A betegek kérdései (17692)

  • Kedves Doktornő! Hasi uh-al a gyomorszáj betegséget,ill rekeszizom sérv kimutatható?néha úgy…

    Kedves Doktornő!
    Hasi uh-al a gyomorszáj betegséget,ill rekeszizom sérv kimutatható?néha úgy érzem,mintha a gyomorszájam hozzá érne a szivem aljához és olyan mintha súrlódna.ezt állva érzem vagy ha behúzom,befeszül a hasam.látatlanba,ismeretlenül tudom nem lehet diagnózist állítani,de ön szerint érezhetek valóban ilyet és mitől?kellemetlen érzés,sokszor van gyomorremegesém is.ill a gyomorszájnál olyan,mintha kicsit púpos lenne és érzékeny.tükrözést nem szeretnék,van más mód a megállapításra?lehet szívbetegség akár?köszönöm.szép hétvégét

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!


    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tudom nem önhöz tartozik de nem érek el nő gyógyászat Kérem amiben tud segítsen Március végével…

    Tudom nem önhöz tartozik de nem érek el nő gyógyászat Kérem amiben tud segítsen
    Március végével voltam együtt a párommal szedtem a fogamzásgátlót és ovszerral is védekeztünk. De valahogy én a terheségtől félek így csináltam tesztet aktus után 40.45.50nappal egy csikos volt 1 óra múlva pedig ki.jott halvány szürke második csík 
    Azóta aktus nem volt
    Múlt hónapban nem szedtem be egy havi gyógyszert ebben a hónapban pedig újra el kezdtem multhéten meg jött 5napig menstruáltam majd pénteken el múlt ezen a héten pedig barnázok és még van keményedve a hasam alja . Mitől lehet ? A terhesség szerintem teljessen kitárt

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnálom, de látatlanban akkor sem tudnék válaszolni, ha nőgyógyász lennék. A panaszok huzamos fennállása vagy rosszabbodása esetén forduljon sürgősségi ellátáshoz részletesebb vizsgálat céljából.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Néha mostanában nagyon zsibbad a hüvelyk ujjam a bal kezemem ill.a mutató…

    Tisztelt Doktornő!
    Néha mostanában nagyon zsibbad a hüvelyk ujjam a bal kezemem ill.a mutató vége,enyhe fájdalom utána,vagy közben könyöktől lefele.ez lehet szív eredetű vagy ott más milyen a zsibbadás?köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Panaszai nem utalnak szervi szív-eredetre, inkább mozgásszervi (csigolyák, gerinc, izomzat) eredetűnek tűnnek. Javasolom, forduljon reumatológushoz.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt doktornő! Egy éve folyamatosan magas pulzust tapasztaltam magamon, kisebb terhelésre…

    Tisztelt doktornő!

    Egy éve folyamatosan magas pulzust tapasztaltam magamon, kisebb terhelésre is (lépcsőzés esetén is) akár 180⁄min. Mivel a családban van szívbeteg, ezért elmentem magánorvoshoz, aki elvégzett ekg-t, nagylabort, ezek teljesen normálisak voltak.(Itt csak halk, aorta feletti szívzörejt állapított meg). Plusz felírt Concor cor 2,5 mg-t. Utána vissza rendelt terheléses ekg-ra és ultrahangra, ahol kiderült, hogy mitralis prolapsusom van. A terhelést egész jól bírtam, bár így a gyógyszer szedése mellett is 183⁄min lett a pulzusom. A doktor úr szerint könnyű fizikai munkát végezhetek, de a gyógyszer szednem kell, majd 2 hónap múlva pedig kontroll. Tudom, hogy ez szinte betegségnek sem számít, mert akár 100 évig is élhetek ezzel. Viszont a kérdésem az lenne, hogy nagyobb terhelő sportolást ne végezzek? Egyáltalán ez az állapotom tud rosszabbodni, vagy ez örökre ilyen enyhe "betegség" marad? Válaszát előre is köszönöm!
    Anna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    A sportolást csak fokozatosan végezze, a többit kérdezze meg kezelőorvosától, aki ismeri az ön állapotát (nagyon valószínű, hogy nem romlik hosszú távon sem, a pulzusa pedig javul a gyógyszer és a megfelelő testmozgás mellett).

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő! Nekem olyan problémám van hogy sokat ülök a gép előtt ezen változtatok is…

    Kedves Doktornő!

    Nekem olyan problémám van hogy sokat ülök a gép előtt ezen változtatok is már folyamatba van viszont sokszor fáj a nyakamnál illetve lapockákná illetve gyakran érzek bizsergést az újjaimba, és azt vettem még észre hogy a tenyereimbe nagyon látszaódnak az ereim, mintha vékony lenne a bőr de régebben nem volt ilyen, voltam csontkovácsnál aki mondta hogy a nyakkal van probléma a sok üléstől meg rossz tartástól de ő szerinte a tenyeremnek ehhez nincs köze, mi lehet ez ?
    Válaszát köszönöm szépen.
    Üdvözlet!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    A fájdalmak mozgásszervi oka tényleg valószínű, a tenyerén látható elváltozásról látatlanban nem tudok véleményt mondani.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő! Érdeklődnék én a következő gyógyszereket szedem Metrifed kaldyum és app-famotidin.…

    Kedves Doktornő!

    Érdeklődnék én a következő gyógyszereket szedem Metrifed kaldyum és app-famotidin. Az szeretném megkérdezni hogy ezektől a gyógyszerektől fájhat -e a fejem és néha rámjön 1-1 másodpercre a homályos látás.
    Igaz most front van és álltalában megérzem mert ilyenkor rettentően szokott fájni a fejem de homályos látást még nem tapasztaltam igaz ahogy jön el is mulik? kérdésem az lenne ez mitől van ?? Időjárás ? A kezelőorvosomat hívtam az azt mondta vérnyomás ingadozás . Ez most akkor magas vagy alacsony vérnyomásra utalhat vagy csak a frontot érzem ? Nemsokára utazok el nyaralni és nem szeretném ha baj lenne belőle.
    Válaszát köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnos, látatlanban nem tudom megítélni. A panaszok huzamos fennállása vagy rosszabbodása esetén forduljon ismét kezelőorvosához, részletesebb vizsgálat céljából.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Dr. Nő! Kérdésem az lenne, hogy a Milgamma reumás megbetegedésekre tényleg hatásos,…

    Kedves Dr. Nő!

    Kérdésem az lenne, hogy a Milgamma reumás megbetegedésekre tényleg hatásos, és
    érdemes e szedni?

    Válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Erről reumatológust kellene kérdeznie.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Üdvözlöm! 28 éves nő vagyok, gyomrommal különösebben nem voltak problémák idáig. Februárban…

    Üdvözlöm!
    28 éves nő vagyok, gyomrommal különösebben nem voltak problémák idáig.
    Februárban napi szintem ettem kesudiót, de az egyik este kesudió evése után kb. 1-2 órával rosszul éreztem magam és hánytam is. Ez után 2 hétig nem ettem kesudiót (tulajdonképpen nem is kívántam), sem másnap sem az után nem volt rosszullétem, étvágyam is jó volt, másnap simán tudtam reggelizni, bármit megkívántam, minden rendben volt.
    Viszont megmaradt pár szem kesudió és ki szerettem volna próbálni, hogy tényleg attól voltam rosszul vagy sem.
    Alig pár szemet ettem meg, 1-2 óra mulva újból hányás...
    Azóta sem ettem, viszont azóta időnként előjön egy erős gyomorszáj tájéki nyomás és émelygés érzés ami nagyon rossz, sokszor éjszaka sem tudok miatta aludni.
    A háziorvos felírt Venter 1000 mg gyógyszert, azt szedem mikor előjönnek a fájdalmak, de különösebben nem használ.
    Az az érdekes, hogy ez a fájdalom és émelygés pár napig, egy hétig tart kb. utána pár hét szünet, mikor semmi bajom nincs. Ez után újból jön egy ilyen időszak.
    Ez tart már ötödik hónapja, nagyon rossz érzés és szeretném tudni, tényleg a kesudió miatt volt-e. Azért gyanakszom arra, mert akkor kezdődött az egész.
    Azóta mindenre érzékeny a gyomrom, gyógyszerekre is.
    Azelőtt bármilyen gyógyszert bevettem, nem voltam érzékeny rá. Most sajnos úgy tűnik, hogy egy antibiotikum is előhozza ezt a nyomásérzést és émelygést.

    Kérem véleményét, hogy Ön szerint ez el fog múlni magától, illetve hogy tényleg a kesudió miatt lehetett?

    Köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    A kereskedelemben forgalmazott kesudió tudomásom szerint nem mérgező. Elhúzódó panaszai miatt javasolom, hogy forduljon gasztroenterológushoz.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Üdv, tisztelt doktor nő! Azt vettem észre hogy állandóan sárga a székletem, mustár színű,…

    Üdv, tisztelt doktor nő!


    Azt vettem észre hogy állandóan sárga a székletem, mustár színű, és lágy az állaga, kenőcsös! Már egy jó ideje ilyen 1-2 hónapja! Hasmenésem nincs, hasi fájdalmam nincs, vért a székletben nem tapasztaltam, napi székletürítésem 1x-2x, étvágyam van, túlságosan is, 26 éves vagyok, nagyon stresszes, pánikolok is. Elmentem a háziorvoshoz, és azt mondta szedjek Normaflórt, szedem egy pár napja de nem akar használni! Lehet komolyabb problémára gyanakodni, menjek további vizsgálatokra?

    Előre is köszönöm megtisztelő válaszát!
    További szép napot önnek!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!


    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktor Nő.Évente szorgosan járok tüdőszűrésre,és most vissza hívtak.Új röntgent készítettek,az…

    Tisztelt Doktor Nő.Évente szorgosan járok tüdőszűrésre,és most vissza hívtak.Új röntgent készítettek,az eredmény,jobb tüdő alsó részén folyadék látható,de a két szűrés között eltelt 1 hónap alatt javulás látható.A doktornő a beszélgetés alatt magas vérnyomás miatt kialakuló folyadéknak minősítette a leletet,további teendő nincs.Mitralisprolapsusom van,erre concor 5 ösböl felet szedek naponta,és panasz mentes vagyok már 19 éve,a vérnyomásom mérésekkor jó.No itt a kisördög,és nem tudok megnyugodni teljesen.A munkahelyemen heti 2 alkalommal erős klórral takarítunk csípi a szemünket,kínzó köhögéssel rohanunk a szabad levegőre és utána vissza takarítani.Kérdésem az lenne,nem lehet a klór ebben a ludas.Nagyon várom a véleményét,tanácsát.54 éves Mamika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Legjobb lenne, ha tüdőgyógyászhoz fordulna részletesebb vizsgálat céljából.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! 21 éves vagyok, egy ideje - családom biztatására - naponta mérem a vérnyomásom,…

    Tisztelt Doktornő!
    21 éves vagyok, egy ideje - családom biztatására - naponta mérem a vérnyomásom, és a szívverésem mindig 90-100 körüli értéket mutat - nyugalmi állapotban.
    Normális-e ez, vagy aggodalomra adhat okot?
    Köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    [faq142]

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő! 1 hete köhögni kezdtem majd jött a torokfájás és gyengeség⁄hőemelkedés. Feküdtem…

    Kedves Doktornő!

    1 hete köhögni kezdtem majd jött a torokfájás és gyengeség⁄hőemelkedés.
    Feküdtem és pihentem rá, nagyon berekedtem, most már javulok, de még gyengének érzem magam 1 hét után is és reggelente fájdogál az orrmandulámnál és a torkom is picit. Találtam itthon bioparox sprait, szedtem a lázra algoflexet, 2 nap alatt le is vitte, és strepsils plus torokfertőtlenítút, 1 hét alatt az egész levéllel. De tegnap csak 1 szemet vettem be és azóta is feketés szürke a nyelvem. Ón szerint ennyire elszínezheti a gyógyszer vagy ez valami másnak a jele lehet? Nem fáj a gyomrom, csak gyengeség van még rajtam )de az is lehet hogy ez már a hidegfront, vagy megviselt hogy megszűnt a munkahelyem, az után betegedtem le ) Mivel nincs lázam nem mentem el orvoshoz, ön szerinte kellene a vitamin és a fent említettek mellé?

    Köszönöm előre is a válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnálom, de személyes vizsgálat nélkül ezt nem lehet eldönteni. A panaszok huzamos fennállása vagy rosszabbodása esetén forduljon kezelőorvosához, részletesebb vizsgálat céljából.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő! 46 éves nő vagyok. Kb. egy hónapja étkezések után erős gyomorfájásom van…

    Kedves Doktornő!

    46 éves nő vagyok. Kb. egy hónapja étkezések után erős gyomorfájásom van a gyomorszájban, felpuffadok mint egy labda, émelygek és elgyengülök. Nincs hasmenésem, nem hányok, és jó étvágyam lenne, ha tudnék enni, nem undorodok semmitől. Mit tanácsol? Köszönöm előre is. Andrea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnos, látatlanban nem tudom megítélni, javasolom, forduljon gasztroenterológushoz személyes vizsgálat céljából.


    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! 36éves,elég mozgásszegény életmódot élek.Csak a napi takarítás,közértig elsétálás…

    Tisztelt Doktornő!
    36éves,elég mozgásszegény életmódot élek.Csak a napi takarítás,közértig elsétálás a mozgásom szinte.nem dohányzom,nem iszom sem kávé,A nyugalmi pulzusom átlagban 76körüli.A hugomék a 3.emeleten laktam.felgyalogoltam és a pulzusom 160 volt.Ez nagyon sok,vagy edzettlenség inkább?170 cm és 52kg vagyok
    Köszönöm válaszát

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    A szapora szívverés, ha nem betegség (pl láz, vérszegénység, pajzsmirigy-túlműködés) okozza, fizikailag aktívabb életmóddal kedvezően befolyásolható.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Kb. 2 hónapja nagyon fáj a fejem, szinte bárhol felbukkanhat. Ezzel egyidőben…

    Tisztelt Doktornő!

    Kb. 2 hónapja nagyon fáj a fejem, szinte bárhol felbukkanhat. Ezzel egyidőben szédülök, még akár ülve is ki-kilengek. Ezzel kapcsolatban voltam CT-n, ami negatív lett.


    Ami most megijeszt, hogy kb. 2 hete fáj a mellkasom, bal oldalon a szívem felett, emiatt néha be is görnyedek és nagy levegőt sem tudok venni ilyenkor. Először elalvásra gyanakodtam, de az elmúlt volna.
    Ez azért is tölt el aggodalommal, mert bár pár éve Holter vizsgálaton vettem részt, ami szintén semmilyen negatív eredménnyel nem járt, azóta is néha előfordul, amiért eredetileg kariológushoz mentem (aki inkább beszélgetett velem, s úgy éreztem, nem vett komolyan): néha úgy érzem, hogy jobban⁄gyorsabban dobog a szívem, ezt fekve is szoktam érezni és csendben hallom is a szívdobogásom, hogy minden harmadik megduplázódik. Ezen kívül tavaly tavasszal, nyáron és most is orvosi vizsgálatok alkalmával zörejt hallottak a szívem körül. Ennek ellenére semmi nem történt velem és senki nem küld tovább semerre.

    A vérnyomásom újabban 100⁄70 körül alakul, néha picit több, néha alacsonyabb. Pulzus kb. 70-80 körül mozog.

    Nagyon szépen köszönöm, ha bármilyen támpontot tudna nekem adni!

    Üdv:
    Gyöngyi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    A fejfájás és a mellkasi fájdalmak lehetnek mozgásszervi (Csigolya, izomzat, borda közti ideg) eredetűek, javasolom, forduljon reumatológushoz. A szívvel kapcsolatos panaszait kardiológiai kontrollvizsgálat tisztázhatja.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő, A következő kérdésben kérnél véleményét: Az elmúlt 3 hétben felettébb sokat…

    Kedves Doktornő,

    A következő kérdésben kérnél véleményét:
    Az elmúlt 3 hétben felettébb sokat dolgoztam otthon és a munkahelyemen is.
    Fáradtnak érzem és nem tudom kipihenni magam, pedig a 8 óra körüli alvás megvan. A gyermekeimmel ingerült vagyok, hullámzik a hangulatom. Érzem, hogy belül feszült vagyok.A vérnyomásom 159⁄93 körüli. Néha úgy érzem kevés a levegőm - talán az orrsövény ferdülésem miatt. A vérnyomás ami biztosan magas állhat a panaszaim háttrében? Milyen kivizsgálásokat javasol?
    Várom megtisztelő javaslatát.

    Üdvözlettel,

    Zoltán

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Elsősorban a vérnyomását kellene kivizsgálni, tartós monitorozás (ABPM) javasolt, emellett belgyógyászati vizsgálat is ajánlott.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktor Nő! 28 éves, normális testalkatú férfi vagyok. Napi 9-10 órában ülő munkát…

    Tisztelt Doktor Nő!

    28 éves, normális testalkatú férfi vagyok. Napi 9-10 órában ülő munkát végzek, de hetente 2-3 alkalommal kardió és aerob mozgást is végzek. kb 7-8 éve változó intenzitással dohányzom. A panaszaim kb. egy hete jelentkeztek először. Bal oldalt a hátamon a lapockám alatt egy kicsi foltban enyhe zsibbadást érzek. Ez általában álló helyzetben fordul elő. Jobbára görnyedéskor viszont a mellkasomon a jobb mellem alatt, a borda környékén érzek nagyon enyhe szúró, égő fájdalmat. Egyik sem elviselhetetlen, különösebb panaszt nem okoz, csak diszkomfort érzést okoz. Voltam orvosi ügyeleten, ahol meghallgattak, vérnyomást mértek és EKG-t is csináltak, a tüdőmet tisztának találták, a szívemmel minden rendben volt. Ön szerint a panaszaimat tüdő, szív vagy mozgásszervi probléma okozhatja? Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Panaszai nem utalnak szervi szív-eredetre, inkább mozgásszervi (csigolyák, gerinc, izomzat) eredetűnek tűnnek.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Édesapám 69 éves, egy hónapja van túl egy vastagbél műtéten. Az alábbi…

    Tisztelt Doktornő!

    Édesapám 69 éves, egy hónapja van túl egy vastagbél műtéten. Az alábbi leletek egy hónap különbséggel készültek. A kezelőorvosa csak annyit mondott, hogy szívproblémái vannak.
    Édesapám sohasem panaszkodott a szívére. Az lenne a kérdésem, hogy a leletek alapján, mennyire súlyos a betegsége?

    Köszönettel:

    B.Csaba

    1.
    Kardiológiai ultrahang (KARUUHV):
    Echocardiographia:

    M-mód: 25 mm-es gyökben 21 mm-re sep. ao. bill. BP: 30 mm, JK 25 mm, BK:Dd: 48 mm, Ds: 28 mm.
    Ef: 66%, septum: 8 mm, hátsófal: 8 mm, falak syncron, kp. mozognak. Mitralis billentyűk tükörkép mozgást végeznek. Ao. asc. kornak, nemnek megfelelően norm. tág, 28 mm. IVC: 14 mm.
    Csúcs felől ao. ív norm. Kissé lekerekített csúcsú BK, egyébiránt norm. arányú és nagyságú szívüregek. Septumok követhetők. PF, ic. trombus nem látható.
    Doppler: mitrális beáramlás E⁄A: 0,5⁄0,7, DT: 160 ms. MI.II., centrális jet, vénacontracta 2 mm, BK. kiár.seb.: 0,6 m⁄sec. CW-vel mérhető max. seb: 0,8 m⁄sec. csúcsgrad: 4,8 Hgmm. AI.jelzett. TI.I.-II. ebből számított PASP: 43 Hgmm.
    TAPSE: 22 mm.

    Vél: Megtartott BK ÉS JK syst. functió (EF: 66%). Kissé lekerekített csúcsú BK, egyébiránt norm. arányú és nagyságú szívüregek. Mitr. insuff. grad. II. Jelzett ao. insuff. Tricusp. insuff grad.I.-II. Kissé emelkedett pulm. nyomás. Laterális fal distális segmentje maga a csúcs kissé hypokinetikus; mely melett az anterior fal kp és distális seg. kp fokban hypokinetikus.

    2.
    RR: 80⁄60 Hgmm, Kontroll: 120⁄70, 110⁄70, 120⁄70 Hgmm

    EKG: Sr. Fr: 120⁄min. Rkp áll. QRS nem széles, ST: I-II-III-ben 1 mm-es STD.
    T: végtagi elvezetésekben izoel, egyebekben kóros repol nem látható. VES-ek, SES-ek.

    Cor: ritmusos szívhangok, gyakori ES-kkal, zörej nem hallható.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Mind az 1. kard. ultrahangleleten, mind a 2. EKG-n vannak eltérések, de ebből a klinikai kép ismerete nélkül nem lehet édesapja állapotára vonatkozó következtetést levonni. Kezelőorvosa bizonyára ad önnek bővebb felvilágosítást.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves doktorno! Olyan kerdesem lenne hogy tavaly voltam kardiologian folyamatos panikok miatt.csinaltak…

    Kedves doktorno! Olyan kerdesem lenne hogy tavaly voltam kardiologian folyamatos panikok miatt.csinaltak ultrahangot amin az szerepelt diagnoziskent hogy sine morbo. A napokban megszedultem es azota folyamatosan merem a vernyomasom. 130⁄85 koruli atlagban, a pulzusom ami aggaszt ez neha csak 56-60 koruli. Ha tobbszor merem a vernyomasmero kijelzi a szivritmuszavar szinbolumot! On szerint mi a teendo? Koszonom! 26 eves lany vagyok

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    ld. előző válaszomat

  • Kedves Doktorno! Olyan kerdesem lenne, hogy tavaly voltam kardiologian folyamatos panikok miatt.…

    Kedves Doktorno! Olyan kerdesem lenne, hogy tavaly voltam kardiologian folyamatos panikok miatt. Csinaltak szivultrahangot amin az szerepelt diagnozikent hogy sine morbo. A napokban megszedultem es azota folyamatosan merem a vernyomasom. 130⁄ 85 koruli atlagban a pulzusom ami aggaszt mert az pedig neha csak 56-60 koruli. A vernyomasmero pedig neha kijelzi a szivritmuszavar jelzest ha sokszor merek egymas utan. 26 eves lany vagyok! Mit javasolna? Elore is koszonom a valaszat

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Az ultrahang azt jelenti, hogy normális (szó szerint:betegség nélkül), az 50-60 körüli pulzus nem kóros, a vérnyomásmérő esetleg ártalmatlan extraszisztolékat jelez. Nincs kardiológiai teendője.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa