A betegek kérdései (4175)

  • Kedves Doktornő! Azt szeretném kérdezni tudna e tanácsolni nekem olyan problèmára, amit hónapok…

    Kedves Doktornő!
    Azt szeretném kérdezni tudna e tanácsolni nekem olyan problèmára, amit hónapok óta érzek a homlokomtól a fejtetőmig. Nem zsibbadás, igazabol nehez elmondani milyen furcsa érzés, nem kijejezetten fáj hanem kellemetlen nyomas erzes! Es igazabol a nap 24órájában.
    Voltam minden féle vizsgalaton, es mindent rendben talaltak.voltam MRI vizsgalaton is, es ott is minden rendben volt.
    Válaszát előre is koszonom!!
    Zsana

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Judit Nagy

    Kedves Zsana!

    Mint irja, minden lelete negativ, igy aggodalomra nincs ok, terelje figyelmét máshova, relaxaljon, használjon akupresszurát....sétáljon, ....remélhetőleg rendeződni fognak panaszai.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • T.Doktornő!!Szombaton bevertem a fejm a kocsi kapaszkodójàba elég érzékeny ott és fàjt is a fejem…

    T.Doktornő!!Szombaton bevertem a fejm a kocsi kapaszkodójàba elég érzékeny ott és fàjt is a fejem de 3 napja fàj a homlokom ha lehajolok nyomàst érzek voltam fül-orr gégésueten ott nem làttak semmit akkor nem tudom mi lehet ugyen nem lehet valami bevérzés vagy valami ilyesmi.Nagyon meg pànikolok nem e lehet nahy baj.A fejemet a homlokom felett a koponyàn elől ütöttem be.Ilyen kis ütéstől is lehet valami?Vàlaszàt előre is köszönöm!!Beàta 30 éves.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Judit Nagy

    Kedves Beáta!

    Nyugodjon meg, ha a fájdalmon kivül más panasza nincs, ugy semmi komoly nem lehet.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tisztelt Doktornő!Kisfiam epilepsziás 2013 február óta szed gyógyszert.Másfél éve nem volt EEG-je.most…

    Tisztelt Doktornő!Kisfiam epilepsziás 2013 február óta szed gyógyszert.Másfél éve nem volt EEG-je.most gyógyszercsökkentése van.Lamolepet szed.Eddig 2x75mg-ot.most 50 mg-ot.Az lenne a kérdésem,hogy milyen időközönként kellene EEG,mert most sem lett nézve,és úgy lett a csökkentés.Köszönettel.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Judit Nagy

    Kedves Kérdező!

    Nincs kötelező előirás , doziscsökkentés nem feltétlenül indikálja. Bizza kezelőorvosukra, ha szükséges bizonyára el fogja küldeni.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Kedves Doktornő! Több éve már volt egy sérülésem a bal szemem alatt, be is gyulladt, arcüreggyulladásom…

    Kedves Doktornő!
    Több éve már volt egy sérülésem a bal szemem alatt, be is gyulladt, arcüreggyulladásom lett, azt kikezeltem, teljesen negativ minden lelet.
    Viszont azóta az eset óta többször fáj a fejem. a bal szemöldökömnél a csontnál sokszor belenyilalha fénybe nézek, voltam neurologusnál aki elmagyarázta hogy egy egy ilyen sérülés még évek múltán is befájdulhat,idegvégződés van ott. irt fel nekem rá teperint, azt mondta hogy az rendbe hozza, szedtem is kb 10 napig és nagyon jó volt éreztem is hogy sokkal jobb, viszont voltak mellékhatásai korán elálmosodtam meg szédültem is tőle, pedig a dobozzal elkellett volna használnom. Mérgembe a napokba kidobtam hogy véletlenül se szedjem be de már bánom, mert a nyilalások itt a szemöldököm környékén vissza- visszatértek, gondolom csak bekeleltt volna szedni amit mondott azt a mennyiséget.
    Kérdésem az lenne hogy tudna vmit ajánlani teperin helyett, ami jó lehet még a Milgammat látom hogy reklámozzák az esetleg jó lehet?
    Válaszát köszönöm szépen.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Judit Nagy

    Kedves kérdező!

