A betegek kérdései (6260)

  • Tisztelt Doktor Úr, én egy 28 éves 170 cm magas 55 kg-s nő vagyok. az utóbbi 3 hónapban gyakran…

    Tisztelt Doktor Úr,
    én egy 28 éves 170 cm magas 55 kg-s nő vagyok.
    az utóbbi 3 hónapban gyakran küszködök szívritmuszavarral, be-bedobog a szívem, úgy érzem mintha egyet kihagyna és aztán a következő dobbanás sokkal erősebb. Ez a tünet kb 2 héten keresztül folyamatosan éjjel nappal fennállt, kb minden 5 dobbanásom volt ilyen. Nem voltam rosszul, nem szédültem, nem szorított...csak nagyon zavart és kellemetlen volt.
    Voltam 3 ekg-n, szívultrahangon, pajszmirigy vizsgálaton (vérvétel) de minden negatív.
    Azt hozzá szeretném tenni hogy a munkám nagyon stresszed, 5 éve dolgozom speditőrként, napi 6 óra telefonálgatás, ügyfelek, főként németekkel beszélek akik amúgy is kockafejűek ...lényeg a lényeg hogy nagy a nyomás, főleg ha magyarázkodni kell mert késik egy kamion....pörgés egész nap, telefonok le-fel...
    Emellett nyáron, ma 4 hónapja hogy elveszítettem az apukámat, nem tudott róla hogy cukros, nem ment el orvoshoz pedig láttuk rajta hónapokkal előtte hogy baj van, egyik lábán csúnya fekély volt, a másik lába viszont nem fájt, azt kellett végül levenni combnál, közben kiderült h volt egy lábon kihordott infarktusa, amiről nem tudott, vagy csak nem szólt de ez már mindegy is... szóval az orvosok azt mondták hogy ha a másik lábát is le kell venni (mert nem gyógyult a fekély) azt a szíve nem fogja bírni.... vágül az amputáció után kb 1 héttel belázasodott és leállt a keringése. Szóval nagyon magas cukorral került kórházva, 17,5 volt, meg akkor már hónapok óta nem csinált semmit, nem akart elmenni sehova, még boltba sem, mint kiderült nagyon fájt a lába és mindkét lábában érszűkület volt. Utána olvastam, tudom hogy a cukor mennyire alattomos betegség, tönkreteszi az érfalakat ha nem kezelik...
    Szóval Apukám halála óta kezdődtek a szívemmel a gondok.
    Az orvosom 0,25 mg-os frontin-t írt fel, napo 1 -et szedek belőle bár az elején napi 3-at szedtem mert nagyon bedobogott a szívem....aztán ez pár nap múlva elmúlt de ha 2-3 napig elfelejtem bevenni a frontin akkor megint érzem h bever.
    Gondoltam elmegyek egy természetgyógyászhoz, homeopatához hátha tud valami olyan gyógymódot hogy ne kelljen frontin-t szednem mert az mégiscsak egy nyugtató.
    Voltam szívultrahangon is mert az ekg-nak nem hittem, az sem mutatott ki semmit csak annyit h van egy kis billentyűeltérésem de az orvos szerint ez minden 2.nőnek van, nem igényel kezelést...
    Aztán voltam múlt héten még egy vérvételen, mert apukám betegségei miatt indokoltnak látta az orvos
    a koleszterin szintem normális határértékek között volt, kivéve a "jó" koleszterin, az 1,7 (és 1,6 a teteje) de azt olvastam hogy ez nem baj ha kicsit magas.... igaz??
    ezen kívül a "bilirubin direkt"-hez ez volt írva: "negatít" - a határértékek: 0,0 - 5,1 - ez mit jelent hogy negatív?
    és a vas aggaszt még, a határérték 8 - 26 között van megadva, nekem meg 33 volt
    Mit tegyek ezzel?? (Nem eszem vörös húst, nem kávézom, teát is ritkán iszom, nem eszem belsőségeket, spenótot sem... viszont kb 1 hónapja szedem a frontint, és emelett 1000 mg-os C vitamint, és kb 3 hete hagytam abba a supradin szedését, amit 3 hónapig szedtem, ezek befolyásolhatják)
    Kell valamit tennem a magas vas miatt?!?!
    Várom válaszát, köszönöm:
    Viktória

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    A választ már elküldtem.
    Üdvözlettel

  • Üdvözlöm doktor úr! Elnézést kell kérnem, amiért kérdésemmel nem az elsősorban illetékeshez…

    Üdvözlöm doktor úr!
    Elnézést kell kérnem, amiért kérdésemmel nem az elsősorban illetékeshez fordulok, de napok óta foglalkoztat ez a kérdés és az illetékes kollégájától sajnos nem kérdezhetek.Nem engedi a rendszer.
    Tehát, azt szeretném megtudni, hogy ki az aki nem adhat vérplazmát magyarországon?mi az akadálya?Persze olvastam,kerestem interneten is de semmi konkrétumot nem találtam.Elsősorban arra lennék kíváncsi hogy egy évek óta tünetmentes volt daganatos ember adhat-e?Ezen kivül persze szeretném tudni az összes kizáró okot,amennyiben ön tud segiteni ebben, megköszönném.
    tisztelettel:mazsi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    Nem fogok felsorolást tartani. Nyílván az nem adhat vért akinek olyan betegsége van hogy a vérét nem lehet majd felhasználni illetve attól sem vesznek vért akinek az állapotát hátrányosan befolyásolná. Erre a kérésre haematológus vagy transzfusios szakember tud tételesen válaszolni.
    Üdvözlettel

  • Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm gyors válaszát és a megnyugtató mondatokat!!! Még egy kérdésem…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Köszönöm gyors válaszát és a megnyugtató mondatokat!!!
    Még egy kérdésem lenne.
    6 héttel ezelőtt volt egy Missed Ab műtétem, mivel elfelejtettem megemlíteni ezt a problémát nem kaptam antibiotikumot. Nem jelenthet ez most problémát?

    Köszönöm válaszát,
    Üdvözlettel
    Nikoletta

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    kedves Nikoletta!
    Mivel azóta semmi nem történt, biztosan lehet állítani hogy nem jelent problémát
    az hogy elfelejtette ezt megemlíteni.
    Üdvözlettel

  • Kedves Doktor úr! Édesanyámat tegnap elvitte a mentő! Hasnyálmirigy gyulladása van. (51 éves)…

    Kedves Doktor úr!

    Édesanyámat tegnap elvitte a mentő! Hasnyálmirigy gyulladása van. (51 éves) Már régóta rosszul érezte magát sokat hányt és nagyon fájt a hasa, de eddig nem tudták diagnosztizálni. Az amiláza 10szerese a megengedettnek a vizelet amiláz is magas. A cukor kb. 10-12 körül mozog.
    Ma kapott szondát amin keresztül táplálják. Az mondták a súlyosabb fajta gyulladás. Viszont megállapították, hogy még nincs elhalás a hasnyálmirigyben. Kihangsúlyozták, hogy "még" nincs. Nem tudják, hogy mitől kapta a gyulladást. Majd pár nap múlva már többet tudnak. Nagyon egészségesen étkezik nem iszik alkoholt. Az utóbbi időben sok gyógyszert kapott a gerincére (non-steroid+fájdalomcsillapító). Epekő gyanú is fennáll.
    Kérdésem az lenne, hogy így felügyelt körülmények között (kórházi kezelés) romolhat az állapota? Ha még nincs ez után még lehet hasnyálmirigy elhalás? A súlyos az mit jelenthet???? És milyenek a gyógyulási esélyek?

    Válaszát előre is köszöm!!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    A hasnyálmirigy gyulladás sajnos lehet nagyon súlyos betegség de enyhe formában is előfordulhat a betegség. Az epekövesség hajlamosító tényező.
    Sajnos nem tudom megmondani hogy mi várható, ezt a kezelőorvossal kellene megbeszélnie. A kórházi kezelés ellenére is romolhat az édesanyja állapota de remélem ez nem történik meg és fokozatosan rendbe jön.
    üdvözlettel.

  • Tisztelt Doktor Úr! 28 éves vagyok, elég sok kérdésem lenne és örülök, hogy feltehetem Önnek…

    Tisztelt Doktor Úr!

    28 éves vagyok, elég sok kérdésem lenne és örülök, hogy feltehetem Önnek :)
    Kéthegyű billentyű prolapsusa, milyen problémákat okozhat? 2 éve állapították meg nálam.
    Mit jelent ez valójában?
    Mire kell vigyáznom?
    Terhesség alatt jelenthet problémát?
    Endocarditis profilaxis javasolt, ez állt a papíromon, ez mit jelent?
    Milyen időközönként járjak kontrollra?

    Válaszát előre is köszönöm!

    Üdvözlettel, Nikol

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt kérdező!
    A mitrális prolapsus azt jelenti hogy a kéthegyű billentyűk összezárulva túllendülnek a záródási vonalon és a pitvar felé belendülve megnyílhatnak a túloldalon.
    Ezt úgy képzelje el, mint amikor a csapóajtót elengedjük és az bezár egy pillanatra de túllendülve ezen, a túloldalon egy picit újra megnyílik.
    Semmire nem kell vigyáznia , ne tekintse magát betegnek.
    A terhesség nem jelent problémát.
    A billentyű záródási zavar szívtáji panaszokat, szapora szívdobogást okozhat de nincs jelentősége ezeknek a tüneteknek.
    Az endocarditis profilaxis / szívbelhártya gyulladás megelőzés/ azt jelenti hogy amennyiben valamilyen műtét történik és baktérium kerülhet a vérkeringésbe,
    megelőzendő a billentyű megbetegedését a műtét előtt antibiotikumot kell kapnia egy alkalommal.
    Másfél-2 évente az ultrahang controll tökéletesen elegendő.
    Üdvözlettel

  • Tisztelt Dr Úr! Az emésztési probléma okozhat magasabb pulzus számot?/80-90/Szédülésben és gyengeségben…

    Tisztelt Dr Úr!
    Az emésztési probléma okozhat magasabb pulzus számot?/80-90/Szédülésben és gyengeségben már volt részem amikor a gyomrom fájt,de a pulzusom még nem volt magas.Ez is lehet vele járója?Válaszát köszönöm:T

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    Az emésztési probléma nem okoz magasabb pulzusszámot ,kivéve ha esetleg komoly fájdalommal jár.
    Üdvözlettel

  • Tisztelt Doktor Úr! 26 éves nő vagyok. Nem kávézom, nem dohányzom és a vérnyomásom is normális.…

    Tisztelt Doktor Úr!
    26 éves nő vagyok. Nem kávézom, nem dohányzom és a vérnyomásom is normális.
    A problémám már gyerekkoromban kezdődött. Néha erős szívdobbanást érzek, egyet, kettőt vagy hármat egymás után. Sem előtte sem utána semmilyen egyéb panaszom nincs. Előfordul, hogy naponta többször is érzem, de van, hogy napokig vagy akár hetekig nem. Az évek során többször is voltam e miatt kivizsgáláson. EKG-n, ultrahangon, terheléses EKG-n és egyszer 24 órás EKG is volt rajtam (ez idő alatt egyszer sem éreztem a kellemetlen lüktetést.) A vizsgálatok után mindig azt mondták nyugodjak meg minden teljesen normális, még kis eltérést sem mutatott semmi.
    A következő kérdéseim lennének:
    Ha szívritmus zavarom vagy egyéb szívbetegségem lenne, illetve szívmegállás kockázata állna fenn akkor az említett vizsgálatok során kiderült volna?
    A Voll diagnosztika magyarázatot adhat a problémámra? Érdemes lenne elmennem egy ilyen vizsgálatra?
    Ha a vegetatív idegrendszer zavara okozza ezt és nem szedek rá gyógyszert sem most sem a jövőben az milyen következményekkel járna?
    Létezik erre valamilyen homeopátiás gyógymód? (vitaminokat rendszeresen szedek)
    Mit ajánlana?
    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Kedves Krisztina!
    Önnek valószínűleg egy banális ritmuszavara van amelynek semmi jelentősége, soha semmi nem fog történni / azon kívül hogy rosszul éli meg/.
    A Voll diagnosztika ezirányban nem mond semmit. Kezelni tulajdonképpen nem kell.
    Sportoljon és ne aggódjon emiatt.
    Üdvözlettel

  • Kedves Doktor Úr! Egy olyan kérdésben kérném a véleményét ami engem nagyon aggaszt. Több orvosnál…

    Kedves Doktor Úr!
    Egy olyan kérdésben kérném a véleményét ami engem nagyon aggaszt. Több orvosnál is voltam már ez ügyben de senki sem tudott semmit mondani. A problémám az volna hogy kb. 1 éve leukopéniám van legutóbb 2,9 volt. Nem tudják mitől lehet már mindenre vizsgáltak szinte. Hematológián azt mondták nem tartozik oda mert ha hematológiai oka lenne más értékemnek is rossznak kéne lennie. Doktor úr szerint mitől lehet?
    Most fogok menni vérvételre serológiaira hogy nem e vírus okozza.
    Válaszát előre is köszönöm!
    Adrienn

