A betegek kérdései (6261)

  • Tisztelt Doktor Úr! Pár nappal ezelőtt a baloldalam lezsibbadt nagyon megijedtem és elmentem…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Pár nappal ezelőtt a baloldalam lezsibbadt nagyon megijedtem és elmentem a házi orvoshoz, aki beküldött a stroke-ra, ahol megvizsgáltak és koponya CT-re küldtek. Az eredmény negatív lett. Majd haza küldtek, hogy pihenjek mondván ez egy idegi fáradság. Készült egy EKG is amire azt mondták kicsit oxigén hiányos.A panaszom továbbra is meg van a baloldalamat nem úgy érzem , mint a jobbat.

    Kérdésem mi a a teendő hová forduljak, ez valóban csak egy idegi fáradság? vagy teljesen más.
    Kérem segítsem!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    Mivel a leletei nem igazoltak semmilyen nagy betegséget így szerintem ennek a zsibbadásérzetnek ne tulajdonítson semmilyen komoly jelentőséget. Valószínűleg spontán megszűnik főleg ha nem figyeli folyamatosan önmagát.
    Üdvözlettel

  • Tisztelt Doktorúr! 33 éves nő vagyok. Szeretném kérdezni Önt, hogy a nyak mindkét oldalán…

    Tisztelt Doktorúr!

    33 éves nő vagyok. Szeretném kérdezni Önt, hogy a nyak mindkét oldalán és az állon kijövő csúnya pattanások esetleg valami belgyógyászati vizsgálatot igényelnek-e? Bőrgyógyásznál voltam és antibiotikumos krémet javasolt, amit használok, de nincs javulás. Főképpen a mentsruáció előtti időszakban ezek a pattanások erőteljesebben, sűrűbben mutatkoznak és nagyon fájdalmasak. A nyakam mindkét oldalát borítják kisebb nagyobb, némelyik csomószerű és "kinyomhatatlan" dudor. Egészen az állig jelentkeznek. Korábban (7 éve) a szülés következtében kialakult pajzsmirigytúlműködésem volt, ami mostanra már megszűnt, de a szívritmuszavarok továbbra is fennállnak időközönként, ezek is főként menstruáció előtt és közben. E szívritmuszavarok kiküszöbölésére Lokren 50 mg-os tablettát szedek. Ön szerint van köze ezeknek a csúnya keléseknek valami belgyógyászati problémához? Merre induljak?

    Válaszát előre is nagyon megköszönöm.
    Tisztelettel: Jázmin

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Kedves Jázmin!
    A nagy mennyiségben megjelenő pattanások esetleg utalhatnak cukorbetegségre
    de ezt egy egyszerű vércukor vizsgálattal tisztázni lehet.
    Másik megoldás lehet a bőrgyógyászának a lecserélése.
    Üdvözlettel

  • Kedves Doktor Úr! 5évvel ezelőtt Colitis ulcerosat állapítottak meg tükrözéssel és biopsziából.A…

    Kedves Doktor Úr!
    5évvel ezelőtt Colitis ulcerosat állapítottak meg tükrözéssel és biopsziából.A gyógyszeres kezelések nem igazán használtak(Pentasa,Salazin,Budenofalk...)Kb. 2éve átmentünk egy másik orvoshoz,és ő azt mondta(komolyabb vizsgálat nélkül)hogy inkább Crohn-betegségem van mivel a Tükrözés nem mutatott végbél érintettséget.Az a baj hogy nem tudták tükrözéskor végigmenni a vékonybélig,csak a haránt vastagbélig.Személy szerint jobban örülnék Colitisnek,de nem tudom milyen tükrözésen kívüli vizsgálattal lehetne egyértelműen kimutatni.A másik gond hogy 2éve sajnos nem tudok megválni teljesen a Medroltól,csak 4mg-ra tudom levinni.Nyáron szinte 4mg-mal teljesen tünetmentes vagyok,sőt volt hogy még anélkül is.Ősztől azonban mikor mennyit veszek be(max 32mg-ot),és aztán csökkentem amíg tudom,így szinte tünetmentes tudok lenni fél évig is.Nagyon szeretném abbahagyni a Medrol szedését mert sajnos a mellékhatásai is nagyon zavarnak már(arcpuffadás,szőrzeterősödés).Egyébként ha vannak tüneteim akkor ezek:Véres,nyákos széklet naponta 4-8-szor,nagyon erős hasi fájdalom székelés előtt.Ilyen esetekben infúziósan kaptam már 2alkalommal nagyobb mennyiségű(125mg,80mg,80mg,40mg,40mg) Medrolt 5napig,majd tablettával lecsökkentettem.Ezen kívül Normixot,Salazopyrint és Entocortot szedek(reggel 1 kapszula Entocot(3mg),500mg Salazopyrin,1 normix és a Medrol)Nem lehetne esetleg valamivel a Medrolt helyettesíteni?Vagy hogyan tudnék leszokni róla?4-8 mg tartós szedése mennyire nagy dózis?Esetleg más gyógyszeres kezelést tud e ajánlani?21 éves lány vagyok,60kg,175cm,rendszeresen sportolok már kicsi korom óta.
    Előre is köszönöm válaszát!
    Üdvözlettel:Zsazsa

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Kedves Zsazsa!
    A két betegség néha hasonló tüneteket mutat és nehéz lehet az elkülönítés. A gyógykezelésben is hasonló készítményeket használnak mindkét betegségben.
    Szerintem a legjobb lenne az ilyen betegségben járatos gastroenterológiai centrumot felkeresnie. Ma már un. biológiai és immunterápiás módszerek is rendelkezésre állnak.
    Üdvözlettel

  • Tisztelt Doktor Úr! 30 éves, már nem dohányzó, alkoholt nem fogyasztó nő vagyok. Pánikbetegségem…

    Tisztelt Doktor Úr!

    30 éves, már nem dohányzó, alkoholt nem fogyasztó nő vagyok. Pánikbetegségem miatt alkalmanként felszalad a vérnyomásom 180-ra is. Mennyire veszélyes ez? Mármint hány százalékos esélyem van így egy agyvérzésre?
    Válaszát köszönöm:
    Katalin

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Kedves Katalin!
    Nem lehet ezt százalékosan megítélni. Nem jó ha ilyen magas értékek előfordulnak.
    Próbáljon meg kigyógyulni a pánikbetegségéből. Amennyiben ez nem megy akkor viszont szüksége lesz vérnyomáscsökkentők szedésére.
    Üdvözlettel

  • Tisztelet Főorvos Úr! Nem tudom, hogy jól olvastam e, hogy Ön Gasztroenterológus is? / Bocsánat…

    Tisztelet Főorvos Úr! Nem tudom, hogy jól olvastam e, hogy Ön Gasztroenterológus is? / Bocsánat ha nem jól írtam/ A férjem végett aggódóm, de nagyon. 66 éves, Reflux betegsége van. Két hónapja megállapították nála, hogy nyelőcső felmaródása van. Felírták neki a Controloc gyógyszert, amit már öt éve is szedett, és nagyon szépen rendbe jött egészen eddig. Ami viszont most a probléma az az, hogy mikor ezt elkezdte szedni, vele egyidőben a füle végett kellett szedni Antibiotikumot. Három hétig tudta szedni a Controlocot, és onnattól kezdve amikor beveszi, a negyedik-ötödik napon hasmenése van tőle. Onnat tudjuk, hogy ettől van, hogy mikor abbahagyta elmúlt a hasmenés. Ami a borzasztó az az, hogy egyik ilyen gyógyszert sem szedhet, mert mindegyiktől hasmenése van. Sajnos tanácstalanok vagyunk, hogy mi a teendő, mert az orvos is széttárja a kezét és nincs megoldás. A férjemnek pedig egyre jobban égeti a nyelőcsövét a sav. Azt szeretném kérdezni, hogy lehet, hogy a bélbolyhokat tönkretette az akkori Antibiotikum szedése? Most két hete Protexin Naturál-t szed ami a bélbolyhokra van, de nem meri újra elkezdeni a Controloc-ot, nehogy megint hasmenése legyen, mert olyankor az Imódiummal szoktuk megállítani. Tisztelettel megkérem, hogy legyen a segítségünkre, hogy mit tegyünk. Köszönöm, hogy elolvasta a levelemet! Várom tisztelettel a válaszát! Tisztelettel: Mária

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Kedves Mária!
    Sajnálom hogy így küzdenek a hasmenéssel de nem csak a Controloc létezik emellett még számtalan más gyomorsav csökkentő készítmény van forgalomban.
    Ezen kívül vannak direkt savkötő szerek is min a Rennie, Tisacid, Nilacid, stb.
    illetva alkálikus hatású gyógyvizeket is kipróbálhat a férje.
    Vegye rá háziorvosát hogy nézzen utána a lehetőségeknek.
    Üdvözlettel

  • Tisztelt Szabó Sándor Szakorvos Úr! Az orvosom szabadságon van, és én ma kaptam kézhez az…

    Tisztelt Szabó Sándor Szakorvos Úr!

    Az orvosom szabadságon van, és én ma kaptam kézhez az EKG eredményemet.
    Szeretném, ha megnézné, és remélem, hogy utána jó híreket ír számomra.
    Annyit tudni kell rólam, hogy 55 éves, 2-es típusú cukorbeteg vagyok, és kb. 3 hónapja igen magas vérnyomással, és lábödémával kezelnek.

    Válaszát várva maradok Tisztelettel

    Kegel Mihály


    CARDISUNY 501 DX 1
    REST ECG VR12.0

    DATE : 09.02.10. 12:50
    ID.NO. : 010 R-R : 630 ms
    RATE : 95 PR : 156 ms
    QRS : 76 ms QT : 333 ms
    AXIS : 17 ° QTC : 420
    RV5 (15.1) + SV1 (10.5) : 25.6 mm
    R (1) + (III) - R (III) - S (I) : 9.7 mm
    JUDGEMENT : +

    Filter : Hum/Drift, Musc1e30

    ANALYSIS

    0530(aVL, )
    FLAT T
    -1.0

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kegel úr!
    Ezek a parameterek csupa idő és távolságértékek az EKG hullám bizonyos részei között. Ebből nem lehet véleményt mondani. Magát a görbét kellene látnom.Szkennelje be ha lehet.
    Üdvözlettel

  • Tisztelt doktor úr! Olyan kérdésem lenne hogy hasmenésem van és a háziorvosom Klion tablettát…

    Tisztelt doktor úr! Olyan kérdésem lenne hogy hasmenésem van és a háziorvosom Klion tablettát irt fel de olvastam, hogy mellék hatásként hasmenést okozhat most akkor szedhetem ettől függetlenül! vagy kérjek másikat mert a hasmenést is Antibiotikum okozta? válaszát előre is köszönöm! Tamás

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    Jobban jár ha a Klion helyett Smecta granulátumot, Imodium capsulát valamint
    Lactiv probiotikumot használ.
    Üdvözlettel

  • Kedves Doktor Úr! Nagyon köszönöm a gyors válaszát. Csak még annyi mondjon el nekem, hogy…

    Kedves Doktor Úr!

    Nagyon köszönöm a gyors válaszát. Csak még annyi mondjon el nekem, hogy ezt a 164/107-es 165/-ös vérnyomást akkor is kell már kezelni, ha még nem fix? Tehát nem mindennapos? Jó pihenést Önnek.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    Igen mindenképpen foglalkozni kell vele hiszen ez terheli a szívet és az érrendszert is.
    Üdvözlettel

  • Kedves Doktor Úr! Férjem ügyében kérdezném. 48 éves. Elég stresszes, hamar ideges típus. Már…

    Kedves Doktor Úr!

    Férjem ügyében kérdezném. 48 éves. Elég stresszes, hamar ideges típus. Már fiatal korában wpw syndromát diagnosztizáltak nála. Ritkán jött elő a rosszullét. A gyógyszert, amit akkor írtak neki, csak pár hónapig szedte. Az orvos azt mondta neki, hogy a WPW-je terhelésnél megszűnik. Az utolsó rosszulléte 2006. 01.08-án volt. Stressz és kevés alkohol hatására (egy szülinapi buliban).
    A vizsgálati eredményei: FR.: 225/min, RR 153/107. EKG kb 225min / fr, keskeny QRS reguláris tachycardia. Flutter atriorum. Incomplett JTSZB. I-aVL-V4-6 mély, desc. STD-k.
    70mg propafenon után iv. után: EKG 117/min fr, synus tachycardia. Bal tengelyállás. Széles bif. p -hullámok. P terminal force. PQ: 0,12", QRS:0,12". I-aVL, V3-6 elvezetésekben delta hullám. I-aVL, V3-6, max 2 mm-es STD-k. WPW sy. Epikrizis. Iv propafenon mellett fluttere sinus ritmusba konvertálodott. Diagnózis: Pre-excitatiós syndróma. Na ez volt 4 éve, és ezzel az eredménnyel kellett volna visszamennie orvoshoz. De nem ment. Igaz azóta nem volt ilyen rosszulléte. De nagyon aggódom miatta, mert mostanában hiába követek el mindent, hogy pihenjen, ne hajtson nagyon stresszes. Egy pillanat alatt robbani tudna. Ráadásul mostanában kb. egy héten egyszer mondja, hogy nagyon fáj a feje. Megmérem a vérnyomását, olyankor 164/107, 160/100, 158/95. De ez csak akkor van ha fáj a feje. A többi napokon 127/85, 134/80. Nem értem. Kedves Doktor Úr! Jogosan érzek aggodalmat a WPW-vel kapcsolatban? Félek hogy a stressz újból előhozza. (műtétet nem akar)Nem lehet kapcsolatban a szívproblémájával ez a nem mindennapos magas vérnyomás? Köszönöm előre is a válaszát. Eldöntöttem, hogy kemény leszek, és kiharcolok egy kivizsgálást.Érte.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    Megértem aggodalmát de azt kell mondanom hogy nem mindenkin lehet segíteni.
    Aki önfejű és nem látja be hogy mi szolgálja a saját érdekeit azt nem lehet megmenteni. A stresszes életvitel magyarázza a magas vérnyomást amely nyílván előbb vagy utóbb fixálódni fog. Az ingerületvezetési zavarral kapcsolatban a legjobb egy elektrofiziológiai vizsgálat és annak eredményétől függő ingerületvezető nyaláb roncsolás amelyet követően már nem kell tartani újabb ritmuszavar jelentkezésétől.
    Ehhez azonban a férjének a hozzáállásán kell változtatnia.
    Üdvözlettel

  • kérdésem mint kardiológushoz lenne. kedves doktor Úr, azt szeretném tudni, mit jelent az, amikor…

    kérdésem mint kardiológushoz lenne. kedves doktor Úr, azt szeretném tudni, mit jelent az, amikor kimegyek a melegből a higegre, olyan érzés, mintha kiugrana a szivem. szinte a torkomig dobban és akkor abbahgyja, majd ujra és ujra megismétlődik. bent is volt már de ez nem jellemző. 3 hónapja voltam EKG-én és negativ volt, kivéve a tahikardiát, ezolyan 100 körüli pulzusszám, de ez sem állandó. nyugtatót irtak, most nem szedem, mert magas prolaktin szintre szedek norprolakot, és nem akarom keverni. ez aggaszt szeretném tudni mi lehet ennek az oka?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Kedves erika!
    Valószínűleg ez egy idegrendszeri labilitást jelent és idővel és életviteltől függően
    megszűnhet. Sportoljon!
    Üdvözlettel

  • Tisztelt Doktor Úr! Jól értelmezem ,hogy van arra remény ,hogy teljesen visszaálljanak az…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Jól értelmezem ,hogy van arra remény ,hogy teljesen visszaálljanak az eredeti állapotok-magyarul gyógyszert se kelljen majd szednem?

    Másik,ha én lánykoromban sem voltam a 160cm mélységemhez 69-70 kg-nál kevesebb ,akkor gondolom ,most 46 évesen egy73-74 kilós "cél" megfelelő lehet.


    Üdv.

    Völgyesiné

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Kedves Völgyesiné!
    Remény van de ezt azért 100 % nem garantálhatja senki. Az ön magasságához azért mindenképpen érdemes 70 kg alá menni.
    Üdvözlettel

  • Tisztelt Doktor Úr! Korábban írtam Önnek, hogy magasabb tesztoszteron szintem miatt kellett…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Korábban írtam Önnek, hogy magasabb tesztoszteron szintem miatt kellett szednem a Polcortolone nevű szteroidot egy hónapig, le is ment normális értékre: 1.8 nmol/l ,de az orvosom azt mondta, hogy állandóan kell szednem. Amúgy is csak egy kicsivel volt magasabb. Igaz, hogy zsírosodik jobban a hajam, több a pattanásom: ez összefügghet az emelkedett tesztoszteron szinttel? De ezek most is ugyanúgy meg vannak, mint amikor magas volt. A kortizol szintem 27.6 (L) nmol/l. Ez magas, vagy alacsony? Azt nem értem, hogy ha normális lett a tesztoszteron szint, akkor miért kell szedni a gyógyszert továbbra is? Elég stresszes időszakban vagyok. Ilyenkor felmegy a tesztoszteron és a kortizolszint, vagy lejjebb?
    Válaszait előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    Tulajdonképpen nem értem miért hozzám intézi ezeket a kérdéseket amikor ott van önnek az endokrinológus kezelő orvosa, nyílván sokkal több tapasztalattal mint én aki nem kezel nap mint nap hormonzavarral bíró betegeket.
    Üdvözlettel

  • Tisztelt Doktor Úr! Sok éve felvetődött bennem a pajzsmirigy probléma gondolata. Egyre túlsúlyosabb…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Sok éve felvetődött bennem a pajzsmirigy probléma gondolata. Egyre túlsúlyosabb lettem ,ráadásul nem úgy működtem ,ahogy a rendes nők,hogy minden terhességgel jól meghíztam. Fordítva minden terhességgel fogytam ,majd a szoptatás után visszahíztam.Ennek ellenére senki nem vette gyanúmat komolyan.
    41 éves koromig könnyen teherbe estem. Azóta egyáltalán nem.Ennek vizsgálata kapcsán inzulin rezisztenciát és pajzsmirigy alulműködést találtak.
    Ezt napi 50mg letroxal és 2x1000mg meforallal kezelik+diéta. E mellett 3hónap alatt10kg-ot fogytam ,és van peteérésem.
    Kérdéseim a következők:

    -ha sikerül elérni és megtartani a terhességet ,mire számíthatok:ha most étkezés után egy-két órával 6.5-6.7 az ujjbegyből vett vércukrom ,ez jelentősen romlani fog?
    -ha tovább fogyok visszaállhatnak az eredeti állapotok ,vagy csak azt érhetem el ,hogy ne "romoljak"?


    Válaszát előre is köszönöm:

    "reménykedő"
    Múlt év végén

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    Természetesen nehéz jósolni de az biztos hogy a normál testsúly mellett a laboratoriumi értékek is normalizálódnak.
    Üdvözlettel

  • Tisztelt Doktorúr! A kérdésem az lenne, hogy mit ajánl gyomorsavtúltengés esetén? milyen étrend…

    Tisztelt Doktorúr!

    A kérdésem az lenne, hogy mit ajánl gyomorsavtúltengés esetén? milyen étrend vagy esetleg gyógyszert..

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    A vény nélkül kapható Quamatel mini, direkt savkötő szerek / Rennie, Nilacid, Tisacid/, Venter granulátum, alkalikus gyógyvizeket lehet megpróbálni.
    Üdvözlettel

  • Jóestét! olyan kérdésem lenne h mitöl lehet az h a jobb mellkasom alatt bordaközi fájdalmam…

    Jóestét!

    olyan kérdésem lenne h mitöl lehet az h a jobb mellkasom alatt bordaközi fájdalmam van.ez 1-2 napja van és csak bizonyos pontos fáj olyan mintha egy csont ütést kapőott volna.ilyen nem forudlt elö igaz barátnöm ott feküdt egy jó órahosszát ahol fáj.lehetséges h attol van v esetleg elfeküdtem?
    v vmi másra kell gondolni.amugy 20éves vagyok és semmilyen betegségem sincs.
    válaszát köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    Igen lehetséges hogy a felsorolt mechanikai hatások okozzák a panaszait.
    Üdvözlettel

  • Tisztelt doktor úr! Az elmúlt évben tüdőrákkal operáltak,áttétet egyenlőre még nem találtak.…

    Tisztelt doktor úr!

    Az elmúlt évben tüdőrákkal operáltak,áttétet egyenlőre még nem találtak. 29 éves munkaviszonyom van. Munkahelyemen első fokon alkalmatlannak nyilvánítottak.(ápolónő voltam)Azt hallottam, hogy a 80 % os rokkantságot kb egy évig adják meg. Nekem nem is célom, hogy otthon üldögéljek, jelenleg is a főiskola 4. évét fejezem be. A kérdésem az lenne: ha nem lesz áttét, és aránylag jól érzem magam, kaphatok e alkalmasságit, dolgozhatok e valaha, hiszen még "csak" 47 éves vagyok.
    Köszönettel: Brigitta

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Kedves Brigitta!
    Szerintem teljesen alkalmas a munkára de ez az én véleményem, ez nem jelenti azt hogy más is így gondolja. Amennyiben nem ítélik alkalmasnak jogában áll II fokú alkalmassági vizsgálatot kérni.
    Üdvözlettel

  • szép napot!csak egy kérdésem lenne a doktor úrhoz,hogy mit jelent hogy azt írták ultrahang leletre…

    szép napot!csak egy kérdésem lenne a doktor úrhoz,hogy mit jelent hogy azt írták ultrahang leletre hogy ?insuff.valvulae tricuspidalis jelzett.köszönöm a válaszát!Köszönöm a válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    Ez azt jelenti hogy a jobb pitvar és kamra közti billentyű zárása nem teljesen tökéletes, egy egészen minimális vérmennyiség visszaszivárog a billentyűk között.
    Teljesen jelentéktelen dolog, ne foglalkozzon vele.
    Üdvözlettel

  • Tisztelt Doktor Úr! Mostanában észrevettem,hogy kis tornázás vagy bevásárlás stb után rögtön…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Mostanában észrevettem,hogy kis tornázás vagy bevásárlás stb után rögtön megmérve 37,2-37,4 a testhőm.ez a lemelegedéstől lehet?
    25éves nő vagyok.napközben az alaphőm 36,7-37,0 nyugalomban.

    várom válaszát
    szilvia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    A testhőmérsékletnek van napszaki, nőknél még ciklusi ingadozása is. Önmagában ezt nem látom problémának, bár nem értem igazán hogy miért mér valaki testhőmérsékletet torna vagy bevásárlás után?
    Üdvözlettel

  • Tisztelt Doktorúr! Apósom ügyében kérdeznék, anyósom aggódik, és előbb még nem akar beszélni…

    Tisztelt Doktorúr!

    Apósom ügyében kérdeznék, anyósom aggódik, és előbb még nem akar beszélni vele, inkább tudakolódzani, hogy mi lehet, hogy kb két hete nagyon büdös apósom lehelete. De nem csak közelről. Fogat ugyanúgy rendesen mos,nincs rossz foga. Esetleg mostanában wc-zésnél jobban fáj a hasa, vagy csikar. De ez nem biztos hogy összefügg. Nem hiszem hogy az az acetonos szag, hanem más. Mi lehet? Lehet komolyabb valami?
    köszönöm
    Lotti

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    A szájüreg, a garat, a nyelőcső illetve a gyomor mind forrása lehet a rossz leheletnek. Forduljanak háziorvosukhoz!
    Üdvözlettel

  • Tisztelt Doktor úr! A következő problémámmal fordulnék Önhöz! 29 éves férfi vagyok, kb…

    Tisztelt Doktor úr!

    A következő problémámmal fordulnék Önhöz!

    29 éves férfi vagyok, kb 96kg a 181cm magasságomhoz. Tavaly év elején egy tüdőgyulladás alkalmával diagnosztizáltak nálam magas vérnyomást (~190/110) körüli, ahol egy teljes kivizsgálás alkalmával semmi olyat nem találtak amit a magas vérnyomáshoz lehetett volna kötni. Tehát maradt a gyógyszeres kezelés és a diéta. Hozzáteszem előző években folyamatosan jártam üzemorvoshoz az előírt ciklusokban (fél év) illetve szüleimnek volt vérnyomásmérője, mivel ők is magas vérnyomással küzködnek, vagyis néha néha megmértük a sajátomat is, soha nem volt több 135/80-as értéknél. Magyarán a magas vérnyomás hirtelen jött. Gyógyszeres kezelés után, először Covarex, majd Covercard, utoljára Lavestra-t próbált be a háziorvos. Utóbbi majd teljes sikerrel, kb 130/85-90 körül normalizálódott az érték esti fél tabletta szedésével.

    A lényeg. A napokban előjött nálam egy olyan dolog hogy kihagy a szivem. Gyorsan utánnaérdeklődtem és olvastam a dolognak, édesanyámnak, testvérének is hasonló problémája van, de ők úgy mondták hogy napi egyszer érzik a dobbanást a mellkasukban. Igen ám de nálam ez a dolog úgy jelent meg hogy kb 15 másodpercenként egy. Aztán miután pánikba estem a dologtól önkéntelenül, gyakoribbá vált kb 3-4mp enként érzett egy egy kimaradás. Rohantam is az éppen esti rendelési időben lévő háziorvoshoz ahol kaptam nyugtatót, megmérte a vérnyomásomat, majd 15 perc várakozás után hogy hasson a tabletta még egyszer megvizsgált. A 3-4mp-enként megjelenő probléma 20-25mp-re csökkent. Vérnyomásom a tabletta előtt 130/95, után pedig 130/90 körüli értéket hozott Hozzáteszem nem élek stresszes helyzetben. Sokat vagyok otthon, sokat pihenhetek, ezért sem értem a dolgot. Most a 3. napja hogy nem múlik, és elég kétségbe vagyok esve, mert kis gimnasztika után ismét gyakrabban érzem a szívdobbanást. Ilyenkor próbálok relaxálni, kitörölni mindent az agyamból. A pulzusom 70-80 körüli, nem nevezném soknak. Még annyi hogy a kedves doki napi két Frontint és reggeli fél Nebivolol-t írt fel. Ezeket szedem, de pl a tegnap esti pókerparty-t ott kellett hagynom mert ismét előjött a 3-4mpenkénti szívdobbanás(kimaradás) és semmire nem tudtam koncentrálni, még talán szédültem is és elkezdtem izzadni. A jövőben biztosan hanyagolom amíg meg nem gyógyulok. Hozzáteszem barátokkal játszom és az egész nem a pénzről szól. Nem nagyobb az izgulás mint bármilyen másik társas játék vagy sport esetében.

    Köszönöm előre is a válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    Ez a fajta ritmuszavar egy teljesen jóindulatú ritmuszavar amelynek semmi jelentősége, soha semmi nem fog történni. A probléma csak az hogy van aki rosszul éli meg / mint pl. ön is/ és a pánik miatt rosszul lesz.
    Ne törődjön vele. Egyébként pedig nem hagy ki a szíve csak úgy érzi.
    Üdvözlettel