A betegek kérdései (6260)

  • Kedves Dr. Úr! Érdemes szedni valamit a kéthegyű billentyű prolapsusa - ra?

    Kedves Dr. Úr!
    Érdemes szedni valamit a kéthegyű billentyű prolapsusa - ra?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    A prolapsusra semmit nem érdemes szedni, nincs miért. Egyedül ,amennyiben
    kellemetlen érzéssel járó szapora szívdobogást okoz, szóba jöhet un béta blokkoló szer szedése.
    Üdvözlettel

  • 40 éves nő vagyok. kérdésem lenne hogy mitől lehet a gyomorszáj annyira keményen puffadt hogy…

    40 éves nő vagyok. kérdésem lenne hogy mitől lehet a gyomorszáj annyira keményen puffadt hogy nagyon látszik és kijjebb áll mint a hasam. napközben ill estére midig jobban felpuffad. reggelre talán picit összemegy, de akkor is nagy az egész gyomrom. úgy néz ki mintha egy óriás kemény labda lenne benne. mitől lehet ez?
    előre is köszönöm a válaszát
    Anita

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    Sok emésztőszervi betegség járhat ilyen tünetekkel.
    Forduljon gastroenterológus szakorvoshoz!
    Üdvözlettel

  • Tiszelt DR.UR!SZERETNÉM ÖNTÖL MEG KÉRDEZNI,HOGY MI A VÉLEMÉNYE A LELETEMRÖL.27 ÉVES NÖ VAGYOK.NAGYON…

    Tiszelt DR.UR!SZERETNÉM ÖNTÖL MEG KÉRDEZNI,HOGY MI A VÉLEMÉNYE A LELETEMRÖL.27 ÉVES NÖ VAGYOK.NAGYON SOVÁNY TESTALKATU ÉS RENDSZERESEN A FOGYÁSOKAL KÜZDÖK EZÉRT AZ ORVOSOM KIVISGÁLÁSRA KÜLDÖT TÖBB HELYRE IS .ELÖSZÖR IS MÁR EZ A3 VÉRVÉTELEM AMIN ELTÉRÉST LÁTOK VAGY IS + JELET.AZ ELSÖ3 HONAPJA VOLT AMIN:PT AKTIVITÁS...110,00% PT INR.0,95 MPV..13,100.FL EGY HETE PEDIG A MÁSIK VÉRVÉTELEMEN EZT ÉSZLELEM.ANTITROMBIN-III AKTIVITÁS1,53IU⁄MOL SE KOLESZTERIN 5,3.NAGYÁBOL EZEK LENÉNEK .FOGAMZÁS GÁTLOT AKARTAM IRATNI NÖGYOGYÁSZOMAL AKI ANYIT MONDOT HOGY NEM LEHET SAJNOS TÖBET NEM TUDOK MEG NEM KELÖ KÉPEN TÁJÉKOZTATNAK VAN E VALAMI KÜLÖNÖS PROBLÉMÁM .KÉRNÉM KEDVES DR. UR MONDJA MEG NEKEM VAN E VALAMI KÖZE AHOZ HOGY ERÖS SZIVDOBOGÁSOKAT ÉRZEK AMIT KARDIOLOGUS IS VIZSGÁLT ÉS CSAK ANYIT MONDOT HOGY MIN.PROLAPSUS TEENDÖ NINCS GYOGYSZERT NEM KAPAM RENDZSRESEN KISERÖLTETÉSTÖLA LÁBVAIM FÁJNAK KICSIT BE DAGADNAK.SAJNOS OJAN HEJEN LAKOM AHOL NEM IGAZÁN FOGLAKOZNAK A BETEGEKEL.KÉREM IRJA MEG NEKEM HOGY MI A PROBLÉMÁM VAN-?ÉS MI LENE A TEENDÖ.NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM.KÉT GYERMEKES ANYUKA

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    Az ön leleteinek ⁄ amelyek csak jelentéktelen mértékben térnek el a normálistól⁄ semmi köze sem a soványsághoz sem az erős szívdobogáshoz.
    Ön valószínűleg kimerült, fáradt.
    Fordítson több időt saját magára! ⁄pihenés, kikapcsolódás, sport, szórakozás⁄
    Üdvözlettel

  • Tisztelt Doktor úr! 37-éves férfi vagyok 103kg , kb 3-4 hete elkezdett a székletem állaga…

    Tisztelt Doktor úr!

    37-éves férfi vagyok 103kg , kb 3-4 hete elkezdett a székletem állaga és színe megváltozni, előtte minden rendben volt most viszont többször bogyós állagú és világos kissé agyagos jellegű. Székletem szinte minden nap van, ⁄ egy ismerősöm tanácsára, éjszakára tegyek csap vizet pohárba, és reggel eszt igyam meg először, kb. 4-5dcl⁄ így 1-2 órán belül normálishoz közelítő állagút tudok produkálni. A történethez hozzá tartozik hogy pár éve a jobb borda ív alatt egy diónyi területen, néha kicsit remegő, néha kicsit mintha fájna, olykor bizonytalan kicsit puffasztó érzést érzek. Elmentem egy hasi UH-ra és megállapították hogy az epevezeték kb 1mm -ert be van szűkülve, csináltattam vérlépet is akkor, és a vas viszonylag kevés volt a szervezetemben.
    Azt szeretném megtudni hogy lehet-e ez a tünet egy kezdődő epeköves állapot, vagy milyen irányba menjek tovább?
    Sajnos perpillanat kicsit mozgásszegény életmódom van, és elég sokat ülök egész nap, próbálom az étrendemet is egy kicsit átrendezni, de tanácstalan vagyok hogyan tovább...

    Üdvözlettel: P.D.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    Nem látok semmi különöset ebben a széklet formában. Azt viszont csodálom hogy az epeút szűkület diagnozisát követően nem történt semmi.
    Jelenleg a legjobb ha gastroenterológus szakorvoshoz fordul.
    Üdvözlettel

  • Tisztelt Doktor Úr! Azt szeretném megkérdezni,hogy pajzsmirígy probléma esetén miért nem lehet…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Azt szeretném megkérdezni,hogy pajzsmirígy probléma esetén miért nem lehet vegetával ízesíteni az ételt? És akkor mivel lehet?
    Köszönöm szépen:Ági

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    Ezt attól kell megkérdezni aki mondta.
    Üdvözlettel

  • Kedves Dotkor Úr! A nyelvem tövénél az egyik oldalon sebesnek érzem, kinyújtom akkor látom…

    Kedves Dotkor Úr!

    A nyelvem tövénél az egyik oldalon sebesnek érzem, kinyújtom akkor látom is. Amikor nyelek, csiklandozást érzek a torkomnál, a mandulám környékén, kb. a nyelvem is oda érhet. Orromból is érzek váladékcsorgást. Ezek okozhtaják ezt a csiklandozós, kaparós érzést?Evés közben nem jelentkezik a panasz, próbálok nem figyelni rá, mert akkor se érzem, de idegesít a dolog. Reflux betegségem van, 2 hete szedem a gyógyszert, addig torokégésem volt,ez most már megszűnt. Félek, hogy valami komoly bajom lehet (gégerák?).

    Köszönöm!
    Petra, 27 éves

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    A garatfal gyulladása vagy a garatmandula gyulladása okozhat ilyen tüneteket.
    A legjobb ha felkeres egy gégész szakorvost.
    Üdvözlettel

  • tisztelt doktor ur azt szeretnem meg kerdezni hogy tegnap mutotek vakbelel es ma be lazasotam…

    tisztelt doktor ur azt szeretnem meg kerdezni hogy tegnap mutotek vakbelel es ma be lazasotam ez normalis koszonom a valaszat

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Nem.

  • Tisztelt Doktor Úr! Szombaton írtam az autoimmun tesztemmel kapcsolatban, amire nagyon megnyugtató…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Szombaton írtam az autoimmun tesztemmel kapcsolatban, amire nagyon megnyugtató választ kaptam! Most az lenne a kérdésem, hogy majdnem egy éve fennáló permanens hőemelkedés miatt, eddig hanyagoltam a sportot, de most már nagyon jó lenne naponta 1 órát mozognom. Futni, aerobikozni és picit súlyzózni. Nagyon megterhelem a szívemet, ha 37-37,3 fokkal sportolok, esetleg, kialakulhat valami maradandó károsodása?

    Köszönettel és tisztelettel:

    Rita

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Nem.

  • Jó napot Kívánok!! Tisztelt Doktor úr, 31 éves férfi vagyok a kérdésem az lenne öntől, hogy…

    Jó napot Kívánok!!

    Tisztelt Doktor úr, 31 éves férfi vagyok a kérdésem az lenne öntől, hogy a Remotív Extra tablettát mennyi ideig lehet szedni??

    Köszönöm válaszát előre is!!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    Amíg a depressziója meg nem szűnik.
    Üdvözlettel

  • Üdv. A problémám a következő lenne: A hasam alatti részen, jobb oldalon, azaz nem a szív…

    Üdv.

    A problémám a következő lenne:

    A hasam alatti részen, jobb oldalon, azaz nem a szív felöli oldalon fájdalmat érzek.
    Ha megnyomom akkor jobban fáj, nyomásra az egész hasam, gyomrom megfájdul.
    A jobb oldali vesém környékén is sűrűn bele nyilal, de néha a bal oldaliba is.
    És az emésztésem sem tökéletes.
    Tud valamit mondani a tüneteimre?
    Köszönettel, Szabó Balázs

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    Ezek túl általános tünetek ahhoz hogy konkrét betegségre utaljon.
    Forduljon a házi orvosához!
    Üdvözlettel

  • Tisztelt dr.úr.Én egy 42 éves férfi vagyok,aki csak egy sérv mütét miatt volt korházba.Közel…

    Tisztelt dr.úr.Én egy 42 éves férfi vagyok,aki csak egy sérv mütét miatt volt korházba.Közel hat éve nem iszok alkoholt de passziv dohányos vagyok.A panaszom az,hogy naponta 4-5 székletem van ami hasmenés.Ezek föleg a délelötti orákban van, ugy félora idöközönként,de van,hogy délutánra is marad egy.Sokszor már evés közben elkezd hangosan dolgozni a gyomrom,és utána rögtön WC-re kell mennem.Ez a tünet már lassan tiz éves.Tiz évig volt sérvem,és ennek tulajdonitottam az egész dolgot,de a műtét után sem változott a helyzet.Többször volt kizárulva a sérvem,néha 5 perc alatt helyre jött, néha pedig egy nap kellett.Nem halt-e el valami a bélredszerbe,vagy valami hasonlo.Vér nincs a székletben.Gilisztás volnék.Előre is köszönöm a válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    Az irritábilis bél szindróma valószínűbb. Forduljon gastroenterológus szakorvoshoz!
    Üdvözlettel

  • köszönöm válaszát, minni fogok orvoshoz, külcsont gödörbe duzzanat végett, esetleg lehet ez valami…

    köszönöm válaszát, minni fogok orvoshoz, külcsont gödörbe duzzanat végett, esetleg lehet ez valami izom erőltetés is,? hogy beduzzat kicsikét? vagy esetlek valami erőltetéstöl, rossz fekvés, izom,?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Az izomerőltetés nem valószínű.

  • Jó napot! Galagonyateát a nem szívbetegek is ihatnak? Válaszát köszönöm!

    Jó napot!
    Galagonyateát a nem szívbetegek is ihatnak?
    Válaszát köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Természetesen.

  • én egy 29éves férfi vagyok, az lenne a kérdésem, hogy nekem 2sodjára fordul elő, hogy a kulcsont…

    én egy 29éves férfi vagyok, az lenne a kérdésem, hogy nekem 2sodjára fordul elő, hogy a kulcsont gödörbe ilyen kis csomócskát érzek, ami pl kabátfelvételkor húzódik érzékeny. volt már így hogy beduzzat de aztán elmult, kb 1 hétre, most ismét érzek valamit, egy kb 2cm.es lehet kis csómó, nem tudom nyirokcsomó lehet vagy másfajta csomó, a lényeg hogy azért kicsit megijedttem mi lehet ez. 1hete érzem , és nem mullik, volt már olyan is hogy a másik oldalt jött elő, de hamar elmult, nem tudom mi lehet , kezdek rosszra gondolni, mert a mostani jobboldalt a kulcscsont felletti gödörben van, és kellemetlen, nem fáj ha hozzá érek, csak feszül ha épp felemelem a kezem és hátrafelé nyújóztatom, vagy ha kabátot veszek vel, köszönöm szépen válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    Nyirokcsomók nem jönnek-mennek ilyen gyorsan így ez a lehetőség nem valószínű. A legjobb ha elmegy a házi orvosához és megmutatja neki látatlanban kár lenne tippelni bármire is.
    Üdvözlettel

  • Tisztelt Dr Úr! Azt szeretném megkérdezni Öntől,hogy a fegyőgyanta ha a kezemre került és utána…

    Tisztelt Dr Úr!
    Azt szeretném megkérdezni Öntől,hogy a fegyőgyanta ha a kezemre került és utána mosás nélkül a számba vettem a kezem az okoz-e valami problémát,mérgező ez?Köszönöm türelmét!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Nem.

  • Kedves Dr. Úr! Köszönöm válaszait! Csak ugye én azt nem értem, hogy most ezt állapították meg…

    Kedves Dr. Úr!
    Köszönöm válaszait!
    Csak ugye én azt nem értem, hogy most ezt állapították meg 3 napja.
    De ugye én voltam 2 és fél hete is. Egy ismerősömön keresztül ugye megvizsgáltak.
    Ott meg ilyen eredményeket írtak:
    AOGY: 29mm
    BPKm: 33 mm
    BKS: 33mm
    BKD: 53 mm
    IVSS 11 mm
    IVSD: 9mm
    HFS: 11 mm
    HFD: 9 mm
    LVMi1: 85,08 g⁄m2
    LVMi2: 109,74 g⁄m2
    végdiastoles térfogat: 135,
    végsystoles térfogat: 44
    Billentyűk: mitralis insuff. jelzett, PROLAPSUS nincs. pulmonalis insuff. I. fokú
    Systoles functio: EF1: 61,2 % EF2_ 67,4% BK-Vmax: 175 cm⁄sec, acceleratios idő: 80 msec, JK-Vmax: 100cm⁄sec, pulmonalis acceleratios idő: 85 msec, LVET: 280 msec, acceleratios idő⁄LVET: 0.29
    Falmozgászavar nincs.
    Diastoles functio: E:110 cm⁄sec, A:73 cm⁄sec, E⁄A 1,51, decelerációs idő - E: 160 msec.

    Na és ezért nem értem, hogy 3 napja van valami a billentyűmmel, 2 - 3 hete meg még semmi?? vagy itt is leírják csak én nem látom?? Pedig nekem úgy tűnik mint ha 3 hete jobban meg UH ztak volna. 3 napja meg echocardiographia(M-mód, 2D) és color dopler volt csak

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    A billentyűk nem tökéletes záródását ezen a leleten is leírják.
    Azt hogy az egyik leleten szerepel a prolapsus a másikon meg nem, ne tőlem kérdezze. Egyébként pedig minek jár 2 hetente UH vizsgálatra??
    Nyugodjon bele hogy semmilyen komoly szívbetegsége nincs!
    Üdvözlettel

  • Tisztelt Dr. úr! Ugye az tetszett írni nekem, hogy a kéthegyű billentyű záródáskor beesik a…

    Tisztelt Dr. úr!
    Ugye az tetszett írni nekem, hogy a kéthegyű billentyű záródáskor beesik a pitvar felé és emiatt újra megnyílik egy kicsit. Nem tudja miért alakulhatott ki???
    És, hogy ezt lehet e gyógyítani vagy kezelni???
    És, hogy ebből nem e lehet majd később gondom???
    Köszönettel Gera Zoltán!
    Akkor csak nem pánik beteg vagyok?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Kedves Zoltán!
    Így született. Nem kell ezzel foglalkoznia mert semmi problémát nem jelent az életvitelében. Érdemes kétévente majd szív Uh kontrollra menni.
    Ettől függetlenül pánik beteg még lehet. Mindent nem lehet erre az elváltozásra fogni.
    Üdvözlettel

  • Tisztelt doktor Úr! Augusztusban operáltak lézeresen altatásban orrsövény ferdülés miatt. Azóta…

    Tisztelt doktor Úr!

    Augusztusban operáltak lézeresen altatásban orrsövény ferdülés miatt.
    Azóta fura szédüléses érzetem van és olyankor olyan mintha kicsit részeg lenne az ember és bizonytalan koordinálatlan a mozgásom.A légzésem is olyankor le lalassul és olyan tompa bambán nézek magam elé, álomszerű az érzés.Ráadásként a tagjaimban alig van erő ez idő alatt.A kérdésem az lenne hogy okozhatott e valamilyen agykárosodást az altatás.Vagy ez a jelenség valami más miatt alakul ki?
    Az operáció előtt ugyanis kirobbanó formában voltam versenyszerűen kerékpároztam most meg csak vonszolom magam.A vérnyomásom többnyire tökéletes .Viszont éjszaka sokszor elalvás előtti állapotban felriadok hogy nem veszek levegőt.Tegnap pedig e miatt el sem tudtam aludni félve hogy ha elalszom megfulladok.

    Köszönöm a válaszát.

    V Zoltán

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    Szédülésérzet nagyon sok okból lehet, általában a belső fül betegsége vagy annak vérellátási zavara miatt.
    A műtét illetve altatás oki szerepét nem látom a panaszai kialakulásában.
    Lehet hogy inkább idegi, lelki okok lehetnek a panaszok mögött.
    Üdvözlettel

  • Tisztelt doktor úr! Anyukámnak nagyon rossz a vérképe.Azt mondták,hogy gyulladás,vese vagy daganat…

    Tisztelt doktor úr!
    Anyukámnak nagyon rossz a vérképe.Azt mondták,hogy gyulladás,vese vagy daganat lehet,de még csak február elején megy hasi ultrahangra.Leírnám a megjelölt vérképeredményeket.
    hemoglobin 102
    vvt süllyedés 87
    eozinofil 0,72
    vörösvértest 3.92
    karbamid 25.1
    húgysav 372
    kreatinin 206
    eGFR 21
    Magas vérnyomása,köszvénye van.A vesegondózóba már régebben is volt a magas húgysav miatt,gyógyszert írtak neki.Mivel nem érezte magát jól ezért orvoshoz ment,és vért vettek tőle.Azt szeretném kérdezni milyen alternatív gyógymódot javasol,milyen étrendet addig amíg meg lesz a hasi ultrahang,de a vesegondózóba is csak február 14-én kell vissza mennie.
    Szívével is probléma van,ritmuszavaros.Szívére doxium és rytmonorm gyógyszert szed.
    Vizelet eredménye:
    vvt⁄hemoglobin +++
    vizelet üledék au. ltk:25-30vvt., 5vs
    fvs +
    fehérje jelzett
    Azt szeretném még kérdezni hogy milyen kezelés van kilátásba ha visszamegy az orvoshoz?
    Tisztelettel:Kondráth Anita

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    A leletekből az látszik hogy édesanyja vérszegény, vesefunkciói beszükültek kissé. A gyorsult süllyedés oka lehet pl gyulladás is. A vizeletben vörösvérsejtek mutathatók ki.
    Ebben a helyzetben a vérszegénység, a gyulladás, és a csökkent vesefunkció okának a tisztázása a feladat.
    Nem ismerem az édesanyját így nem írhatok arról hogy milyen vizsgálati terv
    várható, ez a kezelő orvos feladata.
    A legfontosabb hogy sok folyadékot fogyasszon az édesanyja.
    Üdvözlettel

  • Idült prostatagyulladásom van de közben a hasam felvan puffadva meleg égő érzésekkel köze lehet…

    Idült prostatagyulladásom van de közben a hasam felvan puffadva meleg égő érzésekkel köze lehet approstatgyulladásnak hozzá vbagy esetleg más:?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    Nem jellemző a prostata gyulladásra a hasi puffadásérzet.
    Üdvözlettel