A betegek kérdései (10689)

  • sört sem ihatok?

    sört sem ihatok?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    azt sem, ha jót akarsz.

  • Kedves Péter! Annyi a napokban esténként az extrám.Frontok?Kezd megint zavarni,mert így az esti…

    Kedves Péter!
    Annyi a napokban esténként az extrám.Frontok?Kezd megint zavarni,mert így az esti nyugalmamat igencsak kellemetlenné teszi.Panagint vissza kellene hoznom az esti lefekvés előtt?
    Köszönöm válaszod,
    puszi: Krisz

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Bizony hozd vissza a Panangint és hagyd meg folyamatosan. Biztosan javulni fog. Puszika neked is

  • milyen tünetem lehet????

    milyen tünetem lehet????

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    hányni fogsz és szédülni. Kipirosodsz és fáj majd fejed. Ezt a gyógyszert az alkoholistáknál használják leszoktatásra ! Nem vicc !

  • :((((((

    :((((((

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Oké

  • kisfiamnáll az elműlt években néha sürübben 1-2 havonta néha ritkábban jelentkezett a hirtelen…

    kisfiamnáll az elműlt években néha sürübben 1-2 havonta néha ritkábban jelentkezett a hirtelen alhasi fájdalom a köldök alatt, ami erős görcsökkel járt, majd hasmenés kisért, az epe kifejezetten el van csavarodva nála, a húgyhólyag megsülyedve és megvastagodva van 4,9mm nagyon megijedtünk, a gyermekorvos vér vizelet vizsgálatra küldött de különösebben semmit nem mondott, komolyabb betegség lehet ezek a tünetek mögött? vérvételt csináltak kb egy hónapja de minden jó volt a mikrobiológiai eredményekkel sem volt gond. Köszönöm válaszát

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Hát bizony ezt a gyerköcöt tovább kell vizsgálni. Legalább is én ugy érzem csak akkor lehet megnyugodni, ha ezen eltérésekre magyarázatot kapunk !

  • nem mellé innék....péntek este veszem be az ucsot,és szo este innék...

    nem mellé innék....péntek este veszem be az ucsot,és szo este innék...

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Akkor se. halaszd el a bulit egy héttel. Félek, hogy rosszul leszel, mert egy nap alatt nem ürül ki a gyógyszer.

  • Tisztelt doktor Úr !

    Évek óta Zocor 20mg/ 1db. tablettát szedek naponta a koleszterin szintjének csökkentésére és
    mégis 5,57 mmol/1 a jelenlegi laborvizsgálati eredményem.A húgysav mértéke is duplája a
    megengedettnek.
    A triglicerid értékem 4,65 mmol/1.… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Célszerü lenne anyagcsere ambulancián kivizsgálni és beállítani ezeket a lipid értékeket. Lehet, hogy a ezetrol-simvastatin kombináció fog beválni /Inegy/.

  • 12 éves kisfiamnál a douglas üregben folyadékot találtak ez honnan keletkezhetett, milyen vizsgálatokkal…

    12 éves kisfiamnál a douglas üregben folyadékot találtak ez honnan keletkezhetett, milyen vizsgálatokkal állapíthatják meg, milyen súlyos lehet ez a probléma

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Kedves Kérdező

    Sajnos gyerekeknél nem tudom ennek okát. Valószinüleg gyulladásos eredetü lehet, de jobb lenne ezt gyerekorvossal megtárgyalni.

  • oké...de szted elég a gyogyszer? kup nem kellett volna?sajna nekem azzt mondta egy orvos kupba…

    oké...de szted elég a gyogyszer? kup nem kellett volna?sajna nekem azzt mondta egy orvos kupba nincs antib...

    ja és még egy.szedtem a kliont is péntek hagyom abba,de nekem holnap lesz a szulinapom:) szombat innék kicsit,lehet?????

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Elég a tabletta. Klion mellé semmit ne igyál, mert baromi rosszul leszel tőle !

  • Tisztelt Doktor Úr! Az echocardiographia gondolom nem "időtlen idők óta" létezik...:) Vagyis…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Az echocardiographia gondolom nem "időtlen idők óta" létezik...:)
    Vagyis meg szeretném kérdezni ,hogy ameddig nem volt UH-vizsgálat addig mivel nézték a billentyűket és a szívműködést?
    Ez az UH-s korszak nemcsak a 90-es évek óta trend a szívgyógyászatban?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Kedves Kérdező

    A kardiológia fegyvertárába az UH. már a 70-es évek vége óta használjuk. Kezdetben a szívkathéterezés volt az a vizsgálat amivel a bajokat megállapították. Ma már a szívuh a billentyübetegségek esetén teljes mértékben hiteles adatokat szolgáltat. Kathéterezés döntően a coronaria betegség diagnosztikájában bír jelentőséggel.

  • szia! Oké,,szedem,és bocsi hogy téged kérdezlek de hát kit kérdezzek????:) szoval ez a 2…

    szia! Oké,,szedem,és bocsi hogy téged kérdezlek de hát kit kérdezzek????:)


    szoval ez a 2 b baci ami kijött ez nagyon rossz? elfog mulni? de amiket leirtam gyogyszer szedés is az nemsok? augmentim meg a sumetrolim? tudod attol félek majd hasmenés lesz stb..
    ja és a nögy közölte h elvileg majd gomba is lehet de már elöre adott gombaölöt.
    csak az a rosz h nem irja a papir a csiraszámot h valoban kell e ez az antib. mert gondolom ez a coli a hüvelybe meg az enterocc. ez nem normális ott.


    szia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Hát bizony ez a két baci nem oda való ! A gyógyszerek elfujják onnan és a javasolt öblittések pedig szerintem tartósan mentesítenek tőle.
    Az tuti, hogy lesz hasmenésed, de Normafloret szedve lehet azt javítani, csökkenteni.

  • Köszönöm Doktor Úr a válaszát! De ha már a sajtónál meg a politikánál járunk... igaz-e hogy…

    Köszönöm Doktor Úr a válaszát!

    De ha már a sajtónál meg a politikánál járunk... igaz-e hogy az új influenzában többen halnak mint a hagyományosban? Vagy csak ez is felfújt dolog? Mert tény hogy a szezonálisba is bele lehet halni, csak most az új a lényeg.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Kb 1-2 % halálozást okoz minden influenza, igy a H1N1 is. Tehát ha 100 000 ember betegszik meg akkor 100-200 haláleset fordul elő. Ha 1000 ember betegszik meg akkor 10-en halnak meg. Vagyis ha sok a beteg, sok halott lesz, ha kevés - mert a védőoltás véd - akkor kevesebb lesz ! Hát ezért kell a védőoltás és nem a zsozsesszel kéne most foglalkozni !

  • Tisztelt Dr úr alkalmazható-e együtt a rytmonor150mg és a nebivolol 5mg tabletta ugyanis ezt…

    Tisztelt Dr úr alkalmazható-e együtt a rytmonor150mg és a nebivolol 5mg tabletta ugyanis ezt kaptam,a betegségem gyors pulzus és ritmuszavar,előre is köszönöm válaszát
    Tisztelettel:Ferenc

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Igen. Alkalmazható.

  • kEDVES DOKTOR ÚR! Nekem jövöhéten mütétre kellene befeküdnöm,de most meg beért a járvány kecskemétre!Ön…

    kEDVES DOKTOR ÚR!
    Nekem jövöhéten mütétre kellene befeküdnöm,de most meg beért a járvány kecskemétre!Ön szerint elhalasszam vagy menjek,félek,hogy elkapom ezt a vírust!Bevagyok oltva,de az oltottak is megbeteghetnek nem?Ön szerint mennyi idö míg kivounl magyarországról vagy ezt nem tudhatja senkisem még?Ön mit mond,mert akkor nem is megyek belgyogyászatra hétfön!Köszönöm:Mónika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    A nem sürgős mütéteket célszerü a járvány ideje alatt halasztani. Viszont a sürgős mütéteket, veszélyes következménnyel járó elmaradó mütét esetén viszont el kell azokat végezni.

  • Kedves Doktor Úr! Férjem kb. két hónapja kezdte szedni az Exforge 10/160 vérnyomáscsökkentőt.(…

    Kedves Doktor Úr!
    Férjem kb. két hónapja kezdte szedni az Exforge 10/160 vérnyomáscsökkentőt.( előtte Portiront szedett.) Két hét alatt sikerült a háziorvosnak beállítania úgy, hogy először fél,-majd egy,-végül 1 1/2 tabletta volt hatásos. Itthon rendszeresen mértük, 120-130/ 85-80 tartományban mozgott.A pulzus 65-70 között volt. Hétfőn az orvosnál szédült, a vérnyomása 110/60, a pulzusa 150 volt. Az EKG alapján azonnal mentővel kórházba küldte. A vérnyomás egyre lejebb ment, 85/50 is volt. A vérenzimek állítólag rendben vannak, a szívultrahang mitralis prolapsust mutat
    (hogy milyen fokozat nem tudom,mert látogatási tilalom van.) 5 éve I.fokú volt, akkor nem volt semmi teendő. Concort kap, a pulzusa rendeződni látszik. Hétfő este óta kapja hasfalba a Heparint, valamint 10mg Syncumart. Az INR ma még csak 1,2 volt. A kezelőorvos szerint megelőzésképpen kapja a véralvadásgátlót. A kérdésem, az lenne, hogy hány nap alatt lehet beállítani és indokolt-e,hogy megelőzésképpen élete végéig szedje a Syncumart? Nem lehet, hogy az Exforge-ból túl nagy volt a dózis és ez okozta a vérnyomásesést és a magas pulzust?
    Ráadásul az utóbbi időben folyamatos stressznek van kitéve a munkahelye elvesztése miatt.
    Hajlandó életmódot váltani, nyitott mindenre. Nincs a Syncumáron kívül más alternatíva?
    Köszönöm válaszát: Andrea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Kedves Andrea

    Sajnos ezekből az adatokból nem tudom megmondani mi az oka a vérhígitó kezelésnek. Ugy gondolom egy speciális ritmuszavara /pitvarfibrillatio/ lehetett, amely bizony vérnyomáseséssel is járhatott. Ha ez igy van, akkor bizony lehet, hogy élethossziglan kell folytatni a Syncumart. De ezt majd elmondják a kórházban is. Ha nem teszik,kéremkérdezzen rá a miértre és a meddigre !

  • Kedves Doktor Úr! Már párszor segített nekem válaszaival ismét a segítségét kérném.Pánikbeteg…

    Kedves Doktor Úr!

    Már párszor segített nekem válaszaival ismét a segítségét kérném.Pánikbeteg vagyok de kérem hogy ezt akkor vegye figyelembe ha valóban ilyen tünetet semmi komoly nem okoz mert sokan emiatt legyintenek minden tünetemre.
    Hideg érzetet érzek néha a lábamban és a karomban olyan mintha mentolos krémmel bekenném és utána hűsítene. Ezt az érzést sokszor a fejemben is érzem a tarkómon és a fejem tetején de el szokott múlni és mostanában többet fáj a fejem is de nem erősen. Egész életemben tompán fájt vérvizsgálaton is voltam azt mondta a háziorvos agydaganatom biztosan nincs a süllyedésből látná. A labor tökéletes eredményt adott. Azt mondják beképzelem. Ön szerint is?Ha ön ebben megerősít akkor kénytelen leszek elfogadni ugyanis azt mondták ilyen tünetet még nem is hallottak. Kérdésem még lenne hogy a pajzsmirigyemet érdemes lenne-e megnézetni mert olvastam hogy annak is lehet tünete.

    Várom mihamarabbi válaszát!

    Köszönettel:Anita

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Kedves Anita

    Én nem keresnék szervi betegséget ezeknek a panaszoknak a hátterében. Agydaganata és pajzsmirigy betegsége biztosan nem lehet, mert ezek a tünetek nem jelentkeznek azokban a betegségekben.

  • DRÁGA doktor UR!nagyon régen irtam és most is csak azért mert hiányoltam a joságát a kedves szavát!remélem…

    DRÁGA doktor UR!nagyon régen irtam és most is csak azért mert hiányoltam a joságát a kedves szavát!remélem csoki baba is hiányzott?egy kicsit?egy kedves ismerösömnek is megadtam az Ön elérhetöségét mert tanácstalan millio puszi csoki baba

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Én is puszilom magát és bizony hiányzott már !

  • Jó estét Doktor Úr! A H1N1 védőoltással vannak fenntartásaim és nem tudom, hogy beoltassam-e…

    Jó estét Doktor Úr!

    A H1N1 védőoltással vannak fenntartásaim és nem tudom, hogy beoltassam-e magamnak. EZ azért van mert kellőképpen nem volt tesztelve a vakcina és nem lehet tudni a későbbi mellékhatásait. Tudna ebben nekem segíteni? Meddig nyújtana védettséget az oltás? Mikortól leszek immunis a beoltástól számítva? Legyengített kórokozót fecskendeznek be?
    Ja és most pár napja 1 picit mintha meg lennék fázva, de csak este érzem... a nyelvemmel megnyomom a szájpadlásom és fáj, meg úgy érzem a manduláim is mintha be lennének gyulladva, de ez is csak este jelentkezik, meg van még száraz köhögés. Ön szerint ilyen állapotban mehet az oltás? És a szezonális influenzával együtt érdemes beadni, vagy elég csak a H1N1-es? Mert én már legalább 10-15 éve soha nem voltam influenzás, és védőoltást sem kaptam.
    Köszönöm válaszát előre is!
    Tisztelett: Gábor

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Kedves Gábor

    Az elmult időszakban sok, hozzáértő, influenza védőoltásban igen nagy gyakorlatott szerzett újságiró írt konkrét véleményt az oltásra. Ezen felül l a "ki viszi el a zsózseszt " nevü politikai társasjáték eredményeként sikerült olyan hiteltelenné tenni a közvélemény előtt a gonosz és lusta, hozzá nem értő orvosokat, hogy az már riasztó. Ezek után mit tudok még mondani erről a témakörről, hiszen Őn is azt meséli, amit a többi ember ! Influenza elleni védőoltást a 70-es évek óta minden évben készítenek. Soha sincs bevizsgálva egyik sem, mert a kezdődő járvány alkalmával lehet csak elkülöníteni a virust, ezért annak feldolgozása, oltóanyag elkészítése időbe telik. Ha elkezdik vizsgálgatni, hosszu távu eredményeket nézni, akkor mire forgalomba hoznánk az utolsó ember is meghalna a földön. Másrész az oltóanyag elkészítési módja a 70-es évek óta nem változik, csak a virus benne a más minden alkalommal. A 70-es évek óta nem jött elő semmi késői szövödmény, akkor most mit keresünk ?
    Másrészt lázas betegség, lenyomott immunrendszer esetén az oltás nem javasolt.
    Talán akkor leszek híteles, ha elmondom két közel 80 éves szüleimet, gyerekeimet és feleségemet valamint magamat beoltattam mindkét oltóanyaggal. Ennyi !

  • Tisztelt Doktor Úr! Azt szeretném megkérdezni hogy a nyelvem alatt A számba kezdődőtt egy afta…

    Tisztelt Doktor Úr! Azt szeretném megkérdezni hogy a nyelvem alatt A számba kezdődőtt egy afta szerű seb piros udvara van belül fehér ami nagyon fájdalmas volt alig birtam enni is mostanra ugyan a fájdalom elmúlt de seb még ott van . mivel elég rég óta ott van nem akar elmúlni van e okom aggodalomra kezelem glygosepttel de úgy érzem ne használ ez valami rák lehet nagyon félek köszönöm előre is válaszát : Rita

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Kedves Rita

    A száj meglehetősen fertőzőtt terület, ezért az ott keletkező sebek lassan gyógyulnak. Ha egy hónap alatt nem mulik el akkor szájsebészhez kell fordulni. Akkor izgalmas az ilyen eltérés ha fájdalmatlan, mert az a leukoplakia ami adott esetben lehet rák előszele. A fájdalmas, az gyulladás ! Nem rák !

  • elfelejtettem emliteni,holnap megyek ideggyógyászati vizsgálatra a zsibbadások miatt és tiszta…

    elfelejtettem emliteni,holnap megyek ideggyógyászati vizsgálatra a zsibbadások miatt és tiszta depi vagyok ez a lelet miatt.
    Bocsi,hogy csak így írtam ,legyen ez egy utóirat
    Üdv: Brigi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Brigikém ez nem rossz ! Ne legyél depis !

Szerző

Dr. Szemerédi Péter

belgyógyász, kardiológus