A betegek kérdései (4175)

 • Kedves Doktornő! Kamasz koromban (15 és fél évesen) Bipoláris zavart diagnosztizáltak nálam,…

  Kedves Doktornő!
  Kamasz koromban (15 és fél évesen) Bipoláris zavart diagnosztizáltak nálam, viszont azért kérdezek Öntől mert voltak gyerekkoromban furcsa előzmények, testi tünetek egy sérülést követően és én azóta nem tudok letenni arról, hogy talán attól van ez az egész zűrzavar.
  11 évesen megsérült, hogy is mondjam az öreglyuk pontom, pont oda kaptam egy ütést, ugyan akkor megvizsgáltak, de csak annyit mondtak hogy lassan gyógyul... Akkor én éreztem nehéz fejtartást és olyan érzést mintha \\"valami összetört volna ott benne\\" azóta is van egy fajta furcsa mozgása, tudom furcsán hangzik, de ezt érzem. Aztán az esemény után kis időre észrevettem, hogy nehezebben kelek pontosabban ébredés után sokkal tovább voltam álmos, izomfeszítésnél remegett a karom, vagy rá pár hónapra azt vettem észre hogy a tv-t nézve nem fogom fel amit hallok szöveget minden \\"késik\\" vagy volt fejfájás majd volt rá egy két évre, hogy mindennap fájt a fejem, álmosság érzet nappal, előtte ilyen nem volt, éhség érzet hiánya, szemromlás, beszédzavar, alvászavar ez úgy, hogy előtte sosem volt, apró egyensúly zavar, stb.
  Ezek mind 11 éves koromtól 14 éves korom közt történtek és pl a beszéd zavar miatt ugye történtek feszültségek szorongásos állapotok és ez indíthatott el egy depressziót, vagyis gondolom így is lehetett.
  Jelenleg stressz, izgalom, szokatlan helyzet hatására furcsán fáj vagy inkább maró érzést tapasztalok a tarkómnál azon a ponton.
  Kérem, mondja el, hogy mi a véleménye erről, okozhatta e ezt a betegséget ez a sérülés? Mit okozhatott egy ilyen sérülés, hogy lehetne ezt megtudni, vagy segíteni rajta?
  Köszönöm előre is válaszát!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Judit Nagy

  kedves Kérdező!

  Tarkótáji ütés, sérülés nem okozhatja a panaszait. Bármilyen komoly sérülés már akkor sulyos neurologiai tünetet okozott volna. nyugodjon meg ez ügyben.

  üdvözlettel: Dr Nagy Judit

 • 22éves egyetemista srác vagyok és elôfordul ,hogy ágyba vizelek este. Kivizsgáláson részt vettem…

  22éves egyetemista srác vagyok és elôfordul ,hogy ágyba vizelek este. Kivizsgáláson részt vettem nem állapítottak meg szervi problémát !Ön szerint mi a teendô ilyen helyzetben?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Judit Nagy

  Kedves Kérdező!

  Nagy valoszinüséggel lelki oka van panaszánap, jelentkezzen be pszichoterapiara.

  üdvözlettel: Dr Nagy Judit

 • T.Doktornő!!A vérnyomàsom àltalàban 120-130között szokott lenni de a disztolés értékem mostanàban…

  T.Doktornő!!A vérnyomàsom àltalàban 120-130között szokott lenni de a disztolés értékem mostanàban 64-74között van az nem tul alacsony mi lehet az oka concort szedek egy éve napi felet.Mondjuk nem is mozgok semmit csak fekszek.Ez lehet valami keringés zavar?Vàlaszàt előre is köszönöm!!!Beàta 30 éves.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Judit Nagy

  Kedves Beáta!

  Nem tekinthető kórosnak a fenti érték, ennek ellenére mozogjon, sétáljon ha teheti.

  üdvözlettel: Dr Nagy Judit

 • Kedves Dr.-Nő! A helyi kórházban a nőgyógyászaton hormonvizsgálatra utaltak, mivel a 25 napos…

  Kedves Dr.-Nő!