    Milgammát szedjen 2x1 kapszulát, minden további fájdalomcsillapitó vényköteles, tehát ha fájdalmai vannak menjen vissza a neurologiara.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tiszteletem Párszor irtam már önneka kislányom viselkedése miatt. Érdekelne a szakvéleménye. A…

    Tiszteletem
    Párszor irtam már önneka kislányom viselkedése miatt.
    Érdekelne a szakvéleménye.
    A védőnő az anyai megnyugtatásomra elküldött bennünket A Sote 1Sz gyermekklinikára gyermekneurológushoz.
    Dr Farkas Viktorhoz.
    Mire számíthatunk?
    Milyen vizsgálatra?
    Ugye irtam hogy öcsém súlyosan autista és szellemi fogyatékos.
    Attól Félek hogy akislányommal is gond van mert látom hogy nem olyan mint a többi gyerek.
    Produkál autisztikus tüneteket.
    Pl nem mutogat dolgokra csak nagyon ritkán szinte semennyire.
    Utasításokat nem hajt végre csak pl ha mondom neki hogy Gyere felvesszük a cipőt vagy tisztába teszlek stb ezekre reagál és odajön
    Akkor körbe körbe szalad
    Ha örül néha repked illetve sorba rakja a játékait.
    Viszont rendesen is játszik a játékaival ahogyan kell
    Rajzol,kirakja a fa kirakóst,motorozik,hintázik.
    Ha gyerekek közt van akkor odamegy hozzájuk.
    Szemkontaktus eddig nem volt a legjobb de mára javult és egyre jobban figyel
    Nem nagyon akar beszélni
    De mostanra egyre jobban akarja mert sokat halandzsátik és már 2-3szót mond.
    Viszont nem utánozza mait mondok neki.
    Figyel de nem csinálja vagy mondja utánam.
    Amúgy sokat nevetünk együtt.
    Szeret hozzámbújni szeretgetni.
    Ön szerint van okom aggódni hogy esetleg autista?
    Vagy esetleg ADHD ?
    Erről is olvastam
    Vagy csak csupán elmaradás?
    Ön mit gondol?
    Köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Judit Nagy

    Kedves Anita!

    Leirása alapján nem gondolnám kislányát autistának, ADHD-nak sem.Vizsgálat dönti el, ez gyermekpszichiatria szempontból 3 éves kor után jön szóba.A leirt eltéréseknek vélt tünetek még sokat változhatnak, nyugodjon meg.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tisztelt Doktornő! 55 éves vagyok, és alvási gondjaim vannak. Vagy mégsem? Nem tudom! szeretném…

    Tisztelt Doktornő!
    55 éves vagyok, és alvási gondjaim vannak. Vagy mégsem? Nem tudom! szeretném ha segiteni tanácsával. Általában 21 óra körül alszom el kb éjfélig, -ebben az időszakban nagyon mélyen. Amikor felébredek, teljesen kivagyok pihenve. Nagyon nehezen alszom vissza. Megint alszom egy kicsit és újra felébredek. A hétköznapokon hajnali 4-kor kelek, nem érzem magam fáradtnak, csak néha azért napközben előjön.
    Azt szeretném megkérdezni Öntől, hogy a koromnál fogva ennyi alvás elég-e, vagy pedig valami betegség áll a háttérben? Köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Judit Nagy

    Kedves Kérdező!

    Lényeges, hogy éjfél előtt 3 órát alszik.Nem tudom, fiatalabb korában mennyi volt az alvásigénye?- ha korábban is 4-5 óra elég volt, ugy - és kipihenten ébred_ nem tekinthető feltétlenül kórosnak a jelenlegi 3+ 1-2 óra alvás.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tisztelt Doktornő! Köszönöm előző válaszát is.Még egy kérdés.A sellak mr akkor is kimutatja,ha…

    Tisztelt Doktornő!
    Köszönöm előző válaszát is.Még egy kérdés.A sellak mr akkor is kimutatja,ha nem kapok(jód allergiám van,nem kaphatok kontrasztot)festést?
    Szép estét!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Judit Nagy

    kedvesKérdező!

    Nem jódos kontrasztanyagot használnak.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Kedves dr nő! 8-9 éve voltam ct-n neurológus küldött el ,mert sokat fájt a fejem ,az eredmény…

    Kedves dr nő! 8-9 éve voltam ct-n neurológus küldött el ,mert sokat fájt a fejem ,az eredmény akkor ,egy cysta volt ,hártyán helyezkedik el ,cd felvétel + van ,de a neurológus papírja sajnos már nincs .Akkor azt mondta lehet már születésem óta + van ,és mivel nem nyom ideget ,így nem kell vele foglalkozni ,hát én aggódóm ,kérhetem tőle ,egy ellenőrzés céljából ennyi ídő után az újbóli ct vizsgálatot ? És valóban nem okoz gondol ön mit gondol ? Köszönöm !

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Judit Nagy

    Kedves Kérdező4

    Ha nincs panasza ugy nem szükséges ujabb CT. Valoszinüleg un arachnoidealis cystát véleményeztek, teendő általában nincs vele.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tisztelt Doktor Nő! Mell és menstruációs zavar miatt nőgyógyászaton kötöttem ki,ahol kérdeztéj,szokott-e…

    Tisztelt Doktor Nő!
    Mell és menstruációs zavar miatt nőgyógyászaton kötöttem ki,ahol kérdeztéj,szokott-e fájni a fejem,majd a tünetek alapján megállapította a doktorúr,hogy prolatkin szintem magas ill,a többi hormont is így vizsgálják.Kérdeztem,ezt mi okozza,azt válaszolta agyalapi mirigy daganat,de ezek többnyire jó indulatúak.Kérdezni szeretném,hogy a vérkép lelettel a kezembe mehetek neurológushoz,hogy MR vizsgálatot végezzen,ill mennyi az esély rá,hogy rossz indulatú?Önnek mi a tapasztalata ezzel kapcsolatosan?Illetve azt is mondta,ezért a stressz a felelős.Ha igyekszem életmódót váltani,ez visszafordítható?köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Judit Nagy

    kedves Kérdező!


    Igen a laborlelettel és beutalóval együtt keresse fel ideggyogyászát, sella MR után derül ki, van-e jóindulatu adenomaja, vagy csak átmeneti hormonalis müködészavar. Általában megfelelő gyogyszerrel- ami a prolactin termelést visszaszoritja- beállitható és rendezhetők a panaszai.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Fél éve rendszertelenül a jobb fülembe erős dobogást hallok. Általaba egész nap más más ütembe…

    Fél éve rendszertelenül a jobb fülembe erős dobogást hallok. Általaba egész nap más más ütembe pár napos szünetekkel majd ismét. Alvás közben is erre ébredek fel. Fül orr gégész semmi elváltozást nem talált és a vérnyomásom is rendben
    Mi okozhatja ezt ?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Judit Nagy

    Kedves Kérdező!

    Állhat neurlogiai probléma panasza mögött, kivizsgálás miatt neurologust keressen fel.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Üdvözlöm! Szeretném megkérdezni,hogy eurovit Multilongot szedhetek-e együtt frontinnal?? Köszönöm…

    Üdvözlöm!

    Szeretném megkérdezni,hogy eurovit Multilongot szedhetek-e együtt frontinnal??

    Köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Judit Nagy

    Igen.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tisztelt Dr nő!Kb másfél hónapja észrevettem a bal hónaljamban egy afféle "csomót" amit ha nyomkodok…

    Tisztelt Dr nő!Kb másfél hónapja észrevettem a bal hónaljamban egy afféle "csomót" amit ha nyomkodok fáj,voltam ultrahangos vizsgálaton ahol azt mondta az uh. orvos,hogy nem lát elváltozást sem egyik mellben sem egyik hónaljban sem,hogy az amit érzek izom szövet össze van állva.Azt sajnos nem mondta mitől jött elő,és azt sem hogy mit tudnék csinálni,hogy eltűnjön,kb 2hete voltam ezen a vizsgálaton de még mindig megvan a fájdalmas "izom".Ebben szeretném kérni az ön véleményét,hogy ön szerint mennyire megbizható egy ultrahangos vizsgálat,hogy ha valami komolyabb lenne azt az uh. kimutatja?Persze nem kételkedem az orvosban,csak hát elég szűkszavú volt...24 éves vagyok.Válaszát előre is köszönöm,Tisztelettel Sári

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Judit Nagy

    Kedves Sári!

    Látatlanban nem tudom megitélni neurologusként, összességében az UH megbizható, nőgyógyáászt keressen fel, aki a csomó elhelyezkedéséből, tapintatából,... konkrétabb véleményt tud mondani.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tisztelt doktornő!Azt szeretném megkérdezni, hogy agyvérzés után mennyi ideig szokott tartani,…

    Tisztelt doktornő!Azt szeretném megkérdezni, hogy agyvérzés után mennyi ideig szokott tartani, amíg a tapintás, és a hideg-meleg érzet visszatér?Vagy egyáltalán visszatér-e? Köszönöm szépen.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Judit Nagy

    Kedves Kérdező!

    A károsodás helyétől, mértékétől... függ. Sajnos gyakran maradandó.

    űdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tisztelt Nagy Judit!! 21 éves fiatalember vagyok. Négy éve klinika stzakpszichológus megállapította…

    Tisztelt Nagy Judit!!

    21 éves fiatalember vagyok. Négy éve klinika stzakpszichológus megállapította hogy ADHD betegségben szenvedek. Ezt egy másik pszichológus is megállapította és IQ teszttel igazolta. Mivel nem kellett gyógyszer (elvileg) nem irányítottak pszichiáterhez dianózisért. Most meg egyetemre járok és kellene a fiagnózis a betegségemről hogy könnyebben teljesíthessem a tárgyaimat. Illetve nem ártana ha gyógyszert (ritalint) is szedhetnék mert a koncentrációm pocsék és a doktornőnek sosem kívánnék ilyet. Mindig elkalandozok, nem tudok figyelni semmire mert más jut eszembe, elvesztek dolgokat, feledékeny vagyok, ügyetlen és béna!!!

    A kérdésem az lenne hogy most felnőttként kitől vagy honnét szerezhetek ADHD diagnózist? Felnőtt pszichiáterhez járok depresszió végett és annyit tud tenni hogy wellbutrint ír fel amitől jobban tudok koncentrá,ni.

    Válaszát nagyon köszönöm,
    K. G.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Judit Nagy

    Kedves K.G!

    A diagnózist nem lehet "szerezni", pszichiaterével tudja megbeszélni jelen állapotát, ill. arról szakvéleményt is tud adni.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Kedves Doktornő! 3 éves kisfiam lehet hogy alvászavarban szenved.Mindig is rossz alvó volt…

    Kedves Doktornő!
    3 éves kisfiam lehet hogy alvászavarban szenved.Mindig is rossz alvó volt de ez egyre rosszabb.Éjjelente felriad nagyon gyakran és nehezen alszik vissza vagy ha nem is nehezen egyszerűen lehetetlenség letenni.Ez megy jelenleg hónapok óta ( itt megjegyezném hogy 5 hónapos terhes vagyok időközben elment a tejem és ő nagyon cici-"mániás" volt) De van még más is.Szóval pár hónapja gyakrabban vigyázott rá a nagymama aki gyakran gyertyázott vele( boldog szülinapot játéknak hívták) és a nagypapa pedig levitte gyalran magával a kazánhoz és engedte neki hogy fát dobáljon a tűzre.Nos a gyerek ezek óta teljesen kifordul magából ha nem engedjük a tűz közelébe.Minden ami füstöl vagy ég vonzza de nem kicsit.Éjjelente mikor felriad a tüzet keresi akkor is.Tudna javasolni valamit? Köszönöm
    Nikoletta

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Judit Nagy

    Kedves Nikoletta!

    Az éjszakai felriadás életkornak megfelelő panasz lehet, kérdezgesse meg a nagyszülőket, hogy pontosan miket mondtak ill csináltak egy-egy elfoglaltság kapcsán. beszélgessenek ill. játékos formában játsszák el a történteket.Remélhetőleg sikerül megnyugtatni igy kisfiát.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Üdvözlöm Doktornő! 26 éves nő vagyok. Tüneteim kb. 4 éve kezdődtek látásproblémáim (homályos…

    Üdvözlöm Doktornő!

    26 éves nő vagyok. Tüneteim kb. 4 éve kezdődtek látásproblémáim (homályos és kettőslátás), néha lelassult a pislogásom és ha szemgolyómmal hirtelen más irányba néztem nem mozdult utána a szemem. Egy gyors látótérvizsgálat után zöldhályogot diagnosztizáltak.
    Kb. 2 éve szédülés, egyensúlyzavar kezdődött, bizonytalan járással és nyelési nehézséggel, erős fejfájással.
    Pár hónapja az egyik kezemen az ujjam kezdett zsibbadni, mára a lábamra is átterjedt, fáj, zsibbad, görcsöl és merevek a végtagjaim, emellett egyre lassabban tudom csak kiejteni a szavakat, stresszes helyzetben ezek romlanak.
    A párkapcsolatomban is problémát okoz a libidóm teljes hiánya.
    Ma kaptam SM gyanúval május közepére időpontot, de alig tudom megállni a helyem a hétköznaponban a szinte szörnyű fáradtságérzet és a folyamatos fizikai gyengülés miatt.
    Kérdésem az lenne, hogy van-e olyan vitamin vagy életbeni tanács, amivel át tudnám vészelni az MRI-ig ezt az időszakot, hisz itthon nem ülhetek...
    Válaszát előre is köszönöm! Szép napot kívánok Önnek!

    Anita

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Judit Nagy

    Előző levelemben már válaszoltam. N.J.

  • Üdvözlöm Doktornő! 26 éves nő vagyok. Tüneteim kb. 4 éve kezdődtek látásproblémáim (homályos…

    Üdvözlöm Doktornő!

