A betegek kérdései (5478)

  • Tisztelt Doktor Úr. Kérgyermekes család anya vagyok. 175 cm magas. Jelenleg 80 kg. 1.tehességem…

    Tisztelt Doktor Úr.
    Kérgyermekes család anya vagyok.
    175 cm magas. Jelenleg 80 kg.
    1.tehességem 73 kg-kezdés.
    Szülés előtt közvetlenül 102 kg.
    2.tehességem 75 kg-kezdés
    Szülés előtt 104 kg.
    Szinte csak hasleszorítóval tudok létezni, mivel borzasztóan néz ki az alhasam.
    Adataimat átnézve van-e lehetőségem tb-s finanszírozással plasztikázásra?
    Szükséges e még fogynom?

    2004,2006-ban szültem, mindkét gyermeket 4 kg fölött: 4.20 kg és 4.85 kg.
    1.gyermekemet császárral, 2.gyermekemet természetes úton.
    Tájékoztató válaszát természetesen nagyon köszönöm, egyben pedig Boldog Új Évet kívánok Önnek.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Hölgyem!

    Adatai alapján Ön sajnos nem jogosult a TB-támogatott hasplasztikára, mivel legnagyobb testtömeg indexe nem éri el a 35-öt (csak 33).

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • kêrem Doktor Úr,válaszát ha lehet küldje el a mena79@citromail.hu cimre Köszönöm

    kêrem Doktor Úr,válaszát ha lehet küldje el a mena79@citromail.hu cimre
    Köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Hölgyem!

    Oda fogom küldeni.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Doktor Úr! 1996 ban szültem első gyermekem akit 92 kiloval szultem. 2000 ben született…

    Tisztelt Doktor Úr!
    1996 ban szültem első gyermekem akit 92 kiloval szultem.
    2000 ben született 2.gyermekem.
    nagyon csúnyàn lôg a hasam bordàkig striás.
    jelenleg 70 kilo vagyok
    lehetséges hogy a tb tàmogassa a hasplasztikám??
    mennyit kellene fogynom??
    a torna ill diéta sajnos ezen màr nem segït.
    hova forduljak elôször??
    Székesfehérvárhoz tartozok.
    Köszönöm vâlaszát

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Hölgyem!

    A válaszhoz tudnom kell a testmagasságát. A legnagyobb dokumentált testsúlya 92 kg volt?

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Köszönöm a válaszát Doktor Úr! Visszamegyünk a kórházba, csak azt nem tudom, hogy az az orvos,…

    Köszönöm a válaszát Doktor Úr!
    Visszamegyünk a kórházba, csak azt nem tudom, hogy az az orvos, akkor ezt miért nem mondta el, azt mondta minden rendben van! Szép napot! Zsanett

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Zsanett!

    Ezt tőle kéne megkérdezni.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Doktor Úr! Nagyon köszönöm az eddigi válaszait! Ne haragudjon, hogy újra zavarom Önt! Viszont…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Nagyon köszönöm az eddigi válaszait! Ne haragudjon, hogy újra zavarom Önt!
    Viszont hivtam a sebészetet, ahol műtöttek egy praxisban, hogy visszamennék, de sajnos ott sem rendelnek. A kórházban az orvos nem tudta, hogy egyik orvos sem fog rendelni, mert akkor lehet ott megcsinálták volna ezt a dolgot. De most szeretném Öntöl kérdezni, bár Ön nem vizsgált engem, ez mennyire sürgős dolog? Várhat ez január 7-ig? Mert csak akkor fognak rendelni. Bár nekem eléggé zavaró, hogy felállok, és alig birok még lépni sokszor, de ha eddig kibirtam, akkor annyit kibirok már. Vagy ha ez fontos, és magától ez nem gyógyul, akkor kórház...Nagyon köszönöm a válaszát! És Nagyon Áldott, Sikeres, Boldog Új Évet kívánok Önnek! Zsanett

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Zsanett!

    A vérömlenyt bármelyik sebészeten kiürítik, ha sokat vár, elfertőződhet (ha még nem tette) és akár életet veszélyeztethető állapot is kialakulhat. Én is hasomlókat kívánok Önnek.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Doktor Úr! 7 hónapja szültem, komplikációkkal tarkítva. A baba elakadt, vákuumos…

    Tisztelt Doktor Úr!

    7 hónapja szültem, komplikációkkal tarkítva. A baba elakadt, vákuumos rásegítéssel húzták ki, utána műtő hiányában a szívósan tapadó méhlepényt az orvos kézzel igyekezett kitépkedni. Sajnos elég nagy keze van, így a többször kihúzott, ökölbe szorított kéz is hozzájárult a hüvely traumás sérüléséhez. Végül műtőben fejezték be kaparással, majd a végigrepedt hátsó hüvelyfal és a gátseb összevarrásával.

    A hátsó hüvelyfal előreesett. A nőgyógyászom szerint ez spontán javulni már nem fog. Szervi problémát nem okoz, viszont a tamponhasználatot lehetetlenné teszi. Valamint a hüvely is kissé tágabb maradt.

    A kérdésem az lenne, hogy amennyiben engem zavar a hüvely relatív (korábbi állapothoz képest) tágassága, illetve a hüvelyfal állapota, milyen műtéti eljárás létezik ennek a megoldására? Milyen előnyökkel⁄veszélyekkel számolhatok (az altatás általános kockázatait leszámítva)?

    Ezzel egyáltalán plasztikai sebészt vagy sebész-nőgyógyászt érdemes felkeresni?

    31 éves vagyok, jó általános egészségi állapotban.

    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Hölgyem!

    Mint már korábban is írtam ezt a szülésszel kell megbeszélnie.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Dr.Úr! Pénteken bementünk az ügyeletre, majd beutaltak a sebészetre. Ott pár órát…

    Tisztelt Dr.Úr!
    Pénteken bementünk az ügyeletre, majd beutaltak a sebészetre. Ott pár órát vizsgáltak, majd hazaengedtek, vérkép, majd ultrahang vizsgálat volt, semmi problémát nem találtak, egy dolgot írtak a papírra, amit nem értek, hämatom 2 X1x1. Ez mit jelent? Azt mondta a Doktor, hogy hétfőn menjek a haziorvosomhoz, és a műtő orvosomhoz is. Viszont a haziorvosom nem rendel ma. A műtő orvoshoz pedig nem tudok semmiképp eljutni. Nem teljesen értem, de mintha az lenne írva a papírra, hogy kontroll ultrahang. Ön szerint szükséges a kontroll ultrahang? Mindenképp visszamenjek most? Vagy nem annyira fontos ez. Ha pedig azt mondták minden rendben, nem tudom miért kell 2 orvost is felkeresnem. Van még fájdalom tovabbra is. Köszönöm a válaszát megegyszer, és a kedvességét ! Zsanett

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Zsanett!

    Az ultrahang 2x1x1 cm-es vérömlenyt mutatott ki, amit ki kell üríteni, mert ez okozza a panaszokat. A kontroll ultrahang a kiürítés után javasolt, ha még mindig lesznek panaszai.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Azt szeretném kérdezni hogy 3 hete műtöttek baloldali lágyék sérve háló beültetés volt és azt…

    Azt szeretném kérdezni hogy 3 hete műtöttek baloldali lágyék sérve háló beültetés volt és azt szeretném kérdezni hogy még mindig feszülő fájó érzés van hogy ez meddig fog még tartani ez az fájó érzés normális dolog a válaszát köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Kérdező!

    Ez ilyenkor még lehetséges, lassan fog megszűnni, még hetekig eltarthat.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Doktor Úr! Egy hete derült ki egy ultrahang vizsgálat során, hogy 7mm-es sérvkapu nagyságú…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Egy hete derült ki egy ultrahang vizsgálat során, hogy 7mm-es sérvkapu nagyságú kétoldali lágyéksérvem van. Eddig ennek semmi tünetét nem észleltem. Mennyire lehet sürgős a műtéti beavatkozás, mennyi ideig tarthat normális esetben a lábadozás? Köszönettel, Kati!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Kati!

    Ekkora sérvnél semmi sürgető nincs. A lábadozás 2-4 hét.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Doktor úr! Én egy 21 éves férfi vagyok.Gynecomastiával műtöttek ,de csak a mirigyállomány…

    Tisztelt Doktor úr!

    Én egy 21 éves férfi vagyok.Gynecomastiával műtöttek ,de csak a mirigyállomány lett eltávolítva, a zsírréteg megmaradt a mellemben ami kötőszövetessé alakult .Azt szeretném megkérdezni ,hogy van bármilyen alternatív gyógymód ennek a zsírrétegnek az eltávolítására vagy csak a műtét marad mert nem szeretnék további műtétet.Fogyás ,edzés nem segít ,már 6 éve megvan ez a probléma.Válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Kérdező!

    Nagy valószínűséggel nincs más megoldás, csak a zsírleszívás, de konkrétumokat csak személyes vizsgálat után lehet mondani.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Doktor Úr! 20 évvel ezelőtt volt egy hasi műtétem (életmentő), melynek következtében…

    Tisztelt Doktor Úr!

    20 évvel ezelőtt volt egy hasi műtétem (életmentő), melynek következtében a köldökömtől a szeméremig (függőlegesen) kb. 13 cm hosszú, néhol több, mint 1 ujjnyi heg éktelenkedik (akkoriban és abban a kórházban nem igazán foglalkoztak azzal, hogy esztétikus legyen majd a műtét nyoma). Ami pluszban zavaró, hogy van egy minimális súlyfelesleg a hasamon, és a heg miatt olyan, mintha elől is "fenekem" lenne.
    A műtét miatti csúnya heg alapján jogosult vagyok-e a TB támogatott hasplasztikára Ön szerint vagy nem?

    Válaszát előre is köszönöm!
    Mária

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Mária!

    Nem.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Kedves Doktor Úr! Az a problémám, hogy kidülledő szemeim vannak, enyhe szemtengely ferdüléssel.…

    Kedves Doktor Úr!

    Az a problémám, hogy kidülledő szemeim vannak, enyhe szemtengely ferdüléssel. Iskolás koromban is sokat csúfoltak miatta, középiskolában pl. azt mondták, úgy nézek ki, mintha berúgtam volna. Emiatt még most, felnőtt korban is sokat macerálnak.
    Nincs pajzsmirigy betegségem, a szemeimet inkább anyukámtól örököltem, de nála ez nem annyira látványos.

    Most 36 éves vagyok, és az arc öregedésével együtt még rosszabb a helyzet.
    Kérdésem az, lehet-e az ilyen típusú esztétikai problémát műtéti, vagy plasztikai beavatkozással korrigálni?

    Válaszát előre is köszönöm, Krisztina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Krisztina!

    Attól függ, hogy mi okozza az elváltozást. Ha a szemgolyó nagysága, akkor nincs lehetőség a korrekcióra, ha a szemüregben, a szemgolyó mögött lévő zsír nagy mennyisége, akkor igen. Ennek eldöntését képalkotó vizsgálattal (CT, MR) lehet megtenni.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Doktor Úr azt mondja, nem termėszetes már ez a fájdalom, akkor bemegyünk kórházba, hogy nézzék…

    Doktor Úr azt mondja, nem termėszetes már ez a fájdalom, akkor bemegyünk kórházba, hogy nézzék meg. Az operáló orvosom praxisban mütött engem. Sajnos már nem volt rendelési idő. Ezért gondoltam várok hétfőig. De ha ebből probléma lehet, akkor mindenképp bemegyünk kórházba megnézetni. Kicsit fėlek, hogy mi lehet a baj. Köszönöm a válaszát!! Zsanett

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Zsanett!

    Ezt már 4 napja javasoltam.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem, hogy kb 14 hetes terhesként végezhetnek e rajtam érzéstelenítésben…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Az lenne a kérdésem, hogy kb 14 hetes terhesként végezhetnek e rajtam érzéstelenítésben történő fülkorrekciót. Tudomásom szerint nem, de azért egy szakértő véleményére is kíváncsi vagyok.
    Válaszát előre is köszönöm! Kellemes ünnepeket!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Hölgyem!

    Lidocain vonatkozásában terhes nők bevonásával adekvát és jól kontrollált vizsgálatok eddig nem történtek. A lidocain átjut a placentán. Terhességben csak a haszon⁄kockázat gondos mérlegelésével lehet alkalmazni, különösen az első trimeszterben. Egy fülműtét esetében, ami abszolut nem sürgős beavatkozás nem javaslom.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Doktor Úr! Ma vagyok 2 hete mütve. Kicsit most a karácsonyi fözès sütés miatt lehet…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Ma vagyok 2 hete mütve. Kicsit most a karácsonyi fözès sütés miatt lehet kicsit megeröltettem magam. De nem nagyon emeltem semmit, és azért volt segítségem is. Viszont eléggé fáj a mütét területén. De ez nem csak most fáj, elötte is fájt. Sajnos még mindig erös fájdalomcsillapítót kell szednem. Az lenne a kérdésem, hogy ez még ilyenkor normális 2 hét után? Sokszor alig birok lábamra ráállni, nyugalmi helyzetben nem érzek fájdalmat. Be van keményedve a sebem mentén nagyon. Másik kérdésem pedig az, hogy a menstruácios késés van, ez betudható ennek az egésznek? További kellemes Ünnepeket! Köszönöm a válaszait! Zsanett

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Zsanett!

    Úgy látszik nem fogadta meg előző tanácsom. A menstruáció késlekedése betudható a műtétnek. Én is további kellemes Ünnepeket kívánok.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Doktor Úr! 26éves nő vagyok.Sajnos már ennyi idősen,a mosoly és a homlokráncaim elég…

    Tisztelt Doktor Úr!

    26éves nő vagyok.Sajnos már ennyi idősen,a mosoly és a homlokráncaim elég mélyek és zavaróak.Ön mit ajánlana? Olvastam a botox,a hialuronsavas és a "vámpírszérumról"(drakula terápia).A botox az izmokat blokkolja, míg a hialuronsav feltölt.Az utóbbi is jó lehet a problémámra, vagy a mimikai ráncokra csak a botox?A botox hatását odafigyeléssel tovább meg lehet tartani?mert olvastam olyat is akinél csak 3hónap.mitől függ ez?A vámpírszérum mennyire hatásos, vagy milyen területekre alkalmazzák?Mert a hatása ennek is jóval hosszabb. Előre is köszönöm válaszát.

    Üdvözlettel:Kíra

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Kíra!

    26 évesen egyiket sem javasolnám, hagyja meg ezeket a beavatkozásokat az idősebb korosztálynak.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • üdvözlöm!Orvos-kozmetikai gyémántfejes mikrodermabráziót ,miylen időközönként lehet elvégeztetni?5…

    üdvözlöm!Orvos-kozmetikai gyémántfejes mikrodermabráziót ,miylen időközönként lehet elvégeztetni?5 napon belű lehet?köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Kérdező!

    Nem javasolt 5 napon belül. 1-2 hetente lehet.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Doktor úr ! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy kb. 3-4 napja elkezdett fájni…

    Tisztelt Doktor úr !

    Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy kb. 3-4 napja elkezdett fájni a farokcsontomnál és kisebb púp szerűség (hasonló a pattanáshoz) jelent meg. Én sinus pilonidalisra gyanakszok, ma reggelre elkezdett váladékozni, elmúlni a fájdalom és lejjebb ment a púp. Az lenne a kérdésem első sorban hogy mi lehet ez, jó e a feltételezésem? És hogy ha igen akkor rendszeres odafigyeléssel tisztán tartással elkerülhető e a műtét? Ami jó lenne a munkámból kifolyólag, nem szeretnék hónapokat hiányozni.
    Válaszát előre köszönöm !

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Kérdező!

    Lehet az is, de lehet szőrtüsző gyulladás is. Pontos diagnózist csak személyes vizsgálattal lehet mondani. A terület tisztán tartása fontos, de nem biztos, hogy elég az esetleges műtét elkerülésére.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Doktorúr! Lányomat 20 évvel ezelőtt, 2 évesen diónyi köldöksérv miatt műtötték, a…

    Tisztelt Doktorúr!

    Lányomat 20 évvel ezelőtt, 2 évesen diónyi köldöksérv miatt műtötték, a zárójelentése szerint maszkos altatásban, Spitzy szerint.
    A műtét után a köldöknél maradt még fenn kívül egy kb. mogyorónyi bőrkitüremkedés, amire azt mondta a gyermeksebész, hogy majd felnőtt korában rendbeteteti a lányom, ha akarja. Ennek most jött el az ideje.
    Kérdésem az lenne, ha államilag finanszírozott formában szeretné korrigáltatni a köldökét, akkor első körben kihez kell fordulnia? Sebészetre vagy bőrgyógyászatra? Ez sebészeti vagy plasztikai sebészeti beavatkozás? A műtétet ilyenkor is altatásban végzik vagy csak helyi érzéstelenítéssel?

    Válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Kérdező!

    Háziorvosi beutalóval kell felkeresnie a területileg illetékes sebészetet. A műtét történhet altatásban és helyi érzéstelenítésben is.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm szépen az eddigi válaszait! Annyit szeretnék meg kerdezni, normalis…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Köszönöm szépen az eddigi válaszait! Annyit szeretnék meg kerdezni, normalis az, hogy még mindig fáj? multhet csütörtökön mütöttek, oldalt fáj a derekamnál, szerintem a csö ahol volt,vagy valamit megsérthettek ott, vagy nem tudom. Viszont ami a legjobban fáj, az a sebnél felül és belül fáj, de nagyon. Ha ülök, és nem mozdulok, akkor nem fáj. Ha pedig megmozdulok, vagy lépek, akkor nagyon nagy fájdalmam van. Ön szerint ez még normális, 3 het mulva kellene mennem kontrollra, de ha ez Ön szerint nem egy normális dolog, akkor visszamennék holnap megnézetni. Nagyon félek attol, hogy mi lehet a baj! Hogy lát bele az orvos, hogy mi fájhat ott, ha nem nyitja meg ujra a sebet? Köszönöm a választ! Zsanett

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Zsanett!

    Ilyen jelentős fájdalom esetén azt javaslom keresse fel mielőbb operáló orvosát. Fizikális vizsgálattal vagy esetleg ultrahanggal kideríthető a panasz oka.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

Szerző

Dr. Horváth Péter József

plasztikai sebész, sebész