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    Mivel már minden szóba jöhető vizsgálaton volt már szerintem kár vele foglalkoznia tovább. Természetesen én sem tudom megmondani mitől van ez a laboratoriumi eltérés. Egyenlőre időszakos vérkép ellenőrzésen kívül nem látok más tennivalót.
    Üdvözlettel

  • Tisztelt Doktor Úr! Pulmonalis Hypertonia fennállásának gyanuja miatt kérik a mellkasi HRCT-t. A…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Pulmonalis Hypertonia fennállásának gyanuja miatt kérik a mellkasi HRCT-t.
    A tüdőerek vizsgálhatóak vele?
    A szívizom jobboldali része látszik rajta?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    A pulmonalis erek jól láthatók és a jobb szívfél is.Minden esetre a szív állapotát az ultrahang jobban tudja megjeleníteni.
    Üdvözlettel

  • Tisztelt Doktor Úr mPS.WPW syndromám van,eddig huma pronolt szedtem naponta 3*felet most viszon…

    Tisztelt Doktor Úr
    mPS.WPW syndromám van,eddig huma pronolt szedtem naponta 3*felet most viszon felirtak egy új gyogyszert concor cor-t,1.25
    Szeretném megkérdezni hogy ez a készitmény jobb-e vagy sem.és ha igen miért
    Köszönettel

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    Mind a két gyógyszer ugyanabba a gyógyszercsaládba tartozik. Gyakorlatilag
    nagy különbség nincs közöttük, a Concort csak egyszer kell szedni mivel elhúzódó hatású készítmény.
    Üdvözlettel

  • Tisztelt Doktorúr! Az lenne a kérdésem ,hogy a mellkasi HRCT-vizsgálat miről informatív pontosan?…

    Tisztelt Doktorúr!

    Az lenne a kérdésem ,hogy a mellkasi HRCT-vizsgálat miről informatív pontosan? tüdőerek állapota, szerkezete? morfológiai eltérés? mi az ami megerősíthető,kizárható vele?

    előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    A mellkasi CT a mellkasi szervekről készült pontosabb kép amelyet rtg felvétel alapján egy számítógép készít el. Nagyon sok minden vizsgálható vele, ezek felsorolása értelmetlen lenne. Valószínűleg a "sima" mellkas rtg felvételen észlelt elváltozás pontosabb természetét szeretnék tisztázni ezzel a vizsgálattal.
    Üdvözlettel

  • Tisztelt Doktor Úr! 38 éves vagyok, kb. 5 éve nem voltam orvosnál, mert nem szoktam beteg lenni.…

    Tisztelt Doktor Úr!
    38 éves vagyok, kb. 5 éve nem voltam orvosnál, mert nem szoktam beteg lenni. Néhány megfázástól eltekintve, amit általában homeopátiás szerekkel szoktam gyógyítnai.
    Most azonban néhány napja a bal mellem fölött egy nyomást érzek,mintha egy nagy kő lenne rátéve, időnként olyan, mintha nem tudna dobogni a szívem, lassul,lassul, megáll, aztán óriásakat dobban. Nem tudom, valóban lehet-e ilyen, vagy csak így tapasztalja az ember.
    Vasárnap éjjel nagyon roszul lettem, mert ezekre a tünetekre ébredtem, és mellette a bal karom felé éreztem egy húzó érzést, mintha görcsölne. Bepánikoltam, hogy szívinfarktusom lesz. Szerencsére abbamaradt a dolog, de másnap azonnal orvoshoz mentem. Csináltak EKG-t, és elküldtek laborba. Ma lett meg a laboreredmény teljesen normális minden, semmi nem volt csillagozva.
    Viszont ma is végzett EKG-vizsgálatot a doktornő, és elküldött szívultrahangra. Sajnos ide 2-3 hetet is kelll várni. Addig meg csak aggódom, mert mondani nem mondott semmit, csak kérdezősködött, van-e a családban szívbeteg.
    A beutalóra ezeket írta, kérem, ha lehet magyarázza el, mit is jelentenek ezek. : "új keletű panaszok, diszkrét syst.zörej pst.j.o.II-IV. ASD?"
    A szorító érzés, és nagy dobbanás azóta is megvan sajnos, naponta néhány alkalommal észlelem.
    Nem tudom, Ön menyire járatos a homeopátiában. Nemrég fedeztem fel a Schüssler-sókat, amelyek ásványi anyag hiányra való szerek. Van közöttük olyan is, ami szívtáji szorító érzésre (magnesium) és olyan is ami szervi eredetű szívproblémára is alkalmazható (kalium).
    Mindig alacsony volt a vérnyomásom, alapban jellemző rám a vérszegénység és a fáradékonyság, emiatt is gondoltam, hogy szedek ilyen készítményeket. Mostanában a szokásosnál is sápadtabb és szédelgősebb voltam.
    Ön mit javasol?
    A tünetek alapján lehet komoly probléma is, vagy ne aggódjak túlságosan?

    Köszönettel:
    Cs. Mónika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    Ne aggódjon valószínűleg semmi baja. A doktornő által leírt iránydiagnózis
    azt jelenti hogy felmerült benne esetlegesen pitvari septum defectus gyanúja.
    / a két pitvar közötti sövényen levő nyílás/ Ez ha igaz is, már születése óta meg kell hogy legyen de én nem tartom valószínűnek. A homeopathiás készítményeket nyugodtan használhatja.
    Üdvözlettel

  • Tisztelt Doktor Úr. Köszönöm a múltkori gyors választ a szapora pulzusra. Én 29 éves vagyok.…

    Tisztelt Doktor Úr.
    Köszönöm a múltkori gyors választ a szapora pulzusra. Én 29 éves vagyok. Láttam hogy foglalkozik kínai orvoslással, és azt hogy egyszer írta a máj és szem összefüggésben van. Egy olyan kérdésem lenne, hogy nekem évek óta nyáron mindig bevérzik a jobb szemem és a vége kötőhártya gyulladás lesz. Így ősszel márt csak bevérzik de szerencsére nem gyullad be. Valamikor csak akkor veszem észre ha szolnak, hogy bevérzett mert nem fáj és nem viszket. Egy-két nap múlva elmúlik, és utána újból bevérzik. Télen nincs vele gondom még akkor sem ha dörzsölöm. Természetesen rengetegszer voltam szemészeten és mindig az a vége hogy nem szemészeti gond. És nem allergia. Rengeteg vizsgálaton voltam és minden rendbe. A legutolsó vizsgálat a hő térkép. Ott azt mondák hogy van egy kis májtúltengésem, és attól gyullad be főleg nyáron. Méregteleníteni kell azt mondták. Ott fel írták a Phönix méregtelenítő csepp terápiát plusz, salaktalanító és vesevédő teát. Még szedjem a centrumot, C vitamint. Én a Phönix cseppeket kicsit sokallom egy méregtelenítéshez. Önnek mi a véleménye a jó méregtelenítéshez kell ennyi. A centrumot és a C vitamint szedem rendszeresen. Ez nem múlik el magától, és honnan lehet tudni még hogy túltengésem van. Mert csak a szemmel van gondom. Van ennek előjelei még. Nem cigizek, nem dohányzom és cukor helyet mézet vagy barna cukrot használok. Ön szerint ettől vérzik be a szemem, és ha igen tud ajánlani egyszerű méregtelenítést. Előre is köszönöm a válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    Nem kell minden mögött valamilyen nagyívű betegséget vagy elváltozást keresni.
    Néha a bevérzés egyszerűen csak a fokozott hajszálér törékenység tünete lehet és
    elegendő a Rutascorbin / C és P vitamin/ szedése is.
    Üdvözlettel

  • Tisztelt Doktorúr! 6 hónapos kislányomnál szivzörejt hallott a gyermekorvos, továbbküldte…

    Tisztelt Doktorúr!

    6 hónapos kislányomnál szivzörejt hallott a gyermekorvos, továbbküldte kardiológiára, ahol a doktornő bicuspidális aorta billentyű problémára gyanakodott, amit sajnos a sziv ultrahang megerősitett.
    Kislányom nagyon fáradékony, aluszékony, ez emiatt lehet?
    Mit jelent ez a probléma? Ez betegség? Mit lehet tenni h ne forduljon rossz irányba?
    Alakulhat az évek során rossz irányba is ez a probléma?

    Köszönöm, ha válaszol, mert az UH után nem tudtuk ezeket megbeszélni a doktornővel, uis már ketten vártak rá:(

    egy aggódó anyuka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    A talált elváltozás azt jelenti hogy a normális 3 billentyű helyett csak kettő van a főütőér kezdetén. Emiatt a billentyűk alakjától függően vagy enyhe szűkület vagy billentyű záródási zavar alakul ki. Mindkettő miatt a bal kamra terheltsége fokozódhat. Maga a billentyű elváltozás nem fordul semmilyen irányba, a bal kamra terheltsége az ami fokozódhat az évek során.
    Szükséges évente az Uh controll hogy a szívizom állapotát követni lehessen.
    Amennyiben a bal kamra müködését a billentyű zavar erősen terhelné úgy korrekciós műtét szóba jön.
    Üdvözlettel

  • Tisztelt Doktor Úr! 25 éves nő vagyok. A tüneteim kb.2 éve jeletkeztek először. A pulzusszámom…

    Tisztelt Doktor Úr!

    25 éves nő vagyok. A tüneteim kb.2 éve jeletkeztek először. A pulzusszámom elég magas, átlagosan 90-100 körül van. 2 éve végeztek EKG-t, szívultrahangot, és kaptam egy napra egy készüléket ami a pulzusomat mérte, a vizsgálatok nem mutattak ki semmi szervi gondot. Az egyik szívbillentyűm nem zár tökéletesen, de azt mondták ez nem indokolja ezt, és ezzel mejd csak ha gyereket szülök akkor kell foglalkozni.
    Közben nekem volt egy pánikbetegségem, ami már nagyon jól gyógyul, nem szedtem rá gyógyszert csak kineziológiával, és családállítással, valamint Bach virág terápiával kezelek.
    Én először úgy gondoltam, ez az erős szívdobogás, a maga pulzusszám mind a pánikbetegség egyik tünete, de ez mégsem múlik.
    Ön hogy látja ezt?
    Előfordul, hogy valakinék a 90 a normális pulzus?

    Köszönöm a válaszát.
    Tisztelettel:
    Kiss Eszter

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    Az átlag pulzusszám 60-90/min között változik.Önnek alkatilag lehet hogy a magasabb frekvencia a "normális". Minden esetre amennyiben vizsgálatai negativak voltak úgy nyugodtan sportolhat és az edzettséggel a pulzusszáma is mérséklődni fog.
    Üdvözlettel

  • Tisztelt doktor úr!Szülés után pár hónappal úgy éreztem,hogy melléüt a szívem,ezért elmentem…

    Tisztelt doktor úr!Szülés után pár hónappal úgy éreztem,hogy melléüt a szívem,ezért elmentem a háziorvosomhoz,aki elküldött Ekg-re.Ezen nem látszott semmi eltérés.Elküldtek szív ultrahangra aminek az eredménye ez lett:
    Szív normális nagyságú,szinuszok szabadok,tüdőmezők tiszták,aritmia negatív,szívöböl elsimult. Sajnos nem tudom mikor tudok visszamenni az orvosomhoz,de szeretném tudni,hogy van-e valami bajom.Azt szeretném kérdezni,hogy ez az eredmény jó e?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    A leírt lelet nem ultrahang hanem mellkas rtg lelet.
    Tulajdonképpen ezek a vizsgálatok feleslegesek. Az észlelt jelenséget úgy hívják hogy kamrai extrasystolia ami azt jelenti hogy a szív nem a normalis úton hanem a kamraizomzat felől kerül ingerületbe. Ez egy teljesen jóindulatú ritmuszavar amelynek semmi jelentősége.
    üdvözlettel

  • Tisztelt Doktor Úr! A tanácsát szeretném kérni.Néhány napja "érzem"a szívem, nagyon gyorsan…

    Tisztelt Doktor Úr!
    A tanácsát szeretném kérni.Néhány napja "érzem"a szívem, nagyon gyorsan ver, a pulzusom is 100 fölött van.Nyár végén voltam kardiológián(ügyeleten),hasonló panaszokkal.Akkor EKG, szívultrahang és vérvétel történt, a diagnózis MPS. Betalocot kaptam(25mg,1x1),de csak pár napig szedtem,a tüneteim - szapora szívdobogás,gyors pulzus-csökkentek. Most újra jelentkezett,napok óta gyengének érzem magam,éjszaka nem merek elaludni.A bal oldalon időnként szurkáló,vagy 1-2másodpercig tartó szorító érzésem van.Nem szeretnék rögtön orvoshoz szaladgálni, és az időmbe is nehezen férne most be.
    Reflux-szal is kezelnek(Lanosant szedek)+gerincferdülésem is van, elég sokszor érzékeny nyomásra a szegycsontom és a bordáim. Ha komolyabb szívproblémám lenne,az kiderült volna a 4 hónappal ezelőtti vizsgálat során? Egy kissé bepánikoltam.
    Kérném szépen még,hogy válaszoljon nekem arra,hogy ha az SE koleszterin 6.09, a Koleszterin HDL-C 1.87 ( mindkettőt magasnak értékelték),de a Triglicerid 0.87(normális), és erre Atoris írtak fel, de 1 hét szedése után kezdődtek lényegében ezek a problémáim.Lehet ennek is köze hozzá?
    Közben abbahagytam a gyógyszert és természetesen az orvosomat is fel fogom keresni, de jelenleg szabadságon van.
    Előre is köszönöm a válaszát, Üdvözlettel:
    Sz.Melinda/43éves

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    A mitralis prolapsus syndroma bármikor tud szapora szívdobogást és szívtáji panaszokat okozni úgyhogy ennek semmi jelentősége. Önnek semmilyen komoly szívbetegsége nincs.
    A kissé emelkedett koleszterin szintje csak hosszas, hónapokig tartó gyógyszerszedés után fog csökkenni, a panaszaihoz semmi köze.
    Üdvözlettel

  • Tisztelt Doktor ÚR!! 38 éves családanya vagyok. Pár hete" általában esténként",a gyomrom elkezdett…

    Tisztelt Doktor ÚR!!
    38 éves családanya vagyok. Pár hete" általában esténként",a gyomrom elkezdett fájni és a fájdalom átsugárzott a jobb oldali bordámhoz majd onnan a hátamhoz.Ez úgy egyszerre
    Gondoltam epekövem van és elmentem a házi orvosomhoz.
    Ő elküldött ultrahangra ahol megállapitották hogy nincs epekövem.
    De a diagnózisa a doktornőnek májbetegség VÉL:kis focustatosis hepatis.
    Ezek után elmentem a körzetihez aki nem nagyon foglalkozik a betegeivel és ö azt mondta hogy nincs semmi bajom.DE akkor miért fáj??Megkérném a doktor Urat segitsen abban hogy hova forduljak milyen doktorhoz?? Voltam vérvételen is ahol a MPV egy kicsit magas meg a Limfocita
    De napközben miért nem fáj??
    Köszönöm szépen a fáradozásait és mielöbb várom válaszát.
    KÖSZÖNETTEL MONI

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    A leírt leletek valóban nem mondanak semmit az ön betegségét illetően.
    A vérvételi leleteknek semmi jelentősége. Lehet hogy szükségessé válhat a gyomor tükrözéses vizsgálata is, de előtte próbáljon meg savkötő szereket szedni.
    Üdvözlettel

  • Tisztelt dr.Úr! Köszönöm válaszát akkor elhagyhatom a betalocot napi2x50mgot szedek,de semmit…

    Tisztelt dr.Úr!
    Köszönöm válaszát akkor elhagyhatom a betalocot napi2x50mgot szedek,de semmit nem nagyon használ sztem.
    A vérnyomásom ált:145/100,ha többet sportolnék mozognék,cigit leraknám betudna állni gyógyszer nélkül???

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    Biztosan jobb állapotba kerül ha változtat az életmódján.
    Üdvözlettel

  • Üdvözlöm! Az elmúlt hetekben nagyon alacsony (85/60 pulzus 60-70) a vérnyomásom, gyakran fülzúgásom…

    Üdvözlöm!
    Az elmúlt hetekben nagyon alacsony (85/60 pulzus 60-70) a vérnyomásom, gyakran fülzúgásom van és mellkasi szorítást érzek, és intenzív szívdobogást, egyébként 29 éves nő vagyok. Forduljak-e orvoshoz, vagy csak a túlhajszoltságtól lehet. köszönöm válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    Valószínűleg a túlhajszoltság lehet a tünetek mögött.Próbáljon időt szakítani a regenerációra!
    Üdvözlettel