A betegek kérdései (4189)

  • Üdvözlöm Dr.nő. Lenne egy aprócska kérdésem,legyenszives válaszoljon (nyugtasson meg). MR vizsgálaton…

    Üdvözlöm Dr.nő.
    Lenne egy aprócska kérdésem,legyenszives válaszoljon (nyugtasson meg).
    MR vizsgálaton az eredményemben ez van leirva:Jobb oldalon az ACM törzsén 3mm-es aneurysmára suspect képlet sejthető.
    Ugye nincs aggodalomra okom?
    Nagyonszépen köszönöm válaszát,megmondom őszintén meg vagyok ilyedve de próbálom magam nyugtatni.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Kérdező!

    További vizsgálat szükséges, neurologusával beszélje meg a továbbiakat, ez nem negativ lelet!

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Kedves Doktornő! Szeptember óta pánikbetegséggel járok pszichológzshoz. Panaszaim legtöbbször…

    Kedves Doktornő!
    Szeptember óta pánikbetegséggel járok pszichológzshoz. Panaszaim legtöbbször azok hogy egyszer csak nem kapok levegőt és úgy érzem hogy elájulok. Mindenféle orvosi vizsgálaton voltunk mert először refluxra gondoltak de minden negatív volt. Egyedül neurológiai vizsgálaton nem voltam de a háziorvosom és a szüleim is azt mondják hogy fölöslegesen járkálunk orvoshoz mert hogy biztos pszichés bajom van. Nagyon sokat szenvedek a folytonos fulladozással és a rosszullétekkel. Ön szerint menjek neurológiára vagy ne?
    Üdvözlettel, K.K.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves K.K.!

    Nagy valoszinüséggel nem szervi neurologiai ok áll a háttérben inkább folytassa a terapiat, ill pszichiatert keressen fel, aki mérlegeli a megfelelő gyogyszer indikácioját.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Kedves Doktornő! Kérem segítsen értelmezni a következő MRI lelet szövegét: Kamrarendszer normális,…

    Kedves Doktornő!
    Kérem segítsen értelmezni a következő MRI lelet szövegét: Kamrarendszer normális, Az extracerebralis liquer jól ábrázolódik Térszűkület nem figyelhető meg. Bal oldalon cerebellarisan kis körülírt inhomogenitás ábrázolódik. Mellékleletként a melléküregekben helyenként nyálkahártya megvastagodás látható.
    Ez normális vagy csak banális elváltozás, feltétlen lássa orvos?
    Köszönettel:
    H. Erika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves H.Erika!

    Mint korábban már irtam, csak kezelőorvosával tudja megbeszélni az eltérés jellegét, sulyosságát..., a leletet mindig a panaszok és tünetek függvényében kell értékelni.


    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Kedves Doktornő! Tegnap írtam Önnek Marika jeligére a férjem kóválygásával kapcsolatban. Annyit…

    Kedves Doktornő!

    Tegnap írtam Önnek Marika jeligére a férjem kóválygásával kapcsolatban. Annyit szeretnék még kérdezni, hogy akkor nem kóvályog ha fekszik csak ha fent van.
    Felüléskor sem szédül akkor csak picit kóvályog, de ha fel áll akkor már igen.
    Mint írtam is minden eredménye negatív. Ma elkezdte szedni a Magne B6-ot amit tetszett javasolni. Kérdésem az lenne, hogy ez a kóválygás miért csak állva van neki?

    Köszönöm megtisztelő válaszát!
    Üdvözlettel: Marika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Marika!

    Felvetődik még az un. helyzettől függő joindulatu szédülés. A gyogyszerek mellé az internetról letölthetnek megfelelő gyakorlatokat, amelyek a szédülést csökkentik rendszeres végzésükkel.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Kedves Doktornő! Férjem két hónapja elkezdett szédülni, akkor elkezdte szedni a Nootropil granulátomot.…

    Kedves Doktornő!
    Férjem két hónapja elkezdett szédülni, akkor elkezdte szedni a Nootropil granulátomot. A szédülése egy kis időre rá megszűnt, de azóta meg kóvályog. Voltunk fülészeten és neurológusnál is, EEG vizsgálatot végeztek és nyaki ultrahangot, minden eredménye negatív lett. Most szedi a Nootropil mellé még a Betarevin 24 mg-os tablettát, két hete, de a kóválygása nem szűnt meg. Általában minden tavasszal szédült egy rövid ideig.
    Vérnyomása rendben van, véreredménye is jó. Kardiológia vizsgálaton is volt, ott is minden rendben van.
    Megszeretném kérdezni, hogy mit tetszik javasolni, milyen irányban menjünk tovább, vagy esetleg valami vitamint kellene-e szednie? Most már lehet látni rajta, hogy idegesíti ez a probléma.
    Köszönöm megtisztelő válaszát!
    Üdvözlettel: Marika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Marika!

