A betegek kérdései (17643)

  • Tisztelt Doktornő! Szeretném, ha az alábbi DSE-vizsgálat eredményéről elmondaná a véleményét,…

    Tisztelt Doktornő!
    Szeretném, ha az alábbi DSE-vizsgálat eredményéről elmondaná a véleményét, mert az orvosunk olyan gyorsan mondta, hogy sajnos a helyszínen nem tudtuk "felfogni", hogy mit is jelent ez pontosan. Előre is köszönöm.
    "DSE vizsgálatot végeztünk, 5-10-20 ug⁄tskg⁄min dózisokkal 3 percenként emelve a dózisokat.
    Kiindulás: 57⁄min fr., 136⁄57 Hgmm. Az aorta bill felett mért kiindulási csúcsgrad: 31 Hgmm, átlaggrad: 18 Hgmm, vmax: 2.8 m⁄sec, LVOT VTI: 0.7 m⁄sec volt, az aorta áramlási pálya átmérő: 21 mm, az aorta billentyű vaskos, meszes, stenotikus, számított area: 0,8 cm2. Terhelés végére az aorta felett mért csúcsgrad: 46 Hgmm, átlaggrad: 24 Hgmm, vmax: 3.45 m⁄sec, LVOT VTI. 0.96 m⁄sec-re nőtt, számított ao area. 1 cm2. Terhelés végén mért RR: 141⁄61 Hgmm lett.
    A kiinduláskor inferobaslisan és inferoseptalisan látott akinesis terhelés végére sem változott, a többi bal kamra segm mozgása hyperkinetikussá vált, bal kamra funkció javult, 45 %-ról 55 %-ra.
    Terhelés közben panasza nem volt, az EKG-n ST-T eltérés nem alakult ki, néhány SVES és VES jelentkzett.
    Vél: jó kontraktilis rezerv, ao sten."

    Önnek mi a véleménye, szükséges operáció vagy más megoldás is lehetséges?
    Köszönöm válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Amennyire ennyiből meg tudom ítélni, ez határeset, a részleteket kardiológusával kellene megkonzultálnia.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktor Nő! Tegnap este gyomortükrözésen voltam.A vizsgálat "bódításban" történt ezért…

    Tisztelt Doktor Nő!
    Tegnap este gyomortükrözésen voltam.A vizsgálat "bódításban" történt ezért sajnos nem nagyon emlékszem mit mondott az orvos vizsgálat után.Ezért szeretném a segítségét kérni, hogy mit jelent a leleten leírtak.Akadálytalan levezetés.A nyelőcső kp. tág, a nyálkahártya végig ép. A cardia nyiitott, kb.3cm -es axialis hiatus hemia, a gyomor jól tágul, benne tiszta nyáktó. A fundusban pontszerü erosiok láthatóak, corpus antrum nyálkahártya kissé vaskosabb, oedemas.Corpus -antrum határrol bipsiát veszünk. Pylorus ép, a bulbus nyálkahártya eltérés nélkül, a leszállószár ép. Duodenumból myélybiopsyát veszünk. 2hét mulva szövettani erdményért jelentkezzek. Válaszát köszönöm.Tisztelettel:Gabriella

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    A tükrözés során eltéréseket találtak, az érintett területekből mintát vettek, a szövettani eredményért 2 hét múlva kell jelentkeznie.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Ma a sűrgősségin megvizsgáltak mert eléggé összevissza vert a szívem Megvizsgáltak,…

    Tisztelt Doktornő!
    Ma a sűrgősségin megvizsgáltak mert eléggé összevissza vert a szívem Megvizsgáltak, majd mondták hogy kardiológussal nézessem meg magam. A papíron ez szerepel: diagnózis: szívritmus zavar, disztimia.
    EKG-n normofreknevs sinus ritmust detektáltunk, ischemias jelek nélkül.
    Mit jelent ez? Köszönöm: Adrienn

