A betegek kérdései (10689)

  • Tisztelt DoktorÚr! Kb.1 hónapja fáj a szivem a hátamba, karomba, gyomor környékére is kisugárzikOlan…

    Tisztelt DoktorÚr!
    Kb.1 hónapja fáj a szivem a hátamba, karomba, gyomor környékére is kisugárzikOlan érzés, mintha nem férne el a szivem a testemben..Történt velem akkor valami, azóta vannak állandó tüneteim.Éjszaka van hogy arra ébredek,h gyorsan ver, és fáj, de nem erős fájdalom, csak olyan kellemetlen, azt sem tudom melyik oldalamra feküdjek.Napközben pedig sokszor érzem, h kihagy, volt már olyan is, h egymás után gyorsan 3-at vert.Sokszor érzek viszont ilyen beremegést naponta.Pl. evés közben, vagy bármikor.Szívultrahangon 1 éve voltam,akkor a kéthegyű billentyű elégtelenségét, és prolapsusát állapították meg, meg kisfokú szívnagyobbodást.Szeretném megkérdezni, ha a Betalocot szedm, az jó ezekre a szívremegésekre és kihagyásokra?
    Üdvözlettel:egy 40éves nő

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Péter Szemerédi

    Kedves Kérdező

    Én azt javasolom, hogy ezekkel a panaszokkal ismét forduljon a kardiológiai szakambulanciához, mert nem zárható ki, hogy a panaszok állapotromlást jeleznek. Ezesetben további vizsgálatok, gyógyszermódosítás is szükséges.
    Szóval ismét jelentkezzen a kardiológián, minél előbb !

  • Kedves Doktor Úr! Mostanában nagyon elkezdtem hízni és nem tudom mitől. Nem eszem többet,…

    Kedves Doktor Úr!

    Mostanában nagyon elkezdtem hízni és nem tudom mitől. Nem eszem többet, mint azelőtt, ami persze nem jelenti azt, hogy keveset ennék, de ugyanattól a mennyiségtől korábban nem, vagy csak egy-két kilót híztam. Az utóbbi pár hónapban észrevétlenül jöttek rám a kilók, mintha pakolták volna és olyan érzésem van, hogy meg sem akar állni. A pajzsmirigyemmel nincs probléma, azt kivizsgálták. Ön szerint okozhatja a fogamzásgátló tabletta, úgy, hogy már évek óta ugyanazt szedem (Lyndinette20). Ha igen, hogy kell ezt megállapítani, kivizsgálni, hogy lehet-e ez a probléma okozója? Köszönöm válaszát, és ha esetleg mégsem ez lenne a probléma, kihez forduljak ez ügyben, milyen szakemberhez? Ugyanis olyan érzésem van, hogy ez már nem normális dolog, persze lehet, hogy én érzem csak így, és tényleg sokat eszem, keveset mozgok, de akkor is. Előtte sem volt másképp. Bocsánat a hosszú levelért. Köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Péter Szemerédi

    Kedves Kérdező

    Nem tudom hány éves lehet, de ha 40 felett van akkor bizony a hormonegyensuly természetes megbomlása lehet a bajok hátterében. Ha fiatalabb akkor bizony a hormonkészítmény okozta szabályozási zavar illetve kevés mozgás nagyobb kaloria bevitel állhat a dolgok hátterében. Én azt gondolom első lépcsőben endocrinológiai szakambulanciára kellene beutalót szerezni. Ha az ottani vizsgálatok nem mutatnak ki kórosat akkor tessék kicsi jobban figyelni a kosztra és sokkal, de sokkal többet mozogni.

  • Egyik kozeli ismerosom, nem hajlando elmenni az orvoshoz, de nagyon betegnek latszik. Azt nem…

    Egyik kozeli ismerosom, nem hajlando elmenni az orvoshoz, de nagyon betegnek latszik. Azt nem tudom hogy van e laza, de razza a hideg, izzad, ures tekintettel bamul elore, es azt mondja, hogy nagyon forro a hata, egeti...
    szeretnem tudni, hogy ezek minek a tunetei, lehetnek e ezek alkohol mellekhatasai, ugyanis egy par eve folyamatosan alkoholizal. Kerem valaszoljon. Udvozlettel:Dia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Péter Szemerédi

    Vizsgálat nélkül nem lehet tudni van-e baj. Szóljon az ügyeletes orvosnak és majd kiderül van-e baj !

  • Tisztelt Doktor Ur! A tavaly telen tapasztaltam eloszor ,tartott egy par honapot,a nyaron…

    Tisztelt Doktor Ur!
    A tavaly telen tapasztaltam eloszor ,tartott egy par honapot,a nyaron el is felejtettem es most megint erzem.Két hete, nem állandó jelleggel, a bal lábszárom elülső részen kb. 12 cm-es körzetbe,de mindig csak egy pontban, égő érzést tapasztalok,néha az az érzésem hogy mintha csipés lenne.ha megtappintom erzekeny ,de nem eros fajdalom.Figyelgettem többször ezt a területét a lábszárnak, de nem tünt fel semmi különös a bőr felszinén.Nem tünik mélynek ez a kellemetlen érzés és nincs hideg-meleg hőmérséklethez kötve,a láb nyugalmi helyzetében is tapasztaltam (ülés ,fekvés ).60 éves nyugdijas vagyok.Legyen szives megirni a véleményét,amit előre is köszönök.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Péter Szemerédi

    Feltehetőleg valamilyen gyulladás lehet a bőr mélyebb rétegeiben. Érdemes lenne megmutatni bőrgyógyásznak.

  • Drága, aranyos DOKTORUNK ! Semmi különös, csak üdvözlet szeretettel.Mindent olvasok, és csak…

    Drága, aranyos DOKTORUNK !
    Semmi különös, csak üdvözlet szeretettel.Mindent olvasok, és csak csodálom Önt, a türelme határtalan, azt hiszem ez az Ön emberszeretetéből fakad.
    Mi is szeretjük Önt,legyen boldog, és egészséges.
    Üdv Kató

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Péter Szemerédi

    Köszönöm szépen és puszi ezekért a sorokért.

  • Tisztelt Doktor Úr! Nyaki gerinc sérvvel műtöttek,2007-ben! Azóta is nagyon zsibbad a kezem.…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Nyaki gerinc sérvvel műtöttek,2007-ben! Azóta is nagyon zsibbad a kezem. Az MRI vizsgálat, műtét utáni szűkületet mutat,de az orvos szerint ettől nem zsibbadhat annyira a kezem.További vizsgálatok folytak az okok kizárása miatt! Az ideggyógyász alagút szindrómára gyanakodott,de a EMG eredmény negatív lett
    A házi orvosom javasolta,hogy menjek doppler vizsgálatra.
    Az lenne a kérdésem,hogy elképzelhető a kéz zsibbadása nyaki érszükület miatt,érdemes ezt a vizsgálatot elvégeztetni?
    Előre is köszönöm a válaszát.
    Anna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Péter Szemerédi

    A Doppler vizsgálatot bizony akár szürő jelleggel, panaszmentes embereken is érdemes elvégezni. Kétlem, hogy az őn esetében ujdonságot mutat majd, de nem árt elvégzése.

  • Kedves Doktor Úr! 35-éves vagyok ,nincs különösebben semmi baj a szívemmel,csak mostanában…

    Kedves Doktor Úr!

    35-éves vagyok ,nincs különösebben semmi baj a szívemmel,csak mostanában elég sűrűn érzem az extraszisztolékat.Van úgy,hogy egész nap,és van ,hogy azonbelül percenként akár ötöt is.Ez nem minden napos,de ma kicsit megijedtem ettől.Egyáltalán ne foglalkozzak vele?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Péter Szemerédi

    Lehet, hogy a mindennapi stress, szorongás, túlhajszoltság okozza a halmozodást. Vizsgálni nem kell, de ha lehet, egészségesen kellene élni és nem ártana 3x2 drg Panangint szedni. A gyógyszert recept nélkül lehet kapni. Egy doboznyit érdemes beszedni. Ha bevállik akkor rendszeresen lehet alkalmazni a nehezebb időszakokban.

  • Tisztelt Doktor ÚR! A problémám lassan 2 hónapja kezdődött.A fülem alatt a jobb oldalon tömött,rugalmas…

    Tisztelt Doktor ÚR!

    A problémám lassan 2 hónapja kezdődött.A fülem alatt a jobb oldalon tömött,rugalmas ,fájdalmatlan1- 1.5cm-nyi babnyi csomót tapintottam.A F-O-Gazt mondta hogy ez egy nyirokcsomó, uh-ra küldött,ahol 6 mm-es nyirokcsomót láttak,aspirációs citológia eredménye pedig negatív lett,2-szer szúrtak meg a vizsgálat alkalmával.A csomó azonban maradt,és a F-O-G azt mondta hogy ez a csomó szerinte sokkal nagyobb mint 6mm ,januárra jegyeztek elő újabb uh-ra.A vérképem semmi eltérőt nem mutatott.vAN EGY ÁLLKAPOCS ÍZÜLETI PORCKOPÁSOM AZT MONDTA A DOKOT úR HOGY AZ IS OKOZHAT NYIROKCSOMÓT,DE NEM EKKORÁT.Doktor Úr mit gondol,Mi lehet ez?lEHET AZ HOGY ELNÉZTÉK UH.-ON A MÉRETET???Olvastam a limfómáról,van reális okom félni ettől?Tisztelettel:R

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Péter Szemerédi

    Azt gondolom, ha biopsiát vettek a nyirokcsomóból és az negativ, akkor lymphomáról nem beszélhetünk. Reactiv nyirokcsomó lehet valakinek még esetleg a rossz fogaktól is. Azt többnyire a fogászaton találják meg. Oda még tennék egy utat. Végülis ha nagy egy nycs. akkor el lehet távolítani és szövettanilag feldolgozni.

  • Drága Péter ! Én azt egy szóval sem mondtam, hogy nem dolgozom.... csak beiktatom ezeket is…

    Drága Péter !

    Én azt egy szóval sem mondtam, hogy nem dolgozom.... csak beiktatom ezeket is közben.
    Valahogyan csak megoldom.
    Tudod az élet nem áll meg, a melónak is mennie kell.
    Ügyesen oldom meg a dolgaimat, amíg tudom:)))

    Köszönöm, hogy vállalod az őrangyal szerepet.

    Rendesen megkínoztak, nem ment ma simán a colo...

    Puszika Ancsa

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Péter Szemerédi

    Akkor te nagyon ügyes és célratörő lehetsz. Lehet, hogy nem is kell neked őrangyal. Csak egy jól szervezhető team. De azért sem adom vissza a szerepet !

    Puszi

  • Kedves Doktorúr! Lenne egy olyan kérdésem hogy csak ugy beutaló nélkül elmehetek vajon hogy…

    Kedves Doktorúr!
    Lenne egy olyan kérdésem hogy csak ugy beutaló nélkül elmehetek vajon hogy normálisan megvizsgáljanak hogy minden rendben van-e gondolok itt pl. kardiológushoz.Tudja nekem januárban lesz mandulaműtétem mivel gennyes és heges.És sajnos logikusan gondolom hogy a gennyes lenyelem és sokszor "marja" a torkomat és a mellkasomnál is szokott itt-ott fájni és a szivem is be szokott szúrni valamikor....Gondolja hogy ettől a fránya mandulától van ez?De én jobban megnyugodnék ha megvizsgálnának és kiderülne hogy nem azért szokott a szivemnél szúrni mert baj van....remélem megérti a bajaimat....Mit gondol?
    Segítségét előre köszönöm: Anikó

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Péter Szemerédi

    Kedves Anikó

    Sajnos a kardiológiai szakvizsgálat beutaló köteles vizsgálat. Csak magánrendelésen lehet beutaló nélkül vizsgálatot kérni.
    Egyébként azt hiszem, hogy nem igazán indokolt kardiológiai vizsgálat, csak akkor ha rheumás carditis gyanuja merülne fel. Ez pedig az ön esetében nem áll fenn.

  • Kedves doktor Ur! hála istennek jol vagyok! remélem nem dolgozott a doktor ur sokat! Nekünk…

    Kedves doktor Ur!
    hála istennek jol vagyok! remélem nem dolgozott a doktor ur sokat!
    Nekünk karácsonyig sajnos sokat kell és szombaton is csak győzzem erővel!!!
    de én erős vagyok és kibirom!!!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Péter Szemerédi

    Ugy van Manyika ! Nem irigylem az elkövetkező időszakért egyetlen nőt és feleséget sem ! Az a lényeg, hogy egészség legyen ! Puszilom.

  • Tisztelt Doktor Úr! Kb. 1 hónapja váltottunk leveleket, mellkasi panaszokkal jelentkeztem,…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Kb. 1 hónapja váltottunk leveleket, mellkasi panaszokkal jelentkeztem, negatív kardiológiai, pulmonológiai, gégészeti leletekkel.
    Doktor úr javasolta, hogy rheumatológust keressek, esetleg mozgásszervi eredetű lehet.
    Ma voltam röntgenen, szeretném, ha segítene a lelet értelmezésében, mert kicsit megijedtem, s a doktornőhöz csak két hét múlva megyek vissza.
    Tehát:
    Kiegyenesedett háti kyphosis. A ventralis és oldalsó peremszéleken osteopphyták vannak. SI rések követhetők. A jobb SI rés alsó harmadában reactiv sclerosis látható, valamint 5 mm-es usuratio is megfigyelhető.
    Köszönettel: Anna

















    m













    ú

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Péter Szemerédi

    Kedves Anna

    Ebből a leletől egyértelmüen csak az látszik, hogy meszesedések és izületi deformitásai vannak. Ez pedig fájdalmakat tud magyarázni. Én ezt olvasom ki a leletből. Ne izguljon ! Nagy baj nincs.

  • Tisztelt Doktor Úr! Egyszer már írtam önnek, 38 éves vagyok és volt egy lone pitvarfibrillációm.…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Egyszer már írtam önnek, 38 éves vagyok és volt egy lone pitvarfibrillációm. Azóta eltelt három hónap, csináltak holter vizsgálatot, negatív eredménnyel ill. laborvizsgálatot szintén negatív eredményekkel, azaz a kreatinin szintem állandóan magasabb 122 értékű. A veceműködésem ill. minden egyéb rendben van. Néhány hete úgy érzem, hogy naponta többször gombóc van a torkomban ill. émelygés, hányinger érzetem van. Megint ritmuszavarom lehet vagy csak pánikolok? A pulzusom ilyenkor szaporább, de ritmusos. Mitől lehet ez, mitől magasabb a kreatinin szintem. Megjegyzem, hogy nagyon sok a gyomorsavam, állandóan érzem a torkomban, a nyelőcsövemben. Nem tudom eldönteni, hogy a szivem rendetlenkedik, vagy a savam produkálja a tüneteket. Csináltattam ma is EKG-t, de ez is rendben volt, bár ekkor nem volt hányingerem.
    Válaszát előre is köszönöm és sok türelmet kívánok a hozzám hasonló "aggódógépekhez".

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Péter Szemerédi

    Kedves Kérdező

    A félelem és szorongás nagyon rossz dolog. Segíteni kell ezen is, mert sokszor értelmetlenül jelentkezik.
    A maga esetében én egy kicsit izgulok a vesebetegség lehetősége miatt. Azt tudnám javasolni, hogy sürgőssen keressen egy nefrológust, mert jó lenne ha kicsit alaposabban kivizsgálnák. Egyáltalán nem aggodógép, a betegségek gyanuját pedig mindig komolyan kell venni, amig azt ki nem zártuk. Mert ugyanis a gyanu még nem jelent betegséget !

  • Köszönöm a válaszod, megnyugodtam teljesen :-)! Egyébként tényleg azért nem jöttem, mert jól…

    Köszönöm a válaszod, megnyugodtam teljesen :-)!
    Egyébként tényleg azért nem jöttem, mert jól vagyok, de minden nap olvasom amit írsz, csak nem akarlak zavarni, mert látom, hogy nagyon sok embernek van szüksége Rád! De azért küldök sok puszit minden nap :-) Puszi: Lujzi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Péter Szemerédi

    Pedig olyan jó ha az embert szeretik nem ? Néha olyan tud lenni mint egy gyerek. Meg kell simogatni a fejét ! Puszi neked a szeretetért és vigyázz magadra. Tudom, hogy van más dolgod is, de azért jó volt elmondani !

  • Drága Dr úr! Köszönöm szépen a válaszát akkor nem kapok infarktust már megis nyugodtam.Ön jobb…

    Drága Dr úr! Köszönöm szépen a válaszát akkor nem kapok infarktust már megis nyugodtam.Ön jobb mint egy pszihológus./nem tévesztett pályát/Olyan megnyugtató amit mindig válaszol mindenkihez kedvesen sugárzik önből a nyugalom.De mikor pihen hisz mindig azonnal válaszol.Ön azaz orvos akiből kevésvan nem csak betegeknek tekint benünket hanem érző embereknek is.Tehát ön szeret az embereken segíteni nem az a fajta amiből manapság sokvan nincs boríték alig foglalkoznak velünk.Az én körzetim szinte megsem halgat táppénzen a terhességen kívül sosem voltam de nem is ír ki habeteg az ember akkor sem AKI ÚGYMEGY ODA EGY HÉT EGY 5 EZRES KÉT HÉT EGY 10ES aki beteg meg le van ejtve nem írja ki.Ha nem bírja a hivatását mért nem adja fel.Én 20éve vagyok varrónő mert szeretek varni pedig létminimumért. Na de ez nem ide tartozik.Tehát nem pszihésen fáj a melkasom .A bal kezem sokat van megerőltetve hál isten most sok a melóm. Akor a reumán még sosem voltam biztos kell be utaló na majd mitmond az én semmire való dokimelmegyek hozzá. Én 3 éve véradó vagyok és barátnőm is szeretne követni de sajnos édesapja halála óta xanax srt és citaprant eszik lehet e véradó?Bocsánat ,hogy ijen sokáig raboltam a drága idejét.De ön nekem mától a házi orvosom.Remélem nem baj,hogy egyel többen lettünk.Üdvözlettel.Bea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Péter Szemerédi

    Dehogy baj. Ha tudok segítek. Bizony ugy van, hogy szeretem az embereket, szeretek beszélgetni és szeretem ha szeretnek. De szerintem ezzel mindenki igy van.
    A kedves barátnő ne menjen még vért adni. Gyógyszerek mellett nem szoktak vért venni.
    Ha varrónőként dolgozik teljesen egyértelmü, hogy rheumatológus kell. Szerintem simán kap beutalót.

  • Kedves Doktor Úr! Tanácsot szeretnék Öntől kérni. Édesanyám, aki 60 éves évek óta magas vérnyomás…

    Kedves Doktor Úr!

    Tanácsot szeretnék Öntől kérni. Édesanyám, aki 60 éves évek óta magas vérnyomás betegségben szenved.
    Három féle gyógyszert kap: Betaloc 50mg, Norvasc 5mg, Ednyt 10mg....
    A vérnyomása még mindig elég magas, 150/80 körül szokott lenni..
    Mostanában egyre inkább panaszkodik erős lábfájdalomra, testszerte izületi és csontfájdalmakra, fulladásra. Nehezen tud menni, izmai begörcsölnek és nagyon kemények.
    Doktor Úrnak mi a véleménye a gyógyszerezéssel kapcsolatban?? sok, kevés?? okozhatnak e ilyen mellékhatásokat...Aggódok miatta...
    Köszönöm válaszát: Baranyai Laura

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Péter Szemerédi

    Kedves Laura

    Azt hiszem a vérnyomás beállítás az izgalmas. Az izom és izületi fájdalmak miatt jó lenne a rheumatológushoz fordulni, de előtte kardiológiai szakambulancián nézzenek utána esetleges szövödményeknek és a beállításnak.

  • Kedves Doktor úr! Korábban már irtam Önnek, akkor a H1N1 vakcináról kérdeztem, miszerint beadassam-e…

    Kedves Doktor úr!

    Korábban már irtam Önnek, akkor a H1N1 vakcináról kérdeztem, miszerint beadassam-e az állandó betegségeimet tekintve. Nos, ma beadattam a suliban. Egyáltalán nem fájt, csak kicsit álmos vagyok, meg fáradt. Igaz, éjszaka nem aludtam jól, mivel valószínűleg a refluxom meg a mitralis p. bekavart. Hányinger, meg szivtájéki nyilaló szúrásaim voltak, fűszerezve eros szívdobogással, és nehéz levegővétellel, hideg rázással. Mértem is lázat, de szerencsére nem volt. Ennek ellenére, ma beoltattam magam. Remélem nem tettem rosszul, bár a dokinak nem szoltam az éjszakai esetről.

    De köszönöm a multkori válaszát, s engem sikerült meggyőznie a vakcina beadatásáról.

    üdvözlettel: egy fiatal lány

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Péter Szemerédi

    Nem tette rosszul ! Ha egy kis láz, gyengeség , oltás helyén fájdalom jelentkezik ne ijedjen meg ! Ez a maximum. Ez volt nálunk is kicsi fiamnál.
    Lázcsillapitó, hidegvizes borogatás és más nem kell. Ez a maximum ami jelentkezhet ! Utána meg agyő influenza !

  • Drága Péter ! Minek mentem el ??? Hurrá gyarapítom a Crohn-osak táborát !!! Ez nem esett…

    Drága Péter !

    Minek mentem el ???
    Hurrá gyarapítom a Crohn-osak táborát !!!
    Ez nem esett jól.
    Következő lépés ERCP nagyfokú szűkület miatt.
    Növekedett a betegségeim száma 1-el, szuper.
    Ne gondold, hogy most Téged okollak, csak nagyon rosszul esett, de a fájdalmakon remélem tudnak segíteni.
    Ha Te nem volnál, akkor még mindig csak húznám a dolgokat, nyalogatnám sebeimet a munkába menekülve.
    Azt hiszem Te vagy az őrangyalom -)).

    Maradj sokáig közöttünk.

    Ma kaptam egy telefont, menni kellene az adenoma miatt is.
    Egy kicsit besűrűsödtek a dolgok-----csak mindent sorban.

    Millió puszi arra kedves arcodra.

    Ancsa

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Péter Szemerédi

    Azért még szeretlek, mert Crohnos lettél ! Valahol jó, hogy ezt is tudjuk. Ezért görcsöl a hasad időnként ! Most egy kicsit belelendültél, de ennek az a jó oldala, hogy kicsit pihensz.
    Az őrangyalságot vállalom és elzavarni sem fogsz tudni ! Puszillak és fel fejjel. Írjál ha baj van ! Meg ha tul vagy a dolgokon.

  • jo napot kivánok dr. úr éva vagyok az lenne a kérdésem hogy miédt nem tudom visszatartani a székletem…

    jo napot kivánok dr. úr éva vagyok az lenne a kérdésem hogy miédt nem tudom visszatartani a székletem és majdnem mindig folyékony nem hig epekövem van és szivbillentyü problémám azonkivül nyugtatot is szedek tehát 4 fajta gyógyszert .várom szives válaszát kőszőnőm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Péter Szemerédi

    Kedves Évi

    Én az gondolom ezt ki kellene vizsgáltatni. Valami gond lehet a záróizmoknál. Proctológus sebészt kellene keresni.

  • Tisztelt Doktor Úr! Látom sok mindenkit foglalkoztat ez az új típusú influenza. Az én kérdésem…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Látom sok mindenkit foglalkoztat ez az új típusú influenza. Az én kérdésem is ezzel lenne kapcsolatos.
    2 hétig arcüreggyulladástól szenvedtem, az első héten végig hőemelkedéssel majd a második héten kb 3 nap volt hogy estére 38 fokos lett a lázam. A doki azt mondta hogy gennyes a torkom is. Antibiotikumot szedtem Ciploxot, majd Augmentin duo 1 g-ot, egész idő alatt teljesen gyenge voltam, fájt minden porcikám, gennyes váladék ürült a melléküregemből. Most hétfő óta nem szedek gyógyszert, de a gyengeség, elesettség, orrfolyás és a hőemelkedés még mindig fenáll, szerencsére az arcüregem már kitisztult. A torkom ég, piros, amit én a sok krákogás és a reflux betegség okának könyvelek el.
    Szóval a kérdésem az lenne hogy beadathatom-e magamnak a H1N1 védőoltást ilyen állapotban, vagy esetleg épp most lehetek benne a vírusfertőzésben.
    Köszönöm megtisztelő figyelmét!
    Üdvözlettel
    Marcsi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Péter Szemerédi

    Én legalább két hetet várnék még és ha aktuális még akkor beadatnám. Most nem.

Szerző

Dr. Péter Szemerédi

belgyógyász, kardiológus