A betegek kérdései (3892)

  • Kedves Doktor Úr 2 napja megbetegedtem, először csak a szemem égett,illetve fájt a fejem két…

    Kedves Doktor Úr

    2 napja megbetegedtem, először csak a szemem égett,illetve fájt a fejem két napig, majd a torkom, és az orrnyálkahrtyém kezdett el fájni. Nem elviselhetlen fájdalom, de kellemetlen. Közben folyamatasan izzadok, de lázam nem volt egyáltalán. Ma reggel felfedeztem 2 tüszőt is atorkomban. ( mansuláim nincsenek). Levert vegyek, hényingerem van és nincs étvágyam. MPS-em van, úgy érzem, a pulzusom is szaporább állandóan, kis terhelésre is felszalad. Sajnos külföldön vagyok és az itteni orvosoktól nem sokat várhatok, ezért nem is mentem el. Orrom nem folyik, bár érzem, hogy az orrom és a gégefedőm felett van valmi, ez éjszakai horkolásban meg is nyilvánul. Köhögésnek nem nevezném, inkbb csak köhécselésnek, és azt is csak reggel. Viszont a hátam a gerincem mindkét oldalán beszakad úgy érzem.
    Ön szerint antibiotikumot kellene szednem? Mit kellene tennem?
    Köszönöm a válaszát:
    Antónia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Antónia!

    www.meditrex.hu Egy nappal ezelőtt már feltette a kérdést, és válaszoltam is rá, ha két nappal ezelőtt betegedett meg, akkor én az addigiakra már válaszoltam. A két levél teljesen különböző dolgokat ír le, mintha két különböző személy írta volna, elég érdekes. Üdv: fülészorvos

  • Tiszteletem!Kisfiamnak javasolt az orr mandula mutet.Kerdesem a kovezkezo lenne:-mibel jelenleg…

    Tiszteletem!Kisfiamnak javasolt az orr mandula mutet.Kerdesem a kovezkezo lenne:-mibel jelenleg is antibiotikum szedese alatt all, es ha abbahagyja az antibiotikumot ra ket napra megint ugyan az a helyzet orrdugulas kohoges...antibiotikum szedese alatt elaltatjak e a gyemeket a mutethez?A kisfiamrol amit tudni kell meg, hogy cisztas fibrozisbszenved, ezert termeszetessen vervetel,bakteriumtenyeszetet is vsinaltak nala.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Kérdező!

    www.meditrex.hu Antibiotikum szedés alatt is lehetséges a műtét, sőt van olyan eset, mikor un.antibiotikus védelemben végzik el a beavatkozást. Üdv: fülészorvos

  • Tisztelt doktorúr, a jobb fülem tövénél néhány éve van egy duzzanat, amely igen kemény. Az olvasottak…

    Tisztelt doktorúr, a jobb fülem tövénél néhány éve van egy duzzanat, amely igen kemény. Az olvasottak alapján nyálkőre tippelek. A kialakulására nem emlékszem. Eddig nem volt zavaró, de az elmúlt napokban feszülést enyhe fájdalmat érzek ennél a fülemnél és kezdek aggódni. Ultrahangon és MR-en voltam már. Doktor úr, mennyire komoly ez és mennyire gyakori? Vannak veszélyei, ha nem távolítattom el? A napokban eldöntöttem, hogy megműtettem. Hiába halogatom, nem fog elmúlni... Hálás Köszönettel. N.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves N!

    www.meditrex.hu Egyáltalán nem biztos, hogy nyálkő, tipp alapján egyetlen orvos sem fog bele az eltávolításába, előbb a diagnózis és csak utána a kezelés. Üdv: fülészorvos

  • JÓ ESTÉT DR UR SZERETNÉM MEGKÉRDEZNI HOGY MA A 15 ÉVES FIAMNAK HALLÁSKÉSZÜLÉKET IRTAK FEL MERT…

    JÓ ESTÉT DR UR SZERETNÉM MEGKÉRDEZNI HOGY MA A 15 ÉVES FIAMNAK HALLÁSKÉSZÜLÉKET IRTAK FEL MERT NAGYON ROSSZUL HAL EZ MOST AZT JELENTI HOGY Ö TARTOS BETEG LETT ÉS HA IGY VAN AKKOR HOVA KELL FORDULNOM KÖSZÖNÖM VÁLASZÁT SZÉP ESTÉT ANDREA

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Andrea!

    www.meditrex.hu Ha esetleg a szociális oldalára gondol a kérdésnek, akkor azt kell mondanom, hogy a rendszeres pénzbeli ellátást nem a hallókészülék felírására adják, hanem a betegségre, ezt viszont komoly orvosi dokumentációval lehet csak igazolni, és egyáltalán nem mindegy a hallásvesztés mértéke sem. Üdv: fülészorvos

  • Tisztelt Doktor Úr! 21 éves fiamnak az Anti-streptolizin 314 IU⁄ml (0-200) C reaktív fehérje…

    Tisztelt Doktor Úr!

    21 éves fiamnak az Anti-streptolizin 314 IU⁄ml (0-200)
    C reaktív fehérje 7.5 mg⁄l (0,00-5,00).
    Amikor a vérvétel történt felsőléguti fertőzése volt amire antibiotikumot kapott. Kérdezni szeretném, h összefügg a betegséggel a pozitív eredmény v teljesen más betegség eredményezi.


    Köszönettel:Erika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Erika!
    www.meditrex.hu
    Igen, összefügghet. Ha most ez egy kiugró érték, az az akut fertőzést bizonyítja, ehhez azonban egy mérés kevés, ebből nem lehet megállapítani, hogy kiugró értékről van szó, vagy hosszú idő óta ilyen magas a szint. Üdv: fülészorvos

  • Kedves Doktor Úr 3 éve mútöttek orrsövényfersüléssel illetve ha jól tudom, valamiféle bursa…

    Kedves Doktor Úr

    3 éve mútöttek orrsövényfersüléssel illetve ha jól tudom, valamiféle bursa nyílást is kiégettek. Napont körülbelül 6 szálcigit szívok. Nem voltam beteg legalább másfél éve, semmi megfázás, influenza. Viszont leginkébb reggelente amikor felkelek, érzem,hogy az orrom és a torkom között mintha valami ingerelne, hosszas köhögésre és szívásra szájon át távozik nyálkás váladék, legtöbbször éttetsző, néha kis sárgás beütéssel. Én úgy érzem, hogy nem a tüdőm felől jön, viszont az orrom sem folyik sosem, ott sem jön ki semmi. Ön szerint lehet ez egy krónikus arcüreg, orrüreg gyulladás, vagy a dohányzás okozhatja? Milyen alternatív megoldást tudna javasolni, amivel enyhíthetnék rajta?

    Köszönöm a válaszát

    Szép estét
    Antónia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Antónia!
    www.meditrex.hu
    Igen, lehet krónikus orr-orrmelléküreg eltérés, de még ezen kívül sok más is, a cigaretta sem biztos, hogy segít a panaszokon. A megoldást csak akkor lehet kitalálni, ha már van korrekt diagnózis is. Üdv: fülészorvos

  • Tisztelt Doktor Úr! 28 éves, ápolt lány vagyok. Jó ideje küzdök mandulakővel.Kezdetben a mandula…

    Tisztelt Doktor Úr!

    28 éves, ápolt lány vagyok. Jó ideje küzdök mandulakővel.Kezdetben a mandula felszínén láttam fehér foltot és amikor szerettem volna leszedni vagy megnézni,mi az, kiderült,hogy az nem egy pötty,hanem egy nagyobb darab,amit kifordítottam.Kizárólag az egyik mandulámat érinti,amin számtalan mélyebb kráter van.Már a szabad szemmel nem látható köveket is ki tudom szedni,ha fogpiszkálóval finoman ezeket a réseket szétnyitom,látni,hogy ott van a mélyben és akkor ki tudom szedni. Rossz leheletet is okoz és kizárólag ez az,ami miatt nagyon zavar. Ha kiszedem,a rossz lehelet megszűnik,de pár nap múlva újra kezdődik és akkor már gyanítom,hogy a mélyben újra képződik. Kifejezetten adok a szájhigiéniára, napi 2-3 fogmosás, szájvízzel gargarizálok,néha a mandulámat is leecsetelem szájvízzel.

    Kérdésem, hogyha semmiféle más,rossz mandulára utaló tünetem,mandulagyulladásom és semmi egyebem nincs (mandulagyulladás max 2-3 évente), akkor indokolt-e a mandula eltávolítása? Ha igen,létezik olyan,hogy csak az egyiket veszik ki?

    Ha nem kell kivenni,akkor mit lehet a mandulakő ellen tenni a rossz lehelet miatt?Már megőrülök tőle,de ha lehet,nem a kést választanám.

    Lézeresen meg lehet műteni vagy lesimítani a mandula felszínét?

    Mit javasol Ön?

    Köszönettel:
    Barbara

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Barbara!

    www.meditrex.hu ez a fajta probléma nem jelenti a kötelező műtétet, a mandula állapota azonban a korábbi sok problémát jelzi, és sokan éppen a kellemetlenségek miatt kérik a műtétet, annak ellenére, hogy a mandula igazából sem helyi betegséget, sem távoli, gócos problémát nem tart fenn. Üdv: fülészorvos

  • Tisztelt Doktor Úr! Gyermekem tavaly kezdte az óvodát,azóta gyakori nála a taknyosság,orrdugulás,nátha.…

    Tisztelt Doktor Úr! Gyermekem tavaly kezdte az óvodát,azóta gyakori nála a taknyosság,orrdugulás,nátha. Azelőtt,amig nem járt óvodába,sose volt beteg,vagy taknyos. A háziorvos ma azt mondta,ki kell vetetni az orrmanduláját! Még iskola előtt! Ezen nagyon ledöbbentem! Tényleg indokolt lenne kivenni? Idén szept. óta még csak 1x hiányzott az oviból,most lett taknyos másodszor. A Doktor Úr mit gondol erről? Indokolt kivenni? Köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Kérdező!

    www.meditrex.hu A műtéti javallat megállapítása semmiképpen nem a gyerekorvos feladata, a műtét szükségességének megállapításához pedig gyermek fül-orr-gégészeti alap és műszeres vizsgálatok is szükségesek. Üdv: fülészorvos

  • Kedves Doktor Úr! Kérdésem az lenne hogy az orrmelléküregi felvételen mit jelent az hogy a…

    Kedves Doktor Úr!

    Kérdésem az lenne hogy az orrmelléküregi felvételen mit jelent az hogy a sinusok fátyolosak.

    Köszönettel: Nagyné

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Nagyné! www.meditrex.hu Azt jelenti, hogy aki kiírta ezt a vizsgálatot, az a kőkorszakban él, valószínüleg maga is egy muzeológus orvos. Ma már a pár pillanat alatt több száz felvételt készítő digitális 3D CBCT-k világában nem csinálunk átnézeti ormelléküreg felvételt, csak az arcüregek átnézése ( ez a szokásos akut felső légúti problémáknál tökéletesen elég ) meg pár pillanat alatt ultrahanggal, sugárterhelés nélkül megtörténhet. Üdv: fülészorvos

  • T.Doktor Úr! Már évek óta szenvedek a krónikus náthától.A hátsó garatfalon mindig ott…

    T.Doktor Úr!
    Már évek óta szenvedek a krónikus náthától.A hátsó garatfalon mindig ott érzem az oda tapadó slejmet,amit sohasem tudok sem köhögéssel,"krákogással",esetleg nyeléssel teljesen eltávolítani.Ez főleg az ágyban,elalvás előtt nagyon zavaró.A hátamon nem is tudok aludni,mert olyankor teljesen elzáródik a torkom,s szinte a fulladás kerülget.A bükki Szabó Gyuri bácsitól is kértem tanácsot,aki a kakukkfüvet ajánlotta.Legalább három hete iszom ezt a teát,inhalálok is vele,de egyelőre semminemű javulást nem tapasztalok.Kérdésem:van-e erre a betegségre megfelelő gyógymód-orvosság?Különben olvastam hogy Csehországban lézeres kezeléssel meg tudják szüntetni. Tisztelettel Köles Vince Rév-Komáromból

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Vince! www.meditrex.hu Ez a leírás alapján erősen gyanús reflux problémára, erre gyógyszeres kezelés szükséges és a kiváltó járulékos okok tisztázása, aminek a végén persze lehet, hogy valamilyen fül-orr-gégészeti műtétre is szükség lehet, fogalmam sincs a csehek mit lézereznek ezen, valószínüleg csak valamiféle softlézeres vajákolásról van szó, feltehetően "kábításban" történik, eközben a beteg zsebébe is mélyen belenyúlnak. Vigyázzon a kuruzslókkal. Üdv: fülészorvos

  • Tisztelt Doktor úr! Három éves koromban eltávolították a manduláimat. 38 éves vagyok, azóta…

    Tisztelt Doktor úr!
    Három éves koromban eltávolították a manduláimat. 38 éves vagyok, azóta is rendszeresen van torokgyulladásom, szinte minden évben visszatér.
    Tavaly nyáron szintén, magas lázzal kísérve. Felkerestem a háziorvosom, aki vírusos megbetegedés miatt antibiotikumot nem írt fel. Pár nap után elmúlt a fájdalom, de újabb pár nap múlva visszatért, és ez így ment hetekig. Majd amikor teljesen elmúlt, úgy éreztem nyeléskor a torkom jobb oldalán hátul mintha lenne valami. Mivel ez az érzés nem múlt el tavasszal felkerestem egy gégész orvost, aki belekukkantva, annyit mondott, nincs rosszindulatú elváltozás, ha ez volt a kérdésem. Tényleg van ott egy kis szövetdarabka, ami valószínűleg a mandulaműtét során nem került eltávolításra, amin könnyebben megtapadhatnak a baktériumok, ez okozhatja a visszatérő torokgyulladásokat. Meg volt duzzadva, de azt mondta ez normális vírus fertőzés után még hónapokkal később is. Felírt egy allergia gyógyszert, hogy az majd leviszi a duzzanatot. Nem használt, azóta is érzem minden nyelésnél, hogy van ott valami. Két hete megismétlődött a tavaly nyári betegség, láz, háziorvos, Tantum Verde forte spray, vitaminok a vírus miatt. Pár nap kihagyás után, megint ott tartok, hogy nyelésnél fáj a jobb oldalon a torkom, orrom nincs bedugulva, kicsit még köhögök. Ön szerint mit lehetne tenni, már ha egyáltalán lehet, illetve érdemes, azzal a szövetdarabkával?
    Válaszát előre is köszönöm
    Szilvia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Szilvia! www.meditrex.hu Ha ezt egy mandula maradvány és az abban makacsul ott lappangó baktériumok okozzák, akkor mindig azon az oldalon van a torokfájás, és megtekintve is a betegség alatt ugyanaz a torokkép. Ha ez nem így van, és ugyan a torokpanaszok kapcsán a "residuum" akár többszörösére megduzzad, de gyógyulás után szinte eltűnik, akkor ott valami más felső légúti probléma is van a háttérben. Üdv: fülészorvos

  • Tisztelt doktor úr! 3 éves kisfiam szeptembertől jár oviba. Azóta folyamatossan felsőléguti…

    Tisztelt doktor úr!
    3 éves kisfiam szeptembertől jár oviba. Azóta folyamatossan felsőléguti betegségei vannak. Szerencsére a fülével még nem volt probléma, de az orrmandulái nagyon megduzzadtak. Állandóan náthás a hangja, mintha el lenne dugulva az orra, a száján vesz levegőt, éjjel nagyon horkol. Mintha kicsit rosszabbul hallana. Fül-orr-gégész felírt neki egy Mometason sandoz orrsprayt, amit egy hónapig kell használnunk, majd akkor visszamegyünk a rendelőbe, és meglátja mi a további teendő. A kérdésem az lenne ha közbe megint elkap valami vírust, akkor is használhatjuk a Mometason készítményt, más orrcsepp vagy esetleg gyógyszer melett? A betegtájékoztatóban ezt olvasom : "Ne alkalmazza a készítményt ha orrüregi fertőzésben szenved. "Orrcseppnek nasivint szoktunk használni. Elnézést hogy ilyen hosszúra sikerültem, várom tanácsát, válaszát előre is köszönöm.
    Tsztelettel: egy anyuka.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Anyuka! www.meditrex..hu Közben telik az idő. Amennyiben záros határidőn belül szakmailag korrekt gyógyszeres kezelés nem történik, akkor borítékolható lesz az orrmandula műtét. Üdv: fülészorvos

  • Tisztelt Doktor Úr! 2 napja voltam audiometriás vizsgálaton, ahol a diagnózis: Hypacusis sensorineuralis…

    Tisztelt Doktor Úr!

    2 napja voltam audiometriás vizsgálaton, ahol a diagnózis: Hypacusis sensorineuralis l.u. - zajártalom jeleivel. Tekintettel arra, hogy a halláscsökkenés már a beszédfrekvenciákat is érinti 3 hónap múlva co., szorosabb utánkövetés, zajvédelem javasolt.

    Azért mentem el a vizsgálatra, mert úgy érzem, hogy a bal fülemre rosszabbul hallok, és csak magam akartam nyugtatni, hogy ez nem feltétlenül így van.
    Néha úgy érzem, hogy a bal oldalon mintha be lenne dugulva a fülem, halkabban hallok?. Pl.: Nem hallottam a telefoncsörgést, miközben a kolléganőm igen. Ha nincs velem szemben aki hozzám beszél, akkor nem feltétlen értem, hogy mit mond! Sokszor tudom, hogy hozzám beszélnek, de ha nem konkrétan figyelek, vagy más zajok közbejönnek (beszéd, zene, rádió szól), akkor nem értem mit akarnak mondani. Ez bizonyos helyzetekben elég zavaró tud lenni, főleg munka közben.Valamint vezetés közben, főleg kanyarodáskor bizonytalan érzésem (szédülés??) van. (Azért tudok vezetni, csak mégis furcsa, és inkább kerülöm ezeket a helyzeteket.)

    A lelet a következő:
    Mko.. szabad hallójárat
    Tympanomatria: Mko: A típusú görbe
    Stapedius refl.: Mko. kiváltható
    Hangvilla: Weber: nem laterizal +R+
    Társalgó beszéd mko: 5 m
    TOAE: nem felelt meg
    Küszöbaudiometria:
    Jobb o.:10-10-5-10-20-35-50-30dB
    Bal o.: 10-10-10-10-40-55-55-20 dB

    Kérdésem a következő lenne:
    Meg kell-e ijednem ettől a diagnózistól?
    Javulhat ez a helyzet és jobb lehet a hallásom a bal oldalon?
    Ön mit javasolna, érdemes lenne ezzel tovább foglalkozni, vagy elég a javasolt 3 hó múlva co. vizsgálat?

    Tisztelettel várom válaszát!

    Üdvözlet: Gombócka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Gombócka! www.meditrex.hu A leírás alapján az idegi halláscsökkenés a beszédfrekvenciák területén nem drámai, a szociális küszöböt még nem éri el, ennek ellenére lehet, hogy a beszédértés jóval rosszabb, mint azt a tiszta hangokkal végzett teszt alapján várnánk, ez tipikusan akkor fordul elő, ha a károsodás nem csak és kizárólag az érzékesteket, hanem mögöttes idegi struktúrákat érint. üdv: fülészorvos

  • Tisztelt doktor úr! Többektől is érdeklődtem már. Azért fordulok Önhöz, mert 18 éves koromban…

    Tisztelt doktor úr!

    Többektől is érdeklődtem már. Azért fordulok Önhöz, mert 18 éves koromban mumszos voltam. Megdagadt mandulám nem volt kikezelve, és a vírus ráment a jobb fülemre. Most 48 éves vagyok és a fülem állandóan zúg. Nem hallok rá. Voltam Szegeden a klinikán, ott írtak föl zajgenerátort, de azt szeretném kérdezni, hogy nem e lehetne más úton javítani rajta, mert a hallóideg is károsodott. Hová fordulhatnék ez ügyben a segítségét kérném. Ki lehet-e ebből gyógyulni teljesen? Válaszát előre is köszönöm!

    Tisztelettel, Csaba!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Csaba! www.meditrex.hu Szerintem a két dolog nem függ össze egymással. Sajnos a fülzúgások esetében néhány egyszerűbben vagy nem is olyan egyszerűen kezelhető problémán kívül, a középfülproblémáktól az akusztikus neurinomáig, szóval ezeken kivül eső fülzúgásokkal, melyek hátterében nehezen megfogható keringési, mozgászervi okok is lehetnek, vagy egyszerűen nem is találják az okot, szóval ezekkel eléggé meg szoktak szenvedni az orvosok. Sajnos csak a részletes korrekt, több szakmát is magában foglaló kivizsgálást tudom ajánlani. Üdv: fülészorvos

  • Tisztelt Doktor Úr! Már közel fél éve szinte minden reggel bedugul a bal fülem. Csak a reggeli…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Már közel fél éve szinte minden reggel bedugul a bal fülem. Csak a reggeli órákban,felkelés után. Ilyenkor nagyon rosszul hallok vele,időnkén fáj is, és nagyon kellemetlen. Van amikor órákon át sem "pattan ki". Sokszor van hőemelkedésem, 37,5-38 közötti..Ez nem tudom, hogy össze függésben lehet e a füldugulásommal. Azt szeretném megkérdezni, hogy mi lehet a füldugulásom oka?
    Köszönöm válaszát: Nóra

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Nóra!

    www.meditrex.hu Elhúzódó felső légúti betegség állhat a háttérben, a reggeli panaszcsúcs miatt esetleg refluxos panaszokal szövődve. Hozzáértő fül-orr-gégészt kell keresnie. Üdv: fülészorvos

  • Tisztelt Dr úr kisfiam 2és fél éves a nyakán mindkét oldalon csomók vannak. Mozognak nem fáj…

    Tisztelt Dr úr kisfiam 2és fél éves a nyakán mindkét oldalon csomók vannak. Mozognak nem fáj neki az egyik szabad szemel láthato picike nem rég meg volt fázva elég csunyán 2 hétig amugy a gyerek nagyon jó kedvű játszik és persze rosszalkodik. Nem aluszékony napkozbe nem is alszik nagyon mostanába csak este de én nagyon aggódom mert mindenhol csak rosszat irnak a csomókról válaszát köszönöm. Üdv egy anyuka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Édesanya!

    www.meditrex.hu Semmiképpen nem normális dolog, felső légúti megbetegedés jele lehet. Üdv: fülészorvos

  • Tisztel Doktor úr,

    4 hónapja kezdődtek a problémák. Először köhögés aztán orrfolyás(mindkettő barna) utána láz végül pedig középfül gyulladás lett a vége. Kaptam intibiotikumot és gyulladáscsökkentőt. A gyulladás elmúlt, a köhögés⁄ orrfolyás megszűnt, de azóta alig hallok a jobb… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Zsolt!

    www.meditrex Éppen fordítva, a kikezeletlen betegség az oka a tartós füldugulásnak. Üdv: fülészorvos

  • Tisztelet Doktor Úr! A férjemnél DPPV -T állapítottak meg, mert nagyon szédült. Az epley manővert…

    Tisztelet Doktor Úr! A férjemnél DPPV -T állapítottak meg, mert nagyon szédült. Az epley manővert mutatták meg neki. De amikor ezt csak egyszer is tornássza, úgy leizzad, és olyan hányingere van ami egy egész délelőttig tart. Írtak neki Frontint is és azt mondták, hogy egy két nap alatt jobb lesz. Kérem írja meg, hogy szükség van e erre a gyógyszerre és erre a manőverre, vagy ugyanúgy magától is rendeződik a szédülése. Köszönöm szépen a válaszát! Tisztelettel: Mária

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Mária!

    www.meditrex.hu A frontint felesleges szednie, egyébként BPPV. Az Epley manővernek pontosan az a lényege, hogy az intenzív meghatározott sorrendűfejmozgatás megoldja a problémát. Mivel ez erős szédüléssel jár, önmaga az ember nem igazán tudja elvégezni, ehhez külső segítség kell. Egyébként írtak le esetet, mikor nagyon durva hullámvasutozás után oldódott meg a probléma, ehhez ugye nem kell másik személy segítsége, de ilyen komoly hullámvasút mo-n nem található. És valóban az esetek elsöprő többségében ez a panasz néhány hétig tart, aztán lassan fokozatosan megszűnik. Tehát türelem. Üdv: fülészorvos

  • Tisztelt Doktor Úr! Az a problémám , hogy pár napja érzem valami szösz szerüség de lehet…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Az a problémám , hogy pár napja érzem valami szösz szerüség de lehet süsüről.lepergett szallak vannak a szamban és hiába öblögetek nem jönnek mulnak el sehogy sem .
    Ha eszek vagy iszok akkor nem erzem ezt a furaságot :(
    de ha vegzek azonnal jelentkezik nem tudom olyan erzes mint amikor nyiratkozunk es szúr a levágott haj ... kb ugyan ez van a nyelvemen illetve a torkomon.is mar nem tudom mi.lehet ez

    kedves Doktor Úr várom mielőbbi válaszát

    üdv: Nagy Márk

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Márk!

    www.meditrex.hu Reflux is lehet. Ha csak a szájában érzi, akkor azért fogorvos⁄szájsebész is lássa, ha ennél hátrébb érzi, akkor egyértelműen fül-orr-gégész az illetékes. Üdv: fülészorvos

  • Tisztelt Doktor Úr!

    Azért fordulok Önhöz, mert a kislányom ( most lesz5 éves), pár hete meg volt fázva, köhögött is hurutosan, kapott köptetőt, de miután elmúlt a köhögés elkezdett krákogni, folyamatosan köszörülte a torkát. Mikor rákérdeztem, azt mondta, hogy még érzi, hogy van… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves B T Enikő!

    www.meditrex.hu Orrmandula probléma is lehet, biztosat csak gyermek fül-orr-gégészeti vizsgálat kapcsán lehet megállapítani. Üdv: fülészorvos