    A negativ eredmények biztatóak, ha neurologiai tünete sincs, labor, vérnyomás, fülészet, Cd is negativ, ugy rendeződnie kell panaszuknak.Egyelőre szedje a beállitott gyogyszereket, szedhet mellé Milgammát, vagy magne B6-ot, esetleg feszültség, kimerültség nem állhat-e a panaszok mögött?
    Ha még néhány hét alatt sem javul, ugy ismételt neurologiai vizsgálat javasolt.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Kedves Doktornő! 2015.04.09- én voltam nyaki gerinc Mr vizsgálaton , amiben a következőket…

    Kedves Doktornő!

    2015.04.09- én voltam nyaki gerinc Mr vizsgálaton , amiben a következőket írták le :

    Nyaki gerinc MR vizsgálat : natívan .
    A lordosis íve megtartott, a záró lemezek épek. A C IV. csigolya corpusában hemangióma.
    A C III., IV csigolyák dorsalis peremsarkain kp. fokú spondylosis látható.
    A C V. résben a discus mérsékelt degerenatív jelvesztése valamint széles alapú, medialis
    előboltosulása látható.
    A ventralis liquoertér beszükült.
    A középvonalban diszkrét anulus fibrosus ruptura látható.
    A C IV résbern egyenetlen,középvonali túlsúlyú discus előboltosulás látható, mindkét oldalon laterialisan spondylosis okoz téraránytalanságot.
    A ventralis liquortér szűkített.
    A C III. résben discus körkörös kiszélesedése mellett, jobb oldalon laterálisan enyhén felcsapott discus elöboltosulás is megfigyelhető.
    A liquortér beszükült.
    Ezen szegmentumokban a myelon enyhén modellált.
    Degeneratiora utaló jelfokozodás newm észlelhető.

    A cranio-spanialis átmenet szabályos.

    Vélemnény :

    Hernia disci C III. l.d

    Protrosio disci C III.-V., a C V-ön anulus fibrusus ruptura.

    Spondylosis cervicalis


    Szeretném a véleményét kérni erről a leletről .
    És szeretném megkérdezni hogy a le írtak alapján van - e valami nagy gond? Mivel már túl vagyok 2 agyműtéten .
    Köszönöm válaszát .

    Mariann

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Kérdező!

    A leletet a panaszok tünetek alapján lehet értékelni, igy kezelőorvosa tudja megmondani a továbbiakat.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • kedves dr nő mostanába elkezdet fájni a bokám s a vádlim nem tudom mitöl föleg este alig tudok…

    kedves dr nő mostanába elkezdet fájni a bokám s a vádlim nem tudom mitöl föleg este alig tudok elaludni van hogí 1 hétig se fáj de van h 2 napig is mitöl lehet ez egész-nap állok

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Kérdező!

    Lehet tulterheléstől, inkább statikai okora gondolnék.Figyeljen a cipőjére amit használ, van-e ludtalpa?, esetleg dagad-e a lábfeje, bokája? ha nem javul, háziorvosát keresse fel. addig rheumakrémekkel próbálkozzon.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tisztelt Doktor Nő! 15 éves vagyok,155centiméter. Ezt a kérdést nem tudom hova kéne feltennem…

    Tisztelt Doktor Nő!
    15 éves vagyok,155centiméter.
    Ezt a kérdést nem tudom hova kéne feltennem de most itt felteszem.
    A pénisz méretem nagyon kicsi, 6 cm ezzel mit lehet kezdeni vagy még nőni fog?
    Előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Kérdező!

    Serdülőkor során a nemi jelleg még sokat változik, urulogussal beszéld meg.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • T.Doktornő tegnap reggel a fejtető bal oldalàn hirtelen erős nyilalást érzetem délutànra elkezdett…

    T.Doktornő tegnap reggel a fejtető bal oldalàn hirtelen erős nyilalást érzetem délutànra elkezdett a fejem fàjni és ott nyilal bele még mindíg gyógyszert is vettem be arra sem múlik a fejfàjàsom vérnyomàsom 120 volt.És bele bel nyilal még oda.Ez lehet valami komoly nagyon meg vagyok ilyedve.30 éves vagyok ugye nem valami belső vérzés lehet vagy strok.Vàlaszàt előre is köszönöm!!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Kérdező!

    Valoszinüleg átmeneti fejfájásról van szó, aminek számtalan idegrendszeren kivüli oka lehet.( megfázás, menses....idegesség....nyugodjon meg, ha nem szünik néhány napon belül. háziorvosát keresse fel.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Kedves doktornő! 22éves nő vagyok, szédüléses panaszaim 2éve tartanak, Tavaly voltam házi orvosnál…

    Kedves doktornő!
    22éves nő vagyok, szédüléses panaszaim 2éve tartanak,
    Tavaly voltam házi orvosnál aki el küldöt laborba,eredményeim
    Jók lettek. Ezután füll orr gégészeten semmit nem találtak
    Neurológián dr úr betahistint írt ki. Nagyon meg vagyok ilyedve,
    mert egyre rosszabul érzem magam erősen nyom a fejem és úgy
    Vettem észre,amikor szédülök a fülem is bedugul,sípol.
    Múlt héten vissza mentem házi orvoshoz ,vissza küldött neurológiára
    és dr úr szerint a vérnyomásommal lehet probléma.
    Nem tudom hova forduljak egyre rosszabul érzem magam egyre
    sűrűben tör rám rossz közérzet,zuhanás szerű szédülés és ilyenkor
    mintha gyengébbek lennének a végtagjaim. Az lenne a kérdésem,hogy
    Vissza kéne mennem neurológiára mégegyszer? Célszerű lenne egy képalkotó. CT?
    Köszönöm a válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Kérdező!

    ismételten neurologust ill. fülészt keressen fel.A szervi betegségen kivül kimerültség, stressz is állhat a panaszai mögött.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tisztelt Doktornő! 30éves nő vagyok. Januárban szemészeti vizsgálat alkalmával mindkét oldali…

    Tisztelt Doktornő!

    30éves nő vagyok. Januárban szemészeti vizsgálat alkalmával mindkét oldali látóidegfőm (papilla nasalis része) elmosódását fedezték fel. Vakfoltok mindkét oldalon megnagyobbodtak. Myopiám van, -6 dipotria+ cílinder is. Fejem folyamatosan fáj hosszú hetek óta. Látásom néha mintha a jobb szememeen homályosabb lenne, de ez csak néhány percig tart. Múlt hét óta mindkét combom is bizssereg, olyan mintha izomlázam lenne, de nem sportolok, ez teljesen nyugalmi helyzetben történik. Illetve a memóriám is "szórakozik velem", olyan mintha elfelejteném a szavakat, akarom mondani, amit szeretnék, látom ismagam előtt, de nem jut eszembe a neve...... Elküldtek kop.ct-re, eredménye negatív lett. Majd neurológushoz is elmentem, megvizsgált, denem talált eltérést, elküldött koponya MRI -re. Csak natívc felvételt késztettek, kontrasztanyag nem volt. a natív MR eredménye is negatív. Ennek örülnék is, de félek, hogy baj van, érzem, hogy valami megváltozott az utóbbi hónapokban. Édesanyám autoimmun beteg SLE, je van, a szemész orvosom pedig nálam felmerítette a sclerosoóis multiplex lehetőségét. z elmúlt hetekben többször is volt papilla kontroll, az elmoódás még most is meg van, és azt mondta a doki, hogy a látóidegfő képe folyamatosan változik, amit ő nem ért, hogy mindig másmilyen, mint előtte hetekben. Ezenkívül novemberben felborult a nőgyógyászati menstruációs ciklusom is, amit azelőtt tökéletes volt. Hol van, hol nincs vérzés, ha van, 2-3 hétig is eltart. Jelenleg 45napja folyamatosan vérzek (!!!) nőgyógyász nem talál hüvelyi UH-on sem különösebb eltérést. Összefüggnek a dolgok? Nagyon fontos lenne kizárni az autoimmun vagy az SM lehetőségét, mert már nagyon gyermeket szeretnék, és félek, hogy bár a képalkotó vizsgálatok mind negatívak, mi lesz, ha mégis nagy a baj, és közben gyermekáldás.........? Válaszát köszönöm: Beatírix

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Beatrix!

