A betegek kérdései (4189)

  • Tisztelt Doktornő! Köszönöm, hogy kérdésemet feltehetem Önnek! Három kisfiam van(5,5-4,5-1,5…

    Tisztelt Doktornő!

    Köszönöm, hogy kérdésemet feltehetem Önnek!
    Három kisfiam van(5,5-4,5-1,5 évesek) A kérdésem a középső kisfiammal kapcsolatos.
    Már 2 éves kor körül jelentkeztek nála kitörések,a miket akkoriban hisztinek véltünk. Később több más "tünet" is jelentkezett (szemkontaktus hiánya, éjszakai felriadások, "szöszölés", félelem hiánya (kanapé tetejéről ugrál) Megkésett a beszédfejlődése is. Kb. fél éve a védőnő javaslatára eljutottunk a BHGR kp-ba ahol kiderült, hogy éretlen az idegrendszere, etért TSMT tornát kezdtünk, most tartunk a II. fokozatnál.
    Elnézést a hosszú bevezetésért, de talán fontos lehet.

    Kisfiam kb. 2 hete kezdte el mesélni, hogy neki van egy másik családja (másik anyuka-apuka és másik testvérek) Nagyon részletesen mesél, saját magát is beleszövi a történetekbe.
    Nem tudom mennyire kell ezt komolyan venni, illetve, hogyan reagáljam le helyesen ha a "másik családról" beszél?
    Normális ebben a korban, hogy egy másik családról fantáziál? Mondjam neki, hogy nincs másik családja csak mi, vagy menjek bele a "játékba"?
    Mi jelezhet ez nála?

    Elnézést a sok kérdésért!
    Előre is köszönöm a segítő válaszát!



    Rendezett családi életet élünk.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Kérdező!

    Érdekes kérdést tett fel, valoszinü a világ más táján egy másik szociokulturában ezt a kérdést a maga természetességében kezelnék.Konkrét tanácsot is nehéz adni, én ( most magánszemélyként irom) belemennék ebbe a "játékba", megkérném rajzolja le a másik családját, megkérdezném, hogy hivják őket, mit csinálnak, hol laknak....- ha bonyolódik a helyzet gyermekpszichologus segitségét kérje.

    Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tisztelt Doktornő! A problémám a következő: hétfőn időnként szúró fájdalmat éreztem a jobb…

    Tisztelt Doktornő!

    A problémám a következő: hétfőn időnként szúró fájdalmat éreztem a jobb lapockám alatt. Nem sűrűn szúrt, de úgy egész nap és még kedden is. Szerdára ez a lapocka alatti szúrás már átment mellkas szúrásba is, elég intenzíven. Hol csak a lapockám alatt éreztem, hol csak a mellkasomban, sokszor egyszerre mindkét helyen. Tegnap délután már haza kellett jönnöm hamarabb a munkahelyemről, mert majd’ beszakadt a hátam a jobboldalon. Reggelre ismét inkább a mellkasomban éreztem, a jobb kulcscsontom alatt kb. 1 tenyérnyire. Bementem a háziorvosomhoz, meghallgatta a hátam, azt mondta, nem tüdőgyulladás. De nem mondta, hogy mi, vagy mit tegyek, mert csörgött a mobilja és felvette. Az asszisztens annyit mondott, hogy mivel nem tüdőgyulladás, nem kell antibiotikum, szedjek valami fájdalomcsillapítót pár napig. Fogalmam nincs, mi lehet ez. Semmihez nem tudom kötni a fájdalmat, se mozgáshoz, se légvételhez. Egyszer csak jön, és akkor nagyon fáj és szúr elől-hátul, vagy csak elől, vagy csak hátul. Aztán magától el is múlik. Doktornő szerint mi lehet? Lázas nem vagyok, viszont kicsit náthás. Én már rémeket látok, tüdőembóliát, mellhártyagyulladást, a legrosszabbakat, mert semmit nem mondott az orvosom azon kívül, hogy nem tüdőgyulladás.

    Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!
    Üdvözlettel: Miléna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Miléna!

