A betegek kérdései (6284)

  • Tisztelt Doktorúr.a helikobakter pylori és az új influenza??őszinte válaszát kérem.

    Tisztelt Doktorúr.a helikobakter pylori és az új influenza??őszinte válaszát kérem.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Kedves maya!
    Nem értem hogy mire kiváncsi tulajdonképpen?
    Üdvözlettel

  • Tisztelt Doktorúr! 2 éve próbálják kideríteni, hogy mitől lehetnek légzési nehézségeim. 24…

    Tisztelt Doktorúr!

    2 éve próbálják kideríteni, hogy mitől lehetnek légzési nehézségeim.
    24 éve vagyok vitiligos, 3 éve fedezték fel a hashimoto thyreoiditis-emet és egy kis szívritmuszavarom is van, de olyan fokú, amit még nem kell kezelni. Ezen kívül évek óta semmilyen betegségem sem volt, általános egészségnek örvendek.
    Voltam kardiológusnál, pulmológián és pszichiátrián is, hogy megállapítsák, mitől lehet az, hogy szinte egész nap napközben nehezen kapok levegőt. Sóhajtanom kell, mert úgy érzem, hogy nem tudok elég mennyiségű levegőt magambaszívni. Nagyon kellemetlen érzés, hogy "fuldoklik" az ember. Nem tudom semmihez sem kötni. Sem időjáráshoz, se fizikai terheléshez...csak van.
    Mit javasol, milyen téren próbáljam meg a további vizsgálatokat?

    Várom megtisztelő válaszát: Szné Orsolya

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    Forduljon hagyományos kínai orvoslásban járatos orvoshoz!
    Üdvözlettel

  • Tisztelt Doktor Úr! Azt szeretném tudni, hogy gilbert-kór-os nő szedhet fogamzásgátló tablettát? Válaszát…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Azt szeretném tudni, hogy gilbert-kór-os nő szedhet fogamzásgátló tablettát?
    Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel Ibolya

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    Tudomásom szerint ez a betegség nem ellenjavallata a fogamzásgátló tabletta
    szedésének.
    Üdvözlettel

  • Kedves Doktor Úr KIslányom kamrai és pitvari sövényhiánnyal született. Az utób bi 1 éves…

    Kedves Doktor Úr

    KIslányom kamrai és pitvari sövényhiánnyal született. Az utób bi 1 éves korára zárult is, de a kamrai nem az 1mm most 5 és fél éves .
    Ilyen esetekben szükséges ezt mütéttel zárni illetve felnőttkorában milyen problémát okoz ha nem mütik meg..Nagyon jól fejlődik korosztályától egyáltalán nincs lemaradva ,22 kg és 117 cm.Egyáltalán nem fáradékony,pedig mozog sokat, de nem fullad nem izzad.Egyedül a felső léguti betegségek gyakoriak főleg ovi időben nyáron nem .
    Legutóbbi vizsgálat eredményei:
    Röntgen:Enyhe aktív vérbőség.Mérsékelten megnagyobodott szív Mk kamra tágult.

    Echocardiographia:
    Hasi situs solitus. 1mm-es PFO.Membranózus VSD 5mm,VSDflow 5,2 m/s. AoI nincs. DA zárt
    MI,TI nincs Ao desc:1,5 m/s. Ao asc:1,2 m/s
    Három tasakos Ao bill Volumenterhelt bal kamra és bal pitvar.
    BKD:39/23, IVS/HF:5/5 AO/BP:21/30, Linef:41%
    Vélemény:Kp.shuntvolumenű membranüzus :VSD
    Ekg:SWinus ritmus Kp tengelyállás Fr:94/-PR:0,15 Zavartalan repol.
    Mellkasi elv-ben elv-ben enyhe bk. terhelés képe
    Nyugalmi O2 sat :98%

    A doktor Úr szerint zárulhat ez még illetve minek van nagyobb kockázata ha megmütik vagy ha nem?Ha mégis müteni kell meddig várhatunk vele?És ha nem akkor milyen problémákat okozhat ez a további életében élhet igy teljes és hosszú életet ?
    Ön esetleg találkozott olyan felnőttel akinek ilyen problémája volt?
    Természetesen a legjobbat szeretnénk a gyermekünknek .

