A betegek kérdései (5478)

  • Tisztelt Doktor úr! Két hete azt tapasztaltam, hogy köldökömből váladék szivárog. 5 napon…

    Tisztelt Doktor úr!

    Két hete azt tapasztaltam, hogy köldökömből váladék szivárog. 5 napon keresztül tartott ez, pontosabban, csak az 1. nap láttam a váladékot, utána már csak a megszilárdult darabkákat szedtem a köldökömből, de nem keveset. Elmentem sebészhez vele, aki bekente, azt mondta, hogy túl szűk a köldökjáratom és továbbra is előfordulhat hasonló eset. Gézt tett bele, de amióta kiszedtem érzékeny és fáj. Azt szeretném kérdezni, hogy ez normális? Mit kell ezután tennem azon kívül, hogy alaposan tisztítom? Végezhetek hasizom gyakorlatokat? Köszönöm a válaszát!
    Lorina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Lorina!

    A fájdalom és az érzékenység azt jelzi, hogy még mindig zajlik egy gyulladásos folyamat, rendszeres fertőtlenítős tisztítás javasolt. Amennyiben panaszai nem múlnak pár hét alatt, ismét forduljon sebészhez. Amíg nem panaszmentes tartózkodjon a hasizom gyakorlatoktól.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Kedves Doktor Úr! Tudom látatlanban nem lehet segíteni de azért szeretnék segítséget tanácsot…

    Kedves Doktor Úr!

    Tudom látatlanban nem lehet segíteni de azért szeretnék segítséget tanácsot kérni.Reggel vettem észre fésülködés közben hogy nyakamon ahol a haj kezdődik egy csomó van.van. Kb. 5 Ft nagyságú kidomborodik és fájdalmas.Ön szerint zsírcsomó lehet ? Hová forduljak mert nem tudom ezzel hová mehetnék?

    Nagyon várom megtisztelő válaszát .

    Köszönettel:Beatrix

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Beatrix!

    Nagy valószínűséggel egy gyulladt faggyúmirigy cisztáról van szó, mutassa meg sebész szakorvosnak.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Doktor Úr! Pár napja rossz mozdulat következtében visszahajlott a csuklóm a hüvelykujjam…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Pár napja rossz mozdulat következtében visszahajlott a csuklóm a hüvelykujjam irányába. Akkor éles fájdalmat éreztem. Azóta fáj a kezem ami a vállamba sugárzik és a csuklóm is bedagadt. A kérdésem az az lenne, hogy mi lehet az oka? Köszönettel : Anita

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Anita!

    A csuklórándulás miatt vannak ezek a panaszai, pihentesse és borogassa. Amennyiben panaszai nem múlnak, mutassa meg baleseti sebésznek.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Kedves doktor úr! 10 napja kb a mutató újjamon pattanáshoz hasonló dolgot vettem észre…

    Kedves doktor úr!

    10 napja kb a mutató újjamon pattanáshoz hasonló dolgot vettem észre
    ami 2 nap alatt annyira bedagadt,hogy fogni sem tudtam vele.
    Elmentem a kórházba ahol azt mondták,hogy vagy szőrtüszőgyulladás
    vagy valami megszúrt. Az orvos egy csipesszel leszedte a bőrt ott
    ahonnan indult a gyulladás,majd begipszelték a kezem. Gyógyszert is írtak
    fel amit rendszeresen beszedtem (UNASYN). 2 naponta mennem kellett
    kötözésre. A gyulladás visszahúzódott és a seb szépen gyógyul.
    Ma már nincs begipszelve csak kötés van rajta.
    A kérdésem az lenne,hogy holnap mehetnék e már dolgozni?
    Tehát nem fog újra begyulladni a fizikai munkától?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Kérdező!

    Erre a kérdésre kezelőorvosa adhat választ.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváh Péter

  • Tisztelt Doktor Úr! Mivel kismama vagyok, gondoltam elkerülöm a hajoldosást, és pedikűröshöz…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Mivel kismama vagyok, gondoltam elkerülöm a hajoldosást, és pedikűröshöz fordultam. Már a kezelés után úgy éreztem, hogy nagyon kivágta a körmömet a nagylábam újján, de kb. másfél hétig komoly gond nem volt. Tegnap óta azonban nagyon fáj, gyulladt az egyik körömszélem.
    Vajon sikerült egy benőtt körmöt összehozni?
    A szépsége még az a történetnek,hogy géllakkot tettek fel, így azt csak úgy magam nem is tudom eltávolítani, így lehet, hogy orovos által sem tekinthető rendesen, talán nem is kezelhető???
    Lévén állapotos vagyok, így minél kevésbé "stresszes", fájdalommentes megoldást keresnék, vajon melyik lenne az, és hol érhető el a kezelés?

    Másik kérdésem, hogy székelés után bármennyire is igyekszem a rendes kitörléssel (nedves törlőkkel is), sosem sikerül rendesen, és kb. 20-30 perc elteltével újra át kell törölnöm, mert csíp, fáj. Sőt az utóbbi időben rózsaszín (véres??) nedvedzés is tapasztalható ilyenkor. Székeléskor nem fáj semmi, bár székrekedésre hajlamos vagyok, és kemény is általában a széklet. Mit javasol, mit tehetnék?

    Köszönettel
    Gabi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Gabi!

    Ennyi idő alatt nem alakul ki benőtt köröm, ez inkább körömágy gyulladás, melyet fertőtlenítő oldatokkal, kenőcsökkel jól lehet kezelni.
    Bár nem írta meg, hogy hány hónapos terhes, de kismamáknál előfordulhat széklet- és vizelettartási probléma, valószínű, hogy ez okozza panaszait, de azt tanácsolom, hogy beszélje meg ezt nőgyógyászával.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Doktor Úr! 1,5 hete (febr. 27-én) benőtt köröm miatt volt egy beavatkozás az egyik…

    Tisztelt Doktor Úr!

    1,5 hete (febr. 27-én) benőtt köröm miatt volt egy beavatkozás az egyik lábujjamon. Vadhús még nem volt rajta, de már be volt gyulladva, és az orvos szerint még enyhe volt a benövés is. Kivágta, majd fenolt használt a végén a körömágy szélére.
    2-3 napja pont ott a körömágyszélnél fájdalmat érzek, pontosabban nem is igazán fájdalom ez, hanem mintha folyamatosan marna ott valami. A bőröm ott még enyhén piros, enyhén duzzadt, és olykor nagyon enyhén váladékozik is még, de beragasztani nem szükséges már emiatt.

    Kérdésem az lenne, hogy ez ennyi idő után még normális érzés? Gyógyulás része? Vagy vissza kellene mennem az orvoshoz vele?

    Előre is köszönöm a válaszát!

    Üdvözlettel,

    Mónika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Mónika!

    Másfél hét után még lehetnek ilyen panaszok. Ha 2-3 hét elteltével sem panaszmentes, menjen vissza operáló orvosához.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Kedves Horváth Péter József! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy mennyibe kerülne egy olyan…

    Kedves Horváth Péter József!
    Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy mennyibe kerülne egy olyan égési műtét amely 3.ad fokú nagyon nagy heget hagyott úgy 35X25cm és heget,
    Melly a mellkasomon és hasamon látszódik. persze úgy hogy a bal mellem megjavítása is bele számítana mert le forráztam és csak a jobb maradt épp. Én 16 éves vagyok és ezt 2évesen szereztem, kicsit nagyon rossz hogy ez miatt úszni fürödni és nyaralni meg az ezzel járható dolgokat sem tudom megcsinálni gondolom érti.
    Vagy is ennek a bő cseréjének árára lenék körülbelül kíváncsi mert elkezdenék rá gyűjtögetni.Ebből az égésből található a jobb lábfejemen, a jobb combomon, egy kevés a balon, a hasamon, mellkasomon, bal kezemen, egy kevés az államon de leginkább a hasamon zavar az égés. Körül belül mennyire számíthatnák ennek legnagyobb árára??

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Kérdező!

    Az ilyen jellegű korrekciós műtéteket a TB támogatja.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Doktor úr! Lányomnak 3 hete volt egy nagy autóbalesete. A combja külső oldalán egy…

    Tisztelt Doktor úr!

    Lányomnak 3 hete volt egy nagy autóbalesete. A combja külső oldalán egy két tenyérnyi lila folt-zúzódás látható a mai napig. Érzek egy kb. 10 cm-nyi átmérőjű duzzanatot is ,ami aggaszt. A kérdésem az lenne, hogy kellett volna e vérhígítót kapnia a baleset után?
    Köszönöm válaszát. Tisztelettel : B. Cs. Márta

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Márta!

    Bár nem vagyok baleseti sebész, de tudtommal a mai álláspont szerint ilyen esetekben célszerű az időleges vérhigító szedése (Astrix, Aspirin protect, stb.).

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt doktor úr, Volt egy redukciós mellplasztikám 600-600g-ot távolitottak el de én még…

    Tisztelt doktor úr,

    Volt egy redukciós mellplasztikám 600-600g-ot távolitottak el de én még mindig nagynak találom a melleim. Most 75c a meretem de majdnem hogy d. A formájával elégedett vagyok de a 160cm-es magasságomhoz még mindig nagyollom meg egyszerűen b kosárt szeretnek de nem csinalta kisebbre a doktor pedig mondtam neki hogy a leheto legtöbbet vegye ki. Szülés után szerintem kelleni fog az újabb korrekció. Lehetséges lenne ön szerint a b kosár vagy vilag életemben nagy melleim maradnak? :(

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Hölgyem!

    A választ elküldtem a gmail-es címére.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Doktor Úr. Két éve volt egy nagy plasztikai műtétem,rám borult a forró olaj.Az…

    Tisztelt Doktor Úr.


    Két éve volt egy nagy plasztikai műtétem,rám borult a forró olaj.Az egész karom bánta.

    Láttam egy műsort a televízióban,miszerint létezik egy injekció, amivel ilyen újraültetett bőrt kezelnek.
    Sajnos a nevét nem tudtam megjegyezni.Tudna nekem ebben segíteni illetve abban hogy Magyarországon létezik e ilyen kezelés.

    Tisztelettel! E.N.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves E.N.!

    Jelenleg nem tudok ilyen kezelésről Magyarországon. Egyébként milyen hatással volt az injekció az átültetett bőrre?

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Doktor Úr! Sogornőm 23 éves,és az egyik melle fele akkora mint a másik.Az egyik mellbimboján…

    Tisztelt Doktor Úr! Sogornőm 23 éves,és az egyik melle fele akkora mint a másik.Az egyik mellbimboján lipoma is nőtt.Megnézték,és azt mondták le kell szedni a lipomát.Volt plasztikai sebész konzultácion,ahol azt mondták neki,hogy a kisebbik mellébe lehet tenni implantátumot,de ki kell fizetni.Azt szeretném kérdezni,hogy ha fele akkora az egyik mell mint a másik,akkor nem lehet,hogy nem műkodnek a mirigyei?Nem lehet,hogy ki sem fejlődott?És ha nem fejlődott ki nem kell az okot kivizsgálni?Semmilyen lehetőség nincs,hogy a tb támogassa az implantátumot?Lelkileg nagyon gátlásos ez miatt.
    Válaszát koszonom:Tímea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Tímea!

    A TB akkor támogatja az emlőaszimmetria korrekciós műtétjét, ha a két emlő közötti különbség nagyobb, mint 30%, tehát ha az egyik emlő kétszer akkora, mint a másik, akkor jár a támogatás. Háziorvosi beutalóval keresse fel a területileg illetékes plasztikai sebészetet.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Doktor Úr! Számos ellentmondó információt olvastam a témában, ezért érdekelne az…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Számos ellentmondó információt olvastam a témában, ezért érdekelne az Ön véleménye.
    Szülés után, feltételezve, hogy szövődménymentes volt, túlsúly nem alakult ki, a haskötő alkalmazása (kompressziós kötésként funkcionálva) segíti a has bőrének a visszahúzódását terhesség előtti állapotra?
    Vagy ez a genetikai adottságon múlik és külső eszköz nem befolyásolja?

    Szeretném hangsúlyozni, hogy nem a hasfal, hasizom regenerálódására, hanem kifejezetten a has bőrére vonatkozik a kérdésem.

    Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Hölgyem!

    A haskötő érdemben nem befolyásolja szülés után a hasi bőr regenerációját.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Doktor Ur. Mellnagyobbitasom lesz . Izom feletti implantatumot javasoltak , mivel…

    Tisztelt Doktor Ur.

    Mellnagyobbitasom lesz . Izom feletti implantatumot javasoltak , mivel nehez sulyokat emelek , fitnesz versenyzo vagyok. Nagymamamnak mellrakja volt . Az lenne a kerdesem, hogy lehet e rakszurest vegezni izom feletti implantatum eseten ,mennyire pontos az ertekelhetosege ? On mit javasolna az en esetemben ?
    Elore is koszonom a valaszat.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Hölgyem!

    A mai vizsgálómódszerekkel (CT, MR) nem jelent problémát implantátum esetén sem az emlővizsgálat. Az emlőállomány egyébként mindenképpen (akár izom alatt, akár izom felett) az implantátum felett helyezkedik el.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Dr. Úr! 3 gyermekes édesanya vagyok. Mindhárom gyermekemet szoptattam. Legutóbb…

    Tisztelt Dr. Úr!

    3 gyermekes édesanya vagyok. Mindhárom gyermekemet szoptattam.
    Legutóbb 2 évig. Több mellgyulladásom is volt, emiatt csomó maradt a mellemben, ami miatt most ultrahangra várok.
    A két mellem mérete asszimetrikus lett.
    Az egyik éppen hogy van... a másik meg 75a.
    Lelkileg nagyon megvisel, hogy a melleim ilyen felemássak, a nőgyógyászom is megjegyezte a méret különbséget. Nekem meg mindennapos vívódás, mert már tükörbe sem merek nézni...
    Nem híztam, a súlyom teljesen a régi, felesleg sem mondható hogy van rajtam 48 kg. vagyok.
    Szeretném tudni hogy ilyen esetben a tb támogatja e a mellplasztikát, és ha igen hová fordulhatnék?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Hölgyem!

    A TB akkor támogatja az emlőaszimmetria korrekciós műtétjét, ha a két emlő közötti különbség nagyobb, mint 30%. Háziorvosi beutalóval keresse fel a területileg illetékes plasztikai sebészetet, ahol eldöntik a TB-támogatás jogosságát.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt doktor úr!Olyan problémám van,hogy kb. egy hete vettem észre,hogy bal oldalon jobban…

    Tisztelt doktor úr!Olyan problémám van,hogy kb. egy hete vettem észre,hogy bal oldalon jobban be van süllyedve a hasam,lejjebb van r-2 cm,el.Ha behúzom mégjobban látszik.Előfordulhat,hogy a gyomor ment lejjebb?Vagy esetleg valami izom gond lehet?köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Kérdező!

    Személyes vizsgálat nélkül sajnos nem tudok mit mondani. Azt javaslom mutassa meg háziorvosának, aki szükség esetén a megfelelő szakorvoshoz irányítja.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Kedves Doktor Úr! A testvéremnek kb 1 éve volt egy anyajegy eltávolító műtétje a hátán.Most…

    Kedves Doktor Úr!
    A testvéremnek kb 1 éve volt egy anyajegy eltávolító műtétje a hátán.Most jelenleg egy mélyedés van a helyén és pirosas színű még mindig.Nem valami szép látvány.Nagyon fiatal még és szégyelli a heget a hátán.Lehet ezzel kezdeni valamit,vagy ilyen rekonstrukciókat csak pénzért végeznek el?Válaszát előre is nagyon köszönöm.
    Üdvözlettel:Edina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Edina!

    Elvileg lehetséges a hegplasztika, az ilyen beavatkozásokat a TB támogatja.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Kedves Doktor Úr! Nemrégiben írta, hogy tavasztól elérhető lesz Önnél is a gastic bypass. Szeretném…

    Kedves Doktor Úr! Nemrégiben írta, hogy tavasztól elérhető lesz Önnél is a gastic bypass. Szeretném tudni, hogy pontosan mikortól, és hogyan tudnám felvenni Önnel a kapcsolatot?
    Sajnos Debrecen egyenlőre leállította ezt a fajta műtétet, így egyedül Veszprém csinálná meg, de oda meg eléggé sokat kell várni. Most, hogy már megvan a rávaló, nem igazán szeretnék vele várni tovább.
    Üdv: Timi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Timi!

    Én biztos, hogy nem írtam ilyet, mert én nem foglalkozom gyomorműtétekkel.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Kedves Dr. Horváth Péter József! 2013. Szeptember 22.-én volt egy hasfali sérvem és egy hasplasztikám(…

    Kedves Dr. Horváth Péter József!

    2013. Szeptember 22.-én volt egy hasfali sérvem és egy hasplasztikám( terhesség után sok bőr maradt vissza) sajnos még a mai napig is termelődik a savó. Voltam UH-n nincs idegentest, ciszta, vettek a savóból mintát semmi érdemleges nem volt benne. Ön szerint mit lehetne tenni hogy letapadjon végre a bőr? Pillanatnyi állás szerint egy kis csövet (drént?) tennének be és magamnak kéne szivogatni. Ez eredményre vezethet? Esteleg van más megoldás?
    Válaszát előre is köszönöm!
    Tisztelettel: Kis Judit

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Judit!

    Kétlem, hogy a drén betétel eredményre vezetne, hiszen az állandó szívogatás csak fokozza a savó termelődését. Én a műtéti terület feltárását javasolnám, mert valaminek lennie kell ott, ami fenntartja a váladék-képződést.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Doktor Úr! Nyolc héttel ezelőtt kombinált műtétem volt (hasplasztika és mellnagyobbítás),…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Nyolc héttel ezelőtt kombinált műtétem volt (hasplasztika és mellnagyobbítás), két hete nagyon megereszkedett a mellem. Most olyan, mint műtét előtt csak nagyobb, pedig éppen emiatt a problémám miatt döntöttem a műtét mellett. Az implantátum méretét az orvos választotta (350 és 375 ccm), azt mondta nincs szükség felvarrásra, és megfelelő az implantátum mérete. Kompressziós melltartót viselek éjjel-nappal, ami mostanra már nagy lett, így gondolom már nincs is funkciója. Három gyereket szoptattam, többet nem tervezünk, hízni és fogyni sem szeretnék, reméltem végleges megoldást hoz számomra ez a beavatkozás. Csalódott vagyok az eredményt illetően, nem kevés pénzembe került. Kérdésem a következő; ilyen esetben szoktak a plasztikai sebészek garanciát vállalni (nem én választottam meg a méretet, a kérésem az volt, hogy ne lógjon a mellem)? Jogos lehet a "reklamációm"?
    Köszönöm válaszát! Üdvözlettel:

    Zsóka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Zsóka!

    A "garancia" tartalma plasztikai sebészenként és klinikánként változó lehet. Az erre vonatkozó tudnivalókat műtét előtt érdemes tisztázni és a beleegyező nyilatkozatban rögzíteni. Azt javaslom keresse fel operáló orvosát és mondja el neki problémáját, remélhetőleg segíteni fog.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Köszönöm, hogy ilyen gyorsan elolvasta a levelemet. A comb ideg gyulladást az ORFI-ban reumatológus…

    Köszönöm, hogy ilyen gyorsan elolvasta a levelemet. A comb ideg gyulladást az ORFI-ban reumatológus főorvos állapította meg. A gyógyítás most van folyamatban. Hétfőn be is fekszem a kórházba betegségem gyógyítására. Köszönettel.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Kérdező!

    Kétlem, hogy a hasától kapta az ideggyulladást, úgyhogy remélhetőleg az ORFI-ban sikerül meggyógyítani. A hasplasztikához majd le kell fogynia (ugyanis a hasplasztika nem testsúlycsökkentő műtét), mert a műtétet csak akkor támogatja a TB, ha legalább 87 kg-ra lefogy. Ha ez sikerül, háziorvosi beutalóval és a legnagyobb testsúlyt igazoló orvosi dokumentummal kell felkeresnie a területileg illetékes plasztikai sebészetet.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

Szerző

Dr. Horváth Péter József

plasztikai sebész, sebész