A betegek kérdései (5477)

 • Tisztelt Főorvos Úr! A 20. éves lányon tyúkmellel született.Mára jutott arra az elhatározásra,hogy…

  Tisztelt Főorvos Úr!

  A 20. éves lányon tyúkmellel született.Mára jutott arra az elhatározásra,hogy elvégeztessen egy műtétet.Már a gyerekháziorvos,majd idén már egy tüdőszűrés alkalmával a tüdőgyógyász is javasolta a beavatkozást. A kérdésem:valóban problémát fog okozni ez az elváltozás a szíve körül?Beszűkülhet-e annyira hogy később-estleges terhességnél- veszély forrás lehet-e?
  Hallottam már sokféle véleményt,mindkét oldalról.
  Sajnos dohányzik az ifjú hölgy, amiről észérvekkel eddig nem tudtam eltántorítani-gondolom ez is egy rizikófaktor lehet.
  Vidéken élünk,van-e lehetőségünk az Önök intézményét igénybe vennünk?
  Van-e támogatás a műtétre?
  Mi az Ön tapasztalata sikeresen lehet-e korrigálni ezt a "szépséghibát"?

  Köszönettel

  Szipőcsné Kiss Katalin

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Horváth Péter József

  Kedves Katalin!

  A tyúkmell (pectus carinatum) ellentéte, a cipészmellkas (pectus excavatum) okozhat szívproblémát. A műtéthez a dohányzás abbahagyása szükséges. A műtétet a lakhely szerinti területileg illetékes mellkassebészeten végzik el, TB támogatással. Én nem foglalkozom ilyen típusú műtétekkel, ezért személyes tapasztalatom nincs.

  Üdvözlettel:
  dr.Horváth Péter

 • Kedvas Doktor ÚR.Legyenszíves segicsen,már háromszor begörcsöltem a gyomromal de már voltam belgyógyászhoz…

  Kedvas Doktor ÚR.Legyenszíves segicsen,már háromszor begörcsöltem a gyomromal de már voltam belgyógyászhoz nem lelt semit ,akkor voltam nőgyógyászhozis az sem lelt semit minden jól van de mind a három csörcsömnél a falusi orvas azt mondta hogy vagbél de a sebészem azt mondta hogy nem mert mindig csepektetőtkapok és kiszünik és egy 2_3 hónap mulva begörcsölök ujra ,tessék mondani hogy lehecséges e a vagbél attól fügetöen hogy mindig kiszünik?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Horváth Péter József

  Kedves Kérdező!

  A pnaszai és tünetek nem jellemzőek vakbél gyulladásra, labor és hasi ultrahang vizsgálat készült-e már?

  Üdvözlettel:
  dr.Horváth Péter

 • Üdvözlöm! 30 hetes terhes vagyok, 24 éves. Első babámat várom. Eddig nem nagyon volt gond, rendszeresen…

  Üdvözlöm!
  30 hetes terhes vagyok, 24 éves. Első babámat várom. Eddig nem nagyon volt gond, rendszeresen hidratáltam a bőröm krémmel, olajjal. Viszont a minap észre vettem, hogy a köldököm alatt keletkezett néhány csík... :( eléggé elszomorított. Viszont azt szeretném kérdezni, hogy innentől kezdve már teljesen mindegy mit teszek, további csíkok is kialakulnak? A meglévők tovább repednek és akár újak is kialakulhatnak? Sokkal intenzívebbre vettem azóta a hidratálást...
  Nem tudom, mit tehetnék, hogy ne legyen több ilyen a hasamon.
  Válaszát előre is köszönöm!
  Szandra

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Horváth Péter József

  Kedves Szandra!

  Sajnos a terhességi csíkok ellen nem tehet semmit, a terhesség előrehaladtával várható, hogy számuk növekedni fog.

  Üdvözlettel:
  dr.Horváth Péter

 • Tisztelt Főorvos ÚR!!! Tegnapi nap folyamán túlzásba vittem a bulizást. Discoban voltam a…

  Tisztelt Főorvos ÚR!!!

  Tegnapi nap folyamán túlzásba vittem a bulizást. Discoban voltam a haverokkal, egyikük hozott egy üveg bort magával. Sajnos nem volt nálunk dugóhúzó, ezért kint hagytuk a palackot a fűben. Bent a buliban is sokat ittam kb 4-5 feles lement, gondoltam kimegyek egy haverommal megisszuk a bort is. Na hogy nem volt dugóhúzó megfogtam a palackot és a disco épület kerítéséhez vágtam a nyakát így eltőrt.

  Azonban ahogy ittam a bort rengeteg üvegszilánk csúszott le a torkomon sokra rá is haraptam. Nem tulajdonítottam akkor neki nagy jelentőséget azonban így másnap egy kcsit aggódok amiatt hogy lenyeltem őket.

  Ön szerint mikor várható hogy kiszékelem a szilánkokat? Jól sejtem hogy a gyomor nem tudja megemészteni az üveget?

  Előre is nagy köszönettel: 22 éves férfi!!!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Horváth Péter József

  Kedves Kérdező!

  Az üveget valóban nem emészti meg az ember, ezért abban lehet reménykedni, hogy természetes úton, a széklettel távozik pár napon belül. Amennyiben hasi panaszai lennének vagy véres széklete lenne, azonnal forduljon orvoshoz.

  Üdvözlettel:
  dr.Horváth Péter

 • Kedves Doktor Úr! Jelenleg hasplasztika előtt állok. Egy betegségből kifolyólag testsúly ingadozás…

  Kedves Doktor Úr!

  Jelenleg hasplasztika előtt állok. Egy betegségből kifolyólag testsúly ingadozás miatt megereszkedett a bőröm és ezt hasplasztikával korrigálják.
  Kérdésem az lenne, hogy ha mentsruálok abban az időpontban mikor a műtét lenne ennek ellenére is elvégzik a műtétet? Vagy a menstruáció hányadik napján lehet elvégezni a műtétet? (korábban egyeztettem a plasztikai sebésszel, hogy ne a mentstuáció ideje alatt történjen az operáció, de sajnos kicsit elcsúszott a mentstruációm és lehetséges, hogy pont a műtét időpontjában jön meg.

  Katalin

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Horváth Péter József

  Kedves Katalin!

  A menstruáció alatt szigorúan ellenjavallt mindenféle elektív (tervezett időpontban végzendő, nem sürgős műtét) operáció elvégzése (pláne az olyan nagyműtét, mint a hasplasztika).

  Üdvözlettel:
  dr.Horváth Péter

 • kedves Doktor úr! Negyedik gyermekem születése után, 2006-ban 119kg voltam. Ugyanebben az évben…

  kedves Doktor úr!
  Negyedik gyermekem születése után, 2006-ban 119kg voltam. Ugyanebben az évben elvégeztek rajtam egy nem TB által támogatott gyomorgyűrű műtétet. Jelenleg 72kg vagyok. A fogyás következtében a hasfalamon a bőr erősen megereszkedett. Szeretném megkérdezni, hogy jogosult vagyok-e OEP által finanszírozott hasplasztikai műtétre, és ennek mi a menete.
  Válaszát előre is nagyon köszönöm.
  Brigitta

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Horváth Péter József

  Kedves Brigitta!

  A válaszhoz tudnom kell a testmagasságát is.

  Üdvözlettel:
  dr.Horváth Péter

 • Tisztelt Dr.úr A nőgyógyászomtól kérjek dokumentált papírt a legnagyobb test súlyomról ,elöre…

  Tisztelt Dr.úr A nőgyógyászomtól kérjek dokumentált papírt a legnagyobb test súlyomról ,elöre is köszönöm válaszát

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Horváth Péter József

  Kedves Kérdező!

  Bármilyen orvosi dokumentum megfelelő, amin szerepel a testsúly.

  Üdvözlettel:
  dr.Horváth Péter

 • Tisztelt Főorvoa úr! 5 éve hasi uh alkalmával cavernosus haemangiomat találtak ⁄pontosabban…

  Tisztelt Főorvoa úr!

  5 éve hasi uh alkalmával cavernosus haemangiomat találtak ⁄pontosabban MRI és pool scintigrafiával⁄ kivizsgálták, majd ezt a dg-t irták, azóta kb évente vagy néha előbb contr.ra megyek . mikor megállapitották. akkor a legnagyobb átmérőt 4 cm-ben határoztak meg. azóta általában 1-2-3-4 mm-t vátozik, volt már 5.3 m-es is, ez attól is szokott függeni, hogy ritkán nézte ugyanaz az orvos ⁄lehet, hogy rosszul gondolom⁄. a napokban is voltem, ahol6.3 cm-t irtak le, megijedtem, elmentem egy másik intézményben, ott 5.3 cm irtak. szeretném megkérdezni, mit is jelent igazából a jelentős növekedés? kell-e félni esetleges "eldurranástól"? tulajdonképpen 61 éves vagyok, mi lenne a megoldás, mert a koromnak megfelelően szerintem nincs különösebb problémám , mármint ezzel, a májfunctios értékeim is eddig jók voltak, és szeretném megkérdezni ezt szokták friss MRI, vagy egyéb vizsgálattal is contr-ra javasolni?

  tisztelettel

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Horváth Péter József

  Kedves Kérdező!

  A májhaemangioma spontán szakadása nagyon ritka, operációt csak panaszok és jelentős növekedés (hirtelen több cm) esetén szoktak végezni. Általában elég a hasi ultrahang, de lehet CT vagy MR vizsgálatot is végezni.

  Üdvözlettel:
  dr.Horváth Péter

 • Tisztel Dr. Úr! 5 hónappal ezelőtt pohár mosogatásközben elvágtam a hüvelykujjamat,ahol részleges…

  Tisztel Dr. Úr! 5 hónappal ezelőtt pohár mosogatásközben elvágtam a hüvelykujjamat,ahol részleges ínsérülésem lett,varrni kellett,a heg szépen begyógyult,viszont lett mellette egy kis 3mm göb,ami eleinte nem is látszott,utána nagyobb lett és nagyon szúrt.Visszamentem az orvoshoz aki műtötte,de ő azon kívül,h rárakott egy jódos párakötést ami sebesre marta a kezem mást nem csinált.Utána megmutattam egy másiknak ő nem mert hozzá nyúlni.Elmentem egy másik orvoshoz ő mondta,h valószínűleg egy cérnadarab maradt bent ami betokosodott és majd kilöki a szervezet vagy felszívódik.Sajnos eléggé zavar mert rossz helyen van,fodrász vagyok és az olló pont hozzá ér,meg csúnya is a pukli.Nem lenne tanácsos ezt megmetszeni vagy valamivel felgyorsítani a folyamatot,hogy kijöjjön?Contracrubex-el kenegetem ez tanácsolták.Ha rászorítok a bőrömre egy nagyított akkor határozottan látszik egy sötétkék pont,de ahhoz mélyen van,h kijöjjön.Előre is köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Horváth Péter József

  Kedves Kérdező!

  Helyi érzéstelenítésben, egy kis metszésből könnyen eltávolítható a panaszokat okozó varrat.

  Üdvözlettel:
  dr.Hováth Péter

 • Koszonom szives valaszat! Remelhetoleg a verkep rendben lesz,On szerint akkor erdemes meg valamilyen…

  Koszonom szives valaszat!
  Remelhetoleg a verkep rendben lesz,On szerint akkor erdemes meg valamilyen vizsgalatot elvegezni?
  Nem szeretnem elhanyagolni a dolgot,de tulreagalni sem.Sajnos ahol en lakom a lagy reszek ekografjat nen teriti meg a biztosito igy ki kell a teljes osszeget fizetni,ha nincs ra szukseg nem szivesen tennem meg.A haziorvosom meg mindenhova kuldozget,hogy ne az o felelossege legyen hogy nem mentem,de az osszes letezo vizsgalatot nem akarnam elvegeztetni.
  Negegyszer koszonet a segitsegeert.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Horváth Péter József

  Kedves Kérdező!

  A legegyszerűbb lenne eltávolítani a csomót és akkor a szövettani vizsgálat biztos diagnózist adna.

  Üdvözlettel:
  dr.Horváth Péter

 • Tisztelt Dr Ur! Mar lassan egy fel eve,talan regebb ota is,a bal combtovem korul megjelent egy…

  Tisztelt Dr Ur!
  Mar lassan egy fel eve,talan regebb ota is,a bal combtovem korul megjelent egy borsonyi dudor,ami azota nem no,tapintasra mint egy zsirmirigy,tokban van es ide-oda mozog.Fajdalmat nem okoz,inkabb olyan erzest mintha meghuztam volna az izmot,neha feszito erzest tapasztalok.A haziorvosom mondta,hogy csinaljunk egy teljes verkepet es vizeletvizsgalatot.
  Esesapamnak pont ilyen koraban volt egy zsirmirigye ezen a helyen majd egy ido utan elmult.
  Vesehomokom van eleg sok,azt kezelem de neha faj a lagyektajekon egesz a nagyajkakig.
  Mondta a haziorvos hogy egy ekografot csinalhatnek a lagy reszekrol.Az kimutatna pontisan mi az?
  Olvasgattam a neten s kicsit felek mert a leukemia is szoba jott.
  A vervetel eredmenyeben bizhatok vagy az nem mutat erre a problemara?
  Elnezeset kerem a hosszu level miatt de elegge meg vagyok ilyesve.
  Nagyon varom valaszat On szerint mire gondoljak⁄hova forduljak?
  Koszonom.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Horváth Péter József

  Kedves Kérdező!

  Nem valószínű, hogy a csomó leukémia miatt alakult volna ki, de a vérkép erre választ fog adni.

  Üdvözlettel:
  dr.Horváth Péter

 • Tisztelt Doktor úr! Érdeklődni szeretnék, hogy a mellplasztikán kívül nincs más lehetőség a…

  Tisztelt Doktor úr!
  Érdeklődni szeretnék, hogy a mellplasztikán kívül nincs más lehetőség a mell megnagyobbítására?! :) Előre is köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Horváth Péter József

  Kedves Kérdező!

  Jelenleg tartós eredmény csak ilyen módon érhető el.

  Üdvözlettel:
  dr.Horváth Péter

 • Tisztelt Dr.Horváth Péter József. Azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy másfél évvel ezelöt szültem…

  Tisztelt Dr.Horváth Péter József. Azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy másfél évvel ezelöt szültem császáral és borzasztó csúnya lett a hasamon a bőr kötény hasam alakult ki sajnos ami higéniai szempontjából elég zavaró a köldökömnél is meg ereszkedet bör és tiszta striás lett a hasam,20-éves vagyok 156cm 50 kg kezdtem a terhességemet és 86 kg fejeztem be és le fogytam 50 kg kérdésem az lenne hogy tb általi műtétre jogusult vagyok -e vagy sem válaszát elöre is köszönöm

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Horváth Péter József

  Kedves Kérdező!

  Adatai alapján Ön jogosult a TB-támogatott hasplasztikára. Háziorvosi beutalóval és a legnagyobb testsúlyt igazoló orvosi dokumentummal kell felkeresnie a területileg illetékes plasztikai sebészetet (http:⁄⁄tek2012.gyemszi.hu⁄).

  Üdvözlettel:
  dr.Horváth Péter

 • Tisztelt Doktor Úr! Kislányom most 3 hónapos. Úgy született,hogy a jobb szeme alatt naevus…

  Tisztelt Doktor Úr!

  Kislányom most 3 hónapos. Úgy született,hogy a jobb szeme alatt naevus pigmentosus van (nem emelkedik ki a bőrből) ami kb, 1cm-es átmérőjű. Pár héttel a születése után az orrcsontja sárgás színű lett majd bebarnult. Világosabb színű mint az anyajegy a szeme alatt. Kérdésem az lenne: ha le szeretnénk vetetni az anyajegyet akkor kb. milyen idős korában a legcélszerűbb, vagy esetleg fehérítésre, halványításra van-e lehetőség?

  Válaszát köszönöm.

  Termeczkyné Bánházi Hajnalka

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Horváth Péter József

  Kedves Hajnalka!

  Célszerű megmutatni az anyajegyet bőrgyógyásznak, ha ő azt mondja, hogy nem sürgős a levétel, akkor meg kellene várni a kb. 10 éves kort, amikor már lehet helyi érzéstelenítésben operálni.

  Üdvözlettel:
  dr.Horváth Péter

 • Tisztelt Doktor Úr! Még csak 23 éves vagyok, de már egy pár éve megjelentek halvány ráncok…

  Tisztelt Doktor Úr!

  Még csak 23 éves vagyok, de már egy pár éve megjelentek halvány ráncok a szemem alatt. Ami ennél is jobban zavar, hogy akármennyit alszom, mindig sötét a szemem alatt. A szemkörnyékápoló krémek, amiket eddig használtam, nem javítottak a helyzeten.
  Most egy kuponos oldalon találkoztam a következő ajánlattal: "Bi és tripoláris rádiófrekvenciás szemkörnyék feszesítés, nyirokkeringés serkentés, hyaluronsavas feltöltéssel." Az lenne a kérdésem, hogy van-e ennek bármilyen kockázata, valamint, hogy érdemes-e ilyen fiatalon ezt elkezdeni? Nem leszek-e később még ráncosabb, ha már most ilyen kezelésnek vetem magam alá? Valamint érdekelne, hogy ezt a kezelést végezheti-e kozmetikus?
  Előre is köszönöm a válaszát!

  Üdvözlettel:
  Georgina

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Horváth Péter József

  Kedves Georgina!

  Megnéztem a hirdető honlapját, amiből számomra nem derült ki, hogy mit takar a kérdésben szereplő kezelés. Ami valószínű, hogy a hyaluronsavas feltöltés nem injekciós technikával történik, mivel az sokkal drágább lenne és azt elvileg nem is végezhetné kozmetikus. Így azt sem tudom megmondani, hogy milyen hatással lenne Önre a kezelés.

  Üdvözlettel:
  dr.Horváth Péter

 • Tisztelt doktorur! Több alkalommal begyulladt a hasamon lévő heg és megnyilt belső varratokra…

  Tisztelt doktorur! Több alkalommal begyulladt a hasamon lévő heg és megnyilt belső varratokra gyanakodtak hegkimetszést végeztek, viszont elég sok elhallt dolgok voltak igy megint tettek bele varratot nehogy sérvem legyen. Az a probléma hogy a mütét után 3 honappal megint megnyilt a heg most megint hegkimetszést csináltak de most nyitva hagyták a heget. Szeretném megkérdezni hogy mit tegyek pucolják minden nap állitolag szép a seb pár helyen még van egy kis lepedék, az orvosom szerint várjunk még és lehet össze kell varrni. viszont ha magátol begyogyul akkor nem kellene bele varrat nem szeretnék megint ugy járni hogy kinyilik. Ön mit tanácsol mit tegyünk ja függölegesen vagyok megvágva.Varrjunk vagy hadjuk magátol összeforrni? 2 hete mütöttek mennyi idő mire ez elkezd összeforrni? Mit lehet tenni hogy ezt meggyorsitsuk? Viseljek hasszoritot? ha igen ezt mikortol lehet? Válaszát előre is köszönöm! 165cm 45kg 41 éves vagyok. Tisztelettel : Judit

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Horváth Péter József

  Kedves Judit!

  Semmiképpen nem javaslom a spontán sebgyógyulást, mivel nagyon lassú, nagy a fertőzésveszély és rossz minőségű heg lesz az eredmény. Inkább keressen fel plasztikai sebészt, aki megfelelően összevarrja.

  Üdvözlettel:
  dr.Horváth Péter

 • Jó napot!Lehet nem az ön szakterülete, de az lenne a problémám h a mai nap anyukámat itthon megharapta…

  Jó napot!Lehet nem az ön szakterülete, de az lenne a problémám h a mai nap anyukámat itthon megharapta az ujján egy patkány! Elvileg nemrégen kapott tetanuszt , de nem tom mit kellene ilyenkor tenni, valamint mie betegségeket kaphat el a patkánytol?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Horváth Péter József

  Kedves Kérdező!

  A tetanusz nem elég, veszettség ellen is kell védőoltás (ha csak nincs meg a patkány).

  Üdvözlettel:
  dr.Horváth Péter

 • Tisztelt dr.úr akkor még menyit kéne fogynom hogy támogatott legyek 20 éves vagyok és nagyon…

  Tisztelt dr.úr akkor még menyit kéne fogynom hogy támogatott legyek 20 éves vagyok és nagyon zavaró ilyen fiatalon így ki nézni, meg köszönném ha le írná nekem hogy még menyit fogyak, le írom megint az adatokat 50 kg .val kezdtem a terhességemet 78 kg fejeztem be és le fogytam 50 kg 156 cm vagyok előre is köszönöm válaszát.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Horváth Péter József

  Kedves Kérdező!

  Itt nem a fogyással van a probléma, hanem azzal, hogy a legnagyobb testtömeg indexe nem érte el a 35-öt, ami azt jelenti, hogy a legnagyobb testsúlyának 85 kg fölött kellett volna lennie.

  Üdvözlettel:
  dr.Horváth Péter

 • Tisztelt Doktor Úr!. Féléve volt mellfelvarrásom ill. implantátumos nagyobbításom dualplane…

  Tisztelt Doktor Úr!.

  Féléve volt mellfelvarrásom ill. implantátumos nagyobbításom dualplane technikával. Panaszom az, hogy főként a bal mellemben az implantátum magasabban van, mint a másik oldalon,a saját állományom rálóg az implantra.
  Az Ön véleménye szerint ez tokzsugor lehet vagy eleve fennmaradt az implant, ill. szükséges-e mellfelvarrás korrekció.Fotót hol mellékelhetek?
  Válaszát köszönöm.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Horváth Péter József

  Kedves Kérdező!

  A végeredmény szempontjából mindegy, hogy tokzsugorodása van, vagy felcsúszott az implantátum: mindegyiket operálni kell. Felvarrásra akkor van szükség, ha lóg az emlő. Fotót az e-mail címemre küldhet.

  Üdvözlettel:
  dr.Horváth Péter

 • 50kg fogytam le

  50kg fogytam le

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Horváth Péter József

  Kedves Kérdező!

  Gondolom ez azt jelenti, hogy jelenleg 50 kg.

  Üdvözlettel:
  dr.Horváth Péter

Szerző

Dr. Horváth Péter József

plasztikai sebész, sebész