A betegek kérdései (4175)

  • Tisztelt Doktornő! Hetek óta elég rosszul érzem magam. A tüneteim gyomor fájdalom, a torkom…

    Tisztelt Doktornő!

    Hetek óta elég rosszul érzem magam. A tüneteim gyomor fájdalom, a torkom szorít, légzési nehézségek, a gyomor szájnál szúr. A tünetek néha nincsenek, néha úgy szédülök, alig látok. Egy hete voltam vérvételen, mindent rendben találtak, a pajzsmirigyem is rendben működik.
    Félek, hogy történik valami velem, és nem tud segíteni senki. Jelenleg egyedül élek, a munkahelyemen is egyedül vagyok, a rokonaim messze.
    Azt szeretném Öntől kérdezni, hogy ez mind lehet a stressz és a szorongás miatt vagy lehet szervi problémám? Ön szerint keressek fel neurológust, jelenleg kineziológushoz járok, azaz egyszer voltam. Várom válaszát.
    Üdvözlettel:
    Réka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Judit Nagy

    Kedves Réka!

    Panaszait szorongás okozhatja. Ha néhány kineziologiai oldás után panaszai nem csökkennek pszichoterapeuta javasolt.

    Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Migrénem van amit többféle gyógyszerrel próbáltak már kezelni (frontin, medazepam, teperin stb)…

    Migrénem van amit többféle gyógyszerrel próbáltak már kezelni (frontin, medazepam, teperin stb) de egy sem vált be. Most az orvos rivotrilt írt fel. Mindig is jó tanuló voltam, de mióta ilyen durván lesúlyt a migrén, depressziós is vagyok, valamint lehet h pánikbetegség kezd urrá lenni rajtam, romlottak a jegyeim. Lehetséges h a rivotriltól még tovább romlanak majd? Teljes csőd mostanában az életem. kilátástalan az egész...
    18⁄L

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Judit Nagy

    Kedves Kérdező!

    A fenti gyogyszerek közül a Teperin alkalmazható bizonyos fejfájások kezelésére. Leirása alapján nem a fejfáfájás a vezető panasz. pszichiatert keressen fel.

    Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • T.doktornő agylágyulást miből lehet megállapitani, ha nem volt agyvérzés sem. gondolom csak…

    T.doktornő
    agylágyulást miből lehet megállapitani, ha nem volt agyvérzés sem.
    gondolom csak vérvételből nem , hanem röntgen , ct vizsgálat kell hozzá?
    köszönettel
    unoka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Judit Nagy

    Kedves Unoka!

    A panaszok, tünetek nélkülözhetetlenek. Adott esetben szükséges lehet képalkotó vizsgálat.

    Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Jó Napot Kívánok! Nagypapámnak(84) 1,5 hónappal ezelőtt felírtak Contramal 50mg fájdalomcsillapítót…

    Jó Napot Kívánok!
    Nagypapámnak(84) 1,5 hónappal ezelőtt felírtak Contramal 50mg fájdalomcsillapítót 3*1 et, mert fájt a háta. Ezzel egyidőben enyhe hallucinációk léptek fel nála és alvászavar az idő múlásával egyre erősebb lett ez a hallucináció. A fájdalomcsillapítóra gondoltunk ezért elhagyta a szedését és rá másfél nappal megszűntek a hallucinációk. Előidézhet ez a gyógyszer ilyen mellékhatásokat? Előre is nagyon szépen köszönöm válaszát!
    Tisztelettel: Fülöp József

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Judit Nagy

    Kedves Fülöp József!

    Idősebb korban főleg előfordulhat, ill. 3x50 mg-tol átmeneti zavartság, tájékozatlanság is. Lehetőleg kerüljék, inkább átmenetileg Algopyrint vagy Paracetamolt szedjen nagypapája, ill. helyileg rheumakrémeket vagy kenőcsöket használjanak.

    Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tisztelt Doktornő! Fülzúgás miatt neurologus kezel,aki egyben pszichiáter végzettségű orvos…

    Tisztelt Doktornő!

    Fülzúgás miatt neurologus kezel,aki egyben pszichiáter végzettségű orvos is.
    A szorongásomra 1mg Rivotril van kirendelve,ezenkivül a hallóközpontba lévő szerotonin szabályozásra Cipralex nevű gyógyszer (tehát nem depresszióra kapom)

    A zúgásra 2-szer 1 Chinotal,illetve Nootropil megemelve 2-2-0

    Az lenne a kérdésem Önhöz,hogy az SSRI antidepresszánsok miért válhatnak be a fülzúgás kezelésnél,a szerotonin-nak mi köze a halláshoz?

    Válaszát előre is köszönöm:János

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Judit Nagy

    Kedves János!

    A Cipralex fülzugás kezelésére az OGYI alkalmazási leirata alapján nem javallt. Minden továbbit kezelőorvosa tud elmondani.

    Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tisztelt Doktornő! Nem tudom,kérdésem a neurológia tágykörébe tartozik-e,de epilepsziás vagyok-bitemporális…

    Tisztelt Doktornő!
    Nem tudom,kérdésem a neurológia tágykörébe tartozik-e,de epilepsziás vagyok-bitemporális epilepszia(jó beállítva Trileptal,Lamictal este Rivotril 2mg)Évek óta jelentkezik,eddig kb. 2 havonta egyszer-még mielőtt ezt a gyógyszerkombinációt szedtem-a következő.
    Éjszaka arra ébredek(eddig kétszer történt,hogy éber állapotban kezdődött)hogy vacog a fogam,nagyon fázom,úgy érzem, ugrálnak a belső szerveim.Ilyenkor ágyból ki(nehezen teszem meg)zokni,plusz nadrág,hosszú ujjú pulcsi)lefekszem,magamra csavarom a paplant,és viszonylag nehezen alszom el,a lehető legkisebbre összehúzva magam. .Pár óra múlva arra ébredek,hogy izzadok,ilyenkor teljes ruhacsere.Ez mostanábam egyre gyakrabb,már szinte hetente 10 naponta jelentkezik,megpróbálok figyelni,előtte való nap semmi szokatlan nem történik.Egyszer előkaptam a lázmérőt,nem volt lázam.
    Mitől lehet?Összefügghet az epilepsziával?Miért szaporodhat a jelenség?10 éve mutatták ki az epilepsziát,nem emlékszem,mikor jelentkezett először ez az állapot.
    43 éves Adrienn

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Judit Nagy

    Kedves Adrienn!

    Nem tudom mitől lehet,ill. mitől szaporodott meg e jelenség. Nem tartom valoszinünek az epilepsziával valo összefüggését. kezelőorvosával mindenképpen konzultáljon ezekről.

    Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • MR vizsgálati leletem Kopony MR és Vénás MRA vizsgálat T1 súlyozott sagittalis,T2 icv,FLAIR…

    MR vizsgálati leletem Kopony MR és Vénás MRA vizsgálat
    T1 súlyozott sagittalis,T2 icv,FLAIR axialis, T2 sulyozott coronalis síkú diffusisos felvételek. A kérdésem az hogy az így végzett MR-ből kimutatható az SM vagy más fajta MR-t kell végezni ?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Judit Nagy

    Kedves Kérdező!

    Kimutathatók.

    Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tisztelt doktornő! Rtg leletem eredménye. A lordosis megtartott. Enyhén balra convex scoliosis.…

    Tisztelt doktornő! Rtg leletem eredménye. A lordosis megtartott. Enyhén balra convex scoliosis. L.iv-s.i.között a porcrések mérsékelten szükebbek. Fenti csigolyák pereme ventralisan enyhén megnyult. Mit jelentenek? Válaszát köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Judit Nagy

    Kedves Kérdező!

    Enyhe kopásos jelenségeket irnak le. Torna, uszás javasolt.

    Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Kedves Doktornő! Egy 3éves kislány anyukája vagyok. Elérkezett az óvoda kiválasztásának ideje.…

    Kedves Doktornő!

    Egy 3éves kislány anyukája vagyok. Elérkezett az óvoda kiválasztásának ideje. Külföldön élünk, viszont lenne lehetőségünk magyar óvodába vinni. Magyarul beszél, más nyelven nem. Mindenkitől azt hallom hogy a külföldi óvoda lenne a jobb választás, mert könnyen megtanulná a nyelvet, és hogy milyen jó lehetőség. Én azonban úgy érzem, hogy egy ekkora gyermeknek nem kellene még olyan jellegű akadályokkal küzdenie, mint ami egy külföldi óvodával járhat. Egy számára idegennyelvű környezetben úgy gondolom sokkal nehezebb dolga lenne mindenben. Az óvoda, új közösség éppen elég új kihívást, tanulnivalót tartogat, még a kommunikáció hiányával is küzdjön? Véleményem szerint egy külföldi óvoda gátat képezhet a gyerekben és nem úgy fejlődik, ahogyan a magyar oviba fejlődne a saját anyanyelvén. Számomra a legfontosabb hogy rendben beilleszkedjen, érezze jól magát, fejlődjön, tanuljon, szabadon, játszva, a többiekkel. Félek hogy a külföldi ovi csak visszafogná mindebben! Sokan furcsán néznek rám, amiért megfosztanám a gyerekem egy nyelv könnyebb megszerzésétől. Nagyon kíváncsi lennék a szakvéleményére.

    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Judit Nagy

    Kedves Kérdező!

    Nem dönthetek önök helyett, mindkét megoldás jó lehet. A magyar óvodára igaz amit mond, de más idegennyelven valo kommunikácio is fontos. Ha az idegennyelvü ovoda segiti gyermeke beilleszkedését mégis megfontolandó.

    Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • ugy értem hogy ha a vizsgálatoknál semmi eltérést nem talált akkor agydaganatonm talán nincs.ami…

    ugy értem hogy ha a vizsgálatoknál semmi eltérést nem talált akkor agydaganatonm talán nincs.ami volt rajtam belsö remegés meg gyengeség idegi alapon volt.meg most a zsibbadás is.attol lehet.mert attol voltam ki idegileg mikor elmentem hogy minden féle betegséget beképzeltem akkor magamnak hogy atol van.és igy szorongás is volt rajta.persze ez már elmulott.most csak a zsibbadás van tegnap ota rajtam.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Judit Nagy

    Kedves Kérdező!

    Igen , panaszai mögött nagy valoszinüséggel szorongásos problémák állnak, amelyek jelenleg agydaganat miatti félelemben jelentkeztek.Pszichologust keressen meg, ha lehetősége van rá.

    Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • akkor az azt jelenti hogy idegi alapon van a betegségem.nagy valoszinüséggel?

    akkor az azt jelenti hogy idegi alapon van a betegségem.nagy valoszinüséggel?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Judit Nagy

    Kedves Kérdező!

    Nem tudom értelmezni kérdését.

    Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • még annyit szeretnék kérdezni hogy a neurologus.minden féle müszer nélkül megtudja mondani pl…

    még annyit szeretnék kérdezni hogy a neurologus.minden féle müszer nélkül megtudja mondani pl ha agydaganat van.mert csak alap vizsgálatokat csinált velem.járás pl.szemem nézte.meg ilyenek.azért kérdezem mert akkor nem idegeskedek az miatt hogy zsibbad mindenem.vagya gyogyszerekmellékhatása lehet?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Judit Nagy

    Kedves Kérdező!

    A vizsgálattal azt tudja megmondani, hogy szervi idegrendszeri eltérésre utalo jel van-e, ha igen, a tünetek alapján megkeresi a müködészavar helyét, lokalizácioját, ill. ezek alapján bizonyos betegségeket felvet, vagy kizár. Ha neurologiai eltérést nem talált, ill. neuropszichologiai eltérést sem, ugy nagy valoszinüséggel neurologiai betegsége sincs.

    Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tisztelt Doktornő! Kb. másfél hete szemkörnyéki fájdalmam van, ami a halántékomba sugárzik,…

    Tisztelt Doktornő!

    Kb. másfél hete szemkörnyéki fájdalmam van, ami a halántékomba sugárzik, általában a délutáni órákban jelentkezik (nem midennap) és alvással, pihenéssel javul. Tompa fájdalomnak modanám. Szemészeti leleteim mind negatívok (látótér, OCT, szemnyomás stb). Látásprobláma nincsen.
    Lehet ez valami komoly dolog?Nagyon aggódom.
    Köszönöm válaszát, Zita

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Judit Nagy

    Kedves Zita!

    Bizonyos fejfájástipusnak lehetnek a tünetei. Neurologust keressen fel, ilyen irányu kivizsgálása, labor... javasolt.

    Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Kimerültség nem lehet ithol vagyok nem dolgozok sehol.mitöl lehet még a zsibbadás.gyenge nem…

    Kimerültség nem lehet ithol vagyok nem dolgozok sehol.mitöl lehet még a zsibbadás.gyenge nem vagyok.csak izgulok mert az eggyik ismerösöm most halt meg kisagydaganatba és állitolag semmi tünete nem volt.39 volt.én 34 vagyok.és félek töle.mert már mindent kivizsgáltak csak azt nem.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Judit Nagy

    Kedves Kérdező!

    Mint emlitette volt neurologusnál, aki vizsgálat után észleli, ha bármilyen neurologiai eltérés található önnél. Ha nem talált, az minde3nképpen pozitivan értékelhető. Ha panaszai továbbra is fennállnak menjen vissza kontroll vizsgálatar.

    Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tisztelt dokto nö!Azzal a kérdéssel fordulok önhöz.hogy egy honapja hogy gyengének érzem a lábaimat…

    Tisztelt dokto nö!Azzal a kérdéssel fordulok önhöz.hogy egy honapja hogy gyengének érzem a lábaimat és a kezemet.és belsöremegés van rajtam,külömbözö vizsgálatokon voltam már.nem találtak semmit.ideggyogyásznál is voltam irt gyogyszert szedem is.a gyengeség lement a lábamrol.de a remegés még megvan.sött most elkezdettzsibbadni a kezem és a nyakam meg a fejem.más tünetem nincs.a terhelést birom.ez utalhat agydaganatra.közba a fülembe is beleszur.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Judit Nagy

    Kedves Kérdező!

    Nem merül fel agydaganat, inkább kimerültség. Részleteiben neurologusával beszélje meg, ő ismeri a vizsgálati statuszát.

    Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tisztelt Doktornő! 37 éves nő vagyok. Évek óta küzdök kisebb-nagyobb pszichés problémákkal, könnyen…

    Tisztelt Doktornő! 37 éves nő vagyok. Évek óta küzdök kisebb-nagyobb pszichés problémákkal, könnyen és nagyon bepánikoló, hipochondriára hajlamos személyiség vagyok. Az elmúlt hónapokban sok negatív stressz ért, ezért ismét egy "rosszabb" periódusomat élem, most azonban először pszichoterápiára is járok, ami nagyon jó és úgy érzem, sokat segít. Emellett szorongásaim oldására antidepresszánst és egy enyhe nyugtató gyógyszert írt fel a pszichiáter, amiket kb. másfél hónapig szedtem rendszeresen (a nyugtatót összességében hosszabb ideig, de időszakosan). Azonban időközben bizarr izomrángásaim jelentkeztek, nappal testszerte apró bőr alatti rángások (karban, combban, derékban, száj szegletében, szem alatt ... stb.), valamint elalváskor és reggeli ébredéskor kifejezett, ízületet is megmozdító, akaratlan lábrángás, karrángás, vállrángás, csípőrángás ... stb. Minden rángást olyan érzés is kísér, mintha hirtelen "áram ütne meg" vagy "villám csapna belém", szinte összerezzenek. Emiatt az antidepresszánst leállította az orvos (jelenleg 2 hete nem szedem) és ma voltam ismét kontrollon, de mivel a tüneteim megmaradtak, ezért a nyugtató hatású gyógyszert is leállította. Mától kezdve 2 hétig semmiféle gyógyszert nem szedhetek be és a tüneteimnek el kell múlnia a pszichiáter szerint, ha nem, akkor neurológushoz irányított. Jelenleg a nappali bőr alatti, apró izomrángásaim ritkultak, az elalvási és ébredési végtagrángásaim inkább talán fokozódtak (pl. reggel lényegében fent vagyok már, csak még csukva a szemem, fekszem az ágyban és pihenek, míg egyszer csak ránt egyet a vállam vagy a kézfejem vagy a lábfejem, vagy ha mégis félálomban vagyok még, felriadok és teljesen felébredek egy-egy ilyen akaratlan rángásra, ez az esti elalvásnál is így történik) és még pár napos, új tünet, hogy nappal, ébrenléti állapotban, de kizárólag nyugalomban (ülve, fekve) a lábujjaim enyhén meg-megmozdulnak, rándulnak vagy egyszer a kezem hüvelykujjánál is előfordult hasonló érzés, de olyan is van, hogy érzem az apró összerándulást pl. a kézfejemben, de nem látom. Összességében nappal, ébrenléti állapotban, de kizárólag nyugalomban sokszor érzem mostanában, hogy nehezemre esik nyugodtan, "mozdulatlan" maradni, úgy érzem, hogy mindjárt "rángógörcsöt" kapok, de szerencsére még nem történt meg. :) Gyógyszermellékhatásra gondolt az orvosom, mivel korábban még ilyet nem tapasztaltam, de az antidepresszánst már 2 hete nem szedem és szerinte csak elalváskor "normális" az akaratlan végtagrángás, reggeli ébredéskor vagy bármikor máskor nem, ahogy a többi általam érzett izomrángás sem. Ma megkérdezte, hogy volt-e a családomban esetleg Huntington kóros, mondtam, hogy még eddig soha senkinél ez a betegség nem fordult elő, akkor szerinte talán tényleg "csak" pszichés dolog lesz. Azonban én már azóta mindenfélét elolvastam erről a betegségről a neten (többek között azt is, hogy néha előfordul családi halmozódás nélkül is!) és most teljesen ki vagyok készülve! Bocsásson meg, hogy levelem ilyen hosszúra sikerült! Kérem segítsen és írja meg nekem, hogy Ön mit gondol a fenti tünetekről, mit tegyek? Pszichés alapon nem "produkálhat" az ember hasonló tüneteket? Van egy 4 éves kisfiam is és ugye egy öröklődő betegségről beszélünk. :( Megpróbálok megnyugodni és nem gondolni a legrosszabbra. Előre is köszönöm szíves válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Judit Nagy

    Kedves Kérdező!

    Nagy valoszinüséggel antidepresszáns mellékhatásról van szó, felejtse el a Huntington-kórt,ahol elsősorban nem finom rángások, hanem a végtagok dobálo mozgása jellemző sok egyéb tünet mellett.Rövidesen a panaszainak rendeződnie kell.

    Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tisztelt Doktornő! Kb.1 hete jött ki rajtam,hogy a nyakamat oldalra,előre-hátra,meg pl.kis le-és…

    Tisztelt Doktornő! Kb.1 hete jött ki rajtam,hogy a nyakamat oldalra,előre-hátra,meg pl.kis le-és előrehajolásnál is fájlalom,továbbá ropog is eléggé,amit előtte nem vettem észre,de most eléggé.Zenész vagyok,sokat gyakorlok zongorát,lehet,ez váltotta ki.. Mert nem alvás után,hanem egyik nap délután felé kezdtem ezt érezni. Próbáltam tornáztatni,de nagyon nem tett jót neki.
    Mit kezdjek vele? Eddig még sosem jártam így,most meg még a fejem súlyát is érzem kellemetlenül.Nem tudom pontosan,de a nyak-fej rész két oldalán(fültőtől is) érzékeny a mozgatásokra,azonban a vállaim környékén is érzem.

    Üdv: Szandi(22év)

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Judit Nagy

    Kedves Szandi!

    Néhány napig pihentetni kellene, fekve alátámasztani, rheuma kenőcsökkel kenheti vagy használhat az adott területre Flektor tapaszt. javasolt még izomlazitoként 2-3x150 mg Mydeton, ill 2x1 cataflam. Ha néhány nap alatt nem javul, háziorvosát keresse fel.

    Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Kedves Doktornő! Tavaly tavasz végén zsibbadás és lábujj mozgásképtelenség miatt mentem orvoshoz,…

    Kedves Doktornő!

    Tavaly tavasz végén zsibbadás és lábujj mozgásképtelenség miatt mentem orvoshoz, ahonnan MR vizsgálatra küldtek SM gyanúval, ami szerencsére negatív lett. A tünetek nyár elejére teljesen, maguktól meg is szűntek.
    Most azonban újabb furcsa dolgot vettem észre. A combomon, a térd felett, az egyik lábamon egy foltban sokkal kevéssé érzek, mint máshol. Epilálás közben vettem észre a napokban, kevéssé fájt. Érzek vele, érintést, fájdalmat, hideget és meleget is, csak sokkal kevéssé.
    Ezt mi okozhatja? Lehet köze a tavalyi tünetekhez?

    Köszönöm szépen a válaszát.
    Böbe

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Judit Nagy

    Kedves Böbe!

    A comb egyik érzőidegének a kérosodása állhat fenn, okozhatja tartási probléma, gerincpanaszok....ha nem szünik 2x1 caps Milgamma N mellett, neurologust keressen fel.

    Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tisztelt Doktornő!2 éve szédülök már.Voltam kardiológián,laborban,hallásvizsgálaton,ahol vizet…

    Tisztelt Doktornő!2 éve szédülök már.Voltam kardiológián,laborban,hallásvizsgálaton,ahol vizet fecskendeztek a fülembe,sehol nem találtak eltérést,neurológián is voltam,csak megvizsgált,csukjam be a szemem érintsem meg az orrom stb.....Kérdésem lenne,hogy a szédülés délelőtt erősebb,imbolygó érzés,néha magas pulzussal,és ritkán zavaros a látásom is.Imbolygó a szédülésem,felálláskor,hirtelen helyzetváltoztatáskor rosszabb,a vérnyomásom mindig jó.Kérdésem lenne ,mitől lehet ez a szédülés,akár agydaganat is lehet?A labor kimutatnáa az agydaganatot?Válaszát köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Judit Nagy

    Kedves Kérdező!

    Minden szakmában igy a neurologiaban is a fizikális vizsgálat alapvető, ennek része pl az orr-ujjhegy proba, ami bármilyen egyszerünek tünik is, de szakember az eredményből következtetést tud levonni. Ha statusa negativ, ugy komolyabb központi idegrendszeri betegség nagy valoszinüséggel kizárható, ha a vesztibularis vizsgálata is negativ, ugy fülészeti, periférias idegkárosodás sem áll fenn. Tehát agydaganat sem valoszinü! Lehet mögötte kimerülés, stressz....szedjen MagneB6-ot ill Betsercet, ha nem javul ismételt neurologiai vizsgálat javasolt.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tisztelt Doktornő! 26éves lány vagyok. Problémám elég rosszul hangzik, azonban mivel másfél…

    Tisztelt Doktornő!

    26éves lány vagyok. Problémám elég rosszul hangzik, azonban mivel másfél éve rengetek vizsgálaton estem át, amik negatívak lettek, így bízom benne, hogy az akkori tortúra után már nem kell a legrosszabbaktól tartanom.

    Másfél éve kezdődött az egyoldali nyilalló fejfájásom, fent a koponyámnál mindig ugyanott baloldalt. A nyilallások után a pupillám is túl reagál (kicsit tágabb lesz,mint a jobb,de visszaáll), az arcomon egy grimasz szerű keletkezik, mintha ezen a bal oldalon a szám sarkát grimaszban felhúznám, a szemöldököm felett pedig a csont nyomásra nagyon érzékeny. Ezek a tünetek azóta is időről időre előjönnek, de fél év szinte kimaradt,most újra kezdődött. Anno ismételt koponya MRI MRA vizsgálatokon átestem, laboron, szemészeten, fül-orr gégészeten,neuroophtalmológián. Minden negatív. Több neurológus is látott Győrben, Pesten. Se daganat,se értágulat, se TIA-ra, STROKE-ra utaló eredmény. A tünetek kb 1 hónapig fenn szoktak állni. A stressz ront rajta. Tekintettel a bal arcfélen érzett grimaszra, vmi latin betegségnevet mondott akkor a neurológus, hogy elképzelhető,hogy egy kezdődő nem tudom mi... A témában újra és újra böngészek neten.

    Az lenne a kérdésem, ezek alapján mi lehet ez? Az arcidegzsába például nyilalló fejfájást is okozhat? Viszont az arcomba nem nyilall.szemöldökcsontomnál érzékeny nyomásra.

    Köszönettel:
    26 éves lány

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Judit Nagy

    Kedves Kérdező!

    Nem tudom, mire gondolt a kollega.ezt tőle kell megkérdezni. A fejfájás egyik formájának tartom panaszát, ami időlegesen jelentkezik. A neurolgiára jellemző a hirtelen éles nyilalló fájdalom, ami szünik, majd ismétlődik.

    Üdvözlettel: Dr Nagy Judit