    Köszönöm válaszát.
    Tisztelettel:Kata

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    Nem vagyok gyermekkardiológus így a műtéti javallatról nem tudok beszélni. Sajnos a nyílás nem fog zárulni magától. A defectus következménye hogy a nagyobb nyomású bal kamrából vér jut át a nyíláson a jobb kamrába megterhelve
    annak munkáját. Valószínűleg zárni kell ezt a defectust, a műtét pontos időpontját a gyermekkardiológus dönti majd el.
    Üdvözlettel

  • Tisztelt Doktor Úr!
    Én egy infarktuson átesett 39 éves fiatalember vagyok. Szeretném megkérdezni, hogy milyen gyógyszert ajánlana a Plavix helyett, mivel lentebb vették a támogatását. A háziorvosom és a kardiológusom is a Trombexet ajánlja, mindketten mondván, hogy ugyanaz a cég gyártja.… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    A fenti készítmény kapható még Kardogrel, Kerberan, Plagrel, Egitromb néven is.
    Én nem ismerem önt ezért nem ajánlok konkrét készítményt.Beszélje meg a kardiológus… Még több

  • Tisztelt Doktor Úr! Néhány hete, reggelente vettem észre, hogy a jobb szemem alatt kis "hurka",…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Néhány hete, reggelente vettem észre, hogy a jobb szemem alatt kis "hurka", "táska" keletkezett, ami a délelőtt folyamán visszahúzódik. Mostanra már ez a kis duzzanat egész napra megmarad. Olvastam, hogy vese problémák miatt is lehet, szeretném tudni, hogy valóban ez lehet az oka, vagy valami más, és mit tehetek, hogy ez a "táska" eltűnjön a szemem alól? Egyébként nem érzem, hogy gond lenne a vesémmel, naponta 2,5 - 3 liter folyadékot iszom.
    Válaszát előre is köszönöm, Edit

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    A vesebetegséggel való összefüggés már mondaszerűen elterjedt az emberek között de nem ez a vesebetegség jellemző tünete.
    A szem körüli kötőszövet nagyon laza, a legkülönbözőbb hatásokra nagyon könnyen megduzzad.
    Alkalmazzon helyileg ható bőrfeszesítő krémet.
    Üdvözlettel

  • Tisztelt Doktor Úr! Telefonon meghívtak electrosomatogram vizsgálatra, és elsőre igent is…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Telefonon meghívtak electrosomatogram vizsgálatra, és elsőre igent is mondtam. De igazából amit az interneten olvastam róla, nem volt meggyőző a számomra. Ezért szeretném megtudni egy szakember véleményét is erről a vizsgálati módszerről, hiszen nem kevés pénzbe kerül. Ha pedig tényleg olyan nagyszerű dolog, miért nem támogatja az egészsépénztár?
    Köszenettel:

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    A vizsgálat a szervezet infravörös sugárzását használja fel állapotfelmérés céljából.
    Akit ez érdekel vagy szimpatikus az csináltassa meg.
    Az egészségpénztár támogatási szándékait pedig csak a Jóisten ismerheti, gyakran
    csak a pénzügyi megfontolások és nem a szakmai megfontolások vezérlik.
    Üdvözlettel

  • Kedves Doktorúr! Hepatitis B ill. C fertőzéssel kapcsolatban szeretném kérdezni. Olvastam,…

    Kedves Doktorúr!

    Hepatitis B ill. C fertőzéssel kapcsolatban szeretném kérdezni. Olvastam, hogy a tünetei közé tartozik a szürkés-fehéres széklet. A gyermekekem elmondása szerint szürkés árnyalata volt a székletének, amit sajnos nem itthon produkált, így nem láttam, viszont egy óra múlva már itthon is elment a wc-re és az normális színű volt. Igazából, amikor hasonlíttattam valamihez a színét ő a csomagfeladásnál használatos szélesebb cellux féle ragasztószalag (piszkosbarna) színéhez hasonlította, tehát alapból barna csak világosabb és szürkés beütéssel, de semmiképp sem konkrét szürke. Mennyire szürke ilyenkor a széklet (pala, cement), tehát egyértelműbb annál, mintsem hogy ezen egyáltalán elgondolkodjon az ember? Közelebb áll mondjuk a fehérhez vagy az imént említett két szürkéhez. Vagy konkrét szürke? Elnézést, de a mi időnkben nem szűrtek terhesség alatt hepatitisre, most nekem kicsit emelkedett volt a gpt-m 48, szurkál is jobb oldalt a bordám alá. Voltam hepatitis szűrésen B-re C-re negatív eredményt kaptam, de már annyi mindent összeolvastam, hogy nem tudom biztos-e egy ilyen teszt és esetleg ha mégis én is hepatitises lennék, talán őt is így szültem. Még a gondolatától is rettegek. Nekem lehetnek ezek a tünetek a kicsit magasabb koleszterinszintemtől (20 kg súlyfeleslegtől?) Vashiányom is van. Várom válaszát!
    Köszönettel
    Zsuzsa

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    A rettegése felesleges, a hepatitis C-t nem a széklet színéről lehet felismerni így ezzel ne foglalkozzon.
    A vashiány és a magasabb cholesterin szint sem okoz széklet szín elváltozást.
    Üdvözlettel

  • Tisztelt Doktor Úr! A férjem nemrégiben gyomortükrözésen vett részt, erről az alábbi kapta: Endoszkópos…

    Tisztelt Doktor Úr!
    A férjem nemrégiben gyomortükrözésen vett részt, erről az alábbi kapta:
    Endoszkópos lelet: Ép nyelőcső, kis hiatus hernia. A gyomor nyh az antrumban min hyperaemias. (innen biopsiát vettünk). A pylorus kerek, a bulbus és a pospulbaris duodenum ép.
    Endoszkópos vélemény: hiatus hernia
    antrum gastritis
    A szövettani eredményért 2 hét mulva kell mennie, most gyógyszerként Controloc-ot kapott.
    Hozzá kell tennem, hogy kb. 19 évvel ezelőtt nyombélfekélyt állapítottak meg nála, (jelenleg 42 éves) azóta rendszeresen jár ellenőrzésre. Egyik félévben csak megkérdezik tőle, hogy érez -e valamilyen változást az állapotában, a másik félévben pedig tükrözik. A korábbi eredményeit szó szerint nem tudom leírni, de valamilyen ulcus... megnevezésre emlékszem. A sok év alatt sokféle gyógyszert kapott már, 19 éve szinte folyamatosan szed rá valamit. Szövettan még most először vettek tőle.
    A kérdésem először is az lenne, hogy mit jelent a fenti lelet és vélemény?
    A másik kérdésem, hogy vajon nem lehetne, hogy végre kapjom valamilyen "hozzáillő" gyógyszert, amitől olyan javulás következhetne be, hogy ne kelljen élete végéig gyógyszereket szedni?
    Válaszát előre is köszönöm!
    Tisztelettel: egy aggódó feleség

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    A leletben az látszik hogy a gyomor nyálkahártya kissé gyulladt és rekeszssérve van.
    Mivel a sav az ami irrtálja a gyomor nyálkahártyáját minden jó és hasznos ami a savtermelést visszaszorítja illetve gátolja / alkálikus gyógyvizek, kamillatea,
    savkötő szerek, savtermelést csökkentő szerek / Controloc/.
    Jelenleg a férjének fekélye nincs így nem is tudom miért aggódik.
    Üdvözlettel

  • TISZTELT DR ÚR! KÉRDEZNI SZERETNÉM,KOPONYA MR-N VOLTAM SINUS THROMBOSIS NEM IGAZOLÓDOTT.DE MIT…

    TISZTELT DR ÚR!
    KÉRDEZNI SZERETNÉM,KOPONYA MR-N VOLTAM SINUS THROMBOSIS NEM IGAZOLÓDOTT.DE MIT JELENT A JOBB SINUS TRANSVERSUSBAN NEM MUTATKOZIK ÁRAMLÁSI JEL?VALÓSZÍNŰLEG ALKATI VARIÁCIÓS ELTÉRÉS,VAN.MI LEHET EZ??UGYAN ÚGY FÁJ A JOBB FELEM A FEJEMBEN.NAGYON NEM TÁJÉKOZTATNAK EZÉRT
    IS FORDULOK ÖNHÖZ,MERT BIZONYTALAN VAGYOK.AZT MONDTÁK GYÓGYSZEREIM MARADNAK 1/2.ÉVIG.SERMION AZT FELÍRTÁK DE ASPIRIN PROTECT IS KAPTAM DE ERRŐL SZÓ SE VOLT SZEDJEM?KICSIT FELEDÉKENY VAGYOK.
    KÖSZÖNÖM VÁLASZÁT!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    A lelet azt jelenti ami le van írva azaz a jobb sinus transversusban nem mutatkozik áramlási jel. Lehet hogy ott ebben a vénában nincs áramlás de lehet hogy csak nem látszik. Erről sokat nem lehet modani. Az aspirin protect gátolja a vérlemezkék összecsapzódását és így javítja a vér áramlási tulajdonságait.
    Üdvözlettel

  • Kedves Dr Úr! 33 éves hölgy vagyok.Vérnyomás csökkentőként Diovan HCT 160/25 mg-osból szedek…

    Kedves Dr Úr!
    33 éves hölgy vagyok.Vérnyomás csökkentőként Diovan HCT 160/25 mg-osból szedek felet naponta.A pulzusom viszont elég ugráló.Hol 59,hol 80.Kérdésem az,hogy ez normális-e?Köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt kérdező!
    A pulzusszám nem egy állandó érték, idegi állapottól, fizikai terheltségtől, testhőmérséklettől, napszaktól, ...stb függően egy normál tartományban mozog. A leírt értékek nem tekinthetők kórosnak.
    Üdvözlettel

  • Tisztelt Dr. Ur! 22 eves vagyok, masfel hete kezdett el zsibbadni a gyurus es kisujjam es…

    Tisztelt Dr. Ur!

    22 eves vagyok, masfel hete kezdett el zsibbadni a gyurus es kisujjam es vele parhuzamosan a tenyerem is, estenkent eroteljesebben zsibbad. Esetleg szorongasos problemak okozhatjak ezt? Mit tegyek?
    Koszonom valaszat

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    Elsősorban a nyaki gerinc illetve a csuklótáji elváltozások okozhatnak idegeket érintő nyomást / kompresszió/ amely a zsibbadásérzetet válthat ki.
    Amennyiben ezek kizárhatók akkor jöhet szóba a szorongás mint kiváltó tényező.
    Üdvözlettel

  • Jó napot Kívánok Doktorúr. A kérdésem a következő lenne, 30 éves férfi vagyok eddig a Covarex…

    Jó napot Kívánok Doktorúr.

    A kérdésem a következő lenne, 30 éves férfi vagyok eddig a Covarex as Comb szedtem magas vérnyomásra, de az orvosom átváltott a Cardilopin 5 mg gyógyszerre, mert merevedési problémáim voltak az előző gyógyszertől(remélhetőleg attól). Azt viszont nem irták rá az orvosi papirra hogy a Cardilopint reggel vagy este kell e bevennem??
    Ezért kérdeném Doktorurat hogy melyk napszakban kell bevenni a gyógyszert??
    A másik kérdésem pedig az lenne hogy eseti jelleggel, lehet e, e mellett a gyógyszer mellett Viagrát szedni, a Viagrát az urológus javasolta csak még akkor nem szedtem a Cardolipint??, illetve az Atoris koleszterincsökkentő okoz e merevedési problémát??


    Válaszát és türelmét köszönöm előre is.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    A Cardilopint reggel kell bevenni. Viagra szedhető mellette.
    A Cardilopin sem de a Coverex AS Komb sem okoz merevedési zavart, amely valószínűleg vagy psychés eredetű vagy a hypertonia miatt van.
    Az Atoris sem okoz merevedési zavart.
    Üdvözlettel

  • köszönöm hogy ilyen gyorsan válaszolt igen én ideggyógyászra gondoltam vagy pszhiológus ugy tudom…

    köszönöm hogy ilyen gyorsan válaszolt igen én ideggyógyászra gondoltam vagy pszhiológus ugy tudom beutalló szükséges mindkettőhőz ön ugy gondolja hogy többször kellen járnom id gyógyászhoz?kicsit félek de muszály lessz elmennem dohányzom napi 7 9 szálat abba akarom hagyni mert tudom hogy ártalmas és rossz tőle a közérzetem tisztelettel.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    Természetesen több alkalom és kitartás szükséges a gyógyuláshoz.
    Sok sikert!

  • köszönöm hogy hamar válaszolt a kérdésem az lenne hogy:magánjellegű dologbol adodoan nagy stressz…

    köszönöm hogy hamar válaszolt a kérdésem az lenne hogy:magánjellegű dologbol adodoan nagy stressz ért ez kb:2 hon ig tartott nyár közepén miután lenyugodtak a dolgok testem a következőket produkálta:erős szédülés a kupámban alacsony vérnyomás szájzsibbadás gyengeség hidegrázás kiszáradás ez mind1.5 . hónapja volt korházba kerültem egy 15 perc leforgása alatt 2 napig bent voltam belgyógyász azt mondta régebbi gyomorrontás gyanú.hazajöttem 2 nap múlva infunziót kaptam 1 et rá 3 napra vissza mentem a zárójelentésért és azt mondta hogy kimerültség tünetei nem múltak 2 hét múlva háziorvost felkerestem mert nem múltak a tünetek vérvizsgálaton voltam mert vérszegény gyanús voltam neki de normál lett a vérkép 3 orvossal is beszéltem és 2 depressziot mondott az 1 meg hogy szorongási tünetek fóbia pánik amugy mindig idegesebb tipus vagyok de pár napig eltüntek a mellkas feszülés a szédülés légzés nehézsség stb a kezem szúr és ma erzem hogy megint fáj a hátam levegő vételnél.pszhiologúst nem szeretnék és gyógyszert sem dr úr a tüdömmel nem lehet baj?a szervezetem igy reagált miután megnyugodtam reméllem megnyugtató választ tud adni és a mens em 3 nap múlva esedékes amúgy is elötte egy hete már vannak testi tüntei nem lehet hogy ezert érzem ellmúllik letudom küzdeni de miert vannak és van esélyem arra hogy elmúllik köszönöm tisztelettel.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    Az elmondottak alapján valószínű hogy a stressz illetve az idegi kimerültség, szorongás válthatja ki testi tüneteit.
    Szerintem rendszeres ideggondozói kezelés mellett panaszmentessé válhat,
    de nagyon fontos az életmód és életszemlélet váltás is.
    üdvözlettel

  • kedves dr úr édesapám 2007 08 26 án meghalt az év tavaszán egy reggelen összeesett és pár percig…

    kedves dr úr édesapám 2007 08 26 án meghalt az év tavaszán egy reggelen összeesett és pár percig eszméletlen volt.édesanyám mosdatta fel.pár hét elteltével ismétlődtek a tünetek marcali bel osztályra került éjjel nappal rajt volt a megfigyellő mely a sziv mozgását figyelte eltétések voltak de hazaengedték egy szem gyógyszer nélkül.ct vizsgála ér vizsgálat lett volna 3 hét múlva és azok eredméy után amit soha acsalád nem tud meg sajnos elhunyt a leghosszabb eszmélet vesztése 17 perc volt. és ez többször ismétlődőtt.a tünetei:erős mellkas fájdalom nagyon küzdött a slájmal mi nehezen jött fel mindkét szeme vérágba borult s nem múlt neki szédült köhögött édesapám éveken át a hidegben motorral közlekedett.a boncolási adatok szerint :sziv nagyobbodás tüdeje tele volt lerakódással szivelégtelenség dr úr nem vagyok orvod de a jobb bal kupáját fájditotta es a feje egyfolytában fájt hogy az erek miatt halt vagy szivinfarktus.2 vagyunk testvérek én 31 báttyám 33 örökölhetö és legyenszies megirni azt is hogy mire utalnak a tünetei.báttyámnak sokat fáj a feje és a kupáj pszhiéssen nincs rendben és ideges tipus bár sok foga nagyon rossz és az is befolyásolja ezeket a tüneteket válszát elöre is köszönöm tisztelettel.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    Sajnos a leírásából nem derül ki mi is volt az édesapja pontos betegsége.
    Ettől függetlenül a szív és érrendszeri megbetegedésre való hajlam öröklődhet de nagyon sok függ az életviteltől, táplálkozástól valamint a különböző kockázati tényezőktől / elhízás, dohányzás, cukorbetegség, köszvény, magas koleszterin és vérzsír szint/.
    Üdvözlettel

  • Tisztelt Dr.Úr. Most lett kész a véreredményem és egyetlen egy dolog nagyon bosszant.…

    Tisztelt Dr.Úr.


    Most lett kész a véreredményem és egyetlen egy dolog nagyon bosszant. Minden leletem jó lett még a CEA-t is megcsináltattam.

    A klinikai kémiával kapcsolatban szeretném megkérdezni, hogy a glukózom:4,8 ami azt mondják jó. De HbA1C:5,5 ez is jó, mert 6,1 ig jó. HbA1 :7,90 ez egy kicsit sok mert 7,3 ig jó. A többi leletem teljesen tökéletes.


    Mi lehet a gond?

    Előre is nagyon köszönöm a válaszát. Tisztelettel:S. Bernadett

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    Ne törődjön vele. A HbA1C a szőlőcukorral kapcsolódó hemoglobin százalékát jelenti. Ez normális és így kizárja a cukorbetegséget.A másik értékkel ne foglalkozzon mivel csak minimális mértékben tér el a normál értéktől.
    Üdvözlettel

  • Kedves doktor Úr! 3 évvel ezelőtt súlyos hasi görcs miatt ügyeletre mentem, akkor végeztek…

    Kedves doktor Úr!

    3 évvel ezelőtt súlyos hasi görcs miatt ügyeletre mentem, akkor végeztek vizsgálatokat, azt mondták húgyhólyag daganat..Hála Istennek további vizsgálatok kimutatták, hogy nem az..hanem pangó vizelet. Voltam mindnféle vizsgálaton és végü azt mondták szedjek gyógyszert és hogy nincsen semmi komoly baj.

    De sajnos most ismét hasonló görccsel ügyeletre kerültem..ez viszont sokkal erősebb volt, azt hittem belehalok...azt hittük nőgyógyászati baj, mert előtte 3 héttel volt egy magzatelhalásom a 12. héten..szóval végeztek uh-ot és kiderült az uh ok, de a hólyagom nagyon teli van..otthon folyamatosan a wc-n ültem, pisiltem egy csomót, csomószor...és megkatátereztek és 1 liter pisi jött ki, rá fél órára már a wc-n pisiltem megint..elmentem utána urulógiára, ott azt mondták hólyaggyulladás (vizeletemben volt 9 fehérje) és kaptam summetrolimot..most sajnos rengetegt járok pisilni, éjszaka is van hogy 3-szor..és ezért előkerestem a régi, a 2006-os leleteimet.

    Ezek az előzmények..szóval 3 évvel ezelőtt sok vizsgálatom volt, most nem értem, mert akkor azt modták minden ok, de most megnéztem és ezért írtam, hogy kérem írja meg nekem melyik mit jelent, kell-e aggódnom, van-e teendőm.

    máj bő két h. ujjal haladja meg a bordaívet, normál echogenitású, homogén.
    a lép hilusnál egy 8 és egy 10 mm-es, alsó pólusánál egy 11 mm-es melléklépre jellemző képlet ábrázolódik
    status post morbus Scheuermann
    sz S. II.szelvényben kb 1 cm-es Ti és T2 hiperintens képlet ábrázolódik ki
    a myelon az L. I. csigolya alsó zárólemezének magasságában végződik
    S. II. haemangioma


    Előre is köszönöm ha időt szán rám és válaszol!


    Üdvözlettel: egy aggódó 30 éves nő

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Kedves Erika!
    A leletben leírtak semmilyen komoly eltérést nem mutatnak és nincs közük az ön vizeletürítési panaszához.
    Szerencsés lenne ha urodinamiás vizsgálata is lenne és ebben járatos urológus szakemberhez fordulna.
    Üdvözlettel

  • Tisztelt Doktor Úr!
    Egy szívbeteg fiatalember vagyok. Szeretném megtudni, hogy mit tehet az aki több féle vérzéssel kapcsolatos gyógyszert szed. Én syncumart, aspirin protectet, és plavixot is szedek. A körzeti orvosom azt mondja, hogy csak a saját felelősségemre (kifejezett ragaszkodásomra… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    Leveléből nem derül ki mi a szívbetegsége és miért van szükség ilyen nagyfokú alvadásgátlásra. Ezek mellett injectiot valóban nem lehet izomba adni. Az immunrendszer erősítésére… Még több

  • Kedves Doktor úr!

    Már 3 hete küszködöm szívritmuszavarral. Fáradt vagyok, lehangolt, szédelgek, néha hányingerem is van, és szinte állandó szívdobogásérzésem. Olyan mintha kongana a mellkasom. 3 hete kezdtem az orvoshoz járást de még nem mondtak sehol semmit. Az összes eddigi EKG-mon… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    Amennyiben a ritmuszavar panaszokat okoz úgy vannak olyan gyógyszerek amivel ezt befolyásolni lehet. A kérdést beszélje meg kardiológus kezelő orvosával.
    Üdvözlettel