A betegek kérdései (4189)

  • Drnő kérem tessék nekem megírni hogy a nebibetát és az aspirin protektet lehet -e szedni a scippa…

    Drnő kérem tessék nekem megírni hogy a nebibetát és az aspirin protektet lehet -e szedni a scippa pánik gyógyszerel? köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Igen.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tisztelt Doktornő! Hosszú ideje tartó lábfájás miatt vizsgálnak, autoimmun betegségre gyanakodnak.…

    Tisztelt Doktornő! Hosszú ideje tartó lábfájás miatt vizsgálnak, autoimmun betegségre gyanakodnak. Rengeteg vizsgálatom volt, a neurológián állítólag túl gyorsak a reakcióim, azért küldtek el MRI-re. Van egy nem térszűkítő, frontalis szarv körüli fehérállományban 3 cm coronalis 5 cm sagittalis méretű halvány foltos jelintenzitásom. A jobb oldali oldalkamra frontális szarv előtti részlete mérsékelten tágabb. Megnéztük a képeket, nem világít igazán semmi. Gerincvelőm rendben, van egy enyhe sérvem, de az állítólag nem okozhatja. Egyéb elváltozás nincs. Újabb kontrasztos MRI-t javasolnak, ez pár hét múlva lesz esedékes. Az orvosom nagyon rám ijesztett, rémisztget a sclerosis multiplexszel, pedig sem shubom, sem semmi különösebb furcsa, súlyos, hirtelen jött tünetem nem volt, ami esetleg felvetné a gyanút, ennek ellenére gerincvelő csapolást akar meg egyéb vizsgálatokat. Én ilyenbe nem akarok belemenni, még a radiológus sem írta rá a lapomra, hogy SM, vagy SM gyanú lenne. Komolyan aggódnom kéne az SM miatt ilyen MRI-vel? Tényleg szükséges a lumbálás? Köszönöm a választ!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    kedves Kérdező!

    Látatlanban nehéz véleményt mondani, de egyelőre contr. MR-el tisztázzák az elváltozást. SM-t a panaszok, tünetek, ill képalkotó vizsgálattal levő eltérések után vetődhet fel a vér-és liquorvizsgálat. Ennek indikácioját neuroimmunologussal beszélje meg.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tiszteletem!Fiam felnott itthon el es egyetemista. .Sokat ul a gep elott.Minap azzal allt…

    Tiszteletem!Fiam felnott itthon el es egyetemista.
    .Sokat ul a gep elott.Minap azzal allt elo hogy szedul .mintha hajorol szallt volna le ill.meg most is utazna. Az orvos Milgamma es Betaserc gyogyszert irt.Egy Mal Debarquement szindromat angol nyelven olvasott Tobbszor is .Tenyleg ilyen egyszeru?
    Abban kerem segitseget mondjon egy olyan jellemzo vonast viselkedest erzest
    amibol megtudhatom csak az ideg jateka.
    Koszonom: szomoru anyu

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Kérdező!

    Remélhetőleg fia panaszai muló szédüléses panaszok, mielőtt bárminek véleményeznék, fülészt ill neurologust keressenek fel.A betaserc jol csökkenti a szédüléses panaszokat, ill a Milgamma kiegésziti ezt.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Kedves Doktornő! 35 éves férfi vagyok, évek óta emelkedett (2-3-szoros) CK érték miatt járok…

    Kedves Doktornő!

    35 éves férfi vagyok, évek óta emelkedett (2-3-szoros) CK érték miatt járok kivizsgálásra. A szív és máj eredetű okot már kizárták, ugyanis az EKG, májfunkciós értékek negatívak. Most vázizom eredet miatt neurológushoz irányítottak. A kérdésem az lenne, hogy milyen neurológiai okok miatt lehet ez a tartósan magas CK érték, ill. a neurológusnál milyen vizsgálatokra számíthatok?
    (Egyébként nem is tudtam, hogy a neurológus foglalkozik az izmok betegségeivel....)

    Köszönettel várom válaszát!

    Peti

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Peti!

    Jól irja, izombetegségek esetén, bár ilyenkor akár ezres nagyságrendet is eléri, ill meghaladja.
    Fizikális vizsgálat után EMG vizsgálatot fog mérlegelni a neurologus.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • kedves doktor nő! Az lenne a kérdésem,h szemfenék vizsgálatból kiderül az agydaganat gyanúja?…

    kedves doktor nő! Az lenne a kérdésem,h szemfenék vizsgálatból kiderül az agydaganat gyanúja? elég régotta szédülök, nyom a fejem,Voltam minden féle vizsgálaton ,2szer neurológian gyógyszert írtak ki,füll orr gégészeten,laborba,belgyóg yászaton Sehol nem mondanak semmit. Ma voltam szemfenék vizsgálaton és az is rendbe van. Van okom félni? Válalnom kéne egy fej ct? Köszönöm a válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Kérdező!

    Nincs. Szemfenéki pangásos papillából lehet következtetni agynyomásfokozódásra. Ha leletei negativak, nyugodjon meg.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tisztelt Doktornő, 17 éves vagyok és meleg. Nőiesebb vagyok, ezért sokan gyanítják. Minden…

    Tisztelt Doktornő,

    17 éves vagyok és meleg. Nőiesebb vagyok, ezért sokan gyanítják. Minden nap rettegnem kell, hogy kiderül. Nem tudom feldolgozni, úgy érzem, én kevés vagyok ehhez. Sokszor eszembe jut az öngyilkosság gondolata is, tanácstalan vagyok és félek. Mérhetetlen szomorúságot és reménytelenséget érzek. Talán, sose lehet saját gyermekem, és mindig lesz egy valaki, akinek nem fog tetszeni a az identitásom, ezzel újabb gyötrelmeket okozva. Voltam pszichiáternél, de nem érzem, hogy megfelelő lett volna. Pszichológussal is próbálkoztam. Segítséget kérnék, de ekkor újra és újra előjön a reménytelenség, és hogy felesleges. És, a legrosszabb, hogy bár, páran tudják a családi körömből, de elképzelni nem tudják, mennyire szenvedek lelkileg. Doktornő, kérem egy válasszal legyen a segítségemre, hogy mit tegyek! Nagyon köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Kérdező!

    Továbbra is arra tudom biztatni, hogy keressen megfelelő szakembert, akivel együtt tud dolgozni pszichoterapiaban.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tisztelt Dr. nagy Judit! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy kislányom már két hónapja…

    Tisztelt Dr. nagy Judit!

    Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy kislányom már két hónapja jár bölcsődébe, de még nem sikerült a beszokás. A két hetes beszoktatás utáni egy hét nagyon jó volt, semmi probléma nem volt. Azóta azonban sokszor volt már beteg is, és amikor a bölcsődében van, akkor egész nap rosszkedvű és van amikor végig sírja az egész napot. A nevelőnők már nem nagyon tudnak vele mit kezdeni. Már nem akar reggelizni sem, és ebédelni sem, és alig aszik ott egy órát. A gyerekekkel egyáltalán nem játszik és már a foglalkozások sem kötik le. Itthon 2-3 órákat alszik az ebéd utáni alvásnál és mindig jól ebédel. A nevelőnők elmondása szerint pár napja elkezdett tiltakozóan viselkedni, ha valamit kérnek tőle. Aggódom a gyermekemért, aki még csak két éves, mert véleményem szerint nem tesz neki jót az egész napos rosszkedv és sírás. Ön szerint mi lehet a probléma, vagy mi lehetne a megoldás?
    Ő szeretni, ha folyamatosan figyelünk rá. Lehet, hogy egy kisebb csoport, mondjuk egy családi napközi jó megoldás lenne?
    Válaszát előre is köszönöm szépen!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Kérdező!

    Előfordul, hogy nem sikerül a bölcsis beszoktatás, ha teheti ne erőltesse, ill. kisebb, családiasabb közösséget keressen neki.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Jó estét! Bocsánat, lemaradt az alja! Ezt az ülőideget hogyan lehetne kivizsgálni, megműteni,…

    Jó estét! Bocsánat, lemaradt az alja! Ezt az ülőideget hogyan lehetne kivizsgálni, megműteni, vagy akármit csinálni, hogy a lábam tudjam rendesen használni, peroneusz emelő nélkül? Sok-sok millgammát, b komplex, és sörélesztős vitaminokat elrágcsáltam de semmi nem hozott csodát! Köszönom!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Kérdező!

