A betegek kérdései (5486)

 • Tisztelt dr.Horváth Péter Érdeklődnék öntöl korában fiam Gergő írt önnek,de biztosra szeretném…

  Tisztelt dr.Horváth Péter
  Érdeklődnék öntöl korában fiam Gergő írt önnek,de biztosra szeretném tudni,hogy a TB vállalja-e a plasztikát milyen formában támogatja.2évesen volt egy fórázásból szerzet sajnos 3-4fokos égést. a teste 40%megéget.13műtéten eset át.de ugye nő kamasz 16éves,s nem igazán tudta elfogadni az állapotát,mit talán meg is értek.jelenleg a teljes mellkasa mi igazán zavarja amire sajnos kockás hálót kapot,a combjain disznó bőr van s nem igazán szép látvány. szeretné magát plasztikáltatni ,igaz nem lesz olyan mit korábban volt ,de ha lehetséges mert ma már csodákat művelnek.ha bele vágnák támogatná -e TB a további műtéteket ,hogy a disznó bőr lekerüljön,s melle kicsit elfogadhatóbb legyen. vagy ezt önkölcséges lenne,ha igen a netán fizetős van -e rá lehetőség hogy ő is teljes értékű kamasznak érezze magát. Tisztelettel Éva

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Horváth Péter József

  Kedves Éva!

  Kétlem, hogy disznóbőr lenne a combjain, mivel azt csak ideiglenes fedésre használjuk, mivel testidegen anyag és a szervezet előbb-utóbb kilöki. A hegkorrekció 100%-ban TB támogatott beavatkozás. Keressék fel nyugodtan a területileg illetékes égésplasztikai osztályt, ahol megbeszélhetik a részleteket.

  Üdvözlettel:
  dr.Horváth Péter

 • Tisztelt DR.ÚR! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz,hogy nehéz székeléskor vérzik a végbelem. Szúróan…

  Tisztelt DR.ÚR!

  Azzal a kérdéssel fordulok önhöz,hogy nehéz székeléskor vérzik a végbelem.
  Szúróan fáj.
  Mit tegyek?

  ÉVA

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Horváth Péter József

  Kedves Éva!

  Az előbb már válaszoltam.

  Üdvözlettel:
  dr.Horváth Péter

 • Tisztelt Dr.Úr! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz,hogy nehéz székeléskor vérzik a végbelem,és…

  Tisztelt Dr.Úr!

  Azzal a kérdéssel fordulok önhöz,hogy nehéz székeléskor vérzik a végbelem,és szúróan fáj.
  Mit tegyek?

  Email címem:totto01@citromail.hu

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Horváth Péter József

  Kedves Éva!

  Azt javaslom, hoyg keressen fel proctológus szakorvost, mert panaszai hátterében akár súlyosabb betegség is lehet.

  Üdvözlettel:
  dr.Horváth Péter

 • ....Kedves Edit! A hasplasztika TB támogatottságának eldöntéséhez tudnom kell a testmagasságát…

  ....Kedves Edit!

  A hasplasztika TB támogatottságának eldöntéséhez tudnom kell a testmagasságát is. Emlőaszimmetria esetén akkor jár a támogatás, ha a két emlő közötti különbség nagyobb, mint 30%. Ennek elbírálásához háziorvosi beutalóval fel kell keresnie a területileg illetékes plasztikai sebészetet.

  Üdvözlettel:
  dr.Horváth Péter....

  Köszönöm gyors válaszát. 162 cm vagyok.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Horváth Péter József

  Kedves Edit!

  Adatai alapján Ön jogosult a TB-támogatott hasplasztikára. Háziorvosi beutalóval és a legnagyobb testsúlyt igazoló orvosi dokumentummal kell felkeresnie a területileg illetékes plasztikai sebészetet.

  Üdvözlettel:
  dr.Horváth Péter

 • Üdvözletem.

  Nagy mértékű fogyás után vagyok. 103 kilóról fogytam le 70-re.
  3 gyermeket szültem, a hasamon a bőr nagyon megrepedezett és megnyúlt.
  A melleim sosem voltak egyforma méretűek, de a fogyás után nagyon naggyá vált az eltérés, legalább 2 kosár mérettel különbözik.… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Horváth Péter József

  Kedves Edit!

  A hasplasztika TB támogatottságának eldöntéséhez tudnom kell a testmagasságát is. Emlőaszimmetria esetén akkor jár a támogatás, ha a két emlő közötti különbség nagyobb,… Még több

 • Tisztelt főorvos! Nekem múlt év augusztusban derült ki, hogy a térdem nagy fájdalmát egy ciszta…

  Tisztelt főorvos!
  Nekem múlt év augusztusban derült ki, hogy a térdem nagy fájdalmát egy ciszta okozza, akkor kaptam injekciókat, és eddig jó is volt, de most egy hónapja megint nagyon tud fájni, főleg ha tovább ülök, akkor nem akar kiegyenesedni a térdem, hátul húzódik. kérdésem az lenne, csak műtéttel lehet eltávolítani azt a cisztát?
  Köszönöm: Marcsi

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Horváth Péter József

  Kedves Marcsi!

  Nagy valószínűséggel igen, de pontosat csak személyes vizsgálat és ultrahang lelet birtokában lehet mondani.

  Üdvözlettel:
  dr.Horváth Péter

 • Tisztelt doktor úr! 35 éves vagyok, 3 gyermeket szültem és a hasam nagyon megereszkedett.…

  Tisztelt doktor úr!

  35 éves vagyok, 3 gyermeket szültem és a hasam nagyon megereszkedett. 105kg voltam és most jelenleg 74 kg vagyok, magasságom 176cm. Sajnos nagyon erős dohányos vagyok. kérdésem, hogy esetemben elvégezhető-e a hasplasztika oep támogatásra? Azt hallottam, hogy ilyen esetekben nem "szívesen" vállalják a műtétet, nagy a kockázat, hogy elhalhat a köldök körüli rész amit csak korrekciós műtéttel lehet helyrehozni. Igaz ez?
  Várom válaszát

  Tisztelettel: Kata

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Horváth Péter József

  Kedves Kata!

  A dohányzástól függetlenül (én nem csinálok hasplasztikát dohányosnál, csak fél év absztinencia után) adatai alapján nem jogosult a TB támogatott hasplasztikára, mivel legnagyobb testtömeg indexe nem érte el a 35-öt (csak 33).

  Üdvözlettel:
  dr.Horváth Péter

 • Jó napot! Én már sokszor fordultam önhöz segítségért,és hála istennek sikerült. Úgy néz ki 27-én lesz egy mellkisebbítő mütétem,tb támogatással.Most 95 E a méretem ön szerint lesz belöle egy B kosaras? 165 cm és 95 kg vagyok. most az a gondom , hogy a mellemen lettek pattanások.amiket kivakartam… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Horváth Péter József

  Kedves Hölgyem!

  A leendő méretet az operáló orvossal kell megbeszélni, mivel ő látja a jelenlegi helyzetet és ő tudja, hogy mit lehet "kihozni" belőle. Az emlő bőrén zajló… Még több

 • Tisztelt Doktor úr! Két hete azt tapasztaltam, hogy köldökömből váladék szivárog. 5 napon…

  Tisztelt Doktor úr!

  Két hete azt tapasztaltam, hogy köldökömből váladék szivárog. 5 napon keresztül tartott ez, pontosabban, csak az 1. nap láttam a váladékot, utána már csak a megszilárdult darabkákat szedtem a köldökömből, de nem keveset. Elmentem sebészhez vele, aki bekente, azt mondta, hogy túl szűk a köldökjáratom és továbbra is előfordulhat hasonló eset. Gézt tett bele, de amióta kiszedtem érzékeny és fáj. Azt szeretném kérdezni, hogy ez normális? Mit kell ezután tennem azon kívül, hogy alaposan tisztítom? Végezhetek hasizom gyakorlatokat? Köszönöm a válaszát!
  Lorina

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Horváth Péter József

  Kedves Lorina!

  A fájdalom és az érzékenység azt jelzi, hogy még mindig zajlik egy gyulladásos folyamat, rendszeres fertőtlenítős tisztítás javasolt. Amennyiben panaszai nem múlnak pár hét alatt, ismét forduljon sebészhez. Amíg nem panaszmentes tartózkodjon a hasizom gyakorlatoktól.

  Üdvözlettel:
  dr.Horváth Péter

 • Kedves Doktor Úr! Tudom látatlanban nem lehet segíteni de azért szeretnék segítséget tanácsot…

  Kedves Doktor Úr!

  Tudom látatlanban nem lehet segíteni de azért szeretnék segítséget tanácsot kérni.Reggel vettem észre fésülködés közben hogy nyakamon ahol a haj kezdődik egy csomó van.van. Kb. 5 Ft nagyságú kidomborodik és fájdalmas.Ön szerint zsírcsomó lehet ? Hová forduljak mert nem tudom ezzel hová mehetnék?

  Nagyon várom megtisztelő válaszát .

  Köszönettel:Beatrix

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Horváth Péter József

  Kedves Beatrix!

  Nagy valószínűséggel egy gyulladt faggyúmirigy cisztáról van szó, mutassa meg sebész szakorvosnak.

  Üdvözlettel:
  dr.Horváth Péter

 • Tisztelt Doktor Úr! Pár napja rossz mozdulat következtében visszahajlott a csuklóm a hüvelykujjam…

  Tisztelt Doktor Úr!
  Pár napja rossz mozdulat következtében visszahajlott a csuklóm a hüvelykujjam irányába. Akkor éles fájdalmat éreztem. Azóta fáj a kezem ami a vállamba sugárzik és a csuklóm is bedagadt. A kérdésem az az lenne, hogy mi lehet az oka? Köszönettel : Anita

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Horváth Péter József

  Kedves Anita!

  A csuklórándulás miatt vannak ezek a panaszai, pihentesse és borogassa. Amennyiben panaszai nem múlnak, mutassa meg baleseti sebésznek.

  Üdvözlettel:
  dr.Horváth Péter

 • Kedves doktor úr!

  10 napja kb a mutató újjamon pattanáshoz hasonló dolgot vettem észre
  ami 2 nap alatt annyira bedagadt,hogy fogni sem tudtam vele.
  Elmentem a kórházba ahol azt mondták,hogy vagy szőrtüszőgyulladás
  vagy valami megszúrt. Az orvos egy csipesszel… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Horváth Péter József

  Kedves Kérdező!

  Erre a kérdésre kezelőorvosa adhat választ.

  Üdvözlettel:
  dr.Horváh Péter

 • Tisztelt Doktor Úr! Mivel kismama vagyok, gondoltam elkerülöm a hajoldosást, és pedikűröshöz…

  Tisztelt Doktor Úr!
  Mivel kismama vagyok, gondoltam elkerülöm a hajoldosást, és pedikűröshöz fordultam. Már a kezelés után úgy éreztem, hogy nagyon kivágta a körmömet a nagylábam újján, de kb. másfél hétig komoly gond nem volt. Tegnap óta azonban nagyon fáj, gyulladt az egyik körömszélem.
  Vajon sikerült egy benőtt körmöt összehozni?
  A szépsége még az a történetnek,hogy géllakkot tettek fel, így azt csak úgy magam nem is tudom eltávolítani, így lehet, hogy orovos által sem tekinthető rendesen, talán nem is kezelhető???
  Lévén állapotos vagyok, így minél kevésbé "stresszes", fájdalommentes megoldást keresnék, vajon melyik lenne az, és hol érhető el a kezelés?

  Másik kérdésem, hogy székelés után bármennyire is igyekszem a rendes kitörléssel (nedves törlőkkel is), sosem sikerül rendesen, és kb. 20-30 perc elteltével újra át kell törölnöm, mert csíp, fáj. Sőt az utóbbi időben rózsaszín (véres??) nedvedzés is tapasztalható ilyenkor. Székeléskor nem fáj semmi, bár székrekedésre hajlamos vagyok, és kemény is általában a széklet. Mit javasol, mit tehetnék?

  Köszönettel
  Gabi

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Horváth Péter József

  Kedves Gabi!

  Ennyi idő alatt nem alakul ki benőtt köröm, ez inkább körömágy gyulladás, melyet fertőtlenítő oldatokkal, kenőcsökkel jól lehet kezelni.
  Bár nem írta meg, hogy hány hónapos terhes, de kismamáknál előfordulhat széklet- és vizelettartási probléma, valószínű, hogy ez okozza panaszait, de azt tanácsolom, hogy beszélje meg ezt nőgyógyászával.

  Üdvözlettel:
  dr.Horváth Péter

 • Tisztelt Doktor Úr!

  1,5 hete (febr. 27-én) benőtt köröm miatt volt egy beavatkozás az egyik lábujjamon. Vadhús még nem volt rajta, de már be volt gyulladva, és az orvos szerint még enyhe volt a benövés is. Kivágta, majd fenolt használt a végén a körömágy szélére.
  2-3 napja… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Horváth Péter József

  Kedves Mónika!

  Másfél hét után még lehetnek ilyen panaszok. Ha 2-3 hét elteltével sem panaszmentes, menjen vissza operáló orvosához.

  Üdvözlettel:
  dr.Horváth…

 • Kedves Horváth Péter József! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy mennyibe kerülne egy olyan…

  Kedves Horváth Péter József!
  Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy mennyibe kerülne egy olyan égési műtét amely 3.ad fokú nagyon nagy heget hagyott úgy 35X25cm és heget,
  Melly a mellkasomon és hasamon látszódik. persze úgy hogy a bal mellem megjavítása is bele számítana mert le forráztam és csak a jobb maradt épp. Én 16 éves vagyok és ezt 2évesen szereztem, kicsit nagyon rossz hogy ez miatt úszni fürödni és nyaralni meg az ezzel járható dolgokat sem tudom megcsinálni gondolom érti.
  Vagy is ennek a bő cseréjének árára lenék körülbelül kíváncsi mert elkezdenék rá gyűjtögetni.Ebből az égésből található a jobb lábfejemen, a jobb combomon, egy kevés a balon, a hasamon, mellkasomon, bal kezemen, egy kevés az államon de leginkább a hasamon zavar az égés. Körül belül mennyire számíthatnák ennek legnagyobb árára??

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Horváth Péter József

  Kedves Kérdező!

  Az ilyen jellegű korrekciós műtéteket a TB támogatja.

  Üdvözlettel:
  dr.Horváth Péter

 • Tisztelt Doktor úr! Lányomnak 3 hete volt egy nagy autóbalesete. A combja külső oldalán egy…

  Tisztelt Doktor úr!

  Lányomnak 3 hete volt egy nagy autóbalesete. A combja külső oldalán egy két tenyérnyi lila folt-zúzódás látható a mai napig. Érzek egy kb. 10 cm-nyi átmérőjű duzzanatot is ,ami aggaszt. A kérdésem az lenne, hogy kellett volna e vérhígítót kapnia a baleset után?
  Köszönöm válaszát. Tisztelettel : B. Cs. Márta

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Horváth Péter József

  Kedves Márta!

  Bár nem vagyok baleseti sebész, de tudtommal a mai álláspont szerint ilyen esetekben célszerű az időleges vérhigító szedése (Astrix, Aspirin protect, stb.).

  Üdvözlettel:
  dr.Horváth Péter

 • Tisztelt doktor úr, Volt egy redukciós mellplasztikám 600-600g-ot távolitottak el de én még…

  Tisztelt doktor úr,

  Volt egy redukciós mellplasztikám 600-600g-ot távolitottak el de én még mindig nagynak találom a melleim. Most 75c a meretem de majdnem hogy d. A formájával elégedett vagyok de a 160cm-es magasságomhoz még mindig nagyollom meg egyszerűen b kosárt szeretnek de nem csinalta kisebbre a doktor pedig mondtam neki hogy a leheto legtöbbet vegye ki. Szülés után szerintem kelleni fog az újabb korrekció. Lehetséges lenne ön szerint a b kosár vagy vilag életemben nagy melleim maradnak? :(

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Horváth Péter József

  Kedves Hölgyem!

  A választ elküldtem a gmail-es címére.

  Üdvözlettel:
  dr.Horváth Péter

 • Tisztelt Doktor Úr. Két éve volt egy nagy plasztikai műtétem,rám borult a forró olaj.Az…

  Tisztelt Doktor Úr.


  Két éve volt egy nagy plasztikai műtétem,rám borult a forró olaj.Az egész karom bánta.

  Láttam egy műsort a televízióban,miszerint létezik egy injekció, amivel ilyen újraültetett bőrt kezelnek.
  Sajnos a nevét nem tudtam megjegyezni.Tudna nekem ebben segíteni illetve abban hogy Magyarországon létezik e ilyen kezelés.

  Tisztelettel! E.N.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Horváth Péter József

  Kedves E.N.!

  Jelenleg nem tudok ilyen kezelésről Magyarországon. Egyébként milyen hatással volt az injekció az átültetett bőrre?

  Üdvözlettel:
  dr.Horváth Péter

 • Tisztelt Doktor Úr! Sogornőm 23 éves,és az egyik melle fele akkora mint a másik.Az egyik mellbimboján lipoma is nőtt.Megnézték,és azt mondták le kell szedni a lipomát.Volt plasztikai sebész konzultácion,ahol azt mondták neki,hogy a kisebbik mellébe lehet tenni implantátumot,de ki kell fizetni.Azt… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Horváth Péter József

  Kedves Tímea!

  A TB akkor támogatja az emlőaszimmetria korrekciós műtétjét, ha a két emlő közötti különbség nagyobb, mint 30%, tehát ha az egyik emlő kétszer akkora, mint a másik,… Még több

 • Tisztelt Doktor Úr! Számos ellentmondó információt olvastam a témában, ezért érdekelne az…

  Tisztelt Doktor Úr!

  Számos ellentmondó információt olvastam a témában, ezért érdekelne az Ön véleménye.
  Szülés után, feltételezve, hogy szövődménymentes volt, túlsúly nem alakult ki, a haskötő alkalmazása (kompressziós kötésként funkcionálva) segíti a has bőrének a visszahúzódását terhesség előtti állapotra?
  Vagy ez a genetikai adottságon múlik és külső eszköz nem befolyásolja?

  Szeretném hangsúlyozni, hogy nem a hasfal, hasizom regenerálódására, hanem kifejezetten a has bőrére vonatkozik a kérdésem.

  Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Horváth Péter József

  Kedves Hölgyem!

  A haskötő érdemben nem befolyásolja szülés után a hasi bőr regenerációját.

  Üdvözlettel:
  dr.Horváth Péter

Szerző

Dr. Horváth Péter József

plasztikai sebész, sebész

Kérdezz ingyen