    Mint irja, neurologiai tünetet neurologus nem talált, koponya MR-je negativ, igy nagy valoszinüséggel nincs SM-je. Endokrinologust keressen fel, 45 napos vérzés(!) problémáját mielőbb rendezni kell! Esetleg még Devic-betegség merülhet fel, ennek kizárása szintén neurologus feladata.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tisztelt Doktornő! 39 éves vagyok, 3 hete egy furcsa szédüléses érzés kerített hatalmába,…

    Tisztelt Doktornő!

    39 éves vagyok, 3 hete egy furcsa szédüléses érzés kerített hatalmába, amit ha ülök vagy ha állok is állandóan érzek.
    Ez még annyira nem is jelentene problémát, mert elviselem, bár az olvasásban is akadályoz. Azonban ha elindulok, akkor olyan fura szédülés válik urrá rajtam ami bal oldalra húz, és pár lépés után meg kell állnom mert elszédülök. Majd újra ha elindulok, ismét pár lépés múlva visszatér. Szinte képtelen vagyok hosszabb távokat megtenni mert a napi rutinban is akadályoz. Háziorvos vérvételre küldött el, fül orr gégészhez, minden negatív. Hasonlóan a vérnyomásom és a vércukrom is jó.
    Korábban rendszeresen futottam, gyalogoltam, most talán a szomszédig tudok elmenni akkor is jön pár lépés után a furcsa érzés fejből. Ha a gyerekeimet viszem az iskolába, szinte minden reggel egy rémálom.
    Kérem segítsen lehet--e valami szervi oka ennek a furcsa érzésnek, amit korábban eddig nem éreztem.
    Köszönettel: Kovács Andrea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Kovács Andrea!

    Neurologiai vizsgálat feltétlenül szükséges, vizsgálattal megállapitható, vannak-e tünetei, ill. az mire utalnak. Csak ez után lehet továbblépni. Ha 3 hét alatt nem javult, ne hanyagolja el!

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Kedves Doktor No ! 33 éves férfi vagyok .Olyan problémàkkal kuzkodom mit a robbanékonysàg , nyugtalansàg…

    Kedves Doktor No ! 33 éves férfi vagyok .Olyan problémàkkal kuzkodom mit a robbanékonysàg , nyugtalansàg , a testem megfeszul, egy honapja a jobbszemem szemhélya naponta tobbszor rebeg ,szerintem az ideg alapon van , ejszaka ugy alszok hogy a jobb oldali arcomat szivom es a fogamat osszeszoritom es masnapreggel fàj tolle a fogam meg a jobboldaliarcom belurol,es a hàtam nagyon merev lesz reggelre .a torna gyakorlatokat is befeszulve, megfeszulve eroszakosan csinàlom ami az izomnak nem biztos hogy jo,van egy kiujulo herniàm ,artrosisom , csontkinovés , meszesedés a lapockàm magassàgàba a gerinceim kozt , MRI vizsgàlaton voltam egy fél éve attol félek hogy ez rosszabbodni fog :( A testembe a befeszulés (legjobban a hàtam a lapockàm koruli izmok amik fàjnak is olyankor ) mindenféle apro szituàcioban , bàrmit csinàlok eszek , mosogatok , porszivozok, befeszulve csinàlok mindent . ez kb 2 eve kezdodott mikor egy haverom ide koltozott hozzàm es nem jottunk ki egymàssal es egyutt laktunk 1,5 évig . A testem mint egy védekezo mehanizmus ként reagàlta a helyzetet azzal hogy befeszult mostmàr minden cselekedetemnél érzem ezt a megfeszulést ; Gyogyszeres kezelés nélkul szeretnem orvosolni problémàmat . Magne B6 ot javasolnak dio olajat , gyogyteàkat es meditàlàst es lélegzési gyakorlatokat . Szeretném az Ön véleményét kikérni . Alapbol nem voltam soha egy nyugodt természetu , de szeretnék az lenni hogy tudom ezt kivitelezni ?hogy tudom mind ezeket a dolgokat lekuzdeni Vàlaszàt elore is koszonom . Udvozlettel : Robbanékony

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Kérdező!

    A torna, mozgás, yoga, légzési gyakorlatok, Pilates... mind hatékony, jó dolog. Azt gondolom, azokat a lelki problémákat kellene megkeresni, feldolgozni, ami idáig vezetett, addig az előzőkben felsoroltak nem igazán hatékonyak. pszichoterapia javasolt.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tisztelt Dr.Nő! Parkizonkór gyógyításra Svédországba alkalmazzák a fül mögé beépített mágneses…

    Tisztelt Dr.Nő!

    Parkizonkór gyógyításra Svédországba alkalmazzák a fül mögé beépített mágneses impulzus adót. ⁄sebész nélkül⁄ Kérdezném, hogy itthon M.országon tervezik-e használatát? Köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Kérdező!

    Nincs informáciom róla.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Kedves Doktornő! Azt szeretném kérdezni tudna e tanácsolni nekem olyan problèmára, amit hónapok…

    Kedves Doktornő!
    Azt szeretném kérdezni tudna e tanácsolni nekem olyan problèmára, amit hónapok óta érzek a homlokomtól a fejtetőmig. Nem zsibbadás, igazabol nehez elmondani milyen furcsa érzés, nem kijejezetten fáj hanem kellemetlen nyomas erzes! Es igazabol a nap 24órájában.
    Voltam minden féle vizsgalaton, es mindent rendben talaltak.voltam MRI vizsgalaton is, es ott is minden rendben volt.
    Válaszát előre is koszonom!!
    Zsana

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Zsana!

    Mint irja, minden lelete negativ, igy aggodalomra nincs ok, terelje figyelmét máshova, relaxaljon, használjon akupresszurát....sétáljon, ....remélhetőleg rendeződni fognak panaszai.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • T.Doktornő!!Szombaton bevertem a fejm a kocsi kapaszkodójàba elég érzékeny ott és fàjt is a fejem…

    T.Doktornő!!Szombaton bevertem a fejm a kocsi kapaszkodójàba elég érzékeny ott és fàjt is a fejem de 3 napja fàj a homlokom ha lehajolok nyomàst érzek voltam fül-orr gégésueten ott nem làttak semmit akkor nem tudom mi lehet ugyen nem lehet valami bevérzés vagy valami ilyesmi.Nagyon meg pànikolok nem e lehet nahy baj.A fejemet a homlokom felett a koponyàn elől ütöttem be.Ilyen kis ütéstől is lehet valami?Vàlaszàt előre is köszönöm!!Beàta 30 éves.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Beáta!

    Nyugodjon meg, ha a fájdalmon kivül más panasza nincs, ugy semmi komoly nem lehet.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tisztelt Doktornő!Kisfiam epilepsziás 2013 február óta szed gyógyszert.Másfél éve nem volt EEG-je.most…

    Tisztelt Doktornő!Kisfiam epilepsziás 2013 február óta szed gyógyszert.Másfél éve nem volt EEG-je.most gyógyszercsökkentése van.Lamolepet szed.Eddig 2x75mg-ot.most 50 mg-ot.Az lenne a kérdésem,hogy milyen időközönként kellene EEG,mert most sem lett nézve,és úgy lett a csökkentés.Köszönettel.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Kérdező!

    Nincs kötelező előirás , doziscsökkentés nem feltétlenül indikálja. Bizza kezelőorvosukra, ha szükséges bizonyára el fogja küldeni.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Kedves Doktornő! Több éve már volt egy sérülésem a bal szemem alatt, be is gyulladt, arcüreggyulladásom…

    Kedves Doktornő!
    Több éve már volt egy sérülésem a bal szemem alatt, be is gyulladt, arcüreggyulladásom lett, azt kikezeltem, teljesen negativ minden lelet.
    Viszont azóta az eset óta többször fáj a fejem. a bal szemöldökömnél a csontnál sokszor belenyilalha fénybe nézek, voltam neurologusnál aki elmagyarázta hogy egy egy ilyen sérülés még évek múltán is befájdulhat,idegvégződés van ott. irt fel nekem rá teperint, azt mondta hogy az rendbe hozza, szedtem is kb 10 napig és nagyon jó volt éreztem is hogy sokkal jobb, viszont voltak mellékhatásai korán elálmosodtam meg szédültem is tőle, pedig a dobozzal elkellett volna használnom. Mérgembe a napokba kidobtam hogy véletlenül se szedjem be de már bánom, mert a nyilalások itt a szemöldököm környékén vissza- visszatértek, gondolom csak bekeleltt volna szedni amit mondott azt a mennyiséget.
    Kérdésem az lenne hogy tudna vmit ajánlani teperin helyett, ami jó lehet még a Milgammat látom hogy reklámozzák az esetleg jó lehet?
    Válaszát köszönöm szépen.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves kérdező!

    Milgammát szedjen 2x1 kapszulát, minden további fájdalomcsillapitó vényköteles, tehát ha fájdalmai vannak menjen vissza a neurologiara.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tiszteletem Párszor irtam már önneka kislányom viselkedése miatt. Érdekelne a szakvéleménye. A…

    Tiszteletem
    Párszor irtam már önneka kislányom viselkedése miatt.
    Érdekelne a szakvéleménye.
    A védőnő az anyai megnyugtatásomra elküldött bennünket A Sote 1Sz gyermekklinikára gyermekneurológushoz.
    Dr Farkas Viktorhoz.
    Mire számíthatunk?
    Milyen vizsgálatra?
    Ugye irtam hogy öcsém súlyosan autista és szellemi fogyatékos.
    Attól Félek hogy akislányommal is gond van mert látom hogy nem olyan mint a többi gyerek.
    Produkál autisztikus tüneteket.
    Pl nem mutogat dolgokra csak nagyon ritkán szinte semennyire.
    Utasításokat nem hajt végre csak pl ha mondom neki hogy Gyere felvesszük a cipőt vagy tisztába teszlek stb ezekre reagál és odajön
    Akkor körbe körbe szalad
    Ha örül néha repked illetve sorba rakja a játékait.
    Viszont rendesen is játszik a játékaival ahogyan kell
    Rajzol,kirakja a fa kirakóst,motorozik,hintázik.
    Ha gyerekek közt van akkor odamegy hozzájuk.
    Szemkontaktus eddig nem volt a legjobb de mára javult és egyre jobban figyel
    Nem nagyon akar beszélni
    De mostanra egyre jobban akarja mert sokat halandzsátik és már 2-3szót mond.
    Viszont nem utánozza mait mondok neki.
    Figyel de nem csinálja vagy mondja utánam.
    Amúgy sokat nevetünk együtt.
    Szeret hozzámbújni szeretgetni.
    Ön szerint van okom aggódni hogy esetleg autista?
    Vagy esetleg ADHD ?
    Erről is olvastam
    Vagy csak csupán elmaradás?
    Ön mit gondol?
    Köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Anita!

    Leirása alapján nem gondolnám kislányát autistának, ADHD-nak sem.Vizsgálat dönti el, ez gyermekpszichiatria szempontból 3 éves kor után jön szóba.A leirt eltéréseknek vélt tünetek még sokat változhatnak, nyugodjon meg.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tisztelt Doktornő! 55 éves vagyok, és alvási gondjaim vannak. Vagy mégsem? Nem tudom! szeretném…

    Tisztelt Doktornő!
    55 éves vagyok, és alvási gondjaim vannak. Vagy mégsem? Nem tudom! szeretném ha segiteni tanácsával. Általában 21 óra körül alszom el kb éjfélig, -ebben az időszakban nagyon mélyen. Amikor felébredek, teljesen kivagyok pihenve. Nagyon nehezen alszom vissza. Megint alszom egy kicsit és újra felébredek. A hétköznapokon hajnali 4-kor kelek, nem érzem magam fáradtnak, csak néha azért napközben előjön.
    Azt szeretném megkérdezni Öntől, hogy a koromnál fogva ennyi alvás elég-e, vagy pedig valami betegség áll a háttérben? Köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Kérdező!

    Lényeges, hogy éjfél előtt 3 órát alszik.Nem tudom, fiatalabb korában mennyi volt az alvásigénye?- ha korábban is 4-5 óra elég volt, ugy - és kipihenten ébred_ nem tekinthető feltétlenül kórosnak a jelenlegi 3+ 1-2 óra alvás.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit