A betegek kérdései (4174)

  • Kedves Doktonő! Az a problémám, hogy mostanában nagyon sokat idegeskedek, szinte a nap 24…

    Kedves Doktonő!

    Az a problémám, hogy mostanában nagyon sokat idegeskedek, szinte a nap 24 órájában. Sokszor előfordul, hogy nem jut eszembe pl egy tárgy neve, ha ránézek egy kutyáras, akkor nem jut hirtelen eszembe, hogy az egy kutya. Ha éjszaka felriadok álmomból, akkor olyan, mintha nem tudnék megszólalni, beszélni. Fejemben rossz gondolatok vannak.Nagyon megvagyok ijedve. Ez a sok idegeskedés miatt lehet?

    Köszönettel: Zsófia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Judit Nagy

    Kedves Zsófia!

    Állandó, tartos feszültségtől lehet, szervezze át a lehetőségekhez képest az életét, legyen ideje kicsit lazitani is. Ha nem javul, pszichiatriat keressen fel.

    Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Köszönöm válaszát, és mélységes tiszteletem,hogy a szabadidejét áldozza ránk. :)))

    Köszönöm válaszát, és mélységes tiszteletem,hogy a szabadidejét áldozza ránk.
    :)))

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Judit Nagy

    szivesen. üdvözlettel: N.J.

  • Tisztelt Doktornő. Problémám egy hónapja kezdődött. A homlokom közepén,pontosabvan a szemöldököm…

    Tisztelt Doktornő.

    Problémám egy hónapja kezdődött.
    A homlokom közepén,pontosabvan a szemöldököm között érme nagyságú területen állandó zsibbadást érzek.Nincs kiváltó oka jön és megy.3hétig állandó kézzsibbadással keltem (jobb kéz).Most a kézzsibbadás eltünt teljesen,de a homlokomban ez a furcs érzés mindennapos és egyre zavaróbb.
    27 éves nő vagyok.Arra gondolok,h kimerült vagyok, vagy nem eszek rendesen.
    Próbálok mindenre odafigyelni :evés, folyadék ,alvás.
    Lehet ennek a hátterében valami komoly?Igazából mintha az izom fájna.Homlok izom fájdalom.
    Létezik ilyen?
    Köszönöm válaszát.

    Petránczky Panka.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Judit Nagy

    Kedves Petránczky Panka!

    Leirt panasza nehezen magyarázhato neurologiai betegséggel, javaslt orr-melléküreg felvétel készitése gyulladás kizárására, addig is javasolt melegitése, sollux lámpa használata.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tisztelt Dr nö! Spondylolysis es spina bifida van az utolso agyeki csigolyamon.Ehez tarsul allando…

    Tisztelt Dr nö! Spondylolysis es spina bifida van az utolso agyeki csigolyamon.Ehez tarsul allando enyhe derekfajasom.Kerdesem mi betegseg megoldasa?Reuma es idegsebesz orvosok azt mondtak ez nem olyan dolog amivel nagyon foglalkozni kene.Nekem vannak ketsegeim,mert mar vagy 4honapja erzem hogy faj a derekam.Mi lenne a teendo?Koszonom.Laszlo.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Judit Nagy

    Kedves László!

    Ma már a spina bifidának nagyobb jelentőséget nem tulajdonitunk, hajlamosithat derékfájásra, de érdemi fájdalmat közvetve nem okoz. Jelzi gerincének gyenge pontját, müteni vétek lenne. Tornával uszással erősitse magát.

    Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Jó napot kívánok! Tisztelt Doktornő? Panaszaim szeptemberben kezdődtek: mindkét vállba,…

    Jó napot kívánok!

    Tisztelt Doktornő?

    Panaszaim szeptemberben kezdődtek:
    mindkét vállba, karba ,hát közepére súgárzó fájdalom, kar behajlitásánál kis ujj és középső ujj zsibbad, néha talpam és az ujjak tövénél, között, fellett is zsibbad.
    Voltam azota kétszer nyaki gerinc mr-en de a panaszaimat indokló elváltozást nem mutat.
    Ma voltam neurologián és jövőhéten bekell feküdnöm gerincfolyadék vételre, mert felmerült az SM gyanúja.
    Azt szeretném megkérdezni, hogy a gerincfolyadék levétel az biztonságos, nem marad szövödmény?
    Illetve a panaszaimat valóban okozhatja az SM?
    Mert a panaszaim terhelés után jelentkeztek(konditerembe jártam), illetve terhelés mellett rosszabbodot, és most is mozgás, nyújtás után erősödik, pihenés után ennyhül.
    26 éves vagyok.

    Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Judit Nagy

    Kedves Kérdező!

    A gerincviz vétele biztonságos, nyilván gyakorlott szakember végzi, általában az ágyéki gerinc also szakaszán történik, itt már nincs gerincvelő.
    Leirása alapján inkább mozgásszervi eredetünet tünik, a vizsgálatot kérő orvos panaszai és neurologiai tünetei birtokában vethette fel ezt a diagnozist, a leirtak alapján sem igazolni sem kizárni nem tudom.Estleg beszélje meg az osztályos orvossal a panaszokat, ill. tüneteket.

    Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tisztelt Doktornő! Körülbelül 1 hete vannak szédüléses panaszaim, ehhez hányinger is társul.…

    Tisztelt Doktornő!
    Körülbelül 1 hete vannak szédüléses panaszaim, ehhez hányinger is társul. Mindennap jelentkezik! Előfordulhat-e, hogy vírusfertőzés okozza ezeket a panaszokat? Ugyanis előtte hasfájásom, hasmenésem is volt, de már elmúlt. Összefüggésben lehetnek-e ezek?
    KÖszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Judit Nagy

    Kedves Kérdező!

    Igen. Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tisztelt Doktornő! Kb. egy héttel ezelőtt történt, hogy éjszaka arra ébredtem nem kapok levegőt,…

    Tisztelt Doktornő!

    Kb. egy héttel ezelőtt történt, hogy éjszaka arra ébredtem nem kapok levegőt, köhögéssel jöttem helyre. Ez még egyszer megtörtént. Tegnap pedig egész éjszaka fent voltam, mert mikor éppen álomba szenderültem volna vmi mindig felébresztett. Néha úgy éreztem egy-egy erősebb szívdobbanás, néha úgy hogy kimaradó légzés miatt. Elmentem reggel a háziorvoshoz, aki megvizsgált és magas pulzust állapított meg. Felírta a Nevostens nevű gyógyszert felet reggelente. Szerinte szorongásról van szó, de kaptam időpontot kardiológiára, jó sokára. Tényleg nagyon szorongó és hipochonder vagyok.

    Nagyon megijedtem, mert azt olvastam , hogy az agytörzs betegségei tudnak ilyeneket mutatni. Úgy érzem, hogy alváskor az agyam nem \\"küldi\\" az üzenetet a légzéshez.nappal elvagyok, nem érzem ezt, bár tény, hogy mindig szorongok vmin.Milyen tünetei vannak az ilyen betegségnek?
    Félek...
    Köszönettel
    Andrea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Judit Nagy

    Kedves Andrea!

    Az agytörzsi problémák sulyos neurologiai tünetekkel járnak, pl . tudatzavarral. Nagy valoszinüséggel szorongás okozza panaszait. Tanuljon meg relaxalni, sétáljon sprtoljon, jogázzon...- feltehetően kardiologiai eltérése sem lesz.

    Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tisztelt dr nő! olyan problámamám van hogy egy hete a fejem az orromnál fáj és nyomást érzek…

    Tisztelt dr nő!

    olyan problámamám van hogy egy hete a fejem az orromnál fáj és nyomást érzek ott nem mulik el akarmit csinálok remeg mindkét kezem és a tárgyaknak mellé nyulok pedig látok apro mozdulatokra képtelen vagyok 36. éves vagyok . nagy a baj dr nő ? köszönöm előre is egy anyuka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Judit Nagy

    Kedves Anyuka!

    Mielőbb keresse fel háziorvosát!!!

    Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Kedves Judit! Három gyermekem van, a kettő nagyobb 3 év 5-6 hónap között szoktak le a pelenkáról.…

    Kedves Judit!

    Három gyermekem van, a kettő nagyobb 3 év 5-6 hónap között szoktak le a pelenkáról. Ők áprilisban születtek, volt idejük az ovi kezdés előtt. A harmadik viszont szeptemberi, így már májusban, 2,5 éves korában nekikezdtünk a leszoktatásnak. Nem erőszakoskodtunk, szorgalmasan mostam a bugyikat, szőnyegeket. Augusztus végére szépen alakult a helyzet, megkezdtük az ovit. Ekkor még az éjszakai pelenkát nem hagytuk el. Az oviban viszont a kaki talán csak egyszer került wc-be, és a pisi is gyakran bemegy. Talán 4-5 alkalommal volt, hogy nem várt mosni való csomag a polcon. Itthon nagyon ügyes, van, hogy csak kiabál az emeletről, hogy bilibe kakilt, és a pelenka is rendszerint szárazan került le róla reggel. Mostanában viszont romlik a helyzet, a kaki egyre gyakrabban a bugyiba megy, most már nem is szól, hogy szedjem ki. Ha ráültetem a wc-re belepisil, de ha kicsit többet iszik lazán bepisil. Nem tudom, hogy segíthetnék rajta, az oviban kedvesek és türelmesek vele. Én már bánom, hogy túl korán elkezdtük a leszoktatást, de mindenképp mennem kellett vissza dolgozni, el kellett kezdeni az ovit. Szerintem idegrendszeri fejlettség már kialakult, látszik a kis arcoskáján, mikor tudatosan pisil, egyszerűen nem akar a wc-re szokni.

    Tanácsait előre is köszönöm: Orsi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Judit Nagy

    Kedves Orsi!

    Speciális tanácsot , ami hirtelen megoldja a problámájukat látatlanban nem tudok adni. Biztato, hogy otthon jol alakulnak a dolgok, még ha némi visszaeséssel is. Nem igazán jo, hogy a kicsinek mindenképpen teljesiteni kell, ha néhány héten belül nem alakul, gyermekpszichologust keressenek fel.

    Üdvözlettel: Dr nagy Judit

  • Tisztelt Doktornő! 26 éves férfi vagyok, néhány hete vettem észre, hogy ha hátul a fejem bal…

    Tisztelt Doktornő!

    26 éves férfi vagyok, néhány hete vettem észre, hogy ha hátul a fejem bal alsó részét, egy ponton nyomás éri fáj. Olyan mintha egy ér fájna a fejemben.
    Ön szerint mi lehet a probléma?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Judit Nagy

    Kedves Kérdező!

    Nem tudom látatlanban. Valoszinüleg valamilyen izom tapadási pont. Háziorvosát keresse fel.

    Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tisztelt Doktornő! Végső elkeseredésemben fordulok Önhöz. 23 éves nő vagyok és 3 hónapja monoton,…

    Tisztelt Doktornő!

    Végső elkeseredésemben fordulok Önhöz. 23 éves nő vagyok és 3 hónapja monoton, állandó derék ⁄ hát fájdalommal küszködök, ami a lábamba, és az alhasamba sugárzik. A gerincem mellett a jobb oldalamon, a hátam közepén, ha megnyomok egy pontot, éles, szúró fájdalmat érzek az állandó monoton fájdalom mellett. Voltam ultrahangon, neurológián, reumatológián, vérvételen, nőgyógyásznál, gerinc röntgenen ( betekintő röntgen ) és sehol nem állapítottak meg semmit. Kértem beutalót MRI -re, de azt mondták, várjak még. El vagyok keseredve, ezért fordultam Önhöz! Mi lehet a probléma? 8 éve intenzíven sportolok, de 3 hónapja abbahagytam a fájdalmaim miatt, azóta semmit nem csinálok.
    Válaszát és segítségét előre is nagyon köszönöm!!!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Judit Nagy

    Kedves Kérdező!

    Ha gyöki tünete nincs, nagy valoszinüséggel nem gerinc eredetü a fájdalmai, ezt vizsgálat után lehet megitélni. Alhasba sugárzo fájdalmat az also háti gerincproblémák is okozhatnak, ha ilyen tekintetben minden lelet negativ, nögyogyászati és urologiai vizsgálata jön még szoba.- ill kontroll vizsgálattal követni panaszai, tüneteit.- intenziv sportolás mellett lehet izomhuzodás, masszázzsal probálja lazitani.

    Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tisztelt Doktornő! Kisfiamat közel 4 éves korában, tavaly nyáron diagnosztizálták pervazív…

    Tisztelt Doktornő!

    Kisfiamat közel 4 éves korában, tavaly nyáron diagnosztizálták pervazív fejlődési zavarral. Integrált oviba jár, már 3 éves kora óta, de közben oviváltás történt, októbertől máshova jár. Most szeptemberben volt 4 éves.
    Nagyon jók az értelmi képességei, a nyáron megtanult olvasni, számol, rengeteg információja van, amiket rendszerbe is tud foglalni, érti az összefüggéseket, beszédértését felmérve korának megfelelőnek tartották.
    Ami gond nála, hogy szociális kapcsolatai fejletlenek, az oviba nem szívesen jár. Szorong is, ahogy én látom, kérdezget a gyerekekről, de nem kezdeményez náluk, és ha közelednek felé, sem nagyon tud reagálni. Vannak merevségei, és beszéde is mostanában lódult meg, noha magától indult be viszonylag időben (háromévesen mondatokban beszélt), pl. egyes számot most kezdett használni, mostanra alakult ki nála az én használata. Egyébként sokat beszél, de főleg kedvenc témáiról, ami őt érdekli, másról nehezen.
    Sokféle fejlesztésre járunk, és mostanában sajnos felerősödtek a viselkedésproblémák. Dobál, nincs türelme semmihez, nagyon hamar indulatos lesz, sokat hisztizik. Félek, hogy hiperaktivitás is felmerül nála.
    Fejlesztőivel konzultálva arra jutottunk, hogy kicsit vissza kell vennünk a tempóból, mert valószínűleg nagyon leterhelt. Ön szerint van-e remény, hogy lenyugszik kissé, vagy már ebbe kell beletörődnünk?
    Kétségbe vagyunk esve, mert ezidáig nem volt ilyen mértékű ingerültség, robbanékonyság nála. Ha belegondolok, ősztől sok foglalkozás kezdődött és az ovi is, talán most jön ki rajta a feszültség, hogy úgy mondjam?
    Azt olvastam, a kritikus időszak az autista gyerekeknél a 3-5 éves kor, ez igaz lehet? Nálunk ez a 4 éves kor volt a vízválasztó, ahogy látom.
    Köszönöm előre is válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Judit Nagy

    Kedves Kérdező!

    A pervaziv zavar egyik tünete lehet az indulatosság, az indulatkezelés problémája.Elképzelhető, hogy a sok fejlesztés, sokféle foglalkozás megterhelte kisfiát. A fejlesztéseket egyénileg kell elbirálni, összeállitani ,előfordulhat, hogy az addig jol menő tevékenységek, foglalkozásokon -többnyire átmenetileg- kevésbé teljesit, nehezebben vonhato be....
    Remélhetőleg ez átmeneti, mindenképpen bizzanak kisfiukban. Kellő türelemmel, kitartással meg fogják azt a tevékenységet, fejlesztési formát, viselkedésformát találni, amivel sikeres felnőtt nevelhető belőle.

    Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • jo estét T.dr.nő!az lenne a kérdésem hogy néha vannak napok de ez el szokott mulni van mikor…

    jo estét T.dr.nő!az lenne a kérdésem hogy néha vannak napok de ez el szokott mulni van mikor a combomba,vagy a tricepsz izmom rángani sokot azt szeretném kérdezni hogy ez mitől lehet őn szerint?mit lehet erre szedni?válaszát előre is kőszőnőm t.dr.nő.üdv.zsolt

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Judit Nagy

    Kedves Zsolt!

    Lehet ártalmatlan, de lehet idegkárosodás jele. Ha panaszai fokozodnak, háziorvosát keresse fel.

    Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tisztelt Doktor Nő! Köszönöm megtisztelő válaszát, minél előbb felkeresem kezelőorvosomat. Tisztelettel:…

    Tisztelt Doktor Nő!

    Köszönöm megtisztelő válaszát, minél előbb felkeresem kezelőorvosomat.


    Tisztelettel: a reménykedő Óvó néni.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Judit Nagy

    Kedves Reménykedő Óvó Néni!

    Szivesen. üdvözlettel: N.J.

  • Tisztelt Doktornő, Nagyon kedves, köszönöm szépen a válaszát, megnyugodtam. További szép…

    Tisztelt Doktornő,

    Nagyon kedves, köszönöm szépen a válaszát, megnyugodtam.

    További szép estét,
    Anikó

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Judit Nagy

    Kedves Anikó!

    Örülök, ha segithettem. üdvözlettel: N.J.

  • Kedves Doktornő, Nem olyan komoly kérdéssel fordulok Önhöz, ám számomra mégis nagy horderejű…

    Kedves Doktornő,

    Nem olyan komoly kérdéssel fordulok Önhöz, ám számomra mégis nagy horderejű döntést jelent a következő dolog. Külföldön élünk, a párommal otthon magyarul beszélünk. Azt olvastam, hogy ha a gyermek a bölcsiben nem tud kommunikálni az adott ország nyelvén (itt németül), pszichésen összezavarodik. Ha pedig én egyszer beszélek neki magyarul egyszer meg németül, akkor meg aztán végkép káosz lesz a kobakjában. Hogyan tudnék neki segíteni megtanulni az alapokat németül anélkül, hogy az önbizalmában kárt tennék? Kössem a németül beszélést egy bizonyos tevékenységhez, meg a magyarul beszélést is?

    Elnézést ha ez nem is igazán pszicsoterápiás kérdés, de hátha állást tud foglalni ilyesmiben is.

    Előre is köszönöm a válaszát.

    Üdvözlettel,
    Anikó

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Judit Nagy

    Kedves Anikó!

    Mint magánember tudok válaszolni, nem ismerem a megfelelő szakemberek által javasolt álláspontot. Miután a kicsi most tanul beszélni, hagynám a dolgokat a maguk utján, a bölcsiben rövid idő alatt megtanulja a német szavak jelentését, otthon pedig nyugodtan beszéljen magyarul.Aztán leht, hogy otthon is időnként németül fog megszolalni, de rövig időn belül a kicsi megtalálja a megfelelő megoldást.
    Csak zárójelben jegyzem meg, a felnőttek fejében könnyebben keletkezik káosz, a kicsiknek mind az már természetes, ami a felnőttnek még nem.

    Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tisztelt Doktornő! Tanácsát szeretném kérni, abban , hogy a férjem az utóbbi időben úgy érzi…

    Tisztelt Doktornő!

    Tanácsát szeretném kérni, abban , hogy a férjem az utóbbi időben úgy érzi , hogy" gyulladásban vannak az agysejtjei", nem a szokványos fejfájás .A munkahelyén sok a stressz,nagy a nyomás.
    Mit tanácsol ? ( a munkahelyváltásom kívül)Van valami vitamin amit szedhetne?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Judit Nagy

    Kedves Kérdező!

    A leirtaknál többet kellene tudnom, mielőtt bármit tanácsolnék. Háziorvosát keresse fel, valoszinüleg kimerültség áll panaszai mögött.

    Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tisztelt Doktor Nő! Minden problémám a nagy lábujjam zsibbadásával kezdődött.Sajnos ez a zsibbadás…

    Tisztelt Doktor Nő!
    Minden problémám a nagy lábujjam zsibbadásával kezdődött.Sajnos ez a zsibbadás átterjedt az egész lábfejemre mind a két lábamon, sőt tovább a lábszáramba. erős fájdalmakkal.Most már mind a két kezemben is kialakult. Voltam neurológusnál,aki szenzoros polineuropáthiát állapított meg, és kétszer egy szem milgammát kell szednem.Ez a múlt év decemberében történt meg. Kérdésem a következő lenne: mennyi ideig kell szednem ezt a gyógyszert, hogy hatása legyen?ha egyáltalán segít. egyre többször kell fájdalom csillapítót bevennem, hogy dolgozni tudjak.Van e más gyógyszer esetleg ami segítene? Akúpunkturával lehet e segíteni ezen a betegségen? Szerencsére nem vagyok cukorbeteg, és nem tudom, hogy mi válthatta ki ezt a betegséget. A Doktor nő azt mondta, hogy három hónap múlva találkozunk,de a fájdalmak napról napra elviselhetetlenebbek, egyre nehezebben megyek,nehezen használom a kezeimet, pedig a munkámhoz nagy szükség volna rájuk. Ötven négy éves Óvó nő vagyok, és még egy pár évig szeretnék dolgozni.
    Válaszát előre is megköszönöm. Tisztelettel:Egy reménykedő Óvó néni.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Judit Nagy

    Kedves Reménykedő Óvó Néni!

    Ha korábbi vizsgálata óta panaszai fokozódtak,- fájdalom, izomgyengeség, ill, lábfejtől felfelé irányuló terjedést mutat, mielőbbi neurologiai vizsgálata javasolt!!!
    Ha a Guillain-Barre tünetcsoport kizárható, hosszu ideig kell nagy dozisban a B-vitaminrt( Milgamma N), ill. fájdalomcsillapitóként javasolt pl carbamazepin, Gordius..., ezekre a gyogyszerekre is a neurologusnak kell javaslatot adni.

    Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tisztelt Doktornő! Hihetetlenül kezdek tanácstalanná válni... Van egy 3 és fél és egy 2 éves…

    Tisztelt Doktornő!

    Hihetetlenül kezdek tanácstalanná válni...
    Van egy 3 és fél és egy 2 éves kislányunk. Most várjuk a harmadik babát pár hónapon belül. Kb két hónapja költöztünk. Kb azóta a nagylánnyal folyamatosan küzdünk az alvás körüli dolgok miatt. Szereti az új lakást. Van saját gyerekszobájuk. Kapott ágyat, amit már nagyon várt.

    Mégis az elalvás nehézkes. Délután már egyszerűen nem tudom elérni, hogy aludjon. Ha melléfekszem, én alszom el előbb, és arra ébredek, hogy csendben játszik mellettem.
    Éjjel szinte minden nap megébred, szó szerint üvölt, amíg oda nem megyünk, aztán ha betakartam, megsimogattam, és kijövök a szobából, legtöbbször mindez újrakezdődik.
    Egy időben áthozta a férjem a mi ágyunkba. De szerintem ez hosszú távon nem jó, ráadásul én így nem tudtam aludni. Aztán tettünk egy matracot az ágyunk mellé. Általában 1-2 óra körül ott kötött ki, így lényegében nálunk aludt. Én most már ezt sem engedem meg, mert addig ment a éjszakai hiszti, amíg át nem hoztuk.

    Doktornő!
    Én vagyok szívtelen? Engednem kellene, hogy nálunk aludjon?
    Vagy esetleg fél a sötétben? (már próbáltam, hogy hagytam fényt éjszakára, de ugyanaz volt így is, mint eddig)
    Mit tegyek? Mit tegyünk?
    Most hajnali 4 van, és 2 óta lényegében nem alszunk. Csak a kistesó tud nyugodtan aludni mégis mellette mindeközben.
    Túl kevés figyelmet kap nappal? Keveset foglalkozom vele? Nem érzi magát biztonságban? Nem érzi, hogy szeretem? Mi lehet az oka? Már ötletem sincs! És emiatt azt sem tudom, mit tegyek! Az viszont biztos, hogy nem jó sem neki, sem nekünk, ha ilyenek az éjszakáink...

    Köszönöm, ha válaszol, ha mond valami ötletet, ha javasolni tud egy olyan helyet, ahová fordulhatunk ezekkel a problémákkal.

    Köszönettel:
    egy teljesen tanácstalan anya...

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Judit Nagy

    Kedves Kérdező!

    Hosszabb távon az együttalvás nem igazán ajánlott, különösen nem a szülői ágyban.
    A kislánya alvászavara meghuzódó problémák felderitése miatt gyermekpszichologiai vizsgálat javasolt.
    Addig is babákkal, plüssel próbálják eljátszani az esti alvást, ill. a történéseket.- meseszerüen, kijelölhetnek közösen valamelyik kedvens babát, plüsst, aki vigyáz az álmára...

    Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tisztelt Nagy Judit doktornő! Alapvetően mozgásszegény életmódot folytatok és a munkámból…

    Tisztelt Nagy Judit doktornő!

    Alapvetően mozgásszegény életmódot folytatok és a munkámból kifolyólag is 8-9 órát ülnöm kell.
    Péntek óta fura érzés van a lábamban, a combomnál, égő-szúró fájdalom mint ha izomlázam lenne illetve néha a vádlimba is beleszúr. Ha hozzáér valami a combomhoz hol égető hol pedig hideg érzést érzek. Hozzá tartozik hogy pénteken lépcsőztem egy keveset, előfordulhat hogy a rossz erőnlétem miatt már néhány emelettől is izomláz alakult ki vagy esetleg érdemes lenne ezzel felkeresnem egy orvost?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Judit Nagy

    Kedves Kérdező!

    Ha panaszai néhány nap alatt nem szünnek, keresse fel háziorvosát.

    Üdvözlettel: Dr Nagy Judit