A betegek kérdései (1733)

 • Tisztelt Doktor Úr ! Már 3 éve fáj a lábam, a derekamból indul a fájdalom, és végig a hátsó…

  Tisztelt Doktor Úr !
  Már 3 éve fáj a lábam, a derekamból indul a fájdalom, és végig a hátsó részen fáj a lábam. A vádlimban, mintha izomláz lenne, és rángatódzik az ideg, úgy érzem. De olyan érzés is, mintha az ér görcsölne. Nem tudok aludni sem a fájdalomtól, alig bírok megfordulni, és a lábam arréb rakni. Voltam érsebészeti vizsgálaton, ahol a következő dignózist állították fel. Sine Morbo angiol.
  Pst. Av. mko. ++++
  Nem tudom mi lehet a bajom. Kérem szépen válaszoljon mit csináljak?
  Köszönettel és tisztelettel: Szigi3

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  Panasza már a tünet alapján sem ér-eredetü, és ezt az érsebészeti vélemény is megerősíti: nincs érszűkülete
  Panasza alapján gerincbetegség vélhető, egy rossz csigolya okozta idegbecsípődés, javasolt gerinc MR, orthopediai konzilium, fizikotherapia
  Üdvözlettel
  Dr Szabó Gábor

 • Tisztelt Dr úr! Az lenne a kérdésem ,hogy vesekő miat tőrtént Nativ vese rtg.felv,a kővetkező…

  Tisztelt Dr úr!

  Az lenne a kérdésem ,hogy vesekő miat tőrtént Nativ vese rtg.felv,a kővetkező eredményel.
  A jobb vese vetűletében kifejezeten szennyezett colon látható.
  A vesék ill.ureterek vetűletében egyértelmű pozitiv kőárnyék nem ábrázodik.
  A kismedencében tőbb phlebolithnek imponáló messzes árnyék látható.
  A kérdésem az ,hogy ezeknek van e jelentősége főleg ugy halotam hogy ez valami ér meszesedés ?28 éves férfi vagyok.Etől lehet kapni trombozist vagy emboliát szivinfartust ,vagy nincs jelentősége?
  Lehet ezen életmodbeli változásal segiteni h ne legyenek ilyenek az emberbe?Életkort befojásolja?Sportolni lehet ettől nyugotan főleg biciklizni?Ha lehet kérem mindegyik kérdésemre válaszoljon,nagyon izgulok!Házi orvosom azt mondta nem kell ezzel foglalkozni!Azért is kérdem mert sokat járok kűlfőldre dolgozni tőbb 100kmre és nem szeretném ha ez miat tőrténe velem valami útkőzben!

  Válaszát előre is kőszőnőm.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  A leírás jelentősen kóros eltérést nem mutat, aggodalomra nincs oka, erekről nem szól a leírás, thrombosist nem fog ettől kapni. Sportolhat, utazhat.
  Üdvözlettel
  Dr Szabó Gábor

 • Kedves Doktor Úr ! Mellrák miatt eltávolitották a mellem, majd a másik mirigyállományát is. Aztán…

  Kedves Doktor Úr !

  Mellrák miatt eltávolitották a mellem, majd a másik mirigyállományát is.
  Aztán kaptam implantátumokat, de az eredménnyel nem vagyok megelégedve.
  Az egyik klinikán mondták, hogy esztétikai javulás elérheto saját zsírfeltoltéssel. Már a mutét napját is megbeszéltuk, de most nagyon megijedtem, mert azt hallottam, hogy nagy a zsírembólia veszélye.
  Mi errol a véleménye. Az elmúlt ot évben hétszer mutottek altatásban.Kulonben jól érzem magam, csak sajnos nagyon elhíztam, így tobb zsírt is szeretttem volna leszívatni.

  Válaszát koszonom : Vera

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  Emlőpótlásra többféle plasztikai sebészeti lehetőség van, egy része OEP támogatással. Ezek közül egy a zsírfeltöltés. A tapasztalat ezzel jó, eredményes beavatkozás. A szövődmény ( pl zsírembolia ) veszélye nem nagyobb egy mindennapos plasztikai zsírleszivási eljárásnál. Konzultáljon plasztikai sebésszel, ez az ő specialitásuk
  Üdvözlettel
  Dr Szabó Gábor

 • Tisztelt Doktor úr! 43 éves vagyok, mindkét lábamon néhány napja apró piros bőr alatti bevérzések…

  Tisztelt Doktor úr!
  43 éves vagyok, mindkét lábamon néhány napja apró piros bőr alatti bevérzések jelentek meg, melyek a talp irányába terjedtek, a lábszáron csak néhány folt van. Nem fáj, előzőleg sokszor viszketett a bőröm, mióta foltos, azóta megszünt a viszketés.
  Látható visszereim nincsenek, néhény kis seprűvéna lászott a bokám körül.
  Van ezzel teendő vagy magától felszívódik, esetlen van-e valamilyen krém amit használni lehet?
  Köszönettel várom válaszát!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  A leírásból nem egyértelmű, mi lehet az oka a bevérzéseknek. Lehet vénás eredetű vagy kisebb trauma (ütés, nyomás) következménye. Kezelése jegelés, borogatás, Lioton vagy Dolobene gél, detralex tabletta. Ha ismétlődik, javasolt vénás UH a nagyobb vénák vizsgálatára, ill angiologiai belgyógyászati konzilium az erek fragilitásának vizsgálatára.
  Üdvözlettel
  Dr Szabó Gábor

 • Tisztelt Doktor Úr! Ismerősömtől kaptam 5 db szénsavfürdő jegyet ajándékba, amit a gyógyfürdőnkben…

  Tisztelt Doktor Úr!

  Ismerősömtől kaptam 5 db szénsavfürdő jegyet ajándékba, amit a gyógyfürdőnkben vehetek igénybe.
  A kérdésem az, hogy élhetek-e a lehetőséggel akkor is, ha egyik lábamon van néhány viszér. Kis "söprű" is és vastagabb is, bár különösebb panaszt nem okoznak.

  Évekkel ezelőtt már voltam szénsavfürdőben, akkor jólesett, de most elbizonytalanodtam.

  10*15 perces időtartamokról lenne szó, nyugodtam próbálkozhatom némi fokozatosságot betartva, vagy ne tegyem, mert ártana?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  Ilyen mértékű visszeresség nem ellenjavallata a gyógykezelésnek
  Súlyosabb, nagyfokú varicositas a meleg fürdő vagy szénsavas kezelés hatására begyulladhat de a seprűvénák erre nem hajlamosak
  Üdvözlettel
  Dr Szabó Gábor

 • Tisztelt doktor úr!!! A Diagnózisaim : Magas vérnyomás , Az artéria carotis-elzáródása vagy…

  Tisztelt doktor úr!!!
  A Diagnózisaim : Magas vérnyomás , Az artéria carotis-elzáródása vagy szűkülete , Szédülékenység.
  Radiológiai Vizsgálatom eredménye ez :
  Jobb oldalon CCA , ICA és ECA területén kórós nem ábrázolódik az a vertebralis csak az eredésnél vizsgálható, megtartott irányú keriongés látszik. bal oldalon a CCa -ban kb 70%-os szűkület okozó izodens bennék látszik, mely mellett 45-50cm⁄sec sebbesség mérhető. A doppler görbék deformáltak, color vizsgálatnál turbulencia. Az ICA a körzsezettől nehezen különíthető el , ésaz izodens lumenben keringés alig figyelhető meg. a vizsgálható területeken 25-30cm⁄sec áramlás van, deformált Doppler , intimalizált ECA látszik.
  Azt lenne a kérdésem hogy lehet-e ettől állandó jellegű szédülés és fülzúgás és nagyon rossz közérzet és ez ellen mi lenne a tehendőm??
  Válaszát előre is köszönöm!!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  Az UH leírás nem egyértelmű, de jelentős érszűkületes betegséget mutat, mely szédülését magyarázhatja. Javasolt a nyaki és agyi erek MRI vagy CTA vizsgálata. Ha jelentős szűkület igazolódik, műtét is szükséges lehet, mely állapotán jelentősen javíthat. fenti leletekkel érsebészeti szakrendelésen jelentkezzen Addig 1 aspirin protect és statin javasolt.
  Üdvözlettel
  Dr Szabó Gábor

 • Tisztelt Doktor úr!

  Doppler vizsgálat után,a következő leletet kaptam,ami számomra sajnos igen keveset mondd.

  "Jobb oldalon a cartotisban dorsalisan az ACI eredésére is ráterjedő 10x2,5 mm nagyságú meszes plakk látszik. A bulbusban dorsalisan 1,5-2 mm vastagságú… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  A leírás szerint a nyaki, fejhez menő ereken érbetegség, atherosclerosis igazolható. Ez rendszerbetegség, nyilván minden más érszakasz is érintett. Ilyen leírás esetén… Még több

 • Tisztelt Doktor úr!

  Furcsának tarthatja a kérdésemet, de engem nagyon aggaszt. Kb. egy fél éve vettem észre, hogy ahol eddig egyáltalán nem, ott most már nagyon erősen kirajzolódnak a hajszálerek. Vannak helyzetek, amikor mintha még erősebben
  látszana, de ezt eddig a lámpafényre,… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  Orvosi beavatkozást nem gondolnék szükségesnek, a sok kés vénatágulat kialakulása vélhetően hajlam kérdése. Panaszt, fájdalmat nem fog okozni, de esztétikai problémát igen.… Még több

 • Tisztelt Szabó Gábor Doktor Úr! Harmincas férfi vagyok, több érrendszeri gonddal. A lábaimon…

  Tisztelt Szabó Gábor Doktor Úr!
  Harmincas férfi vagyok, több érrendszeri gonddal. A lábaimon már 15 éve egyre csúnyuló kidagadó erek vannak, csomószerűek néhol, és tele van a lábszáram lilás, rózsaszínes erekkel, foltokkal. Még a lábfejemen is sok kicsi lilás, rózsaszínes ér van. Kenem fél éve Plerudin Fortéval, majd Liotonnal, semmi javulást nem látok. Minden nap használom pedig. Egyenlőre csak időnként fájnak az erek, és esztétikailag csúnyák. Mellé legújabban észrevettem, hogy a herezacskón is több kis lilás-bordós foltocska, pötty jelent meg, mintha bevérzett volna ott valami.
  Nem tudom van-e összefüggés ezek , és 1 éve fennálló magas vérnyomásom között? Ez utóbbira már szedek gyógyszert, Covercard 10mg-t. Az már más kérdés, hogy e gyógyszer kissé gátolja a merevedést. Mit tehetnék ereim egészsége érdekében ebben az életkorban? Milyen gyógyszer, kenőcs stb. segíthetne? Mit jelent a sok kis bevérzéses pötty az említett testrészen? Mit tehetek ellene? Mennyiben gátolja a továbbiakban mindez a potenciát?
  Köszönöm megtisztelő válaszát!
  Tisztelettel: Csaba

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  A lábon jelentkező, panaszokat okozó vénatágulatok miatt érsebészeti konzilium és vénás UH javasolt: ha vénás billentyűzet rossz, visszérműtét javasolt, mely tüneteit, panaszait jelentősen enyhítheti, esztétikailag jelentős javulás lehet. A kis áttetsző vénahálózatok inkább csak esztétikai szempontból jelentős, kezelése injectiokkal lehetséges.
  Ez elvileg független a többi testtájékon jelentkező vénatágulatok kezelésétől -utóbbi szintén vélhetően hajlam alapján alakul ki, de kezelése és szövődményei ismertetése már urologus⁄andrologus feladata, ugyanígy a gyógyszerei potenciájára való hatásának kérdése.
  Javasolt rendszeres sport, dohányzási tilalom, zsírszegény étrend, ... Néhány évenként rendszeres orvosi szűrés javasolható
  Üdvözlettel
  Dr Szabó Gábor

 • Tisztelt Doktor úr! 2 héttel ezelőtt kaptam egy hatalmas rúgást mindkét combom első felére,…

  Tisztelt Doktor úr!

  2 héttel ezelőtt kaptam egy hatalmas rúgást mindkét combom első felére, és azóta nehézkes a járásom, nem bírok annyit sétálni mint azelőtt (szinte alig bírok), és állandó fájdalmam van. A körzeti orvosom ajánlott Fastum gélt amivel kenem reggel és este, másnap ibuprofén vagy diklofenak kenőccsel, de a fájdalom még mindig ugyanakkora mint az első nap volt amikor megrúgtak.

  Voltam röntgenen, a leletek viszont nem mutattak törést vagy más súlyos elváltozást, tehát a sebész nem írt fel számomra semmilyen gyógyszert. Nagyon gyorsan váltogatta a betegeket tehát nem volt vele még esélyem se beszélni.

  Azóta viszont iszonyú fájdalmaim vannak egyfolytában és nem tudom mit csináljak vagy mivel kenjem a combjaim. Nem tudom mozogjak-e egyáltalán vagy inkább pihenjek. Nagyon megkérem Doktor úr, ajánljon nekem valamilyen gyógyszert amit receptre vagy akár recept nélkül beszerezhetek, de nagyon kérem ne a Fastum gél és társait ajánlja, mert ez nekem nem segít.

  Borzasztóan hiányzik a rendszeres kocogás és gyors séta, és számomra nagyon fontos hogy a lábaim épek legyenek. A fájdalom rendkívül elkeserít és rontja a pszichikai teljesítményem. Azt is vállalom, ha a gyógyszernek amit ajánlana rizikója van, csak legyen hatása és segítsen nekem. Kérem addjon tanácsot abban is, hogy egy ilyen sérülés fel épül-e teljesen, illetve hogy ez meddig tart majd. Nagyon kérem ne hagyjon cserben. Köszonöm szépen!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  A trauma után izomzúzódást szenvedhetett el. Ennek gyógyulása hetekig tarthat. Javasolt UH, mely kizárhat egy izomszakadást. Egyébként tüneti kezelés: diclofenac kenőcs⁄ aminoerg kenőcs és jegelés helyileg. Mydeton tabl, Voltaren tabl naponta 1-2x, pihentetés - terhelni nem javasolt, sport nem célszerű, de sétálni szabad.
  Kontrollra traumatologiai szakrendelésre jelentkezzen.
  Üdvözlettel
  Dr Szabó Gábor

 • Tisztelt doktor úr Ismerősöm volt koponya mri vizsgálaton.Kérem magyarázza el a leletet,mert…

  Tisztelt doktor úr

  Ismerősöm volt koponya mri vizsgálaton.Kérem magyarázza el a leletet,mert a kórházban ezt nem tették meg.A koponya mren jobb oldalon occipitalisan kontraszthalmozó eltérés ábrázolódott.Ez mit jelent?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  E téren kérdezze neurologus és⁄vagy radiologus szakorvos véleményét,
  sebészként nem a szakterületem, (a leírás amúgy is csak részleges)
  Üdvözlettel
  Dr Szabó Gábor

 • Tisztelt Doktor Úr! 3 hónapja mélyvénás trombózist "kaptam" mindkét lábamban. Egy mostani…

  Tisztelt Doktor Úr!

  3 hónapja mélyvénás trombózist "kaptam" mindkét lábamban. Egy mostani Doppler-vizsgálat kimutatta, hogy a jobb lábamban egyáltalán nincs mélyvénás keringés, de a perifériás keringés jó. Van-e esély rá, hogy újra legyen keringés a mélyvénákban? Ha nem indul meg a mélyvénás keringés a lábamban, annak milyen következményei lehetnek a későbbiekben?

  Válaszát előre is köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  A thrombosis a mélyvénák elzáródását jelenti - ezért nincs ott vénás keringés az UH szerint
  Teendő: compressios gyógyharisnya és syncumar
  Javasolt genetikai kivizsgálás thrombosis készség irányában
  a mélyvénák évek alatt részben visszanyerhetik átjárhatóságukat, a benne lévő thrombus zsugorodásával. Teljes-értékű vélhetően nem lesz, de az ilyen thrombosisnál gyakran jelentkező duzzanat szépen enyhülhet
  fél évente UH kontroll javasolt.
  Ha elzáródott marad a véna, a lábduzzadás tartós marad, a II-es compressios gyógyharisnya ilyenkor tartósan szükséges
  Üdvözlettel
  Dr Szabó Gábor

 • Tisztelt Doktor Úr! A jobb lábfejem bedagad! A házi orvosom elküldött ezzel a kórházba trombózis…

  Tisztelt Doktor Úr!
  A jobb lábfejem bedagad! A házi orvosom elküldött ezzel a kórházba trombózis gyanuval, de ezt a gyanút vizsgálatokkal kizárták! Fájdalmat nem érzek, különösebb panaszom nincsen vele csak folyamatosan dagadt. Lehet ez egy inhúzódás vagy gyulladás ?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  Lábdagadásnak rengeteg oka lehet: izületi gyulladás, túlterhelés, thrombosis, sziv-gyengeség, veseműködési zavar, hormon-eltérés, só(Na, K) anyagcsere zavar, vénás keringési zavar, stb,
  ha thrombosis kizárható, javasolt belgyógyász és orthopediai kivizsgálás
  Üdvözlettel
  Dr Szabó Gábor

 • tisztelt dr ur A melyvenas trombozis hogyan kezelheto? gyogyszeres kezeles lehetseges-e, vagy…

  tisztelt dr ur
  A melyvenas trombozis hogyan kezelheto? gyogyszeres kezeles lehetseges-e, vagy csak sebeszi beavatkozassal lehet segiteni?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  A diagnosztika és kezelés belgyógyászati (syncumar+compresszios harisnya), valamint kivizsgálás (thrombosis készség, genetikai hajlam).
  Extrem ritka a sebészeti beavatkozás szükségessége, magas hasi elzáródás esetén, pl amikor már a lábon már a verőereket is összenyomja a feszülő vénás thrombosis. Ha ismétel tüdőembóliát okoz, a hasi szakaszra szűrőt lehet betenni preventiv céllal
  Üdvözlettel
  Dr Szabó Gábor

 • Tisztelt doktor úr! A jobb lábam combnyak részénél egy 15 cm átmérőjű sötétvörös folt keletkezett.Viszketett…

  Tisztelt doktor úr!

  A jobb lábam combnyak részénél egy 15 cm átmérőjű sötétvörös folt keletkezett.Viszketett a folt kialakulása elött,és most is.
  Azt a területet tapintva a bőr szinte "érzéketlen"ha megcsípem nem nagyon érzem.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  Levele kérdést nem tartalmaz
  Kezelése tüneti (borogatás, lioton gél, traumától védelem)
  Üdvözlettel
  Dr Szabó GÁbor

 • Tisztelt doktorÚr! Kb. 10 éve tartó dohányzás először a szervezet mely területén lévő artériák…

  Tisztelt doktorÚr!

  Kb. 10 éve tartó dohányzás először a szervezet mely területén lévő artériák szűkületét okozza, ill. rugalmasságát csökkenti?
  Azaz mely területen és milyen vizsgálati módszerrel lehet az esetleges károsodást diagnosztizálni?

  Köszönettel!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező
  Kérdésére egy nemrég olvasott cikket tudok ajánlani, a szokásos sajtó-maszlagot leszedve azért elég informativ ( http:⁄⁄index.hu⁄belfold⁄2011⁄04⁄07⁄cigi_erszukulet_amputacio⁄ ) Alapvetően a periferias hajszálerek görcse majd elzáródása a következmény, mind kézen-lábon, mind vese, stb ereken.
  Belgyógyász angiologus végez pl kézen ppg és hajszálér-microszkópos vizsgálatot, esetenként lézer-doplerrel
  Üdvözlettel
  Dr Szabó Gábor

 • Tisztelt Doktor Úr. 32 éves férfi vagyok. 15 éves korban a herezacskómon apró hajszálerek jelentek…

  Tisztelt Doktor Úr. 32 éves férfi vagyok. 15 éves korban a herezacskómon apró hajszálerek jelentek meg. Időközben a hajszálerek picit megvastagodtak és apró ⁄1-1,5mm⁄ vértasakok jelentek meg. Tavaj elmentem egy kivizsgálásra és kiderült, hogy hereviszerem van , amit azért nem műtettem meg, mert panaszmentes vagyok. Megkérdeztem az orvos urat, miért van a herezacskón ilyen ⁄visszér⁄. Szerinte örökölött dologról van szó. Eltelt 4 hónap és mostanában a hímvesszőn is megjelentek a kis hajszálerek ezenkívűl az arcomon és a bokámon is megfigyelhető ,de itt még csak igen kis számban. Emiatt mostanában nagyon stresszelem magam. Tudom , hogy a meglévő visszereket nem lehet már eltüntetni, de szeretnék tenni ellene , hogy megállítsam vagy lelassítsam ezt a folyamatot. 1 hónapja életmódot változtattam. Több zöldség, és gyümölcs, szinte semmi édesség. Bár szerintem mé ez is kevés lesz. Káros szenvedélyektől azelőtt is mentes voltam. Kérdésem: miért pont az ivarszerven jelent meg ez a ⁄betegség⁄ legelőször, lesz-e a hímvesszőnek valami baja emiatt a későbbiekben, mit tegyek ellene, mi a véleménye az érfalerősítő gyógyszerekről, mit egyek , mit sportoljak. Amit még tudni kell, hogy keloid hajlamom is van ha ez számít! Előre is köszönöm válaszát, ígérem tanácsait betartom.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  A genitália (így herezacskó, hímvessző) ellátása urológus ⁄ andrologus feladat, ő dönt, mit lehet vagy kell operálni. Esetleges szövődményekről is őt kérdezze
  Az arcon és bokatájon megjelenő hajszálerek ellen sokat nem tud tenni, hajlam kérdése, bajt, betegséget, fájdalmat nem fog okozni, vélhetően esztétikai jelentősége van. Ha lábszáron is megjelenik vaskos vénatágulat, ennek UH majd érsebészeti vizsgálata indokolt lesz, operálható.
  Ettől függetlenül az egészséges-életmód-programon ne változtasson, a többi betegség megelőzésére valóban hasznos. Sport javasolható, a rendszeresség a lényeg
  Üdvözlettel
  Dr Szabó Gábor

 • Tisztelt Doktor úr! Három héttel ezelőtt arthroszkópiás térdműtétem volt, porc elhalást állapítottak…

  Tisztelt Doktor úr!

  Három héttel ezelőtt arthroszkópiás térdműtétem volt, porc elhalást állapítottak meg, ezért át fúrták a combcsont terhelési felületét. A műtétet követő harmadik napon trombózist kaptam.
  Azt szeretném kérdezni hogy syncumar mellett van-e elvi esélye hogy még egy trombózis kialakuljon, mennyire szabad terhelni a lábamat, és mennyi ideig ajánlott a kompressziós harisnya viselete.
  Köszönöm a segítségét!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  Orthopediai beavatkozás fokozott thombosis kockázattal jár. Ha ez kialakult, syncumar és compressios harisnya kötelező, e mellett újabb thrombosis kockázata csekély, mely a mozgásképesség visszanyerésével tovább csökken. Javasolt egy thombosis panel, genetikai vizsgálat, van-e esetleg valamilyen eddig fel nem ismert genetikai betegség, faktor hiány, mely a syncumart tartósan szükségessé teheti. Ha nincs, fél évente UH kontroll. Ha a thrombus "visszahúzódik" a vénás keringés rendeződik ( évek alatt várható) még a syncumar is elvileg elhagyható. Hasonlóan a compressios harisnya is, bár utóbbi I-es változata tartósan javasolt. Ha a genetika pozitiv, syncumar + comresszio marad életfogytiglan...
  Üdvözlettel
  Dr Szabó Gábor

 • Üdvözlöm! Arcomon az orrom mellett egy nagyobb borsószem nagyságú anyajegyem van, amit szeretnék…

  Üdvözlöm!

  Arcomon az orrom mellett egy nagyobb borsószem nagyságú anyajegyem van, amit szeretnék levetetni. Az lenne a kérdésem, hogy mennyi a gyógyulási ideje és mennyi ideig nem lehet napra menni?

  köszönöm

  Kati

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  A válasz attól függ, milyen módon történik az eltávolitás. Lehet lézeres, vagy sebészi kimetszés, időnként radiologiai eljárás.
  Kérdezze a beavatkozást végző orvost a lehetséges szövődményekről, várható gyógyulási időről
  Üdvözlettel
  Dr Szabó Gábor

 • Tisztelt Doktor Úr! Kérdésem a következő lenne. Erős rázkódás, vagy ütés hatására a kezem…

  Tisztelt Doktor Úr!

  Kérdésem a következő lenne. Erős rázkódás, vagy ütés hatására a kezem beödémásodik. Például fűnyírás után az ujjaim bedagadnak alig tudom behajlítani őket, és zsibbadnak. De már iskolás koromban is voltak olyan problémák, hogy amikor röplabdáztam, akkor mintha az erek a kezemben "becsomósodtak"(nem tudom máshogy kifejezni), és fájnak.
  Mitől lehet ez?

  Válaszát köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  A leírt tünet nem tűnik angiologiai eredetűnek, inkább mozgásszervi betegség jele lehet - a kis-izületek arthrosisa, gyulladása irányában orthopedian ill. rheumatologian kivizsgálás javasolt
  Érbetegség ilyen tünetet nem okoz, sebészeti okot sem tudnék hasonló panasszal
  Üdvözlettel
  Dr Szabó Gábor

Szerző

Dr. Szabó Viktor Gábor

érsebész, sebész