A betegek kérdései (17642)

  • Tisztelt Dokronő! Korábban feltett kérdésemre - #11329 - köszönöm válaszát. Egyvalamit szeretnék…

    Tisztelt Dokronő!

    Korábban feltett kérdésemre - #11329 - köszönöm válaszát.
    Egyvalamit szeretnék még kérdezni.
    Ahogy korábban is írtam a vérvételi lapon a seca 72-4 marker értéke 6,
    a referencia pedig 0-2.8. Orvosom csak szeptemberben lesz újra elérhető.
    Megvárjam a szeptembert, vagy érdemes⁄javasolja hogy minél hamarabb orvos vizsgáljon meg a magas marker érték miatt?

    Köszönettel, István

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ha meg tudja oldani, akkor ne várjon még heteket, az idő fontos faktor lehet.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Szép napot! Kérdésem a következő volna. A labor eredményemben 4 érték eltért a referencia…

    Szép napot!

    Kérdésem a következő volna. A labor eredményemben 4 érték eltért a referencia értéktől. PLT: 127 Giga⁄L, Se anorganikus foszfát 0,71 mmol⁄L, ALAT⁄GPT 61 U⁄L, Gamma-GT 54 U⁄L volt. A vérvétel ideje alatt tüdőgyulladás miatt Zinatt 500 mg-os filmtablettát szedtem. Az eltérések mit jelentenek. Kell e ezekkel komolyabban foglalkozni.

    Előre is köszönöm segítségét.
    Üdvözlettel:
    S.N.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Panaszokkal kapcsolatos kérdésekre igyekszem válaszolni, de laborleletek értékelésénél azt javasolom, hogy a www.hazipatika.com⁄laborleletek honlapon tájékozódjon.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Milyen étvágynövelő szert, táplálékkiegészítőt tudna javasolni 16 éves Gilbert-szindrómás…

    Tisztelt Doktornő! Milyen étvágynövelő szert, táplálékkiegészítőt tudna javasolni 16 éves Gilbert-szindrómás fiamnak? Nagyon vékony, az étvágya nem megfelelő a korának. Ki lett vizsgálva, semmit nem találtak nála. Peritolt írtak fel, de én azt nem adnám be neki a rengeteg mellékhatás miatt (májkárosító hatást is olvastam a betegtájékoztatón, ő meg ilyeneket nem szedhet.) Szintén a Gilbert miatt nem adnék neki Svédcseppet (túl sok benne az alkoholtartalom). Szeretném, ha hízni tudna egy kicsit.
    Nagyon köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnos, nem rendelkezem részletesebb tapasztalatokkal a homeopatias szerek tekintetében, azt javasolom, hogy forduljon e terület szakemberéhez.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Jó napot Kívánok!! Kedves Doktornő, 30 éves nő vagyok,EKG leletem iránt szeretném véleményét…

    Jó napot Kívánok!!

    Kedves Doktornő, 30 éves nő vagyok,EKG leletem iránt szeretném véleményét kikérni.
    s.r.67⁄min.fr.PQ 0,16 SEC. QRS 0,08 sec R teng kp.állásban. ST ISOEL T poz II-III AVF-ben V5-6-BAN EMELTEBB J pontok, kissé eleváltabb ST-K!!
    O2sat:98%

    Köszönöm válaszát előre is.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Ezen az EKG-n a leírás szerint semmi érdemi eltérés nincs.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt doktornő! Február óta kínlódom, egy tahycardiával kezdődött. 24 órás Holter , EKG semmit…

    Tisztelt doktornő!
    Február óta kínlódom, egy tahycardiával kezdődött. 24 órás Holter , EKG semmit sem mutatott ki, a pajzsmirigy értékek is tökéletesek. Azután kezdődött a szorongás, reggeli gyomorideg, hányinger, egészen a depresszióig. Most már második fajta tablettát próbálom szedni, Seroxat volt először meg Frontin, most egy hónapja Jarvis-ra váltottak és Rivotrilt adtak mellé és altatónak Imovane-t. Kicsit jobban is lettem , de csak két hétig, újra jönnek a tünetek, reggeli epehányás, gyengeség. Laborleleteim is jók, ultrahang sem mutatott ki semmit. Negatív leletek mellett is lehet szervi bajom, vagy tényleg a szorongás és depresszió okozza mindezt?
    Köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    A negatív leletek azt mutatják, hogy nincs szervi baj a panaszok hátterében, a pszichés bajok nagyon sokféle tünetet okozhatnak. Remélhetőleg a kezelés meg fogja oldani a problémákat.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő! A problémám már jó ideje fenn áll, de igazából most jutottam el arra a szintre,…

    Kedves Doktornő!

    A problémám már jó ideje fenn áll, de igazából most jutottam el arra a szintre, hogy ez már szerintem nem normális.
    1.Probléma:Azt már 2-3 éve észrevettem, hogy a tejtermékeket nem bírom, mert mindig nagyon felpuffadtam tőlük, így hát elkezdtem laktózmentes tejet inni, amitől ugyan nem puffadtam fel, de hasmenésem lett tőle. Voltam allergiám miatt vérvizsgálaton,(nem ezzel kapcsolatban) és ott a laktózérzékenységet is nézték, de nem mutatták ki, hogy laktózérzékeny lennék, de ennek ellenére akármilyen tejterméket eszek, akár egy pici mackósajtot, már hasmenésem van. Így hát elfogadtam a tényt, és az összes tejterméket elkerülöm, amennyire csak lehet, de pl. legutóbb nem jutott eszembe, hogy a brokkoli főzeléket tejjel habarják, megettem, és újra rohanhattam...
    2.Probléma: Ezzel párhuzamosan azt is észrevettem egy jó ideje, szintén évekkel ezelőtt, hogy ha meleg levest eszem, mondjuk egy vasárnapi ebédnél, és utána eszek másodikat, akkor alig, hogy lenyelem az utolsó falatot, már érzem, hogy mozgolódik a hasam, és rohannom kell a wc-re, és ott nagy mennyiségű, vízszerű dolog távozik, és ez van, hogy 3-4x is megismétlődik 1-2 órán belül.
    Nem tudom, mitől lehet ez, egyébként más hasi tünetem nincs, nem szokott fájni, nem szokott székrekedésem lenni, ezeket leszámítva normális a székletem.
    Tudom, hogy ezzel orvoshoz kell mennem, de sajnos szeptemberig nem tudok elmenni, és ezért kérem addig az Ön véleményét,hogy mi lehet ennek az oka, mert kezdek már félni egy kicsit ettől a gyakori hasmenéstől.

    Válaszát előre is köszönöm!
    Dóra

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Sajnálom, de személyes vizsgálat nélkül ezt nem lehet eldönteni, javasolom, forduljon gasztroenterológushoz. Mivel panaszai nem újkeletűek, szeptemberig remélhetőleg semmi komoly baj nem fog történni.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • T.DR NŐ! Olyan létezik,h Valakinek "köpeny" hasa van, és lóg...és azt mondták orvosokk,h kiköhögte…

    T.DR NŐ!
    Olyan létezik,h Valakinek "köpeny" hasa van, és lóg...és azt mondták orvosokk,h kiköhögte a rekeszizmát???
    Ilyet mondha tegy orvos??? Lehetséges,??

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Látatlanban nem tudok önnek válaszolni.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Dr Nő! 1 éve szív panaszaim vannak, folyamatosan járok vizsgálatokra, voltam ultrahangon,…

    Kedves Dr Nő!

    1 éve szív panaszaim vannak, folyamatosan járok vizsgálatokra, voltam ultrahangon, 24 órás EKG is volt, 2 hét múlva kell vissza mennem a leletekkel...

    Meg állapította a az Orvos hogy Aorta nagyobbodásom van.

    Aorta Bilenttyű: Gyök megvastagodott

    Ball pitvar - h.28 mm 2D:40*27

    Aorta gyök: 19 mm

    Bal kamra: Dd.45 Ds:30 EF:62% 2D:29⁄39

    Spetum:9 - 12 mm

    Bal kamra hátsó fal: 9-12 mm

    Jobb kamra: 17 mm h.28

    Aorta: V-max: 1,25 m⁄s Csúcs gr: Hgmm átlag gr: Hgmm
    Mitralis: csucs gr. 3,98 Hgmm E⁄A-0,88 ⁄0,65 I-foku MI.

    Becsült jk. syst. nyomás: 24 Hgmm

    Vél: Norm. tágasságú szívüregek . Mitr. a .vitorla megvastagodott. Mesosyst- ben aa bal pitvarban probalál. I-foku MI. Segment falmozgászavar.


    Kérdésem lenne hogy ilyen fajta betegségre kell e gyógyszert szedni, és a terhesség kockázata ilyenkor meg e nő?

    Előre is köszönöm válaszhát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Ebben a leletben semmi komoly eltérést nem látok, kiváltképp aorta-megnagyobbodással kapcsolatban. A mitralis prolapsus, amely enyhe billentyű-elégtelenséggel jár, megfigyelésen kívül más teendőt nem igényel.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő! Az lenne a kérdésem, hogy inzulinrezisztencia megállapításához elegendő az…

    Kedves Doktornő!

    Az lenne a kérdésem, hogy inzulinrezisztencia megállapításához elegendő az éhgyomri glükóz, a hemoglobin A1c és a 0 perces inzulin vizsgálata? Én úgy tudom, hogy 60 és 120 perceset is kellene nézetni, de arra a testtömeg indexem alapján nem akarnak elküldeni, holott PCO-s a petefészkem és teherbe se sikerül esnem több mint egy éve.
    Válaszát előre is köszönöm!
    Üdvözlettel: Niki

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Változatlanul azt tanácsolom, hogy forduljon endokrinológushoz!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő! Mára is jutna egy utolsó kérdésem:) Tegnap azt tancsáolta, hogy negyed concor…

    Kedves Doktornő!

    Mára is jutna egy utolsó kérdésem:)
    Tegnap azt tancsáolta, hogy negyed concor tablette beszedésével hagyjam el. Várhatóan holnap szedem be utoljára és utána leszámolok vele, ha minden jól megy:)

    Pananginról mi a véleménye? Szapora pulzusra ajánlott?
    Terhesség első időszakában lehet szedni?
    Nálam még nagyon friss a dolog, remélem, hogy minden rendben, de az uhn még nem látszodott a babám, így nagyjából 4-5 hetes lehetek.

    Köszönöm előre is, Alex

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    A Concorral jó lesz a menetrend, a Panangin biztosan nem árt, nyugodtan szedheti. Sok sikert kívánok!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! 43 éves nő vagyok, gyakran étkezés után erős gyomorfájdalmaim,görcseim vannak-lehetséges…

    Tisztelt Doktornő!
    43 éves nő vagyok, gyakran étkezés után erős gyomorfájdalmaim,görcseim vannak-lehetséges hogy fekélyem lenne, a másik kérdésem lehet furcsán hangzik, de a székletem állaga "változó", olykor egy ceruzányi, máskor vastag..nem tudom problémát jelent-e, kérdésem, hogy a vastagbél rákra ez nem utalhat?Várom válaszát. Köszönettel

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Az étkezés utáni gyomorfájdalmak gyanúsak lehetnek vékonybélfekélyre, esetleg hasnyálmirigy-érintettségre, a széklet állaga emésztési zavarra utalhat, de rákra nem jellegzetes.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Drága doktornő 3 éve húzódó panaszaim vannak. Eleinte bal alhasi fájdalom, mely kisugárzik…

    Drága doktornő

    3 éve húzódó panaszaim vannak. Eleinte bal alhasi fájdalom, mely kisugárzik olykor a bal herébe. (Itt nincsen tapintható elválltozás.)majd követte, derékfájás és néha szúró érzés a hátba. Ez utóbbiak most alább hagytak, de az alhasi fájdalom folyamatos és egyre erősödő. Bal oldalon érzek egy gumót is ami feltehetően egy nyirok csomóm. Sokszor társúl hozzá bal borda alatti fájdalom. Pár órája viszont nagyon felerősödtek a fájdalmaim. A fájdalom égető. Nem tudok hajolni és űlni sem tőle. Forrónak érzem a combom és lebénítja az izmokat a combnál. A bal felemen az \\"úszogumim\\" mentén erős fájdalom. Gyengének érzem magam és hőhullámaim vannak.
    A 3 év alatt voltam szív ultrahangon, urológusnál,gasztroentológián,sebészeten,belgyógyászaton, de semmi. Voltam 4d-s ultrahangon ahol kezdődő lágyrész sérvre utaló minimális jeleket mondtak,de a belgyógyász ellentmondott erre a gyanura. Holnap megyek Fél Tamás doktorúrhoz de ha így romlik az állapotom nem tudom oda érek e. Úgy érzem vagy urológus vagy belgyógyász adhat végre választ nekem. Ezért megyek hozzá holnap és ezért írtam most önnek. El vagyok szontyolodva, hogy évek óta keresem a választ és nincs eredmény pedig a jelenség meg van és egyre rosszabb. Friss leletem van mert minden évben elmegyek rákszűrésre de itt is jó minden. A legtöbb helyen rám legyintettek mondván mivel kézilabda kapus vagyok ez ezzel jár. Én nem akarom elfogadni.
    Volna ötlete Kedves Doktornő, hogy merre menjek?

    Köszönette
    Török Krisztián

    Szép Napot

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Gasztroenterológushoz kellene elmenni, lehet a panasz vékony- vagy vastagbél, hasnyálmirigy, gyomor eredetű is. Mindenképpen javulást kívánok!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! A következő hét közepén lesz epehólyag műtétem, epekövesség miatt. A…

    Tisztelt Doktornő!


    A következő hét közepén lesz epehólyag műtétem, epekövesség miatt.
    A legfrissebb laboreredményemen csak a GOT érték: 48 U⁄l, míg a Lymphocyta érték: 24,70 % lett magas. Ha az EKG vizsgálat eredménye szerint nincs kizáró oka a műtétnek, a fent leírt eredmények miatt előfordulhat, hogy a műtétet el kell halasztani?

    Válaszát előre is köszönöm!

    Tisztelettel: Zsuzsanna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Emiatt szerintem nem, de a döntést az önt ismerő orvosoknak kell meghozniuk.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Szép napot.Munkába lépés elött orvosira küldtek ahol vizeletem ph ja 5 volt nagyon ndm jo a cukorszintem…

    Szép napot.Munkába lépés elött orvosira küldtek ahol vizeletem ph ja 5 volt nagyon ndm jo a cukorszintem sajnos sulyfeleslegem van 20 kilo plussz 51 vagyok lehet hogy rákos vagyok nem sok cigit szívok már.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Nem egészen értem egybefolyó levelét, mi lenne a kérdése?

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves doktornő. Nekem pajzsmirigy betegségem van és most 6.696os lett az eredményem és azt szeretném…

    Kedves doktornő. Nekem pajzsmirigy betegségem van és most 6.696os lett az eredményem és azt szeretném tudni hogy ez miatt lett e az GFR-EPIértékem >82 és a vérsejtsüllyedésem 16mm⁄ó de a pajzsmirigy gyógyszerem be van állítva csak pár napja nem úgy szedtem mint eddig előre is köszönöm válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ezek kiragadott laboreredmények, önmagukban nem értékelhetők, mielőbb forduljon kezelőorvosához, a kezelés optimális beállítása céljából.

  • Tisztelt Doktornő! Édesanyám néhány éve küzd az alábbi problémával: Rendszeres alvászavar,…

    Tisztelt Doktornő!

    Édesanyám néhány éve küzd az alábbi problémával:
    Rendszeres alvászavar, 3 műszakban dolgozik, fizikailag teljesen elfárad, mégsem tud elaludni. Ennél viszont sokkal jobban aggaszt az, hogy alkalmanként éjszaka arra ébred, hogy hevesen ver a szíve, erős mellkasi fájdalmai vannak, bal fele zsibbad és súlyosabb esetben a nyelve is bedagad és zsibbad. Egyszer régen a háziorvosa Xanakszot írt fel neki, azóta hogy elaludjon a nyugtatót is altatóval szedi. Félek hogy komoly terhelésnek és függőségnek teszi ki magát ezzel, mert képes egy ilyen éjszakára 3-4 ilyen gyógyszert is bevenni. Mindemellett epilepsziás, -aminek az alváshiány ugye nem tesz jót- Lamitrint szedi napi 100 mg-ben. Kérem adjon tanácsot, köszönettel Renáta

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Beszélje rá édesanyját egy részletes kivizsgálásra, bizonyára találnak megoldást a panaszokra.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! érdeklődnék, hogy a nagypapám ma 19. napja fekszik az intenzív osztályon…

    Tisztelt Doktornő!
    érdeklődnék, hogy a nagypapám ma 19. napja fekszik az intenzív osztályon és ez idő eltelte óta szinte folyamatosan lélegeztetőgép lélegezteti. Ő 1hónappal ezelött egy heregyulladással került az urológiára ahonnan 5nap után hazaengedték mondván, hogy otthon jegelje és kapott antibiotikumot Sumetrolimot otthoni szedésre . 77éves és 10en pár éve már szívritmus zavara van és syncumart szedett. urológiáról való hazatérése után 1hét múlva a duzzanat ugyan megszűnt de az étvágya teljesen elment így semmit nem tudott enni és annyira legyengült , hogy bevitettük a sürgősségire ahol megmondták, hogy vese és szívelégtelensége van és vitték is mindjárt a sürgősségire . azóta volt már a múlt héten egy gégemetszése mert , hogy így könnyebb nekik a gépről lekapcsolni és vissza . A kérdésem az lenne, hogy a lélegeztető gépen meddig lehet ilyen módon vagy vannak ennek valamiféle korlátai, hogy ennyi és nincs tovább? eleinte 6-7órákat is tudott spontán egyedül lélegezni most már 4napja csak 1-1órát bír ki gép nélkül sajnos . azt mondták , hogy a fekvés miatt kapott egy tüdőgyulladást amit már kezdetleges korában elkezdtek kezelni , de mégis hátráltatja őket és a szive is sajnos elég gyenge. de nagyon ügyesen kommunikál nekünk mindenre kezét lábát mozgatja írni is tud egy lapra ha valamit szeretne mondani szóval egyáltalán nem hagyja el magát .
    és még azt szeretném esetleg megkérdezni, amire sehol nem kapunk választ, hogy volt szó ilyenről is , hogy antibiotikum túladagolás illetve gyógyszermérgezés, ez lehet az urológián való kezelőorvosának is a felelőssége? mert mióta bekerült az intenzívre a doktor úr teljesen eltűnt és a szabadságáról sem nagyon akar visszatérni. a nagypapámnak meg elötte egyáltalán semmi gondja nem volt a veséjével, havonta járt ellenőrzésekre.
    elnézést , hogy ilyen hosszúra sikerült a levelem.
    szép napot !
    Titanilla

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnos, látatlanban, az adatok ismerete nélkül nem tudok érdemi választ adni a kérdéseire, a nagypapája kezelőorvosaitól kell felvilágosítást kérnie.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • szép napot . az iránt érdeklődnék hogy a tsh eredményem 0.17⁄mIU⁄L ezzel kell kezdeni valamit…

    szép napot . az iránt érdeklődnék hogy a tsh eredményem 0.17⁄mIU⁄L ezzel kell kezdeni valamit vagy egyenlőre nem szükséges
    köszönettel Andrea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Részletesebb pajzsmirigy kivizsgálás javasolt.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő! Köszönöm az ismételt választ. Valószínűleg fel fogom keresni a rendelésen,…

    Kedves Doktornő!
    Köszönöm az ismételt választ. Valószínűleg fel fogom keresni a rendelésen, hogy tudjunk személyesen egyeztetni.
    Akkor a héten beszedek mindennap negyedet és utána elhagyom.
    Várhatóan akkor ekkora adag nem okozhatja hogy elmegy a baba emiatt?
    Köszönöm, Alex

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Nem kell egész héten szednie, elég ma és holnap, péntektől el is hagyhatja. A babával várhatóan nem lesz baj :-)

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő! Tegnap írtam a levelet, direkt bemásoltam alulra, hogy meglegyen. Köszönöm…

    Kedves Doktornő!
    Tegnap írtam a levelet, direkt bemásoltam alulra, hogy meglegyen.
    Köszönöm a megtisztelő válaszát.
    HA jól értem, akkor 2 naponta vegyem be a felet vagy mindennap egy negyedet? MIkor hagyjam el teljesen?
    Hirtelen abbahagyásnak milyen káros hatásai vannak?
    Nagyon aggodok, hogy nehogy kárt okozzak vagy a béta blokkoló miatt elmenjen a baba.
    Várom megnyugtató tanácsát.
    Nagyon szívesen elmennék Önhöz akár egy kivizsgálásra is, hátha úgy több tanáccsal tudna szolgálni.
    Addig is kérem legyen segítségemre. Ha a baba emiatt elmehet, hogy szedem, akkor inkább vállalom a magas pulzust, bár igen kellemetlen.

    Köszönöm, Alex











    Kedves Doktornő!

    Nagyon bízom a segítségében. 29 éves nő vagy és lassan másfél éve 2,5 mg COncort szedek magas pulzusra (kb alapból- 80-100 körül van gyógyszer nélkül).
    Valószínűleg babát várok, de 2 hét múlva fogom tudni biztosra, mert még nem volt látható az uh-n (valószínűleg túl korán mentem).
    Kérdésem, hogy több helyen olvastam, hogy a Consor szedése káros hatással lehet a babára és érdemes abbahagyni.
    Hogyan javasolja a leállást? Első körben arra gondoltam, hogy 2 naponta fogom bevenni a 2,5 mg-t? Ez is káros lehet? Hirtelen nem szabad abbahagyni azt olvastam.
    MA vettem Galagonya teát, de állítólag tilos a galagonya fogyasztása a terhesség alatt.
    Mit javasol amivel nem ártok egyáltalán?
    MIvel hamarosan babát szeretnénk (bízom benne hogy már itt is van), így mindenképpen le kell a gyógyszerről állnom?

    előre is köszönöm a segítséget, Alex






    Kedves Kérdező!

    A Concor ekkora adagjáról naponta felezve hamar leállhat, a galagonya teáról fogalmam sincs. A bétablokkolók károsíthatják a magzatot, úgyhogy mindenképpen kerülendők terhesség alatt, a 80-100 körüli pulzusszám nem tűnik tragikusnak gyógyszer nélkül sem.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Úgy akartam írni, hogy naponta csökkentett legyen az adag, tehát fél helyett negyed, 1-2 napig, aztán elhagyható. A hirtelen elhagyás átmenetileg még gyorsabb szívverést okozhat, ezért kell fokozatosan befejezni. A Concor fejlődési visszamaradást ill. esetleg egyéb károsodást okozhat. Természetesen szívesen látom rendelésemen, ha szükségesnek látja.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa
    www.coralcentrum.hu