A betegek kérdései (827)

  • T.Dr.Nő! Ín felszabadító ujj műtétem lesz, altatásban. Azt szeretném kérdezni milyen hosszú ideig…

    T.Dr.Nő! Ín felszabadító ujj műtétem lesz, altatásban. Azt szeretném kérdezni milyen hosszú ideig tart egy ilyen műtét. köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Somogyi Rózsa

    Kedves Kérdező!
    A kérdést a sebész kollégának tegye fel.
    Üdvözlettel,
    dr. Somogyi Rózsa

  • Tisztelt doktorno! Miert kell megmondani hany kg vagyok az altatoorvosnak? Ha letgaadok par…

    Tisztelt doktorno!
    Miert kell megmondani hany kg vagyok az altatoorvosnak? Ha letgaadok par kgot lehet bajom? Mi ennek a jelentosege? Pl mondjuk 68 vagyok de 62 mondok vagy ha olyan fontos ez akkor miert nem mernek meg ott? Mi a jelentosege van ennek? Barnabas

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Somogyi Rózsa

    Kedves Barnabás!
    A gyógyszerek dózisát elsősorban a testsúly alapján határozzuk meg.
    Üdvözlettel,
    dr. Somogyi Rózsa

  • Kedves Doktornő, arról szeretnék érdeklődni, hogy véleménye szerint az akupunktúrás kezelésnek…

    Kedves Doktornő,

    arról szeretnék érdeklődni, hogy véleménye szerint az akupunktúrás kezelésnek lehet -e bármilyen káros mellékhatása⁄kockázata daganatos betegek esetén? Tehát pl. belobbanthatja -e a daganatot ill. elősegítheti -e bármilyen módon az áttétképződést?

    A látás javítása érdekében (erősödő szürke hályog + gyengülő retina - amik a sugárkezelés következményei) voltam már két alkalommal kezelésen, de most elbizonytalanodtam, mivel a szememben lévő elváltozás (2 éve idoine 125-tel kezelt, nagyméretű melanóma) csökkent ugyan méretileg (kb. 30 %-kal) és hegesedő felszínt mutat, de még nem tűnt el teljesen (valósz. nem is fog) és még nem tokosodott be.

    Köszönettel,
    Mamóca

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Somogyi Rózsa

    Kedves Kérdező!
    Úgy gondolom, az akupunktúra jelentősen javíthat a daganatos betegek állapotán, egyrészt a kezelések mellékhatásának csökkentésével, másrészt az általános állapot javításával. Amennyiben az akupunktúrás tűket nem direkt a daganatba szúrják, nem gondolom, hogy az áttétképződést bármilyen módon elősegítené.
    Üdvözlettel,
    dr. Somogyi Rózsa

  • Kedves Doktornő! Cipralexnevű gyógyszert szedek.Áprilisban lesz egy kisebb műtétem,urétersint…

    Kedves Doktornő! Cipralexnevű gyógyszert szedek.Áprilisban lesz egy kisebb műtétem,urétersint fognak eltávolitani érzéstelenitéssel vagyis gondolom úgy ahogy felrakták,csak akkor még nem szedtem ezt a gyógyszert.A kérdésem hogy megfogják csinálni,és utána milyen mellékhatása lesz?Előre is köszönöm válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Somogyi Rózsa

    Kedves Kérdező!
    Nem várható jelentős mellékhatás.
    Üdvözlettel,
    dr. Somogyi Rózsa

  • Kedves Főorvos asszony, köszönöm a válaszát,a teszt a toxinokat mutatja a vérből, ez a Candida5…

    Kedves Főorvos asszony,

    köszönöm a válaszát,a teszt a toxinokat mutatja a vérből, ez a Candida5 teszt.Legalábbis ma a tüdőgondozóban ezt mondta az orvos.10-kor volt a testvéremnek allergia tezstje,a karcolós, szinte minden ételre pozitiv lett, a 19 nézett dologbol 14 pozitiv lett neki, a Candida is!Alig 3 perc elmultával bedagadt és viszkedett neki majdnem minden.
    A doktor azt mondta ez a gombát jelzi,és ha tezst is pozitiv és ennyi allergiája van az a gombák elszaporodását jelzi.De előbb kizárna más betegségeket is, hormonokat néznek Neki most.Délután pedig megyünk gasztroenterológushoz.
    További fejleményekről értesíteni fogom.

    Üdvözlettel
    Timi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Somogyi Rózsa

    Kedves Timi!
    Köszönöm, nagyon kedves.
    Üdvözlettel,
    dr. Somogyi Rózsa

  • Tisztelt Doktornő! Kissé komplex ez a dolog,de ha elolvassa látja,hogy minden körülmény fontos.Sok…

    Tisztelt Doktornő!

    Kissé komplex ez a dolog,de ha elolvassa látja,hogy minden körülmény fontos.Sok műtéten átestem már altatással is.Volt már intratympanalis beavatkozás is,paracentálás,ahol helyi érzéstelenitő injekcioval végezték.Azért nem ugyanaz az érzés,mint bóditással,de nagyon jól tudom hogy az aneszteziologus orvost nem lehet um előrángatni minden kis beavatkozásra.

    De minden beavatkozást kibirtam,ki lehetett birni.

    Hamarosan rövid fék átvágáson fogok átesni.Ez azért nem ugyanaz...Nagyon zavar a tudat hogy ott fognak vágni,meg mennyire fáj.Elaltatni nem látszik érdemesnek ilyen kis beavatkozásra.

    A kérdésem az lenne,hogy Ön szerint érdemes e diezapam (Seduxen) tablettát bevenni a beavatkozás előtt.Az a parám van,nem e lép kölcsönhatásba a helyi érzéstelenitéses injekcioval.
    A fájdalomérzést is csökkentheti?

    Minden más nagypotenciálú BZD-re inverz módon reagálok,csak ezt a kispotenciálút tudom szedni,ha szorongás áll fenn.

    Meg lehet e Ön szerint kérdezni előre mivel végzik az érzéstelenitést,és egyáltalán a helyzetről,mit lehet csinálni.

    Köszönöm előre is segitségét!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Somogyi Rózsa

    Kedves Kérdező!
    Persze, a műtét és az érzéstelenítés részleteit az operáló orvossal meg tudja beszélni. Seduxent bevehet, nem fog kölcsönhatásba lépni a helyi érzéstelenítővel csak erről az operáló orvos tudjon.Üdvözlettel,
    dr. Somogyi Rózsa

  • Kedves Főorvos asszony, az volna a kérdésem, hogy Ön szerint valóban létezik e Candidás…

    Kedves Főorvos asszony,


    az volna a kérdésem, hogy Ön szerint valóban létezik e Candidás "fertőzés" hogy ezek a gombák elszaporodnak és egyéb bél vagy idegrendszeri betegségeket tudnak okozni!
    Egyre többet hallani erről, és a testvéremnek vannak gondjai, amire azt hiszem Candida magyarázat lenne, hogy ez lehet a háttérben.
    Vettünk tesztet és pozitív lett Neki, de voltunk ma infektológusnál aki azt mondta felejtsük el..

    Hálásan venném a véleményét!


    Köszönettel
    Timi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Somogyi Rózsa

    Kedves Timi!
    Sajnos nem tudom megmondani a tutit:-(( Tudom, hogy az infektológusok nem hisznek a "természetgyógyászati" candida fertőzésben, de arról én sem vagyok meggyőződve, hogy ilyen létezik. Az biztos, hogy gombák is élnek bennünk, és az is biztos, hogy a nem megfelelő életmód esetén a kényes egyensúly felborulhat a szervezeten belül, de hogy ez mit okozhat, nem tudom megmondani. Egy gyorsan felszívódó szénhidrátoktól (gabonafélék, cukrok, krumpli, rizs) mentes étrend senkinek sem árt, ha létezik candidás fertőzés, annak is jót fog tenni, ez a tünetek javulása alapján egyértelmű lesz. Azért a tünetek hagyományos kivizsgálását sem kellene elhanyagolni.
    Utánanéztem kicsit a tesztnek, ha vérből kimutatható a candida, az már intenzív osztályos kórkép, szóval nem tudom, ez a teszt mit mutathat ki.
    Üdvözlettel,
    dr. Somogyi Rózsa

  • Tisztelt Foorvosno! A 611.-es szamu kerdezo vagyok,aki a tetanianak velt gorcsoket kapta altatas…

    Tisztelt Foorvosno! A 611.-es szamu kerdezo vagyok,aki a tetanianak velt gorcsoket kapta altatas utan. :) Ma voltam anaesthesiologusnal,mert ugye laparoscopia elott allok.Nem vallaltak a mutetet,mivel kiskorhaz,nincs se intenziv,se semmi,ha velem barmi lenne.Ugyhogy valoszinuleg a m.ovari korhazban mutenek meg,holnap tudom meg.De nagyon merges volt az anaesthes,hogy sehol nincs ledokumentalva se a roham,se a kapott medicatio,hogy mit kaptam az egesz korhazi tartozkodasom alatt,meg az sem.Ugyhogy igy allok most. :) Gondoltam ertesitem a fejlemenyekrol.Szep napot kivanok Onnek!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Somogyi Rózsa

    Kedves Kérdező!
    Köszönöm a visszajelzést. Szerintem így nagyobb biztonságban lesz, ne izguljon.
    Üdvözlettel,
    dr. Somogyi Rózsa

  • Tisztelt Doktor Nő! Márc.17-én lesz egy LC epekő mütétem,már voltam az altatóorvosnál, mindent…

    Tisztelt Doktor Nő!
    Márc.17-én lesz egy LC epekő mütétem,már voltam az altatóorvosnál, mindent rendben talált.Megbeszéltük,hogy vénásan majd gázzal történik az altatás...de én mégis nagyon félek töle, még sohasem voltam altatva, és azt kérdezték hány emeletet bírok fulladás nélkül...erre nem válaszoltam,mert 1emelet kb.8lépcső már kifullaszt,nem vagyok tulsulyos,bár azt elmondtam ,napi 15szál cigit szívok.Lehet emiatt valamilyen altatási szövödmény?Vagy mégis mondjam meg ,hogy fulladok 8lépcső után?Műtét után mennyi idő mire kiürül az altató hatása?Elnézést, a sok kérdésért...Köszönöm válaszát.Tisztelettel:Gabriella

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Somogyi Rózsa

    Kedves Gabriella!
    A lépcsős kérdést a műtéti teherbírás meghatározása miatt tették fel, ha nincs kezelést igénylő szívbetegsége, magas vérnyomás, valószínűleg az edzetlenség az oka a fulladásnak, ez a műtéti teherbírást nem befolyásolja.
    Az altatószerek kiürülése egyénenként változó, nagyban függ a műtét időtartamától és a beteg gyógyszerlebontási képességétől.
    Üdvözlettel,
    dr. Somogyi Rózsa

  • Kedves Doktornő! Egy plasztikai műtét előtti vérvizsgálat alkalmával derült ki, hogy a TSH:…

    Kedves Doktornő!
    Egy plasztikai műtét előtti vérvizsgálat alkalmával derült ki, hogy a TSH: 6,770mU⁄L , Szabad T3: 6,9 pmol⁄L Szabad T4:11,50 pmol⁄L (ez még elfogadható tartományban.
    Ekg: szapora szívműködést mutat: 120-130.
    Magas vérnyomásra, és a pulzusra évek óta állandó gyógyszereket szedek.1 tbl.Portion 100mg, 2-szer fél Betaloc 50 mg, kétszer fél Frontin 0,25., amit a pánikbetegségemre állítottak be.
    Kérdésem az lenne, hogy ezekkel az értékekkel mennyire lenne kockázatos az altatás ami kb.3 órát venne igénybe?
    Vagy először inkább vizsgáltassam ki a pajzsmirigy problémát? Ami egyébként semmi tünetet , panaszt nem okoz. kell-e ilyen TSH értére gyógyszert szedni?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Somogyi Rózsa

    Kedves Kérdező!
    A pajzsmirigy probléma nem fog gondot okozni az altatásnál, a későbbiekben ezeket az értékeket majd kontrollálni kell, előbb-utóbb valószínűleg gyógyszeres kezelést igénylő pajzsmirigy alulműködése lesz. A magas pulzusszám miatt viszont érdemes lenne a Betaloc adagját emelni, akár 2x50 mg-ra, vagy 1x 100 Betaloc ZOK-ra.
    Üdvözlettel,
    dr. Somogyi Rózsa

  • Tisztelt Doktornő! Egy neurológiai klinikán a nemrégiben lumbálpunkción estem át, lassan egy…

    Tisztelt Doktornő!

    Egy neurológiai klinikán a nemrégiben lumbálpunkción estem át, lassan egy hete nem múlik az ez után szokásos rettenetes fejfájás. A klinikán érdeklődtem afelől, hogy mi a módja annak, hogy az ilyenkor enyhülést hozó blood patch - saját vér befecskendezése kezelésben részesüljek, de a klinika szerint erre nincs szükség és mód. Szeretnék találni magánúton olyan orvost - úgy tudom, ezzel aneszteziológusok foglalkoznak -, aki hajlandó lenne viszonylag gyorsan segíteni rajtam. Hol találhatok viszonylag gyorsan orvost, akivel rövid úton beszélhetnék erről magánpraxisa keretében?

    Köszönettel,

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Somogyi Rózsa

    Kedves Kérdező!
    Az biztos, hogy magánpraxisban blood patch-et senki nem végez, az aneszteziológusoknak egyébként sem igen van magánrendelése, mivel nem lenne értelme. Keresse fel a legközelebbi kórház aneszteziológiai osztályát.
    Üdvözlettel,
    dr. Somogyi Rózsa

  • Tisztelt Doktornő! Tegnap volt egy mélyaltatásos fogászati beavatkozásom és érdeklődni szeretnék,higy…

    Tisztelt Doktornő!
    Tegnap volt egy mélyaltatásos fogászati beavatkozásom és érdeklődni szeretnék,higy az altatásnak meddig lehetnek még szövődményei ill,mellékhatása? Altatás után pár órával már ki is engedtek.Nem veszélyes így? Megfigyelés nem kellett volna? A torkom picit fáj az intubálstól,gondolom hamar elmúlik.Köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Somogyi Rózsa

    Kedves Kérdező!
    A szakmai irányelvek szerint ambuláns műtét esetén 6 óra a megfigyelési idő, a beteg akkor bocsátható el, ha tudata tiszta, folyadékot probléma nélkül fogyaszt, spontán vizeletürítése volt, és egyébként az életfontosságú működései értelemszerűen stabilak. Valamint, az ellátó intézménnyel a kapcsolat és szükség esetén az odajutás biztosított.
    Üdvözlettel,
    dr. Somogyi Rózsa

  • T. Dr. Nő! Kézközépcsont műtétem lesz. Nem tudom eldönteni, hogy a vezetéses vagy az altatásos…

    T. Dr. Nő! Kézközépcsont műtétem lesz. Nem tudom eldönteni, hogy a vezetéses vagy az altatásos műtétet válasszam. A vezetésest hol érzéstelenítik el? Ön szerint melyik a jobb? Köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Somogyi Rózsa

    Kedves Kérdező!
    A vezetésesnél valószínűleg a hónaljban szúrnak, ennek sajnos nem 100%-os a találati aránya. Ha Ön egyébként egészséges és a műtét nem lesz nagyon hosszú, nyugodtan választhatja az altatást. (olyan helyeken, ahol sok kézműtétet végeznek, és ezért sok az ilyen típusú érzéstelenítés, jobb a találati arány is).
    Üdvözlettel,
    dr. Somogyi Rózsa

  • Tisztelt Doktor Nő! Jövőhéten lenne egy altatásos bölcsességfog műtétem és kicsit kezdek náthás…

    Tisztelt Doktor Nő!
    Jövőhéten lenne egy altatásos bölcsességfog műtétem és kicsit kezdek náthás lenni.Úgy olvastam,hogy így akkor nem műtenek.Igazából fél éve várok erre és a fogaim is fájnák,már nem szeretném halogatni.Mi az ok amiért ilyen esetben nem altatnak?Nem vagyok lázas,csak picit náthás.Köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Somogyi Rózsa

    Kedves Kérdező!
    Ilyenkor (mármint megfázás esetén) fokozottan érzékeny a légutak nyálkahártyája, és az altatási szövődmények kockázata emiatt megnő.
    Üdvözlettel,
    dr. Somogyi Rózsa

  • Kedves Főorvosnő! A 611.-es kérdező vagyok,aki pár napja leírta,hogy altatás után 2 órás rohama…

    Kedves Főorvosnő!

    A 611.-es kérdező vagyok,aki pár napja leírta,hogy altatás után 2 órás rohama volt...Köszönöm a válaszát! :) Azt lehagytam,hogy amikor elkezdődött a roham,akkor kaptam kalciumot,de nem múlt semmit.Már ment a fájdalomcsillapító is,amikor úgy döntöttek,felfüggesztik az összes gyógyszer hatását,amit eddig kapok,még direkt mondták,hogy most ezért fájdalmaim lesznek pár másodpercen belül.(erre mind emlékszem,pedig pont akkor ébresztettek fel :) ).Nekem csak pár percnek tűnt az egész roham,de ők mondták,hogy még egy óráig nem engedtek ki a műtőből és miután visszavittek a kórtermembe,még ott is rángatóztam.Olyan volt,hogy remegett a kezem,lábam és a mellkasom felemelkedett az ágyból pár cm-re-miközben a tarkóm és a csípőm az ágyon maradt-,majd visszazuhant.És ez ment 2 órán át,nem tudtam befolyásolni,irányítani,olyan volt,mintha valaki felhúzna és visszadobna az ágyra. Annyit mondtak még el,hogy néztek kalcium-szintet és normális volt,igaz,akkor nézték,miután beadták a kalciumot,mert először pajzsmirigy v.mellékpajzsmirigy problémára gondoltak,ezt már nem tudom...így maradt a tetánia,hogy valszeg az és hogy szóljak majd,amit már leírtam Önnek. Így talán könnyebb rekonstruálnia. :) Annyit mondott még az aneszteziológus, hogy szerinte a gyógyszerek hatásai"jöttek össze" nekem,így reagált a szervezetem. Csak ugye itt jön az,hogy sehol nem szerepel milyen gyógyszereket kaptam akkor,mivel altattak,de ezt már leírtam korábban. A mostani altatóorvoshoz meg műtét előtti napon megyek,szegénykémnek sok ideje nem lesz kideríteni a dolgokat.
    Köszönöm ismét a válaszát és szép napot kívánok Önnek!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Somogyi Rózsa

    Kedves Kérdező!
    Sajnos így sem tisztább a kép:-(( Nem használunk túl sok gyógyszert, nem lesz nehéz kideríteni, hogy miket kapott (a korábbi jegyzőkönyvről nem is beszélve). Ha tudatánál volt, valószínűleg nem epilepsziás görcse volt, ha kapott elég levegőt, nem volt izomlazító hatásban, a mellékpajzsmirigy jó irány lehet, csak végig kellett volna vinni a kivizsgálást.
    Szóval sok szerencsét, esetleg jelentkezzen a műtét után.
    Üdvözlettel,
    dr. Somogyi Rózsa

  • Koszonom a valaszat Dr.Nő! Es elnezest,hogy 3x kuldtem el az elozo levelet,csak telefonrol irtam…

    Koszonom a valaszat Dr.Nő! Es elnezest,hogy 3x kuldtem el az elozo levelet,csak telefonrol irtam ,es nem irta ki,h elkuldte :( neharagudjon. Es meddig tarthat ez a fejfajas?sokat fekszem es sokat is iszom 2litert biztos naponta. Flectort es advil ultrat szedtem eddig rá..de akkor hat mikor lefekszem alszom egyet es utana addig jo mig ujra fel nem allok :( ugye elfog mulni? Koszonom szepen

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Somogyi Rózsa

    Kedves Szandra!
    :-)) A fejfájás idejét sajnos nem lehet megjósolni, tényleg sokat kell feküdni. A folyadék mennyiségét még jó lenne emelni, a fájdalomcsillapítókat próbálgassa. Esetleg még a kávé (infúzióban szoktunk adni koffeint), a Schüssler sók közül pedig a 10-es, a natrium sulfuricum, napi 3x1 tabletta elszopogatva.
    Jobbulást!
    Üdvözlettel,
    dr. Somogyi Rózsa

    Ui: a későbbi műtéteknél jelezze, hogy a gerincérzéstelenítés után fejfájása volt, mert akinek egyszer volt, ismétlődhet.

  • Kedves Dr.nő!penteken mutottek,gerincrrzestelenitessel ..de az erzestelenito nem hatott,igy azonnal…

    Kedves Dr.nő!penteken mutottek,gerincrrzestelenitessel ..de az erzestelenito nem hatott,igy azonnal elaltattak. Ra egy napra haza is engedtek. Azota ,ha felallok,vagy ulok faj a fejem nagyob elviselhetetlen. Azt szeretnem kerdezni,h ez az erzestelenitotol van?es,hogy meddig tart? Gyogyszer sem hat :( koszonom a valaszat

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Somogyi Rózsa

    Kedves Kérdező!
    Igen, sajnos lehet a szúrástól a fejfájás. Vissza kellene menni az intézménybe, mert akár infúzióra is szükség lehet. Addig mindenesetre fekvés és bő folyadék, a fájdalomcsillapítókkal pedig érdemes kísérletezni (Algopyrin jó lehet).
    Mielőbbi jobbulást!
    Üdvözlettel,
    dr. Somogyi Rózsa

  • Tisztelt Doktornő! Szerdán műtötték a térdemet altatásban. Mióta felkeltem az altatásból szörnyű…

    Tisztelt Doktornő!
    Szerdán műtötték a térdemet altatásban. Mióta felkeltem az altatásból szörnyű fejfájás kínoz, néha még görcsöl is, olyan érzés, mintha szét akarna robbanni a fejem, a fülemre és az állkapcsomra is kisugárzik a fájás. Semmilyen gyógyszer nem csillapítja. Mi állhat a fejfájás hátterében? Mikor szűnik meg végre? Az altatás előidézheti ezt a fájdalmat? Nincs vérnyomásproblémám, egészséges vagyok. (24⁄nő)
    Köszönöm szépen előre is a választ!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Somogyi Rózsa

    Kedves Kérdező!
    Látatlanban nem tudok mit mondani. Alapos orvosi vizsgálatra van szükség, a végző intézetben.
    Üdvözlettel,
    dr. Somogyi Rózsa

  • Tisztelt Dr.Nő! Pénteken mütöttek gerincérzestelenitessel,de mikor elkezdtek a mutetet,még nem…

    Tisztelt Dr.Nő! Pénteken mütöttek gerincérzestelenitessel,de mikor elkezdtek a mutetet,még nem hatott az erzestelenito. Ereztem amit csinaltak ,es rogton kozbe léptek,és elaltattak. Tegnap reggel haza engedtek. Miota itthon vagyok fáj a fejem. Amikor fekszek akkor nem ,de amint felülök,vagy felállok rögtön az az éles fejfájás kezdődik. Azt szeretném kérdezni,hogy eza gerincérzestelenitestol van? Es h mit tegyek a fejfájás ellen? Gyogyszer sem hat :( koszonom a valaszat. Tisztelettel : Szandra

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Somogyi Rózsa

    Kedves Szandra!
    Attól, hogy háromszor felteszi a kérdést, nem fogok hamarabb válaszolni.
    Üdvözlettel,
    dr. Somogyi Rózsa

  • Tisztelt Doktorno, 45 eves no vagyok, aranylag kiegyensulyozott eletet elek, de sajnos mint…

    Tisztelt Doktorno,

    45 eves no vagyok, aranylag kiegyensulyozott eletet elek, de sajnos mint Magyarorszagon a legtobb embert a magas vernyomas engem sem kerult el. 2013 decembereben felkeresem egy akupunkturaval foglalkozo kinai orvost es kertem segitsen a vernyomas problemamat orvosolni (termeszetesen kardiologia rendelesen is voltam); a kiugro vernyomasomat allitolag a stressz okozza (estenkent neha 150⁄95, maskor 130 -140⁄90 vagyis nem eletveszelyes).
    Kerdesem a kovetkezo; 10 akupunkturas kezelesen voltam es a negyedik alkalom utan elkezdtem enyhen bofogni. A mellkasomba amikor a tut beleszurta az orvos iszonyatosan fajt, de azt mondtak, hogy az nem szamit, az eredmeny jo lesz. A gondom az, hogy azota a bofogesem fokozodott, szinte mar enni sem tudok (minden leletem negativ; beltukrozes, gyomor tukrozes). Amikor ures a gyomrom (belukrozes elott) akkoris bofogok. Soha eletmben semmi ilyen jellegu problemam nem volt. Vekony vagyok es nagyon kiegyensulyozottan taplalkoztam mindig; zsiros eteleket mindig kerultem. On szerint lehet osszefugges az akupunkturas kezelessel ? Mit tanacsol? Keressek fel egy masik akupunktura szakembert aki talan segit? Tanacsat elore koszonom.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Somogyi Rózsa

    Kedves Kérdező!
    Előfordulhat, hogy az akupunktúrás kezelés következtében alakult ki energetikai zavar. Úgy érzem, ezzel az orvossal szemben megingott a bizalma, így inkább keressen másikat. Az akupunktúra egyébként kiemelten hatékony az emésztőszervi panaszokra.
    Üdvözlettel,
    dr. Somogyi Rózsa