A betegek kérdései (6260)

  • Tisztelt Doktor Úr! 8 hónapja szedem a Covercard 10⁄10 tablettát, napi egyet. Emellett reggel…

    Tisztelt Doktor Úr!


    8 hónapja szedem a Covercard 10⁄10 tablettát, napi egyet. Emellett reggel és este fél-fél concor 5mg-t. Alegutóbbi receptkiváltásnál a gyógyszertárban közölték, hogy ez a két gyógyszer, ill. este az andaxin, amit elalvássegítőnek szedek szívelégtelenséget okoz. Kérdem? a kardiológus miért nem figyelmeztetett, ha így van.
    Köszönettel

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    Az ön patikusa egyszerűen ostoba!!!! ⁄ nem akartam h..-t írni⁄
    Üdvözlettel

  • Tisztelt doktor úr. Ungváron egy stimulációs módszerrel állapították meg a wpw-t. Egy vékony…

    Tisztelt doktor úr. Ungváron egy stimulációs módszerrel állapították meg a wpw-t. Egy vékony katétert vezettek az orrnyílásomon a nyelöcsövembe ahol külömbözö frekvenciájú elektromos impúlzusokkal bombázák a szívem. Innen küldtek a fövárosba katéteres ablációra. Ott azt mondák, hogy nincs wpw-m. Ott szintén impulzus sorozatot zúdítottak a szívemre csak itt a combvénámon bevezetett katéteren keresztül de semmi wpw. Ami biztos, hogy azóta vagyok jobban. Az extrák okoznak mellkasi fájdalmat? Ha lefogynák legalább 90 kg-ra akkor elmúlnának a rosszúllétek? Mert igazán csak akkor keztek mindennapossá vállni amikor tavaj elött fogyókúráztam és 23kg-ot fogytam. Azóta már visszajött az a 23kg. Amikor hízni keztem akkor megint elöjöttek az extrák és egy reggel nagyon rosszúl lettem. Kb 20percig össze-vissza vert a szívem de mire eljutottam az orvosig már elmúlt. Volt rajtam holter ekg is de semmi arritmiát nem mutatott. Doktor úr elnézést ha most minden félét kérdezek de ezekre a kérdésekre még nem válaszolt senki és most azt sem tudom, hogy mivel kezdjem. Üdvözlettel (Imre)

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    A kamrai extrák megélése teljesen egyéni van aki nem érzi van aki rosszul van tőle. Természetesen amennyiben a testsúlya normalizálódna akkor az egészségi állapota sokat javulna.
    Üdvözlettel

  • Tisztelt Doktor Úr ! A segítségét szeretném kérni. A kolleganőmnek állítólag agyi infraktusa…

    Tisztelt Doktor Úr !
    A segítségét szeretném kérni. A kolleganőmnek állítólag agyi infraktusa volt.Az ismerősök közül nem igazán hiszi neki senki el, mert három nap után kirakták a kórházból és már dolgozik is. Szeretném a Doktor Úrtól megkérdezni, hogy ilyen komoly betegségnél lehet e már dolgozni, és még csak gyógyszert sem kell neki szedni.Úgy gonndolom, hogy ezt az egészet csak megjátszotta.
    Elnzést,hogy ilyesmivel zavartam.
    Szép estét kívánok:
    Kata

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    Így, ebben a formában egy ilyen betegség fennállása nem valószínű.
    Üdvözlettel

  • Tisztelt doktor úr. 30 éves férfi vagyok. Túlsúlyos 130kg és 185cm. Arritmiáim (extra systole)…

    Tisztelt doktor úr. 30 éves férfi vagyok. Túlsúlyos 130kg és 185cm. Arritmiáim (extra systole) vannak. Egy héten kb 3-szor érzékelem ezt a kellemetlen érzést. Van amikor csak havonta van 3. Régebben nem így volt. Akkor minden napra kijutott belöle böségesen. A helyi(ungvári) kardiológiai központban WPW-t állapítottak meg. Küldtek Kijevbe ablációra de nem találtak wpw-t. A mütét után sokkal kevesebbet érzékelem az extrákat de most már mellkasi fájdalom is kíséri ami kisugárzik a gerincembe. Azt szeretném kérdezni a doktor úrtól, hogy a gerinctöl is lehetnek-e arritmiák? Vagy a szívem fáj és az sugárzik a gerincembe. 5mg concort szedek. A vérnyomásom átlagosan 120⁄70-80, 130⁄80-85. 140-nél már nem érzem jól magam. A cigit eldobtam, alkoholt ritkán fogyasztok. Ha kivizsgálásra megyek a válasz mindíg ugyan az: "neked nem a szíveddel van a baj hanem a gerinceddel." Pedig a szívemmel is van baj pl: bal kamra fala megvastagodva, veleszületett billentyü szükület stb. 10 éve volt egy autóbalesetem egy mentöautóval amelyik kék fény nélkül szállított súlyos beteget. Persze rámkenték az egészet. Akor a baleset után kb 5-7 perccel elájúltam és hánytam mikor magamhoz tértem. Az egész pár másodperc volt. Rá egy évre kezdödtek a problémák a szívemmel. Lehet-e összefüggés? Voltam katona km-et futottam naponta, a terhelérsböl kijutott böven és minden rendben volt 2002-ig. Elöre is köszönöm doktor úr.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    Nem világos számomra hogy milyen műtét is történt tulajdonképpen ha a WPW-t nem tartották fennállónak?
    Az extrák önmagukban nem járnak gerincfájdalommal, lehetséges hogy mozgásszervi eltérése is van amely kíséri a ritmuszavar rossz érzését.
    Nem valószínű hogy a baleset szívbetegséget okozott volna.
    Üdvözlettel

  • Üdvözlöm Akkor bemásolnám a szív UH-t Ao-gyök(mm):31 BP:33 JK:35 BK:49-34 Septum:10 Hátsófal:10 EF:56…

    Üdvözlöm

    Akkor bemásolnám a szív UH-t
    Ao-gyök(mm):31 BP:33 JK:35
    BK:49-34 Septum:10 Hátsófal:10
    EF:56 %teicholz EF: %Simpson
    4.ü-bill BP:44 JP:39
    LVOT-diam:Bal kamrai kiár. VTI15cm VTI-bil számított SV:ml
    E⁄A:58⁄75 DT:150 msec E⁄Ea: IVC: mm Aorta abdomin:mm

    2D vizsgálat:Normál bal kamra.Segmentalis falmozgás-zavar nem látható.Jó systoles bal kamra funkció.Kissé tágabb jobb kamra.Ép billentyü TI:jelzett AS. AT:
    Ti-bil számított systoles jobb kamrai nyomás:29+10=39 Hgmm

    Erre rá fél évre készültön mindent rendben találtak,amit látok különbséget az anyi h :
    MMV kissé lazább mozgású,enyhén prolabál

    Tisztelettel várom válaszát

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Nos a leletben szereplő mitrális billentyű prolapsus hajlamosíthatja szapora szívdobogásra.
    Szükség esetén un. béta blokkoló készítmény mérsékelheti ezt a hajlamot.
    Üdvözlettel

  • Tiszteletem doktor úr! az ideg gyógyász álttal felirt gyogyszerek kezdenek hatni vmilyen szinten…

    Tiszteletem doktor úr!

    az ideg gyógyász álttal felirt gyogyszerek kezdenek hatni vmilyen szinten ugyérzem.tudom h ehhez idö kell mire elmulik teljesen.ma is voltak ilyen mellkasi nyomásérzeteim.ezek is végleg elmulnak majd v örörkre kisért mjad?még azért mindig megvagyok ijjedve,h vmi baj van velem a szivemmel stb.amikor már mindenki megvizsgált mindenhol és sehol semmi.csak egy betegség derült ki a pánikbetegség.

    válaszát köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Természetesen mellkasi nyomásérzetei bármikor lehetnek csak hozzá kellene szokni a gondolathoz hogy ez nem jelent semmit.
    Üdvözlettel

  • Köszönöm a válaszát. A vérzés miatt javasolják a végbéltükrözést.

    Köszönöm a válaszát.
    A vérzés miatt javasolják a végbéltükrözést.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Amennyiben a kemény széklet sértette fel a bél falát úgy a vizsgálat nem fontos. Amennyiben egyéb betegség gyanúja merül fel akkor a tükrözés nem kerülhető el.
    Üdvözlettel

  • Tisztelt Dr. Szabó Sándor Szakorvos Úr! A mai nap voltam hasi UH vizsgálaton, melyen az alábbi…

    Tisztelt Dr. Szabó Sándor Szakorvos Úr!

    A mai nap voltam hasi UH vizsgálaton, melyen az alábbi eredményt "értem el":

    A máj norm. nagyságú, szerkezete homogén, reflektivitása megtartott . állományában körülírt kórós eltérés nem mutatható ki.
    A lateralis sinusokban folyadék nem mutatható ki.
    Az epehólyag folyadékkal telt, fundusában számos apró echodenz képlet, halvány hangárnyékkal.Falvastagsága, valamint a choledochus tágassága szabályos.
    Az extra-ás intrahepaticus epeutak nem tágabbak.
    A pancreas regiójában körülírt eltérés nem volt kimutatható.
    A vesék nagysága, szerkezete megtartott.Üregrendszeri tágulat, típusos kőjel nem figyelhető meg.
    A gyomornyálkahártyának megfelelően kóros cocarda.jel nem mutatható ki.
    A lép nem nagyobb, homogén.
    A hasfalon herniára utaló UH jelek nem láthatók.
    A kp. telt hólyag mellett vizsgálva a kismedencei szerveken kóros nem tlálható.
    Vélemény : Cholelithiasis

    A Soktornő azt mondta, hogy elengedhetetlen az epehólyagom, laparoszkópiás úton történő eltávolítása, mivel ha nem teszem, komolyra fordulhat az állapotom.


    Önnek mi a véleménye, elkerülhetetlen a műtéti beavatkozás?
    , amennyiben valóban műteni kell, azt altatással végzik????

    Válaszát nagyon várom, és előre nagyon köszönöm!

    Karátsonyi Eugénia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    Az epekövesség megoldása műtéti. Természetesen altatásban történik.
    Üdvözlettel

  • teniszkönyök miatt irtam önnek az injekció elött ultrahangos és lézeres kezelésen vettem részt…

    teniszkönyök miatt irtam önnek az injekció elött ultrahangos és lézeres kezelésen vettem részt (nem nagy javulás)az elött pihentetést gyogyszereket és kenöcsöt irt fel szinte semmi javulás.1,5 éve tart a fájdalom kisebb kihagyással.azt szeretnám még megkérdezni mert lemaradt az elözö levelemböl ,az injekció beadása közben emlitett valami olyat ,hogy hegesedés van .Ez mit jelent ?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Kedves Ildikó!
    Mivel ez egy régóta fennálló állapot így lehet hogy a műtét lesz a végső megoldás. Előtte azért még meg lehet esetleg próbálkozni akupunktúrával, TDP
    lámpa kezeléssel. Hegesedés ügyben azt kellene kérdezni aki mondta.
    Üdvözlettel

  • Tisztelt Doktor Úr! 48 éves, nő vagyok. Gyermekkorom óta szenvedek a székletürítéssel. A…

    Tisztelt Doktor Úr!

    48 éves, nő vagyok. Gyermekkorom óta szenvedek a székletürítéssel.
    A székletem besűrűsödik, nem véres, viszont előfordult már, hogy a nagy erőlködéstől vérzett a végbelem.
    Borzasztóan félek a végbéltükrözéstől. Az lenne a kérdésem, hogy más vizsgálattal kimutatható-e, ha a vastagbélben, illetve a végbélben van valami elváltozás?
    Válaszát köszönöm.

    Ivett

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    Nem értem hogy székrekedése miatt miért kellene végbéltükrözést végezni?
    Üdvözlettel

  • Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm válaszát.A gyomorégésre a következő gyógyszereket szedtem, amelyek…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Köszönöm válaszát.A gyomorégésre a következő gyógyszereket szedtem, amelyek nem használtak:Qamatel,Emilan,Emozul,Noacid.Az orvosom azt mondta, hogy ennél jobb gyógyszert már nem tud nekem írni.
    Kérem,adjon tanácsot,mit tehetnék.
    Köszönettel: Zsuzsa

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Kedves Zsuzsa!
    Ezek valóban jó szerek de néha szükség lehet egyéb támogatásra is.
    Szerintem Controloc-ból napi 2x40 mg-t vegyen be. Ez a gyógyszer a savtermelést szorítja vissza de semmit nem tud kezdeni a már megtermelt gyomorsavval.Ezért a Controloc mellett direkt savkötőt is használnia kell ⁄ pl Rennie naponta 3x⁄ esetleg érdemes volna még alkalikus gyógyvizet is
    fogyasztania. Szóba jöhet még aloe vera készítmény vagy pl Venter granulatum
    használata is.
    Üdvözlettel

  • Köszönöm gyors reagálását A pajzsmirigy labort most 2 év alatt 3x nézték,de az mindíg rendben…

    Köszönöm gyors reagálását

    A pajzsmirigy labort most 2 év alatt 3x nézték,de az mindíg rendben volt.Érdemes lenne valami más vizsgálat még?Mi jöhet még szóba?

    Elöre is köszönöm megtisztelő válaszát

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Jó lenne tudni mi is szerepel a szív UH leleten?
    Üdvözlettel

  • Teniszkönyök miatt fáj a kezem , végigprobáltam mindent amit az ortopédus javasolt ,most injekciot…

    Teniszkönyök miatt fáj a kezem , végigprobáltam mindent amit az ortopédus javasolt ,most injekciot kapok a kezembe.Tájékoztattam a dokit ,hogy nebibeta vérnyomás csökkentö gyogyszert szedek .Tegnap kaptam az elsö injekciot ami miatt nagyon megfájdult a fejem vettem be fájdalom csillapitot amikor hazaértem ,majd elmentem boltba onnan visszatérve megmértem a vérnyomásom 15 ora-kor 172⁄95 92-volt vettem be a vérnyomás csökkentöböl majd este 21-orakor 142⁄91 91 volt .Erröl feltétlenül tájékoztatom majd az orvost .Ön szerint ilyen hatás mellett megkapom-e a következö injekciot vagy csak a mütét marad ? Azt is megszeretném kérdezni hogy normális ilyenkor az ujjak bedagadása és ez a nagy fájdalom amit most érzek kissebb mozdulatoknál is .Válaszát elöre is köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Sema a dagadás sem a fájdalom nem normális dolog a kezeléstől inkább javulnia kellene.
    Érdekelne mit javasolt korábban az ortopéd orvosa?
    Üdvözlettel

  • Üdvözlöm Doktor úr Reggel ébredés után nagyon szapora a pulzusom 115-120,remeg kezem lábam,enyhén.35…

    Üdvözlöm Doktor úr

    Reggel ébredés után nagyon szapora a pulzusom 115-120,remeg kezem lábam,enyhén.35 éves vagyok sziv uh-nem látott gondot,de nem mentek ennél tovább.Ma is egész nap ilyen volt,és egy idő után a fejem bal oldala oylan mintha sütné a nap,és tulnyomásos kamrában lenne.
    Délutánra estére aránylag normalizálodik,lassabban ver,de nagyon eröteljesen,ha hanyadt fekszem a hasamon,lágyék fele végig,annyira erösen lüktet ami már nagyon zavarósokszor elaludni is nehéz tőle.
    Ön szerint mi lehet a gond?Már probáltam vettem be frontint de semmi hatása.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    Lehet hogy pajzsmirigy túlműködése van. Forduljon belgyógyászhoz!
    Üdvözlettel

  • Tisztelt DoktorÚr! Remélem tud nekem segíteni. Fél év alatt 20kg-t híztam, a hajam hullik,…

    Tisztelt DoktorÚr!

    Remélem tud nekem segíteni. Fél év alatt 20kg-t híztam, a hajam hullik, és furcsa lett. Krónikus fáradtságban szenvedek. Libidóm nulla.
    Nyáron volt egy gyomortükrözésem...kiderült hogy krónikus gyomorgyulladásom van és Refluxom. Kezeljük Rabyrexel, azóta csak ritkán fáj. Volt labor is ahol a TSH-m magas lett, de nem vészesen (4,5). Előtte egy fél évvel 3,6. Kaptam beutalót Pajzsmirigy ambulanciára, tüneteim alapján azt mondták alulműködésem van, de mikor vért vettek csak 2,9 volt a TSH-m. Ennek ellenére azt mondta a doktornő, hogy szedjek 25mg L-Thiroxint, mert a hízás sok és nem véletlenül volt magas a nyáron 2 alatt kell lennie ilyen fiatalon (26 vagyok). Közben tachycardia gyanujával (130 pulzus) holtert kaptam. A szivemmel a maratont is lefuthatnám mondták.

    A kérdésem az lenne, hogy okozhatta e valami más ezeket a tüneteket, főleg a hízást, vagy gondolhatok erre az alulműködésre? (egyébként enm vagyok autoimmunk ATPO negatív)
    Más hormon vagy belgyógyászati probléma esetleg?

    Válaszát köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    Azt nem lehet mondani hogy biztosan pajzsmirigy alulműködése lenne hiszen sok minden ellentmond ennek.
    Látatlanban nem tudom megmondani hogy mi a baja pontosan. Meg kell várni hogy a thyroxin kezelés milyen eredményt hoz.
    Üdvözlettel

  • Tisztelt Doktor Úr!Véleményére lenne szükségem egy kardiológiai leletemmel kapcsolatban.31 éves…

    Tisztelt Doktor Úr!Véleményére lenne szükségem egy kardiológiai leletemmel kapcsolatban.31 éves nő vagyok.EKG:kp.állás.s.bradycardia POS.T hullámok,átm.a V 3-ben,pos.T-k.
    Echokardiografia:Ao-gyök(mm):24 Ao-asc.:29 BP.:30 Jk.:BK:26-42 Septum:7-10 Hátsófal:8-11 4.ü-ből BP.:31 JP.:29 BK.kiár.seb.:m⁄s.:E⁄A: 98⁄50 DT.:msec.EF.:52% MÉSZ:Vélemény:Ao-bill.vitorlái jól nyílnak,AI.nem látszik.MMV lazább mozgású,enyhén prolabál,I.f.MI.Norm.űregátmérők.Jó BKF.Falmozgászavar nem látható. Ezzel kapcsolatban kérném a véleményét hogy rosszak e az értékek mert az ezelőtt egy évvel készült eredményekhez van amelyik jóval kevesebb érték mint pld az EF akkor 78% volt most meg csak 52%.A Gyors szívverésekre napi fél Lokrent szedek ami rendben tartja a pulzusom csak nagyon ritkán érzem hogy jobban dobog de akkor is 100 alatt marad.Előre is köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    Az összehasonlításoktól függetlenül nem kell aggódnia.
    Üdvözlettel

  • Kedves Doktorúr!Nagyon köszönöm a gyors és megnyugtató válaszát,miszerint ez a szívbedobbanás…

    Kedves Doktorúr!Nagyon köszönöm a gyors és megnyugtató válaszát,miszerint ez a szívbedobbanás nem szív betegség,mindenképp megfogadom javaslatát és 1 24órás EKG vizsgálatot megcsináltatok magammal,de addigis ön javasolja a PANANGIN szedését?Concort szedtem de a vérnyomásom nagyon alacsony lett tőle!Válaszát előre is köszönöm további szép napot ! Tisztelettel:Kriszti

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Kedves Kriszti!
    A Panangin kálium és magnézium tartalmánál fogva ritmuszavar ellenes hatású, nyugodtan szedheti.
    Üdvözlettel

  • jo napot tisztel doktor ur lenne egy kerdesem sinius tachycardiam van concort szedek felet neha…

    jo napot tisztel doktor ur lenne egy kerdesem sinius tachycardiam van concort szedek felet neha rosszuletek fognakel reggelente pld szedules hirtelen gyengesek ami ugy 1 nap alat elmulik de van mikor olyan erzessem van hogy vege az eletemnek de nincs halalfelemem de ezek igazan akkor tortenek meg ha nem kavezom vagyis napi 2 kavet meg iszok akkor ilyen tunetek nem fordulnak elo leszokom a kaverol es mindig vissza kell ternem a kavehoz probaltam teaval helyetesiteni es ami eszre vetem altalaban 109⁄60 vernyomasom de rosszulet utan mar mertem 152⁄90 ami lassan fojamatosan csokken percrol percre 36 eves ferfi vagyok es kozepes fizikomu 2 dolgot gyanitok vernyomas vagy lemegy a cukrom de szeretnem doktor ur velemenyet ki kerni koszonom

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    Én azt gyanítom hogy ön pánikbeteg.
    Üdvözlettel

  • Tisztelt doktor úr! 1.Az ügyben írok önnek, hogy mi a véleménye arról, hogy az antipszichotikumok…

    Tisztelt doktor úr!

    1.Az ügyben írok önnek, hogy mi a véleménye arról, hogy az antipszichotikumok és az antidepresszánsok negatív hatással vannak a szívre és az érrendszerre? Előre is köszönöm a válaszát, fontos lenne tudnom a választ erre a kérdésre.

    2.Ha kérdezzem meg, hogy amikor szúró érzést érzünk a szívünk táján, akkor a szívizmok szúrnak?


    Tisztelettel: Áron

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    1. nincsenek negatív hatással.
    2. A szúrás a mellkasfalból ered, a szívhez semmi köze.
    üdvözlettel

  • Üdvözlöm doktor úr! Kb. 10 éve cukorbeteg vagyok, kicsit régebb óta magasvérnyomás betegségem…

    Üdvözlöm doktor úr!
    Kb. 10 éve cukorbeteg vagyok, kicsit régebb óta magasvérnyomás betegségem is van, és sajnos örökéletemben jo-jo effektusos súlytöbblet. Apai nagymamám is cukorbeteg volt. A betegségre reggel 4 szem Gliclada és reggel este 1-1 szem Meforal 1000mg tablettát szedek.Pár héttel ezelőtt tapasztaltam, hogy esténként 10-17 közé ugrik fel. Sajnos mostanában egy nehéz időszakom van, elég stresszes. Kérdésem, hogy a stressz mennyire befolyásolja a cukorszintet, ill.lehet e még emelni ezen a gyógyszeradagon? Mikor szokták javasolni az inzulinra való átállást? Eddig még szövődmény hál’ Istennek nem alakult ki, mi a tapasztalat mennyi idő ill. cukorszint után alakulnak szövődmények? Válaszát előre is köszönöm. Jó egészséget! S. Piroska

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    A stressz természetesen okozója lehet a magas vércukor szinteknek. A gyógyszer adag növelése nem jó út, az inzulinra való részleges átállás csak jót tehet .A szövődmények megjelenése sokkal alacsonyabb az inzulinnal kezelt csoportokban. Az átállást illetően elsősorban a HbA1c szint lehet útmutató.
    Üdvözlettel