a gyökércsúcson kóros elváltozás lenne. Ha fáj a fog, akkor mindenképpen felmerül a gyökérkezelés lehetősége, de legalább a tömés cseréje egy pulpanyugtató ideiglenes tömésre legalább egy hónapra.

  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • Tisztelt Doktor Úr! Tegnap reggel húzták a jobb hátsó fogamat. Ma reggel még mindig vér van…

  Tisztelt Doktor Úr!

  Tegnap reggel húzták a jobb hátsó fogamat. Ma reggel még mindig vér van a nyálamba. Tegnapi nap folyamán még elég csúnyán vérzett egész nap, ma már csak a nyálam véres folyamatosan. Normális es még? Nem fogok elvérezni? 21 éves vagyok. Köszönöm előre is!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Érdeklődő!

  Igen. A friss seb felszínéről a savó még két-három napig is váladékozhat, amely a nyállal keveredve piros színű.

  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • Tisztelt doktor úr.
  Az 5 és fél éves kislányomnak már 2 rágófogánál gennygombócok vannak kb.4-5 hónapja.A foga már az ínyéig tönkre van menve,szinte már le van kopva ínyig.Többször voltunk fogorvosnál írt antibiotikumot valamint kiszedegeti az ételmaradékot belőle de semmi más nem történt,azt… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Érdeklődő!

  A tejfogaknak helyfenntartó szerepük is van, ezért eltávolítani őket, hiba lenne a maradó fogak helyzete szempontjából. Ugyanakkor ezek a tejfogak porladnak,… Még több

 • Tiaztelt Doktor Úr! A jobb felső 7-rs fogamat gyk-ni kellett, mert olyan mély volt a szuvasodás.…

  Tiaztelt Doktor Úr!

  A jobb felső 7-rs fogamat gyk-ni kellett, mert olyan mély volt a szuvasodás. 2 csatornat azt mondta a doki, h azonnal megtalalt. De a 3.-at nagyon nehezen. Anatomiailag azt mondta, h jo helyen van, de fel h alutat csinalt, mert amikor befugta a gyokerkezelo tut, akkor nagyon verzett.. Valóban elofordul ilyen, hogy alutat csinàlnak? De akkor a gyökérkezelő műszer, hogy mehetett le olyan mélyen? S, ha alut alakult ki, mi fog tortenni a fogammal?Vagy hogy lesz meg a 3. csatorna?

  Segítségét elore is koszonom.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Érdeklődő!

  Igen, sajnos nem ritka szövődmény. Ha vékony a fog fala pl. a szuvasodás miatt, akkor könnyen előfordul, hogy a tű átszúrja és a nyálkahártyába jut. Ilyenkor elgondolkodtató, mivel vállalunk kisebb kockázatot: ha álutat fúrunk, akkor az biztos fogvesztést jelethet, ha viszont a szűk, esetleg elzárt csatornát tömetlenül hagyjuk, akkor az befertőződhet. Meg jell jegyeznem, hogy ha az én fogamról lenne szó, akkor az utóbbival egyeznék ki. Én magam is vesztettem már el fogamat álút keletkezése miatt.

  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • Kedves Doktor Úr!

  Másfél órája tömték a fogam, jobb alsó hetes, érzéstelenítő injekciót is kaptam. A tömés előtti fúrás,stb, fájt, pedig éreztem az injekciót a nyelvemben, ajkamban,zsibbadt tőle a szám (meg még most is, bár most jobban). Elég sok tömésem volt már, de ennyire kellemetlen… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Érdeklődő!

  Igen. Ha a tű megsértette az izmot vagy a csonthártyát. Sajnos ez kikerülhetetlen. Mielőbbi gyógyulást Önnek!

  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm a türelmét és az ismételt segítségét. Minden jót kívánok! Üdvözlettel:…

  Tisztelt Doktor Úr!

  Köszönöm a türelmét és az ismételt segítségét.
  Minden jót kívánok!
  Üdvözlettel: Kiss Éva

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Kiss Éva!

  Mielőbbi jobbulást Önöknek!

  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm szépen a válaszát. Igen, tejfogakról van szó. Kérem, ne vegye…

  Tisztelt Doktor Úr!

  Köszönöm szépen a válaszát.
  Igen, tejfogakról van szó. Kérem, ne vegye értetlenkedésnek, de felmerült bennem, hogy ha elhalnak ezek a fogak, akkor ki fognak esni? És akkor évekig fogatlan lesz a lányom?
  Tisztelettel köszönöm:
  Kiss Éva

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Kiss Éva!

  Nem tartom valószínűnek. A fogváltásig történő időt várhatóan ki fogják bírni.

  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • Tisztelt Doktor Úr! 14 hónapos kislányom fogzik , szemfogai vannak kiduzzadva.a szemfog előtt…

  Tisztelt Doktor Úr!
  14 hónapos kislányom fogzik , szemfogai vannak kiduzzadva.a szemfog előtt egy sárgás ,pattanásszerü kinövés van ,ami szerintem utólag jobban kidudorodott ,a szemfog még nem búlt ki ,a gyerek elég nyügös,csak ölben van el .mi lehet ez a kinövés?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Érdeklődő!

  A találós kérdések nem az erősségeim. Várhatóan a leendő fog feletti íny kezd elvékonyodni.

  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • Tisztelt Doktor Úr! Holnap megyek kihúzatni egy olyan fogam ami eléggé bevan gyulladva. Ha már…

  Tisztelt Doktor Úr!
  Holnap megyek kihúzatni egy olyan fogam ami eléggé bevan gyulladva. Ha már picit hozzáérek nagyon vérzik szinte folyik belőle a vér! Vérvételem most volt nem rég, vérzékeny nem vagyok. Foghúzáskor nem lesz belőle baj? Tudnak majd vele mit kezdeni,hogy elálljon a vérzés? Válaszát köszönöm előre is.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Érdeklődő!

  Remélhetően csak a masszív gyulladás miatt vérzik a fog és a húzás után ez a sarjszövet is eltávolításra kerül.
  Ha viszont vérzési problémák merülnek fel, akkor mindenképpen szükséges egy alapos belgyógyászati kivizsgálás.

  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • Tisztelt Dr. Janik Leonárd! A bal felső metszőfogammal kapcsolatban szeretnék kérdezni Öntől. 24…

  Tisztelt Dr. Janik Leonárd!
  A bal felső metszőfogammal kapcsolatban szeretnék kérdezni Öntől.
  24 éves vagyok, ezt a fogamat többször tömték, majd gyökérkezelték, végül nagyjából 1,5 éve műtötték, mivel egy ciszta alakult ki benne.
  Ezek után nagyjából 1 évig nem volt problémám vele, de úgy fél éve megjelent a fogínyemen egy pici fehér gennyes dudor. Ez néha nagyobb néha kisebb volt, könnyen kiszakadt, de mindig visszakerült rá.
  Így újból elmentem a fogorvosomhoz, aki újból megműtötte, de ez nem oldotta meg a problémát, a dudor azóta is ott van.
  Nagyjából 1 hónapja aztán újból gyökérkezelte, kiszedte a gyökértömést, kitiszította és gyógytömést rakott bele, aztán múlt héten visszamentem, hogy azóta sem szűnt meg a dudor, így ismét kiresztelte a fog belsejét, ahonnan elfeketedett anyagot szedett ki, kellemetlen szaggal kisérve. Azt mondta hogy ezt többször meg kell csinálni, de már szeretnék egy másodvéleményt is hallani, hogy ennek ez e az eljárása, illetve, hogy ez célravezető el.
  Voltam közben vérvételen, ahol a fehérvérsejt szintem nem volt optimális, valószínűleg a fogamnál levő gyulladás miatt.
  Kérem írja meg véleményét, hogy ez a kezelés Ön szerint célravezető e? Illetve mitől lehet a fog belseje elfeketedve? Emellett Ön szerint nagyjából hányszor kellhet kitisztítani ezt a fogat?
  Köszönöm előre is!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Érdeklődő!

  Sajnos nem minden kezelés eredményes. A kolléga próbál küzdeni a fogért, már csak azért is, mert esztétikai szempontból is fontos helyen van. Nem tudom megmondani, hányszor kell még kezelni, hogy megszűnjön a panasz, sőt azt sem, hogy egyáltalán eredményes lesz-e és megmarad-e a fog, hogy ennyi kezelés után még mindig fennáll a probléma.

  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • Tisztelt DoktorUr! Pentek delelott eszrevettem egy csomot a regi nagyon rossz fogamnal(ebbol…

  Tisztelt DoktorUr!
  Pentek delelott eszrevettem egy csomot a regi nagyon rossz fogamnal(ebbol a fogbol mar ver is jott kb fel eve es nagyon budos volt)
  Estere ez a csomo elkezdett terjedni az inyemen(mara mar mindenfele erzek ilyen puklit az inyemnel nem csak annal a fognal)...Egesz hetvegen 38.5 fokos lazam volt razott a hideg es eszmeletlenul fajt az inyem.Bevan gyulladva piros feher nehany helyen.. nagyon faj.Ma voltam haziorvosnal aki megnezte a torkom es azt mondta hogy tuszos mandula gyulladasom inygyulladasom nyirokcsomo gyulladasom es aftaim vannak valamint a bolcsesseg fogam mogott is bevan gyulladva az iny.Irt fel cifrant es cataflamot.Megszeretnem kerdezni hogy ennek lehet barmi koze a rossz fogamhoz?Doktorno szerint nem de nagyon furcsalom hogy epp annal a fogamnal kezdodott minden ami nagyon rossz es mar elhalt.Mivel hideget meleget nem erzekeli.Doktorno surgossegin adott beutalot holnapra vervetelre .OTT kiderul ha a fogam okozza ezt az egeszet? Fogorvoshoz nem tudok elmenni vagyis mennek de edesanyam azt mondta O nem fizet azert hogy csak belenezzen,a korzeti pedig a varosunk legrosszab fogorvosa es egy barbar.. szo szerint.Tole nagyon felek.Mit tegyek doktor ur?
  Elore is koszonom szepen
  Alexa
  17⁄L

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Alexa!

  Kérdésére az alább válaszoltam.

  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • Tisztelt DoktorUr! Pentek delelott eszrevettem egy csomot a regi nagyon rossz fogamnal(ebbol…

  Tisztelt DoktorUr!
  Pentek delelott eszrevettem egy csomot a regi nagyon rossz fogamnal(ebbol a fogbol mar ver is jott kb fel eve es nagyon budos volt)
  Estere ez a csomo elkezdett terjedni az inyemen(mara mar mindenfele erzek ilyen puklit az inyemnel nem csak annal a fognal)...Egesz hetvegen 38.5 fokos lazam volt razott a hideg es eszmeletlenul fajt az inyem.Bevan gyulladva piros feher nehany helyen.. nagyon faj.Ma voltam haziorvosnal aki megnezte a torkom es azt mondta hogy tuszos mandula gyulladasom inygyulladasom nyirokcsomo gyulladasom es aftaim vannak valamint a bolcsesseg fogam mogott is bevan gyulladva az iny.Irt fel cifrant es cataflamot.Megszeretnem kerdezni hogy ennek lehet barmi koze a rossz fogamhoz?Doktorno szerint nem de nagyon furcsalom hogy epp annal a fogamnal kezdodott minden ami nagyon rossz es mar elhalt.Mivel hideget meleget nem erzekeli.Fogorvoshoz nem tudok elmenni vagyis mennek de edesanyam azt mondta O nem fizet azert hogy csak belenezzen,a korzeti pedig a varosunk legrosszab fogorvosa es egy barbar.. szo szerint.Tole nagyon felek.Mit tegyek doktor ur?
  Elore is koszonom szepen
  Alexa
  17⁄L

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Alexa!

  A rossz fog hatalmas kórokozótömeget tart fenn a szájában, ami okozhatja más szervek megbetegségét is. Mielőbb kezelni kellene a fogat, már csak a megelőzés miatt is.

  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • Kedves doktor ur ma vettem eszre hogy a fogambol hatso nagy ragofog egy nagyon pici darab tomes letort ez mar tobbszor megcsinalt fog volt a fogkoz vagyis a ket fog kozott .de nagyon pici darab szinte nem is latszik par mm bar en aggodok mindig vmi rosszul sul el ha fogorvosra gondolok,jelen… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Érdeklődő!

  Látatlanban kezelési tervet sosem adok és most is ezt teszem. A hosszú évek tapasztalata mondatja ezt velem. Csak egy személyesen vizsgáló kezelőorvos adhat kezelési… Még több