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ez azt jelenti, hogy a vizsgálatkor nem észleltek eltérést, de panaszai miatt részletesebb kardiológiai vizsgálat javasolt ritmuszavar, kedélytelenség miatt.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő, 26 éves nő vagyok. Ma urológusnál jártam vizsgálaton, aki az ultrahang vizsgálatnál…

    Kedves Doktornő,

    26 éves nő vagyok. Ma urológusnál jártam vizsgálaton, aki az ultrahang vizsgálatnál megjegyezte, hogy puffadt a hasam. (171 cm vagyok és 59 kg)
    Érdeklődött, hogy mióta áll fenn ez az állapot, mondtam neki, hogy kb 2 hónapja. Különösebb jelentőséget nem tulajdonítottam eddig neki. Megnézte ultrahanggal és azt mondta puffadtak a beleim és gyorsan elő is jegyeztetett teljes hasi és kismedencei ultrahangra, valamint javasolta, hogy ezt követően menjek gasztroenterológus szakorvoshoz is. Egyéb információt nem mondott.

    Az utóbbi 2 hónapban valóban puffadok, továbbá a székletem is sokszor lazább, van, hogy hasmenésszerű esetenként nyákos. Általában a megszokottnál többször jön rám székelési inger, előfordul, hogy napi 3-szor is.
    A családomban két nagyszülőmnél is előfordult vastagbélrákos megbetegedés így kicsit megijedtem.

    Ön szerint mi lehet a probléma és milyen szakorvost keressek fel? A gasztroenterológus szakorvos nem tudja elvégezni a teljes hasi és kismedencei ultrahangot?

    Segítségét előre is köszönöm!

    Kitti

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Gasztroenterológiai vizsgálat mindenképpen javasolt, hogy ő el tudja-e végezni az ultrahang-vizsgálatot, azt tőle kellene megkérdeznie.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Kérem szíves, megnyugtató válaszát: -Szedhetem-e együtt a Nebilet 5mg…

    Tisztelt Doktornő!

    Kérem szíves, megnyugtató válaszát:
    -Szedhetem-e együtt a Nebilet 5mg vérnyomáscsökkentő gyógyszert, az ATIMOS inhalációs befújós oldattal, amit COPD-re kaptam!

    Kérdésemet az indokolja, hogy egyrészt fél év óta ismétlődő szívritmus problémáim vannak, másrészt a weblap interakciós kiértékelése az 1. szint miatt határozottan tiltja együtt szedésüket!

    Köszönettel: "pittabácsi"

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ez az együttes szedés valóban nem jó megoldás, célszerű lenne a vérnyomás illetve a ritmuszavar miatt más gyógyszert találni.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! A férjem augusztusban egy mélyvénás trombózison esett át, azóta szed 2…

    Tisztelt Doktornő!

    A férjem augusztusban egy mélyvénás trombózison esett át, azóta szed 2 mg Syncumar-t.(Prothrombin-szintje rendszeresen ellenőrizve van)

    Eddig semmi problémája nem volt a gyógyszerrel, de egy pár napja elég szapora a pulzusa,(118) és kb. 159-es vérnyomása van. Pár órán át kicsit rosszabbul érzi magát, azután jobban lesz.
    Szeretném megkérdezni, hogy a Syncumar okozhat-e ilyen mellékhatásokat és ez ügyben érdemes-e felkeresni a háziorvosát, vagy ne foglalkozzon vele?

    Válaszát várva,

    Tisztelettel

    Ghillány Szilvia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    A Syncumar és a vérnyomás illetve a pulzus között nincs kapcsolat, de utóbbiak miatt javasolom, forduljanak férje kezelőorvosához személyes vizsgálat céljából.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelet Főorvosnő! Nagy elkeseredésemben írok Önnek. Most 67 éves asszony vagyok és 30 éves…

    Tisztelet Főorvosnő! Nagy elkeseredésemben írok Önnek. Most 67 éves asszony vagyok és 30 éves korom óta kezelnek magas vérnyomással. Hol ilyen hol olyan gyógyszereket kaptam ez idő alatt, melyekkel mindig jó lett a vérnyomásom. Most egy hete sajnos megemelkedett, főleg estére megy fel, sokszor 180-190-re is. Jelenleg A Lisopressz 20mg-nak a felét szedem naponta egyszer, és Concort szintén naponta egyszer. Tegnap voltam a háziorvosnál és azt mondta, hogy minden este vegyek be Amilozid tablettát még ezen gyógyszerek mellé. Úgy is tettem, de bizony ugyanúgy felemelkedett mint előtte napokban. Olyankor bekapok Corinfárt, de az is csak 140-150-ig viszi le. Ma a reggeli mérésnél is 167 volt, és én megemeltem a Lisopresszt most reggel egy egész szemet vettem be ⁄20MG⁄, és egy egészre emeltem a Concort is. Most jelenleg délután 2 óra van és 135-140 a vérnyomásom 70-es pulzussal. De ha mozgok vagy dolgozom valamit akkor újra 170-re megy fel. Kérem szépen legyen szíves megírni, hogy mi a teendőm, mert nagyon idegesít ez az állapotom, és hozzá teszem. hogy depressziós is vagyok, Ludiomil 75 szedek minden másnap egy szemet. Köszönöm a részletes válaszát! Tisztelettel: Mária

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ismeretlenül konkrét terápiás javaslatot nem lehet adni. Javasolom, forduljon kardiológushoz, történjen vérnyomás monitorozás (ABPM) és ennek alapján lehet módosítani a kezelést, hogy a célvérnyomás 140⁄90 Hgmm alatt legyen.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő. Bal mellemben volt egy nagyméretű ciszta,annak leszívása közben történt a…

    Tisztelt Doktornő.
    Bal mellemben volt egy nagyméretű ciszta,annak leszívása közben történt a mellhártya átszúrása.Egyebekben egészséges vagyok,nem tudok más betegségről.Köszönettel:K-né T.Judit

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Nagyon szívesen.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő, Orvosi vizsgálat miatt kialakult pneumothorax miatt néhány napot tüdőkórházban…

    Tisztelt Doktornő,
    Orvosi vizsgálat miatt kialakult pneumothorax miatt néhány napot tüdőkórházban töltöttem.Laborvizsgálat is történt.Az AP értékem 4OUI⁄ml.Ez jóval alacsonyabb a megadott tartománynál.Semmit nem mondtak ,de nem tudom ennek lehet valami kóros oka?
    Köszönettel:K-néT.Judit

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Semmit sem tudok a körülményekről, hogy milyen betegség miatt, milyen vizsgálat során alakult ki a pneumothorax. A keresett eredménnyel kapcsolatban ajánlom az alábbi linket: http:⁄⁄www.webbeteg.hu⁄cikkek⁄adattar⁄492⁄ap,-alp-(alkalikus-foszfataz)

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktör nő! 21 éves lány vagyok, kicsit több mint 1 éve voltam kardiológiai vizsgálaton…

    Tisztelt Doktör nő!

    21 éves lány vagyok, kicsit több mint 1 éve voltam kardiológiai vizsgálaton gyakori szívbeverésem volt EKG, ultrahang, 24 órás megfigyelés is volt mindent rendben találtak. Az érzés a mai napig fenn áll egy nagyot bever és néha köhögnöm is kell tőle főleg mikor fekszem vagy ülve görnyedek néha szedek magnézium pezsgőtablettát. A vérnyomásom rendben van néha kicsit alacsony. Tavaly sokat fájt az oldalam és voltam gyomortükrözésen ott refluxot állapítottak meg. Kérdésem az lenne hogy ez a kettő esetleg össze függhet?Zavar a szinte minden napos szívbeverés is. Kicsit "hipochonder" vagyok. Remélem nincs nagy gond.

    Válaszát előre is Nagyon Köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    A két dolog nincs összefüggésben egymással, a refluxot kezelni kellene, az extrasystolia ártalmatlan, enyhítésére a magnéziumot érdemes lenne rendszeresen szednie.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktorno! Edesanyam sziv billentyu betegseggel szenved evek ota, a helyzet az utobbi par…

    Kedves Doktorno! Edesanyam sziv billentyu betegseggel szenved evek ota, a helyzet az utobbi par evben nem rosszabbodott. 2 napja nagyon eros mellkasi es sziv fajdalmai lettek, eros izzadsag hullamok egesz ejszaka es az azt koveto napon, hasito fej fajas, nem volt ereje felallni es a fajdalom a labahoz is elert. aludni semmit nem tudott. orvost v mentot vasarnap nem akarta hogy hivjuk. mara a helyzet annyival javult hogy elsetaltak a korzeti orvoshoz ahol egy meghallgatas utan azt mondtak valoszinuleg csak egy virus ami a szivizmot tamadta es nem kapott beutalot a kardiolugusahoz akihez rendszeresen jart. Mi aggodunk hogy egy gyengebb szivrohama volt, lehetseges?Koszonom valaszat!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Mindenképpen kardiológiai kontrollvizsgálat kell, mert ez lehetett szív-eredetű történés, embólia vagy akár stroke is, legalábbis tisztázni kellene, ne késlekedjenek!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Üdvözlöm Doktornő! Vastagbéltumor kialakulhat polipeltávolítást követően 2 év múlva, vagy…

    Üdvözlöm Doktornő!

    Vastagbéltumor kialakulhat polipeltávolítást követően 2 év múlva, vagy ez kizárt? Én 3 év elteltével kaptam kontrollra visszahívást.Sötétebb barnás székletet okozhat omega 3-6-9 tabletta vagy C vitamin szedése? Köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    A polyp eltávolítás nem befolyásolja, hogy pl. máshol a vastagbélben tumor alakuljon ki, a többi kérdésére nem tudok válaszolni.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő! 47 éves felvidéki férfi vagyok, 3 évvel ezelőtt volt pericarditisem, amelyből…

    Kedves Doktornő!

    47 éves felvidéki férfi vagyok, 3 évvel ezelőtt volt pericarditisem, amelyből kigyógyultam. Magas a vérnyomásom, szedek rá gyógyszert, a koleszterinszintem is emelkedett.
    Nemrég voltam ergometrián, s ott a következő diagnózist kaptam: csendes iszchaemia jelentős postero-septolaterálisan 2mm-re depresszóba ST horizont. (elnézést csak próbáltam szlovákból lefordítani). Sajnos az orvos, nem magyarázta ezt meg nekem, s amit az interneten találtam, az eléggé ijesztő. Kérem tanácsát, hogy mitévő legyek! Köszönöm!

    Üdvözlettel.

    Tibor

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ez a leírás koszorúér szűkületre utal, tehát infarktus veszélyét rejti magában. További kivizsgálás, koszorúérfestés (az ér tágítása vagy műtét) is szükséges lehet. Konzultáljon erről kezelőorvosával!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Már többször kérdeztem Öntől, és most is ezt teszem. 3 sztentem van, amit…

    Tisztelt Doktornő! Már többször kérdeztem Öntől, és most is ezt teszem. 3 sztentem van, amit korábban már leírtam, gyógyszereket szedek⁄napi lo szem⁄, 56 éves, klimaxos nő vagyok. Rendszeresen járok kardiológiai kontrollokra, letettem a cigarettát, igyekszem kevésbé stresszelni magam, bár ez nem mindig sikerül. Eddig még azt nem állapították meg, hogy cukros is volnék, de félek, mert apám cukros is, és szívbeteg is volt. Mióta változókorban vagyok, kb. 5-6 éve még jobban hízok, bár soha nem voltam vékony alkat. Tudom, hogy ez a szívemnek is megerőltető, mert 167 cm magas vagyok, és 88 kg. Kérem segítsen abban, hogy hogyan tudnék legalább néhány kg-tól megszabadulni, mit egyek, illetve ne egyek? Jó lenne, ha ezt a veszélyforrást is csökkenteném, mert pánikbeteg is vagyok, és már emiatt is félek, hogy ilyen kövér vagyok, nehogy emiatt kapjak infarktust. Köszönöm válaszát, tisztelettel: Emcike
    A korábban kapott 2 sztentem jól vezet, a 3.-at még nem kontrollálták.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Az alapvető megoldás, hogy akár változatlan étrend mellett a mennyiséget csökkentse, ez bizonyára önmagában is sokat segít. Részleteket bizonyára talál az interneten, illetve kérdezzen erről dietetikust.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Drno! Foleg a bal combomat sokszor mintha huzna a gorcs. Volt egy kis csomo a combhajlatba,minden…

    Tisztelt Drno!
    Foleg a bal combomat sokszor mintha huzna a gorcs.
    Volt egy kis csomo a combhajlatba,minden szukseges vizsgalatot elvegeztunk,szerencsere semmi koros nem jott ki sot minden rendben volt.
    Azt mondtak vagy egy adenopatias csomo de mivel semmi fertozesre utalo dolog nem jott ki vizsgalatok soran,azt mondtak ne torodjek vele.
    Azt is mondtak lehet egy kicsi zsirmirigy,csak sajnos azt nem mutatja ki az uh foleg a kicsi az en csomom merete 7*3 mm.
    A csomoval mar nem foglalkozom,az zavar hogy neha ezen az oldalon belenyilal a combtovembe es az lefele sugarzik.
    Spontan nem mozgasra.
    Megnezte hazi orvos is en is magamnak nem erzek tobb csomot,csak a rendes mirigyeket,a bal oldalon jobban kivehetok a mirigyek.
    Ez meg normalisnak szamit?
    Az enyhe szuro erzesnek lehet jo eredmenyek utan valami komoly hattere?
    Koszonom a segitseget !

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnos, látatlanban még kevésbé tudom megítélni, mint azok az orvosok, akik személyesen vizsgálták önt. Valószínűleg ártalmatlan jelenségről van szó.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • kedves doktornő ! már jó ideje észre vettem hogy a lábam néha ha állok valamiért elkezd viszkedni…

    kedves doktornő ! már jó ideje észre vettem hogy a lábam néha ha állok valamiért elkezd viszkedni és azt látom hogy megdagadnak az erek ..van hogy pirosas lesz . zuhany után ha állok a tükör előtt 1 perc és már érzem-látom .. arra gondoltam biztos a meleg víz de az hogy néha csak úgy , nem értem . ma 1 órát sétáltam és éreztem hogy meleg lett a combom és viszkedett . ön szerint ez lehet mozgáshiánytól vagy esetleg ez vérkeringési probléma ? amúgy is már fél éve észre vettem hogy nem tudok török ülésben vagy sima keresztbe tett labakkal ülni mert egyből zsibbad ... idegsebésznél is voltam ezzel ő nem tudott rá választ .. köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Sajnálom, de személyes vizsgálat nélkül ezt nem lehet eldönteni. Javasolom, keresse fel kezelőorvosát!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • kedves doktornő a terheléses ekg leletemre van egy olyan mondat írva hogy max frekvenciánál szingif…

    kedves doktornő a terheléses ekg leletemre van egy olyan mondat írva hogy max frekvenciánál szingif ST, T eltérés nem alakult ki.doktornő szerint ez mit jelent?remélem nem valami kórosat. válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Éppen ellenkezőleg, azt jelenti, hogy nincs kóros eltérés.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktor Nő ! Ez év februárjában endokrin szakrendelésen belül, hyperinsulinémiát diagnosztizáltak…

    Tisztelt Doktor Nő !
    Ez év februárjában endokrin szakrendelésen belül, hyperinsulinémiát diagnosztizáltak nálam emelkedett OGGT értékek mellett.A családban van anyai ágon három diabeteszes, így én a szigorú diéta betartása vagy az 500 mg - os Adimet szedése közül a gyógyszeres kezelést választottam, napi 2X1 .
    Ez a diagnózis terheléses éhgyomri laborvizsgálat alapján derült ki.
    -éhgyomri plazma glükóz értékem: 5. 9 volt
    -a 60 perces 8.9
    a 120 perces pedig 8,0
    Azonban a serum inzulin : 8,81
    a 60 perces OGGT után 41, 40
    a 120 perces OGGT után 49, 10 volt
    A gyógyszerszedés mellett a szénhidrát szegény diétát is 95 % - ban igyekeztem beteartani, menstruációm rendeződött, 2005 óta diagnosztizálatlan arc és fejbőrre lokalizálódó borzalmas bőrkiütéseim megszüntek, közérzetem javult, viszont azóta is fogytam, ami nagyon aggaszt.A kérdésem az lenne, hogy az ismételt fogyást okozhatta e a szénhidrát szegény diéta, vagy ennek más esetleg a diabeteses gyógyszer szedésével összefüggésbe hozható oka van, vagy teljesen más?Nagyon meg vagyok íjjedve, félek nem tumor áll e a háttérben?Megkérem a tisztelt Doktornőt, hogy legyen szíves a fogyással kapcsolatos kérdésemre ill, a beállított gyógyszeres kezelésre- ről véleményt mondani, ill Ön szerint mi állhat még a fogyás hátterében jelen panaszok mellett?Semmim nem fáj, csak izomgyengeséget érzek gyakran, bár én ezt sokszor a négy nyaki gerincsérvnek tulajdonítom.Egyéb panaszom nincs, a gyógyszaer szedése óta éjjelente nem izzadok.
    Válaszát előre is hálásan megköszönöm
    Mély tisztelettel :Katka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Nagyon jó, hogy a gyógyszer és a diéta ilyen kedvező hatással van, a fogyásról nem tudok nyilatkozni, lehet, hogy csak a felesleges túlsúlyból sikerült leadnia. Kétség esetén kezelőorvosával konzultáljon.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! A helicobakter kiirtásának 2. napján tartok és mellékhatásokat okozott. Az…

    Tisztelt Doktornő!
    A helicobakter kiirtásának 2. napján tartok és mellékhatásokat okozott.
    Az apróbbak mellett fáj a torkom és ugy érzem mintha hőemelkedésem lenne. Ez természetes?
    Válaszát előre is köszönöm.
    Erzsi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Nem hinném, de jobb lenne, ha ezt kezelőorvosával beszélné meg.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktor Nő ! 73-éves vagyok , pont egy éve volt szívritmus problémám, amit sikeresen…

    Tisztelt Doktor Nő ! 73-éves vagyok , pont egy éve volt szívritmus problémám, amit sikeresen egy elektromos kezeléssel rendbe lett . Semmi gondom nem volt eddig , most hetek óta csak terhelésre azt érzem hogy elfogy levegő és ez-miatt nagyon furcsa érzésem van a mellkasomban és a bordáim végeinél is , számomra érthetetlen hogy mi az oka hogy a lábaimban is kisugárzik ez rossz érzés. Ezt szeretném megtudni ha van rá mód . Még szeretném elmondani hogy minden ilyen eset után ha van lehetőségem leülni vagy rövid időre pihenni teljesen megszűnnek a rossz érzéseim., amint elindulok minden kezdődik előröl . Jelenleg marfarin 5mg és cocor 5mg gyógyszert kell szednem. TISZTELETTEL Várom a válaszát : Tutajos

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    A terhelésre jelentkező, pihenésre szűnő panaszok mindig felvetik azt, hogy szíveredetű problémáról van szó. Javasolom, konzultáljon személyes vizsgálat formájában kardiológusával.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa