A betegek kérdései (10689)

  • Szia Kedves Péterem! Tudom nem vagy gyerekorvos de mégis a te szaktudásodra lenne szükségem! Kislányt…

    Szia Kedves Péterem!

    Tudom nem vagy gyerekorvos de mégis a te szaktudásodra lenne szükségem!
    Kislányt vérvételre küldték,mert pici kora óta ropognak a csontjai,izületei!
    Eltérések ami mellett kis csillag van:
    lymphocyta 55,7 %
    monocyta 5,8%
    hemoglobin 131 g/l
    cellulárishgb konc. 343 g/L
    Köszönöm szépen!
    Remélem jól vagy mi annyira nem tudod is miért de ezzel nem terhellek,millió puszi neked!!!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Drága Melcsi !

    Ez nem igazán utal semmire sem. Viszont ez nem mutathatja az eltérések okát.
    Remélem nincs nagyobb baj veletek ? Kérlek nyugtass meg, hogy nincs baj !

  • Köszönöm a tanácsait, megfogadom. Közeledik a karácsony. Boldog ünnepeket kívánok! Isten éltesse…

    Köszönöm a tanácsait, megfogadom.
    Közeledik a karácsony. Boldog ünnepeket kívánok!
    Isten éltesse egészségben, Doktor Úr!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Köszönöm szépen a jó kívánságokat, ünnek is békés - áldott ünnepeket.
    Örülök ha segítettem.

  • Tisztelt Doktor úr!

    Nem tudom, jó helyen kérdezősködöm-e.
    Elalvás után kis idővel néha arra ébredek/ébresztenek, hogy nem veszek már jó ideje levegőt. Ez ilyenkor sorozatban előfordul mikor visszaalszom - eléggé megijeszt. 21 éves vagyok, Mythralis prolapsusom van, amire… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Bizony ez nagyon gyanus alvási apnoe syndromára ! Kérem keressen fel egy neurológust mielőbb ezekkel a panaszokkal.

  • Kedves Doktor Úr, Az elmúlt hónapban kétszer történt meg velem az, hogy miután este elaludtam,…

    Kedves Doktor Úr,

    Az elmúlt hónapban kétszer történt meg velem az, hogy miután este elaludtam, 10 perc múlva arra riadtam fel hogy nagyon gyorsan ver a szívem.
    De nem úgy, mint amikor az ember megijed vagy szalad, hanem őrült tempóban csak úgy elkezd verni és nem fokozatosan lassul le, hanem k-b 2 perc múlva egyik pillanatról a másikra visszaáll a normális ritmusába.

    Mi lehet ez? Nagyon ilyesztő…

    Válaszát előre is köszönöm.

    M.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    A panaszok egy rövid ideig tartó ritmuszavarnak megfelelhetnek. Ezért kardiológiai kivizsgálást javasolok. Családorvosát keresse fel, mondja el a panaszát és mondja el, hogy fél a ritmuszavartól.

  • Kedves Dr Úr! Én vagyok az aki három napja tanácsot kért a fejfájással kapcsolatban. Képzelje…

    Kedves Dr Úr!

    Én vagyok az aki három napja tanácsot kért a fejfájással kapcsolatban. Képzelje hétfőn elmentem a háziorvosomhoz mert már nagyon fájt a fejem aki agyon vizsgált majdnem szó szerint és azt mondta hogy semmit nem talált elküldött a gégészetre ott sem találtak semmit sőt nem is értik miért küldtek oda. Szóval elvileg semmi nem utal agydaganatra vagy magas vérnyomásra semmi bajomat nem találtak a vérképem is másfél hónappal ezelőtt nézték semmit nem találtak. Képzelje a legnagyobb meglepetésemre mivel a fájdalomcsillapító nem használt a fejfájásra és elég alacsony a vérnyomásom a kávé sem orvosom tanácsára újra szedem a xanaxot és pici alvás és egy xanax után szinte elmúlt tegnap a fejfájás. Ma megint érzem egy kicsit de ez már az előbbihez képest nem veszélyes. Ön szerint lehet hogy a szorongás okozza?Pánikbeteg vagyok aki az utóbbi egy hétben visszaesett és salynos újra gyógyszert szedek de ha muszáj akkor sajnos muszáj. ÖN szerint menjek más vizsgálatokra vagy higgyem el hogy attól van és el fog múlni. Pánikbetegnél ez úgymond megszokott dolog a fejfájás? Mert a háziorvosom nagyon nem akar velem már foglalkozni hiszen nem talált semmit.

