A betegek kérdései (6260)

  • Üdvözlöm Doktor ÚR! Szeretném megkérdezni Öntől,hogy milyen betegségre utalhat a kezek illetve…

    Üdvözlöm Doktor ÚR!
    Szeretném megkérdezni Öntől,hogy milyen betegségre utalhat a kezek illetve lábak fájdalma!Leginkább a combom szokott begörcsölni egy ponton,általában hajnali órákban és utána nem tudok visszaaludni,mert nagyon érzékeny azon a ponton,de már azt vettem észre,hogy egyre sűrűbbek ezek a görcsök!Sajnos ezek a görcsök már 1 éve tartanak!
    A másik problémám az lenne,hogy kisebb-nagyobb műtéteim voltak petefészekciszta miatt,több mint 10!Most volt egy laparoszkópos műtétem,ugyan csak ciszta miatt,de a petefészkemet is és a petevezetéket is eltávolították,ráadásul a jobb petefészkemből csak egy kis rész maradt,illetve a pvezető átjárhatatlan,ráadásul a szövettani eredményem sem jó,mert endometriózisom van!Az lenne a kérdésem,hogy az akupunktúra hatással lehet ezekre a problémákra?
    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Kedves Anna!
    Ezt nem lehet biztosan megmondani.
    Először mindenképpen forduljon belgyógyászhoz!
    Üdvözlettel

  • Tisztelt Doktor Úr! Múlt héten voltam epekő műtéten. Folyamatosan jobban éreztem magam,de…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Múlt héten voltam epekő műtéten. Folyamatosan jobban éreztem magam,de ma a reggelire fogyasztott 2 szelet fonott kalácsot kihánytam. Ez lehet, még a műtét következménye?Ilyenkor még nagyon oda kell figyelni az étkezésre? Vagy a reflux betegségem miatt történhetett?

    Köszönettel
    Zita51

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    Lehet. A refluxnak ebben valószínűleg nincs szerepe.
    Üdvözlettel

  • Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem,hogy a Salvus vizet lehet e fogyasztani terhesség alatt…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Az lenne a kérdésem,hogy a Salvus vizet lehet e fogyasztani terhesség alatt ill. hogy a vizet étkezés után,vagy előtt vagy mégis,mikor kell inni?Köszönettel:Tímea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Kedves Tímea!
    Nyugodtan ihatja bármikor.
    Üdvözlettel

  • Tisztelt Doktor Úr! Pajzsmirigy alulműködést okozhat hipofízis daganat?Kérdeztem házi orvosomat,…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Pajzsmirigy alulműködést okozhat hipofízis daganat?Kérdeztem házi orvosomat, de nem adott rá egyértelmű választ, endokrinológiára pedig csak októberre kaptam időpontot.Vérvételen voltam és a TSH értékem lett 11,03,néha fáj a fejem és mintha feledékenyebb is lennék (bár lehet, hogy beképzelem).

    Köszönettel
    ANdrea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    Az agyalapi mirigy daganata csak akkor jár pajzsmirigy alulműködéssel ha nem termel TSH-t. Mivel ennek szintje magas a betegség a pajzsmirigyben van. Az endokrinológiai vizsgálatig nyaki UH-t lehet csináltatni és szerintem a belgyógyászati szakrendelés is kérhet pajzsmirigy izotópos vizsgálatot.
    Üdvözlettel

  • Tisztelt Doktor úr! 33 éves, ülô munkát végzô férfi vagyok és a problémám a következô: az…

    Tisztelt Doktor úr!

    33 éves, ülô munkát végzô férfi vagyok és a problémám a következô: az utóbbi napokban többször is elôfordult, hogy a késô délutáni, esti órákban elkezdtek hevesen viszketni a kezeim, leginkább a tenyerem. Ilyenkor a tenyerem kipirosodik és világos apró foltok jelennek meg rajta (nem tudom jobban jellemezni, olyan mintha apró foltos tarka lenne). Közben a tenyerem is, de fôleg az ujjbegyeim beduzzadnak, szinte kô keménnyé változnak. Leginkább olyan érzés, ahhoz tudnám hasonlítani, mint mikor gyerekkoromban sokáig hógolyóztam kint télen, aztán mikor bementem a lakásba, figyelmen kívül hagyva a szülôi tanácsot, meleg vizzel mostam kezet és egybôl "bele ütött" a hideg. Mindez tart max. 1-2 óráig, aztán csillapodik, végül teljesen elmúlik.
    Emellett néha az is elöfordult, hogy mindez a lábfejemen jelentkezett, de ott nem volt kifejezett duzzanat, csak erôs bôrpír (általában egy 3-4 cm átmérôjû folt a a lábfejem boltozatának felsô részén) és erôs viszketés. Ez is szintén elmúlt 1-2 óra elteltével magától.
    1-2 éve tapasztaltam mindezt elôször, aztán volt hogy hónapokig nem jelentkezett (vagy annyira enyhe volt, hogy nem figyeltem fel rá), de most az utóbbi 1-2 hétben mondhatni rendszeressé vált, hol a kezemen jelentkezik, hol a lábfejemen, hol mindkettô viszket egyszerre, de rövid idôn belül mindig elmúlik magától.
    Létezhet esetleg olyan szervi baj, ami ilyen tüneteket produkálhat? (Olvastam, hogy cukorbetegség, vagy vesebetegség tünete is lehet a viszketés, bár nekem tavasszal volt utoljára laborvizsgálatom és egy nagyon minimálisan alacsonyabb foszfor értéken és szintén minimálisan emelkedett vér albumin szinten kívül, semmi eltérést nem találtak).
    Vagy ez valami allergia lehet? Amennyire megfigyeltem, mindig akkor jön elô, mikor tömegközlekedéssel utazom haza a munkából, aztán általában otthon éri el a tetôfokát, de a lefekvés idejére megszünik.

    Válaszát elôre is köszönöm!
    Zoltán

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    kedves Zoltán!
    Forduljon bőrgyógyászhoz és angiológus ⁄ érbelgyógyász⁄ szakorvoshoz!
    Üdvözlettel

  • Tisztelt Doktor úr! Mostanában elég sokat voltam rosszul.Levert a víz, szédülés, hányinger,…

    Tisztelt Doktor úr!

    Mostanában elég sokat voltam rosszul.Levert a víz, szédülés, hányinger, erős szívdobogás érzés.Elmentem a körzeti orvosomhoz aki azt mondta idegi alapon lesz, dehogy a szervi bajokat kizárjuk elküldött teljes vérkép illetve vizelet és ekg vizsgálatra. Ekg-n elváltozást találtak, azt írta az orvos a papírra, hogy mindkét pitvar feszülete (P:123⁄min). Ezen kívűl minden más rendben volt.
    De nem mondott nekem erről semmi tájékoztatást.20 éves férfi vagyok 175 cm⁄85 kg, sportolok, kondizok.Egyből azzal támadtak, hogy biztos szteroidokat szedek és ez okozza.Hagyjam abba a kondizást és kezdjek el futni, focizni, kardió edzéseket csinálni, merthogy túl van terhelve a szívem.Közbe soha életemben nem szedtem még táplálék kiegészítőket sem nemhogy szteroidokat!Azt szeretném kérdezni, hogy ez okozhat rosszulléteket illetve mi is ez a betegség valójában vagy elváltozás?Mi válhatta ki nálam?Esetleg menjek további vizsgálatokra?Nagyon ideges vagyok ez miatt a dolog miatt mert mindig sportoltam soha semmilyen problémám nem volt, erre most meg szív panaszaim vannak.Kérem írja le, hogy mit tegyek!Válaszát előre is köszönöm, tisztelettel:Attila.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Kedves Péter!
    Sajnos nem tudom értelmezni az EKG leletet. Ilyen hogy "mindkét pitvar feszülete" nem létezik. valószínűleg félreértés történt.
    Amúgy pedig aki 20 évesen rendszeres sportol annál a szívbetegség esélye meglehetősen alacsony.
    Üdvözlettel

  • Üdvözlöm, az irritábil bélszindrómának lehet tünete a hát és⁄vagy derékfájdalom, combbfájdalom,…

    Üdvözlöm,

    az irritábil bélszindrómának lehet tünete a hát és⁄vagy derékfájdalom, combbfájdalom, mozgásszervi tünetek?

    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    Nem.
    Üdvözlettel

  • tisztelt dr ur!olyan problémám lenne hogy nagyon fáj a fejem, de 3 honapos terhes vagyok és szeretném…

    tisztelt dr ur!olyan problémám lenne hogy nagyon fáj a fejem, de 3 honapos terhes vagyok és szeretném megkérdezni hogy milyen fájdalomcsillapitot szabad beszedni.két nappal ezelött is erösen fájt a fejem akkor lekelett mennem az ügyeletre mert nemvolt otthon fájdalomcsillapitom, és algopirin injekciot kaptam.én algoflexet szoktam szedni, de nemtudom hogy most szabad-e.köszönettel:antonia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    Algopyrint vagy paracetamolt bátran szedhet.
    Üdvözlettel

  • Tisztelt Doktor úr! Nagyszámú extrákkal leélhetem az életem minden különösebb gond nélkül?Nem…

    Tisztelt Doktor úr!

    Nagyszámú extrákkal leélhetem az életem minden különösebb gond nélkül?Nem szükséges kezelni? (napi 3-4 ezer VES holteren), kevésbé érzem, inkább csak ha a pulzusom tapintom akkor veszem észre hogy kihagy, illetve egymás után többször-gyorsan össze húzódik⁄normális ritmusban, csak gyorsabban⁄-ez is extra?.
    Szív uh.on mindent rendben találtak, mitralis prolapsusom van..nagyon aggódok, mert a mai nap sokszor tompán szúr a szívem, a bal oldalam környékén, a hónaljam alatt kissé a mellkasom irányában.Nem tudom mitől lehet...: (
    Köszönöm segítségét, válaszát!

    25 éves lány

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt kérdező!
    A mitrális prolapsus bármikor tud szívpanaszt okozni de ennek semmi jelentősége. A ritmuszavarnak sincs jelentősége.
    Próbáljon nem foglalkozni ezekkel különben óhatatlanul pánik beteg lesz!!
    Üdvözlettel

  • Kedves Dr. Úr! Ismét Melinda vagyok. Tegnap kérdeztem akupunktúrával kapcsolatban.Most ismét…

    Kedves Dr. Úr!

    Ismét Melinda vagyok.
    Tegnap kérdeztem akupunktúrával kapcsolatban.Most ismét lenne egy kérdésem, még pedig az alábbi:
    Ma ismét voltam "szurkáláson", és kb.fél órával utána kezdődtek a furcsaságok, még pedig nagyon fáj, nyomódik a hasam és alig bírom kihúzni magam, sokszor olyan mintha egy kést szúrnának bele, hasogat, ha levegőt vennék akkor is úgy húzódik, hasogat, nagyon nem jó.
    Múlt csütörtökön is ez volt kezelés után, de nem ennyire erősen, bár akkor indultam el a javulás útján, ezt azért hozzá teszem.
    Akkor is másnap reggel már nem voltak meg ezek a fájdalmak.
    A doki azt mondta hat a stimulálás és annak van, lehet ilyen hatása.
    Ön is így gondolja, "hat" az akupunktúra?
    Tényleg attól van, és nem kell megijedni?
    Nem látszik a hasamon semmi.
    A szúrások helye is csak 1 kis pont.

    Nagyon várom válaszát, üdvözlettel: Melinda

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Kedves Melinda!
    Minden lehetséges, a kezelés következménye de egyéni érzékenységé is.
    Ezt nem velem kell megbeszélnie hanem a kezelő orvossal.
    Üdvözlettel

  • Tisztelt Doktor Úr! Négy éve, 26 éves koromban volt egy mélyvénás trombózisom (jobb felkar),…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Négy éve, 26 éves koromban volt egy mélyvénás trombózisom (jobb felkar), két hetet voltam kórházban, egy napot az intenzív osztályon. Hat hónapig szedtem Syncumart, de öröklődő hajlamot nem találtak, azonban a Protein C szintem határértéken volt: 66% (65-140%) Jelenleg nyolc hetes terhes vagyok, a legutóbbi vérvételen a Thrombocyta szám 402.00 volt (150.00-400.00).
    Tehetek valamit azért, hogy ne legyen újabb trombózisom a terhesség alatt vagy után? Szükséges lenne valamilyen kivizsgálás?
    Nagyon köszönöm a válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt kérdező!
    Jelenleg nem látom szükségét újabb vizsgálatnak vagy kezelésnek.
    Üdvözlettel

  • Tisztelt Doktor úr! Férjem vérnyomáscsökkentő gyógyszert, ill. tablettánként 100 mg acetilszalicilsavat…

    Tisztelt Doktor úr!

    Férjem vérnyomáscsökkentő gyógyszert, ill. tablettánként 100 mg acetilszalicilsavat tartalmazó Aspirin Protectet szed, napi 1 szemet. Legutóbb azonban a gyógyszertárban csak 300 mg-os Aspirin Protectet kaptunk. Lehet valamilyen probléma abból, ha most az előzőleg megszokott 100 mg helyett 300 mg-ot vesz be, vagy a nagyobb dózisú tablettát felezzem meg? Igaz, akkor is napi 150 mg-ot fog szedni a megszokott 100 mg helyett. Nem lesz abból baj, ha most hirtelen többet kap ebből a hatóanyagból a szervezet? Válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt kérdező!
    Az orvosi szakma sem tudott megegyezni abban hogy a napi 100 mg vagy a 300 mg a megfelelő dózis. Amennyiben napi 1⁄2 tablettát szed abból semmi baj nem származik.
    Üdvözlettel

  • Tisztelt Dr.Ur! Januarban 72 mg⁄dl volt a vercukorszintem, majusban viszont mar 93.Kerdesem…

    Tisztelt Dr.Ur!
    Januarban 72 mg⁄dl volt a vercukorszintem, majusban viszont mar 93.Kerdesem az lenne hogy ennek van-e jelentosege, vagy termeszetes ennyi kulonbseg, van-e ertelme ujra megmeretnem?
    Valaszat koszonom, Zsanett (21 eves)

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    Ennek semmi jelentősége.
    Üdvözlettel

  • Kedves Doktor Úr! 15éves vagyok. A fejem, hátsó bal olalon, 2 napja nagyon fáj mindig akkor…

    Kedves Doktor Úr!

    15éves vagyok. A fejem, hátsó bal olalon, 2 napja nagyon fáj mindig akkor amikor lehajolok. De mostanában már egyfolytában. Ritkán szédülök is és fáradékony vagyok. Mitől lehet ez?

    Előre is Köszönöm
    Péter

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Kedves Péter!
    Forduljon a házi orvosához!
    Üdvözlettel

  • Kedves Doktor Úr! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy a lábam elkezdett vizesedni. 22 éves…

    Kedves Doktor Úr!
    Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy a lábam elkezdett vizesedni. 22 éves vagyok 56 kg és 170 cm. Nem vagyok elhízva, a vizesedés sem látványos, de én látom. Lehet a fogamzásgátlótól? Váltanom kellene?
    A munkám is hozzájárulhat, irodában dolgozom, és napi 8órát ülök. Vagy a magassarkú?
    Mindenképpen szeretném megelőzni a bajt, mit tehetnék?
    Milyen orvoshoz fordulhatnék a problémámmal? (A háziorvosom ilyen tekintetben megbízhatatlan, eddig akármilyen problémával fordultam hozzá, mindenre antibiotikumot akart felírni, évente kb 5*, persze nem szedem).
    Válaszát köszönöm előre is!
    Üdvözlettel:
    Szilvia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Kedves Szilvia!
    Minden szóba jöhet. Mindenképpen többet kell mozognia, főleg a lábszárát tornáztatni ⁄lábujjhegyre állás, lépkedés⁄. A fogamzásgátlót beszélje meg a nőgyógyásszal.
    Üdvözlettel

  • Tisztelt Doktor Úr! Már írtam a Doktor Úrnak. Szeretném megkérdezni, hogy itthon étkezés után…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Már írtam a Doktor Úrnak.
    Szeretném megkérdezni, hogy itthon étkezés után 1 órával mi az az érték, ami még jó?
    6,0mmol⁄l vagy 7,0mmol⁄l?
    Köszönettel:Ildi29

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Kedves Ildikó!
    A 7 mmol⁄l teljesen jó.
    Üdvözlettel

  • Tisztelt Doktor Úr! 53éves nő vagyok, egy hete volt epekő műtétem. Azonban azóta sem múltak…

    Tisztelt Doktor Úr!

    53éves nő vagyok, egy hete volt epekő műtétem. Azonban azóta sem múltak a tüneteim közül a : hányinger, szédülés, émelygés. Alig eszem valamit, egyszerűen nem kívánom az ételt, teljesen étvágytalan vagyok. Voltam már gyomortükrözésen, ott refluxot állapítottak meg, egyéb kórosat sem itt, sem hasi ultrahangnál, sem az epekő műtét során nem találtak nálam. Mitől lehet?Lehet, hogy nőgyógyászati a probléma (1éve nem mentstruálok) állhat a háttérben, vagy a beleimmel lehet gond?

    Köszönettel
    Márta

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Kedves Márta!
    Sajnos ezzel a kérdéssel a kezelőorvosához kell fordulnia, én a távolból ezt nem fogom tudni kitalálni..
    Üdvözlettel

  • Kedves Doktor úr! 63 éves nő vagyok. -Mivel a koleszterin szintem mindig magasabb volt a kelleténél…

    Kedves Doktor úr!
    63 éves nő vagyok. -Mivel a koleszterin szintem mindig magasabb volt a kelleténél sinvakolt (10 mg.) szedek. Most 6,1 mmol⁄l. Szeretném cserélni az Astoris magyar termékre. Ön mit ajánl?
    -Ami még nagyon aggaszt, hogy a máj gamma-GT magas: 54u⁄l. Mit tehetnék? Iszom a máj tisztító teát, de semmi eredmény. Megjegyzem nem iszom, nem cigarettázom, de kávézom naponta 2x. Édesanyámnak semmilyen káros szenvedélye nem volt (soha még csak nem is kávézott) és mégis máj rákban halt meg.
    Köszönöm előre a válaszát.
    Tisztelettel Böbe.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    Az Atoris is jó lehet vagy pedig a leghatékonyabb készítmény a Xeter nevű koleszterin csökkentő. A gamma GT egy érzékeny enzim, könnyen magasabb lesz a szintje enyhén májkárosító szerek alkalmazása esetén. Az 54 umol szint nem magas!! Tényleges májkárosodás esetén több száz umol-os érték fordulhat elő. A koleszterin szint csökkentők járhatnak kissé emelkedett gammaGT szinttel de ennek semmi jelentősége, ne eméssze magát emiatt. A májrák pedig nem is jön szóba.
    Májvédelemre használhat máriatövis készítményt ⁄ Legalon⁄ ha akar de nem
    feltétlenül szükséges.
    Üdvözlettel

  • Tisztelt Doktor Úr! 24 hetes kismama vagyok. 9 hetesen volt 75g-os terhelésem, aminek az értékei:…

    Tisztelt Doktor Úr!
    24 hetes kismama vagyok. 9 hetesen volt 75g-os terhelésem, aminek az értékei: étgy. 5,4mmol⁄l, 2 órás 6,9mmol⁄l. 21 naponta küldenek fructosamin vizsgálatra aminek az eredményei 219,212,212 umol⁄l
    A glukóz éhgyomri 4,9,4,8,4,5 mmol⁄l
    Ezek az értékek jók?
    Étkezés után 1 órával mi az az érték, ami még jó?
    6,0mmol⁄l vagy 7,0mmol⁄l?
    Kell diétáznom?
    Előre is köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    A kétórás értéknek már normálisnak kellene lennie tehát diétáznia kell.
    Üdvözlettel

  • Kedves Doktor Úr! Állítólag a lép és máj meridiánnal van valami gond, sok a yin energiám.+immunrendszert…

    Kedves Doktor Úr!

    Állítólag a lép és máj meridiánnal van valami gond, sok a yin energiám.+immunrendszert erősítenek nálam.


    Köszönöm: Melinda

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Kedves Melinda!
    Ez már egyenes beszéd, erről van szó! A kezelés az említett energiacsatornák energetikai egyensúlyának helyreállítására törekszik.
    Ezek után várhatóan a tünetei is megszűnnek.
    Üdvözlettel