A betegek kérdései (10689)

 • Tisztelt doktor úr! Úgy tudom szívbelhártya gyulladásnál lehet a szív etületében zörejt hallani!…

  Tisztelt doktor úr!
  Úgy tudom szívbelhártya gyulladásnál lehet a szív etületében zörejt hallani! Az lenne a kérdésem,hogy történhet-e olyan gyulladást már nem mutat ki a vér,de a zörej megvan?
  Meddig vírja ezt egy szervezet,mert lehet hogy félradiagnosztizáltak és volt egy ilyen fajta dolgom!Bár 2 hónapja volt szív uh ott nem mutattak semmit,bár nem a gyomortükrözéses féle,hanem a sima kivülről fajta!köszönöm válaszát

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Kedves Kérdező

  Nem mindig lehet zörejt hallani, ezért nem is kritériuma annak. A szívbelhártya gyulladás egy sulyos vérmérgezés ami magától nem tud meggyógyulni, fokozatosan egyre magasabb lázzal, gyengeséggel és elesettséggel járó állapot ami kezelés nélkül halálos, spontán nem gyógyul meg. Én nem hiszem, hogy magának ilyenje lenne. Ettől függetlenül el kell menni a kardiolóiai szakambulanciára, laborba, hasi UH vizsgálatra, ha a kezelőorvosában ilyen gyanu jelentkezik. A gyanut viszont a kezelő orvosa állapítsa meg !

 • kellemes ünnepeket kívánok én is:). jól vagyok:) úsztam ma, sokat aludtam, a lányom az apjánál,a…

  kellemes ünnepeket kívánok én is:). jól vagyok:) úsztam ma, sokat aludtam, a lányom az apjánál,a párom vidéken, jó volt ma egy kicsit semmit tenni.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Magának is Kellemes Ünnepeket és kevés bedobbanást, sok locsolót !

 • Köszönöm válaszát Doktorúr! Csak az a probléma a kisfiammal, hogy már 4 napja diétázunk és még…

  Köszönöm válaszát Doktorúr!
  Csak az a probléma a kisfiammal, hogy már 4 napja diétázunk és még mindig hasmenése van, és 2 napja nem hajlandó megenni semmit. Van ez a sinlac pép, ami kifejezetten érzékeny gyomrú babáknak van tápszer helyett, ezt írta fel neki az orvosunk, de ezen kívül semmi nem kell neki! Se a krumpli, se keksz semmi....Mit tegyek? Meddig hagyjam koplalni?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  A folyadékra figyeljen csak, ha gyógyul a gyulladt bél visszajön az étvágy ne féljen ! Ha gyerek nyelve szárazzá válna, gyenge lenne, aluszékony, akkor kell kórházba vinni, mert a folyadékpótlást akkor infusioval is kell folytatni. Ez elkerülhető a megfelelő folyadékpótlással.

 • Kedves Doktor Ur! Nagyon koszonom a gyors valaszat! Meg feltennek egy kerdest. Mit jelent "SV…

  Kedves Doktor Ur!
  Nagyon koszonom a gyors valaszat! Meg feltennek egy kerdest. Mit jelent "SV ES"? Ez volt irva zarojelben. Kellene aggodnom? Koszonom
  Szollosi Beata

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Nem kell aggodni, ez azt jelenti supraventrikularis extrasystole. Szép hosszu leírni. Egészségesekben is előforduló soron kivüli elektromos tevékenység.

 • Tisztelt Doktor Út! Gyermekemnél (16 éves fiú)kértek immunológiai vérvétel, mert pajzsmirigy…

  Tisztelt Doktor Út!

  Gyermekemnél (16 éves fiú)kértek immunológiai vérvétel, mert pajzsmirigy problémája van TSH normál tartományon belül van csak az ultrahang mutatott nagyobbodást és göböt.
  Az inmunológia vérvétel eredmény magasabb, de nem tudom pontosan h mi, mert a laborban csak ennyit mondtak"azért nem kell egyből kórházba szaladni agyerekkel".Meg szeretném kérdezni h mi lehet ez.
  Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok Önnek!
  Köszönettel: P Erika

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Ez valószinüleg olyan pajzsmirigy ellenes antitestszint emelkedés lehet, amit a pajzsmirigy gyulladásnál lehet észlelni. Igazolja a pajzsmirigy gyulladás jelenlétét. Nem sürgösségi eset, de az ünnepek után haladéktalanul felkeresni az ambulanciát, hogy elkezdődjőn a kezelés. Tehát a dolog a sürgős és a "...majd a jövő héten " között van.

 • Kedves Doktor Ur!
  Tanacsot szeretnek kerni ontol. 26 eves no vagyok, 3 eve aktivan sportolok. Sportorvosi vizsgalatra kell mennem hamarosan, ahova EKG-t kernek. Megcsinalttam es azt irja diagnoziskent, hogy sinusz arritmia (SV ES?), valamint, hogy depolarizacio, repolarizacio normalis.… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Kedves Bea

  a sinus arrhythmia a sporolóknál nem ritka jelenség. Nem tekinthető kórosnak. Ezért nem kellene vizsgálatra mennie. De ha ugy érzi nem ugy megy a terhelés mint azelőtt,… Még több

 • Doktor úr, mi az, hogy extrája van vlaakinek?? Sokan írják de igazából nem tudom! Én érzek…

  Doktor úr,

  mi az, hogy extrája van vlaakinek??
  Sokan írják de igazából nem tudom!

  Én érzek olyanokat, hogy dobog a szavem néha erősebben, a hasamnál,fülemnél érzem. Ez néha megesik!!

  Vagy, hogy olyan fura a közérzetem, ha a szívemre gondolok. Akkor úgy érzem ,hogy valami nem jó! Amúgy meg semmi bajom nincsen!!
  Kellemes Ünnepeket kívánok önnek!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Az extra gyakran nem is észlelt jelenség. Aki megérzi az azt mondja olyan, mintha egy pillanatra megállna a szíve, vagy egyet-kettőt nagyot ütne.
  Amit érez az kutya füle, persze, hogy nincs semmi baja. Tessék húsvétolni !

 • Üdvözlöm!
  Abban szeretném a segítségét kérni, hogy másfél éves kisfiam 4 nappal ezelőtt kezdett hányni, aztán vizes hasmenése lett.
  A mai napig nincs jól. Tegnap is még egyszer hányt,ma még csak egyszer volt széklete. Talán már javul a helyzet,
  de nem hajlandó megenni semmit.… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Isten őriz nem diétás ételt adni ! Egy dologra figyeljen ! Kapjon a gyerek folyadékot sokat, akármilyen formában. Legjobb a keserü tea-késhegynyi sóval, vagy buborékmentes ásványviz. Óvatosan… Még több

 • Kedves doktor úr,
  multhéten kaptam egy 5 napos antibiotikum kezelést,dalacin napi 3 szor ,fogam helye begyulladt,szerdán kezdtem el szedni ápr 1 én,és most hétfön 6 án fejeztem be.már szombattól éreztem hasmenést,de probootikumot sajnos csak most kezdtem el szedni..még van hasmenésem.attol… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Ugy van, mert ez a hasika szépen, magától és a probiotikumtól helyre fog jönni ! Az antibiotikum sajnos ezzel jár.

 • Tisztelt Doktor Úr! Azt szeretném megkérdezni hogyha valakinek heves a szívdobogása azt lehet…

  Tisztelt Doktor Úr!

  Azt szeretném megkérdezni hogyha valakinek heves a szívdobogása azt lehet e valamivel enyhíteni? Köszönöm a válaszát

  Carlos

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Lehet, de az a kérdéskell-e ? Ezért mégmielőtt bármit is tenne, vizsgálatassa meg magát, mert a gyógyszerek bajt is okozhatnak !

 • Drága Doktorom! Külön köszönöm a puszit! Krisztina (MPS)

  Drága Doktorom!
  Külön köszönöm a puszit!
  Krisztina (MPS)

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Örülök, ha egy kis örömet szereztem !

 • Kedves Doktor Úr! Köszönöm Ildi jeligére adott válaszát, de lenne még kérdésem. Ha szorongásos…

  Kedves Doktor Úr!
  Köszönöm Ildi jeligére adott válaszát, de lenne még kérdésem. Ha szorongásos eredetű ez a zsibbadás, szédülés és nyugtató hatására enyhül, akkor elég ezt szedni vagy más kezelés kellene. Ha a nyakcsigolyától lenne, akkor nem hatna a nyugtató?
  Köszönöm
  Ildi

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Kedves Ildi !

  A vérnyomáscsökkentőt nem szabad elhagyni ! A nyugtatót kell alkalmazni és eldől, hogy ez elég-e , vagy kell valami más is.

 • Tisztelt Doktor Úr! 68 éves vagyok, egy rutin vérvételen megállapították, hogy vérképzéi zavaraim…

  Tisztelt Doktor Úr!

  68 éves vagyok, egy rutin vérvételen megállapították, hogy vérképzéi zavaraim vannak.
  Lymphocyta 64,5, nagy perox 16,4 RDW 19,1, makrocyta VVT 6,8 hypochrom VVT 10,8 magas, neutrophil, monocyta 0,4 alacsony értékeket mutatott . Háziorvos szerint a gond komoly, belgyógyászati kivizsgálásra utalt. Szeretném, ha érthetően leírná mire lehet ezekből az értékekből következtetni.
  Segítségét nagyon köszönöm:

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Kedves Kérdező

  Ez azt jelenti, hogya vérképzés torzult és egy irányban - a lymfocyták irányában tölödött el. Kicsit a vörösvértestképződés is csökkenést mutat. Vérképzőrendszerei betegség, chronikus gyulladás, rosszindulatu betegség egyaránt állhat a háttérben. Ki kell vizsgálni mielőbb. Nem szabad félni, hanem összeszorított fogakkal kell előremenni. Ha meg van az ok meg kell, meg lehet gyógyítani. De mielőbb ki kell deríteni az okot !

 • T Dr Úr! Már egyszer kérdeztem Öntől most megint a segítségére szorulok.Betegségeim egytől egyik autoimmun(SLE,RA,lupus nefrit,rajnaud syndroma)gyógyszereim:medrol,imurán ,vérnyomás és koleszterin csökkentő gyomor védő.sajnos az RA-n kívül mind a közelmultba derült ki és még nem sikerült megbékélni… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Kedves Kérdező.

  Amit leírtak az csak annak a megállapitása, hogy a szívnek a baloldali határa kicsit tulhaladta a megszokott határt. Ez nem csak betegség esetén van igy. Ahhoz,… Még több

 • Drága Doktorúr! Köszönöm a válaszát! Ha Ön nem lenne, hát, nem is tudom, mi lenne velem!!!…

  Drága Doktorúr!

  Köszönöm a válaszát! Ha Ön nem lenne, hát, nem is tudom, mi lenne velem!!! Kár, hogy nem minden orvos ilyen kedves, türelmes, segítőkész, megnyugtató mint Ön!!!
  Én csak kalácsot ettem lekvárral, mert nem eszem húst, de remélem, Ön most vígan eszegeti a sonkát tormával és tojással, mert az valóban nagyon finom!!!! :)
  Minden jót kívánok Önnek és a családjának!!!

  Üdvözlettel:

  Szilvia

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Köszönjük szépen, hasonló jókat Önnek is és kedves családjának is !

 • Drága Doktor Úr! Nagyon köszönöm a válaszát. Főleg azt, hogy megdicsért. Természetesen nem kontárkodom…

  Drága Doktor Úr!
  Nagyon köszönöm a válaszát. Főleg azt, hogy megdicsért. Természetesen nem kontárkodom olyanba, amihez nem értek, de 13 éve törődöm intenzíven a szüleim egészségi állapotával, mert a szükség úgy hozta. Fel kellett ismertem -többek között-, már IV. fokozatú szívelégtelenséget is ( amit a háziorvos nem vett észre), ami csak azért nem fordult tragédiába, mert bevágtam anyukámat a kocsiba és rohantam vele a kórházba. A kardiológusunk, aki nem túl kedves velem, még ő is azt mondta, hogy le a kalappal. Aztán gyorsan összeszedte magát, és továbbra is goromba velemŠ..
  Ez a helyzet engem nem boldogít, mert nagyon komoly stresszt okoz nekem, hogy értenem kell valami olyanhoz, amit soha nem tanultam. Ráadásul az orvosok nagy része nehezen viseli az olyan hozzátartozót, aki nem olyan sötét, mint az éjszaka. Pedig szerintem nagymértékben segíti a gyógyító munkát. (Soha nem okoskodom és játszom meg magam. Én csak egy közgazdász vagyok.)
  Ezért aztán, ha valaki elismeri a munkám, még ha viccesen is, az nagyon jól esik nekem. Konkrétan: itt ülök és potyognak a könnyeim. (Hiába, sírva mulat a magyar.)
  Még egyszer: ezer köszönet!
  Puszilom!
  Krisztina (MPS)

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Kedves Kriszta !

  Megmondom őszintén igencsak meglepödtem, hogymilyen okosan és szakszerüen gondolkodott. Most tényleg nem viccelni akartam és bár lehet, hogy ugy hangzott, én ezzel azt akartam kifejezni, hogy igenis egy doktornak is dicsőségére válna ilyen szépen és gyorsan diagnosztizálni egy hyperthyreosist. Igenis gratulálok és nem viccelek ilyennel. Ha ezzel még örömöt is szereztem, akkor még puszilom is !

 • Kedves Doktor Úr! Tegnap délutántól nagyon rosszul éreztem magam. Rendszeresen szedek magas…

  Kedves Doktor Úr!
  Tegnap délutántól nagyon rosszul éreztem magam. Rendszeresen szedek magas vérnyomásra gyógyszert reggel és este (17 óra). Napközben a vérnyomásom egyszer alacsony volt 95-54-60, de többnyire 103-56-60 119-69-62 között. Bevettem a esti vérnyomáscsökkentőmet (Cardura 2mg) és utánna jöttek a rossz tűnetek. Szédülés, zsibbadás, fájt a fejem, a fülemnél nyomásérzés, a bal mellkasomban is szurások- nyomásérzés. Majd elkezdett emelkedni a vérnyomásom 151-72-60-ra. Ezek a szédülések és zsibbadások, ha nem megy fel a vérnyomásom, akkor is majdnem minden délután, este megvannak. Késő délutánig mindig jól vagyok. A nyaki csigolyám 5-7 blokkot képez. Azt mondja a háziorvosom, szerinte ezek az érzések nem a csigolyámtól vannak, vannak inkább a szorongás tünetei. Mi javasol a Doktor Úr, tényleg lehet ez szorongástól? Nagyon sokszor a pulzusom 57. Ez nem kevés? Este kell vérnyomáscsökkentőt szednem, mert ha csak reggel szedek akkor is sokszor este felmegy a vérnyomásom 150 körülire. Nagyon rossz a közérzetem a szédüléstől és a zsibbadástól. Ha beszedek Xanax 0,25-öst akkor ezek a tűnetek megszünnek. Köszönöm válaszát és kellemes húsvéti ünnepeket.
  Ildi

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Szintén Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok !
  Ha a panaszai Xanaxra szünnek, akkor azok bizony szorongásos jellegüek.
  A gyógyszereit viszont jobban szét kellene huznia és gyógyszerek felét reggel, felét este kéne szedni. Talán akkor nem esik le délelőtt a vérnyomás.

 • Kedves Doktorúr! Kellemes Húsvéti ünnepeket kÍvánok Önnek és kedves családjának! Jó pihenést…

  Kedves Doktorúr!

  Kellemes Húsvéti ünnepeket kÍvánok Önnek és kedves családjának! Jó pihenést a hosszú hétvégére!
  Természetesen minden fórumozó társamnak is! Különös tekintettel a pánikosokra!:)))

  Ahogy mifelénk mondani szokták: NYUGALOM, a hosszú élet ritka!:)))

  Sok puszi:

  Takácsné Reni

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Puszilom én is kedves Reni ! Jó kis Húsvéti Ünnepeket, bőséges locsolással, hogy nehogy nekem elharvadjanak ! Ki fog akkor nekem írni ?

 • Kedves Doktorúr!
  Nagyon-nagyon köszönöm a megnyugtató válaszát! Egy félelemmel kevesebb :) Viszont tegnap óta hőemelkedésem van (37,1 ugyan, de én attól már rosszul szoktam lenni). Ön szerint ez lehet a kezelés mellékhatása, és és belefér, vagy nem lenne szabad "hőemelkedésemnek lenni",… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Kedves Szilvi !

  Még mindig ne induljon sehova se, mert a hőemelkedés lehet a kapsula következménye. Most fejti ki a hatását ez a készítmény, ezért ilyenkor van ilyen és lehet később… Még több

 • Doktor Úr, köszönöm a válaszát. Illető rokonom a sok fekvéstől (?) tüdőgyulladást kapott. Ebből…

  Doktor Úr, köszönöm a válaszát.
  Illető rokonom a sok fekvéstől (?) tüdőgyulladást kapott. Ebből még ki lehet gyógyulni, vagy végül ez lesz a halál oka? Köszönöm. Petra

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  A tüdőgyulladás idős, leromlott állapotu betegeknél sulyos dolog. A doktorok harcolnak, mert gyógyitható. Önmagában azonban a gyógyszer nem elég, kell hozzá a szervezet is. Ha nem birja legyőzni a gyógyszer és a szervezet a bajt az végzetes szokott lenni, kedves Petra.

Szerző

Dr. Szemerédi Péter

belgyógyász, kardiológus