A betegek kérdései (17696)

  • Tisztelt Doktor Nő! A kutya többször is csinálta már ezt. Nem meglepő a viselkedése. Fiatal…

    Tisztelt Doktor Nő!

    A kutya többször is csinálta már ezt. Nem meglepő a viselkedése. Fiatal és játékos még. Ön szerint teljesen fölösleges az orvosi beavatkozás? Nagyon megnyugtatna a biztos válasza.

    Köszönettel

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ezt én felelősséggel, látatlanban nem mondhatom, ez az ön döntési területe. Én megismétlem, hogy szerintem nem szükséges.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt doktor nő 18 éves vagyok és már régóta éreztem hogy kihagyások vannak de nem olyan…

    Tisztelt doktor nő
    18 éves vagyok és már régóta éreztem hogy kihagyások vannak de nem olyan régen arra keltem fel hogy lezsibbadt a bal felem és légszomlyam volt elmentem az ügyeletre ott beutaltak omsz-re onnan elküldtek kardiológiára na már most ott meg volt az ultrahang meg a holter felírtak nekem egyszer magnéziumot meg nebivolol-tevaát napi egy felet de nem érzek változást és félek előbb utóbb ebből komolyabb baj is lehet mondjuk kamrai fibrilláció ami sajnos halálos is lehet ön mkit javasol mit lehetne még tenni a systolék megszüntetése érdekében mert a kezelőorvosom nem adott teljes felvilágosítást
    A holter ekg eredménye:77⁄min átlagfrekvenciájú sinus vezérlés mellett élénk ectopiás ventricularis aktivitás (3%) mely kizárólag izollt monomorf jobbkamrai morfológiájú fix kapcsolási idejűkorai kamrai ütések láthatóak melyek napszaki halmozódást nem mutatnak.
    Kevesebb pitvari es is látható.
    Kritikus bradicardia ,pausa nem került detectálásra.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ettől nem kell tartania, a leírt számú és típusú extra ütések igen jóindulatúak, ártalmatlanok, ezzel kapcsolatban csak a pánik okozhat panaszt, azt kezelni kellene, javasolom, forduljon szakorvoshoz.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Cím! A mai napon a kutya megkapta a mutatóujjamat, sérülés, karcolás nincsen rajta.…

    Tisztelt Cím! A mai napon a kutya megkapta a mutatóujjamat, sérülés, karcolás nincsen rajta. A kutya 2 éve kapott veszettség elleni védőoltás. Pánikbetegségemből adódóan teljesen ki vagyok borulva. Szükségesnek tartja az orvoshoz fordulást? Elkapható sérülés nélkül (vérző seb nélkül) is a veszettség? Semmi nem látszik az ujjamon. Válaszát nagyon várom! Köszönettel

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Véleményem szerint nem, de kétség esetén forduljon orvoshoz, tőle kérdezze meg, hogy van-e szükség tetanusz illetve veszettség elleni oltásra.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő, 35 éves nő vagyok. Néhány havonta előfordul, hogy hirtelen nagyon gyors…

    Tisztelt Doktornő,

    35 éves nő vagyok. Néhány havonta előfordul, hogy hirtelen nagyon gyors és erős szívdobogás jelentkezik minden előzmény nélkül, nyugalmi állapotban, általában 1 perc alatt újra visszaáll a normális ritmus. Januárban szintén jelentkezett a gyors és erős szívverés, torokszorítással és nehéz légzéssel kombinálva, és most nem múlt el csak kb. 10-15 perc után. Megmértük közben a vérnyomásomat, ami normális értéket mutatott, viszont a pulzus 190 körül volt és kijelezte a vérnyomásmérő a szívritmuszavart. Azóta egyszer fordult elő, de akkor is 1 perc után elmúlt a gyors szívverés. Érdeklődnék, hogy mi lehet az oka, esetleg stressz, vagy valamilyen ásványi anyag hiánya? Vagy szervi bajra utal? Ritmuszavar közben kialakulhat súlyosabb probléma?

    Előre is köszönöm válaszát, üdvözlettel:
    Adrienn

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ez lehet paroxysmusos tachykardia (a szokásostól eltérő helyről kiinduló rohamszerű szapora szívverés), részletesebb kardiológiai kivizsgálás javasolt.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • de ezt a tukrozest ma csinaltak!!!

    de ezt a tukrozest ma csinaltak!!!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    És akkor nem lehet megkérdezni?

  • Meg egy utolso kerdes most olvastam hogy az apro alig kiemelkedo polypok veszelyese de akkor…

    Meg egy utolso kerdes most olvastam hogy az apro alig kiemelkedo polypok veszelyese de akkor talan szoltak volna nagyon ideges lettem ettol de visszamenni nem merek

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Pedig más megoldás nemigen van,mint visszamenni, mert távlatból, látatlanban nem lehet megítélni.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves dr nő mi lehet az oka hogy 3 hét alatt 19-ről 30-ra emelkedett a süllyedésem.A hétem voltam…

    Kedves dr nő mi lehet az oka hogy 3 hét alatt 19-ről 30-ra emelkedett a süllyedésem.A hétem voltam fogászaton be akartam tömetni a fogamat és azt mondták előbb öblögetni kell 10 napig mert bevan gyúlladva az ínyem.De a dr nő szerint ettől nem lehet.Elküldöm a teljes leletet kérem véleményezze mert most már nagyon félek.És mikr kell ismétlő labor mennyi idő mulva.A mostani vérvétel fogászat után 2 nappal történt.



    Vörösvérsejt süllyedés 30 mm⁄h * 0 - 25

    GOT 18 U⁄L 0 - 37
    GPT 6 U⁄L 0 - 40
    Gamma GT 10 U⁄L 7 - 32
    Össz.bilirubin 9,6 µmol⁄L 5,0 - 21,0
    LDH 334 U⁄L 240 - 480
    Karbamid 3,0 mmol⁄L 2,5 - 7,5
    Kreatinin 74,0 µmol⁄L 40,0 - 88,0
    eGFR (ml⁄p.⁄1.73 m^2) >60 60,0 -
    Húgysav 246 µmol⁄L 150 - 360
    Glükóz 4,8 mmol⁄L 3,5 - 6,1
    Nátrium 138 mmol⁄L 135 - 145
    Kálium 4,5 mmol⁄L 3,2 - 5,1
    Klorid 106 mmol⁄L 98 - 108
    Kalcium 2,39 mmol⁄L 2,20 - 2,65
    Magnézium 0,88 mmol⁄L 0,77 - 1,03
    C reaktív protein 5,29 mg⁄L * 0,00 - 5,00
    Koleszterin 4,7 mmol⁄L 2,8 - 5,2
    Trigliceridek 0,67 mmol⁄L 0,55 - 1,60
    HDL koleszterin 1,26 mmol⁄L 1,09 - 2,29
    Vas 17,8 µmol⁄L 10,7 - 32,2
    Prolaktin 261,3 mIU⁄L 70,8 - 566,5
    Vérkép
    Fehérvérsejt 7,5 Giga⁄L 4,5 - 11,0
    Neutrofil 4,70 Giga⁄L 1,80 - 7,70
    Limfocita 2,24 Giga⁄L 1,00 - 5,00
    Monocita 0,41 Giga⁄L 0,00 - 0,80
    Eozinofil 0,14 Giga⁄L 0,00 - 0,45
    Bazofil 0,02 Giga⁄L 0,00 - 0,20
    Neutrofil 62,50 % 45,00 - 70,00
    Limfocita 29,80 % 20,00 - 45,00
    Monocita 5,50 % 0,00 - 10,00
    Eozinofil 1,90 % 0,00 - 4,00
    Bazofil 0,30 % 0,00 - 1,00
    Vörösvérsejt 4,3 Tera⁄L 4,0 - 5,2
    Hemoglobin 128 g⁄L 120 - 150
    Hematokrit 0,37 L⁄L 0,36 - 0,45
    MCV 86,2 fl 81,0 - 100,0
    MCH 29,8 pg 26,0 - 34,0
    MCHC 346 g⁄L 310 - 360
    Trombocita 329 Giga⁄L 150 - 400
    MPV 10,6 fl 9,0 - 13,0
    RDW-SD 40,0 fl 37,0 - 54,0
    Vizelet általános
    fajsúly 1005 g⁄L 1005 - 1035
    pH 7,0 4,8 - 7,5
    Fehérje Negatív
    Nitrit Negatív
    Keton Negatív
    Urobilinogén Normál
    Bilirubin Negatív
    Vörösvérsejt Negatív
    Fehérvérsejt Negatív
    Cukor Negatív


    DR NŐ SZERINT LEHET AZ ÍNYEMRŐL?MIKOR KELL MEGISMÉTELNI A LABORT.
    Köszönöm válaszát.


    tovább Dr. Tarján Zsuzsa adatlapjára


    Tisztelt Kérdező!

    Ahogy látom, a leletei mind a végző labor normál tartományában vannak, egyébként bővebbet találhat a www.hazipatika.com⁄laboreredmenyek oldalon. A többi kérdéseire látatlanban nem tudok válaszolni, biztosat a fogorvosa mondhat.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa


    Elnézést dr nő nem értem a válaszát hogy a végző labor normál tartományába van ezzel mit akar mondani.Én konkrétan a süllyedés miatt aggódom. Köszönöm válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    A süllyedését nem tudom megmagyarázni, azért írtam, hogy ezt kezelőorvosával beszélje meg. Ha a többi lelet nem érdekli, akkor miért írta le?

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Elnezest de olyan zaklatoot vagyok irok ossze vissza en a poyp miatt aggodom! Tisztelettte koszonom…

    Elnezest de olyan zaklatoot vagyok irok ossze vissza en a poyp miatt aggodom! Tisztelettte koszonom hogy meghallgat!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ezt kezelőorvosával kell megbeszélnie.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Nem ment at a kerdesem lehet valamit rosszul irtam egy aggodo no

    Nem ment at a kerdesem lehet valamit rosszul irtam egy aggodo no

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    De igen!

  • Tisztelz Doktorno!mai nap voltam gyomortukrozesen kerdesem mit jelen .bo secretum kisse opalonehany…

    Tisztelz Doktorno!mai nap voltam gyomortukrozesen kerdesem mit jelen .bo secretum kisse opalonehany piciny polypra emlekezteto keplet velemenyHyperac jelei. Hozzateszem 4 evig szedtem Controlocot amit allitolag nem kellett volna ez nagyon csunya lelet ? Most apo famotidint kaptam Tisztelettel egy aggodo no!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Amennyit ki tudok olvasni, gyomorsavtúltengés jeleit, néhány apró polypszerű képletet mutat. Bízzon orvosában, kezdje szedni a gyógyszert!


    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelet Főorvosnő! Azt szeretném kérdezni, hogy melyik karban kell a vérnyomást mérni, mert…

    Tisztelet Főorvosnő! Azt szeretném kérdezni, hogy melyik karban kell a vérnyomást mérni, mert a jobb karomon egy kicsit magasabb az érték (10-15-tel)? Köszönöm a válaszát! Tisztelettel: Mária

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Mindig a magasabb értéket vegye figyelembe, azon a karján mérje a vérnyomást!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Haspuffadás, görcs miatt küdltek hasi UHra. A vizsgáló orvos mondta, hogy…

    Tisztelt Doktornő!
    Haspuffadás, görcs miatt küdltek hasi UHra. A vizsgáló orvos mondta, hogy nem komoly (többet nem nagyon tudtam meg), én mégis érdeklődnék, hogy mire kell figyelnem majd. Magamról: 35 éves átlagos férfi, számítógépes munka, heti 2-3x igyekszem sportolni. A lelet: \\"a cholecysta folyadékkal telt, félig tele sludgeval, de kőmentes, epeúttágulat nincs.\\" \\"A máj norm. nagyságú, benne mérs. májlaesio jelei, homogén szerkezetű.\\" (Ez utóbbiról azt hallottam, hogy gyakori, nem kell túl komolyan venni.) A többi rész szerencsére mind rendben, csak ezek nem teljesen világosak számomra, illetve, hogy pl. étrendben (vagy másban) mire figyeljek majd.

    Előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    A sludge (idézet egy szakcikkből): "Az ultrahang leletek olvasásakor gyakran találkozhatunk a “sludge" fogalmával, mely jellegzetes rétegződést mutató, hangárnyékot nem adó, echogén precipitátumnak felel meg. Microlithiasis, “epehomok" a közismertebb nevei. Analízise során mucin-gélbe ágyazott cholesterin-monohydrat kristályok és Ca-bilirubinát granulunok mutathatók ki. Az utánkövetéses vizsgálatok szerint az esetek mintegy 15%ában valódi epekő alakul ki belőle".
    Epekímélő étrendet folytasson. ennek részleteiről bőven olvashat az interneten, vagy kérdezze kezelőorvosát!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt doktornő!29 éves nő vagyok!2 évvel ezelőtt toxemias terhes voltam!Azóta minden reggel,csak…

    Tisztelt doktornő!29 éves nő vagyok!2 évvel ezelőtt toxemias terhes voltam!Azóta minden reggel,csak reggel 110-130 között van a pulzusom!A vérnyomásom normális!Ébredés után kb.20 perccel hirtelen felmegy,aztán kb
    20 perc múlva el is múlik!kérdésem az lenne,ez utalhat e valamilyen szívbetegségre!Nem hirtelen pattanok ki az ágyból!Válaszát előre is köszönöm!Tisztelettel:Lívia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnálom, de személyes vizsgálat nélkül ezt nem lehet eldönteni. Javasolom, keresse fel kezelőorvosát!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves dr nő mi lehet az oka hogy 3 hét alatt 19-ről 30-ra emelkedett a süllyedésem.A hétem voltam…

    Kedves dr nő mi lehet az oka hogy 3 hét alatt 19-ről 30-ra emelkedett a süllyedésem.A hétem voltam fogászaton be akartam tömetni a fogamat és azt mondták előbb öblögetni kell 10 napig mert bevan gyúlladva az ínyem.De a dr nő szerint ettől nem lehet.Elküldöm a teljes leletet kérem véleményezze mert most már nagyon félek.És mikr kell ismétlő labor mennyi idő mulva.A mostani vérvétel fogászat után 2 nappal történt.



    Vörösvérsejt süllyedés 30 mm⁄h * 0 - 25

    GOT 18 U⁄L 0 - 37
    GPT 6 U⁄L 0 - 40
    Gamma GT 10 U⁄L 7 - 32
    Össz.bilirubin 9,6 µmol⁄L 5,0 - 21,0
    LDH 334 U⁄L 240 - 480
    Karbamid 3,0 mmol⁄L 2,5 - 7,5
    Kreatinin 74,0 µmol⁄L 40,0 - 88,0
    eGFR (ml⁄p.⁄1.73 m^2) >60 60,0 -
    Húgysav 246 µmol⁄L 150 - 360
    Glükóz 4,8 mmol⁄L 3,5 - 6,1
    Nátrium 138 mmol⁄L 135 - 145
    Kálium 4,5 mmol⁄L 3,2 - 5,1
    Klorid 106 mmol⁄L 98 - 108
    Kalcium 2,39 mmol⁄L 2,20 - 2,65
    Magnézium 0,88 mmol⁄L 0,77 - 1,03
    C reaktív protein 5,29 mg⁄L * 0,00 - 5,00
    Koleszterin 4,7 mmol⁄L 2,8 - 5,2
    Trigliceridek 0,67 mmol⁄L 0,55 - 1,60
    HDL koleszterin 1,26 mmol⁄L 1,09 - 2,29
    Vas 17,8 µmol⁄L 10,7 - 32,2
    Prolaktin 261,3 mIU⁄L 70,8 - 566,5
    Vérkép
    Fehérvérsejt 7,5 Giga⁄L 4,5 - 11,0
    Neutrofil 4,70 Giga⁄L 1,80 - 7,70
    Limfocita 2,24 Giga⁄L 1,00 - 5,00
    Monocita 0,41 Giga⁄L 0,00 - 0,80
    Eozinofil 0,14 Giga⁄L 0,00 - 0,45
    Bazofil 0,02 Giga⁄L 0,00 - 0,20
    Neutrofil 62,50 % 45,00 - 70,00
    Limfocita 29,80 % 20,00 - 45,00
    Monocita 5,50 % 0,00 - 10,00
    Eozinofil 1,90 % 0,00 - 4,00
    Bazofil 0,30 % 0,00 - 1,00
    Vörösvérsejt 4,3 Tera⁄L 4,0 - 5,2
    Hemoglobin 128 g⁄L 120 - 150
    Hematokrit 0,37 L⁄L 0,36 - 0,45
    MCV 86,2 fl 81,0 - 100,0
    MCH 29,8 pg 26,0 - 34,0
    MCHC 346 g⁄L 310 - 360
    Trombocita 329 Giga⁄L 150 - 400
    MPV 10,6 fl 9,0 - 13,0
    RDW-SD 40,0 fl 37,0 - 54,0
    Vizelet általános
    fajsúly 1005 g⁄L 1005 - 1035
    pH 7,0 4,8 - 7,5
    Fehérje Negatív
    Nitrit Negatív
    Keton Negatív
    Urobilinogén Normál
    Bilirubin Negatív
    Vörösvérsejt Negatív
    Fehérvérsejt Negatív
    Cukor Negatív


    DR NŐ SZERINT LEHET AZ ÍNYEMRŐL?MIKOR KELL MEGISMÉTELNI A LABORT.
    Köszönöm válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ahogy látom, a leletei mind a végző labor normál tartományában vannak, egyébként bővebbet találhat a www.hazipatika.com⁄laboreredmenyek oldalon. A többi kérdéseire látatlanban nem tudok válaszolni, biztosat a fogorvosa mondhat.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt doktornő ! Ismételten köszönom megtisztelő válaszát. Netán,ha túlterheltem volna…

    Tisztelt doktornő !

    Ismételten köszönom megtisztelő válaszát.
    Netán,ha túlterheltem volna kérdéseimmel,kérem bocsásson meg.

    Üdv. Klárika.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Szó sincs róla. Nagyon szívesen.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tiszteét dpktornő !

    Kérdésem az lenne,hogy igen nagy baj,ha a nyaki uh vizsgálaton 1o mm-es egyenetlen plakkot diagnosztizált az orvos. az oszlás közelében.Ezen plakk mérete egy éve 6 mm-es volt u.annál az orvosnál.
    Igyekszem évtízedek óta tudatosan táplálkozni.
    A… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Az egy héttel ezelőttihez képest sem az ön állapotában, sem az én véleményemben nincs változás. Az Aspirin protect és a Xeter helyes döntés (a jó cholesterin-érték… Még több

  • Tisztelt Doktornő! Kérdésem talán banálisnak tűnhet : Kicsit túlsúlyos vagyok, 171 cm,…

    Tisztelt Doktornő!

    Kérdésem talán banálisnak tűnhet :

    Kicsit túlsúlyos vagyok, 171 cm, 79 kg. A mai napon elkezdtem a Turbó Diéta nevű italport inni. Csak reggeli és vacsora helyett fogyasztom, a tízórai gyümölcs, szilárd étel ebédre, uzsonna ma sajnos kimaradt. A kérdésem az lenne, hogy én Concort is szedek, és ettől lehet - e vmi bajom. Én úgy gondolom a kettőnek semmi köze egymáshoz, de jobb félni.

    Nagyon köszönöm kedvességét előre is!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnos, nem rendelkezem részletesebb tapasztalatokkal az étrend kiegészítőkkel kapcsolatban, de a Turbó Diétáról azt olvastam, hogy folyamatos hasmenést, szédelgést okoz és csak mérsékelt eredményeket hoz. A Concornak is van vércukorcsökkentő hatása, ez a kúra alatt fokozódhat.

    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Dr Tarján Zsuzsa! Reflux kezelésére tudna nekem ajánlani a Rennie-nél erősebb recept…

    Tisztelt Dr Tarján Zsuzsa!

    Reflux kezelésére tudna nekem ajánlani a Rennie-nél erősebb recept nélkül kapható savlekötőt?Van olyan alkalom amikor 5 szem Rennie sem enyhíti a problémáimat,ezért szeretnék valami erősebb terméket szedni. Köszönöm a segítségét.

    Üdvözlettel:
    Mihály

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Miután a reflux nem csak egyszerű panasz, javasolom, keresse fel kezelőorvosát, aki ezt a diagnózist megállapította, és konzultáljon vele személyes kontrollvizsgálat alapján.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktor nő! 33 éves vagyok,kicsit túlsúlyos.161 cm 74 kg.a vérnyomásom normális keretbe…

    Tisztelt Doktor nő!
    33 éves vagyok,kicsit túlsúlyos.161 cm 74 kg.a vérnyomásom normális keretbe belefér,többnyire 114-117a per 62 82 körül van.a pulzusom viszont alacsony.48 -53 körüli.azt olvastam ez nem normális.Mi lehet az oka,ez aggodalomra ad okot?Maq már vagy 20 szor mértem vérnyomást,úgy kétségbe estem.Köszönöm válaszát előre is.Tisztelettel:Tímea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Az 50 körüli nyugalmi pulzusszám nem tekinthető kórosnak, terhelésre nyilván emelkedik, feltéve, hogy nincs olyan ritmuszavara, hogy sok extra ütése van, amik a pulzuson nem észlelhetők. Ezt látatlanul nem lehet eldönteni.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt doktor nő A hemangioma a májamon van

    Tisztelt doktor nő

    A hemangioma a májamon van

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Látatlanban akkor sem tudok önnek érdemi választ adni, olyan orvostól kérdezze, aki pontosan ismeri önt és a leleteit.


    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa