A betegek kérdései (3910)

  • Kedves Doktor Úr! 13 hetes lányunknál 2 napja kezdett el szép sárga fülzsír folyni a jobb…

    Kedves Doktor Úr!

    13 hetes lányunknál 2 napja kezdett el szép sárga fülzsír folyni a jobb oldali füléből. Ez mostanra tovább fokozódott de még mindig szép világos sárga és "folyékony".
    Időközben azt vettük észre, hogy szopizás közben ha a jobboldali fülén fekszik sokkal nyugtalanabb és egy idő után nem hajlandó úgy szopizni.
    Ez abban nyilvánul meg, hogy amikor cicire kerül 1-2 percig szívja de aztán hirtelen elkezd úgy sírni mint amikor fáj valahol. Arra gondolunk, hogy ahogy az állkapcsa mozog fájhat a füle.
    Nem lázas, szopizások között nyugodt, vidám, mosolygós, nem piszkálja, vagy fájlalja a fülét, azt is engedi, hogy letöröljük a már kifolyt váladékot. Nem volt megfázva, nem volt náthás sem. A héten kapta meg a 3 hónapos kötelező védőoltást, de nem gondoljuk hogy ezzel összefüggésben lenne a fenti probléma.
    Mit javasol ezzel a fülsárral kapcsolatban? Mi lehet a kiváltó ok és mikor érdemes doktorhoz fordulni?

    Megtisztelő válaszát előre is köszönjük szépen (nem túlságosan aggódó Szülők, de azért első gyereknél mégis picit...). :-)

    Betti

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Betti!

    https:⁄⁄plus.google.com⁄+FuleszorvosHu⁄posts⁄C3VahySeuCA
    Gyermek fül-orr-gégész vizsgálja meg. A hallójárati váladékozást is lehet fülzsírnak nézni ( elnézni ). Üdv: fülészorvos

  • Tisztelt Dr Úr! Közel két éve nem érzek szagokat illatokat és ez rém…

    Tisztelt Dr Úr! Közel két éve nem érzek szagokat illatokat és ez rém kellemetlen! Kihuztak egy fogamat okozhatja a prpblémát? Visszajón a szaglásom? Előre is köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Kérdező!

    https:⁄⁄plus.google.com⁄+FuleszorvosHu⁄posts⁄C3VahySeuCA
    3D arckoponya CBCT-vel és koponya CT⁄MR vizsgálattal kell kezdeni az oknyomozást. Üdv: fülészorvos

  • Tisztelt Doktor Úr! Négy hónapig folyt a fülem, mindennap le kellett a váladékot szívni.Lukas…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Négy hónapig folyt a fülem, mindennap le kellett a váladékot szívni.Lukas volt a dobhártya emiatt a műtétet javasolta.A műtét megtörtént már egy hónapja, azóta is váladékozik a fülem.A kérdesem, mennyi ideig elfogadható a műtét után a váladékozás?Köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Kérdező!

    https:⁄⁄plus.google.com⁄+FuleszorvosHu⁄posts⁄C3VahySeuCA
    Hát akkor nem ment semmire a műtéttel. Egy krónikus gennyes középfülfolyamat rendbe tétele nem olyan egyszerű feladat, ez nem csak arról szól, hogy "bestoppoljuk" a lyukat. Üdv: fülészorvos

  • Tisztel Dr Úr! Kétségbeesetten szeretnék tanácsot kéni Öntől! Egy-másfél hete torokfájással…

    Tisztel Dr Úr!

    Kétségbeesetten szeretnék tanácsot kéni Öntől!
    Egy-másfél hete torokfájással mentem a háziorvoshoz jobb oldalt fekélyt látott gyulladt torkot jobb oldalt megnövekedett nyirokcsomót torokfertőtlenítőt írt mert hogy ez vírus. Pár nap alatt elmúlt esténként köhögni kezdtem ma ahogy lefeküdtem barnás és fehér váladékot köhögtem fel aztán köhögnö kellett és friss piros vér jött fel nem túl sok megijedtem a férjem gyorsan megnézte a torkomat mi lehet jobb oladalt mélyn lent fehér csomókat látott véresnek az egyiket meg azt mondja hogy leszakadt volna úgy nézett ki de csak jobb oldalt a torkomnak. Fél óra múlva kimentem az ügyeletre mert megijedtem és elmondtam mi történt de nagyon a dr úr nem foglalkozott velem megnézte a torkomat de ne annyira mélyen mint a férjem és kicsit duzzadtnak látta. Azt mondta a nyálkahártya felszakadhatott és az vérzett. Voltam tüdőszárésen három hete és nem láttak semmit de nem is emiatt voltam egyébként. Én rettegek hogy tüdőrák nem dohányzom nem iszok 29 éves vagyok azt mondta a doki ne aggódjak de én mégis aggódok hogy ez nem e tényleg tüdőrák lesz.Azóta a torkom az a fele fáj amit a férjem véresnek látott.Valóban lehet hogy a köhögéstől felszakadt a nyálkahártya?
    Várom válaszát!
    Anita

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Anita!

    https:⁄⁄plus.google.com⁄+FuleszorvosHu⁄posts⁄C3VahySeuCA
    Ez valami felső légúti fertőzés lesz, ennél többet így nem lehet tudni, a tüdőrák viszont alsó légutakat érinti, mivel nem dohányzik, nem alkoholizál, ennek szinte nulla az esélye, ezt viszont látatlanban is tudom mondani. Üdv: fülészorvos

  • tisztelt doktor úr az elmúlt napokban írtam önnek hogy egy piros folt lett a szájpadlásomon.…

    tisztelt doktor úr az elmúlt napokban írtam önnek hogy egy piros folt lett a szájpadlásomon. ecsetelővel kenem de azóta ez 2x akkora lett a vörösség halvány és mintha hólyagok lennének rajta amelyek fájnak.

    mi lehet ez? továbbra is meg vagyok ijedve a ráktól. van esély hogy ez az?
    mit tehetek?
    18 éves

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Kérdező!

    https:⁄⁄plus.google.com⁄+FuleszorvosHu⁄posts⁄C3VahySeuCA
    Ha hólyag, akkor akár aphta is lehet, de sajnos látatlanban biztosat nem tudok mondani, a ráktól való félelem azért jó, mert legalább el fog menni fül-orr-gégészhez, találgatás helyett. Üdv: fülészorvos

  • Kedves Doktor Úr,! Kis unokámnak nagyon csúnya mandula gyulladása van. Kapott antibiotikumot,…

    Kedves Doktor Úr,!
    Kis unokámnak nagyon csúnya mandula gyulladása van. Kapott antibiotikumot, de délutánra mindig felmegy a láza harminckilenc fokra,
    Ez már így megy negyedik napja. Gyermekorvos azt tanácsolta, hogy tegyünk melegítőt a fülére. Jelzem a füle nem fáj Első kérdésem: Lázas gyereknek szabad e melegíteni a fülét. Második kérdésem? Nem tetszik e javasolni a mandula eltávolítását, elég gyakran van mandula gyulladása. Négy éves a kis unokám. Köszönöm szépen : Egy aggódó nagymama.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Nagymama!

    https:⁄⁄plus.google.com⁄+FuleszorvosHu⁄posts⁄C3VahySeuCA
    Egy jól választott antibiotikum a negyedik napra már biztosan megmutatta volna a hatását. Egyszerűen rossz az antibiotikum választás, hatóanyag, esetleg gyártmány, napi adagolási mennyiség vagy gyakoriság tekintetében. Keressenek hozzáértő gyermek fül-orr-gégészt. Üdv: fülészorvos

  • Tisztelt doktor úr. Nekem egy olyan problémám van amely gyerekkoromban alakult ki és most már…

    Tisztelt doktor úr. Nekem egy olyan problémám van amely gyerekkoromban alakult ki és most már zavaró. Szóval kiskoromban nekilöktek egy vaskorlátnak és beütöttem a fülem mögötti részt ahol kialakult egy csont kinövés elvittek kórházba de nem tudtak vele semmit sem csinálni sajnos, mostanában sokat bedugul a fülem voltam fülészeten megpróbálták kimosni de a dr. úr azt mondta szűk a hallójáratom és nem tudja kipucolni rendesen. Az lenne a kérdésem mit lehetne csinálni? Meglehet operálni? És ha igen veszélyes? Köszönöm a választ Tisztelettel Fülöp Szilvia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Fülöp Szilvia!

    https:⁄⁄plus.google.com⁄+FuleszorvosHu⁄posts⁄C3VahySeuCA
    A kettőnek sok köze nem lehet egymáshoz. Ha nem boldogul ezzel a fül-orr-gégésszel, akkor próbáljon másikat keresni. Üdv: fülészorvos

  • Kedves Dr. úr! Orrsövényferdülést állapítottak meg nálam még gyerekként. De mivel nem volt…

    Kedves Dr. úr!
    Orrsövényferdülést állapítottak meg nálam még gyerekként.
    De mivel nem volt semmi problémám vele,nem is foglalkoztatott a dolog.
    Egy pár éve viszont elég sűrűn eldugul az orrom. Azt veszem észre mintha kisebb helyen jutna be a levegő.Rendszeresen használok orrspray-t. A megfázások is gyakoribbak lettek 2-3 éve. Ez lehet az orrsövényferdülés miatt?Megműttessem vagy ne?Ha igen meddig tart a lábadozás?⁄mennyi időre esnék ki a munkából?⁄
    Köszönettel Anita

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Anita!
    https:⁄⁄plus.google.com⁄+FuleszorvosHu⁄posts⁄C3VahySeuCA
    Gyerekként nem sütünk rá senkire orrsövényferdülés diagnózist, mert a növekedés folyamán ez változhat, megszűnik vagy akár a másik oldalra ferdül. Tanácsolom, hogy a korrekt diagnózis érdekében készíttessen egy 3D arckoponya CBCT-t és csak ezt kövesse a fül-orr-gégészeti vizsgálat. Üdv: fülészorvos

  • Tisztelt doktor úr. Kérem véleményezze a következö Rtg-t OMÜ felv:A jobb sin.max.basisan…

    Tisztelt doktor úr.

    Kérem véleményezze a következö Rtg-t
    OMÜ felv:A jobb sin.max.basisan halvâny fedttség. A sin.front.kp harmadában inhomogén fedettség látható.

    Elhúzodó nátha és köhövés van a háttérbe,Vâcon azt mondták a gégészeten erre nemm kell semmi.
    Ön szerint ?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Kérdező!
    https:⁄⁄plus.google.com⁄+FuleszorvosHu⁄posts⁄C3VahySeuCA
    Ma, a sok helyen elérhető, egy-két perc alatt elkészülő 3D CBCT-k világában közönséges átnézeti orrmelléküreg felvételt nem kérünk, ez múzeumi kategória, meg az is, aki ilyet kiír, az orvostörténeti múzeumban kell kiállítani vagy teremőrnek alkalmazni. Üdv: fülészorvos

  • Tisztelt Doktor ur! Szeretnem megkerdezni kislvatlansagtol lehet e szedulni? Es meg Azt hogy…

    Tisztelt Doktor ur! Szeretnem megkerdezni kislvatlansagtol lehet e szedulni? Es meg Azt hogy mitol van az ha sètàlni megyek hazaerek olyan imbolygas erzes van a fejemben nem nem forgo szedules. Viszont este ha lefekszek csukott szemmel olyan erzes mintha az agyban elkezdene forogni balra. Voltam otoneurologian minden rendben. Vagy talan szem? Vagy lehet Keringes ?koszonom a valaszat . Mariann

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Mariann!

    https:⁄⁄plus.google.com⁄+FuleszorvosHu⁄posts⁄C3VahySeuCA
    Persze, hogy lehet. Az Ön panasza inkább szédelgés, szerintem nem fül-orr-gégészre tartozik, neurológus mindenképpen lássa, persze lehet akár csak egyszerű vérszegénység is, vagyis háziorvosnak-belgyógyásznak is néhány alap vizsgálatot meg kéne csinálnia. Üdv: fülészorvos

  • Mi okozhatja a hallás vesztésem?Január 7én voltam elöször a füllorrgégészeten mert a bal füllem…

    Mi okozhatja a hallás vesztésem?Január 7én voltam elöször a füllorrgégészeten mert a bal füllem zúgott,ciripelt!Kiderült hogy a jobb füllem jó,de a bal romlott 8000hz 40db vesztés van az interacousticsen pedig a joobb rendben a bal Co.0,36ml,v1.00mlG115dap,p-8dapa!(timpanogram)
    Eltelt pár hét nem változott semmi viszamentem január 30án és kiderült hogy ajobb fülem 125,250Hz 30db re eset a bal 125Hz 40dbre eset,8000 35db volt.Az interacoustics szerin a jobb füllem:co:,0,26ml,v0,4ml,p-25dapa.A bal füllem:Co.0,30ml,v0,4ml,p-50dapa.A doktornő a papírra kevert típusú hallás vesztést írt,b1 vitamint ajánlott!(orrsövény ferdülésem van néha bedugul az egyok orrlyukam is)
    Azóta semmi nem valtozott és szédülök!Mit lehet csinálni,mi okozhatja?Köszönetel:Lajos

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Lajos!

    https:⁄⁄plus.google.com⁄+FuleszorvosHu⁄posts⁄C3VahySeuCA
    A legfontosabb elkülöníteni a középfül hangátvezetési zavarát az idegi eredetű halláscsökkenéstől. Néha ez nem könnyű, mert a panaszok egy része átfedést mutat, pl füldugulás mindkét esetben lehet...A kezelés gyökeresen más a két esetben. Úgy tűnik ez a fül-orr-gégész nem tud az Ön esetében korrekt diagnózist megállapítani, így pedig természetesen a kezelés is kétséges. Üdv: fülészorvos

  • T.Dr.Úr. 2013.12.12.-fejezödöt be garat-rák sugárkezelése.Javu- lás nincs, sőtt csak fájdalom…

    T.Dr.Úr. 2013.12.12.-fejezödöt be garat-rák sugárkezelése.Javu-
    lás nincs, sőtt csak fájdalom csillapítóval tudok enni.Szakorvos
    contramalt és cataflamot írt fel,de igy is fáj evés közben.(Kb.med-
    dig fog ez tartani?)A háziorvos Glic.boraxatumot-nyelvemre,nutrit-erőssitésre,valamint műnyálat írt fel.A műnyál lenyelése után nagyon erös hányingerem lett,ezért csak ritkán gargalizálok vele.
    Az onkológus megyrinát és anaszhet szirupot írt fel.
    Amiért lényegébe írok,a torkom jobb oldala le van bénulva-és a nyálam nagyon besürüsödött a kezeléstől.s ha lenyelem ott megakad.Se le se se fel.Egy idő után sikerül nagy nehezen felköhögnöm,ilyenkor a torkomban a fájdalom is csökken. Ugyan ez történik a folyadékkal ételel is.Úgy gondolom ez okoz légzési nehézséget is és emiatt nem tudok aludni nem tudom kipihenni magam.Már a járás is nehezemre esik.
    Arra kérném,ha tud egy olyan gyógy módot,mely ezt megszüntetné
    legyenszíves írja meg és azt hogyan alkalmazam.Vagy ha tanácsot tudna adni.Vagy esetleg házipatika és alkalmazása.
    Válaszát köszönöm:Tisztelettel-H.Tamás.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves H Tamás!

    https:⁄⁄plus.google.com⁄+FuleszorvosHu⁄posts⁄C3VahySeuCA
    Úgy gondolom, hogy ez az a téma, ami semmiképpen nem az orvos válaszol rovatokba kívánkozik. Sajnos még a kevésbé súlyos gondok esetén is lassan tömegjelenség az öndiagnózis, öngyógyítás, paramedicinális "terápiák" keresése, homeopathia, csodavitaminok, stb.... Kérem mindenképpen az onkológussal tartsa a kapcsolatot és tartsa be utasításait, ez az egyetlen járható út. Üdv: fülészorvos

  • Tisztelt dr ur. Eloszor is elnezest az ekezet hianyossagaert. A napokban fedeztem fel egy…

    Tisztelt dr ur.
    Eloszor is elnezest az ekezet hianyossagaert.
    A napokban fedeztem fel egy halvany kb fel cm atmeroju halvany piros foltot a szajpadlasomon es meg vagyok ijedve hogy rak. 18 eves vagyok 1 eve nem cigizek. De a multheten szivaroztam illetve alkoholt is ittam a szalagavato balon. Van okom aggodalomra?
    Valaszat elore is koszonom.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Kérdező!
    https:⁄⁄plus.google.com⁄+FuleszorvosHu⁄posts⁄C3VahySeuCA
    Nem kell aggódni, valami banális dolog lesz, fül-orr-gégész esetleg fogorvos az illetékes. Üdv: fülészorvos

  • Tisztelt Doktor úr! 22 éves lány vagyok, hétfőn vették ki a garatmanduláimat (az orrmanduláimat…

    Tisztelt Doktor úr!

    22 éves lány vagyok, hétfőn vették ki a garatmanduláimat (az orrmanduláimat 10 évesen). A manduláim hatalmasak, kuszák, és mélyen elnyúlóak voltak, nyomásra genny jött belőlük, de soha nem voltak mandulagyulladásos panaszaim. 2011-ben volt egy Epstein Bar vírusfertőzésem, kikezelték, azóta havonta-két havonta volt gégegyulladásom. ÉS mindennap reggelre tele volt váladékkal a torkom. E miatt, plusz állandó hólyag, és vese panaszok, különböző helyen elentkező gyulladások miatt, vették most ki a manduláimat, mivel ezek lehetnek a gócpontok a szervezetemben. A műtéttel nem volt gond, viszont az altatásból nem bírtam felébredni. Mikor nagy nehezen magamhoz tértem, magasvérnyomás lépett fel (mindig 100 körül van, vagy alatta a vérnyomásom), szapora pulzussal(130), remegtem, folyamatos hányinger és szédülés lépett fel. Kaptam infúziót, hányás csillapítót, ez így ment 4 órán keresztül, de végülis csak kijött aminek jönni-e kellett. Minden folyadékot kihánytam amit aznap belém töltöttek, plusz alvadt vért. A vérnyomásom azóta is magas, a pulzusom még mindig szapora, nyugalmi állapotban sem megy 85-90 alá. Kedden hazaengedtek a kórházból.
    A hangom teljesen elment, folyamatos köhögési ingerem van, a gégémnél olyan mintha meg lenne dagadva a folyadék is csak kétszeri nyelésre megy le. Enni semmit nem tudok mert lemenni, lemegy, de egyszerűen félúton megakad hiába nyelek. Köhögésnél sárgás, zöldes váladék jön fel, néha egy kis vérrel keveredik, de ez nem friss vér, gondolom ami a műtétnél lefolyt ugye? A manduláim helye nem is fáj annyira, meg a fülem se amit ne tudnék elviselni, de a gégém iszonyat. Ha beszélni akarok szinte semmi nem jön ki csak hörgés, "bugyogás". Ez mikorra múlik el? Rengeteget iszom, napi 4-5 litert, de nem segít ez sem még. A szaga is valami elviselhetetlen, de gondolom ez normális. A sebek nagyon rondák. Számomra legalábbis, a jobb oldalon hatalmas a fehér seb, benyúlik a nyelvcsap mögé, köré, a másik oldalon inkább csak a hatalmas luk tűnt fel. Kialakult a szájzár is, pedig tornáztattam. De még azért a kiskanál befér. Lázam egyáltalán nincs, csak egy kis hőemelkedésem( 37,2-37,5) , viszont a szám tele van aftával.
    Teának orvosi zsályát, és kamillát iszok mézzel, a duzzanat miatt azt mondta az orvosom, hogy igyak kálciumot. Fájdalomcsillapítónak Cataflam V-t használok, de 2-3 óra után elmúlik a hatása. 6 óránként vettem be eddig, de mondta a háziorvos ismerős, hogy 3 a max adag. Mivel csillapíthatom akkor hogy kibírjam 8 óráig? Vizesborogatást használok rá. Enni csak húslevest tudok apró tésztával, az lecsúszik más nem.
    Mit tanácsol? Mennyi idő míg helyre jön? Valamit nem jól csinálok? A szobatársaimank a kórházban, semmi gondjuk beszéléssel, evéssel, és csak a manduláik helye fáj. Nem vagyok nyavajgós, hatalmas a fájdalom küszöböm, most sem magával a fájdalommal van a bajom, hanem ezzel a beszédképtelenséggel, meg a nehéz ivással.
    Bocsánat hogy ennyit kérdezek, de ennyi minden eszembe jutott, és kérdezni szóban nem tudok:( Jövöhét kedden kell majd kontrollra visszamennem.
    Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszát:
    K. Nikolett

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves K Nikolett!
    https:⁄⁄plus.google.com⁄+FuleszorvosHu⁄posts⁄C3VahySeuCA
    Sajnálom, hogy ennyit szenved. Én úgy gondolom, ha panasza van, akár naponta többször is zaklathatja az operáló fül-orr-gégész orvost, ehhez joga van. Az altatás dolgában a háttér ismerete nélkül abszolút biztosat nem lehet mondani, de azt tudjuk, hogy különféle altatáshoz használt gyógyszerek vannak, ebből van olcsóbb, ami sok mellék és utóhatást okoz, és van drágább, aminek alig vannak kellemetlen utóhatásai. Természetesen erről nem az anaestheziológus orvos dönt, az szerencsétlen azzal dolgozik, amit a kezébe adnak. Egy biztos, valami az altatással nem volt rendben.
    Ha a seb "csúnya" az jelentheti, hogy nagyon tönkrement mandulákat vitt be a kórházba, nem lehet a szobatársakkal összehasonlítást tenni, minden beteg egy más eset. Az viszont biztos, hogy fájdalomcsillapításra szükség van, mert ha nem tud enni-inni, akkor biztos a vastag kérges lepedék, ami alatt gyulladás alakul ki, lelökődéskör pedig utóvérzés. Ezt kockáztatja, ha nem elegendő mennyiségben szedi a fájdalomcsillapítót, a hatszori adaggal semmi probléma nincs, én háromszori adagot csak a háziorvos ismerősének javaslok, majd mikor az ő manduláját operálják. Na kíváncsi lennék mit szólna hozzá. Lehet, hogy valami antibiotikumra is szükség lenne, de ezt megint csak az operáló fül-orr-gégésznek kellene eldönteni, ő a felelős személy. Üdv: fülészorvos

  • Tisztelt Doktor Úr!
    Kisfiam 3 éves és még csak pár szót mond, bár 2 évesen több szót mondott.
    A háziorvosunk erre való tekintettel gyermekneurológiára küldött, de hallás vizsgálat nélkül nem fogadnak. Bár én úgy látom nincs baj a hallásával, mert még a suttogást is hallja. A fül-orr-gégészeten… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Édesanya!
    https:⁄⁄plus.google.com⁄+FuleszorvosHu⁄posts⁄C3VahySeuCA
    A szűrő hallásvizsgálatokhoz nem kell feltétlen altatás, de kétségtelen, ha a gyerek tiltakozik, nem tud… Még több

  • üdvölöm!azt szeretném kérdezni hogy alvás közben 2szer 3szor felriadok hogy nem veszek levegöt…

    üdvölöm!azt szeretném kérdezni hogy alvás közben 2szer 3szor felriadok hogy nem veszek levegöt orr sövény ferdülésem volt meg is mütöttek 3hete jó is volt de most megint jelenkezett.van olyan éjszaka hogy nem jön rám mi lehet a baj doktor ur?köszönöm válaszát

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Guszti!
    https:⁄⁄plus.google.com⁄+FuleszorvosHu⁄posts⁄C3VahySeuCA
    Sajnos az is előfordulhat, hogy az orrsövényét tisztességgel megoperálták, már nem horkol, viszont a horkolással járó légzéskimaradás megmaradt, persze az is lehet, hogy a légzéskimaradást véleményezi, de igazából csak felriadás van. A lényeg alváslaborban kellene tisztázni ezt a a dolgot, ha nem készült arckoponya CT a műtét előtt, azt most pótolni kellene szintén. Üdv: fülészorvos

  • Tisztelt Doktor Úr! Kislányom ebben a hónapban lesz 17 éves, szombaton elkezdett fájni a…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Kislányom ebben a hónapban lesz 17 éves, szombaton elkezdett fájni a feje. A fájdalom a bal oldalra korlátozódott inkább. Bevett egy fél szem Algopyrint, de semmit nem javult. Vasárnapra a fájdalom szünt, viszont zsibbadást érzett, ami nem mult el. Ezért tegnap elvittem a gyermek szakrendelésre,ahonnan ideggyógyászatra küldtek, ahol EEG vizsgálatot végeztek, de csak 2 hét mulva értékelik ki ⁄?⁄ akkor kapunk eredményt. Arcüreg rtg-t is csináltak. A rtg kiértékelése: A baloldali sinus maxillaris laterocranialis harmadában mogyoróbélnyi, caudal felé ívelt, homogén lágyrész árnyék látható. Egyébként az orrmelléküregek légtartók. Mucocele.
    A fül-orr-gégész orvos azt mondta erre, hogy ez egy ciszta az arcüregben, de mivel ő is megnézte a gépen a felvételt, ő nem tartja ezt biztosnak, mert szerinte homályosan látszik. Arcüreg CT-t javasol, az majd pontosan megmutatja, hogy tényleg van-e, vagy nincs. Viszont azt mondta, akkor kérjük a Ct-t, ha beleegyezünk a mütétbe, ugyanis ha tényleg ott van ez a ciszta, akkor azt mütéti uton eltávolitja. Adott időt a gondolkodásra, mert azt mondta előbb a fejfájás okát kell megtalálni, ez a ciszta biztosan nem okoz fejfájást.
    Miután visszamentünk az eredménnyel a gyerm.szakrendelésre, a főorvosnő azt mondta, hogy lehet az arcüreggyulladás is, ezért Fromilid Uno 500 mg-os antibiotikumot és antibiotikumos orrcseppet irt fel.
    Nagyon aggódom, mert most teljesen tanácstalanok vagyunk, mindkettő jó orvos, még is eltérően vélekednek. A gyermekem elkezdte szedni az antibiotikumot, abban reménykedünk a dr-nőnek lesz igaza és csak arcüreg gyulladás. Azt mondta, ha beszedi a gyógyszert csináltat egy ujabb röntgent.
    A Doktor Úr véleményét szeretném kérni, hogy a fentiek alapján még is mire gondoljunk, melyik orvosi vélemény áll közelebb az igazsághoz?
    Előre is köszönöm válaszát!
    Tisztelettel: Szné Erika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Szné Erika!

    https:⁄⁄plus.google.com⁄+FuleszorvosHu⁄posts⁄C3VahySeuCA
    Teljesen felesleges volt az elavult átnézeti rtg vizsgálat, ma már csak CT jöhet szóba, az már más kérdés, hogy egy pár napos, orrmelléküreg problémára gyanús fejfájás esetén azonnal CT következik-e? Amit természetesen elsősorban elhúzódó problémák eseteleg hirtelen fellépő súlyos szövődmények esetén javaslunk és valóban többnyire a vége valamilyen műtét, a CT pontosan azért kell, hogy tudjuk mit operálunk. Az antibiotikum teljesen rendben van, az már más kérdés, hogy helyes-e a hatóanyag választás, a generikus és adagolási problémákról már ne is beszéljünk. Most akkor ezek a jó orvosok milyen gyakorisággal fogják röntgeneztetni a gyermekét? És ezt Ön nyugodtan, kislánya pedig sugárzó arccal, meddig tűri? Hát ezek a kérdéses dolgok. Üdv: fülészorvos

  • Tisztelt Doktor Úr! A problémám kissé összetett, de kérem adjon tanácsot, mert nagyon szenvedek…

    Tisztelt Doktor Úr!
    A problémám kissé összetett, de kérem adjon tanácsot, mert nagyon szenvedek a fájdalmaktól.
    Jobboldalt felül van egy törött fogam, időnként begyullad. Voltam fogászati klinikán, ahol altatásban szerették volna kihúzni, és egyéb kezeléseket is elvégeztek volna, de sajnos mivel pánikrohamot kapok az orvosi kezelésektől, és a vérnyomásom is felszökött 200-ra, így nem tudtak elaltatni. Jelenleg napi 5mg Coverex-AS tablettát szedek, de nem igazán csökkenti a vérnyomásom, 1 hét múlva megyek vissza a háziorvosomhoz. A fogamra szedtem Dalacin kapszulát, nem használt. Időközben már nem is igazán a fogam kezdett fájni, hanem a fülem. Főleg éjjelente, de van hogy napközben is, mindentől függetlenül egyszer csak elkezdi. Volt hogy konkrétan a fülem hasogatott belül, de gyakrabban a halántékom, és a felső állkapcsom. Az utóbbi napokban Cataflam cseppet szedtem rá, javulni látszott, de tegnap óta megint fáj. Erős, szurkáló, hasogató fájdalom. Olyankor a halántékom érintésre is nagyon érzékeny.
    Okozhatja ezeket a tüneteket a rossz fog? Akkor hogy-hogy már nem a fogam fáj, hanem a fülem? Vagy lehet hogy valamilyen fülgyulladásom van? Meleg só jót tenne neki? Nem merek rá sem hideget, sem meleget tenni, mert nem tudom melyik lenne jó.

    Válaszát előre is köszönöm!
    Tisztelettel:
    Krisztina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Krisztina!

    https:⁄⁄plus.google.com⁄+FuleszorvosHu⁄posts⁄C3VahySeuCA
    A fül állapotát megtekintéses vizsgálattal és műszeres méréssel lehet minősíteni, de kétségtelen, hogy egy felül hátul lévő rossz fog is okozhat fülbe sugárzó fájdalmakat. Üdv: fülészorvos

  • Tisztelt Doktor Úr! Háziorvostól Arlevertet kaptam 3 hónapja fennálló fülzúgásra. (40 éves vagyok.)…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Háziorvostól Arlevertet kaptam 3 hónapja fennálló fülzúgásra. (40 éves vagyok.) Az a gondom, hogy a betegtájékoztató szerint ez szédülésre való. Nem tudom, hogy mindenféle fülészeti vizsgálat nélkül be merjem-e szedni, amikor nekem nincs szédülési problémám.
    Szeretném, ha leírná véleményét, amit előre is köszönök.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Kérdező!
    https:⁄⁄plus.google.com⁄+FuleszorvosHu⁄posts⁄C3VahySeuCA
    Fülzúgás kivizsgálása és kezelése nem háziorvosi feladat. Üdv: fülészorvos

  • Tisztelt Doktor Úr! Körülbelül 1 hónapja olyan érzésem van mint ha fel lenne gyűlve valami…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Körülbelül 1 hónapja olyan érzésem van mint ha fel lenne gyűlve valami a torkomban és emiatt néha hányingerem is van kicsit. Nem vagyok megfázva semmi bajom. Felköhögni nem tudom. Mitől lehet? Válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Kérdező!

    https:⁄⁄plus.google.com⁄+FuleszorvosHu⁄posts⁄C3VahySeuCA
    Akár reflux is lehet, fül-orr-gégésznek kell véleményeznie. Üdv: fülészorvos