A betegek kérdései (17643)

 • Tisztelt Doktornő! 20 Éves vagyok, rendszeres testmozgásom meg van, utóbbi 1; 1,5 hónapban vizsgák…

  Tisztelt Doktornő!
  20 Éves vagyok, rendszeres testmozgásom meg van, utóbbi 1; 1,5 hónapban vizsgák miatt ez elmaradt. A vérnyomásom általában magas szokott lenni(140 körüli), a pulzusom(90 körüli) pedig sok(nyugalmi állapotban). 2 héttel ezelőtt rosszul lettem, több alkalommal is elszédültem, és a pulzusom felment akár 130-ra is teljes nyugalmi állapotban, ez kb olyan 10-15 percig tarthatott. 1 évvel korábban volt már ilyen panaszom, de akkor csak egyszer lettem rosszul. Akkor kardiológián azt állapították meg ultrahang és ekg vizsgalatból, hogy a szívemen kóros elváltozás nincs, teljesen egészséges. Amikor most rosszul voltam, voltam az ügyeleten ott is ugyanezeket mondták az ekg után, és javasolták a pajzsmirigy illetve teljes vérkép vizsgálatátés magne b6 szedését. Felkerestem háziorvosom a vizsgálatok meg is történtek, a háziorvos elmondása alapján minden érték normális volt. Amíg a vérkép elkészült az alatt a háziorvosom tanácsolta a 10mg-os Betaloc napi 3x1 szedését. Elkezdtem szedni először napi 2x1-et ami nem vált be, mert este nyugalmi állapotban 50-60 közötti pulzust mértem és néha a szívemnél enyhe szúró fájdalmat éreztem, ami eddig még nem fordult elő. Ezután próbáltam úgy hogy reggel 1-et,napközben az értékek jók voltak,de estére a vérnyomásom 138 körüli volt, a pulzusom pedig 67 körüli volt. Ezután próbáltam a 2x 1⁄2 adagot, amitől reggel 137⁄68, puls.:86 este: 125⁄74 puls.:78 volt. Ma voltam a háziorvosomnál ismét egy hét elteltével, most azt tanácsolta hogy a betaloc helyett próbáljam meg a tensiomin 12,5 mg-os tablettát 2x1-et és egy hét elteltével ismét menjek vissza.
  Szeretném kérni a Doktornő tanácsát is, esetleg találkozott hasonló esettel már, a doktornő mit javasolna, valamilyen további kivizsgálás vagy esetleg valamilyen bevált gyógyszer?
  Válaszát előre is köszönöm!

  Tisztelettel Richárd!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Kedves Kérdező!

  Panaszait látatlanban kevésbé lehet megítélni, mint személyes vizsgálat alapján, de a leírás alapján sok pszichés komponens is van benne. Bízzon háziorvosában, nyilván meg fogják találni a megfelelő megoldást.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Jó napot! kb. 1 hónapja kezdődött, hogy a ball szemem ball sarkában, a bőr alatt, remeg valami…

  Jó napot! kb. 1 hónapja kezdődött, hogy a ball szemem ball sarkában, a bőr alatt, remeg valami ideg. Szinte állandó, napi jellegzetességgel, valamikor enyhébben, van amikor erősebben. Sem fájdalom sem más tünet nem kiséri, de viszont meglehetősen kellemetlen.Mostanság van, hogy máshol is jelentkezik, pl. halantek kornyéken illetve hasfalon, combon, háton stb., de utóbbiak ritkábban. Van okom aggodalomra? Mi a teendő ilyenkor? Válaszát előre is köszönöm!
  24éves fiú.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Kedves Kérdező!

  Sajnos, nem tudom megmondani, javasolom, forduljon kezelőorvosához, személyes vizsgálat céljából.


  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Tisztelt Dr Nő! Tanácsát szeretném kérni milyen irányba forduljak a meglévő panaszaimmal.…

  Tisztelt Dr Nő!

  Tanácsát szeretném kérni milyen irányba forduljak a meglévő panaszaimmal. A panaszom a következő időnként étkezések után , erős gyomor panaszokkal majd hasi görccsel és eléggé gyors ,híg széklet távozással küzdök. Amúgy is hasmenéses típus vagyok ⁄izguláskor pl.⁄ de kerülöm a nehéz ételek fogyasztását. Legutóbbi szituációnál se ettem terhelőt. Újabban a reggeli kávé ⁄3:1-ben por kávé ⁄ után eléggé laza gyomorgörcsös székletem képződik.Aztán rendeződik a nap további részében. volt egy fél év amikor a stressz miatt szinte napi szinten szedtem széntablettát hogy a hasi panaszaim mérséklődjenek.
  34 éves nő vagyok ,átlagos testalkatú, rendszeres sportolok sok zöldség gyümölcsöt eszem s egyáltalán nem dohányzom.
  Teljes vérképet évente 1-2x csináltatok. Ami meg van rajt jelölve az a bilirubin és össz bilirubin, de máj értékek teljesen jók. Az orvosom azt mondta " valamilyen veleszületett enzim túltermelésem van vagy mi". Nem kell ezzel állítólag foglalkozni.


  Tanácsát előre is köszönöm!
  üdvözlettel: Nikol

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Kedves Nikol!

  Lehetséges, hogy irritábilis bél szindrómája van, de biztosat csak gasztroenterológiai vizsgálat mondhat.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Koszonom a válaszát,felkeresem a eendelojeben a 24 órás Holter EKG miatt. Meg az lenne a kérdésem,hogy…

  Koszonom a válaszát,felkeresem a eendelojeben a 24 órás Holter EKG miatt.
  Meg az lenne a kérdésem,hogy es ha a 24 órás se mutatja ki pl a pitvarfibrillációt mert pont egy napig nem történik semmi,es közbe megis az van? Ilyenkor hogy derül fény ra? Koszonom.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Tételezzük fel, hogy vagy van akkor is panasz, vagy vannak olyan gyanújelek, amikből érdemi következtetéseket lehet levonni az eltérés jellegéről.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Kedves Doktornő! Az volna a kérdésem,hogy jövő héten csütörtökön volna vastagbéltükrözésem.…

  Kedves Doktornő!

  Az volna a kérdésem,hogy jövő héten csütörtökön volna vastagbéltükrözésem. A következő tünetek miatt: 1,5 napig tartó "normál"hasmenés után hirtelen fellépő,erős görcsös hasi fájdalom( nem tudtam kiegyenesedni,elmásztam a wc-ig szó szerint),amivel együtt kezdődött el híg,véres-nyákos hasmenés,2 óra alatt 10 alkalommal.Ezek után 1 nappal hasmenés elmúlt,de krémes,véres-nyákos széklet jelentkezett napi kb.8 alkalommal 4 napon keresztül,jelenleg ez is elmúlt,most bűzös,világos,véres-nyálkás normálisabb székletem van.Mivel félek a tükrözéstől,ezért beszéltem más fórumon colitiszes és crhonos emberekkel,ők váltig állítják, az IBD aktív időszaka sosem múlik el 1 hét alatt.Szerintük ez csak vírus volt.Önnek mi a véleménye?Tényleg ennél durvább egy igazi bélgyulladás és valóban nem zajlik le 1 hét alatt?Mert akkor holnap lemondom a vizsgálatot,fölöslegesen nem kínoztatom meg magam.Vannak hasi fájdalmaim,de nem vészesek már.Az 1 hete készült vérképben csak fehérvérsejtszám emelkedés volt,crp normális tartományban maradt.
  Köszönöm a segítségét! Mónika(24 éves)

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Kedves Mónika!

  Ismeretlenül, látatlanban nem tudok önnek válaszolni, a fórumokon kívül tegye fel kérdését kezelőorvosának is, aki személyesen ismeri önt és panaszait.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Tisztelt Doktornő! A napokban volt epeműtétem, ami többé-kevésbé rendben zajlott. Meglepetésemre…

  Tisztelt Doktornő!
  A napokban volt epeműtétem, ami többé-kevésbé rendben zajlott. Meglepetésemre a kövek, amiket kivettek, egészen sötétek, zöldes-feketék, apró sárga kristályokkal, szabálytalan alakúak. Nem ilyet vártam, ilyet még nem láttam. Persze mindjárt rákerestem, hogy mitől lehet ilyen színű... és meglepődtem... Ez lehetséges, hogy pigmentkő volna? Ilyenkor szükség van további vizsgálatokra, hogy mi okozhatta? Hiszen ahogy olvastam, bizonyos betegségek mellett alakul ki.5 éve, 25 éves korom óta tudok a kövekről (számos apró kő volt az utolsó uh leírásban), néma kövek voltak, mostanra győztek meg a különböző orvosok, hogy ezt jó lenne műttetni...
  Köszönöm válaszát!
  Janna

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Sajnos, nem tudok a kérdésére válaszolni, kérdezze meg operáló sebészét vagy kezelőorvosát!

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Tisztelt Dr.Nő. Azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy nekem 2012 februárjában a "Kéthegyü…

  Tisztelt Dr.Nő.

  Azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy nekem 2012 februárjában a "Kéthegyü billentyü prolapsusa" diagnózist állapitották meg és vissza térve a kérdéshez ami ugy hangzik hogy el a betegség idők elteltével rosszabbodik vagy abban az állapotban marad mint amikor vizsgáltak.
  A kardiológián végeztek EKG,Holter,Labor,Ultrahang vizsgálatokat melyek más eltérést nem mutattak.
  De akkor miért szokott gyakran a bal mellkas felem a szivem tájékán fájni ,nyomni,
  kisugártzik a karomba a hátamba időnként a nyakamba.
  Egyébként a vérnyomásom normális. a pulzusom elég gyakran magas90-110 .melyre pedig gyógyszert irtak fel (Nebispes tabl.).

  Előre is köszönöm tájlkoztatását,további szép napot.

  Egy 30 éves férfi...

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  A mitralis (kéthegyű) billentyű prolapsusa a billentyű anyagának egy bizonyos fokú lazaságát, mozgási eltérését jelenti. Általában nem igényel teendőt, de rendszeres ellenőrzés (ultrahang) indokolt. Az ön panaszait ez az eltérés nem magyarázza, inkább mozgásszervi eredetűnek tűnnek, forduljon reumatológushoz.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • kedves doktornő tudom hogy ez nem az ön szakterülete de ha tud kérem válaszoljon.már vagy 5 éve…

  kedves doktornő tudom hogy ez nem az ön szakterülete de ha tud kérem válaszoljon.már vagy 5 éve szinte minden áldott nap 3-szor maszturbálok.az lenne a kérdésem hogy ennyi sok maszturbáció nem okozhat bizonyos férfi hormonproblémákat?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Kedves Kérdező!

  Ezt azért inkább tényleg urológus-andrológus orvostól kellene megkérdeznie.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Kedves doktor no! 32 eves no vagyok,enyhe mpsem van.nemreg voltam szokásos ellenorzesen(2…

  Kedves doktor no!

  32 eves no vagyok,enyhe mpsem van.nemreg voltam szokásos ellenorzesen(2 évente szoktam menni) ultrahang,EKG.minden rendben azt mondtak,csak enyhe az mpsem.Az lenne a kérdésem,néha esténként amikor aludnek el ,elkezd úgy verni a szívem,hog erősen érzem.....es erre mindig felriadok,megijedek,na attól meg elkezd gOrsabban verni ..On szerint nem lehet pitvarfibrillaciom? Azt kimutatja az EKG,ultrahang? Vagy ez természetes? Koszonom

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Kedves Kérdező!

  Az ultrahang biztosan nem, az EKG csak akkor, ha éppen ritmuszavar áll fenn. 24 órás EKG monitorozás (Holter) közelebb vihet a panasz okának tisztázásához.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Kedves Dokotrno! Nagymamamnak masodlagos daganata van, attetes, meh, vastagbel. Hazahoztuk…

  Kedves Dokotrno!

  Nagymamamnak masodlagos daganata van, attetes, meh, vastagbel.
  Hazahoztuk az utokezeleorol 3 hete, az elmult egy hetben rosszabbul lett, szerda ota nem evett,( egy fel fott tojast evett akkor is) nem iszik, talan ha napont 2 kortyot, akkor sokat mondok.
  Neha felrebeszel, morfiumon el.
  Megvaltas lenne a halal mar neki....
  Meddig birhatja meg igy etlen-szomjan? Borzaszto nezni a szenvedeseit....

  Szep vasarnapot:
  Edit

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Ezt nem lehet megmondani, sajnos, tényleg készülniük kell a legrosszabbra. Fogadja együttérzésemet.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Kedves Doktornő! Különös eddig nem tapasztalt érzésre ébredtem.olyanra melyeket a utoljára a…

  Kedves Doktornő!
  Különös eddig nem tapasztalt érzésre ébredtem.olyanra melyeket a utoljára a terhességek alatt,amikor megmozdultak a babák a hasamban. Még hasonlíthatnám különösen erős,szabálytalanul verő szívdobogáshoz is.Nem fájdalomról van szó,csak a szokatlatlan fura mivolta miatt aggódom.Kérem nyugtasson meg,hogy nem kell.
  Hálásan köszönöm válaszát

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Kedves Kérdező!

  Sajnos, látatlanban nem tudom megítélni. A panaszok huzamos fennállása vagy rosszabbodása esetén forduljon kezelőorvosához, részletesebb vizsgálat céljából.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Kedves Doktornő! A Helicobacter Pylori jelenlétére a sima labor eredmény rá tud világítani,…

  Kedves Doktornő!