    Egy év távlatából sajnos maradandó károsodásnak kell tekinteni, tudomásom szerint speciali mütéte ninc, elektromos kezelés sem javasolt , ennyi idő után lényegében hatástalan.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Kedves Doktor Nő! Arra lennék kíváncsi, hogy a fülzúgás mögött milyen gyakran áll acusticus…

    Kedves Doktor Nő!

    Arra lennék kíváncsi, hogy a fülzúgás mögött milyen gyakran áll acusticus neurinoma? Pár napja reggelente mintha zúgna az egyik fülem, napközben már természetesen nem hallatszik. Már több mint 1 éve (tavaly télen) voltam kontrasztanyagos MR-n, akkor negatív volt. Pajzsmirigyem, vérnyomásom rendben. Halláskárosodást nem észleltem, de műszeresen nem volt még mérve (nem tudom neurinoma fennállás esetén mennyire erőteljes a hallásvesztés). Köszönettel egy 31 éves férfi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Kérdező!

    Ha egy éve negativ volt az MR , ugy a gyanuját is elvetheti avestibularis schwannomanak.Nagyon ritkán fordul elő, néhány napos fülzugásának más okot javasolt keresni.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tiszteletem. Mostanában többször irtam már önnek a lányomról meg hogy Félek hogy autista mert…

    Tiszteletem.
    Mostanában többször irtam már önnek a lányomról meg hogy Félek hogy autista mert öcsém is az.
    Ön írta hogy nem gondolja hogy az lenne.
    Ma voltunk neurológián.
    Elküldtek szemészetre és EEG re
    Minden lelet jó lett.
    Azt mondta az orvos hogy nem gondolná hogy autista lenne de azért hajlamos rá.
    Meg hogy van ez a repkedés mikor örül meg hogy még nem beszél csak 3-4szót mond.
    Aztmondta hogy szeptemberbe vigyem vissza anyagcsere vizsgálatra.
    Ön szerint visszavigyem?
    Mit mutat az a vizsgálat?
    Fontos lenne?
    Nem akarom már kitenni ezeknek a vizsgálatoknak hisz még csak 2éves lesz
    Ön szerint nem ráérek 3évesen ha még mindig fenn állnak a panaszok?
    Egyépként napról napra jobban fejlődik.
    Egyre okossabb
    Már mutogatni is elkezdett dolgokra igaz még csak egy két dologra de ez is haladás.
    Annyi hogy ez a repkedés mikor örül,nemtudom ez baj e?
    Meg hogy néha sorba rakosgatja a játékokat de ez is ritkán mert amúgy rendesen is játszik a játékaival .
    Szóval önnek mi a véleménye erről az egészről?
    Sajnos nem voltak túl kedvesek az orvosok ezért kérdezem öntöl
    Köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Kérdező!

    Jó lenne, ha kislánya talán néha szokatlannak tünő megnyilvánulásában (csak!) az életkori fejlődés egy-egy lépését látná!Életkorának megfelelő, ha sorba rakja a játékokat, a "repkedés" sem feltétlenül az autizmus jele! ( 2 éves korban!).Nyugodjon meg, adjon időt kislánya fejlődésének, gyermekpszichiatriai szempontból 3 éves korig nincs értelme vizsgálni. Megértem félelmét, aggódását, foglalkozzon vele minél többet, vigye közösségbe, meséljen neki, verseljenek együtt....nagy valoszinüséggel ugrásszerüen sokat fog fejlődni kislánya, remélhetőleg ovodáskorára teljesen egészségesen fog oviba menni.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tisztelt Doktornő! 22 éves férfi vagyok. 5 hónapja fordultam neurológushoz a következő panaszok…

    Tisztelt Doktornő!
    22 éves férfi vagyok. 5 hónapja fordultam neurológushoz a következő panaszok miatt: a bal lábujjaimban (főleg a 3-5.ujjak) valamint a külső talpszélen rendszertelenül visszatérő, nem állandó, enyhe bizsergést éreztem, valamint a bal combhajlító izmok előrelépéseknél fokozottan befeszültek. A lumbális gerinc mr egy 4 mm-es discus protrusiot mutatott ki az L.V.-S.I. csigolyák között, ami mérsékelt kompressziót okoz a durazsákon és a kilépő ideggyökön. Később észrevettem, hogy a bal kezem 4-5. ujjai jobban remegnek, mint a másik kezemen, valamint gyengének találtam a bal karomat. A kontrollvizsgálaton azonban nem találtak izomgyengeségre utaló jelet illetve kóros asszimetriát vagy idegpálya eltérést. A szakorvos javaslatára Magne B6-ot szedek pár hónapja és szerencsére a bizsergés ritkán jött elő. A fokozott izombefeszülés továbbra is jól tapintható előre lépéseknél a bal comb hátsó részén és a bal farpofán. Mindez enyhén módosítja a járásomat (a bal lábam egyenesen előre lép, a jobb pedig picit beljebb). 2 hete voltam egy másik neurológusnál, aki szintén nem talált idegrendszeri háttérre utaló jelet: "Ép agyidegek. Test szerte igen élénk, egyenlő sajátreflexek, kóros reflex nincsen, paresis látens formában sincs." Az egészséggel kapcsolatos szorongásom miatt pszichológust is ajánlott az úszás mellett. Az enyhe bizsergés az utóbbi egy hétben ismét előjött a lábfej különböző pontjain (pl.: mozgatásra végigfut a bal belső talpszélen, máskor pedig a lábujjakon érzem). Az elmúlt 5 hónapban 4-szer voltam szakrendelésen, 2 neurológusnál, akik nem látták indokoltnak az agyi mr vizsgálatot. Továbbra sem vagyok nyugodt, mert nem tudom mi állhat a tüneteim hátterében. Tartok a szervi megbetegedéstől, félek, hogy ez vmi súlyos kórkép (pl.: SM) kezdete, ugyanakkor azt sem tartom kizártnak, hogy ortopédiai problémám van. Szeretném kikérni az ön véleményét is a tüneteimmel kapcsolatban, illetve azt szeretném megkérdezni, hogy szükség esetén milyen további kivizsgálásokat javasol?
    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Kérdező!

    Negativ neurologiai status mellett ill. panaszait is figyelembe véve nem javasolt és indokolt agyi MR kérése ill. végzése.panaszai adódhatnak a gerincproblémából, ennek következtében tartási zavarból.
    Javasolt gyogytorna, uszás, joga, pilates rensdszeres végzése, ralax gyakorlatok megtanulása és végzése.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Jó estét Főorvos Nő! Az lenne a gondom, hogy másfél éve 1 balesetben eltört a combcsontom, rengeteg…

    Jó estét Főorvos Nő! Az lenne a gondom, hogy másfél éve 1 balesetben eltört a combcsontom, rengeteg más sérülés is, és a fő gond, hogy az ülőideg megsérült, azt nem tudom, hogy a balesetnél, vagy a műtét közben, azon a combon még comp.syndroma is volt, felvágtak a térdtől a csípőig, ez külföldön történt, a lábfejem kicsit lebénult a sarokra állás nem megy, és csak jobbra befele tudom mozgatni, a lábfejem! sajnos hiába szeretnék meggyógyulni, senki nem mond semmit, hogy milyen vizsgálat kellene, annyi, hogy 6 havonta megyek emg vizsgálatra annyit mond a dr. nő, hogy van de minimális a regenerációs jel, háthár kezd a gyomrom is beteg lenni, a sok contramal, és egyébb gyógyszerektől, illetve az alvás sem megy csak dormicum 15 mg tablettával, de van mikor 2 kell, hogy el tudjak aludni, ez is a balesetem óta tart, 6 hónapig voltam kórházban, 3 hónap svájc, és 3 hónap itthon! Köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Kérdező!

    Nem derült ki , mi a kérdése?

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tiszteletem Holnap megyünk kivizsgálásra a 2éves lányommal mert van egy két furcsa dolga és…

    Tiszteletem
    Holnap megyünk kivizsgálásra a 2éves lányommal mert van egy két furcsa dolga és megnyugtatás képpen megyünk mert öcsém autista
    A Sote 1sz gyermekklinikára megyünk
    Dr Farkas Vikrorhoz
    Mire számítsak ?
    Milyen vizsgálatok lesznek ?
    Picit aggódom.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Kérdező!

    Tudomásom szerint ő neurologus, tehát elsősorban általános gyermekgyogyászati ill gyermekneurologiai vizsgálatra, ill. a panaszoknak és tüneteknek megfelelően szakkonziliumokra.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tisztelt Doktornő! Azt szeretném kérdezni hogy mi a teendő akkor ha enyhe zsibbadást érzek az…

    Tisztelt Doktornő!
    Azt szeretném kérdezni hogy mi a teendő akkor ha enyhe zsibbadást érzek az arcom bal felén? Körülbelül 1 napja jelentkezett a tünet.
    Válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Kérdező!

    Egyelőre figyelje, szedhet Milgamma N kapszulát, ha nem mulik háziorvosát keresse fel.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Kedves Doktornő! Kamasz koromban (15 és fél évesen) Bipoláris zavart diagnosztizáltak nálam,…

    Kedves Doktornő!
    Kamasz koromban (15 és fél évesen) Bipoláris zavart diagnosztizáltak nálam, viszont azért kérdezek Öntől mert voltak gyerekkoromban furcsa előzmények, testi tünetek egy sérülést követően és én azóta nem tudok letenni arról, hogy talán attól van ez az egész zűrzavar.
    11 évesen megsérült, hogy is mondjam az öreglyuk pontom, pont oda kaptam egy ütést, ugyan akkor megvizsgáltak, de csak annyit mondtak hogy lassan gyógyul... Akkor én éreztem nehéz fejtartást és olyan érzést mintha \\"valami összetört volna ott benne\\" azóta is van egy fajta furcsa mozgása, tudom furcsán hangzik, de ezt érzem. Aztán az esemény után kis időre észrevettem, hogy nehezebben kelek pontosabban ébredés után sokkal tovább voltam álmos, izomfeszítésnél remegett a karom, vagy rá pár hónapra azt vettem észre hogy a tv-t nézve nem fogom fel amit hallok szöveget minden \\"késik\\" vagy volt fejfájás majd volt rá egy két évre, hogy mindennap fájt a fejem, álmosság érzet nappal, előtte ilyen nem volt, éhség érzet hiánya, szemromlás, beszédzavar, alvászavar ez úgy, hogy előtte sosem volt, apró egyensúly zavar, stb.
    Ezek mind 11 éves koromtól 14 éves korom közt történtek és pl a beszéd zavar miatt ugye történtek feszültségek szorongásos állapotok és ez indíthatott el egy depressziót, vagyis gondolom így is lehetett.
    Jelenleg stressz, izgalom, szokatlan helyzet hatására furcsán fáj vagy inkább maró érzést tapasztalok a tarkómnál azon a ponton.
    Kérem, mondja el, hogy mi a véleménye erről, okozhatta e ezt a betegséget ez a sérülés? Mit okozhatott egy ilyen sérülés, hogy lehetne ezt megtudni, vagy segíteni rajta?
    Köszönöm előre is válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    kedves Kérdező!

    Tarkótáji ütés, sérülés nem okozhatja a panaszait. Bármilyen komoly sérülés már akkor sulyos neurologiai tünetet okozott volna. nyugodjon meg ez ügyben.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • 22éves egyetemista srác vagyok és elôfordul ,hogy ágyba vizelek este. Kivizsgáláson részt vettem…

    22éves egyetemista srác vagyok és elôfordul ,hogy ágyba vizelek este. Kivizsgáláson részt vettem nem állapítottak meg szervi problémát !Ön szerint mi a teendô ilyen helyzetben?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Kérdező!

    Nagy valoszinüséggel lelki oka van panaszánap, jelentkezzen be pszichoterapiara.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • T.Doktornő!!A vérnyomàsom àltalàban 120-130között szokott lenni de a disztolés értékem mostanàban…

    T.Doktornő!!A vérnyomàsom àltalàban 120-130között szokott lenni de a disztolés értékem mostanàban 64-74között van az nem tul alacsony mi lehet az oka concort szedek egy éve napi felet.Mondjuk nem is mozgok semmit csak fekszek.Ez lehet valami keringés zavar?Vàlaszàt előre is köszönöm!!!Beàta 30 éves.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Beáta!

    Nem tekinthető kórosnak a fenti érték, ennek ellenére mozogjon, sétáljon ha teheti.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Kedves Dr.-Nő! A helyi kórházban a nőgyógyászaton hormonvizsgálatra utaltak, mivel a 25 napos…

    Kedves Dr.-Nő!

    A helyi kórházban a nőgyógyászaton hormonvizsgálatra utaltak, mivel a 25 napos ciklusaim kitolódtak 40-50 naposra és nyomásra tej szivárog a melleimből. Az eredmény alacsony FSH és oestradiol szint, valamint extrém magas prolactin szint 463,3 ng⁄ml (határ: 5-35ng⁄ml). A kedves aktuális nőgyógyász elküldött, hogy ez már túlmutat az ő szakterületükön. Menjek endokrinológushoz, meg szerinte idegsebészhez. Szerintem meg neurológus szakterület, hogy Mr-re küldjenek, ugyanis korábban először nőgyógyász, aztán neurológus küldött sella MR-re, ahol egy 2 mm-es mikroadenomát feltételeztek, de akkor csak minimálisan volt emelkedett a prolactin. Majd a terhességem utáni ismételt MR-en nem találtak semmit. Ja és beutalót sehová nem adott, magamra hagyott azzal, hogy a helyi kórházban se endokrinológus (a megyeibe meg 1 év a várakozási idő), se idegsebész. Ön szerint ki az illetékes az ügyemben? A háziorvossal neurológushoz utaltassam magam? Ez az extrém érték azt jelenti, hogy megint adenomám lehet? Ja és a leletemre rá van írva, hogy ismételt vizsgálat kellene prolactinra és arra se küldött el a kedves Dr, úr. Köszönettel: Krisztina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Krisztina!

    Először neurologust kerssen fel, ö el tudja küldeni célzott sella MR-re. Ez igazolja vagy kizárja a hypophysis microadenomat,- mert sajnos - hormonszintje alapján- ez feltételezhető. Ennek eredményétől függően jön szóba endokrinologus, aki gyogyszeresen kezeli, ill. idegsebész, aki mérlegeli - pozitiv esetben- a mütét lehetőségét.
    Természetesen beutalót háziorvostól kérjen. Mind ezek mellett labor kontroll is javasolt. Ha közelmultban terhes volt, ill. szült, ugy a hormonszintek ennek függvényében változhatnak, ez endokrinologus kompetenciaja megitélni ennek folyamatát.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Kedves Doktor nő! Szédüléses panaszaim másfél éve tartanak tavaly, voltam házi orvosnál aki elküldöt…

    Kedves Doktor nő! Szédüléses panaszaim másfél éve tartanak tavaly, voltam házi orvosnál aki elküldöt füll orr gégészetre, Laborba,szemészetre,neuro logiára, sehol nem találtak semmit. Neurológián dr ur betahistint irt ki amit szedek is, de egyre sűrűben törnek rám a rosszullétek sípol a fülem szédülök,fáj a fejem inkább bizonytalanság érzésnek hívnám többször meginogok,ijenkor lekel ülnöm a fejemet is minth nehezzebben mozgatnám és a szemem is nyom,vissza mentem neurológiára dr ur semmi konkrétumot nem mondott csak annyit,hogy szedjem a gyógyszert.tanácstalan vagyok hogy hova forduljak még, félek,hogy komoly bajom van!Furcsán hangzik de olyankor úgy érzem mintha nem ebbe a világban lennék , nehezen koncentrálok. Doktor nő szerint hova kéne forduljak? Köszönöm a válszát

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Kérdező!

    Ha leletei negativak, control neurologiai vizsgálaton sem találtak szervi eltérést ugy feltételezhető, hogy stressz, kimerülés áll panaszai hátterében.Ennek alapján pszichiatert (is) keressen fel.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tisztelt Dr. Nő! Mitől lehet az h általában üllő helyzetben de valamikor álló helyzetben…

    Tisztelt Dr. Nő!

    Mitől lehet az h általában üllő helyzetben de valamikor álló helyzetben is hirtelen kb 4-5 mp re erősen megszédülök de annyira h meg kell kapaszkodnom külömben leesek a székről. Utána pedig elkezd fájni a fejem.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Kérdező4

    Látatlanban nem találgatnék, háziorvosát keresse fel.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit