A betegek kérdései (1512)

  • Tisztelt Doktor Úr!

    János a nevem 23 éves vagyok, kb 15 éves koromtól apró viszkető csomók vannak a herezacskómon. Elég sokat viszket ezért néha vakarnom is kell. Két bőrgyógyásznál is voltam régebben, azt mondták ez természetes dolog, sok férfinak van, magas a szervezet zsírtartalma,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Fél Tamás

    Kedves Kérdező!

    A bőrön lévő elváltozás a bőrgyógyászat tárgykörébe tartoznak, még akkor is ha ezek a nemi szerveken vannak. Ebben nem tudok segíteni.

    Üdvözlettel:

  • Üdvözlön!
    Szigethy Attila 27 éves vagyok Ajkáról.Nagyon megilyedtem mer két napja vettem észre egy kis dudort a jobb oldali herém hátsó részén.
    A kis duzzanat nem fáj nem is érzékeny.És inkább úgy néz ki mint egy pattanás.A kérdésem főkén az lenne ,hogy ez kórós elváltozás vagy… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Fél Tamás

    Kedves Kérdező!

    Gondolom ön is megérti, de látatlanban nem tudok mit mondai egy olyan fontos kérdésben, hogy az a valami daganat-e vagy sem. Jöjjön el személyesen utána tudok önnek… Még több

  • Tisztelt Doktor Úr! Igen kínos kérdéssel fordulok Önhöz. Bevallom,furcsa szokásom,de gyakran…

    Tisztelt Doktor Úr! Igen kínos kérdéssel fordulok Önhöz. Bevallom,furcsa szokásom,de gyakran (mert egyszobás lakásban élek a vőlegényemmel,és kellemetlennek tartanám,ha kihallatszana a pisilés hangja) a felénél abbahagyom. Tudom,eszméletlen badarság. Tartok tőle,hogy ebből komoly problémákadódhatnak a későbbiekben. Mindez már kb 1,5 éve tart,napi szinten. 21 éves nő vagyok, lehet ebből valamilyen urológiai problémám?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Fél Tamás

    Kedves Kérdező!

    Önmagában az, hogy valaki abbahagyja a pisilést a felénél, nem lesz semmiféle problémája, maximum az, hogy utána rövidesen újra mennie kell.

    Üdvözlettel:

    dr. Fél Tamás

  • Tisztelt doktor úr. tegnap voltam urologusnál mert a vizelésnél égö csipö fájdalmat éreztem.…

    Tisztelt doktor úr. tegnap voltam urologusnál mert a vizelésnél égö csipö fájdalmat éreztem. Levoxin 500 mg os gyógyszert kaptam 5napig kell szedni és vissza kell mennjek. ma 2szer volt hasmenésem a 3. meg már sárga szinü volt. nem tudom mert nem találom a tájékoztatón hogy most haggyam abba a szedést? idén csak 3 szor volt ilyen panaszom. nem tudom a férjemnek is kellene-e egy vizsgálat amire nem hajlandó persze:( mert én már nagyon kivagyok ezzel a betegséggel:( köszönöm válaszát T

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Fél Tamás

    Kedves Kérdező!

    Ilyen súlyos hasmenés esetén értesíteni kell a kezelőorvost, ő fogja eldönteni, hogy folytassa-e a szedést vagy sem.

  • Tisztelt Doktor úr! 3 hete észrevettem,hogy kis vizeletsugárban tudok csak pisilni.Orvosom…

    Tisztelt Doktor úr!

    3 hete észrevettem,hogy kis vizeletsugárban tudok csak pisilni.Orvosom szerint a rivotril tabletta(0.5-ös ből napi kétszer felet szedek) okozhatja.Ha abba hagyom a gyógyszer szedését akkor megszűnik a panaszom is?Mennyi időnek kell ehhez eltelnie?Középsugaras vizeletvizsgálatom lesz még.Ennyi elég is a diagnózishoz?Köszönöm válaszát.
    Tisztelettel:Krisztina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Fél Tamás

    Kedves Krisztina!

    A feltett kérdéseket a pszichiáterének kellene feltennie.

    Üdvözlettel:

    dr. Fél Tamás

  • Tisztelt Doktor úr! 35 éves férfi vagyok. Kb 2 éve volt egy egyéjszakás kapcsolatom egy hölgyel…

    Tisztelt Doktor úr!
    35 éves férfi vagyok. Kb 2 éve volt egy egyéjszakás kapcsolatom egy hölgyel védekezés nélkül amit már nagyon bánok. Rögtön másnap égető érzést éreztem a húgycsövemben és a húgycső nyillásom kipirosodott. Ezek a tünetek azóta is fenn álnak. Voltam urológián ahol elősször ⁄Phlogosam⁄ kenőcsöt írtak fel de semmi hatása nem volt, utánna ⁄Doxicilin⁄ tablettát ennek sem volt hatása. Prosztata vizsgálat, vizelet vizsgálat, vérvizsgálat minden negatív. Vizelet el lett küldve a GENOID laborba: ⁄Neisseria gonorrhoeae DNS negatív⁄ ⁄Micoplasma genitalium DNS negatív⁄ ⁄Chlamydia trachomatis DNS negatív⁄ ⁄Herpes simplex vírus DNS negatív⁄ ⁄Ureaplasma DNS negatív⁄ eredménnyel zárult. Az urológus kijelentette hogy urológiai szempontból semmi bajom. Egy másik urológián ⁄ Massage utáni húgycsőkenet negatív, kórokozó baktérium nem tenyészett ki,Ureaplasma, Mycoplasmahominis, Gomba tenyésztés negatív.⁄ javasoltak STD vizsgálatot bőr és nemibeteg gondozóba, oda is elmentem. Ott azt mondták hogy esetleg még ami az STD vizsgálatból hiányzik az a szifilisz vizsgálat vérből ami negatív lett és valami két féle betegség aminek a labor vizsgálata fizetős, de nem hiszik hogy ez lenne a probléma de inkább ezt is megcsináltattam, jövőhéten megyek az eredményért. A kérdésem az lenne hogy ha ezek az eredmények is negatívak milyen vizsgálatra mehetnék még mert nagyon elkeseredett vagyok. A panaszaim csak rosszabodtak mert alhasi fájdalmaim vannak és ez a kellemetlen érzés olyan mintha vándorolna a húgycsövemben a medencémben és a végbelemben. A húgycső nyillásom és a makkom felső része szinte állandóan piros és érzékeny így nem is igazán merek szexuális kapcsolatot kezdeni. Válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Fél Tamás

    Kedves Kérdező!

    Valószínüleg ez prosztatgyulladás. Egy vizsgálatot követően tudnák csak többet mondani.

    Üdvözlettel:

    dr. Fél Tamás

  • Tisztelt Doktor Úr,

    A páromnak merevedési problémái vannak, elmondása szerint azóta áll fenn a probléma mióta sexuális életet él. Akkor fordult (18 évesen) elöször orvoshoz ahol viagrával illetve biztos pszihés alapú a probléma jeligével le is rendezték. A párom most 30, a probléma… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Fél Tamás

    Kedves Kérdező!

    Nem tudom megmondani, el kellene végezni hánány vizsgálatot. Jelentkezzen be a rendelésemre és utána többet fogok tudni mondani.

    Üdvözlettel:

  • Tisztelt Dr. Úr! A makkom alsó részén fehér, apró pattanásokra hasonlatos, fehér kis pontok…

    Tisztelt Dr. Úr!

    A makkom alsó részén fehér, apró pattanásokra hasonlatos, fehér kis pontok jelentek meg. 3 hónapja nem élek nemi életet. Esetleg valamit tudna az eltüntetésükre ajánlani?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Fél Tamás

    Igen, ezeket műtéttel lehet eltávolítani.

    Üdvözlettel:

    dr. Fél Tamás

  • Tisztelt Dr. Úr! 61 éves vagyok és prosztata biopszián estem át, melynek eredménye mikroszkópikus…

    Tisztelt Dr. Úr!

    61 éves vagyok és prosztata biopszián estem át, melynek eredménye mikroszkópikus méretű adenocarcinoma a 10 minta közül 1-ben.
    Az MR vizsgálat egy 9x6 mm átmérőjű tumort feltételez, ami a perifériás zóna centrális zóna határán a basis közelében bal oldalon látható. Az elváltozás a tokot meg sem közelíti. Periprosztatikus infiltráltság nem látható. Megnagyobodott nyirokcsomó a vizsgált régióban nem ábrázolódott. A csontokban kóros jeladású terület nem látható. A környezetre való terjedés nem látható.
    Az lenne a kérdésem, hogy ilyen esetben elég e a tumor kivétele a prosztatából, vagy az egész prosztatát el kell távolítani?
    Ha csak a tumort távolítják el, nem áll fenn annak az esélye, hogy kiújul a daganat?


    Válaszát előre is köszönöm!
    Tisztelettel: Ferenc

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Fél Tamás

    Kedves Ferenc!

    Más fórumon már megválaszoltan Önnek ezt a kérdését.

    Üdvözlettel:

    dr. Fél Tamás

  • Tisztelt Doktor Úr! Nagyon szépen köszönöm a válaszát, még annyit szeretnék megtudni, hogy ilyenkor…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Nagyon szépen köszönöm a válaszát, még annyit szeretnék megtudni, hogy ilyenkor hogy fixálják le a heréket? Ennek hatására a későbbiekben nem tud majd elcsavarodni? Illetve ez miért alakulhat ki? Köszönöm szépen!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Fél Tamás

    Műtéti úton lesz lefixálva, utána nem fog tudni megcsavarodni.

    Üdvözlettel:
    dr. Fél Tamás

  • Köszönöm válaszát. Kérem szépen még a köv.kérdésemre választ adni : Nos, 14 éve volt 3 db 3-10…

    Köszönöm válaszát. Kérem szépen még a köv.kérdésemre választ adni :
    Nos, 14 éve volt 3 db 3-10 cm-es vesekövem.
    Két hete magas lázzal és deréktáji fájdalommal mentem az urológiai klinikára,ahol elláttak és antibiotikumot ajánlott.UH-val megnézett és nem talált követ. A diagnózis vesemedence gyulladás volt valószínűsíthető. Ekkor a - vizeletben fehérvérsejt +,az üledékben 10 - 12 fvs,sok amorf törmelék és kevés bakt, valamint 7,12 mmol⁄l Ca volt.
    - a vérben több Ca és korrigált Ca volt. a normálnál.
    Jelenlegi panaszom : hőemelkedés,hideg borzongatás és vesetájéki görcsös fájdalom , valamint időnkénti nagyfokú haspuffadás !
    Az urologusnak elmondtam a panaszaim,Ő csak annyit mondott,hogy majd meggyógyulok idővel az antibiotikumtól !
    Kérdésem az lenne,hogy Ön szerint mi lehet az oka a panaszaimnak?

    Üdv. Izabella.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Fél Tamás

    Kedves Kérdező!

    Ki kel ábrándítanom, de vizsgálatok nélkül csak tippelni tudnék, de az magán nem segít. Ne haragudjon, de látatlanban ennél többet mondani nem tudok.
    Üdvözlettel:

    dr. FÉl Tamás

  • Tisztelt Doktor Úr! Két éve elmentem urulógushoz azzal a panasszal, hogy a herém 180 fokban…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Két éve elmentem urulógushoz azzal a panasszal, hogy a herém 180 fokban megfordult, de vissza tudtam igazítani magamnak. Semmilyen fájdalmat nem éreztem, pusztán fura volt, hogy nem úgy áll, ahogyan szokott. Az orvos megvizsgált és Ultrahang vizsgálaton is részt vettem. Azt mondta semmi bajom, enyhe mellékhere gyulladásom van. Felírt antibiotikumot amit be szedtem. Javasolta, hogy egy éven belül menjek vissza vizsgálatra. Meg is tettem, viszont addig megint csak megtörtént a korábbi eset, többször is.
    Következő alkalommal egy másik orvoshoz (főorvos) kerültem, aki szintén megviszgált, viszont ultrahangvizsgálatot nem végzett, hiszen nem volt javasolt.
    Azt mondta, hogy ő semmilyen panaszt nem lát, így nem tud mit csinálni. Mondtam neki, hogy herecsavarodásra gyanakszom, erre ő azt felelte, hogy az nagyon fájna és biztosan észrevenném.
    A kérdésem a Doktor Úrhoz az lenne, hogy ez egy természetes állapot? Vagy egy komolyabb vizsgálatot igényel? Nem gondolnám, hogy szabadna a heréimnek így mozognia.
    Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Fél Tamás

    HA többször is előfordult, akkor műtéttel kellene azt lefixálni.

    Üdvözlettel:
    dr. Fél Tamás

  • Tisztelt doktor úr ! A vese,illetve ureterkő okozhat-ehaspuffadást? Üdv. Izabella.

    Tisztelt doktor úr !

    A vese,illetve ureterkő okozhat-ehaspuffadást?

    Üdv. Izabella.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Fél Tamás

    Kedves Kérdező!

    Igen, okozhat.

    Üdvözlettel:

    dr. Fél Tamás

  • Tisztelt, Doktor Úr. 18 éves szűz srác vagyok és a helyzet az, hogy mostanában nehezebben érem el a merevedést mint régen, és ha elérem és nem izgatom a péniszemet akkor nagyon hamar le is lankad. Ha pornográf tartalmakat nézek akkor hamarabb létrejön a merevedés éppen ezért arra gondoltam, hogy… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Fél Tamás

    Kedves Kérdező!

    Nem kellene pornográf képeket nézegetni, nem ez a normális szexualitás, sőt nagyon messze van tőle. A gyakori önkielégítés sem hasznos, később ronthatja az orgazmust.… Még több

  • Tiszelt dr Fél Tamás Magánrendelésen Önnél van-e lehetőség az ondó azonnali vizsgálatára,…

    Tiszelt dr Fél Tamás

    Magánrendelésen Önnél van-e lehetőség az ondó azonnali vizsgálatára, és ebből kiderülhet-e ha van korokozó az ondóban? És jár e ez plusz költséggel a tisztelet díján kívül.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Fél Tamás

    A magánrendelésen csak mikroszkópos vizsgálatot tudunk végezni, abból baktérium jelenlétét lehet megmondani, ez viszont nem tenyésztés, azaz a kórokozó milyenségére ott választ adni nem lehet. Ennek természetesen plusz költsége van.

    Üdvözlettel:

    dr. Fél Tamás

  • Tisztelt doktor úr! Önnél van e lehetőség ondó gyorstesztre vagy az ondó mikroszkopos vizsgálatára,…

    Tisztelt doktor úr!
    Önnél van e lehetőség ondó gyorstesztre vagy az ondó mikroszkopos vizsgálatára, és ebből kiderülhet-e ha prosztatában gyulladásos folyamatok zajlanak és mi okozza?
    válaszát várom.
    üdv

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Fél Tamás

    Kedves Kérdező!

    Igen, bár a labor nem helyben készül, hanem elküldjük. Mikroszkópos lehetőség is rendelkezésre ál. Hogy mi okozza a prosztata gyulladást, azt tenyésztéssel lehet megmondani.

    Üdvözlettel:

    dr. Fél Tamás

  • Amiota a parommal egyutt vagyunk, tobbszor volt holy aggyulladasom. Egy vizelettenyesztes eredmenye…

    Amiota a parommal egyutt vagyunk, tobbszor volt holy
    aggyulladasom. Egy vizelettenyesztes eredmenye kolibakterium volt.
    . Azota is tobbszor volt mar ilyen problemam. Mi lehet akoz oka, es mit tegyunk, hogy ne jojjenek elo ezek a problemak ?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Fél Tamás

    Kedves Kérdező!

    Mindkettejüknek szüksége lenne egy kivizsgálásra urológus által.

    Üdvözlettel:

    dr. Fél Tamás

  • T doktor úr! Tudom, nem az ön szakterülete, de hátha tud segíteni. Belementem egy egyéjszakás…

    T doktor úr!

    Tudom, nem az ön szakterülete, de hátha tud segíteni. Belementem egy egyéjszakás kalandba, a partner megbízható, de azt is tudom, hogy azért volt már neki pár ilyen kalandja is régebben. Az aktushoz óvszert használtam, az orális szexhez azonban nem.
    Leginkább a HIV és Szifilisz amitől félek, érdemes elmennem ön szerint szűrésre vagy ne aggódjak ennyire?
    Valamint ha a partner be van oltva HPV vírus ellen, az a férfi számára is védelmet jelent?

    Köszönöm válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Fél Tamás

    Kedves Kérdező!

    Mivel nem ismerem az alkalmi szexuális partnerét így nem tudom belőni sem, hogy mennyi lehet a rizikója az ön által felsorolt betegségek kialakulásának. Tegyen belátása szerint.

    Üdvözlettel:

    dr. Fél Tamás

  • Jó napot krónikus mellékheregyulladásnál segithet aműtét a panaszok megszüntetésében vagy iylenkor…

    Jó napot krónikus mellékheregyulladásnál segithet aműtét a panaszok megszüntetésében vagy iylenkor az egész herét szokták eltávolitani ?Veszéyles műtétnek számit mik a szövődményei?Lehet még utána gyermek?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Fél Tamás

    Igen, segíthet a műtét, ami nem tekinthető nagy rizikójú műtétnek, de tudni kell,hogy minden műtétnek, úgy ennek is lehetnek szövődményei és szerintem senki nem fogja garantálni önnek, hogy a fájdalom, az biztosan megszűnik a műtétet követően.

    Üdvözlettel:

    dr. Fél Tamás

  • Tisztelt Dr. Fél Tamás Egy 23 éves nő vagyok, és mostanában kb 1.5 óráig tudom csak visszatartani…

    Tisztelt Dr. Fél Tamás

    Egy 23 éves nő vagyok, és mostanában kb 1.5 óráig tudom csak visszatartani a vízeletemet, igaz picit teltebb vagyok , de azelőtt mikor kövérebb voltam olyan 5 kilóval akkor nem jelentkezett ilyen probléma, és nem is vagyok felvázva, az érdekelne ez milyen betegség tünete lehet.
    Előre is köszönöm a válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Fél Tamás

    Kedves Kéredző!

    Nehéz lenne bármit is tippleni látatlanban. Mindenképpen szükség lenne egy vizsgálatra, aztán biztosan többet tudok majd mondani utána.

    Üdvözlettel:

    dr. Fél Tamás