    Várom válaszát!
    Köszönettel:Anita

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Kedves Aníta

    Ideggyógyászhoz /neurológus/ kellene menni. A fül-orr-gégész nem tud mit kezdeni a fejfájással. Valószinü, hogy neuralgiája vagy migraine van, azt pedig a neirológus kezeli !

  • T. Doktor úr ! köszönöm gyors válaszát, laborvizsgálatot csináltatok , alkoholt…

    T. Doktor úr !

    köszönöm gyors válaszát,
    laborvizsgálatot csináltatok ,

    alkoholt kerülöm /amennyire lehet/.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Örülök ha segítettem.

  • Tisztelt Doktor Úr! Az én problémám, hogy pár napja köhögök ( bár én mindig is sokat köhögtem…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Az én problémám, hogy pár napja köhögök ( bár én mindig is sokat köhögtem ) , és emellett a tüdőm is "fáj"! Sajnos nehéz leírni ezt az érzést a tüdőmben, de nem is olyan tényleges fájdalom, hanem talán nyomás szerű érzés, mintha lenne ott valami. A köhögésem pedig száraz köhögés, bár néha olyan mintha fel akarna szakadni, de végül még sem, vagy csak nagyon ritkán. Az lenne a kérdésem, hogy ez lehet e tüdőgyulladás jele, vagy pedig valami súlyosabb (pl tüdőrák)? 21 éves nő vagyok és nem dohányzom.
    Néhány hónapja lábfájdalmaim vannak, de az is inkább ilyen sugárzó szerű fájdalom. Illetve ezt néha a bal kezemben és vállamban is érzem. Esetleg összefüggésben lehet a köhögés és tüdőfájdalom a láb-és kézfájással?

    Nemrég volt egy teljes vérkép csináltatva, abban minden teljesen rendben volt.

    A neten olvastam több mindent a köhögés és tüdőfájdalomról, és eléggé meg vagyok ijedve.

    Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!
    Adrienn

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Kedves Adrien

    A rossz gondolatok elől javasolom meneküljön a tüdőgondozóba ! Kell egy mellkas rtg és egy légzésfunkciós vizsgálat, mert valószinü, hogy légzőszervi baja van, de nem rákja !

  • Kedves Doktor Úr. Már egy ideje folyamatosan szúr a szívem. Ugy érzem hogy szorítják a mellkasomat.…

    Kedves Doktor Úr.
    Már egy ideje folyamatosan szúr a szívem. Ugy érzem hogy szorítják a mellkasomat. Ha felmegyek a lépcsőn, vagy ha sietek akkor levegő után kapkodok.Ez mitől lehet?
    Előre is köszönöm válaszát.Szilvi.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Kedves Szilvi

    El kell menni a tüdőgondozóba egy vizsgálatra és ha kell utána kardiológushoz is. Enélkül nem tudok okosat mondani erre a kérdésre.

  • T. Doktor úr. gyenge jobb bordaív alatti nyomást éreztem , elmentem körzetihez ... onnan…

    T. Doktor úr.

    gyenge jobb bordaív alatti nyomást éreztem , elmentem
    körzetihez ... onnan hasi ultrahangra.

    leletem a következő :



    " Mérsékelten nagyobb , homogén szerkezetű máj , az intra és extrahepaticus
    epeutak norm tágasságúak
    cholecysta kőmentes. Panceras , vesék , lép , hasi nagyerek környéke a
    kismedence szervei kóros eltérés nélkül.

    vélemény : hepatomegalia. "



    a doktornő azt mondta , hogy minden a legnagyobb rendben. nem talált semmit.
    nyugodt is voltam , aztán itthon elolvastam a leletet , és ez a mérsékelten
    nagyobb ,meg ez a hepatomegalia , ez egy kicsit izgat engem.

    kérem ,irja meg , hogy mit jelent ez , és hogy tényleg lehetek e nyugodt.

    előre is köszönöm válaszát :

    Szabolcs , aki egy 42 éves, és homogén májszerkezetű.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Kedves "kicsit nagyobb homogén májszerkezetü" kérdező

    Ez a lelet : nesze semmi fog meg jól ! Semmi kórosat nem jelez, de nagyobb a mája az átlagnál. Vagyis nem kell vele foglakozni - ha a laborleletei rendben vannak. Alkoholra figyelni /keveset lehet - sokat nem !/

  • Tisztelt Doktor Úr! hát én azt hittem ,hogy 20-on évesen nem lehet valaki cukros. Akkor a…

    Tisztelt Doktor Úr!

    hát én azt hittem ,hogy 20-on évesen nem lehet valaki cukros.
    Akkor a betegségek nem életkor függők? én azt hittem ,hogy fiatal szervezetnek kutya baja van többnyire...és hogy a hasnyálmirigy jól működik még fiatalon...

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Ez igy is van, de a cukorbetegség az egy bonyolult, örökölt hajlamokon muló betegség. Fiatal kortól öregkorig bármikor jelntkezhet.

  • Tisztelt Doktor Ur!

    27eves vagyok es mar tobbszor elofordult velem az evek alatt, hogy sziv tajekan apro eles kicsi szurasokar erzek.
    ezek a kicsi szuarsok kb.2mp-ig tartanak de eleg surun ismetlodnek.egy nap alatt elofurdul kb. 40-60alaklommal.
    van,hogy ket hetig… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Kedves Enikő

    A panaszai valószinüleg mozgásszervi - izületi panaszk lehetnek. Rheumatológiai vizsgálatokat javasolnék, ha meg akar ettől szabadulni.

  • Tisztelt Doktor Úr! Huszonévesen is lehet valakinek 2-es tipusu cukorbaja?

    Tisztelt Doktor Úr!

    Huszonévesen is lehet valakinek 2-es tipusu cukorbaja?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Miért ne lehetne ? Persze, hogy lehet.

  • Tisztelt Doktor Úr! A Medazepam-Q gyógyszerhez van hozzászokás veszély? Magas vérnyomásnál…

    Tisztelt Doktor Úr!

    A Medazepam-Q gyógyszerhez van hozzászokás veszély? Magas vérnyomásnál a napi 1x, avagy inkább 3x adag a hatékony? Befolyásolja-e a magas értéket ? - természetesen a rendes csökkentők mellett...

    Köszönöm válaszát: Zsu

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Hozzászokásveszélye fennáll. naponta 1/2-1/2-1 tbl -t kell szedni és lehet egy kis vérnyomáscsökkentő hatása is.

  • Drága Doktor úr! Azt hiszem kijelenthetem,hogy nagyon nagyon megkedveltem!Alig várom a válaszait,…

    Drága Doktor úr!
    Azt hiszem kijelenthetem,hogy nagyon nagyon megkedveltem!Alig várom a válaszait, és úgy érzem hogy teljes mértékben igaza van.Sajnos én is tudom,hogy idegileg teljesen gyenge vagyok,ez köszönhető az elmúlt éveknek,de közre játszik a gyermekkorom is ami sajna nem igen volt.Már 15 évesen a gyomromra ment az ideg ,akkor elküldtek pszicholohushoz,na de hát mint tinédzser akkoriban ez vér ciki volt.
    A napokban emlitettem a férjemnek,hogy segítségre van szükségem,mert nem tudom egyedül feldolgozni a problémáimat,egyszerűen nem tudok tovább lépni,és ez felöröl mint láthatjuk. 2éve is azt kérdezte egy pszichologus ,hogy antidepresszánst szedek vagy járok hozzá,akkor elutasítottam,mára belátom,hogy egyedül nem megy.És köszönöm önnek is ,hogy megerősített ebben.Mindent elfogok követni,hogy ezen túl legyek.
    Nagyon szép napot kívánok Önnek,mert itt esik:o(((
    U.I:S.o.S. kérdés ,anyukám tegnap kórházba került,mert egyik fülére sem hall.Egyik napról a másikra megsüketülhet az ember,ahoz nem kéne a dobhártyának is átszakadnia?
    Az orvosok nem tudják még mi lehet az oka csak feltételezik,hogy virusos fertőzéstől,most vérvétel,ct,hallásvizsgálat ami tök negatív lett 2* is.Kapja az infuziót folyamatosan.???

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Kedves Brigi. Örülök, ha segítettem. Nálunk is esik, mintha dézsából öntenék.
    Az anyu halláskiesése nyilván hallóiddeg eredetü lehet. Ezek többnyire rövidebb - hosszabb idő után megszünnek , ép ugy, mint ahogy keletkeztek. Bizonyos kis százalékban nem változnak és marad a süketség. A vizsgálatok többnyire negativok, az infusiok sokat segíthetnek. Drukkolok maguknak. Anyunak mielőbbi gyógyulást kívánok !

  • Tisztelt Drúr! Köszönöm a válaszát de most egy kicsit rám íjesztett.Megpróbálom anyósomat rábeszélni,hogy…

    Tisztelt Drúr! Köszönöm a válaszát de most egy kicsit rám íjesztett.Megpróbálom anyósomat rábeszélni,hogy menjünk el orvoshoz.Az agyi vérkeringés nagyon rémísztően hangzik.Agyvérzés veszéje fen állhat?70 éves magas vérnyomásra kb 20éve szedi a betalocot.Olvastam egy agódó kérdezőt akinek édesapja szívinfarktust kapott meg egy volt neki észrevétlen.Ezzelkapcsolatba lenne kérdésem én azzal voltam ,hogy ha infarktust kap valaki nagyon fáj és rosszul lesz azonnal.VILÁGOSÍTSON FEL Dr úr!Mijen tünete van az infarktusnak ,remélem nem lesz rá szükség de ha véletlen találkoznék vele felismerjem .Sajnos az én apukám 65 évesen megpihent 1 évig küzdöttünk vasdagbél daganattal.Tehát átérzem a kérdező fájdalmát.Önszerint 37 éves vagyok azt mondta az apa orvosa 40 év fölött menjünk el a testvéreimmel vizsgálatra mert öröklődhet.Nos a testvéreim betöltötték de ők is orvos kerülők tudom,hogy nem egy kellemes vizsgálat lehet de én hiszem,hogy idejében felfedezett betegség még ha rák is vaneséj a gyógyulásra.Talán ha apukám is hagyta volna magát az első tünetekre kivizsgáltatni még most is velünk lehetne.Erre ne úgygondolja,hogy én mindig az orvot járom hanem sokat olvasok betegségekről,hogy felismerjem előre ha komoly baj van.De mostmár itt van nekem a Dr úr és még eddig mindig segített.Bízom benne ezután is fog,Ugye?Én mióta az én drága kisfiam szívműtétje volt még acsodákba is hiszek nem,hogy az orvosokba.Tisztelettel Kati.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Persze , hogy segítek kedves Kata ! De a dolgokat előbb kellészrevenni és megelőzni ! em a tüneteket kell figyelni ! Egészséges életvitel, rendszeres mozgás és a stress mérséklése mellett évente-két évente el kell menni szürő jellegü kardiológiai vizsgálatokra. Akkor elkerülhető a baj illetve még az infarctus kitőrése előtt megelőzhetjük, kikerülhetjük azt.
    Ami az anyós agyi keringési zavarát illeti az csak egy kizárandó lehetőség és egyáltalán nem biztos, hogy bár mi is fenyeget. Csak egy gyanu, ezért kell vizsgálatra menni.

  • A fiatal férfi füle beteg

    Üdvözlöm Doktor Úr!

    A probléma amiben a segítségét szeretném kérni az a következő!
    3-4 napja időszakosan elkezdett nagyon kellemetlenül dobogni csak a jobb fülem hol erősebben hol gyengébben (nagyon idegesítő)!!!
    Egy kicsit túlsúlyos vok,elég sokat dolgozom és most… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    A szelektiv hallás ismert férfi betegség /feleségnek üzenem!/ . Azonban a füldobogás nem része annak. Nem ártana megismételni a fül-orr - gégészeti vizsgálatot, mert az ilyen jellegü betegséget… Még több

  • Kedves Doktor Úr! Meg szeretném kérdezni, hogy amennyiben a mellkasröntgen, nyugalmi EKG,…

    Kedves Doktor Úr!

    Meg szeretném kérdezni, hogy amennyiben a mellkasröntgen, nyugalmi EKG, szív- és tüdőspeciális vérvizsgálat és szívultrahang vizsgálat negatívak, akkor ki lehet-e teljesen zárni a szíveredetű betegséget? Holter vizsgálatom eredményét még várom. Ha az is negatív lesz, akkor tutira nem szív-eredetű?

    Én vagyok az, akinek már több, mint 2 hónapja fáj a háta és a mellkasa, valamint néha a szívverésem is össze-vissza megy, kb 2 naponta pár pillanatra (ez korábban nem volt).
    A hátam többé-kevésbé mindig érzem, a mellkasom csak időnként. Nem szúr soha, csak szorít néha. Olyan, mintha lenyeltem volna egy nagy gyógyszert és megakadt volna. Úgy feszül-szorít. A torkom is elszorul ilyenkor és kicsit nehezebben veszem a levegőt.
    Sosem terhelésre jelentkezik.

    Elnézést, hogy ennyit "nyafogok", csak annyira frusztráló már ez a hátfájdalom. A mellkasi szorítás pedig, ha jön, elég ijesztő!
    Egyedül Önnek merek nyafogni, mert úgy tűnik a válaszaiból, Önnek végtelen a türelme.
    Köszönjük, hogy van!

    Szeretettel,

    Marcsi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Kedves Marcsi

    Ha ezek a vizsgálatok negativok, akkor tuti, hogy nem a szíve fáj. Kell egy rheumatológiai (gerincbetegség ?), neurológiai (nyomodó ideg gyökök ?) és gastroenterológiai vizsgálat (reflux betegség ?) is.

  • Üdvözlöm Doktor Úr! Én a pánikos Erika húga vagyok.Mit ért azon, hogy nem teljesen negatív…

    Üdvözlöm Doktor Úr!

    Én a pánikos Erika húga vagyok.Mit ért azon, hogy nem teljesen negatív az eredményem?
    Pontosan mit jelent a leletem?
    Nagyon megijedtem, mikor olvastam a leletem, bár nem értek hozzá, viszont láttam, hogy valami nem stimmel. Azonnal felkerestem azt a neurológust, aki küldött erre a vizsgálatra, ő azt mondtak, hogy ha egy migrénes páciens lett volna az illető, akit vizsgáltak, annak lenne ilyen a lelete.
    Elküldött a doktornő MRI vizsgálatra is, amire sajnos csak februárra kaptam időpontot,
    azt mondta, hogy amíg az az eredmény nincs kész, addig nem tud mit mondani.
    Sajnos ez az idő elég messze van, és nagyon ideges vagyok.
    Mit tegyek? Várjak türelemmel?
    Elég nehéz.

    Csináltattak velem labort is, a következőknél voltak eltérések.

    Direkt bilirubin 15,6 umol/l +
    Vas 4,9 umol/l -
    transzferrin telítettség 6,6 %

    Én azt látom, hogy itt vannak eltérések.

    Kérem, segítsen.

    Köszönettel, Mónika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Akkor ezek szerint nem csak az Erika, már a Mónika is pánikos ! Szóval nem tudok magamból többet kipréselni, csak annyit, hogy van egy kis eltérés, ami az agy egy területén kicsit erősebb aktivitás okoz. Hadd ne soroljam fel az egész Ideggyógyászat Szakkönyv tárgymutatóját azon betegségek felsorolásaként, amik ilyen eltérést okozhatnak. A februári MRI időpont távoli, igenis kérjen segítséget, protekciót egy ezévi időpontra !

  • Drága Doktor Úr! Köszönöm a válaszát. Mivel 83 éves emberről van szó, véleményem szerint az…

    Drága Doktor Úr!

    Köszönöm a válaszát. Mivel 83 éves emberről van szó, véleményem szerint az AIDS eleve kizárt, Hepatitis-t se nézek ki belőle, remélem nincs Sclerosis Multiplexe, meg egyéb ilyesmije mert ha elkaptam, akkor inkább megfojtom magam egy kanál vízben. Csak vicceltem. Akkor csak a vírusoktól kell félnem?
    Önmagában tehát a tűben lévő inzulin sem veszélyes, mert nekem normálisan működik a szabályozás?
    Akkor meg mit aggódott a nővérke? Megijesztett picit.

    Szóval akkor nem is kell orvoshoz mennem, és maradhat az "én titkom"?
    Próbálok óvatosabb lenni, csak a kesztyű L-es volt M-es helyett, és nem éreztem, hogy hol van a vége :(
    Legközelebb azbesztkesztyűt használok, az biztos!
    Mégegyszer köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Csak a hepatitis és az AIDS tud ilyen szurásból fertőzni. Más nem . Az insulin meg semmiség. Szóval jobban oda kell figyelni !

  • T Doktor úr! Szeretném megkérdezni lehetek-e influenzás annak ellenére,hogy meg kaptam mind…

    T Doktor úr!

    Szeretném megkérdezni lehetek-e influenzás annak ellenére,hogy meg kaptam mind kettő vakcinát.Vasárnap éjjel belázasodtam napközben hőemelkedésem van,deréktol lefele fáj mindenen és most megint lázas vagyok.Az unokáimnak most volt arcüreg kicsinek meg tüszós mandula gyulladás.Lehetséges hogy, tólük kaptam el valamit.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Az utobbi a valószinübb, de meg kellene látogatni a családorvost és ki kellene vizsgálni ezt a kérdést.

Szerző

Dr. Szemerédi Péter

belgyógyász, kardiológus