A betegek kérdései (17692)

  • Tisztelt Doktornő! Immár harmadszor fordul elő a 64 éves édesanyámnál hogy a mellkas csontot…

    Tisztelt Doktornő!
    Immár harmadszor fordul elő a 64 éves édesanyámnál hogy a mellkas csontot fájlalja, rosszul érzi magát, kiveri a víz és le kell feküdnie. A teljes rosszullét nem megfogható, nincs hányinger vagy szúró fájdalom ( a mellkascsont kivételével, ami tompán de erősen fáj ) A vérnyomását mérve nem találtuk okát a rosszullétnek és súlyos gyengeségi hullámának. Mivel ez már enm először fordul elő, szeretném megkérdezni a Doktornőtől: mit javasol? Mi lehet a gond?
    Válaszát előre is köszönöm!
    Ági

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnálom, de személyes vizsgálat nélkül ezt nem lehet eldönteni Többféle oka lehet, ki kell zárni a szív-, gyomor-eredetet, mozgásszervi hátteret. Mivel ismétlődő panaszról van szó, ne késlekedjenek!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Azzal a problémámmal fordulok Önhöz, hogy kb. 10 éve van magas vérnyomásom,…

    Tisztelt Doktornő!

    Azzal a problémámmal fordulok Önhöz, hogy kb. 10 éve van magas vérnyomásom, 39 éves férfi vagyok. Vérnyomásom reggeli szisztolés értéke 140-145 között mozog, ha orvosnál vagyok vagy ideges vagyok lesz 150-160 között ez az érték. Gyógyszer beszedése után ez az érték már csak 125-135. Idáig reggel szedtem 1 db Tanydon 80 mg és 2*0,5 db Amlodipin 10 mg. Pár hónapja magasabb pulzusszámra írt fel a háziorvosom 1,25 mg Concort, akkor 100 körüli volt, de otthon soha nem magas, 80-90 körüli maximum. Utána elmentem kardiológushoz, aki azt mondta hagyjam el a Concort, mert akkor éppen nem volt magas a pulzusom. Izgulás miatt mindig magasabbak az értékeim orvosnál. Múlt héten ismét voltam kardiológiai vizsgálaton egy másik orvosnál, persze a vérnyomásom 160⁄105 volt. Itt azt mondták, hogy el kell hagyni az Amlodipint, a Tanydon maradjon és írtak reggelre Nebilet 5 mg-ot. Semmilyen szervi elváltozást nem láttak a szív ultrahangon. Szedek még reggelente 1 db galagonya kapszulát is, mert olvastam a jótékony hatásairól. Úgy érzem sok a Nebilet mert fáradt vagyok sokszor, és abszolút nem magas a vérnyomásom. A mai napon reggel volt 142⁄88⁄67, délután meg 115⁄57⁄58. Ma nem vettem be a Nebilet-et, mert soknak találtam.
    Segítségét abban szeretném kérni, hogy mit szedjek vagy hogyan, mert úgy gondolom, hogy mindig az aktuálisan mért vérnyomásomra adnak kezelést, ami valójában jóval alacsonyabb. Vérképeim, EKG mindig rendben volt, régen sokat stresszeltem ez lehet az oka kialakult vérnyomásomnak.
    Előre is köszönöm válaszát!
    Krisztián

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    A vérnyomás megítélését, kezelését valóban nem optimális egy aktuális mérésre alapozni. Megfelelőbb végezni egy tartós, 24 órás vérnyomás monitorozást (ABPM), ebből teljesebb képet lehet kapni a valós helyzetről, a kezelést pedig úgy célszerű beállítani, hogy 140⁄90 fölé ne emelkedjen.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő! Szeretném a véleményét kikérni, megpróbálom röviden de lényegesen leírni…

    Kedves Doktornő!

    Szeretném a véleményét kikérni, megpróbálom röviden de lényegesen leírni a problémámat.
    2010-ben volt egy laposroscopia műtétem petefészkemről vettek le egy kicsi cisztát.Kb. onnantól állandó hasfájással hirtelen fellépő hasmenéssel küzdöttem, laktózt megvontam magamtól mert arra kifejezetten érzékeny lettem, de még így is sokat szenvedtem főleg bal oldalt mintha egy csomót éreznék (a bal oldalról vették le a cisztát de csak azt amit el s e küldtek szövettanra)Valahogy tudtam kezelni ezeket a hasfájásokat és hasmenéseket,de aug.-ban eléggé súlyossá vált,2 hétig csak ment a hasam akkor kaptam antibiotikumot a háziorvostól uh nem mutatott ki semmit se az antibiotikumra jól reagáltam a háziorvosom szerint bélgyulladásom volt.Aztán ahogy abba maradt az antibiotikum ( normix) Kezdődtek az állandó hasfájások, állandó székelési inger parancsoló, hol hasmenés hol székrekedés de inkább az állandó hasfájás ami nagyon befolyásolja a mindennapjaimat,és főleg a bal oldalon fáj egy tompa érzés mindig megvan de az egész hasam görcsöl,puffad főleg reggelente.
    Elmentem a 2.sz.belgyógyászatra ott sajnos elkerülhetetlen volt a professzor Úr ( dr.Tulassay) rögtön vérvételt kért magas crp magas koleszterinek vashiány magasabb húgysavszint, szerinte gyulladás de meg kell nézni.Csütörtökön túl estem a gyomor és béltükrözésen egy kalap alatt....hát nem volt kellemes de nem is részletezném, altatás volt megbeszélve de sajnos végig fent voltam... a beleimen semmit se találtak de vettek szövettant két helyről is a gyomromban reflux és a z vonalban kisebb erosio van.A szövettan eredménye 2 hét kb.Azt szeretném kérdezni Ön szerint ezen kívül mutathat még ki a szövettan ( nem rossz indulatú dologra gondolok) bármit ami magyarázná a tüneteimet?Én már arra is gondoltam mikor volt a laporoscopiám ott hagytak el méh szövetet a hasüregemben ami bél endometriózishoz vezetett, de azt kimutatná az uh? Mit tudnak megállapítani a bélből vett szövettanból, ha semmit se láttak a beleimnél?

    A válaszát előre is köszönöm!

    Üdvözlettel : Zsikla Niki ( 25)

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ezt látatlanban nem lehet megítélni, szerintem várja meg a remélhetőleg normális szövettani eredményt, a teendőket pedig konzultálja meg a professzor úrral.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Drno! Lehet ugy kronikus gyulladas,hogy fertozes egyetlen alkalommal sem volt kimutathato? Konkretan…

    Kedves Drno!
    Lehet ugy kronikus gyulladas,hogy fertozes egyetlen alkalommal sem volt kimutathato?
    Konkretan a hugyutak teruleten.
    se urologus se nogyogyasz nem talalt semmit.
    Az orvosok mindig hazakuldtek azzal,hogy minden rendben mert nem talaltak semmit.
    viszont nekem megvannak a holyag⁄vese koruli nyomas⁄feszulo erzes.
    azzal hogy hazakuldenek nem segitenek.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ez úgyszólván elméleti fejtegetés, sem az nem biztos, hogy panaszait krónikus gyulladás okozza, sem az, hogy kellően alaposak voltak az eddigi vizsgálatok.
    Mindezek alapján nem tudok önnek válaszolni.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Üdvözlöm! Lejárt az orvosim a jogositványnál, emiatt kerestem fel a háziorovosomat soron kivül…

    Üdvözlöm! Lejárt az orvosim a jogositványnál, emiatt kerestem fel a háziorovosomat soron kivül heti 1 db Furosemid 40-et és Kaldyum 600-at irt fel, mivel éjjel 3-4 szer megyek wc-re. Azt vettem észre, hogy estére feszül a lábam bőre és megdagad, reggelre meg leapad az egész. Emellett vérnyomáscsökkentőt is szedek, de ez nem okoz problémát. Apukám 47 évesen tüdőembólia, szivinfartusban halt meg, és előtte egy évvel trombozis volt a lábában. Én 65 éves vagyok. Hajlamos vagyok a hypochondiára és nagyon bepánikolok, bolhából is elefántot csinálok!
    Köszönöm szíves válaszát:Irén

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Júliusban már javasoltam, hogy fenti panaszai miatt forduljon orvoshoz. Most ez részben megtörtént, de jó lenne tudni, hogy a lábdagadás esetleg valamelyik vérnyomáscsökkentővel kapcsolatos (Ca-antagonista) vagy szívelégtelenség jele. További vizsgálat ajánlott!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő. A mitralis prolapsus okozhat extrákon kívül más ritmuszavart? Mert mostanában…

    Kedves Doktornő.

    A mitralis prolapsus okozhat extrákon kívül más ritmuszavart? Mert mostanában érzek többféle dolgot, vizsgálat alapján nincs változás az állapotomban mégis nehezebbek a mostani napjaim, van hogy órákon át összevissza ver a szívem.

    Válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Az sem biztos, hogy a mitralis prolapsus "okoz" extrákat. Azt, hogy önnek milyen ritmuszavara lehet, személyes vizsgálat, EKG monitorozás (Holter) vagy rosszullét alatt készült EKG döntheti el.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Jónapot kívánok kedves doktornő!A kislányomnak a bal oldalbordája alatt fel duzzad.Helikobakter…

    Jónapot kívánok kedves doktornő!A kislányomnak a bal oldalbordája alatt fel duzzad.Helikobakter gyomorbetegsége van nem lehetséges hogy az okozza-e?vagy valami más netán?A válaszát előre köszönjük!!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnos, látatlanban nem tudom megítélni. Javasolom, forduljanak a kezelőorvoshoz, aki az adatok ismeretében és személyes vizsgálat alapján meg tudja határozni a további elvégzendő vizsgálatokat és ezek eredménye alapján szükség szerint a kezelést.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktor Nő! Azt szeretném kérdezni, hogy elősegíti-e a cukorbetegség kialakulását,…

    Tisztelt Doktor Nő!

    Azt szeretném kérdezni, hogy elősegíti-e a cukorbetegség kialakulását, ha valaki nagyon sok cukrot fogyaszt? Sütéshez, főzéshez én sima cukor helyett szőlőcukrot használok, és mindig kint van a konyhaasztalon. Nagyon szeretem, és akárhányszor elmegyek mellette, eszem 1-2 kanállal. Egyébként semmi problémám nincs, sportoló vagyok.
    Egyszer megmértem a cukromat pár perccel több kanál szőlőcukor evése után és természetesen kiakasztottam a mérőt, de utána fél órával olyan volt, mint máskor szokott -normális.

    Köszönöm szépen válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Kérdésére egy terheléses vércukorvizsgálat adhat felvilágosítást.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt doktornő,édesanyámmal kapcsolatban írok önnek,59 éves,és az elmúlt két hétben voltak…

    Tisztelt doktornő,édesanyámmal kapcsolatban írok önnek,59 éves,és az elmúlt két hétben voltak olyan rosszullétei,hogy felment a vérnyomása 185 re,amúgy szed vérnyomáscsökkentőt,majd elmult,a következő tegnap volt,ismételten felment,.Kb négy éve volt végbéltükrözésen melyen megállapították,hogy 9 cm nél belső aranyere van,meg külső is,de nem műtette meg meg nem is kezelte.Tegnap wc zés után nagyon vérzett elmondása szerint,és ekkor lett rosszul,,de azóta azt mondja nincs semmi.Elment tegnap háziorvoshoz,aki laborbeutalót adott,illetve emésztést segítő gyógyszert,meg kenőcsöt és kúpott az aranyérre.Én nagyon aggódom,mert nagyapám vastagbélrákban halt meg,és remélem ez nem az.Bár nem nézték most meg az aranyerét,de a külső nagyon csúnya.Tudom,hogy ez okoz vérzéses problémát,még sem vagyok nyugodt,hogy nincs e valami a háttérben,nagyon félek.Idáig nem volt vele probléma,de most ő is megijedt.Tudom nem lehet látatlanba mondani semmit,és hogy meg kell nézetni proktológussal,de nem küldték el.Kedves doktornő,milyen szövődményei lehetnek egy kezeletlen belső és külső aranyérnek?Köszönöm szépen!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Az aranyeres vérzés nem utal semmi rosszindulatú bajra, valóban proktológust kellene felkeresniük. Emellett figyelni kell a vérnyomásra, mert az az egyéb panaszoktól független veszélyeket (stroke) hordoz magában.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt főorvosnő! Kérem a következőkröl véleményt mondani mert egy picit megvagyok ilyedve.…

    Tisztelt főorvosnő! Kérem a következőkröl véleményt mondani mert egy picit megvagyok ilyedve. Hasi panaszokkal fordultam orvoshoz. (Gasztroenterológus) Fiz:has a mellkas szintjén. Puha betapintható. Nyomás érz. Jelez az alhasban középen a synphysis felett és a spasticus sigma is tap. Kp: élénk bélhangok
    RDV: megnagyobbodott kissé érzékeny prosztata. Egyéb kórós nem tap. Urológiai szakvizsgálat javasolt. Válazsát köszönöm.(ferenc)

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Azt hiszem, hogy nincs oka ilyen ijedelemre, menjen el az urológushoz, bizonyára kezelhető, gyógyítható baja lehet.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves doktorno! Vereredmenyemben ket csillag volt: GPT 42u\\L 4-38 a hatarertek Eosinophil%…

    Kedves doktorno!

    Vereredmenyemben ket csillag volt:
    GPT 42u\\L 4-38 a hatarertek
    Eosinophil% 5,4% 0-5 a hatarertek

    Okoz-e valami problemat eme ket ertek?
    Mitol lehet?

    Elotte valo napokban voltam rontgenen es antibiotikumot szedtem.

    Valaszat elore is koszonom

    G.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ezek nem tűnnek lényeges eltérésnek így kiragadva, az okot nem lehet megmondani.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő. Most este megint teljes összevisszaságban dobog a szívem, de aztán visszatér…

    Tisztelt Doktornő.

    Most este megint teljes összevisszaságban dobog a szívem, de aztán visszatér rendesbe, csak közte midnig plusz ütések már ez megy 2 órája... borzalmas érzés, szívbetegségem nincs... szedem betaloc ot... 3 napja, érdemes ezzel foglalkozni?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Igazán csak azt tudom ismételten tanácsolni, hogy ilyenkor csináltasson EKG-t, másképpen nem lehet érdemi megoldást találni.


    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • milyen szívbetegség, tüdőbetegségre gondol? tehetek ellene valamit? van olyan módszer, amivel…

    milyen szívbetegség, tüdőbetegségre gondol?
    tehetek ellene valamit?
    van olyan módszer, amivel megemelhetem?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Soha nem vizsgáltam önt, úgyhogy csak a csökkent szaturációból tudok következtetnie, ezek oka tüdő- vagy szívbetegség is lehet. Mivel ez tünet, ennek emelése az ok kiderítése és megoldása révén lehetséges. Ne felejtse a harmadik lehetőséget, hogy rossz volt a mérés!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • kedves doktornő. 1 hete extráim vannak. ma concor tablettát kaptam. kardiológiára jövő héten…

    kedves doktornő.
    1 hete extráim vannak.
    ma concor tablettát kaptam.
    kardiológiára jövő héten megyek.
    a háziorvos úgy véli hogy a vegetativ idegrendszer miatt van, de nem mondta el h ez mit is jelent.
    a szituációm 90%. úgy tudom h ez alacsony. okozhatja h kevés a vasam?
    a concortol helyre all a szaturacio?
    amúgy a vérnyomásom jó: 108⁄70 , 117⁄80 körüli.
    még csak 29 éves leszek.
    a májam min. nagyobb, ezt a túlsúllyal magyarázzàk. az enzimek jók.
    ez már szívbetegség vagy okozhatja sok idegesség?

    köszönöm.
    anna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Az extrasystoliának szervi szívbetegség nélkül nincs kóros jelentősége. Ezt majd a kardiológiai vizsgálat kideríti. Az alacsony szaturáció lehet technikai hiba, vagy tódő, esetleg szívbetegség okozza. Az alacsony vassal nincs kapcsolatban, az inkább vérszegénységet okoz.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktor nő! Két eve Lokren tablettat szedek ( napi fél szem) a magas pulzusomra. Voltam…

    Kedves Doktor nő! Két eve Lokren tablettat szedek ( napi fél szem) a magas pulzusomra. Voltam EKG-n is akkor, minden rendben volt. Mostanaba egyre sűrűbben erzem azt, foleg lefekves utan, de ma napkozben is, hogy egy pillanatig nem tudok levegot venni, majd rogton 1-2 nagyobb szívverés következik. Ilyenkor szinte egyből idegesnek is erzem magam, de par masodperc mulva minden vissza áll a normalis kerekvagasba. Altalaba stressz helyzetbe, ha valamiert ideges vagyok, izgulok, orulok valaminek vagy barmi hasonlo esetbe jon ez ram, majd ezt kovetoen folytatodik surgeto vizelési ingerrel, ami eleg nagy mennyiseget jelent akkor is, ha elotte nem is kellett wc-znem. Voltam vervetelen, hasi uh-n, nogyogyasznal es mindent rendben talaltak. Hova forduljak még? Ön szerint mitol lehet? Vagy egyik dolognak nincs is koze a masikhoz csak veletlen? Koszonom tanacsat Linda(29)

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Olyan ritmuszavar, amelyet nagyobb vizeletürítéssel követ, részletesebb vizsgálatot tehet szükségessé. Javasolom, keressen fel kardiológust kontrollvizsgálat céljából

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Jó napot tisztelt doktornő! A kérdésem az lenne, hogy mennyire normális az, ha egyszerű számitogepes…

    Jó napot tisztelt doktornő! A kérdésem az lenne, hogy mennyire normális az, ha egyszerű számitogepes munka kozben ha megmérem a vérnyomásomat egymas után többször akkor az gyakran más értékeket mutat? Ha kicsit izgatottabb vagyok 145⁄90 is megfigyelhető majd kis szellemi megnyugvast kovetoen 115⁄75, kovetkezo meresnel 122⁄77 majd 128⁄80, 135⁄80, majd 120⁄80 majd ismet 140⁄82...
    Ez lehet tudatalatti stressz esetleg tulzott feszultseg miatt? Vagy ez normális?
    Egyébként semmiféle gyogyszert nem szedek. Egyszer mar voltam vernyomasra kivizsgalva akkor a rendelőben 160⁄90et mertek. Voltam Echo ultrahangon is ahol minden a legnagyobb rendben volt. Majd egykis testmozgas utan tobbszori ellenorzesen is 125⁄80-133⁄80 ertekeim voltak. az otthoni méréseknél is 60 mérés átlaga 132⁄80.

    Várom megtisztelő válaszát. Köszönettel Jozef
    26 éves férfi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ezek gyakorlatilag normális értékek.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! E mailban megkaptam a szövettani eredményt. A segítségét kérném az értelmezésében. Klinikai…

    Tisztelt Doktornő!
    E mailban megkaptam a szövettani eredményt.
    A segítségét kérném az értelmezésében.

    Klinikai diagnózisok: A terminalis ileumban nem ulceratív gyulladás. (ép colon)

    Vizsgálati anyag, lokalizáció: Terminalis ileum.

    Makroszkópos leírás: 2 gombostűfejnyi szövetdarab

    Mikroszkópos leírás: 2 db felszínes terminalis vékonybél nyálkahártya részlet azonosítható. A felszíni hám jól követhető. A bélbolyhok szabályosak, magasak. A cryptákban hyperplasia nincs. A lamina propriában mérsékelt fokú, zömében idült lobsejtes beszűrődés van. Az intraepithelialis lymphocyták száma elenyésző.

    Diagnózis: Ép terminalis vékonybél nyálkahártya részletek.
    BNO kód: U99.9
    Valamint meg szeretném kérdezni, hogy ez chron betegség-e vagy, hogy kialakulhat-e ebből?
    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    A szövettani lelet, mint ön is láthatja " Ép terminalis vékonybél nyálkahártya részletek"-et mutat. A klinikumra vonatkozóan ismeretlenül biztosan nem tudok nyilatkozni.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktor Nő! Én írtam tegnap azzal kapcsoaltban,hogy hogy fogják mérni a vérzési időt! Megtörtént…

    Tisztelt Doktor Nő!

    Én írtam tegnap azzal kapcsoaltban,hogy hogy fogják mérni a vérzési időt!
    Megtörtént a vérvétel, a vérzési időhőz azt írták,hogy 120 sec, a másik meg a prothombrin: 1,10. De semmi tűvel nem szúrták az ujjam csak levették a vért és ennyi. Lehet csak találomra írták volna oda vagy a vérből is kitudták vizsgálni? Köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Változhatnak a módszerek, nem voltam ott, a vérzési időt abszolút értékben adták meg, a prothrobin idő pedig egy normál kontrollhoz viszonyítva szintén a vér alvadékonyságára vonatkozó felvilágosítást ad.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktor Nő! Azt szeretném kérdezni, hogy ha valaki ököllel mellkason üt valakit, vagy…

    Tisztelt Doktor Nő!

    Azt szeretném kérdezni, hogy ha valaki ököllel mellkason üt valakit, vagy az ember elesik és beveri a mellkasát, akkor az okozhat-e szívritmuszavart vagy valami rendellenességet a szívműködésben?

    Köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Szerintem ezt látatlanban nem lehet megítélni, legjobb, ha a sérült orvoshoz fordul

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Pár hete palpitációim vannak, ami annyit jelent nálam, hogy dobog rendes…

    Tisztelt Doktornő!

    Pár hete palpitációim vannak, ami annyit jelent nálam, hogy dobog rendes ütemben, aztán két gyorsabb megint normális, szóval ilyen pluszdobbanások a normálok között, de nem olyan mint mikor extrái vannak az embernek, akkor jönnek elő ha görnyedve ülök, vagy fekszek, mikor mozgok, vagy egyenes háttal ülök nem jönnek. Voltam már többször kardiológusnál, minden semmi komoly, kaptam betalocot, meg xanaxot, 25-25 mg ot kell szednem, de tegnap este pl hiába vettem be alig bírtam elaludni, mert folyamatosan jöttek. Tud esetleg erre mondani vmit mitől lehetnek?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Kardiológusa bizonyára elmondta, hogy egészséges szív mellett ezek a jelenségek ártalmatlanok, bár nyilván nagyon kellemetlenek lehetnek. Próbáljon más testhelyzetben feküdni, és főleg ne foglalkozzék vele.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa