A betegek kérdései (10689)

  • Kedves Doktor Úr! Kérdésem a következő lenne. Vannak időszakok, amikor gyakran érzek szív…

    Kedves Doktor Úr!

    Kérdésem a következő lenne. Vannak időszakok, amikor gyakran érzek szív melléütéseket. Van mikor hónapokra elmúlik, és van olyan is, hogy előjön és akkor napi szinten elég gyakran csinálja. Sportolás közben egyáltalán nem észlelhető, inkább este amikor megpihenek. Háziorvosnál, kardiológusnál voltam. EKG, szívultrahang. Mindkettő teljesen negatív volt. És akkor nem ütött mellé. Így szóba került, hogy feltesznek egy 24 órás EKG-t (ez kb. fél éve volt), de természetesen mire feltették volna teljesen elmúlt. Azóta nem is volt panaszom, de most kb. egy hónapja újra előjött. És nagyon idegesít, kellemetlen érzés. A sok vizsgálat után azt mondták, hogy pszichés, és szedjek magne B6-ot és tanuljak lazítani. 26 éves vagyok, és kb. 10 kiló felesleg van rajtam, tehát nem hiszem hogy ettől lenne. viszont a hátam gyakran fáj és becsípődik, azt mondták esetleg attól is lehet mert lehet, hogy vmi ideget nyom. Sajnos elég szorongós vagyok és egy picit hipohonder, ez biztos nem segít a dolgon. Szóval egyik orvos sem talált semmit, (a szívultrahang szerint is minden rendben) mégis csinálja és ez nagyon idegesít engem, mert ilyenkor bebeszélem magamnak, hogy biztos baja van a szívemnek. NÉha olyan is előfordul, hogy lefekszem aludni és arra riadok fel, hogy nem üt. de ilyenkor megfogom a pulzusom és még csak nem is gyors. És az a legfurább, hogy sportolás közben abszolút nem jelentkezik. Kérem adjon tanácsot, hogy lehet-e baj a szívemmel, vagy menjek el a 24 órás EKG-re, vagy tényleg higyjem el, hogy pszichés alapon van?

    Köszönettel:
    Helga

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Drága Helga

    Az égvilágon semmi baja nincs a szívének. Kicsit dinamikusabb - sportosabb életvitel kellene. Extrasystole /szívkihagyás érzése, soron kivüli elektromos tevékenység miatt/ minden egészséges embernél előfordul. Ezek száma bizonyos körülmények között halmozodnak /dohányzás, káézás, alkohol fogyasztása, izgalom - stressz, szorongás, Kálium és magnézium vesztés, kevés pihenés - mozgás/ . Ezeket kell kerülni, csökkenteni. Segíthet Panangin szedése is /kis adagu kálim-magnezium/. A készítmény recept nélkül kapható, 2-3x2 drg formájában adjuk.

  • Tisztelt Doktor Úr!

    29 éves nő vagyok, nem dohányzom. Mérsékelten stresszes munkám van. A panaszom 1 éve 3 havonta jelentkező hetekig tartó fáradékonyság, erőtlenség. Mintha minden erőm elhagyna olyanok ilyemkor a napjaim.Teljes vérképem, májjal, pajzsmiriggyel volt februárban… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Kedves Kata

    Részletes kardiológiai - belgyógyászati kivizsgálás javasolt. Másképpen nem lehet kideríteni, javitani a panaszok okát.

  • Tisztelt Doktorúr! A véleményét és javaslatát szeretném kikérni!2 hónapja hirtelen szédülés…

    Tisztelt Doktorúr!
    A véleményét és javaslatát szeretném kikérni!2 hónapja hirtelen szédülés és erős szívdobogással vittek kórházba.Akkor agyi infarktussal diagnosztizáltak.A Ct-eredmény nem mutatott semmit sem.Pár nappal ezután szintén korházba kerültem ugyanezzel a tünetekkel,ekkor az agyi ichemiás atakt volt a diagnózis,a ct szintén negatív.1-hónaoja kiderűlt,hogy pajzsmirígy túlműködésem van amire 1-ónapja methotyrint szedek,naponta 1 tabl.A mostani 3rd Gen.TSH eredményem 2,83 mU/l (0,490-4,670)készült egy EGK vizsgálat is aminek az eredménye: SR. R vektor: jobbra dev. HR:88/min. PQ:104/ms. QRS: 100ms. BKH jelei.
    Ultrahang eredményem: 29 mm gyökben 16mm-re kissé meszes ao.bill.JK. 30mm, BP.28mm.Mitr. bill elülső vitorlája prolabal.méretek: DD 53 mm. DS:32 mm. EF:69% Septum:11mm. Bp.hossz: 40mm. JP:hossz:38mm.Mitrális beáramlás: E:70mm/s A:56mm/s BK-i kiáramlási sebesség: 100mm/s V.max: 130mm/s Tricuspidalis beáramlás szabályos.Segmentalis fali mozgászavar nincs.
    Vélemény:Enyhe fokú MPS.Norm.nagyságú szívüregek.ó balkamra systoles functio.
    A 8-hónappal ezelőtt készült szívultrahangomon nem volt semmi eltérés.
    Tisztekt Doktorúr!
    A hirtelen szapora szívdobogás még most sem mult el.
    Pláne reggel ézem mikor fölkelek és akkor szédülök is.amikor ilyen szapora szív verésem van akkor még beszoktam venni még 1 5mg-os nebiletet is és az szokott segíteni,de ha terhelem magam akkor furcsa dobogást érzek a melkasomban,és zsiborog a bal karom.Terhelésre fuladok.
    Leiden mutáccióm, MTHFR C677T gétmutációm és magas vérnyomásom van.Jelenleg syncumart,nebiletet,folsavat,methotyrint,maltofer fol,és frontint szedek.
    Doktorúr!
    Ön szerint mi lehet a probléma?
    Ön mit tanácsol?
    Válaszát köszöböm!Tisztelettel.B. László

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Kedves László

    Első lépcsőben azt kellene megtudni, hogy a rosszullét alatt milyen ritmuszavar van. Ha azt megfelelően kezelik, akkor esetleg lehetne javítani a panaszain. Javasolom részletes kardiológiai kivizsgálását és átmeneti megfigyelését /rosszullét alatti EKG, vérnyomásmérés/ is. Másképpen aligha lehet segíteni.

  • Tisztelt Doktor úr!

    Néhány hónapja a háziorvosom magas vérnyomást állapított meg nálam. Még folyamatban van annak kivizsgálása, hogy van-e más betegség a háttérben. Gyógyszert szedek, így most sikerült beállítani normál értékre.
    Időközben új hobbiba kezdtem, ez pedig a… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Kedves Kérdező !

    Minden sporttevékenység nem, hogy káros, javít a hypertonián. Nyugodtan sportoljon, nem lesz baja tőle.

  • Kedves Péterem! Már aggódni kezdtem,mi lehet veled,de örömmel látom,hogy újra munkában vagy…

    Kedves Péterem!

    Már aggódni kezdtem,mi lehet veled,de örömmel látom,hogy újra munkában vagy és minden rendben.Papám megy hozzád a héten,és én is kérek időpontot hozzád!

    Olvastam egy kérdezőt ,a tej fogyasztással kapcsolatban.Lehet öszzefüggés az extrák mennyisége és a tejfogyasztás között????Puszillak

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Nem, nem lehet. Gyertek. Sok szeretettel várlak benneteket.

  • Tisztelt doktor úr! 2 hete kaptam az ismerősőmtől kaukázusi kefírgombát azóta otthon házitejből…

    Tisztelt doktor úr!

    2 hete kaptam az ismerősőmtől kaukázusi kefírgombát azóta otthon házitejből készítem a kefírt mindennap fél litert megiszom belőle semmilyen egésszségügyi problémám nincsen de az íze fimon, a kérdésem az lenne okozhat e valamilyen gondot a szervezetemben mégis csak gombáról van szó tehet e kárt bennem ha hosszabbtávon fogyasztom.

    Köszönettel: Anna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Nem. Semmi gondot nem okoz. Hiszen a gomba nem gomba - ha egy speciális bakterium tipus, ami a tejet savanyitja meg. Ez a korokozó hozzátartozik az egészséges bélflorához. Vagyis nem lehet baj rendszeres fogyasztása kapcsán.

  • Kedves Doktor Úr!

    31 éves vagyok és magas a vérnyomásom. Szemüveges vagyok gyerekkorom óta. A családunkban szerencsére nem fordult még elő hályogos megbetegedés. Most nyáron a nyaralásból hazafelé tartva nagyon fájt a szemem és a fejem a repülőn, és egy kicsit a leszállás után… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Repülön keletkező fejfájás szemfájás gyakran lehetbarotrauma jele is. A glaukoma lehetőség csak megfelelő szemészeti vizsgálat /tonometria/, a szemnyomás mérése után zárható ki. Célszerü lenne… Még több

  • Tisztelt Doktor úr! Azért fordulok Önhöz, mert aggódom és szeretném kiderítni, hogy mi a bajom.…

    Tisztelt Doktor úr!

    Azért fordulok Önhöz, mert aggódom és szeretném kiderítni, hogy mi a bajom. Az elmúlt hetekben többször éreztem az alábbi tünetegyüttest, sőt, az utóbbi napokban gyakorlatilag reggeltől estig, állandó jellegel tapasztalom magamon: tompa, sajgó fájdalom a szív környékén, végtagok vagy zsibbadnak, vagy gyengének érzem őket, a mellkasom közepén (a szegycsont mögött) állandó "gombócszerű" érzés, néha mintha ott érezném a szívverésemet. Rendszeresen (néha percenként többször is) kimarad egy szívverésem, ezt a pulzus tapintásával vettem észre - ilyen kimaradáskor mindig rövid "ürességszerű" érzést érzek a mellkasomban középen.
    42 éves, férfi vagyok, meglehetősen stresszes szellemi munkát végzek. Áprilisban voltam terheléses vizsgálaton, ahol szívultrahang is volt, ezek negatívak voltak. A vérképem jó, egyedül a koleszterinem magas, értéke 6,7.
    Hasonló tüneteket (igaz, csak alkalomszerűen) észlelek már 1-2 éve, emiatt többször voltam kardiológián, ügyeleten, mindenhol negatív eredménnyel. Idén februárban reflux betegséget diagnosztizáltak, az orvos azt mondta, ettől lehetnek ezek a nyomásérzések a mellkasomban.
    Ezt akkor el is hittem neki, de most nem vagyok ebben olyan biztos, tekintettel a pulzus kimaradásaimra.
    Kérem, segítsen tájékozódni, milyen irányba menjek tovább, mi lehet a bajom, mert az utóbbi napokban nagyon aggódok amiatt, hogy valami komolyabb bajom lesz.
    Köszönettel:
    Sz

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Kedves Kérdező

    Egy részletes és negativ kardiológiai vizsgálat kizárja az ilyen jellegü panaszok akrdiális eredetét. Reflux betegségre jellegzetesek ezek a panaszok, nem ártana esetleg arra valamilyen kezelést alkalmazni.
    Persze a stressz mérséklése, kávé-tea, alkohol, cigaretta elhagyása is sokat lendítene az ilyen panaszokon. Újra mozognék, ezzel is ellensúlyozandó az esetleges el nem kerülhető stresszt. Én ezeket cselekedném:
    Irány az egészséges életvitel
    Irány a gastroenterológia reflux elleni kezelés beállítása végett
    Két évente kardiológiai ellenőrzés a rizikó tényezők miatt.

  • Drága doktor úr! Már nagyon régen nem jártam itt! Most viszont idenéztem mivel 19.-én nagyon…

    Drága doktor úr!

    Már nagyon régen nem jártam itt! Most viszont idenéztem mivel 19.-én nagyon rosszul lettem! A tanácsait megfogadtam majd mindennap tornázom és 2 hete nem cigizek és rosszalkodni is fogok nem sokára. Nagy út áll előttem mivel a rosszalkodást nem tudtam megfogadni most így 5 év különélés után újra eggyé leszek párommal. Így is együtt voltunk csak ő külföldön én meg itt.
    Ja a nebiletet nem szedem,de úgy érzem nincs is rá szükségem. A pulzus számom vérnyomásom mondhatni tökély és miután letettem a cigit az után 2 nappal már normalizálódott. Na ,de elég a rizsából nem akarom untatni a magánügyi dolgaimmal. Lényeg a rosszul létem tökre jól voltam egész délelőtt és tökre váratlanul tört rám nem fájtam sehol csak annyira szédültem mintha be rugtam volna 10xeresen pedig nem iszom. Csak rengeteg vizet! Zsibbadt a szám és a fejem mintha 100kg lenne. Mondjuk már régóta vannak nyaki problémáim olyan merevedési gondok:-)(Lehet öregszem) Néha nem is kell hirtelen mozdulat nem tudom fordítani és akkor tarkótájon elkezd nyomni mintha ideget és éles fájdalom után vagy megszűnik vagy úgy marad!Na szóval most úgy gondoltam megcsináltatok egy olyan doppler érvizsgálatot csak a megnyugvásom érdekében!

    Lehet kis stroke-om volt? Eltartott másfél órát. Nagyon meg ijedtem! Ha felbírtam volna állni és elérem a telefonom biztos kihívom a mentőket magamra!

    Szép napokat !

    Üdv. Kriszti 3

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Kedves Kriszti


    Örülök, hogy újra vagy ! A rosszullét em biztos, hogy neurológiai természerü, de nem árt, ha az érvizsgálaton kivül látna egy ideggyógyász is. Én azt gondolom a nyaki gerinced kopott el egy kicsit és az adja ezeket a harsány tüneteket. Vagyis ha a neurológussal végeztél, kérlek jöjj össze egy rheumatológussal is.
    A párod ismeretlenül is üdvözlöm, aztán gyerünk, hozzátok be a lemaradást ! Jót ne halljak !

  • Kedves Doktor Úr! Szerencsés-e olyat "elkövetni", hogyha reggel, és később is a nap folyamán…

    Kedves Doktor Úr!

    Szerencsés-e olyat "elkövetni", hogyha reggel, és később is a nap folyamán túl alacsony (97/57 Hgmm) vérnyomást mérek, a 4-féle vérnyomáscsökkentő gyógyszer közül csak mondjuk 2-félét veszek be?
    Egyik nap próbáltam - persze itthon voltam és gyakran tudtam ellenőrizni a vérnyomásom - szóval csak a Betaloc-Zok-ot és a Cynt-et vettem be, a Lavestrát és a Rawelt kihagytam, ennek ellenére este is 110/67 értéket mértem.
    Helyes ez így, vagy hibázom?

    Köszönöm válaszát és üdvözlöm: Zsuzsanna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Kedves Zsuzsa

    Nyáriás, meleg időben, mikor nagy a folyadék veszteség el lehet hagyni a Rawelt. Újra akkor kell szedni ha nélküle a vérnyomás el kezd emelkedni illetve ingadozni. A Lavestra, Betaloc Zok, Cynt mehet.

  • Óceán mély tiszteletem Szemerédi Doktor! Több éve álandó rosszuléttel küszködöm. Fejbőr zsibbadás,eleinte…

    Óceán mély tiszteletem Szemerédi Doktor! Több éve álandó rosszuléttel küszködöm. Fejbőr zsibbadás,eleinte részleges , mos tmár állandó légszomj,hol erősebb hol gyengébb. Mellkasi diszkonfort ézés,sternum felső harmadában nyomásérzés. Sűrűn érzek puffadásérzést néha főként fizikai megterhelésre és stressz hatására gyomorszájban nyomásérzés. Mostanában bal kézfej zsibbadás /kis,gyűrűs új, vagy hüvelyk mutató új/. Voltam egy éve kardiologiai vizsgálaton. Echo vizsgálat: AoGy:31, AoS:17, Bp:43,Jk:37,Dd:50,Sd:32,EF:65,IVS:13-16,PW:13-17 , 2DE Bp:50, Jp:50, Bk77 .36, E/A1,0 .Ekg.neg. Terheléses Ekg Cél referenciát elérve /160pulzus/ angina, ritmuszavar,isch.Ekgeltérés nem jelentkezett. Magas kiindulóRR170/110, melyterhelésrehevesen tovább emelkedett.A vizsgálat nem támasztja alá ISZB gyanuját. Kettő kardiologus vizsgált . Ön szerint mi a bajom?? Hova tovább???? Bocsánat Echonál kimaradt:Dilatalt üregek,LVH.Min mitralis és tricuspidalis regurgitatio. A becsült jobb kamrai nyomás 25Hgmm.A triccuspidalis aortabillentyűben a v.max.:1,5m/s. Előre is köszönöm tanácsadását. Sanyi 35 éves

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Kedves Sanyi !

    Semerre sem tovább ! Tessék egészséges életvitelre rátérni, dohányzást elhagyni, rendszeresen mozogni és nem stresszelni. Időnként pihenni. A vérnyomást be kell állítani. Chol., vércukor ellenőrzés /körzeti orvos !/ Ezen felül pedig rendszeressen ellenőrzizze kardiológus a hypertoniás szövödményeket.

  • A B vitamin étvágyat növel

    Tisztelt Doktorúr!Azt szeretném megkérdezni hogy ha többfajta vitamint illetve táplálék kiegészítőt szedek a vegyes étrend mellett az mennyire egészséges vagy káros?Mert elég vegyes informáciokat hallottam erről!B vitamin komlpexet,magne B6-ot és ci vitamint illetve hidegen sajtolt lenmagolajat… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Kedves Csaba

    Bizony a B vitamin ismert roboráló /hízlaló/ készítmény. Étvágyat nöeli.
    Ha az ember intenzíven sportol, vagy olyan környezetben él, ahol a táplálék nem teljes… Még több

  • Kedves doktor úr!az a kérdésem, mi az a májciszta nekem az van 50mm-es 2éve néha érzem hogy fáj.évente…

    Kedves doktor úr!az a kérdésem, mi az a májciszta nekem az van 50mm-es 2éve néha érzem hogy fáj.évente kell mennem ultrahangra de nem csinálnak vele semmit. mit okozhat ez?semmi teendő nincs vele?és mitől van nem veszélyes? kérem válaszoljon. köszönöm.

    béby

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    A cysta nem más mint egy kötöszöveti gomolyag, a töltelék anyag okozta szövetszaporulat. Azt figyelik nem nő-e . Ha igen akkor kiveszik, hogy feszülés révén ne okozzon panaszat. Lényegében egy veszélytelen dolog, nincs késői konzekvenciája, csak annyi, hogy fájdalmakat okozhat. Olyankor meg kell oprálni, egyébként nincs vele teendő..

  • Tisztelt Doktor Úr Az utóbbi időben feleségemnek a tejtől és tejtermékek fogyasztása esetén…

    Tisztelt Doktor Úr
    Az utóbbi időben feleségemnek a tejtől és tejtermékek fogyasztása esetén erős mellkasi nyomás, hirtelen magas vérnyomás (160-180/ 100+ magas 100-120 pulzus), izzadás, száj szárazság, rosszullét jelentkezik, különösen sajtféleségek fogyasztása esetén. Gyógyszerész unokaöcsém szerint a feleségemnek un. "sajt reakciója" van, ami állítólag nem ritka betegség. Volt allergia vizsgálaton is ahol azt állapították meg, hogy csak kismértékű tejfehérje intolarencia van, laktózérzékenység nélkül. Ugyanakkor kifejezetten erős szívpanaszok jelentkeznek, ha sajtot, vagy más tejterméket fogyaszt. Az említett rosszullétet ilyenkor a Herbáriában kapható pannonhalmi Szívnyugtató tea csökkenti, de ez hosszú távon nem ad megnyugtató megoldást. Mit tegyünk?
    Tisztelettel: Josza

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Elsősorban kardiológiai kivizsgálást kellene csináltatni, hogy megfelelő vizsgálatokkal egy kezelést igénylő hypertoniát, ritmuszavart, érbetegséget kizárjanak. Ezt tenném !

  • Drága Péter ! Csak egy nagy mosolygós puszi erejéig néztem be Hozzád, a többit már úgyis tudod…

    Drága Péter !

    Csak egy nagy mosolygós puszi erejéig néztem be Hozzád, a többit már úgyis tudod :))

    Mindent nagyon köszönök, ha Te nem álltál volna mellettem, lehet nem írogatnék itt Neked.
    Remek Ember és igazi barát vagy.

    Sok puszi Ancsa

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Aranyos vagy Ancsu ! Puszi neked, tiszta szívemből !

  • Elnézést, de kihagytam az előző levélből, h sokat fáj a fejem is, főleg a fejtetőn, meg néha…

    Elnézést, de kihagytam az előző levélből, h sokat fáj a fejem is, főleg a fejtetőn, meg néha úgy érzem, mintha el akarnék szédülni.
    Minden jót!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Nem változtatott a véleményemen.

  • Kedves DR Úr! Nagyon szépen köszönöm a gyors és megnyugtató válaszát el fogok menni a Láz…

    Kedves DR Úr!

    Nagyon szépen köszönöm a gyors és megnyugtató válaszát el fogok menni a Láz ambulanciára remélem segítenek rajtam. JAnuár óta küzködök a megnagyobodott nyirokcsomoimmal és a visszatérő hőemelkedésekkel rengeteg antibiotikum kúrán vagyok már túl.Minden orvos egyet értett hogy gyulladás ,de közben meg paranoiásnak gondolnak.Még egyszer köszönöm önnek ,hogy komolyan vette aggodalmam.

    Tisztelettel Kati

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Örülök ha segítettem.

  • Üdvözlöm Doktor Úr! Julius 10.-én írtam Önnek utoljára, akkor közöltem Önnel, hogy pajzsmirigy…

    Üdvözlöm Doktor Úr!
    Julius 10.-én írtam Önnek utoljára, akkor közöltem Önnel, hogy pajzsmirigy műtétem lesz. Tetszett mondani, hogy értesítsem, ha tul vagyok rajta.
    Túl vagyok rajta július 30.-án megműtöttek Szegeden most már 3 hete múlt pénteken. Jövő héten megyek majd vérvételre és utána nem tudom milyen kezelésen fogok átesni, attól függ gondolom, hogy milyen lesz a véreredményem. Mindkét oldalról kiszedték a csunya dolgokat azt mondta a professzor út, hogy csak nagyon picit hagytak mindkét oldalon a pajzsmirigyből. A hangom változott, érdesebb lett és beszélni is tudok hála istennek, csak túl hangosan nem tudok. De értelmes a kifejezésem. Én ezzel is megelékszem, csak egészséges legyek.
    Köszönöm szépen, hogy meghallgatott akkor és most is jól esett nekem, mert nagyon féltem.
    Még egyszer köszönöm szépen, hogy írhattam Önnek.
    Üdvözlettel: Pancsa50

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Örülök, hogy most már jobb egy kicsit. Köszönöm, hogy írt.

  • Tisztelt Doktor Úr! Én már írtam önnek, hogy 3 hónapot kell várnom az izotópos szívvizsgálatra.Most…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Én már írtam önnek, hogy 3 hónapot kell várnom az izotópos szívvizsgálatra.Most várom, h felhívjanak, h megadják az időpontot.De.azóta sokkal rosszabbul vagyok.A munkahelyen hétfőn nagyon meleg volt 31 fok, és a páratartalom is magas volt, és alig bírtam ki a 8órát, mert olyan rosszul éreztem magam.Fájt a mellkasom,, és a hátam, és a gyomorszájnál, a hasam is.A háziorvoshoz elmentem délután, és Moduxint írt ki, a panaszaim alapján..Az izotópra azért küldtek, mert kis eltérést találtak a terheléses EKG-n.
    Otthon pedig az történt a múlt kedden, h fűnyírás közben, /de már úgy mentem ki, melkesi fájdalmakkal, és nagyon nehéz volt tolni a fűnyírót.// hirtelen melegem lett, és leizzadtam, meg olyan furcsán éreztem magam,mintha valami húzott volna le a föld felé, és a látásom is olyan furcsa volt.Gyorsan bementem, és lefeküdtem.a vérnyomásom 110/70, a pulzusom 100 volt, de hamar lement 80-ra.
    Hát most az van, h szedem a nyugtatót, de a Moduxint nem merem, utána lettem rosszul, de lehet nem attól.És nem tudok nehezebb fizikai munkát végezni, mert állandóan fáj a szivem, meg a gyomorszáj, meg a hátam.És még két furcsa tünet, sovány vagyok, de a hasam olyan nagy lett, és úgy érzem mintha telettem volna magam,pedig csak csipegetek, alig kapok levegőt!
    Kérem adjon valami tanácsot.Sajnos a szívfájdalom akkor is megvan, ha semmit nem csinálok, már reggel arra ébredek.Mitrális prolapszusom is van.
    Lehet a fűnyírás közben infarktusom volt?
    Kérem válaszoljon valamit, mert nagyon elkeseredett vagyok!
    Tisztelettel, egy 40 éves anyuka!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Kedves Kérdező

    Azért nem ártana más irányban is gondolkodni ! Gastroenterológushoz kellene fordulni a tünetek miatt. Kellene has UH vagy CT esetleg gastroscopia is. Ezeket is javasolnám !

  • Tisztel DR ÚR! Júniusban a nyaki uh több megnagyobodott nyirok csomót mutatott ki, a bal álam…

    Tisztel DR ÚR!
    Júniusban a nyaki uh több megnagyobodott nyirok csomót mutatott ki, a bal álam alatt 1 tapintható is kb bab szemnyi .A honaljt is megnézték de ott nem volt. A hematologus elvégzett minden serologiai és immunologiai vérvételt.Állitolag azok jók voltak.Egyedül a mikrobiologiai lelet nem jó mycoplasma IgA erősen+ és IgG is úgyan az.Erre antibiotikumot,Leflokint kaptam ,azt mondta talán a légkonditól fertőzödtem meg.Visszaküldött az orr-fül gégészemhez aki 2009-ben műtött bal fülemnél parotis műtéttel ami jó indulatú volt. Most beküldtek a kék golyóba tű biopsziára, ami szintén nem mutatott ki kórós folyamatot.Az orvosom most felírt sumetrolint 3 dobozzal és kész.Január óta van itt a csomó de már régóta szurásokat érzek a honaljamban és a bokáimnál. Néha hőemelkedésem is van 37,1-37,3.A kérdésem az lenne , hogy a tű biopszia kimutatná e a limfomát ha az lenne? Szokott a hátam is fájni mint,ha tüdő gyulladásom lenne, a melleimben a csomók van amikor megduzzadnak,mint ha menszesz előtt lennék és a térdim fájnak nagyon.Nem akarok paranoiás lenni félek az orvosok is annak tartanak már.
    Válaszát köszönettel várom.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Kedves Kérdező

    Ez nem lymphoma. Ez fertőzés és valószinű a Sumetrolin nem elég rá. Menjen el a László Kh. Láz ambulanciára. Ott segíteni fognak. Ez bakteriális eredetű lesz.

Szerző

Dr. Szemerédi Péter

belgyógyász, kardiológus