  A Helicobacter Pylori jelenlétére a sima labor eredmény rá tud világítani, illetve bármely eleméből lehet rá következtetni? Olvastam, hogy a későbbi komolyabb betegségek (fekélyek, gyomorrák) szempontjából komoly jelentőséggel bír és nem hagyható figyelmen kívül ezért is érdekelne a dolog. 30 éves férfi vagyok, jelenleg gyomorpanaszom nincs, de nem is szeretném megvárni, hogy a baktérium következtében legyen és figyelembe véve a relatíve egyszerű, legalábbis fájdalommentes diagnosztikáját és kezelését, véleményem szerint érdemes lehet foglalkozni a témával. Kiváncsi lennék ezzel kapcsolatban a véleményére Doktornő. Köszönöm válaszát.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  A kérdésről bővebbet olvashat az alábbi linken: http:⁄⁄www.webbeteg.hu⁄cikkek⁄emesztorendszer⁄2538⁄helicobacter-pylori

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Kedves Doktor nő, Ázsiában vagyok terepgyakorlaton és itt nagyon sok az ananász. Nagyon szeretem…

  Kedves Doktor nő,
  Ázsiában vagyok terepgyakorlaton és itt nagyon sok az ananász. Nagyon szeretem is fogyasztani csak felmerült bennem egy kérdés :
  Turmixként fogyasztom, tiszta vízzel keverve és mindig megvágja a számat, egészen annyira, hogy vérzik.
  Most az lenne a kérdésem, hogy vajon nem sérti-e meg a bélrendszert és a gyomrot is hasonlóképpen?
  Koszonom szépen,
  L

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Kedves Kérdező!

  Ezt a kérdést nem értem, hogy tudja megvágni a száját? Mindenesetre próbálja meg a turmixolás után átszűrni, akkor biztosan nem marad benne éles szélű rész.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Tisztelt Doktornő! Állandó egyensúly problémàm van.Nyugalmi vérnyomàsom 135⁄76pul:53,129⁄67…

  Tisztelt Doktornő!
  Állandó egyensúly problémàm van.Nyugalmi vérnyomàsom 135⁄76pul:53,129⁄67 pul:57. Sokszor felugrik kis mozgàs utàn 145⁄87-re.Lehetséges hogy gyógyszert kellene szednem? Tisztelettel köszönöm vàlaszàt. Sz.Attila

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Sajnálom, de személyes vizsgálat nélkül ezt nem lehet eldönteni. Javasolom, hogy első körben forduljon fül-orr-gégészhez.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Tisztelt Doktornő! Tegnap este óta meglehetősen fáj a köldököm mellett jobb oldalt, és alatta…

  Tisztelt Doktornő!
  Tegnap este óta meglehetősen fáj a köldököm mellett jobb oldalt, és alatta a vakbelem környékén! voltam másfél hete kórházba, de nem találtak semmit (4napig voltam bent). tegnap újra elkezdett fájni, és a szokásosnál keményebbnek érzem a hasizmomat nyugalmi helyzetben.. lázam nincs, székletem normális, azon kívül még hányingerem szokott lenni, és émelyegni is szoktam.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Tegnap óta nem változott a kérdése, az én válaszom is ugyanaz.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Tisztelt Doktornő! 33 éves nő vagyok!Februárban voltam gyomortükrözésen,ahol savtúltermelődést…

  Tisztelt Doktornő!
  33 éves nő vagyok!Februárban voltam gyomortükrözésen,ahol savtúltermelődést állapítottak meg!Írtak fel Noacid40mg-ot!Panaszaim elmúltak!Kb 1 hónapja gégészetre mentem gyakori rekedtség,torokfájás miatt,ahol azt mondták,hogy gyomorsav okozta felmaródás okozza panaszaimat!Igyak Salvus vizet!Háziorvosom felírt még Quamatel 40mg-ot estére!Tehát a Noacid,Quamatel,víz,diéta mellett is fáj a torkom és most már gyakran a gyomrom is ég!Mi okozhatja ezt vagy mit tudnék én tenni?Esetleg mit tehet egy orvos ilyenkor?Ja és a tükrözésen azt írták a papírra,hogy a gyomorszáj jól zár,akkor hogy kerül a torkomba?
  Köszönettel:Gyöngyi

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Sajnos, látatlanban nem tudom megítélni, javasolom, forduljon gastroenterologushoz, személyes vizsgálat céljából.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Tisztelt Doktornő! Az elmúlt évben neurológiai panaszok miatt több esetben vizsgáltak nálam…

  Tisztelt Doktornő!

  Az elmúlt évben neurológiai panaszok miatt több esetben vizsgáltak nálam teljes vérképet. Bár neurológiai problémát nem találtak, az alábbi mért vérkép adatok okának felkutatásával már a neurológián nem foglalkoztak. Kérdésem hogy lehet-e normális az adott eltérések ilyen szintű együttállása vagy érdemes-e esetleg szakemberhez fordulni. Az adatok kis eltéréssel (minden esetben növekvő tendencia) három mérésnél azonosak lettek.

  MCHC:366g⁄L
  Transzferritin: 1,7g⁄L
  Ferritin: 1700ug⁄L (!)
  Totál bilirubin: 26umol⁄L
  Konjugált bilirubin: 6umol⁄L
  Folsav: 13nmol⁄L

  illetve eltérés van még az immunsejt arányokban:

  Neutrofil: 43%
  Monocita: 10%
  Limfocita: 44%

  Ezen értékeken kívül beleértve a máj és vesefunkciót is minden érték normális.

  Köszönöm előre is a válaszát!
  Üdvözlettel:
  Zoltán

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Kérem, hogy laborleletek magyarázatának kérése előtt keressen rá a Google-on, lehet, hogy ott is megtalálja a választ (Például www.hazipatika.com).

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Kedve Doktornő! Reflux okozhat erős jobb bordaív alatti fájdalmat? Amely néha szúró, néha…

  Kedve Doktornő!

  Reflux okozhat erős jobb bordaív alatti fájdalmat? Amely néha szúró, néha nyilalló, többször volt már görcsös is. Néha a kulcscsont környékére sugárzik, általában fekvő helyzetben fokozódik.
  Egyébként nem szoktam érezni, hogy égne a gyomrom vagy hogy visszajönne a savam, semmi ilyen jellemző tünetet.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Kedves Kérdező!

  Ezt több dolog is okozhatja, mivel helye, jellege változó, inkább mozgásszervi (gerinc, izomzat) eredet valószínű.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Kedves doktornő! Hogyan⁄milyen vizsgálattal állapítják meg az érelmeszesedés mértékét Köszönöm Tisztelettel Schneider…

  Kedves doktornő!
  Hogyan⁄milyen vizsgálattal állapítják meg az érelmeszesedés mértékét
  Köszönöm
  Tisztelettel
  Schneider Ferenc

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Panaszokkal kapcsolatos kérdésekre igyekszem válaszolni, de diagnosztikus irányelvekre, vizsgálati módszerekre vonatkozó ismeretterjesztésre ez a weboldal nem alkalmas.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Tisztelt Doktor Nő! Kérném Önt,hogy fordítsa le nekem az eredményeimet,mik vannak leírva pontosan,amiket…

  Tisztelt Doktor Nő!

  Kérném Önt,hogy fordítsa le nekem az eredményeimet,mik vannak leírva pontosan,amiket találtak nálam.

  Válaszát előre is köszönöm!

  Az I.számú mintában doudenum nyálkahártya darabkák vannak.
  Ezekben a boholy-crypta arányok megtartottak.
  A boholyhámban az alapfestett metszetekben
  a lymphocyta arány nem tűnik magasnak.
  A lamina propriában szórványos lymphocytas-plasmasejtes,
  eosinophil sejteket is tartalmazó sejtpopuláció észlelhető.
  Immunhisztokémiai festéssel az
  intraepithelialis CD3⁄8 koexpressziót mutató
  cytotoxicus T-lymphocyták aránya a normál értéket maghaladja.
  A II.számú mintában gyomor nyálkahártya részletek vannak.
  Az antrum nyálkahártya darabkák felszínén kifekélyződés nincs.
  A mirigynyaki régióban intraepithelialis granulocytas beszűrődések azonosíthatók.
  A lamina propriában mérsékelt fokú diffúz,lymphoid sejtes beszűrődés van,
  a mély lamina propriában reaktív csíracentrummal rendelkező
  lymphoid agregátumok vannak.
  Az ezüstözéssel jelentős Helicobacter colonisatiot lehet a mintában kimutatni.GK.

  Diagnózis:
  Magas intraepithelialis cytotoxicus T-lymphocyta arány
  a doudenumban(Marsh 3A) (I.számú anyag),chronicus aktív gastritis,HP.pozitív
  A belek egyéb betegségei:Idült gastritis k.m.n.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Vizsgálati eljárások ismertetésére, az eredmények magyarázatára az oldal nem alkalmas, arról kezelőorvosa fogja tájékoztatni.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa