A betegek kérdései (5494)

  • Tisztelt Doktor Úr!
    Köszönöm a válaszát, ami felvetett még egy kérdést bennem.
    Azt írja, valószínűleg az első háló az oka, szerintem is, de ennek eltávolítása úgy hallottam nagyon nagy műtét, nem elég csak megigazítani, méretre vágni?
    Van-e erre nézve speciális diagnosztikai… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Viktor!

    Valószínű, hogy a háló, vagy az általa okozott hegesedés érint egy ideget, ez okozza panaszokat, ezért nem valószínű, hogy az eltávolítás nélkül elmúlnának. Nem hiszem,… Még több

  • Kedves Dr Úr! Írtam már önnek korábban az arccsont plasztikáról.Én mégis elmennék Önhöz Győrbe…

    Kedves Dr Úr!

    Írtam már önnek korábban az arccsont plasztikáról.Én mégis elmennék Önhöz Győrbe egy konzultációra ezzel kapcsolatban.Tudna nekem egy távolabbi időpontot adni mondjuk 1,5-2 hónap múlva?Köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Kérdező!

    Ilyen távoli időpontot nem tudok adni, mielőtt jönne, 1 héttel írjon újra.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Doktor Úr! Kb. egy éve körömbenövéses problémáim vannak, amely csak időszerűen jelentkezik.…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Kb. egy éve körömbenövéses problémáim vannak, amely csak időszerűen jelentkezik.
    Tavaly november végén; ék kimetszéssel eltávolították a nagy lábujj körmöm 1⁄3-át. Kis idő elteltével begyógyult és az új körmöm nőni kezdett. Idén áprilisban (még félig sem nőtt ki) kiújult és ismét ék metszést végeztek a lábamon. Reménykedtem, hogy véglegesnek tekinthető a műtét, mert egészen mostanáig minden rendben volt, amíg cipőre nem volt szükség. Úgy gondolom, hogy nem kellene, hogy egy normális⁄ átlagos orrú (kissé kerekített) és sarkú női cipő problémát okozzon, hiszen korábban nem voltak ilyen problémáim. Mivel még nem nőtt ki teljesen az új körmöm (ék metszésnél nem is kellene, hogy kinőjön?), ezért a rossz „körömvágási szokás”sem lehetne az okozója.
    Mostani állapota szerint piros duzzadt, néha gennyezik, nyomásra érzékeny, de szúró érzést nem tapasztaltam, ami köröm maradványra utalna. Így kétséges, hogy benőtt körömről van-e szó vagy csak a körömágy megsértéséről, ami már kb. 1 hete tart?

    Válaszát előre is nagyon köszönöm!

    Üdvözlettel:

    Mária

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Mária!

    Amennyiben az ékkimetszésnél nem irtják ki a köröm mátrixot (amiből a köröm nő), akkor újra nőhet a köröm szélső része és kiújulhat a "benőtt köröm". Valószínű Önnél is ez a helyzet, nem pedig a körömágy sérülése.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Doktor Ur! 10 nappal ezelött laparoszkopos mütéten estem àt, mert egy petefészek ciszta…

    Tisztelt Doktor Ur!
    10 nappal ezelött laparoszkopos mütéten estem àt, mert egy petefészek ciszta megcsavarodott, eltalàlt egy eret, belsö vérzést okozott. A varratokat két nap mulva kivették. Tegnap ota, a jobb oldali heg alatt, fàjdalma, mogyoro nagysàgu csomot érzek. Ezt mi okozhatja?
    Köszönettel: Kinga

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Kinga!

    A csomós lehet folyadékgyülem (vér, seroma), lehet sérv, lehet nyirokcsomó. Azt javaslom mutassa meg operáló orvosának.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • T. Doktor! 2x volt jobboldali lágyéksérv műtétem. Az első Lichtenstein módszerrel hálóval, ami…

    T. Doktor!
    2x volt jobboldali lágyéksérv műtétem. Az első Lichtenstein módszerrel hálóval, ami kiújult, én igazából a visszatérő nagy fájdalmak miatt mentem ismét orvoshoz, aki Tapp módszerrel ismét meg m út ott és újabb hálót rakott be. Mostmár van kettő. Megint nagyon nagy fájdalmaim vannak, kisugárzik a herémbe, derekamba, lábomba. Voltam urologusnál sebésznél, idgsebésznél, kaptam a hasizmomba bele, ahol műtötték 3 injekciót, ami elzsibbasztott 1 napig, de aztán semmi több hatása. Az idegsebész lyrica 25mg-t írt föl, szedem, de még semmi. Mindenki találgat, de nincs megoldás én meg szenvedek. Hát én lennék az első, akinek sérvműtét után 6 hónapra fájdalma van? Nem hiszem. Doktor úr kérem segítsen. Hogy lehet ezt megoldani?
    Köszönettel:
    Viktor

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Viktor!

    Én arra gondolnék, hogy az első hálóbeültetés a "bűnös", elképzelhető, hogy a háló okozza az idegi fájdalmat, ezért el kellene távolítani és más műtéti módszerrel megoldani a sérvet.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Köszönöm gyors válaszát! Jól értem, ez azt jelenti, hogy már műtét előtti vérhigító (pl. Clexáne)…

    Köszönöm gyors válaszát! Jól értem, ez azt jelenti, hogy már műtét előtti vérhigító (pl. Clexáne) alkalmazásával a hormonos IUD nem okozhat különösebb gondot a plasztikánál? Vagy szerencsésebb lenne megvárni az iud-vel a plasztikát?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Hölgyem!

    A vérhigítót műtét előtt nem kell adni, csak utána, de ha műtétet követően alkalmazzák az IUD-ot, az még jobb.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Doktor Úr! Nőgyógyászati műtéten estem át 5 hónapja (sajnos laparatomiás úton), a…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Nőgyógyászati műtéten estem át 5 hónapja (sajnos laparatomiás úton), a heg letapadt és korábbi terhességeimnél kb. 2 ujjnyi egyenes hasizom szétválás is keletkezett, nagy súlyú babákat szültem, valamint most közvetlenül a műtét előtt lefogytam 8 kilót, így a bőr is megnyúlt, a hasam nagyon csúnya lett, pszichés problémákat is okoz. Mindenképpen szeretném a hasam megcsináltatni, de azt a műtétet követő max. egy év múlva lehet. Több plasztikai sebésszel is konzultáltam már, egyöntetűen mini vagy midi plasztika jön szóba (a hasizom szétválást nem tartják durvának és a hasam sem domborodik előre) Nőgyógyászati szempontból terápiás célból a miréna spirált javasolják, ami tkp. nekem sem lenne ellenemre. Viszont hormontartalmú IUD mellett ez a plasztika megoldható? Nem növeli a trombózis kockázatát? Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Hölgyem!

    Ilyen esetben mindenképpen javasolt a thrombosis profilaxis LMWH (kis molekulatömegű heparin) alkalmazásával.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • T.dr úr két kérdésem lenne ,mit jelent a végbélen hiperplastikus polyp ? A másik kérdésem az lenne hogy eszt a végbélen lévő dolgot sebészetileg szokták kezelni vagy pedig gasztroenterológián ,mert vastagbél tükrözésen a végbélen volt egy polyp ,állítolag lecsípték ,szöveten .:hiperplaszkikus… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Kérdező!

    Teljesen egyetértek dr.Szilágy István véleményével (Geniobook).

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Hasplasztika után combplasztika

    Kedves Doktor Úr!

    Soproni vagyok az orvos szombathelyi.Szerdán lesz majd beszélgetésem vele,illetve varratszedésem.Megpróbálom rávezetni,hogy bizony én utána jártam és minden további nélkül tb-re is megy a combplasztika és ne akarjon már fizetősre tenni.Remélem sikerül.
    Nem… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Írisz!

    Drukkolok.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Doktor Ur, gyermek koromban lyphoedemaval diagnosztizaltak. Kb 1 eve megduzzadt lagyeki hajlatban novekvo nyirokcsomo jelent meg az odemas oldalamon. Lymphocele mar tojas meretuve valt, ami az odema novekedeset es kiterjedeset okozta egeszen a csipomig. Nemregiben punctiot vegeztek… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Beatrix!

    Elvileg általános sebész és érsebész is képes a cysta eltávolítására. A cysta eltávolítása szerintem érdemben nem befolyásolja a már meglévő lymphoedemát, bár előre… Még több

  • Kedves Doktor! Bal oldali lágyéksérvemet kivették 14 éves koromba most 30 vagyok háziorvosom…

    Kedves Doktor!

    Bal oldali lágyéksérvemet kivették 14 éves koromba most 30 vagyok háziorvosom megnézte most jobb oldalt van kint egy kis lágyéksérvem.Laporoszkoppal meg tudják csinálni a sebészek ezt már manapság?Remélem teljes értékű ember lehetek műtét után is.

    Köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Kérdező!

    Igen, igen.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Kedves Doktor Úr! Először is köszönöm válaszát! Lenne még egy olyan kérdésem,ha az orvosom…

    Kedves Doktor Úr!

    Először is köszönöm válaszát!
    Lenne még egy olyan kérdésem,ha az orvosom továbbra sem akarja a combom tb-re megműteni,kihez lehet fordulni segítségért? Mert ezek után valószínű,ha el is vállal,nem biztos,hogy olyan eredményt kapok,amit szeretnék.Gondolom így esélyem sincs a lakóhelyemen más orvostól pozitiv választ kapni.
    Más városban meg lehet csináltatni? Vagy hogyan tudom az igazam kiharcolni?
    Tanácstalan vagyok!
    Köszönöm ismét válaszát!
    Üdvözlettel:
    Írisz

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Írisz!

    Ha megírja hol lakik, talán tudok segíteni.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Dr Úr ! 10 hete volt mellnagyobbító műtétem heg korrekcióval együtt ⁄mellbimbótól…

    Tisztelt Dr Úr !


    10 hete volt mellnagyobbító műtétem heg korrekcióval együtt ⁄mellbimbótól lefele van a vágásom ⁄.A jobb mellem már nagyon szépen bepuhult és a formájával is meg vagyok elégedve,de a bal mellem még mindig magasan van és mintha picit a szegycsont fele elmozdult volna , a jobb fele a bal mellemnek még érzéketlen is.Lehetséges , hogy elmozdult az implantátumom ?

    Előre is köszönöm a válaszát
    Tisztelettel
    Karola

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Karola!

    Ezt operáló orvosával beszélje meg, mivel csak személyes vizsgálat után lehet erről érdemben nyilatkozni.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Kedves Doktor Úr! 25 éves nő vagyok, most várom első gyermekemet, aki 1 hét múlva érkezik…

    Kedves Doktor Úr!

    25 éves nő vagyok, most várom első gyermekemet, aki 1 hét múlva érkezik papír szerint. Magasságom 164 cm és 67 kg voltam, mikor hormonkezelések után végre megtudtuk, hogy babát várunk a férjemmel. Jelenleg 87.5 kg-ot mértek, pedig nem eszem semmivel sem többet, mint a terhességem előtt, sőt! Sokkal több gyümölcsöt és vitamint fogyasztok. A hasam már most nagyon megereszkedett és tele van striával. Ha az eddigi súlygyarapodást veszem figyelembe, úgy gondolom, hogy olyan 90kg körül fogunk végezni. Úgy hallottam, hogy megfelelő fogyás esetén a TB támogatja a hasplasztikát. A kérdésem arra irányulna, hogy hány kilogrammtól kellene megszabadulnom, hogy valóban támogassa a TB a műtétet?

    Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

    Tisztelettel: HAncsa

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Ancsa!

    94 kg fölé kellene mennie a testsúlyának, hogy testtömeg indexe meghaladja a 35-öt, majd arról 67 kg-ra kellene lefogynia a TB támogatottsághoz.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Kedves Doktor Úr!

    Már kérdeztem Öntől,hogy jogosult vagyok-e Tb támogatott műtétekre. A súlyom most 70 kg és 164 cm vagyok 30 éves. HAsplasztikám meg is volt,amit sikerült is TB-re csináltatni,viszont amikor kérdeztem a doktort,aki műtött,hogy akkor elvállalja-e a combom is,akkor… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Írisz!

    "L9181 Jelentős fokú túltengéses bőrrendellenesség" a BNO kódja és comb esetében ugyanaz a kritérium, mint has esetében: 35 feletti induló testtömeg indexnél… Még több

  • De van olyan hogy kóbor vagbél?

    De van olyan hogy kóbor vagbél?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Kérdező!

    Mint korábbi válaszomban próbáltam elmagyarázni a féregnyúlvány (helytelenül vakbél) egy helyhez kötött szerv a jobb alhasban, ami nem vándorol (kóborol) a hasüregben.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Igen voltam ultrahangon de nem ládtak semit,van olyan hogy kóbor vagbél?

    Igen voltam ultrahangon de nem ládtak semit,van olyan hogy kóbor vagbél?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Kérdező!

    A vakbél a vastagbél első szakasza, erről ered a féregnyúlvány, melynek a gyulladása a köznyelv szerinti vakbélgyulladás. A féregnyúlvány a vakbélhez képest több irányban helyezkedhet el, de mindig a jobb alhas környékén található.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Főorvos Úr! A 20. éves lányon tyúkmellel született.Mára jutott arra az elhatározásra,hogy…

    Tisztelt Főorvos Úr!

    A 20. éves lányon tyúkmellel született.Mára jutott arra az elhatározásra,hogy elvégeztessen egy műtétet.Már a gyerekháziorvos,majd idén már egy tüdőszűrés alkalmával a tüdőgyógyász is javasolta a beavatkozást. A kérdésem:valóban problémát fog okozni ez az elváltozás a szíve körül?Beszűkülhet-e annyira hogy később-estleges terhességnél- veszély forrás lehet-e?
    Hallottam már sokféle véleményt,mindkét oldalról.
    Sajnos dohányzik az ifjú hölgy, amiről észérvekkel eddig nem tudtam eltántorítani-gondolom ez is egy rizikófaktor lehet.
    Vidéken élünk,van-e lehetőségünk az Önök intézményét igénybe vennünk?
    Van-e támogatás a műtétre?
    Mi az Ön tapasztalata sikeresen lehet-e korrigálni ezt a "szépséghibát"?

    Köszönettel

    Szipőcsné Kiss Katalin

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Katalin!

    A tyúkmell (pectus carinatum) ellentéte, a cipészmellkas (pectus excavatum) okozhat szívproblémát. A műtéthez a dohányzás abbahagyása szükséges. A műtétet a lakhely szerinti területileg illetékes mellkassebészeten végzik el, TB támogatással. Én nem foglalkozom ilyen típusú műtétekkel, ezért személyes tapasztalatom nincs.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Kedvas Doktor ÚR.Legyenszíves segicsen,már háromszor begörcsöltem a gyomromal de már voltam belgyógyászhoz…

    Kedvas Doktor ÚR.Legyenszíves segicsen,már háromszor begörcsöltem a gyomromal de már voltam belgyógyászhoz nem lelt semit ,akkor voltam nőgyógyászhozis az sem lelt semit minden jól van de mind a három csörcsömnél a falusi orvas azt mondta hogy vagbél de a sebészem azt mondta hogy nem mert mindig csepektetőtkapok és kiszünik és egy 2_3 hónap mulva begörcsölök ujra ,tessék mondani hogy lehecséges e a vagbél attól fügetöen hogy mindig kiszünik?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Kérdező!

    A pnaszai és tünetek nem jellemzőek vakbél gyulladásra, labor és hasi ultrahang vizsgálat készült-e már?

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Üdvözlöm!
    30 hetes terhes vagyok, 24 éves. Első babámat várom. Eddig nem nagyon volt gond, rendszeresen hidratáltam a bőröm krémmel, olajjal. Viszont a minap észre vettem, hogy a köldököm alatt keletkezett néhány csík... :( eléggé elszomorított. Viszont azt szeretném kérdezni, hogy innentől… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Szandra!

    Sajnos a terhességi csíkok ellen nem tehet semmit, a terhesség előrehaladtával várható, hogy számuk növekedni fog.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

Szerző

Dr. Horváth Péter József

plasztikai sebész, sebész

Kérdezz ingyen