A betegek kérdései (17641)

  • T.Dr.Tarjan Zsuzsa! Szivem össze-vissza ver,pulzusom szabàlytalan,kihagy,szegycsont tájékàn nyonyomást…

    T.Dr.Tarjan Zsuzsa! Szivem össze-vissza ver,pulzusom szabàlytalan,kihagy,szegycsont tájékàn nyonyomást érzek,nem verejtékezek.Félek még lélegezni is,fejem halánték tájékon fàj.Mit tegyek? Köszönettel várom válaszát

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ennyi adatból sajnos, látatlanban nem tudom megítélni. Javasolom, keresse fel kezelőorvosát!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt fő orvos Nő !! többgöbös strumám van a pajzsmirigyem tul müködik ez miatt metothyrint…

    Tisztelt fő orvos Nő !! többgöbös strumám van a pajzsmirigyem tul müködik ez miatt metothyrint kell szednem és betalock tablettát de lenne egy ojan problémám ami körülbelül 1 éve kezdödött hogy akár hova mennem kell például orvos vagy egy iskola ki kell jönnöm onnan mert rosszul érzem magam hányingerem van szapora a szivverésem szedek nilacid tablettát ojan mint ha az enyhitene valamit rajta de ha kijövök onnan alról a bizonyos hejröl ahol vagyok akkor már jobb de nem tudom mi okozhatya ezt de már nem nagyon akarok kimozdulni mert félek mindig hogy előjőn megint segitségét előre is köszönöm Annamari

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnos, látatlanban nem tudom megítélni. Javasolom, forduljon kezelőorvosához, aki az ön adatainak ismeretében és személyes vizsgálat alapján meg tudja határozni a további elvégzendő vizsgálatokat és ezek eredménye alapján szükség szerint a kezelést.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Főorvos Asszony. Kérném segítségét, mert tanécstalan vagyok.Édesanyám 3 hét alatt 12kg-ot…

    Tisztelt Főorvos Asszony.
    Kérném segítségét, mert tanécstalan vagyok.Édesanyám 3 hét alatt 12kg-ot fogyott.Étvágytalan az ágyból nem tud felkellni.Jelenleg 79 éves. Teljesen aktív volt elötte.Elvittem szakorvoshozhoz(korházba),befektették egy vidéki kórházba több napra.Elkezdték a kivizsgálást,a vérképe szerint magasak a gyulladási értékek és súlyosan vérszegény.A mellkas röntgen és az ulrtahang eredménye negatív lett,és nem tudják mitől rossz a vérképe,mitől rossz az állapota.Pedig több napig vizsgálták.A kórházból hazaengedték.A mai nap bementem a háziorvoshoz akinek megmutattam az eredményeket,és azt a választ kaptam,hogy a vérkép alapján daganat gyanuja merűlt fel.És készűljek fel minden rosszra.Most nemtudom merre tovább,a kórház csak későbbi időpontot adott meg a további vizsgálatra.Anyukám állapota pedig tovább romlik.Mit tegyek,merre menjek tovább vagy kihez fordulhatok segítségért?Válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Együtt érzek önnel, azt ajánlom, kérje a háziorvost, hogy amennyiben lehetséges, sürgős beutalót adjon a kivizsgáláshoz.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt doktornő! A kérdésem az lenne,hogy a picifiunknak(3hónapos)most volt szept.7 egy beavatkozás…

    Tisztelt doktornő!
    A kérdésem az lenne,hogy a picifiunknak(3hónapos)most volt szept.7 egy beavatkozás mert a tüdő fele ami billentyű van az nem megfelelően működött és megkatéterezték most mikor voltunk controllvizsgálaton azt mondták hogy kezd összeszűkülni neki ezt meg lehet előzni? Ha igen hogyan?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnálom, de önnek is csak azt tudom javasolni, hogy gyermekekre vonatkozó kérdéseit gyermekorvos kollégának tegye fel.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Tarján zsuzsa! Tegnapi nap folyamán írtam Önnek hogy mostanság újra előjött a szívliftezésem…

    Kedves Tarján zsuzsa!

    Tegnapi nap folyamán írtam Önnek hogy mostanság újra előjött a szívliftezésem és beszúr a szívemnél ezen felül mintha présbe lenne a mellkasom úgy fulladok. Légszomjam is van, mintha megfulladnék, zihálva veszem a levegőt, sápadok is. Néha szédülök rohamszerűen. Kétszer estem át eddig teljes kardiológiai kivizsgáláson (EKG, szívultrahang, szemfenék, labor, ABPM 24 órás vérnyomásmérés) az eredmény: Szomatoform diszfunkció, Da costa szindróma, fehérköpeny szindróma.

    Azonban ma reggel ahogy felkeltem megint lifegett a szívemnél. Elmentem az egyetemre de nagyon rossz érzés volt, kínszenvedés kibírni ezeket a szívpanaszokat. Aztán folyamatosan beszúrt a szívemnél több órán keresztül. Előadáson ültem és ott is beszúrt és mintha satuba lett volna a mellkasom olyan érzésem volt. Kapkodtam a levegőt mert az se kaptam. Padtársamnak mondtam hogy szívrohamom lesz annyira fáj a szívem. Erre mondta hogy nehogy szívrohamot kapjak itt neki!!!1,5 órán keresztül nyilalt a szivem és össze-vissza vert. A padból majdnem kiestem olyan gyenge voltam. Valahogy haza tudtam jönni most jobb de nem tudom mit tehetnék. Ön szerint mit szedjek, van valami gyógyszer erre? Régen belgyógyász valerint és panangint írt fel az segített. Most is jó lennének ezek a gyógyszerek? Vagy mit csináljak félek szívroham lesz ennek a vége!! Mondta a pszichológust a kedves tegnapi válaszában de félek hogy ő nem ért a testi betegségekhez. Nekem a testem a beteg nem a lelkem!! Válaszát nagyon köszönöm, ha tudd segíteni bármiben nagyon-nagyon köszönöm!!!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Mivel nem fogadja el sem a vizsgálatok normális eredményét, sem az én véleményemet (ezt a mai levele nem cáfolja), kérem vagy fogadja el tegnapi javaslatomat, vagy forduljon máshoz kérdéseivel.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Főorvos Nő! Ez év augusztusában stent beültetésem volt.Gyógyszereimet rendesen…

    Tisztelt Főorvos Nő!

    Ez év augusztusában stent beültetésem volt.Gyógyszereimet rendesen szedem,kontrollra pontosan járok. Beavatkozás előtti panaszom teljesen meg szünt.Helyette,különösen a reggeli órákban szorító szívpanaszaim vannak,amik minden ok nélkül jelentkeznek napközben is. Említettem ellenörző vizsgálaton.főorvos úr nem tulajdonított neki fontosságot.Valóban nem kell vele foglalkoznom?Normális dolog?

    További kérdésem lenne az,hogy mivel a gerincemmel is problémáim vannak.Úszni járhatok-e,illetve gyógymasszást igénybe vehetek-e?

    Válaszát megköszönöm,üdvözlettel:Katica

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Igazán sajnálom, de személyes vizsgálat nélkül nem tudok választ adni a kérdéseire, ehhez kevés az információ, hogy stent-beültetés történt. Nem ismerem az általános állapotát, a többi koszorúereinek a helyzetét, egyszóval ennyi információ alapján nem lehet érdemben megítélni.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktor Nő! Tegnap reggel arra lettem figyelmes,hogy a torkomról feljött nyálba volt…

    Tisztelt Doktor Nő!

    Tegnap reggel arra lettem figyelmes,hogy a torkomról feljött nyálba volt egy kisebb vér. Aztán még este is előfordult picit, viszont a mai nap már egyáltalán nem. Mennyire kell aggódnom miatta? 24 éves vagyok. Tüdőszűrésen 1 hete voltam az teljesen negítív lett.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnos, látatlanban nem tudom megítélni, javasolom, keresse fel kezelőorvosát!, vagy kérdezzen fül-orr-gégészt!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktor Nő! Ma voltam EKG vizsgálaton a háziorvosomnál. Az asszisztens nő elvégezte…

    Kedves Doktor Nő!

    Ma voltam EKG vizsgálaton a háziorvosomnál. Az asszisztens nő elvégezte a vizsgálatot, pár perc múlva kiadta lepecsételve, de semmit nem mondtak, hogy jó-e az eredmény vagy sem, a görbékből pedig nem sokat értek!
    Tudna nekem segíteni benne? Esetleg elküldhetném Önnek az eredményt?

    Előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Biztos vagyok benne, hogy az orvos megnézte, így bizonyára semmi baj nincs, de kétség esetén ezt kezelőorvosától kellene megkérdeznie.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő. Egy összetett problémával fordulnék önhöz, körülbelül 3 hete kezdődtek a…

    Kedves Doktornő.

    Egy összetett problémával fordulnék önhöz, körülbelül 3 hete kezdődtek a panaszok, rengeteg extraszisztoléval jártunk kardiológusnál, készült ultrahang, ekg, minimális mitralis prolapsust állapítottak meg. Komolyan mondom 1 héten keresztül folyamatosan percenként jöttek. megnyugtattak, semmi baj jóindulatúak. Aztán minden további nélkül elmúlt, jöttek a hátamba mellkasomba, szegycsontomba nyilalló éles, szúró fájdalmak. Nem volt semmi más panasz, szédülés ájulás semmi. Aztán ahogy jött el is múlt az is, most visszajöttek az extrák, de nem fáj már olyan intenzíven. Voltunk magánorvosi rendelőben is ott is ekg, ultrahang, semmi szervi elváltozás. Kizárható a szív eredetű panasz. Annyira kétségbeejtő az egész, nem tudom már mit tegyek. Szerencsére ha mozgok nem érzem, vagy csak nagyon ritkán, ezért legalább az nincs hogy még esetleg kimozdulni se mernék vagy hasonló.

    Segítségét és válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ez a fajta ritmuszavar (extrasystolia) igen gyakori jelenség, lehet meglehetősen kellemetlen, de szervi szívbetegség nélkül nincs kóros jelentősége. Lényege, hogy a normálisnál hamarabb jelentkezik egy szívdobbanás, majd viszonylag hosszabb szünet után jön a következő normális ütés. Tünetileg Magnézium pezsgőtabletta vagy Panangin szedése enyhíti a panaszokat.


    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! 25 éves fiatal nő vagyok. Előzőleg október 06-án készült EKG-n a következő…

    Tisztelt Doktornő! 25 éves fiatal nő vagyok. Előzőleg október 06-án készült EKG-n a következő került leírásra. 65⁄min Sr, bal tengelyállás, norm. AV idő, keskeny QRS, III-ban, V1-5-ig lapos, neg. T. Egyebekben poz. T-k. Incomplett JTSZB. Mostanában elég sűrűn főként fizikai terhelés esetén Szúró és szorító mellkasi fájdalom melyet a szegycsont mögött érzek, illetve bal karba és nyakba és a hátba sugárzó. Ez általában ha leülök vagy pihenek megszűnik de van olyan is, hogy testhelyzettől függetlenül jelentkezik és 20 percen tovább tart a mellkasi fájdalom. Egy rosszullét alatt szívritmus zavarom és 140⁄80 vérnyomásom volt és asthmás vagyok, volt mikor már nehéz légzés is jelentkezett rosszullét alatt. Mi lehet ezeknek a panaszoknak az okozója? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm! Üdvözlettel: Nóra

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnálom, de személyes vizsgálat nélkül ezt nem lehet eldönteni, lehet a háttérben az asthma (lássa tüdőgyógyász(), mozgásszervi (reumatológus), lehet szívritmuszavar (kardiológus). Javasolom, forduljon kezelőorvosához, aki az ön adatainak ismeretében és személyes vizsgálat alapján meg tudja határozni a további elvégzendő vizsgálatokat és ezek eredménye alapján szükség szerint a kezelést.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Hétfő óta érzek erős nyilallásokat, szegycsontommban, hátamban, mellkasomban.…

    Tisztelt Doktornő!

    Hétfő óta érzek erős nyilallásokat, szegycsontommban, hátamban, mellkasomban. De rögtön el is múlik, vagy többet nyilall, de nem fulladok meg semmi ilyesmi. Voltam kivizsgáláson, ekg echo, semmi kóros, van hogy belégzésre érzem, hogy feszül, van hogy anélkül is, ha mozgok nem fáj jobban, független tőle. Van hogy megfeszítem magam és hatalmasat roppan a szegycsontom. Mitől lehet ez? tudna valamit mondani?

    Előre is köszönöm.

    üdv: István

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Fentiekből látatlanban csak annyit lehet megállapítani, hogy nem szív eredetű, a többit bízza kezelőorvosára (mozgásszervi vagy légzőszervi eredet).

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Tegnap írtam alacsony vérnyomással kapcsolatban, úgy döntöttem, pár napig…

    Tisztelt Doktornő!
    Tegnap írtam alacsony vérnyomással kapcsolatban, úgy döntöttem, pár napig mérem a vérnyomásom, hogy tisztább képet kapjunk. Eddig amiket azóta mértem magasabbak voltak, de a maximum érték 99⁄59 volt. Még ez is nagyon alacsony? Az orvosok ezzel mit szoktak csinálni? Köszönöm a válaszát

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Vérnyomásértéket önmagában nem kezel az orvos, hanem tisztázza, hogy mit lehet az oka, kell-e kezelni egyáltalán. A tegnapi és mai értékek közötti különbség leginkább a mérő technikai hibájára gyanús, ezért is kellene orvosának is megmérnie a vérnyomását.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Úgy írja h fokozhatja. Ezek szerint máskor is lehet nekem ilyen csak nem érzem? Vagy direktbe…

    Úgy írja h fokozhatja.
    Ezek szerint máskor is lehet nekem ilyen csak nem érzem?
    Vagy direktbe a telt gyomor plusz eltúlzott kávé kombó váltja ki?
    Ön szerint melyik a valoszinubb?
    Javasol kivizsgalast?
    Vettem be rá egy enyhe nyugtatot és megszunt.


    Még egyszer koszonom

    Alma

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Úgy értem, hogy máskor is lehet, a kávé és a telt gyomor fokozhatja, gyakoribbá teheti. Ez nem igényel kivizsgálást.
    Nagyon szívesen.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves dr nö, a kérdés más volt!

    Kedves dr nö, a kérdés más volt!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Nem tudom értékelni a különbséget, az elsőben az van, " ritmuszavarom van, percenként érzem a kimaradást", a másikban, hogy "pulzuskihagyás". A mitralis proapsussal nincs oki összefüggése.



    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Azt szeretném kérdezni öntöl hogy néha nem olyan sűrün erősebben ver a szivem pár másodpercig.20éves…

    Azt szeretném kérdezni öntöl hogy néha nem olyan sűrün erősebben ver a szivem pár másodpercig.20éves fiatal nő vagyok xanaxot,cipralexet,és fogamzásgátlot szedek.
    Lehet ez a gyògyszerek miatt?
    Vagy ha nem akkor mitöl lehet?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ezt látatlanban nehéz értékelni, már csak azért is, mert nem lehet pontosan érteni, hogy mit jelent az, hogy "erősebben" ver. A panaszok huzamos fennállása vagy rosszabbodása esetén forduljon kezelőorvosához, részletesebb vizsgálat céljából.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • kedves Doktornő túlzásba vitt kávézás okozhat extrákat? mai napon három kávét ittam, a harmadik…

    kedves Doktornő

    túlzásba vitt kávézás okozhat extrákat?
    mai napon három kávét ittam, a harmadik után éreztem hogy ezt már nem kellett volna.
    extrákat érzek és sokat kell bufognom
    a szívem elvileg nem beteg, 29 éves vagyok.

    koszonom

    Alma

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    A kávé illetve a telt gyomor (amire a böfögés utal) fokozhatja az extra ütések számát.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Az elmult hetekben jobb oldali hasfájással küszködök mely szúró jellegű.Nőgyógyászom szerint…

    Az elmult hetekben jobb oldali hasfájással küszködök mely szúró jellegű.Nőgyógyászom szerint petevezeték gyulladásom van,amire gyógyszert kaptam,és ami hatástalan,vérképemben nincs gyulladásnak jele,a bel uh is negatív,.Székletembe vettem észre néhány alkalommal narancssárga nyákokat.Fáradékony,és gyenge vagyok,és ez a fájdalom nem akar szünni.Nem tudom hova forduljak már.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnálom, de látatlanban ezt nem lehet eldönteni. Javasolom, forduljon kezelőorvosához, aki az ön adatainak ismeretében és személyes vizsgálat alapján meg tudja határozni a további elvégzendő vizsgálatokat és ezek eredménye alapján szükség szerint a kezelést.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Tarján Zsuzsa! Huszonkét éve fiatal férfi vagyok. Eddig kétszer estem át teljes belgyógyászati…

    Kedves Tarján Zsuzsa!

    Huszonkét éve fiatal férfi vagyok. Eddig kétszer estem át teljes belgyógyászati kivizsgáláson. Először kb 4 éve magas vérnyomás betegséggel küzdöttem, voltam szívultrahangon, ABPM, EKG-n, vérvételen eredménye magas TSH szint endokrinológia ott pajzsmirigy ultrahang eredmény semmi. Endokrinológus azt mondta légzési arrythmia és Da Costa szindróma. Háziorvos fehér köpeny szindrómának mondta a magas vérnyomást.
    Aztán 2 éve liftezett a szívem. Ugyan ilyen panaszokkal mint most csak gyengébben. Elmentem orvoshoz ő megmérte a vérnyomást 160⁄91 volt és magas pulzus. Megint EKG, vérvétel itt most normális volt a pajzsmirigy, szemfenék vizsgálat. Az eredmény negatív. Otthon mért vérnyomások normálisak voltak. Az diagnózis Szomatoform dystonia.

    Kedves Doktornő! A panaszom az hogy körülbelül három napja liftezik a szívem, hol gyorsan ver hol lassan. Ezen felül beszúr a szívemnél és nagyon remeg a kezem, szaporán veszem a levegőt. A szív beremegése naponta többször is előfordul. Sápadtsággal együtt. Most Ön szerint mi állhat a háttérben? Holnap mindenképpen elmegyek háziorvoshoz de már unom ugyan azokat a kivizsgálásokat. Csak félek a szívinfarktustól és haláltól! Mit tegyek Kedves doktor nő?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Mivel mind panaszainak jellege, mind a korábbi kivizsgálások idegi (pszichés) eredetet igazoltak panaszai hátterében, ha ezzel nem tud egyedül megbirkózni, azt ajánlom, forduljon pszichiáterhez vagy pszichológushoz.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt dr nö. Szeretném megkérdezni a mitrális prolapsus okozhat e pulzuskihagyást,ami kitapinthato.…

    Tisztelt dr nö. Szeretném megkérdezni a mitrális prolapsus okozhat e pulzuskihagyást,ami kitapinthato. Ver 2 a szivem egyet nem,aztán ujra 3 at ver 1 et nem, és ez egész nap már pár napja. Holnap délutánra van kardiologiai idöpontom de addig is nagyon aggodom nem e pitvarfiblirrácio ez. Félek nehogy vérrög kerüljön az ereimbe. A prolapszust 1 éve állapitották meg ultrahangon de eddig panaszmentes volt.szoval a pulzusom normális 67. 77 néha 81. És a 67 es pulzusnál is kihagy.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Mi változott azóta, hogy 4 nappal ezelőtt, hasonló kérdést tett fel?

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Tegnap óta szédülök ezért ma megmértük a vérnyomásom ami 80⁄43 volt. Ez normális?…

    Tisztelt Doktornő!
    Tegnap óta szédülök ezért ma megmértük a vérnyomásom ami 80⁄43 volt. Ez normális? Ha nem mit csináljak vele? köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ha ez reális érték, akkor mielőbb forduljon orvoshoz⁄ügyelethez, mert kórosan alacsony!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa