A betegek kérdései (10077)

 • Tisztelt Doktor úr!

  Már lassan két hete be van dugulva a fülem,Először az egyik,de mostanra mind a kettő.Meg voltam fázva,de egyre rosszabb lett,elmentem fül-orr gégészhez,ő azt mondta,be van gyulladva,melegítsem,és használjak orrcseppet.Aztán elmentem a háziorvoshoz,mert rosszabbul… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Baczonyi Miklós

  Kedves Melinda!

  El fog múlni - 1 hét, 10 nap alatt gyógyul általában.
  3x1 Calcium Sandoz-t igyon még meg naponta.

  Üdvözlettel
  dr Baczonyi Miklós
  orrspecialista

 • Tisztelt Doktor Úr!

  Emlitettem hogy elmegyek még pajzsmirigy vizsgálatra a Klinikai kezelés után,van javulás,már csak ciripel,halláscsökkenés nincs.

  Addig is,neurologusommal konzultáltam,aki Tegretolt javasolt.
  Holnap megyek felutazni kiiratni,és átnézi a… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Baczonyi Miklós

  Kedves János!

  Erre csak az ideggyógyász tud válaszolni.

  Üdvözlettel
  dr Baczonyi Miklós
  orrspecialista

 • Tisztelt doktor Úr!Panaszom lassan 2éves.A jobb oldali fülem fáj és kisugároz nyakba,sőt sokszor fejbe is!Számtalanszor jártam fülészeten (maszekon is)minden vizsgálat negatív!2Xmri koponya ez is negatív.legutobb az egyik fül orr gégész kolléga azt mondta hogy szerinte állkapocs betegségem van… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Baczonyi Miklós

  Kedves Kérdező!

  A fül mögött húzódik egy érzőideg fel a fejtető felé, mely a nyaki gerincből indul ki. Ennek az idegnek a fájdalma (gyulladása) okozhatja a problémát.
  Ideggyógyászt… Még több

 • Tisztelt Doktor Úr! Próbálom megfogalmazni érthetően férjem problémáját. Szinte minden héten…

  Tisztelt Doktor Úr!

  Próbálom megfogalmazni érthetően férjem problémáját. Szinte minden héten előfordul, hogy úgy érzi a levegő megszorul a homloküregében, ehhez általában nátha is társul. Ilyenkor a homloka nagyon el kezd fájni és mindaddig nem is múlik el amíg a levegő "le nem ereszt". A legutóbbi alkalommal még a feje is bepirosodott. Ilyenkor sokáig fújja az orrát ami aztán hallhatóan kiengedi a levegőt. Nem tudom a dolgot hova tenni, mi lehet az oka?

  Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Baczonyi Miklós

  Kedves Kérdező!

  Lehet, hogy ún. ventil-polip akadályozza a homloküreg normális átszellőzését.
  3D arckoponya-CT-vel lehet korrektül tisztázni.
  www.sinolaser.hu

  Üdvözlettel
  dr Baczonyi Miklós
  orrspecialista

 • Tisztelt doktor úr! Körülbelül két hete kezdett bedugulni mindkét fülem. Kimosták belőle a felhalmozódott…

  Tisztelt doktor úr!
  Körülbelül két hete kezdett bedugulni mindkét fülem. Kimosták belőle a felhalmozódott zsírdugót, azonban visszadugult. Felkerestem a fül-orr-gégészetet, ahol szintén átmosták, jelentősebb eredmény nélkül. Egy hét után visszamentem, mert még mindig be volt dugulva mindkét fülem. Ekkor átfújta az orvos az orrjáraton keresztül, ekkor kitűnően hallottam. Azonban azóta is minden reggel füldugulással ébredek és nap közben sem dugul ki. Minden nap nem járhatok a szakrendelésre! Mi lehet a gond?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Baczonyi Miklós

  Kedves Kérdező!

  Allergiás eredetű fülkürthurut.
  Az allergiát kéne kezelni gyógyszerrel, orrsprayvel.

  Üdvözlettel
  dr Baczonyi Miklós
  orrspecialista

 • Tisztelt Doktor Úr

  Három hete beteg voltam,magas láz 1,5 hétig,és fulladás,asztma,még most is hurutosan köhögök. Curam Duot 1000mg kaptam 2X1.
  Egy hete a bal fülemmel nagyot hallok,olyan mintha visszhangos lenne az egész bal oldalam.Nem fájt a tegnapi napig míg az O-F.G.valami… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Baczonyi Miklós

  Kedves Moni!

  Ma már "nem divat" a fül felszúrása (jobb helyeken).
  Ha gennyes középfülgyulladása van, azt antibiotikummal lehet gyógyítani.
  Ha savós középfülgyulladása… Még több

 • Tisztelt Doktor úr!

  Visszaolvastam a korábbi levelezéseket, és úgy látom, nem csak nekem költözött tücsök a fülembe, ami egész nap szórakoztat. Ebben kérném az Ön véleményét.

  Egy fülkürthurut után maradt meg ez a tünet (korábban is volt, de nem állandóan), zúg a… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Baczonyi Miklós

  Kedves Kérdező!

  Sok oka lehet a fülzúgásnak - pl. a nyaki erekben a keringési zavar is okozhatja.
  Részletes neurológiai, reumatológiai, ortopédiai kivizsgálás indokolt.Még több

 • Tisztelt Doktor Úr!

  Most értem haza ebben a szent pillanatban a Klinikáról.Lement a 10 Nootropil infuzio meg a belső füles szteroid kezelés-a fülzúgás látványosan javult,ahogy irtam is.

  Doktor Úr,viszont megmondom őszintén már csak Önbe van bizodalmam ezért lennének… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Baczonyi Miklós

  Kedves János!

  Igen, a pajzsmirigy működési zavara is okozhat fülzúgást - ezért kell nagyon precízen kivizsgálni; látom, hogy az adjunktusnő komolyan is veszi.
  Meglátjuk, hogy… Még több

 • Tisztelt Doktor Úr! Kislányom 3 éves, 3 hónapos. Tavaly október óta jár közösségbe. Ez…

  Tisztelt Doktor Úr!


  Kislányom 3 éves, 3 hónapos.

  Tavaly október óta jár közösségbe. Ez idő alatt 3-szor volt beteg. Két alkalommal hörghurut miatt kapott antibiotikumos kezelést. Egy alkalommal vírusos megfázása volt.

  A gondunk. A legutolsó megbetegedése óta - febr. - is szinte állandóan hallani lehetett, hogy a garatnál hátul van egy kis váladék az orrában, ami se ki nem jön, se le nem megy. Orra emiatt sosem folyt.

  Esténként sokszor horkolni, krákogni hallottuk, hallani, ahogy ez a kis "lerakódás" a levegővétel hatására "mozgolódik". Orrszívóztuk, nem jött ki. Cseppentettünk bele, leszívattuk, mégsem jött ki semmi, tartotta magát ez a váladék ott bent. Hetek óta a gyermek háziorvos által kiírt gyógyszertári készítésű orrcseppet használtuk - mint utólag megtudtam, hidrokortizon volt benne - az átmenetileg segített, de aztán nem kínoztuk tovább a gyermekünket, mert az állandó orrszívás miatt már menekült, és a végén orrcseppel is már semmit sem tudtunk kiszívatni, csak magát az orrcseppet, váladékot nem hozott fel, oldott ki, mindent előírás szerint végeztünk. Így a lányunkat békén hagytuk, és hónapokon át - kb. kettő - nem is volt semmi gond, bár ezt a "valamit" továbbra is hallottuk az orrában.

  Most a hideg idő beálltával, fokozódtak a tünetei, krákog, reggelre köhög, próbál felköhögni valamit, és hát, kész tortúra megszabadítani az orrát egy kis váladéktól. De minden egyes orrfújás, vagy szívás után mégis bentmarad maradék!!! Mi lehet ez?

  Most neomycines orrcsepp használható alternatívaként, de nem hiszem, hogy esetén ez indokolt lenne, legalább is, óvakodom a felesleges antibiotikumos kezelésektől, és az orrváladék minősége sem indokolja ezt.

  Tudom, hogy a vége egy fül-orr-gégészeti vizsgálat lesz, de érdekel a véleménye, így látatlanban is. A váladék tiszta, víztiszta áttetsző vagy esetleg fehér. A gyermek közérzete szuper, energiabomba, étvágya nagyon jó, erős, vidám gyermek.

  Tanácstalanok vagyunk, de szeretnénk megóvni őt a félrekezelésektől és az indokolatlan beavatkozásoktól is.

  Köszönettel és tisztelettel várom válaszát!

  Üdv: Andrea

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Baczonyi Miklós

  Kedves Andrea!

  Kislányánál, feltehetően, a felső légúti nyálkahártya idült duzzanata áll fenn - melynek hátterében, általában, hiperergiás⁄allergiás folyamat áll. Ez, és az esetleg hozzá társuló - orrlégzést akadályozó - anatómiai rendellenességek (orrsövényferdülés, orrkagylók túltengése, stb.) következtében az orrgarat-mandula is lassan megnagyobbodott⁄megduzzadt (természetesen emiatt még nem kell eltávolítani!).
  A duzzadt nyálkahártyák termelnek fehér vagy átlátszó, kocsonyás váladékot - de ezt kiszívni nem szabad (mert csak ront a gyermek orrán a sok szívás).
  Célszerű volna egy hozzáértő orrspecialistához elvinni, aki endoszkóppal pillanatok alatt átnézi a gyermek orrát (így láthatók az allergia jelei) és utána megbeszélik az oki kezelést.
  www.sinolaser.hu

  Üdvözlettel
  dr Baczonyi Miklós
  orrspecialista

 • Tisztelt Doktor úr!
  Férjemnek néhány napja nyeléskor, tüsszentésnél, köhintésnél kicsit fáj az ádámcsutka alatti rész. Evéskor, iváskor, nyugalomban nem. Reggel a fogmosó víz kiköpésekor kezdődik. Köhögés, rekedtség, egyéb tünet nincs. Koraszülött ikerbabáink vannak inkubátorban, elég… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Baczonyi Miklós

  Kedves Takács Anita!

  Feltehetően, egy kis kezdődő gyulladás állhat a panaszok mögött, esetleg a szülés körüli izgalmak miatti reflux.

  Üdvözlettel
  dr Baczonyi…

 • Tisztelt Doktor úr!Azzal a nagy problémámmal fordulok önhöz,hogy kb15 éve folyik váladék az orr garatomból a torkom felé amitől elég büdös a szám.Orvosnál jártam aki azt mondta,hogy orrsövény ferdülésem van,írt fel antibiotikumot de az csak addig használ amíg szedem.Sajnos egyre rosszabb,kiszárad… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Baczonyi Miklós

  Kedves Tímea!

  Valóban, a gátolt orrlégzés (orrsövényferdülés, orrkagyló-túltengés) állhat a háttérben (esetleg egy idült orrmelléküreg-gyulladással együtt).
  Endoszkópos orrvizsgálattal… Még több

 • Tisztel Doktor Úr!

  Körülbelül 7 hónapja a fültő mirigyben észrevettem egy kis csomót, melyből citológiai mintát vettek. A vélemény a következő volt: A cytomorfológia alapján az elváltozás benignos nyálmirigy tumornak tartható, melynek pontos szöveti típusa a látottak alapján nem… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Baczonyi Miklós

  Kedves Anna!

  Daganatos betegségekkel nem foglalkozom, így nincs ezzel tapasztalatom.
  Célszerű volna Dr Becske Miklós tanár urat felkeresnie a Kerepestarcsai Kórházban - ő… Még több

 • Kedves doktor úr! Egy 17 éves lány vagyok. Körülbelül 1 éve tüszős mandulagyulladáson estem…

  Kedves doktor úr!
  Egy 17 éves lány vagyok. Körülbelül 1 éve tüszős mandulagyulladáson estem át, amire aumentint kaptam, de rá egy hétre ugyan úgy újra visszaestem. Akkor a torokváladékból kimutatták a Streptococcus baktériumot. Erre célzottan kaptam Zinat antibiotikumot, de 10 napra rá ismét belázasodtam. Ezután 3 napos Rocephin injekció kúrát kaptam. Az elkövetkezendő 1 évben nem volt panasz a manduláimra. (Ezek után a fül orr gégészeten több ellenőrzés alkalmával a manduláimat nem találták kórosnak.)
  Most egy 2 hete ismét begyulladt az egyik mandulám erre megint aumentint írt fel a házi orvosom, és szintén ugyan úgy 1 hétre rá visszaestem mint 1 évvel ezelőtt. A háziorvosom javasolja a mandulám kivételét. Ebben az esetben indokolt lehet-e a mandulám kivétele? Ön mit javasol?
  Köszönettel: Molly

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Baczonyi Miklós

  Kedves Kérdező!

  A gyakori visszaesések felvetik a vírusos eredetet is - ebben az irányban is vizsgálódni kéne.
  Hogy mikor kell kivenni egy mandulát, azt csak körültekintő szakorvosi vizsgálat tudja eldönteni.

  Üdvözlettel
  dr Baczonyi Miklós
  orrspecialista

 • tisztelt dr ur olyan kérdésem volna hogy ajánlották dr huszka jánost főorvos urat orrsövényműtéthez…

  tisztelt dr ur olyan kérdésem volna hogy ajánlották dr huszka jánost főorvos urat orrsövényműtéthez péterffy sándor utcai kórház mit javasol mint szakember várom válaszát zoltán.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Baczonyi Miklós

  Kedves Zoltán!

  Nyugodtan keresse fel.

  Üdvözlettel
  dr Baczonyi Miklós
  orrspecialista

 • Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődöm, hogy a garatleoltást mikor érdemes legkorábban újra elvégeztetni…

  Tisztelt Doktor Úr!

  Érdeklődöm, hogy a garatleoltást mikor érdemes legkorábban újra elvégeztetni (hogy megnézzük, javult-e a helyzet), ha kóros baktérium nem, csak "Candida albicans sok telep" gomba volt a torkomban másfél hónapja?
  ⁄gyógyszert nem írtak a terhességem miatt, de a diétát tartom és homeopátiás szereket szedem, jobb híján⁄
  Tüneteim javultak, torokfájás, rekedtség alig van már.

  Válaszát megköszönve, tisztelettel!
  Egy Kismama

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Baczonyi Miklós

  Kedves Kérdező!

  Semmikor.
  Mert ez a gomba velünk együtt él, így semmilyen kóros folyamatot nem okoz.

  Üdvözlettel
  dr Baczonyi Miklós
  orrspecialista

 • Tisztelt Doktor úr!
  33 éves nő vagyok!Két hónapja küzdők torokfájással,ami időnként égő,maró,néha gombóc érzés,idegentest érzés jelentkezik!Voltam két hete gégészeten,ahol azt mondta az orvos,hogy gyomorsav okozta felmaródásokat lát,Salvus vizzel gargalizáljak,majd nyeljem le!Ezt egy hete… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Baczonyi Miklós

  Kedves Gyöngyi!

  Keressen fel egy másik gégészt, első körben.

  Üdvözlettel
  dr Baczonyi Miklós
  orrspecialista

 • Tisztelt Doktor Úr 21 éves lányomnak május 22-én altatásban távolították el a manduláját. Azt…

  Tisztelt Doktor Úr

  21 éves lányomnak május 22-én altatásban távolították el a manduláját.
  Azt szeretném kérdezni a Doktor Úrtól, hogy ha több nap elteltével esetleg bevérezne neki, azt honnan fogja tudni?Érezhető lesz?

  Köszönettel
  Butterfly

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Baczonyi Miklós

  Kedves Kérdező!

  Érezhető és látható is egy utóvérzés - de nagyon!

  Üdvözlettel
  dr Baczonyi Miklós
  orrspecialista

 • Tisztelt Doktor Úr! Most vagyok a kezelés fél távjánál.Az jó óment jelenthet-e hogy a fix frekvenciás…

  Tisztelt Doktor Úr! Most vagyok a kezelés fél távjánál.Az jó óment jelenthet-e hogy a fix frekvenciás zúgások helyett immár ritkuló tücsök ciripeléseket hallok? A másik pedig hogy az ilyenkor jelentkezö fáradtságérzet a kezelés velejárója-e.Természetesen ’szedem tovább’ a kúrát.Köszönettel:János

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Baczonyi Miklós

  Kedves János!

  Igen, ez egy nagyon jó ómen - a tücsök hangja már a nyár hangja; őszre már ezt sem fogja hallani, reméljük.

  Üdvözlettel
  dr Baczonyi Miklós
  orrspecialista

 • Kedves Doktor Úr! Azt szeretném kérdezni, hogy orrsövényműtét után 2 héttel fájhat-e még a…

  Kedves Doktor Úr!

  Azt szeretném kérdezni, hogy orrsövényműtét után 2 héttel fájhat-e még a fej? Köszönöm szépen!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Baczonyi Miklós

  Kedves Kérdező!

  Igen, fájhat.

  Üdvözlettel
  dr Baczonyi Miklós
  orrspecialista

 • Tisztelt Doktor úr,szeretném megkérdezni öntől ,hogy a 15 éves fiam tegnap észrevett három csomót…

  Tisztelt Doktor úr,szeretném megkérdezni öntől ,hogy a 15 éves fiam tegnap észrevett három csomót a fül és válla között.Semmilyen panasza nincs,de nagyon aggódom.Testvérének hasonló volt a bőrgyógyász azt javasolta ki kell vágni mert az egy betokosodott pattanás ,amit nem végeztettünk el.Kell e aggódnom miatta hogy esetleg nem e egy rosszindulatú valami e ?Köszönöm

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Baczonyi Miklós

  Kedves Kérdező!

  Szakorvosnak (bőrgyógyász, fülész) kéne megmutatni a csomókat.

  Üdvözlettel
  dr Baczonyi Miklós
  orrspecialista