A betegek kérdései (3892)

  • Tisztelt Doktor Úr! Másfél éves kislányom bal füle mögött a csontos részen azt vettem észre,…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Másfél éves kislányom bal füle mögött a csontos részen azt vettem észre, hogy van egy fél borsószem méretű kis kitüremkedés,ami kemény,csontszerű,nem mozdítható! Nyomásra nem érzékeny!Azt szeretném kérdezni Öntől,hogy ez mitől lehet, illetve forduljak vele orvoshoz?
    Válaszát előre is köszönöm!
    Tisztelettel:Mariann

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Mariann! Gyermek fül-orr-gégésznek meg kell mutatni. Üdv: fülészorvos www.meditrex.hu

  • Tiszteletem. Édesanyám tegnap mutatta hogy a tarkójánál a füle mögötti részen van neki egy nyirokcsomó,mobilis…

    Tiszteletem.
    Édesanyám tegnap mutatta hogy a tarkójánál a füle mögötti részen van neki egy nyirokcsomó,mobilis mert néztem,kb 1,5-2cm
    Aztmondta hogy már ott van neki 1éve
    Nem növekedett.
    Olvastam hogy ez a rész a szájüreghez tartozik.
    Az lehetséges hogy a fogai-ínye miatt van?
    Csak mert mindig bevan gyulladva az ínye?.
    Aggódom Nehogy nagy baj megye.
    Ön szerint ez rosszra utal?
    Tisztelettel :Anita

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Anita! Banalis korábbi vírusfertőzés maradványa lehet, egyébként valóban a középfül teljes üregrendszere, beleértve a fül mögötti részen található légtartalmú részt, a mastoidot, a felső légutak részeként kezeljük. Üdv: fülészorvos www.meditrex.hu

  • Kedves Doktorúr!! 1 hete köhögni kezdtem majd jött a torokfájás és gyengeség⁄hőemelkedés. Feküdtem…

    Kedves Doktorúr!!

    1 hete köhögni kezdtem majd jött a torokfájás és gyengeség⁄hőemelkedés.
    Feküdtem és pihentem rá, nagyon berekedtem, most már javulok, de még gyengének érzem magam 1 hét után is és reggelente fájdogál az orrmandulámnál és a torkom is picit. Találtam itthon bioparox sprait, szedtem a lázra algoflexet, 2 nap alatt le is vitte, és strepsils plus torokfertőtlenítút, 1 hét alatt az egész levéllel. De tegnap csak 1 szemet vettem be és azóta is feketés szürke a nyelvem. Ón szerint ennyire elszínezheti a gyógyszer vagy ez valami másnak a jele lehet? Nem fáj a gyomrom, csak gyengeség van még rajtam )de az is lehet hogy ez már a hidegfront, vagy megviselt hogy megszűnt a munkahelyem, az után betegedtem le ) Mivel nincs lázam nem mentem el orvoshoz, ön szerinte kellene a vitamin és a fent említettek mellé?

    Köszönöm előre is a válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    T.Kérdező! Igen gyógyszer is okozhat a nyelven elszíneződést, ezen kívül maga a betegség is okozhat sokféle eltérést a nyelven, nem véletlen, hogy régen a doktor bácsi első szava volt, hogy "nyújtsa ki a nyelvét" Üdv: fülészorvos www.meditrex.hu

  • Tisztelt Doktor Ur! A ferjemnek (31eves) idöközönketn (alitolag gyerekkent is) par havonta…

    Tisztelt Doktor Ur!

    A ferjemnek (31eves) idöközönketn (alitolag gyerekkent is) par havonta megduzzad hatul a nyaki nyirokcsomoja. Most utoljara mar ez 3 hete tart, es fajdalommal is jar neki. Elment haziorvoshoz, aki beutalta a korhazba, hogy vegyenek belöle szövetet. Vért többször is vettek e miatt töle mostanaban, de a verkepen minden a hatarerteken belül van.
    Tegnap volt mintavetelen az ultrahang szerint 12x8x8 mm-es. Mara elöl is megduzzadt neki a nyaki nyirokcsomoja. (Ez lehetseges a tegnapi beavatkozas miatt, mert ez korabban meg sosem duzzadt meg neki.) Az eredmenyre még varni kell kb egy hetet. Esetleg mit tehetnenk még? Milyen orvoshoz forduljunk? Többször több orvosnal is jart mar az elmult honapban, de senki nem mond semmit. Minden orvos, (aki a mintat vette az is) csak azt mondja neki, hogy ne foglalkozzon vele.
    Olvastam, hogy esetleg fül- orr gegeszhez kellene fordulnia. Nem tudom, furcsa modon senki nem ajanlotta még, csak itt a neten olvastam erröl. Nem is tudom hogy levelemmel jo helyen jarok e ez miatt, de remelem tud segiteni.

    Köszönettel, Timea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Tímea! Hát ezt én sem értem, mivel a nyaki duzzanatok döntő többsége felső légúti gyulladásból eredő következményes, reaktív nyirokcsomó duzzanat. Üdv: fülészorvos www.meditrex.hu

  • Fiam hallása fél év alatt sokat romlot ,horkol orrból beszél orr manduláját 3 éve ki vették most…

    Fiam hallása fél év alatt sokat romlot ,horkol orrból beszél orr manduláját 3 éve ki vették most ott tartunk egy hónap orr spré kurát kell csinálnunk és uttána füll hállot tesznek be kis fiamnak!! az lenne kérdésem hogy csinálják ezt a mütétet és mi célt szolgál? Elöre is köszönöm aválaszát

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    T.Kérdező! Feltehetően az orrmandula visszanőtt, esetleg az első műtét nem volt alapos, a többit nem nagyon értem. Üdv: fülészorvos www.meditrex.hu

  • Fül-orr-gégészeti vizsgálaton voltam a fülemmel kapcsolatban, és közben megállapították, hogy…

    Fül-orr-gégészeti vizsgálaton voltam a fülemmel kapcsolatban, és közben megállapították, hogy a nyelvfékem le van nőve. Azt mondták, hogy mennyek be a kórházba és ott elvágják.
    Emellett már hallottam arról, hogy nem muszáj a beavatkozás, meg lehet oldani különböző tornáztatásokkal is a nyújtását. Ez igaz? Milyen gyakorlatokat kell végeznem?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    T.Kérdező! Nem egészen értem a fülének mi köze a nyelvfékhez, ha az állítólagos és valóban megnyúlásra is képes nyelvfék nem okoz semmiféle problémát, akkor nem értem mi a gond. Ez többnyire csecsemő kisgyermek korban merül fel, mikor is szopási gondok, majd a beszéd kialakulásánál a hangzók kiejtésével kapcsolatos gondok jelentkeznek. Üdv: fülészorvos www.meditrex.hu

  • Tisztelt Doktor úr!! 5 napja kezdődtek a tüneteim. Náthás lettem, torokfájás, rossz közérzet.…

    Tisztelt Doktor úr!!

    5 napja kezdődtek a tüneteim.
    Náthás lettem, torokfájás, rossz közérzet.
    Elmentem háziorvoshoz, kapta antibiotikumot. Már jobban vagyok, viszont még náthás és sajnos a fülem is bedugult.
    Orrcseppet használok.
    Mit tudok még tenni hogy a füldugulás elmúljon minél hamarabb mert nagyon idegesítő!?
    Nagyon el vagyok keseredve..
    Köszönöm a választ : Erika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Erika! Akkor csak félig gyógyult meg, kérdés az, hogy háziorovosi szinten megbírkóznak-e ezzel a problémával, vagy tovább kell lépni. Üdv: fülészorvos www.meditrex.hu

  • Kedves Doktor Úr! Május elején beteg voltam, láz, fejfájás, torokfájdalom. KAptam rá gyógyszert,…

    Kedves Doktor Úr!

    Május elején beteg voltam, láz, fejfájás, torokfájdalom. KAptam rá gyógyszert, de igazából teljesen nem gyógyultam meg és azóta is rekedt vagyok, megint fáj a torkom, piros is, kicsit köhögök.
    Elképzelhető, hogy akkor nem gyógyultam meg teljesen és most kiújult vagy komolyabb probléma áll a háttérben, tűdő, esetleg gégerák?
    Köszönöm válaszát! Nem dohányzok.
    Szilvi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Szilvi! Szerencsére a kikezeletlen felső légúti fertőzések, láz ,fejfájás, torokfájdalom nem egyenes következménye sem a tüdő sem a gégerák, de ha aggódik ezen, akkor legalább meg fogja keresni azt az orvost, aki meg is gyógyítja. Üdv: fülészorvos www.meditrex.hu

  • Tisztelt Doktor úr! Április elején jelentkezett valamilyen orrüreggyulladás-szerűség, ami…

    Tisztelt Doktor úr!

    Április elején jelentkezett valamilyen orrüreggyulladás-szerűség, ami három hétig tartó folyamatos orrfolyással járt. Azóta nem teljesen jó a szaglásom, elég zavaró. Ez vajon végleges következmény vagy talán még nem gyógyultam meg teljesen? Érdemes elmenni kivizsgálásra vagy elküldenének onnan azzal, hogy semmi bajom? Előre is köszönöm a tanácsát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    T.Kérdező! Igen, úgy tűnik nem sikerült abból teljesen meggyógyulni. Üdv. fülészorvos
    www.meditrex.hu

  • Tisztelt Doktorur! Kisfiam 6 honapos. Negy napon at lazas volt, azt mondtak virusos megbetegedes…

    Tisztelt Doktorur!
    Kisfiam 6 honapos. Negy napon at lazas volt, azt mondtak virusos megbetegedes (kohogott, folyt az orra es a torka is csunya volt). Negyedik nap megnezte egy ful-orr gegesz, aki azt mondta, hogy kozepfulgyulladasa van es fel is szurt a fulebe. Antibiotikumot is kapott⁄szedjuk. Ennek mostmar 3-ik napja. Meg mindig kohog es faj neki. Normalis dolog, hogy nincs etvagya (mostmar osszesen egy hete), sokat pihen⁄alszik, nyugos? Nem ilyen volt.. Ez meddig normalis? Koszonettel, Eszter

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Eszter! A leírás alapján nem sokra mentek sem a fülfelszúrással, ami maradandó lelki "élmény" lehet a kisgyermek számára, sem a felírt antibiotikummal, fül-orr-gégészetben igen valóban a harmadik napon megfelelő kezelés mellet szokott jelentkezni a jelentős javulás. Lehet, hogy kéne keresni más fül-orr-gégészet. Üdv: fülészorvos www.meditrex.hu

  • Tisztelt Dr. Németh Tamás! Nemrég írtam Önnek "Gégegond, Dobhártya-sárülés" jeligével, melyre…

    Tisztelt Dr. Németh Tamás!

    Nemrég írtam Önnek "Gégegond, Dobhártya-sárülés" jeligével, melyre adott válaszát ezúton is hálásan köszönöm. Kérem, engedje meg azonban, hogy most ismét Önhöz forduljak, mert a fülészeti kérdést illetően történt vmi.

    Mint korábban említettem torokproblémám mellet füldugulás okán szerettem volna segítséget kapni, ami azonban nem úgy alakult mint reméltem. Tegnap éjjel azonban (2-3 óra körül) a vizsgálat során és azóta is fennálló fájdalomnál jóval élesebb fájdalomra ébredtem, majd olyan érzést tapasztaltam, mintha kidurrant volna vmi egész közelről. S azóta úgy tapasztalom, hogy ismét hallok! Mi lehet ennek az oka? Lehet tartós vagy csak átmeneti jellegű? Ugyanakkor a dobhártya-sérülés okán létrejött nyomó-szúró fájdalom továbbra is fennáll. Remélhetem, hogy ez is elmúlik? (Holnap kéne kontrollra menni, amikor elvileg kimossák a fület, de tekintettel az Ön korábbi véleményére,és arra, hogy ennek kapcsán nem váltottam ki az előírt cseppeket sem, vmint a vizsgálat során véletlenül okozott sérülésre, nem tudom, érdemes-e? Ön mit gondol?)

    Anélkül, hogy ismét "beleszúrnának" meg lehet állapítani vhogy, hogy a korábbi sérülés milyen mértékű? Van remény, hogy megoldódik? Sajnos minden területen maradandó problémáim vannak, a hallásom volt az egyetlen, ahol nemhogy gond nem adódott, de "átlagon felüli" (orvosi vizsgálatok alapján) képességekkel bírtam. Leírhatatlan gondot jelentene, ha ezt sem lehetne visszaállítani az eredeti állapotra! ( Hozzátéve, hogy a fent leírtak, csak az egyik fülemet érintik, a másik még "zúg.")

    Ön mit javasol? Ettől eltekintve szükséges még vizsgálat? Vagy csak várni kell? Szükség esetén Ön fogadna nem fővárosi beteget is?

    Végezetül még 1 kérdést engedjen meg: Az egész fülgond alapja a víztől való eldugulás volt. Viszont a hajmosás természetes, szükségszerű velejárója a mindennapi életnek. Azonban én most -örvendve a hirtelen jött javulásnak- bevallom, nem merem megtenni, nehogy ismét romoljon a helyzet. Ennek kiküszöbölésére is lenne vmi tanácsa? (A vatta sem teljesen jó, mert az alá is befolyhat, vagy a darabkák maradhatnak a fülben.)

    Ezúttal is köszönöm megtisztelő válaszát.
    Üdvözlettel:
    1 aggódó beteg

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    T.Kérdező! Ez a leírás leginkább megfelel egy olyan középfülproblémának, mikor is a dobüregi gyulladás áttör a dobhártyán ezt követően a folyadéktól megszabadult légtartó dobüregben már jó a hangátvezetés. A középfül mérésére elektronikus eszközök vannak, egyáltalán nem kell hozzá szurkálni a fület, és a mérés rövid, fájdalmat nem okoz. A hallójárat felöl bejutó víznek semmi köze a középfülproblémához. Üdv: fülészorvos www.meditrex.hu

  • kedves dr ur ! Annyit szeretnek kérdezni írtam önnek jo pár napja be van dugulva a fulem ez ugy…

    kedves dr ur ! Annyit szeretnek kérdezni írtam önnek jo pár napja be van dugulva a fulem ez ugy indult hajmosaskor bele ment a viz aztan kuka fejemmel bele nyúltam a fülembe es be nyomtam a fulzsirt is használtam parafin olajat most vettem ful cseppet mar nem sok van a fülembe azt nem ertem miert nem
    Pattanik ki a fulem mar párszor pattant is ha nem változik a helyzet ki mosatom udv Tóth Hajnalka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Ok

  • Jó estét! Azt szeretném megkérdezni hogy én enyhén halláskárosult (nem igazán hallom a nagyon…

    Jó estét! Azt szeretném megkérdezni hogy én enyhén halláskárosult (nem igazán hallom a nagyon magas hangokat) attó még lehetek kamion sofőr?
    Előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    T. Kérdező! Ez speciális téma, ennyiből pontos választ nem tudok rá adni. A kamionos cégek dolgozóit és munkaköri alkalmasságát vizsgáló foglalkozásegészségügyi cég tudna erre pontos választ adni. Kisfokú halláscsökkenés biztos megengedett. Üdv: fülészorvos www.meditrex.hu

  • Évek óta orrspré függő vagyok. Szeretném tudni, hogyan lehet leszoknom, hiszen ha nem használom,…

    Évek óta orrspré függő vagyok. Szeretném tudni, hogyan lehet leszoknom, hiszen ha nem használom, teljesen bedugul az orrom. Olvastam, hogy szteroidos orrsprékkel kellene helyettesítenem egy darabig. Bevallom, tartok tőle egy kicsit. És egyáltalán, ha nem fújok, általában hány napig van bedugul va az orr?? Köszönöm a válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    T.Kérdező! Ha az orr-orrmelléküregek területén struktúrális eltérés van, akkor leginkább valamilyen műtéti megoldás van, a gyógyszeres megoldások ez esetben csak átmenetiek. Üdv: fülészorvos www.meditrex.hu

  • tisztelt dr ur ! Írtam be dugult több napja a fulem parafin olajat használom most meg vettem…

    tisztelt dr ur ! Írtam be dugult több napja a fulem parafin olajat használom most meg vettem ful cseppet ki mondott fulzsirra meg egy kicsit be van dugulva kattog ad érzés azert van ha holnapig nem javul ki mosatom udv Tóth Hajnalka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Ok

  • Tisztelt Doktor úr! 8 éves gyereknek lehet csinálni orrkagyló kisebbítést? Iszonyatosan allergiás,…

    Tisztelt Doktor úr!

    8 éves gyereknek lehet csinálni orrkagyló kisebbítést? Iszonyatosan allergiás, antihisztaminok és szteroidos orrspray mellett is naponta többször órákra bedugul az orra. A gyógyszereknek a létező összes kombinációját használtuk (ami nem olyan sok, mivel a legtöbb tablettában laktóz van, amit nem kaphat), eredménye semmi, ezért gondolok az orrkagyló kisebbítésre.

    Üdvözlettel,
    Zsuzsa

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Zsuzsa! Persze mindent meg lehet csinálni, a lábat is le lehet vágni, aztán lehet szaladgálni más orvoshoz, hogy növessze vissza. Megáll az eszem komolyan, hogy mik mennek ebben az országban. Üdv: fülészorvos www.meditrex.hu

  • Tisztelt Doktor Úr! Az én problémám az lenne,hogy már 4 hónapja be van gyulladva a manduláim…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Az én problémám az lenne,hogy már 4 hónapja be van gyulladva a manduláim és a garatom. Lázam soha nem volt, még hőemelkedésem sem, inkább az orrom folyt rendesen illetve fájt nagyon a torkom.
    Még az elején rögtön kaptam antibiotikumot, nem hatott. Kaptam még egy kúrát az sem
    hatott. Vettek nyálmintát és olyan antibiotikumot kaptam ami az adott baktériumot öli, hát az sem használt pedig abból is beszedtem 2 dobozzal. Utána elkezdtek fájni a térdeim erre kaptam injekciót az elmúlt. Utána injekciókban kaptam antibiotikumot az sem használt. Ezek után próbálkozott a szakorvosom még párfajta antibiotikummal azok sem használtak. Jött a vérvétel: minden tökéletes egy minimális gyulladás állapítható meg a vèrképemből. Vizelet vizsgálat: Baktérium illetve nitritet találtak amitől volt egy 3 napos húgyúti fertőzésem. A manduláim nem túl nagyok az elején gennyes volt de már nem inkább ilyen szederjes és piros. A garatomon vannak lilás sárgás elszineződések. A fül orr gégész szerint nem kell kivenni mert nyomásra nem jön belőle genny. Említette azt is, hogy innentől kezdve tanácstalan.
    A kérdésem az lenne önhöz, hogy van-e esetleg tanácsa vagy tippje van-e, hogy mi lehet ez?
    Én szerintem ezt már ki kellene venni nem jó a szervezetemnek ez a folyamatos gyulladás, antibiotikumot már nem szedek homeoapátiával próbálkozom. Állapotom jelenleg se jobb, se rosszabb. Lehet ez már krónikus mandulagyulladás?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    T.Kérdező! Azért ez a leírás alapján elég valószínűen egy krónikus, gócos mandulaproblémának néz ki, a krónikus jelleg gyanúját általában megerősíti, ha az antibiotikumok nem nagyon használnak. vagy csak rövid távú a hatásuk és a spontán gyógyulás sem akar nagyon mutatkozni. Gondolom Ön a "pirulás" fül-orr-gégészhez ment, aki mindenre csak gyógyszert tud írni, ha a "késeshez" ment volna, akkor az meg azonnal műtétet javasolt volna. Üdv: fülészorvos www.meditrex.hu

  • Tisztelt Doktor Úr, A nyaki nyirokcsomóm kb 5-7 éve kitapintható. Kb 5 éve egy UH vizsgálaton…

    Tisztelt Doktor Úr,

    A nyaki nyirokcsomóm kb 5-7 éve kitapintható. Kb 5 éve egy UH vizsgálaton azt mondták, elfér. Nem törődtem vele idáig. 32 éves nő vagyok. Kb 3 hónapja fáj a szegycsontomnál, hol szór, néha a bordáknál, de ez már jobb lett. Vérvételnél a leukocita szám 17 volt, meg volt 21 is, de aztán lement 10-re. CRP, süllyedés is teljesen normális. A szórások, szegycsonti nyomás szinte teljesen elmúlt az oszteopata látogatás után, valószínüleg gerinc eredetű.
    Viszont a nyirokcsomóm elkezdett aggasztani. Megint UH, e szerint az orvos szerint a jobb oldali nyaki nycs 2 cm a legnagyobb, meg pár kisebb. Bal oldalt ok. Azt mondja, látott már hodgkint, szerinte ez nem az. Szerinte sok embernél előfordul megnagyobbodott nycs. Kérdeztem, h szerinte szükséges-e biopszia. Szerinte nem szükséges, mert nem vagyok lázas, nem emelkedett a crp, nem vagyok fáradt (illetve az vagyok, de azért mert 5kor kelek reggelente, és egy kisgyerem is van). Meg hogy már nem szokás a biopszia, műtéttel szokták kivenni.
    Múlt héten fájt a torkom egy kicsit, most meg a nyaki nycs-m minhta néha fájna. Alkoholfájdalom mint tünet nincsen (megittam egy feles hubit...)
    Mellkas ct-n voltam, a csecsemőmirígy 2 centi, de az orvosok szerint az sem baj, más nycs nincs megnagyobbodva a mellkasban.
    Mióta a viszketést olvastam tünetnek, azóta persze viszket minden, de ezt a pszihémre fogom.

    Előre is nagyon köszönöm válaszát.

    Éva

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Éva! Ha valóban ilyen hosszú ideje ott van a nyaki duzzanat, azzal azért foglalkozni kéne, a leggyakoribb ok szerencsére a felső légúti gyulladásos probléma, és a következményes reaktiv nyaki gyulladásos nyirokcsomó. Sajnos nenm tud mit teni, csak orvostól orvosig jár, ráadásul több szakmához is, és rugdossa őket, hogy most már süssenek már ki valami konkrétumot. Igen az ultrahang vezérelt aspirícios cytológiai vizsgálat is szóba kerülhet, ez nem szokás kérdése. Üdv: fülészorvos www.meditrex.hu

  • Tisztelt dr.Úr! 40 éves vagyok, kb 6 hete észrevettem nyakam bal oldalán egy kemény nyirokcsomót…

    Tisztelt dr.Úr!

    40 éves vagyok, kb 6 hete észrevettem nyakam bal oldalán egy kemény nyirokcsomót endokarditis profilaxis miatt fordultam háziorvosomhoz aki FOG osztályra küldött,mivel antibiotikum kezelés után sem csökkent a csomó mérete, inkább nőtt.A kis labor eredmény nem mutat gyulladást.UH lelet: mko submandibularisan jobb oldalon 31,5x21,35x35,5 mm , bal oldalon 37,5x 21,5x 30mm nagyságu kifejezetten inhomogén szerkezetű necroticus területekkel is bíró terime.A csomó bal oldalon nagyon kemény és nem mozditható a jobb oldali nem tapintható mindkét oldal teljesen érzéketlen csal zuhanyzás alatt vettem észre.aspiracios cytologiára megyek de nagyon félek az eredménytől.van arra esély,hogy ez nem rossz indulatu dolog,csak gyulladás okozza?Tudom a szövettan fogja eldönteni,de ha megosztana velem némi infot megköszönném mert 2 hét nagyon sok idő.köszönöm szépen!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    T.Kérdező! Az aspiracios citológia hasznos, ha valóban pozitiv eredményt hoz ki, sajnos előfordulhat, hogy akár több pontszerű vizsgálati hely is negativ eredményt hoz, még akkor is ha UH kppen követik a mintavételt. Szerintem nem szabad hajszolódni, alaposan ki kell vizsgálni, elég sok oka lehet egy ilyen nyaki duzzanatnak. Üdv: fülészorvos www.meditrex.hu

  • tisztelt dr. a hallasvizsgalat megallapitotta,hogy fulkurthurutom van. mometason sandoz orrspret…

    tisztelt dr. a hallasvizsgalat megallapitotta,hogy fulkurthurutom van. mometason sandoz orrspret es infralampas melegitest irt fel az orvos. semmi valtozast nem tapasztaltam pedig mar egy honapja hasznalom. szeretnem kerdezni,hogy meddig tarthat ez az allapot. vagy masik spret kellene hasznalnom. koszonettel

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    T.Kérdező! Szerintem inkább hozzáértő fül-orr-gégészet kellene keresni. Üdv: fülészorvos
    www.meditrex.hu