    26 éves nő vagyok. Tüneteim kb. 4 éve kezdődtek látásproblémáim (homályos és kettőslátás), néha lelassult a pislogásom és ha szemgolyómmal hirtelen más irányba néztem nem mozdult utána a szemem. Egy gyors látótérvizsgálat után zöldhályogot diagnosztizáltak.
    Kb. 2 éve szédülés, egyensúlyzavar kezdődött, bizonytalan járással és nyelési nehézséggel, erős fejfájással.
    Pár hónapja az egyik kezemen az ujjam kezdett zsibbadni, mára a lábamra is átterjedt, fáj, zsibbad, görcsöl és merevek a végtagjaim, emellett egyre lassabban tudom csak kiejteni a szavakat, stresszes helyzetben ezek romlanak.
    A párkapcsolatomban is problémát okoz a libidóm teljes hiánya.
    Ma kaptam SM gyanúval május közepére időpontot, de alig tudom megállni a helyem a hétköznaponban a szinte szörnyű fáradtságérzet és a folyamatos fizikai gyengülés miatt.
    Kérdésem az lenne, hogy van-e olyan vitamin vagy életbeni tanács, amivel át tudnám vészelni az MRI-ig ezt az időszakot, hisz itthon nem ülhetek...
    Válaszát előre is köszönöm! Szép napot kívánok Önnek!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Judit Nagy

    Kedves Kérdező!

    A diagnózis tisztázásáig szedjen 2x1 caps Milgamma N -t, ill torna pl Pilates torna javasolt.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tisztelt Doktornő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy koponya MR vizsgálat után szükséges…

    Tisztelt Doktornő!

    Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy koponya MR vizsgálat után szükséges e türelmi időt tartani gyermekvállalásra vonatkozóan? Van e ennek a vizsgálatnak valamilyen utóhatása, ami miatt érdemes várni a fogantatással?
    Terhesség alatt lehet-e VEP és BAEP vizsgálatot vállalni a magzatra nézve mindenféle kockázat nélkül? Valamint a szemészeti vizsgálatok közül színes látótér, CFF és fundus vizsgálaton részt venni?

    Előre is köszönöm válaszát.
    Tisztelettel: Aletta

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Judit Nagy

    Kedves Aletta!

    Az MR vizsgálatnak káros utóhatása nincs, a többi vizsgálat is elvégezhető terhesség alatt tudomásom szerint.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tisztelt Doktornő! Érdeklődni szeretnék 2 éves kisfiam lassan 2 hónapja küzd fülgyulladással,fülkürthurutja…

    Tisztelt Doktornő!
    Érdeklődni szeretnék 2 éves kisfiam lassan 2 hónapja küzd fülgyulladással,fülkürthurutja van azt mondták egyik füle még gyulladt(mandula műtét helyeztek kilátásba)!kapot aktilt,cataflam cseppet,orcseppeket is,ami a kérdésem előre döntögeti a fejét ,válla felé ritkábban hátra.gyerekorvos szerint kényszermozgás lehetséges hogy a fül meggyógyul akkor abba fogja ezt hagyni ?(ezzel összefüggésben jött elő)ha nem függ össze akkor milyen kivizsgálás javasolt?esetlegesen mire lehet még gondolni?
    Köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Judit Nagy

    Kedves Kérdező!

    Leirásából nehezen tudom elképzelni kisfia panaszát, továbbiakban is gyermekorvosával konzultáljon.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Kedves Doktor Nő! Nagyon sok éve küzdöm ezzel a problémával, de nem voltam vele orvosnál,…

    Kedves Doktor Nő!

    Nagyon sok éve küzdöm ezzel a problémával, de nem voltam vele orvosnál, mert nem is tudom kihez, milyen orvoshoz fordulhatnék. A panaszom az , hogy hátul a kisagy körül, beleszúr, belenyilall és olyankor arra a pár másodpercre nem emlékszem semmire. Úgymond "filmszakadás" van. Ez régebben évente ha egyszer jelentkezett, most pedig szinte minden nap, többször is elő jön. Kezdek komolyan aggódni, van egy kisfiam akit még fel kell nevelnem. Kérem segítsen mi lehet ez, valamint mivel tudok rajta segíteni?Ezzel a problémával, kihez, milyen orvoshoz tudok fordulni? (nem szeretnék nevetség tárgya lenni, sajnos elég rossz tapasztalataim vannak) válaszát előre is köszönöm

    Ágnes

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Judit Nagy

    Kedves Ágnes!

    Panaszait részletesebben kell elemezni, neurologust keressen fel.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit