A betegek kérdései (6272)

 • Jó napot Kívánok Doktorúr. A kérdésem a következő lenne, 30 éves férfi vagyok eddig a Covarex…

  Jó napot Kívánok Doktorúr.

  A kérdésem a következő lenne, 30 éves férfi vagyok eddig a Covarex as Comb szedtem magas vérnyomásra, de az orvosom átváltott a Cardilopin 5 mg gyógyszerre, mert merevedési problémáim voltak az előző gyógyszertől(remélhetőleg attól). Azt viszont nem irták rá az orvosi papirra hogy a Cardilopint reggel vagy este kell e bevennem??
  Ezért kérdeném Doktorurat hogy melyk napszakban kell bevenni a gyógyszert??
  A másik kérdésem pedig az lenne hogy eseti jelleggel, lehet e, e mellett a gyógyszer mellett Viagrát szedni, a Viagrát az urológus javasolta csak még akkor nem szedtem a Cardolipint??, illetve az Atoris koleszterincsökkentő okoz e merevedési problémát??


  Válaszát és türelmét köszönöm előre is.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Sándor

  Tisztelt Kérdező!
  A Cardilopint reggel kell bevenni. Viagra szedhető mellette.
  A Cardilopin sem de a Coverex AS Komb sem okoz merevedési zavart, amely valószínűleg vagy psychés eredetű vagy a hypertonia miatt van.
  Az Atoris sem okoz merevedési zavart.
  Üdvözlettel

 • köszönöm hogy ilyen gyorsan válaszolt igen én ideggyógyászra gondoltam vagy pszhiológus ugy tudom…

  köszönöm hogy ilyen gyorsan válaszolt igen én ideggyógyászra gondoltam vagy pszhiológus ugy tudom beutalló szükséges mindkettőhőz ön ugy gondolja hogy többször kellen járnom id gyógyászhoz?kicsit félek de muszály lessz elmennem dohányzom napi 7 9 szálat abba akarom hagyni mert tudom hogy ártalmas és rossz tőle a közérzetem tisztelettel.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Sándor

  Tisztelt Kérdező!
  Természetesen több alkalom és kitartás szükséges a gyógyuláshoz.
  Sok sikert!

 • köszönöm hogy hamar válaszolt a kérdésem az lenne hogy:magánjellegű dologbol adodoan nagy stressz…

  köszönöm hogy hamar válaszolt a kérdésem az lenne hogy:magánjellegű dologbol adodoan nagy stressz ért ez kb:2 hon ig tartott nyár közepén miután lenyugodtak a dolgok testem a következőket produkálta:erős szédülés a kupámban alacsony vérnyomás szájzsibbadás gyengeség hidegrázás kiszáradás ez mind1.5 . hónapja volt korházba kerültem egy 15 perc leforgása alatt 2 napig bent voltam belgyógyász azt mondta régebbi gyomorrontás gyanú.hazajöttem 2 nap múlva infunziót kaptam 1 et rá 3 napra vissza mentem a zárójelentésért és azt mondta hogy kimerültség tünetei nem múltak 2 hét múlva háziorvost felkerestem mert nem múltak a tünetek vérvizsgálaton voltam mert vérszegény gyanús voltam neki de normál lett a vérkép 3 orvossal is beszéltem és 2 depressziot mondott az 1 meg hogy szorongási tünetek fóbia pánik amugy mindig idegesebb tipus vagyok de pár napig eltüntek a mellkas feszülés a szédülés légzés nehézsség stb a kezem szúr és ma erzem hogy megint fáj a hátam levegő vételnél.pszhiologúst nem szeretnék és gyógyszert sem dr úr a tüdömmel nem lehet baj?a szervezetem igy reagált miután megnyugodtam reméllem megnyugtató választ tud adni és a mens em 3 nap múlva esedékes amúgy is elötte egy hete már vannak testi tüntei nem lehet hogy ezert érzem ellmúllik letudom küzdeni de miert vannak és van esélyem arra hogy elmúllik köszönöm tisztelettel.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Sándor

  Tisztelt Kérdező!
  Az elmondottak alapján valószínű hogy a stressz illetve az idegi kimerültség, szorongás válthatja ki testi tüneteit.
  Szerintem rendszeres ideggondozói kezelés mellett panaszmentessé válhat,
  de nagyon fontos az életmód és életszemlélet váltás is.
  üdvözlettel

 • kedves dr úr édesapám 2007 08 26 án meghalt az év tavaszán egy reggelen összeesett és pár percig…

  kedves dr úr édesapám 2007 08 26 án meghalt az év tavaszán egy reggelen összeesett és pár percig eszméletlen volt.édesanyám mosdatta fel.pár hét elteltével ismétlődtek a tünetek marcali bel osztályra került éjjel nappal rajt volt a megfigyellő mely a sziv mozgását figyelte eltétések voltak de hazaengedték egy szem gyógyszer nélkül.ct vizsgála ér vizsgálat lett volna 3 hét múlva és azok eredméy után amit soha acsalád nem tud meg sajnos elhunyt a leghosszabb eszmélet vesztése 17 perc volt. és ez többször ismétlődőtt.a tünetei:erős mellkas fájdalom nagyon küzdött a slájmal mi nehezen jött fel mindkét szeme vérágba borult s nem múlt neki szédült köhögött édesapám éveken át a hidegben motorral közlekedett.a boncolási adatok szerint :sziv nagyobbodás tüdeje tele volt lerakódással szivelégtelenség dr úr nem vagyok orvod de a jobb bal kupáját fájditotta es a feje egyfolytában fájt hogy az erek miatt halt vagy szivinfarktus.2 vagyunk testvérek én 31 báttyám 33 örökölhetö és legyenszies megirni azt is hogy mire utalnak a tünetei.báttyámnak sokat fáj a feje és a kupáj pszhiéssen nincs rendben és ideges tipus bár sok foga nagyon rossz és az is befolyásolja ezeket a tüneteket válszát elöre is köszönöm tisztelettel.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Sándor

  Tisztelt Kérdező!
  Sajnos a leírásából nem derül ki mi is volt az édesapja pontos betegsége.
  Ettől függetlenül a szív és érrendszeri megbetegedésre való hajlam öröklődhet de nagyon sok függ az életviteltől, táplálkozástól valamint a különböző kockázati tényezőktől / elhízás, dohányzás, cukorbetegség, köszvény, magas koleszterin és vérzsír szint/.
  Üdvözlettel

 • Tisztelt Dr.Úr. Most lett kész a véreredményem és egyetlen egy dolog nagyon bosszant.…

  Tisztelt Dr.Úr.


  Most lett kész a véreredményem és egyetlen egy dolog nagyon bosszant. Minden leletem jó lett még a CEA-t is megcsináltattam.

  A klinikai kémiával kapcsolatban szeretném megkérdezni, hogy a glukózom:4,8 ami azt mondják jó. De HbA1C:5,5 ez is jó, mert 6,1 ig jó. HbA1 :7,90 ez egy kicsit sok mert 7,3 ig jó. A többi leletem teljesen tökéletes.


  Mi lehet a gond?

  Előre is nagyon köszönöm a válaszát. Tisztelettel:S. Bernadett

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Sándor

  Tisztelt Kérdező!
  Ne törődjön vele. A HbA1C a szőlőcukorral kapcsolódó hemoglobin százalékát jelenti. Ez normális és így kizárja a cukorbetegséget.A másik értékkel ne foglalkozzon mivel csak minimális mértékben tér el a normál értéktől.
  Üdvözlettel

 • Kedves doktor Úr! 3 évvel ezelőtt súlyos hasi görcs miatt ügyeletre mentem, akkor végeztek…

  Kedves doktor Úr!

  3 évvel ezelőtt súlyos hasi görcs miatt ügyeletre mentem, akkor végeztek vizsgálatokat, azt mondták húgyhólyag daganat..Hála Istennek további vizsgálatok kimutatták, hogy nem az..hanem pangó vizelet. Voltam mindnféle vizsgálaton és végü azt mondták szedjek gyógyszert és hogy nincsen semmi komoly baj.

  De sajnos most ismét hasonló görccsel ügyeletre kerültem..ez viszont sokkal erősebb volt, azt hittem belehalok...azt hittük nőgyógyászati baj, mert előtte 3 héttel volt egy magzatelhalásom a 12. héten..szóval végeztek uh-ot és kiderült az uh ok, de a hólyagom nagyon teli van..otthon folyamatosan a wc-n ültem, pisiltem egy csomót, csomószor...és megkatátereztek és 1 liter pisi jött ki, rá fél órára már a wc-n pisiltem megint..elmentem utána urulógiára, ott azt mondták hólyaggyulladás (vizeletemben volt 9 fehérje) és kaptam summetrolimot..most sajnos rengetegt járok pisilni, éjszaka is van hogy 3-szor..és ezért előkerestem a régi, a 2006-os leleteimet.

  Ezek az előzmények..szóval 3 évvel ezelőtt sok vizsgálatom volt, most nem értem, mert akkor azt modták minden ok, de most megnéztem és ezért írtam, hogy kérem írja meg nekem melyik mit jelent, kell-e aggódnom, van-e teendőm.

  máj bő két h. ujjal haladja meg a bordaívet, normál echogenitású, homogén.
  a lép hilusnál egy 8 és egy 10 mm-es, alsó pólusánál egy 11 mm-es melléklépre jellemző képlet ábrázolódik
  status post morbus Scheuermann
  sz S. II.szelvényben kb 1 cm-es Ti és T2 hiperintens képlet ábrázolódik ki
  a myelon az L. I. csigolya alsó zárólemezének magasságában végződik
  S. II. haemangioma


  Előre is köszönöm ha időt szán rám és válaszol!


  Üdvözlettel: egy aggódó 30 éves nő

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Sándor

  Kedves Erika!
  A leletben leírtak semmilyen komoly eltérést nem mutatnak és nincs közük az ön vizeletürítési panaszához.
  Szerencsés lenne ha urodinamiás vizsgálata is lenne és ebben járatos urológus szakemberhez fordulna.
  Üdvözlettel

 • Tisztelt Doktor Úr!
  Egy szívbeteg fiatalember vagyok. Szeretném megtudni, hogy mit tehet az aki több féle vérzéssel kapcsolatos gyógyszert szed. Én syncumart, aspirin protectet, és plavixot is szedek. A körzeti orvosom azt mondja, hogy csak a saját felelősségemre (kifejezett ragaszkodásomra… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Sándor

  Tisztelt Kérdező!
  Leveléből nem derül ki mi a szívbetegsége és miért van szükség ilyen nagyfokú alvadásgátlásra. Ezek mellett injectiot valóban nem lehet izomba adni. Az immunrendszer erősítésére… Még több

 • Kedves Doktor úr! Már 3 hete küszködöm szívritmuszavarral. Fáradt vagyok, lehangolt, szédelgek,…

  Kedves Doktor úr!

  Már 3 hete küszködöm szívritmuszavarral. Fáradt vagyok, lehangolt, szédelgek, néha hányingerem is van, és szinte állandó szívdobogásérzésem. Olyan mintha kongana a mellkasom. 3 hete kezdtem az orvoshoz járást de még nem mondtak sehol semmit. Az összes eddigi EKG-mon bigemin és trigemin ritmusváltások vannak. Voltam szívultrahangon, Holter vizsgálaton, terheléses EKG-n és tegnap szív MR-en is. Az MR leleten is írják a ritmuszavart és a végén azt, hogy: "a jobb kamra nem tágabb, systoles funkció jó, a csácsi harmadban a szabad falon a moderátor köteg felett 1*2 cm területen kissé dyskinetikus falmozgás."
  A kérdésem az lenne, hogy meglehet ezt valahogy szüntetni? Ez az utolsó mondat lehet mindennek az oka? Mit lehet tenni? 2*25 mg Betalocot és Mg B6-ot szedek de az orvosok szerint nem reagálok rá. Egyre kellemetlenebb ez az egész. Meg lehetne valamivel szüntetni?

  Válaszát előre is köszönöm!
  Üdvözlettel: Viola

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Sándor

  Tisztelt Kérdező!
  Amennyiben a ritmuszavar panaszokat okoz úgy vannak olyan gyógyszerek amivel ezt befolyásolni lehet. A kérdést beszélje meg kardiológus kezelő orvosával.
  Üdvözlettel

 • Kedves Dr!30éves kétgyermekes édesanya vagyok és 2héttel ezelött kezdödött a problémám....A…

  Kedves Dr!30éves kétgyermekes édesanya vagyok és 2héttel ezelött kezdödött a problémám....A bal könyökömnél tenyérnyi nagyságaban furcsa mintha zsibbadó érzés lenne ilyenkor az arcom fele is olyan furcsa inkább az arc csontomnál végig az államnál.Olyan mintha zsibbadna aztán 2 napra elmulik és megint jön.Voltam ct vizsgálaton is de minden eredmény normális volt és olyan furcsán néztek rám mikor azeket a számomra is furcsa panaszokat elmondatam.Mi lehet ez,kihez forduljak?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Sándor

  Tisztelt Kérdező!
  Legjobb lenne ideggyógyász szakorvoshoz fordulnia.
  Üdvözlettel

 • Tisztelt Doktor Úr! Napi kétszer 5 mg (nem tévedés, nagyon minimális dózist kaptam) Betalocot…

  Tisztelt Doktor Úr!

  Napi kétszer 5 mg (nem tévedés, nagyon minimális dózist kaptam) Betalocot szedek fél éve, mert kardiológiai vizsgálat során a kéthegyű szívbillenytű prolapszusát állapították meg. Régebben, amikor még nem szedtem Betalocot szedtem Reductilt és nagyon jól működött nálam. AZ lenne a kérdés, hogy a Betaloc mellett szedhetem-e újra? 25 éves vagyok.

  Válaszát előre is köszönöm!
  Üdv:
  Timi

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Sándor

  Tisztelt Kérdező!
  Valóban igen alacsony dózis a Betaloc-ból a 2x5 mg, lehet hogy csak psychés hatása van de ha önnek ez jó akkor természetesen szedje tovább.
  Reductilt szedhet nyugodtan mellette.
  Üdvözlettel

 • Üdvözlöm! Köszönöm válaszát! A szóbanforgó orvos fül-orr gégész. Voltam a másik orvos rendelésén…

  Üdvözlöm!
  Köszönöm válaszát!
  A szóbanforgó orvos fül-orr gégész. Voltam a másik orvos rendelésén is, aki beutalt a Jahn Ferenc kórházba (oda tartozom), de pekhemre ott ugyanazzal az orvossal találkoztam, akihez az "sztkba" is járok, úgyhogy hazaküldött, mondván majd javulni fog, szedjem a gyógyszert...Nem tudom, hogy mit lehet tenni. Besétálhatok akármelyik kórházba, és kérhetem, hogy vizsgáljanak meg?
  Segítségét előre is köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Sándor

  Tisztelt Kérdező!
  Forduljon panaszával ideggyógyász szakorvoshoz is. Nem önnek kell máshová besétálnia hanem a háziorvosa intézze el.
  Üdözlettel

 • Üdvözlöm Doktorúr! 48 éves nő vagyok, kb. 2 hónappal ezelőtt kezdődött a problémám, szédülés,…

  Üdvözlöm Doktorúr!
  48 éves nő vagyok, kb. 2 hónappal ezelőtt kezdődött a problémám, szédülés, hányinger. Folyamatos, szünni nem akaró rosszullét ez, azóta is tart. Az orvos, azt mondta, hogy valószínűleg elmozdultak a kristályok a fejemben (fülemben) az okozza a rosszullétet. Kaptam gyógyszert , értágítót, hányingercsillapítót, de nem használt. Kb. 4 hete közölte az orvosom, hogy egy hetes infúziókúrára lesz szükségem, de most nincs hely az osztályon, majd hív, ha tudok menni. Mint kiderült elfelejtett, mikor felhívtam, azt sem tudta ki vagyok, majd tegnap közölte, hogy 2 hét múlva kezdhetem a kúrát.
  Nem tudom mit tegyek? Nem bírom ki ezt az állapotot még hetekig, arról nem is beszélve, hogy a táppénzből nem tudom eltartani a 2 gyermekemet, akiket egyedül nevelek, de ebben az állapotban nem tudok dolgozni menni.
  Nincs lehetőség másik orvoshoz vagy másik kórházba menni?
  Kérem segítsen!
  Előre is köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Sándor

  Tisztelt Kérdező!

  Természetesen ha nincs megelégedve a jelenlegi kezelőorvosával akkor fordulhat máshoz is. Leveléből nem derül ki hogy milyen szakorvos az illető.
  Üdvözlettel

 • Tisztelt Doktor Úr, én egy 28 éves 170 cm magas 55 kg-s nő vagyok. az utóbbi 3 hónapban gyakran…

  Tisztelt Doktor Úr,
  én egy 28 éves 170 cm magas 55 kg-s nő vagyok.
  az utóbbi 3 hónapban gyakran küszködök szívritmuszavarral, be-bedobog a szívem, úgy érzem mintha egyet kihagyna és aztán a következő dobbanás sokkal erősebb. Ez a tünet kb 2 héten keresztül folyamatosan éjjel nappal fennállt, kb minden 5 dobbanásom volt ilyen. Nem voltam rosszul, nem szédültem, nem szorított...csak nagyon zavart és kellemetlen volt.
  Voltam 3 ekg-n, szívultrahangon, pajszmirigy vizsgálaton (vérvétel) de minden negatív.
  Azt hozzá szeretném tenni hogy a munkám nagyon stresszed, 5 éve dolgozom speditőrként, napi 6 óra telefonálgatás, ügyfelek, főként németekkel beszélek akik amúgy is kockafejűek ...lényeg a lényeg hogy nagy a nyomás, főleg ha magyarázkodni kell mert késik egy kamion....pörgés egész nap, telefonok le-fel...
  Emellett nyáron, ma 4 hónapja hogy elveszítettem az apukámat, nem tudott róla hogy cukros, nem ment el orvoshoz pedig láttuk rajta hónapokkal előtte hogy baj van, egyik lábán csúnya fekély volt, a másik lába viszont nem fájt, azt kellett végül levenni combnál, közben kiderült h volt egy lábon kihordott infarktusa, amiről nem tudott, vagy csak nem szólt de ez már mindegy is... szóval az orvosok azt mondták hogy ha a másik lábát is le kell venni (mert nem gyógyult a fekély) azt a szíve nem fogja bírni.... vágül az amputáció után kb 1 héttel belázasodott és leállt a keringése. Szóval nagyon magas cukorral került kórházva, 17,5 volt, meg akkor már hónapok óta nem csinált semmit, nem akart elmenni sehova, még boltba sem, mint kiderült nagyon fájt a lába és mindkét lábában érszűkület volt. Utána olvastam, tudom hogy a cukor mennyire alattomos betegség, tönkreteszi az érfalakat ha nem kezelik...
  Szóval Apukám halála óta kezdődtek a szívemmel a gondok.
  Az orvosom 0,25 mg-os frontin-t írt fel, napo 1 -et szedek belőle bár az elején napi 3-at szedtem mert nagyon bedobogott a szívem....aztán ez pár nap múlva elmúlt de ha 2-3 napig elfelejtem bevenni a frontin akkor megint érzem h bever.
  Gondoltam elmegyek egy természetgyógyászhoz, homeopatához hátha tud valami olyan gyógymódot hogy ne kelljen frontin-t szednem mert az mégiscsak egy nyugtató.
  Voltam szívultrahangon is mert az ekg-nak nem hittem, az sem mutatott ki semmit csak annyit h van egy kis billentyűeltérésem de az orvos szerint ez minden 2.nőnek van, nem igényel kezelést...
  Aztán voltam múlt héten még egy vérvételen, mert apukám betegségei miatt indokoltnak látta az orvos
  a koleszterin szintem normális határértékek között volt, kivéve a "jó" koleszterin, az 1,7 (és 1,6 a teteje) de azt olvastam hogy ez nem baj ha kicsit magas.... igaz??
  ezen kívül a "bilirubin direkt"-hez ez volt írva: "negatít" - a határértékek: 0,0 - 5,1 - ez mit jelent hogy negatív?
  és a vas aggaszt még, a határérték 8 - 26 között van megadva, nekem meg 33 volt
  Mit tegyek ezzel?? (Nem eszem vörös húst, nem kávézom, teát is ritkán iszom, nem eszem belsőségeket, spenótot sem... viszont kb 1 hónapja szedem a frontint, és emelett 1000 mg-os C vitamint, és kb 3 hete hagytam abba a supradin szedését, amit 3 hónapig szedtem, ezek befolyásolhatják)
  Kell valamit tennem a magas vas miatt?!?!
  Várom válaszát, köszönöm:
  Viktória

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Sándor

  A választ már elküldtem.
  Üdvözlettel

 • Üdvözlöm doktor úr!
  Elnézést kell kérnem, amiért kérdésemmel nem az elsősorban illetékeshez fordulok, de napok óta foglalkoztat ez a kérdés és az illetékes kollégájától sajnos nem kérdezhetek.Nem engedi a rendszer.
  Tehát, azt szeretném megtudni, hogy ki az aki nem adhat vérplazmát… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Sándor

  Tisztelt Kérdező!
  Nem fogok felsorolást tartani. Nyílván az nem adhat vért akinek olyan betegsége van hogy a vérét nem lehet majd felhasználni illetve attól sem vesznek vért akinek az állapotát… Még több

 • Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm gyors válaszát és a megnyugtató mondatokat!!! Még egy kérdésem…

  Tisztelt Doktor Úr!

  Köszönöm gyors válaszát és a megnyugtató mondatokat!!!
  Még egy kérdésem lenne.
  6 héttel ezelőtt volt egy Missed Ab műtétem, mivel elfelejtettem megemlíteni ezt a problémát nem kaptam antibiotikumot. Nem jelenthet ez most problémát?

  Köszönöm válaszát,
  Üdvözlettel
  Nikoletta

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Sándor

  kedves Nikoletta!
  Mivel azóta semmi nem történt, biztosan lehet állítani hogy nem jelent problémát
  az hogy elfelejtette ezt megemlíteni.
  Üdvözlettel

 • Kedves Doktor úr! Édesanyámat tegnap elvitte a mentő! Hasnyálmirigy gyulladása van. (51 éves)…

  Kedves Doktor úr!

  Édesanyámat tegnap elvitte a mentő! Hasnyálmirigy gyulladása van. (51 éves) Már régóta rosszul érezte magát sokat hányt és nagyon fájt a hasa, de eddig nem tudták diagnosztizálni. Az amiláza 10szerese a megengedettnek a vizelet amiláz is magas. A cukor kb. 10-12 körül mozog.
  Ma kapott szondát amin keresztül táplálják. Az mondták a súlyosabb fajta gyulladás. Viszont megállapították, hogy még nincs elhalás a hasnyálmirigyben. Kihangsúlyozták, hogy "még" nincs. Nem tudják, hogy mitől kapta a gyulladást. Majd pár nap múlva már többet tudnak. Nagyon egészségesen étkezik nem iszik alkoholt. Az utóbbi időben sok gyógyszert kapott a gerincére (non-steroid+fájdalomcsillapító). Epekő gyanú is fennáll.
  Kérdésem az lenne, hogy így felügyelt körülmények között (kórházi kezelés) romolhat az állapota? Ha még nincs ez után még lehet hasnyálmirigy elhalás? A súlyos az mit jelenthet???? És milyenek a gyógyulási esélyek?

  Válaszát előre is köszöm!!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Sándor

  Tisztelt Kérdező!
  A hasnyálmirigy gyulladás sajnos lehet nagyon súlyos betegség de enyhe formában is előfordulhat a betegség. Az epekövesség hajlamosító tényező.
  Sajnos nem tudom megmondani hogy mi várható, ezt a kezelőorvossal kellene megbeszélnie. A kórházi kezelés ellenére is romolhat az édesanyja állapota de remélem ez nem történik meg és fokozatosan rendbe jön.
  üdvözlettel.

 • Tisztelt Doktor Úr! 28 éves vagyok, elég sok kérdésem lenne és örülök, hogy feltehetem Önnek…

  Tisztelt Doktor Úr!

  28 éves vagyok, elég sok kérdésem lenne és örülök, hogy feltehetem Önnek :)
  Kéthegyű billentyű prolapsusa, milyen problémákat okozhat? 2 éve állapították meg nálam.
  Mit jelent ez valójában?
  Mire kell vigyáznom?
  Terhesség alatt jelenthet problémát?
  Endocarditis profilaxis javasolt, ez állt a papíromon, ez mit jelent?
  Milyen időközönként járjak kontrollra?

  Válaszát előre is köszönöm!

  Üdvözlettel, Nikol

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Sándor

  Tisztelt kérdező!
  A mitrális prolapsus azt jelenti hogy a kéthegyű billentyűk összezárulva túllendülnek a záródási vonalon és a pitvar felé belendülve megnyílhatnak a túloldalon.
  Ezt úgy képzelje el, mint amikor a csapóajtót elengedjük és az bezár egy pillanatra de túllendülve ezen, a túloldalon egy picit újra megnyílik.
  Semmire nem kell vigyáznia , ne tekintse magát betegnek.
  A terhesség nem jelent problémát.
  A billentyű záródási zavar szívtáji panaszokat, szapora szívdobogást okozhat de nincs jelentősége ezeknek a tüneteknek.
  Az endocarditis profilaxis / szívbelhártya gyulladás megelőzés/ azt jelenti hogy amennyiben valamilyen műtét történik és baktérium kerülhet a vérkeringésbe,
  megelőzendő a billentyű megbetegedését a műtét előtt antibiotikumot kell kapnia egy alkalommal.
  Másfél-2 évente az ultrahang controll tökéletesen elegendő.
  Üdvözlettel

 • Tisztelt Dr Úr! Az emésztési probléma okozhat magasabb pulzus számot?/80-90/Szédülésben és gyengeségben…

  Tisztelt Dr Úr!
  Az emésztési probléma okozhat magasabb pulzus számot?/80-90/Szédülésben és gyengeségben már volt részem amikor a gyomrom fájt,de a pulzusom még nem volt magas.Ez is lehet vele járója?Válaszát köszönöm:T

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Sándor

  Tisztelt Kérdező!
  Az emésztési probléma nem okoz magasabb pulzusszámot ,kivéve ha esetleg komoly fájdalommal jár.
  Üdvözlettel

 • Tisztelt Doktor Úr! 26 éves nő vagyok. Nem kávézom, nem dohányzom és a vérnyomásom is normális.…

  Tisztelt Doktor Úr!
  26 éves nő vagyok. Nem kávézom, nem dohányzom és a vérnyomásom is normális.
  A problémám már gyerekkoromban kezdődött. Néha erős szívdobbanást érzek, egyet, kettőt vagy hármat egymás után. Sem előtte sem utána semmilyen egyéb panaszom nincs. Előfordul, hogy naponta többször is érzem, de van, hogy napokig vagy akár hetekig nem. Az évek során többször is voltam e miatt kivizsgáláson. EKG-n, ultrahangon, terheléses EKG-n és egyszer 24 órás EKG is volt rajtam (ez idő alatt egyszer sem éreztem a kellemetlen lüktetést.) A vizsgálatok után mindig azt mondták nyugodjak meg minden teljesen normális, még kis eltérést sem mutatott semmi.
  A következő kérdéseim lennének:
  Ha szívritmus zavarom vagy egyéb szívbetegségem lenne, illetve szívmegállás kockázata állna fenn akkor az említett vizsgálatok során kiderült volna?
  A Voll diagnosztika magyarázatot adhat a problémámra? Érdemes lenne elmennem egy ilyen vizsgálatra?
  Ha a vegetatív idegrendszer zavara okozza ezt és nem szedek rá gyógyszert sem most sem a jövőben az milyen következményekkel járna?
  Létezik erre valamilyen homeopátiás gyógymód? (vitaminokat rendszeresen szedek)
  Mit ajánlana?
  Válaszát előre is köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Sándor

  Kedves Krisztina!
  Önnek valószínűleg egy banális ritmuszavara van amelynek semmi jelentősége, soha semmi nem fog történni / azon kívül hogy rosszul éli meg/.
  A Voll diagnosztika ezirányban nem mond semmit. Kezelni tulajdonképpen nem kell.
  Sportoljon és ne aggódjon emiatt.
  Üdvözlettel

 • Kedves Doktor Úr! Egy olyan kérdésben kérném a véleményét ami engem nagyon aggaszt. Több orvosnál…

  Kedves Doktor Úr!
  Egy olyan kérdésben kérném a véleményét ami engem nagyon aggaszt. Több orvosnál is voltam már ez ügyben de senki sem tudott semmit mondani. A problémám az volna hogy kb. 1 éve leukopéniám van legutóbb 2,9 volt. Nem tudják mitől lehet már mindenre vizsgáltak szinte. Hematológián azt mondták nem tartozik oda mert ha hematológiai oka lenne más értékemnek is rossznak kéne lennie. Doktor úr szerint mitől lehet?
  Most fogok menni vérvételre serológiaira hogy nem e vírus okozza.
  Válaszát előre is köszönöm!
  Adrienn

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Sándor

  Tisztelt Kérdező!
  Mivel már minden szóba jöhető vizsgálaton volt már szerintem kár vele foglalkoznia tovább. Természetesen én sem tudom megmondani mitől van ez a laboratoriumi eltérés. Egyenlőre időszakos vérkép ellenőrzésen kívül nem látok más tennivalót.
  Üdvözlettel