  A helyi kórházban a nőgyógyászaton hormonvizsgálatra utaltak, mivel a 25 napos ciklusaim kitolódtak 40-50 naposra és nyomásra tej szivárog a melleimből. Az eredmény alacsony FSH és oestradiol szint, valamint extrém magas prolactin szint 463,3 ng⁄ml (határ: 5-35ng⁄ml). A kedves aktuális nőgyógyász elküldött, hogy ez már túlmutat az ő szakterületükön. Menjek endokrinológushoz, meg szerinte idegsebészhez. Szerintem meg neurológus szakterület, hogy Mr-re küldjenek, ugyanis korábban először nőgyógyász, aztán neurológus küldött sella MR-re, ahol egy 2 mm-es mikroadenomát feltételeztek, de akkor csak minimálisan volt emelkedett a prolactin. Majd a terhességem utáni ismételt MR-en nem találtak semmit. Ja és beutalót sehová nem adott, magamra hagyott azzal, hogy a helyi kórházban se endokrinológus (a megyeibe meg 1 év a várakozási idő), se idegsebész. Ön szerint ki az illetékes az ügyemben? A háziorvossal neurológushoz utaltassam magam? Ez az extrém érték azt jelenti, hogy megint adenomám lehet? Ja és a leletemre rá van írva, hogy ismételt vizsgálat kellene prolactinra és arra se küldött el a kedves Dr, úr. Köszönettel: Krisztina

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Judit Nagy

  Kedves Krisztina!

  Először neurologust kerssen fel, ö el tudja küldeni célzott sella MR-re. Ez igazolja vagy kizárja a hypophysis microadenomat,- mert sajnos - hormonszintje alapján- ez feltételezhető. Ennek eredményétől függően jön szóba endokrinologus, aki gyogyszeresen kezeli, ill. idegsebész, aki mérlegeli - pozitiv esetben- a mütét lehetőségét.
  Természetesen beutalót háziorvostól kérjen. Mind ezek mellett labor kontroll is javasolt. Ha közelmultban terhes volt, ill. szült, ugy a hormonszintek ennek függvényében változhatnak, ez endokrinologus kompetenciaja megitélni ennek folyamatát.

  üdvözlettel: Dr Nagy Judit

 • Kedves Doktor nő! Szédüléses panaszaim másfél éve tartanak tavaly, voltam házi orvosnál aki elküldöt…

  Kedves Doktor nő! Szédüléses panaszaim másfél éve tartanak tavaly, voltam házi orvosnál aki elküldöt füll orr gégészetre, Laborba,szemészetre,neuro logiára, sehol nem találtak semmit. Neurológián dr ur betahistint irt ki amit szedek is, de egyre sűrűben törnek rám a rosszullétek sípol a fülem szédülök,fáj a fejem inkább bizonytalanság érzésnek hívnám többször meginogok,ijenkor lekel ülnöm a fejemet is minth nehezzebben mozgatnám és a szemem is nyom,vissza mentem neurológiára dr ur semmi konkrétumot nem mondott csak annyit,hogy szedjem a gyógyszert.tanácstalan vagyok hogy hova forduljak még, félek,hogy komoly bajom van!Furcsán hangzik de olyankor úgy érzem mintha nem ebbe a világban lennék , nehezen koncentrálok. Doktor nő szerint hova kéne forduljak? Köszönöm a válszát

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Judit Nagy

  Kedves Kérdező!

  Ha leletei negativak, control neurologiai vizsgálaton sem találtak szervi eltérést ugy feltételezhető, hogy stressz, kimerülés áll panaszai hátterében.Ennek alapján pszichiatert (is) keressen fel.

  üdvözlettel: Dr Nagy Judit

 • Tisztelt Dr. Nő! Mitől lehet az h általában üllő helyzetben de valamikor álló helyzetben…

  Tisztelt Dr. Nő!

  Mitől lehet az h általában üllő helyzetben de valamikor álló helyzetben is hirtelen kb 4-5 mp re erősen megszédülök de annyira h meg kell kapaszkodnom külömben leesek a székről. Utána pedig elkezd fájni a fejem.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Judit Nagy

  Kedves Kérdező4

  Látatlanban nem találgatnék, háziorvosát keresse fel.

  üdvözlettel: Dr Nagy Judit

 • Üdvözlöm Dr.nő. Lenne egy aprócska kérdésem,legyenszives válaszoljon (nyugtasson meg). MR vizsgálaton…

  Üdvözlöm Dr.nő.
  Lenne egy aprócska kérdésem,legyenszives válaszoljon (nyugtasson meg).
  MR vizsgálaton az eredményemben ez van leirva:Jobb oldalon az ACM törzsén 3mm-es aneurysmára suspect képlet sejthető.
  Ugye nincs aggodalomra okom?
  Nagyonszépen köszönöm válaszát,megmondom őszintén meg vagyok ilyedve de próbálom magam nyugtatni.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Judit Nagy

  Kedves Kérdező!

  További vizsgálat szükséges, neurologusával beszélje meg a továbbiakat, ez nem negativ lelet!

  üdvözlettel: Dr Nagy Judit

 • Kedves Doktornő! Szeptember óta pánikbetegséggel járok pszichológzshoz. Panaszaim legtöbbször…

  Kedves Doktornő!
  Szeptember óta pánikbetegséggel járok pszichológzshoz. Panaszaim legtöbbször azok hogy egyszer csak nem kapok levegőt és úgy érzem hogy elájulok. Mindenféle orvosi vizsgálaton voltunk mert először refluxra gondoltak de minden negatív volt. Egyedül neurológiai vizsgálaton nem voltam de a háziorvosom és a szüleim is azt mondják hogy fölöslegesen járkálunk orvoshoz mert hogy biztos pszichés bajom van. Nagyon sokat szenvedek a folytonos fulladozással és a rosszullétekkel. Ön szerint menjek neurológiára vagy ne?
  Üdvözlettel, K.K.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Judit Nagy

  Kedves K.K.!

  Nagy valoszinüséggel nem szervi neurologiai ok áll a háttérben inkább folytassa a terapiat, ill pszichiatert keressen fel, aki mérlegeli a megfelelő gyogyszer indikácioját.

  üdvözlettel: Dr Nagy Judit

 • Kedves Doktornő! Kérem segítsen értelmezni a következő MRI lelet szövegét: Kamrarendszer normális,…

  Kedves Doktornő!
  Kérem segítsen értelmezni a következő MRI lelet szövegét: Kamrarendszer normális, Az extracerebralis liquer jól ábrázolódik Térszűkület nem figyelhető meg. Bal oldalon cerebellarisan kis körülírt inhomogenitás ábrázolódik. Mellékleletként a melléküregekben helyenként nyálkahártya megvastagodás látható.
  Ez normális vagy csak banális elváltozás, feltétlen lássa orvos?
  Köszönettel:
  H. Erika

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Judit Nagy

  Kedves H.Erika!

  Mint korábban már irtam, csak kezelőorvosával tudja megbeszélni az eltérés jellegét, sulyosságát..., a leletet mindig a panaszok és tünetek függvényében kell értékelni.


  üdvözlettel: Dr Nagy Judit

 • Kedves Doktornő! Tegnap írtam Önnek Marika jeligére a férjem kóválygásával kapcsolatban. Annyit…

  Kedves Doktornő!

  Tegnap írtam Önnek Marika jeligére a férjem kóválygásával kapcsolatban. Annyit szeretnék még kérdezni, hogy akkor nem kóvályog ha fekszik csak ha fent van.
  Felüléskor sem szédül akkor csak picit kóvályog, de ha fel áll akkor már igen.
  Mint írtam is minden eredménye negatív. Ma elkezdte szedni a Magne B6-ot amit tetszett javasolni. Kérdésem az lenne, hogy ez a kóválygás miért csak állva van neki?

  Köszönöm megtisztelő válaszát!
  Üdvözlettel: Marika

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Judit Nagy

  Kedves Marika!

  Felvetődik még az un. helyzettől függő joindulatu szédülés. A gyogyszerek mellé az internetról letölthetnek megfelelő gyakorlatokat, amelyek a szédülést csökkentik rendszeres végzésükkel.

  üdvözlettel: Dr Nagy Judit

 • Kedves Doktornő! Férjem két hónapja elkezdett szédülni, akkor elkezdte szedni a Nootropil granulátomot.…

  Kedves Doktornő!
  Férjem két hónapja elkezdett szédülni, akkor elkezdte szedni a Nootropil granulátomot. A szédülése egy kis időre rá megszűnt, de azóta meg kóvályog. Voltunk fülészeten és neurológusnál is, EEG vizsgálatot végeztek és nyaki ultrahangot, minden eredménye negatív lett. Most szedi a Nootropil mellé még a Betarevin 24 mg-os tablettát, két hete, de a kóválygása nem szűnt meg. Általában minden tavasszal szédült egy rövid ideig.
  Vérnyomása rendben van, véreredménye is jó. Kardiológia vizsgálaton is volt, ott is minden rendben van.
  Megszeretném kérdezni, hogy mit tetszik javasolni, milyen irányban menjünk tovább, vagy esetleg valami vitamint kellene-e szednie? Most már lehet látni rajta, hogy idegesíti ez a probléma.
  Köszönöm megtisztelő válaszát!
  Üdvözlettel: Marika

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Judit Nagy

  Kedves Marika!

  A negativ eredmények biztatóak, ha neurologiai tünete sincs, labor, vérnyomás, fülészet, Cd is negativ, ugy rendeződnie kell panaszuknak.Egyelőre szedje a beállitott gyogyszereket, szedhet mellé Milgammát, vagy magne B6-ot, esetleg feszültség, kimerültség nem állhat-e a panaszok mögött?
  Ha még néhány hét alatt sem javul, ugy ismételt neurologiai vizsgálat javasolt.

  üdvözlettel: Dr Nagy Judit

 • Kedves Doktornő! 2015.04.09- én voltam nyaki gerinc Mr vizsgálaton , amiben a következőket…

  Kedves Doktornő!

  2015.04.09- én voltam nyaki gerinc Mr vizsgálaton , amiben a következőket írták le :

  Nyaki gerinc MR vizsgálat : natívan .
  A lordosis íve megtartott, a záró lemezek épek. A C IV. csigolya corpusában hemangióma.
  A C III., IV csigolyák dorsalis peremsarkain kp. fokú spondylosis látható.
  A C V. résben a discus mérsékelt degerenatív jelvesztése valamint széles alapú, medialis
  előboltosulása látható.
  A ventralis liquoertér beszükült.
  A középvonalban diszkrét anulus fibrosus ruptura látható.
  A C IV résbern egyenetlen,középvonali túlsúlyú discus előboltosulás látható, mindkét oldalon laterialisan spondylosis okoz téraránytalanságot.
  A ventralis liquortér szűkített.
  A C III. résben discus körkörös kiszélesedése mellett, jobb oldalon laterálisan enyhén felcsapott discus elöboltosulás is megfigyelhető.
  A liquortér beszükült.
  Ezen szegmentumokban a myelon enyhén modellált.
  Degeneratiora utaló jelfokozodás newm észlelhető.

  A cranio-spanialis átmenet szabályos.

  Vélemnény :

  Hernia disci C III. l.d

  Protrosio disci C III.-V., a C V-ön anulus fibrusus ruptura.

  Spondylosis cervicalis


  Szeretném a véleményét kérni erről a leletről .
  És szeretném megkérdezni hogy a le írtak alapján van - e valami nagy gond? Mivel már túl vagyok 2 agyműtéten .
  Köszönöm válaszát .

  Mariann

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Judit Nagy

  Kedves Kérdező!

  A leletet a panaszok tünetek alapján lehet értékelni, igy kezelőorvosa tudja megmondani a továbbiakat.

  üdvözlettel: Dr Nagy Judit

 • kedves dr nő mostanába elkezdet fájni a bokám s a vádlim nem tudom mitöl föleg este alig tudok…

  kedves dr nő mostanába elkezdet fájni a bokám s a vádlim nem tudom mitöl föleg este alig tudok elaludni van hogí 1 hétig se fáj de van h 2 napig is mitöl lehet ez egész-nap állok

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Judit Nagy

  Kedves Kérdező!

  Lehet tulterheléstől, inkább statikai okora gondolnék.Figyeljen a cipőjére amit használ, van-e ludtalpa?, esetleg dagad-e a lábfeje, bokája? ha nem javul, háziorvosát keresse fel. addig rheumakrémekkel próbálkozzon.

  üdvözlettel: Dr Nagy Judit

 • Tisztelt Doktor Nő! 15 éves vagyok,155centiméter. Ezt a kérdést nem tudom hova kéne feltennem…

  Tisztelt Doktor Nő!
  15 éves vagyok,155centiméter.
  Ezt a kérdést nem tudom hova kéne feltennem de most itt felteszem.
  A pénisz méretem nagyon kicsi, 6 cm ezzel mit lehet kezdeni vagy még nőni fog?
  Előre is köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Judit Nagy

  Kedves Kérdező!

  Serdülőkor során a nemi jelleg még sokat változik, urulogussal beszéld meg.

  üdvözlettel: Dr Nagy Judit

 • T.Doktornő tegnap reggel a fejtető bal oldalàn hirtelen erős nyilalást érzetem délutànra elkezdett…

  T.Doktornő tegnap reggel a fejtető bal oldalàn hirtelen erős nyilalást érzetem délutànra elkezdett a fejem fàjni és ott nyilal bele még mindíg gyógyszert is vettem be arra sem múlik a fejfàjàsom vérnyomàsom 120 volt.És bele bel nyilal még oda.Ez lehet valami komoly nagyon meg vagyok ilyedve.30 éves vagyok ugye nem valami belső vérzés lehet vagy strok.Vàlaszàt előre is köszönöm!!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Judit Nagy

  Kedves Kérdező!

  Valoszinüleg átmeneti fejfájásról van szó, aminek számtalan idegrendszeren kivüli oka lehet.( megfázás, menses....idegesség....nyugodjon meg, ha nem szünik néhány napon belül. háziorvosát keresse fel.

  üdvözlettel: Dr Nagy Judit

 • Kedves doktornő! 22éves nő vagyok, szédüléses panaszaim 2éve tartanak, Tavaly voltam házi orvosnál…

  Kedves doktornő!
  22éves nő vagyok, szédüléses panaszaim 2éve tartanak,
  Tavaly voltam házi orvosnál aki el küldöt laborba,eredményeim
  Jók lettek. Ezután füll orr gégészeten semmit nem találtak
  Neurológián dr úr betahistint írt ki. Nagyon meg vagyok ilyedve,
  mert egyre rosszabul érzem magam erősen nyom a fejem és úgy
  Vettem észre,amikor szédülök a fülem is bedugul,sípol.
  Múlt héten vissza mentem házi orvoshoz ,vissza küldött neurológiára
  és dr úr szerint a vérnyomásommal lehet probléma.
  Nem tudom hova forduljak egyre rosszabul érzem magam egyre
  sűrűben tör rám rossz közérzet,zuhanás szerű szédülés és ilyenkor
  mintha gyengébbek lennének a végtagjaim. Az lenne a kérdésem,hogy
  Vissza kéne mennem neurológiára mégegyszer? Célszerű lenne egy képalkotó. CT?
  Köszönöm a válaszát.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Judit Nagy

  Kedves Kérdező!

  ismételten neurologust ill. fülészt keressen fel.A szervi betegségen kivül kimerültség, stressz is állhat a panaszai mögött.

  üdvözlettel: Dr Nagy Judit

 • Tisztelt Doktornő! 30éves nő vagyok. Januárban szemészeti vizsgálat alkalmával mindkét oldali…

  Tisztelt Doktornő!

  30éves nő vagyok. Januárban szemészeti vizsgálat alkalmával mindkét oldali látóidegfőm (papilla nasalis része) elmosódását fedezték fel. Vakfoltok mindkét oldalon megnagyobbodtak. Myopiám van, -6 dipotria+ cílinder is. Fejem folyamatosan fáj hosszú hetek óta. Látásom néha mintha a jobb szememeen homályosabb lenne, de ez csak néhány percig tart. Múlt hét óta mindkét combom is bizssereg, olyan mintha izomlázam lenne, de nem sportolok, ez teljesen nyugalmi helyzetben történik. Illetve a memóriám is "szórakozik velem", olyan mintha elfelejteném a szavakat, akarom mondani, amit szeretnék, látom ismagam előtt, de nem jut eszembe a neve...... Elküldtek kop.ct-re, eredménye negatív lett. Majd neurológushoz is elmentem, megvizsgált, denem talált eltérést, elküldött koponya MRI -re. Csak natívc felvételt késztettek, kontrasztanyag nem volt. a natív MR eredménye is negatív. Ennek örülnék is, de félek, hogy baj van, érzem, hogy valami megváltozott az utóbbi hónapokban. Édesanyám autoimmun beteg SLE, je van, a szemész orvosom pedig nálam felmerítette a sclerosoóis multiplex lehetőségét. z elmúlt hetekben többször is volt papilla kontroll, az elmoódás még most is meg van, és azt mondta a doki, hogy a látóidegfő képe folyamatosan változik, amit ő nem ért, hogy mindig másmilyen, mint előtte hetekben. Ezenkívül novemberben felborult a nőgyógyászati menstruációs ciklusom is, amit azelőtt tökéletes volt. Hol van, hol nincs vérzés, ha van, 2-3 hétig is eltart. Jelenleg 45napja folyamatosan vérzek (!!!) nőgyógyász nem talál hüvelyi UH-on sem különösebb eltérést. Összefüggnek a dolgok? Nagyon fontos lenne kizárni az autoimmun vagy az SM lehetőségét, mert már nagyon gyermeket szeretnék, és félek, hogy bár a képalkotó vizsgálatok mind negatívak, mi lesz, ha mégis nagy a baj, és közben gyermekáldás.........? Válaszát köszönöm: Beatírix

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Judit Nagy

  Kedves Beatrix!

  Mint irja, neurologiai tünetet neurologus nem talált, koponya MR-je negativ, igy nagy valoszinüséggel nincs SM-je. Endokrinologust keressen fel, 45 napos vérzés(!) problémáját mielőbb rendezni kell! Esetleg még Devic-betegség merülhet fel, ennek kizárása szintén neurologus feladata.

  üdvözlettel: Dr Nagy Judit

 • Tisztelt Doktornő! 39 éves vagyok, 3 hete egy furcsa szédüléses érzés kerített hatalmába,…

  Tisztelt Doktornő!

  39 éves vagyok, 3 hete egy furcsa szédüléses érzés kerített hatalmába, amit ha ülök vagy ha állok is állandóan érzek.
  Ez még annyira nem is jelentene problémát, mert elviselem, bár az olvasásban is akadályoz. Azonban ha elindulok, akkor olyan fura szédülés válik urrá rajtam ami bal oldalra húz, és pár lépés után meg kell állnom mert elszédülök. Majd újra ha elindulok, ismét pár lépés múlva visszatér. Szinte képtelen vagyok hosszabb távokat megtenni mert a napi rutinban is akadályoz. Háziorvos vérvételre küldött el, fül orr gégészhez, minden negatív. Hasonlóan a vérnyomásom és a vércukrom is jó.
  Korábban rendszeresen futottam, gyalogoltam, most talán a szomszédig tudok elmenni akkor is jön pár lépés után a furcsa érzés fejből. Ha a gyerekeimet viszem az iskolába, szinte minden reggel egy rémálom.
  Kérem segítsen lehet--e valami szervi oka ennek a furcsa érzésnek, amit korábban eddig nem éreztem.
  Köszönettel: Kovács Andrea

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Judit Nagy

  Kedves Kovács Andrea!

  Neurologiai vizsgálat feltétlenül szükséges, vizsgálattal megállapitható, vannak-e tünetei, ill. az mire utalnak. Csak ez után lehet továbblépni. Ha 3 hét alatt nem javult, ne hanyagolja el!

  üdvözlettel: Dr Nagy Judit

 • Kedves Doktor No ! 33 éves férfi vagyok .Olyan problémàkkal kuzkodom mit a robbanékonysàg , nyugtalansàg…

  Kedves Doktor No ! 33 éves férfi vagyok .Olyan problémàkkal kuzkodom mit a robbanékonysàg , nyugtalansàg , a testem megfeszul, egy honapja a jobbszemem szemhélya naponta tobbszor rebeg ,szerintem az ideg alapon van , ejszaka ugy alszok hogy a jobb oldali arcomat szivom es a fogamat osszeszoritom es masnapreggel fàj tolle a fogam meg a jobboldaliarcom belurol,es a hàtam nagyon merev lesz reggelre .a torna gyakorlatokat is befeszulve, megfeszulve eroszakosan csinàlom ami az izomnak nem biztos hogy jo,van egy kiujulo herniàm ,artrosisom , csontkinovés , meszesedés a lapockàm magassàgàba a gerinceim kozt , MRI vizsgàlaton voltam egy fél éve attol félek hogy ez rosszabbodni fog :( A testembe a befeszulés (legjobban a hàtam a lapockàm koruli izmok amik fàjnak is olyankor ) mindenféle apro szituàcioban , bàrmit csinàlok eszek , mosogatok , porszivozok, befeszulve csinàlok mindent . ez kb 2 eve kezdodott mikor egy haverom ide koltozott hozzàm es nem jottunk ki egymàssal es egyutt laktunk 1,5 évig . A testem mint egy védekezo mehanizmus ként reagàlta a helyzetet azzal hogy befeszult mostmàr minden cselekedetemnél érzem ezt a megfeszulést ; Gyogyszeres kezelés nélkul szeretnem orvosolni problémàmat . Magne B6 ot javasolnak dio olajat , gyogyteàkat es meditàlàst es lélegzési gyakorlatokat . Szeretném az Ön véleményét kikérni . Alapbol nem voltam soha egy nyugodt természetu , de szeretnék az lenni hogy tudom ezt kivitelezni ?hogy tudom mind ezeket a dolgokat lekuzdeni Vàlaszàt elore is koszonom . Udvozlettel : Robbanékony

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Judit Nagy

  Kedves Kérdező!

  A torna, mozgás, yoga, légzési gyakorlatok, Pilates... mind hatékony, jó dolog. Azt gondolom, azokat a lelki problémákat kellene megkeresni, feldolgozni, ami idáig vezetett, addig az előzőkben felsoroltak nem igazán hatékonyak. pszichoterapia javasolt.

  üdvözlettel: Dr Nagy Judit

 • Tisztelt Dr.Nő! Parkizonkór gyógyításra Svédországba alkalmazzák a fül mögé beépített mágneses…

  Tisztelt Dr.Nő!

  Parkizonkór gyógyításra Svédországba alkalmazzák a fül mögé beépített mágneses impulzus adót. ⁄sebész nélkül⁄ Kérdezném, hogy itthon M.országon tervezik-e használatát? Köszönöm.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Judit Nagy

  Kedves Kérdező!

  Nincs informáciom róla.

  üdvözlettel: Dr Nagy Judit