    Tankönyvi adat szerint a jobb lapocka tájra sugárzó fájdalom kapcsán epehólyag probléma felvetődik. Ilyen irányu kivizsgálás miatt keressen fel belgyogyászt. Ha belgyogy. oka kizárható, ideggyogyász következik bordakoözi idegzsába kizárására( esetleg övsömör kezdödhet sokszor hetekkel megelőzően nyilallo fájdalommal, aminek bőrtünete előbb-utóbb jelentkezik), ez után ill. közben még rheumatologust is keressen fel. labor, gerincröntgen, hasi UH....előtt áll.

    Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tisztelt Doktornő,

    47 éves vagyok,kb. 15 évvel ezelőtt szédülés miatti kivizsgálás során,nyaki meszesedést,lordozist állapítottak meg nálam.
    Pár napja megint nagyon szédülök,fáj a fejem,karjaim jéghidegek,gyakran egy-egy pillanatra zsibbadásszerű érzés fut rajtam végig,néha… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Kovácsné T Judit!

    Nem gondolnék agydaganatra, nyaki gerinc probléma hozzájárulhat szédüléses panaszok kialakulásához. Javasolt nyaki gerinc melletti izomzat ovatos masszirozása,… Még több

  • Tisztelt Doktornő! Majdnem egy éve kezdődő jobb lábgyengeség miatt fordultam neurológushoz,…

    Tisztelt Doktornő!
    Majdnem egy éve kezdődő jobb lábgyengeség miatt fordultam neurológushoz, aki az első vizsgálat során már SM-re gyanakodott, bár nagyon enyhe tüneteket látott. Agyi, nyaki, gerinc MR teljesen negatív lett. LP történt, amely VLG intakt, IGG szintézis igazolt megállapítással. MEP piramis pályán vezetési eltérést mutat két láb között. Izomrángások, forgóban fájdalom,lépcsőzési nehézség, kattogás ( RTg neg ) és bal lábam is fájdalmat jelzett, ezért decemberben szteroidot kaptam 3 nap Medrol inf. Azóta januárban pozitív Lyme tesztet készítettek, 40 nap Doxy kúra. Sajnos mindkét lábam rohamosan romlik, sűrű izomrángás testszerte, forgó fájdalom mindkét oldalon, izomgyengeség, egy elesés lépcsőre fellépéskor előfordult, bár már csak kapaszkodással tudok fellépni. Kérdésem, hogy ilyen tünetekkel valóban az SM, vagy más is szóba jöhet? Köszönettel várom válaszát! Andrea 42 éves

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Andrea!

    Az izületi fájdalamak, az izomrángások , az izomgyengeség nem a centralis eredetet erősitik meg. Látatlanban nehéz véleményezni- főleg ilyen komoly panaszok esetén. A negativ MR SM kizárása mellett szól, Ismételt kontroll javasolt Lyme irányában, neuroborellozisban emelkedett IgG szint mellett jelentős IgM szint is észlelhető.( liquor- szérum párhuzamos vizsgálata!)

    Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tisztelt Doktornő! 5.5 éves a kisfiam.11 hónapos kora óta jár,még mindig lábujjhegyen.Két…

    Tisztelt Doktornő!

    5.5 éves a kisfiam.11 hónapos kora óta jár,még mindig lábujjhegyen.Két ortopédusnál is jártunk,mindkettő egymástól függetlenül azt mondta,hogy lúdtalpa van,írtak gyógycipőt,a lábujjhegyezéssel nem kell foglalkozni. Valóban nem kell? El kellene menni vele neurológiai rendelésre? sajnos,már olyan szinten rögzült ez a fajta járás,ha rá szólunk,leteszi a sarkát,de mihelyt nem figyel rá,máris lábujjhegyen megy.Választ előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Kérdező!

    Látatlanban nem tudom megitélni.

    Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tisztelt Doktornő! 38 éves,3 gyermekes anyuka vagyok.Már 18 éves korom óta migrénes fejfájásba…

    Tisztelt Doktornő!

    38 éves,3 gyermekes anyuka vagyok.Már 18 éves korom óta migrénes fejfájásba szenvedek. 15 évvel ezelőtt autóbalesetet szenvedtem,ahol megrándult a nyaki csigolyám. Az elmúlt 2-3 éve a fejfájásom mindig nyakból indul,elkezd fájni a nyakam abban a pontban, ahol balesetkor sérült,majd a vállaim merevek lesznek,1-2 óra elteltével pedig a jobb oldali halántéknál kezdődik a fejfájás,ami általában 10-12 órán keresztül tart.Ez a dolog az utóbbi 1 évben 8-10 naponként ismétlődik.⁄legkisebb gyermekem 14 hónapos,még éjszaka többször fel kel⁄Kérdésem,hogy mi állhat a háttérben,Olvastam agydaganatról is,lehetnek ez a tünetei?Májusra kaptam időpontot neurológiai szakrendelésre,félek,hogy nehogy komolyabb baj legyen...
    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Kérdező!

    Nagy valoszinüséggel nyaki problémák okozzák panaszait.Neurologiai vizsgálatáig rheumatologust keressen fel.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tisztelt doktor nő... régebben már kérdeztem Őntől a problémámmal kapcsolatban... Már lassan…

    Tisztelt doktor nő...
    régebben már kérdeztem Őntől a problémámmal kapcsolatban...
    Már lassan 2 éve fáj jobb oldalon a X és XI borda vége, de nem a gerinchez eső vége, hanem a porcos vége...Terhesen és szoptatás alatt nem igen kezdtek velem semmit, de amilyen kálváriát bejártam a szoptatás abbahagyása óta, nem is lehet igaz..egyik orvos küldött a másikhoz...voltam sebésznél, neurológusnál, belgyógyásznál, ortopéd orvosnál---és nem értem miért, de senki nem küld kivizsgálásra, csak küld a másikhoz, hogy ez az Ő szakterülete...eddig egy hátgerinc röntgen készült -elölről, ha jól emlékszem...enyhe szkoliózis van a kiértékelésen más patológiai eltérés nem mutat a felvétel...ill volt egy teljes vérképem, ami rendben volt, ASLO, ALT, ALP, értékek is rendben voltak....az ortopéd 2x szurt valami injekciót (DEPO???)a bordavégekhez, ami először egyáltalán nem segitett, másodszor talán egy hétig éreztem kevésbé a fájdalmat...
    Ma mikor már másodszor küldtek vissza az idegorvoshoz, még mindig csak azzal az egy hátgerinc röntgennel, én azt mondtam addig onnan el nem megyek mig ki nem ir valami más vizsgálatot is--igy elküldött MRI-re a hátgerincet fogják nézni azon a szakaszon ahonnan ezek a bordák kiindulnak...március 3ára kaptam időpontot protekcióval...
    A kérdéseim:
    1. Őn szerint ez a kivizsgálás jó irányba visz minket? Nem inkább a bordákat kellet volna vizsgálni MRI vel?
    2. Ha a röntgen nem mutatott eltérést, akkor még az MRI mutathat? GOndolok itt valami rosszindulatu dologra - le sem merem irni mire gondolok - mert sajnos már 2 év otán mindenre gondol az ember...
    3. milen kivizsgálást javasolna még a doktor nő? Mert én már ezentul igy megyek mindenhova, mint ma, azaz nem mozdulok, mig nem küldenek kivizsgálásra...sajnos hogy igy müködik a dolog :-(
    4. decemberben elkezdett ugyancsak a jobb oldalaon fájni a jok könyököm, jobb válam - aza a inkább ahol a hónom alja véget ér hátul egy pontban és a felkarom, ez olyan égető fájdalom...ezt is emlitettem az ortopédnak, aki azt mondta miután megnyomkodta a könyököm és megemeldete a karom, hogy ez teniszkönyök, attól lehet, hogy sokta dolgozom a számitogép előtt és rendeteget emelgetem a kisfiam, aki szinte 4 kiloval születte és azóta csak gyarapodot a sulya - tény, hogy valóban a jobb karomban hordtam, emeltem, böfiztettem...oda is kaptam abból a bizonyos injekcióból...szinte azonnal hatott, és mostanáig azaz 3 hónapot birt ki, most ujból fáj...Lehet valami összeföggés Őn szerint ezzel a bordafájással, vagy ez két külün dolog---igaz ez a karprobléma csak szeptember óta van a borda meg már 2 éve

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Kérdező!

    A könyökfájdalom független a bordatáji fájdalomtól. Bizzon orvosában, jo irányban halad a kivizsgálása. Ha neurologiai vizsgálattal objektiv tünet nincs, nagy valoszinüséggel nem ideggyogyászati probléma okozza. Ha csontszerkezeti eltérés nincs, az szintén jót jelent. Sanos a rheumas fájdalmak visszatér(het)nek, változtasson életmodot, tornázzon rendszeresen, kezdje valamilyen tisztitó kúrát...

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tisztelt Doktornő!

    Fülzúgásra 1200 mg-os Nootropilt szedek,illetve Chinotal 400 gyógyszert.
    Az lenne a kérdésem,hogy a két gyógyszer támadáspontja miben különbözik,illetőleg a koleszterin szintem csökkent,amióta a Chinotal is ki lett rendelve,lehet-e a gyógyszer szedéssel… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves János!

    A Nootropil elsősorban az agy anyagcseréjét javitja ill. keringésjavitó, a Trental nem csak centralis, de a perifériás keringést javitja,igy általános érelmeszesdésben… Még több

  • Tisztelt Doktorno! Marcius 10.en gyerekfejfajas jeligevel kerdeztem ontol, es koszonom az…

    Tisztelt Doktorno!
    Marcius 10.en gyerekfejfajas jeligevel kerdeztem ontol, es koszonom az akkori valaszat.A fejfajassal kapcsolatban meg lenne par kerdesem es remelem megnyugszom. A februari virusos megfazasoktol lehetseges esetleg, hogy meg fajjon a feje, mert meg azota is kohog, mert van kis allergiaja es nehezen muli, amire kap kezelest es pl a tegnap ujra azt mondta este, hogy faj a feje es a torka, miutan kikapcsoltam a rajzfilmet.REggelre pedig semmi baja sem volt, a fejfajas is megszunt es csak este tettunk ra jegbalzsamot es a torka is,igaz egy kicsit piros, de most nappal nem fajlalja.A masik , hogy ha az utobbi idoen utanna engedtunk es keson fekudt le(23 h) es delbe sem aludt es sokat nezta a rajzfilmeket(2-4 ora) az is okozhat fejfajast a fej ezen reszen(halantek mogott, kb ket ujnyival fennebb?A bajom az volt, hogy tehes vagyok es sokat faj az en fejem is(de ez nem ujkeletu, mar ki van vizsgalva, de semmi anatomiaqi oka nincs)es hagytam egy kicsitt tortenni a dolgokat.Amugy regebb a kislanyunk delben is aludt3-4 orat es ejszaj=ka is vegig aludt, de mostantra sikerult utanna engedni es a programjat elrontani.DE azert ha lefektetem most is siman alszik2-3 orat.Meg ezek tudataban is ugy tetszik gondolni, hogy nem kell ilyen nagy hansulyt forditani ennek a par lakalmas fejfajasnak.Ha mondjuk egyeb tunete nincs, akkor nem tetszik semmi rosszra gondolni?A testverem szerint egy kicsit tul aggodom a dolgot, mert neki is, akinek amugy nagyon ritkan faj a feje ez a virus utan voltak fejfajasai . Tisztelettel egy aggodo anyuka es kismama!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Kérdező!

    Nem a virusfertőzést tartom gondnak, inkább az ön bizonytalanságát, hogy a rendszeresség helyett rendszertelenséget visz, vagy hagy kislánya életében.Az órákig tarto rajzfilmezés nem tesz jot kislányának, ennél jobb lenne , ha együtt játszanának, esti mesét olvasna lefekvésnél. A bizonytalanságot kislánya is érzékeli, akár " büntetésképpen" is használhatja ön ellen kislánya ezt a fegyverét.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Kedves Doktornő! Biztosan emlékszik rá, hogy már többször írtam Önnek mert az MR -ren az agyamban…

    Kedves Doktornő!

    Biztosan emlékszik rá, hogy már többször írtam Önnek mert az MR -ren az agyamban mindkét oldalon a trigonum régiójában néhány 2-4 mm nagyságú hyperintens góc látszik T2 jellegű méréseken. Emiatt küldtek el VEP vizsgálatra. Ilyenkor melyik VEP vizsgálati módszer jobb?

    Köszönettel: Mónika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Mónika!

    Elekrofiziologustol kérdezze,bövebben ö tud válaszolni.

    Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Kedves Doktor Nő! Már többször voltam szemésznél, gyakori pislogás miatt. Nem találtak semmit.…

    Kedves Doktor Nő!

    Már többször voltam szemésznél, gyakori pislogás miatt. Nem találtak semmit. Most próbálok szemcseppet használni, hátha mégis szemszárazság áll a bajom hátterében. De már borzalmasan zavar! Szem tikkelés. Nem tudom mit csináljak. Már nagyon régóta tart ez. 3 napja azt vettem észre, hogy már a levegővételeim is ki ki maradoznak, a tikkelés miatt. Nem mondhatnám, hogy stresszes az életem, de elég sokat nézem a monitort.
    Nem tudom mit csináljak, de ez már elviselhetetlen! Az alvást várom, mert akkor kicsit megpihenhetek.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Kérdező!

    Neurologust ill. pszichiatert keressen fel.

    Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Kedves Doktornő! Elnézést, hogy levelemmel zavarom, e a segítségét szeretném kérni a VEP…

    Kedves Doktornő!

    Elnézést, hogy levelemmel zavarom, e a segítségét szeretném kérni a VEP vizsgálattal kapcsolatosan. Most voltam szemészeten és a következő leletet kaptam, de még nincs szemüvegem.

    Vízus: J.-0,50 sph=1.00cy 80% 1,0 B.-0,75 sph=1.00cy 85% 1,0 Pd:62.
    Törőközegek: Tiszták
    CFF: J: 43 HZ B: 43 HZ
    Látótér: Mindkét oldalon ép határok.
    Szemfenék: Papillák éles határúak, színük nívójuk rendben. Maculák épek, érrendszer rendben.
    Tensió: Jó
    Diagnózis: Myopia. Astigmia.

    tERÁPIA: Szemészeti szempontból akkut teendőt nem igényel. A fenti korrekció viselése javasolt.
    Orhthalmoneurológiai szempontból kórjelző elváltozás nincs.

    Az lenne a kérdésem, hogy azt mondták nekem, hogy 2 fajta VEP vizsgálat van, az egyikhez feltétlenül fontos, hogy legyen szemüvegem, ha rossz a szemem.
    A másik fajtához, azt mondták, hogy nem kell szemüveg akkor sem, ha rossz a aszemem. Ön szerint melyik vizsgálati módszer a megbízhatóbb? Érdemes lenne szemüveget csináltatnom vagy ráérek vele. Ha rosszul választják meg a dioptria értéket, akkor hibás lesz az eredmény? Csak néha nyom az egyik szemem, így nem akartam még szemüveget csináltatni.

    Köszönettel: Mónika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Mónika!

    A fénytörési hiba és a látásélesség csökkenés miatt szaemüveg javasolt, bár a cylinderes szemüveget nehéz megszokni. nem tudom pontosan megmondani milyen VEP vizsgálat jobb, ezt a panaszok, tünetek, iránydiagnozis alapján a vizsgálo választja ki.

    Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tisztelt Főorvos asszony! 21 éves nagylányomnál myoclonusos epilepsziára állítják be a gyógyszereket.…

    Tisztelt Főorvos asszony!
    21 éves nagylányomnál myoclonusos epilepsziára állítják be a gyógyszereket. Többféle gyógyszert és azok kombinációit próbáltuk már. Két kérdésem lenne. Az egyik, hogy folyamatosan rosszul érzi magát, azt mondja, hogy szinte kívülről látja és hallja magát, mintha nem is tudná, hogy kicsoda ő és folyton úgy érzi, hogy bármelyik pillanatban jöhet egy rosszul lét. Ez nem tudom mitől van, de a próbálkozások előtt soha nem volt ilyen panasza. És mintha olyan tompa lenne, előtte lényegesen aktívabb volt. Egyfolytában csak azt kérdezi, hogy mikor lesz már jól. (most convulexet, lamictalt és friziumot szedünk). Előtte volt levedia, lamolep, frontin.
    A másik kérdésem az lenne, hogy rivotrilt kezdtünk tegnap. Annyira aggódunk, mert erről nagyon sok rosszat hallottunk. 0,5- ösből 1-0-2 kell szednünk convulex és lamictal mellett. Hosszú távú szedésének milyen hatásai lehetnek? Mire számítsunk?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Kérdező!

    Kezelőorvosával beszéljék meg a problémát. A leirt gyogyszereknek lehetnek álmosságot, fáradtságot, szédülést... okozo mellékhatásaik,megkérdőjelezném négyféle antiepileptikum együttadásának szükségességét!
    Valoszinüleg a terapia ujragondolása jön szóba.

    Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tisztelt Főorvos Asszony! A kérdésem a következő:A férjem ha fekvés közben balra vagy jobbra…

    Tisztelt Főorvos Asszony!
    A kérdésem a következő:A férjem ha fekvés közben balra vagy jobbra fordul zuhanást érez és ha álló helyzetben hirtelen lehajlik szédül.Most lett kész egy teljes vérkép és minden rendbe van értem alatta a HDL,triglicerint és mindent.A furcsa az,hogy 2 évvel ezelőtt hasonlót éreztem én is sőt egyszer el is szédültem úgy,hogy leestem.Tudatomnál voltam ,nem zsibbadtam csak nem bírtam talpon maradni.Ez akkor is velem és most a férjemnél is a vérvétel után egy hétre következet be,mindkettőnknek megkékült a tű helye.
    Tisztelettel Balogh Ilona

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Balogh Ilona!

    A vérvételnek ehhez semmi köze, a kékülés azt jelzi, hogy valoszinüleg nem kellő ideig nyomták a helyét. Fül-orr-gégészt keressenek fel először.

    Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Fájdalom a gyomorszáj körül

    Tisztelt Doktornő!

    Hetek óta elég rosszul érzem magam. A tüneteim gyomor fájdalom, a torkom szorít, légzési nehézségek, a gyomor szájnál szúr. A tünetek néha nincsenek, néha úgy szédülök, alig látok. Egy hete voltam vérvételen, mindent rendben találtak, a pajzsmirigyem is rendben… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Réka!

    Panaszait szorongás okozhatja. Ha néhány kineziologiai oldás után panaszai nem csökkennek pszichoterapeuta javasolt.

    Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Migrénem van amit többféle gyógyszerrel próbáltak már kezelni (frontin, medazepam, teperin stb)…

    Migrénem van amit többféle gyógyszerrel próbáltak már kezelni (frontin, medazepam, teperin stb) de egy sem vált be. Most az orvos rivotrilt írt fel. Mindig is jó tanuló voltam, de mióta ilyen durván lesúlyt a migrén, depressziós is vagyok, valamint lehet h pánikbetegség kezd urrá lenni rajtam, romlottak a jegyeim. Lehetséges h a rivotriltól még tovább romlanak majd? Teljes csőd mostanában az életem. kilátástalan az egész...
    18⁄L

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Kérdező!

    A fenti gyogyszerek közül a Teperin alkalmazható bizonyos fejfájások kezelésére. Leirása alapján nem a fejfáfájás a vezető panasz. pszichiatert keressen fel.

    Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • T.doktornő agylágyulást miből lehet megállapitani, ha nem volt agyvérzés sem. gondolom csak…

    T.doktornő
    agylágyulást miből lehet megállapitani, ha nem volt agyvérzés sem.
    gondolom csak vérvételből nem , hanem röntgen , ct vizsgálat kell hozzá?
    köszönettel
    unoka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Unoka!

    A panaszok, tünetek nélkülözhetetlenek. Adott esetben szükséges lehet képalkotó vizsgálat.

    Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Jó Napot Kívánok! Nagypapámnak(84) 1,5 hónappal ezelőtt felírtak Contramal 50mg fájdalomcsillapítót…

    Jó Napot Kívánok!
    Nagypapámnak(84) 1,5 hónappal ezelőtt felírtak Contramal 50mg fájdalomcsillapítót 3*1 et, mert fájt a háta. Ezzel egyidőben enyhe hallucinációk léptek fel nála és alvászavar az idő múlásával egyre erősebb lett ez a hallucináció. A fájdalomcsillapítóra gondoltunk ezért elhagyta a szedését és rá másfél nappal megszűntek a hallucinációk. Előidézhet ez a gyógyszer ilyen mellékhatásokat? Előre is nagyon szépen köszönöm válaszát!
    Tisztelettel: Fülöp József

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Fülöp József!

    Idősebb korban főleg előfordulhat, ill. 3x50 mg-tol átmeneti zavartság, tájékozatlanság is. Lehetőleg kerüljék, inkább átmenetileg Algopyrint vagy Paracetamolt szedjen nagypapája, ill. helyileg rheumakrémeket vagy kenőcsöket használjanak.

    Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tisztelt Doktornő! Fülzúgás miatt neurologus kezel,aki egyben pszichiáter végzettségű orvos…

    Tisztelt Doktornő!

    Fülzúgás miatt neurologus kezel,aki egyben pszichiáter végzettségű orvos is.
    A szorongásomra 1mg Rivotril van kirendelve,ezenkivül a hallóközpontba lévő szerotonin szabályozásra Cipralex nevű gyógyszer (tehát nem depresszióra kapom)

    A zúgásra 2-szer 1 Chinotal,illetve Nootropil megemelve 2-2-0

    Az lenne a kérdésem Önhöz,hogy az SSRI antidepresszánsok miért válhatnak be a fülzúgás kezelésnél,a szerotonin-nak mi köze a halláshoz?

    Válaszát előre is köszönöm:János

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves János!

    A Cipralex fülzugás kezelésére az OGYI alkalmazási leirata alapján nem javallt. Minden továbbit kezelőorvosa tud elmondani.

    Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tisztelt Doktornő! Nem tudom,kérdésem a neurológia tágykörébe tartozik-e,de epilepsziás vagyok-bitemporális…

    Tisztelt Doktornő!
    Nem tudom,kérdésem a neurológia tágykörébe tartozik-e,de epilepsziás vagyok-bitemporális epilepszia(jó beállítva Trileptal,Lamictal este Rivotril 2mg)Évek óta jelentkezik,eddig kb. 2 havonta egyszer-még mielőtt ezt a gyógyszerkombinációt szedtem-a következő.
    Éjszaka arra ébredek(eddig kétszer történt,hogy éber állapotban kezdődött)hogy vacog a fogam,nagyon fázom,úgy érzem, ugrálnak a belső szerveim.Ilyenkor ágyból ki(nehezen teszem meg)zokni,plusz nadrág,hosszú ujjú pulcsi)lefekszem,magamra csavarom a paplant,és viszonylag nehezen alszom el,a lehető legkisebbre összehúzva magam. .Pár óra múlva arra ébredek,hogy izzadok,ilyenkor teljes ruhacsere.Ez mostanábam egyre gyakrabb,már szinte hetente 10 naponta jelentkezik,megpróbálok figyelni,előtte való nap semmi szokatlan nem történik.Egyszer előkaptam a lázmérőt,nem volt lázam.
    Mitől lehet?Összefügghet az epilepsziával?Miért szaporodhat a jelenség?10 éve mutatták ki az epilepsziát,nem emlékszem,mikor jelentkezett először ez az állapot.
    43 éves Adrienn

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Adrienn!

    Nem tudom mitől lehet,ill. mitől szaporodott meg e jelenség. Nem tartom valoszinünek az epilepsziával valo összefüggését. kezelőorvosával mindenképpen konzultáljon ezekről.

    Üdvözlettel: Dr Nagy Judit