A betegek kérdései (17628)

  • Tisztelt Doktörnő! A következő kérdéssel fordulok Önhöz mivel a tárgyban jelzett összetevők…

    Tisztelt Doktörnő!

    A következő kérdéssel fordulok Önhöz mivel a tárgyban jelzett összetevők a laborban már többször magasak lettek. A labotr többi összetevője jő
    A háziorvos nem tulajdonít neki jelentőséget de engem aggaszt.
    34 éves vagyok,188 cm és 86 kg

    Labor értékek időrendben

    2012.03.01
    Húgysav 426
    Kolestzterin 5,4
    Triglicerid 2,08

    2012.04.08
    Húgysav 469
    Kolestzterin 5,7
    Triglicerid 3,25

    2013.04.01
    Húgysav 443
    Kolestzterin 6,1
    Triglicerid 2,7
    Itt vizeletüledékben 4db⁄ltr VVS, baktérium +, urobilinogén +-

    2013.05.26
    Húgysav 429
    Kolestzterin 5,8
    Triglicerid 1,96
    Itt vizeletüledék normális

    Figyelek a táplálkozásra és kevesebb vöröshúst eszem
    Mire kell figyelni? Mitől lehet és visza lehet ezeket szorítani? Vagy atendencia már javulást mutat vag yez csak átmeneti lenne és össze vissza ugrál? Mitől van ez?

    Köszönettel
    Lai

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ezek a paraméterek részben belső anyagcsere-eltérések, részben a táplálkozással függnek össze. Ha megfelelő étrend mellett is következetesen magasabbak az értékek, gyógyszeres kezelés javasolt.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktor Nő! Véleményét szeretném kérni.28 éves kètgyermekes anyuka vagyok.Èvek òta gyors…

    Kedves Doktor Nő! Véleményét szeretném kérni.28 éves kètgyermekes anyuka vagyok.Èvek òta gyors a pulzusom (90-120),gyakran érzek szorìtàst,fulladok,szédülök.3 éve MPS-t állapìtottak meg és egy pici aneurismàt.Azt mondta az orvos,hogy életem végéig Asa-t és Concort kell szednem.Ùgy beszélt,mintha sùlyos lenne helyzet.Egy hònapja egy másik kardiològushoz kerültem,aki azt mondta,hogy semmi sùlyos bajom nincs,a vashiàny okozza a tüneteket.(évek òta pòtolni kell) Szerinte gyògyszereket sem kell szednem.Javasolta sok vöröshùst,magnéziumot,halolajat. Ezt ìrta a leletre:Status:puha sejtes alaplégzés,ritm.szìvh.,zörej nincs.EKG:légzési arrythmia,PQ 0,16, QRS 0,08, QT 0,36, meredek R tengely,àtm.z.V3-4 között,szab.repol.RR:110⁄70 hgmm Echo.:Ao.gyök 19 mm.MI nincs. Dd 57, Ds 32 mm. EF 68%. Jò BK.i syst. funkciò.Mitr.mellső vitorla prolabál,jelzett MI. AS,AI nincs.Kissé echodensebb ao.bill.,mjòl separàlòdik.BP 55*40 mm.E⁄A 0,84⁄0,48. DT 210 msec. JP 50*35mm. JK 39 mm. TI nincs,subcost. nézetből sem làthatò.IVC 16 mm.Septum vast.10 mm. Itt azt sem mondtàk,hogy beavatkozàsok előtt kellene antibiotikum.Önnek mi a véleménye,tényleg nem kellenek gyògyszerek? Vàllalhatok még gyermeket? Köszönöm szépen. M.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt M!

    A friss ECHO alaposnak látszik, eszerint a szíve miatt valóban nincs szüksége rendszeres gyógyszerszedésre, a vashiányt, ami vérszegénységet és gyors szívverést okoz, rendezni kellene (megállapítani az okát és kezelni). A gyermekvállalás ezt követően lenne célszerű.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Dr. Tarján Zsuzsa ! Szeretném megkérdezni, hogy a növekedés ⁄ testmagasság kialakulása…

    Tisztelt Dr. Tarján Zsuzsa !

    Szeretném megkérdezni, hogy a növekedés ⁄ testmagasság kialakulása fiúknál 18 éves korban befejeződik ?

    A másik kérdésem, hogy a torna ⁄ gyúrás esetleg befolyásolja-e a magasságot?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Figyelmébe ajánlom az alábbi linket:
    http:⁄⁄www.webbeteg.hu⁄cikkek⁄genetikai_betegseg⁄6280⁄testmagassag

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Dr. Tarján Zsuzsa! Családunkban jelenleg van hasnyálmirigy gyulladásos megbetegedés!Kórházban…

    Tisztelt Dr. Tarján Zsuzsa!

    Családunkban jelenleg van hasnyálmirigy gyulladásos megbetegedés!Kórházban kezelték, és az lenne a kérdésem, hogy ezt a betegséget el lehet tőle kapni, mert a kislányom most 6 hetes és a látogatók között lesz az illető akinek ez a betegsége!Elkaphatja ezt bárki, fertőző-e?
    Előre is köszönöm válaszát!
    Szép napot!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Nem fertőző.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő ! Fülcsengéses problémámmal írtam Önnek tegnap. A válaszát köszönöm. Írta,…

    Kedves Doktornő !

    Fülcsengéses problémámmal írtam Önnek tegnap. A válaszát köszönöm. Írta, hogy a MR nem biztos hogy választ adna a kérdésre, hogy mitől van.
    Szeretném megkérdezni, hogy Ön milyen irányba indulna ? Milyen vizsgálatot lenne érdemes csinálni ? Valamint jogos a félelmem, valóban igaz az, hogy az ilyen jellegű panasz jelzője lehet agyvérzésnek vagy arra való hajlamnak ?

    Köszönöm a válaszát: Éva

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Éva!

    Mindenképpen fül-orr-gégészeti irányban kellene tovább haladni, az MR vagy nyaki erek UH vizsgálatával külső okokat kizárni. Stroke-kal való kapcsolat annyiban említhető, hogy ha magas vérnyomása miatt hall fülcsengést, az hajlamosít agyi történésre akár fülcsengés nélkül is.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktor nő! A véleményét szeretném kikérni a leleteimmel kapcsolatban. Vashiányt állapítottak…

    Tisztelt Doktor nő!

    A véleményét szeretném kikérni a leleteimmel kapcsolatban. Vashiányt állapítottak meg nálam, ami szerintem nem lett rendesen kezelve. jelenleg 34 hetes terhes vagyok.
    Leleteim:
    6 hetesen: Hemoglobin: 14,2 g⁄dl
    17 hetesen: Hemoglobin: 12,8 g⁄dl Vas: 99 ug⁄dl transferrin 379 mg⁄dl ferritin 13ng⁄ml
    25 hetesen: Hemoglobin: 11,5 g⁄dl Vas: 42 ug⁄dl transferrin 422mg⁄dl ferritin 6ng⁄ml

    17 Hetes terhesen a nőgyógyászom a PURE vaskészítményt javasolta (nem tudom ez mennyire ismert Magyarországon - recept nélkül kapható vaskészítmény). Majd amikor 25 hetesen rosszabbodtak az értékeim a nőgyógyász azt mondta szedjem tovább ugyanazt a vitamint csak a dupláját. A laboreredmények az endokrinológusomtól vannak de ő nem akart vasra felírni nekem semmit szerinte ez a nőgyógyászom dolga viszont ő nem értett egyet azzal hogy a fent említett készítményt szedem. Most 34 hetesen volt újabb kontrollom és az eredményeim alig változtak valamit - sajnos csak telefonon tudtam beszélni az endokrinológussal. Most jutottunk el odáig hogy megkértem az endokrinológust hogy írjon fel nekem ő vaskészítményt mert a nőgyógyász nem teszi.

    Ön szerint mennyire kell komolyan venni ezeket az értékeket? Mennyire fontos ez esetben a vaspótlás? A babámra lehetett ez a hiány káros hatással? Ön milyen készítményt javasolna ⁄ írna fel ilyen esetben?

    Előre is köszönöm válaszát!

    Üdvözlettel:

    Niki

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Niki!

    A terhesség alatti vérszegénység természetes dolog, a magzat építi a saját vastartalékait. Az ön vaspótlásáról nőgyógyásszal konzultáljon, én nem tudom látatlanban megmondani, hogy melyik készítmény lenne optimális az ön számára.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Dr.Nő! Kicsi koromba ki kellett venni a mandulámat, mert rá húzódott a szívemre. Aztán…

    Kedves Dr.Nő!

    Kicsi koromba ki kellett venni a mandulámat, mert rá húzódott a szívemre.
    Aztán nem foglalkoztunk tovább az egésszel!
    Azóta volt egy nagy gyomor sérvem ami már becsúszott a mellkasomba és a savat nyomta a tüdőmre. Azt 2010-ben meg is műtötték. Azóta sokszor van hasmenésem aztán szorulásom is. Sokszor van mellkasi szorító fájdalmam is ami elég kellemetlen szúró fájdalommal jár. Voltam felülvizsgálaton és ott ezt írták le :Szív:normál.szívhatárok,ritmusos,mitreálisan systolis zörej hallható,mely az axiilaris légió felé vezetődik. Perifériás pulzusok tapinthatók.
    Most készült el a szív ultrahang. Legyen szíves elmagyarázni a leletemet!Még mennem kell terhelésre is.
    Nagyon sokszor lever a víz is és nagyon gyengének és fáradtnak érzem magamat. Nagyon szépen köszönöm válaszát!


    Echocardiographiáasvizsgálat: Toshiba

    Ao asc:28mm Ao gyök: 19 mm, Ao. Ív 20 mm,Ao.desc:17,5 mm,Norm.pulm,bill. 3 zsebes jól nyíló ao. Bill. Al:nincs ,Ao.csúcssebesség: 1,27 m⁄s,
    Jk csúcsi 4 üreg nézetből:31 mm
    Septum:11 mm BK Ds:28 mm BK Db:47 mm EF:64% Hf:10 mm
    Mitrl.bill.norm.
    MI:jelzett,E 85,8 cm⁄sec DT: 160 msec A: 90,9 cm⁄sec E⁄A:0,94s
    TDI.lat.anulu Ea :13,1 cm⁄sec Aa: 12,3 cm⁄secE⁄Ea:6,5
    BK kiáramlási sebesség: 1,16 m⁄s VTI: 20,75 CM Jobb pitvar : 52 mm Bal pitvar: 49 x 37 mm
    T:I-II foku, Jk- nyomás : 26+10=36 Hgmm TAPSE : 22,5 mm
    Pericardium vékony.Pf szaporulat nincs.
    Shunt keringés nem látható. IVC : 12 mm
    Subcostaliasan korlátozottan vizsgálható.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Röviden: enyhe-mérsékelt eltérések találhatók az ECHO-n, ezek feltehetően nem magyarázzák panaszait, javasolom, konzultáljon kardiológusával, amikor majd a terheléses vizsgálatra sor kerül.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Krisztina vagyok és 24 éves. 2007 .02.20--án megszületett Anita nevű kislányom.…

    Tisztelt Doktornő! Krisztina vagyok és 24 éves. 2007 .02.20--án megszületett Anita nevű kislányom. A szülés rendben zajlott le. A szülést követő 2 hét után nagyon fáradékony voltam és nem kaptam levegőt. Egyből bevittek a kórházba, ahol megállapították hogy Dilalativ cardimiopathiám, kéthegyű-bill. elégtelenségem van. Rá egy évre bekerültem a debreceni nagyerdei klinikára, ahol MRI csináltak, ott kiderült, hogy non-compactatiom van. Részletesen kivizsgáltak, csináltak plasmaferezist és kétszer megkatétereztek. Utánna a leleteimet elküldték Városmajorba, ahol donorllistára kerültem. 2 évig vártam donorra, aztán hirtelen, a szív munkaerőképessége 12%-ról 50%-ra emelkedett
    Lekerültem a donorlistáról, nincsenek tüneteim,. most kiderült h kb 3 hónapos terhes vagyok és félek, h a betegségem ismét felerősődik, vagy hogy a kicsivel történik valami.

    Várom mielőbbi válaszát!
    Köszönettel Rabács Krisztina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Rabács Krisztina!

    A problémát látatlanban nem lehet megítélni, de a helyzet komolyságára való tekintettel haladéktalanul keressen fel kardiológust!!!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Ha almát,szénsavas üdítőt eszek,azonnal elkezd feszíteni és fájni a bal…

    Tisztelt Doktornő!

    Ha almát,szénsavas üdítőt eszek,azonnal elkezd feszíteni és fájni a bal bordám alatt.Ez addig tart,ameddig nem büfögök,vagy alma esetében nem befolyásolja büfögés a fájdalom elmúltát. Ez mitől lehet?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Nyilván emésztési probléma, részletesebb tisztázása céljából keresse fel kezelőorvosát.


    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • tisztelt doktornő :kérdésem 54-éves nö vagyok ,4xvolt mélyvénás thrombozisom ,1977-töl 10-évente…

    tisztelt doktornő :kérdésem 54-éves nö vagyok ,4xvolt mélyvénás thrombozisom ,1977-töl 10-évente kaptam szülésnél ,és műtét után.sokszor bedagad és fáj ,syncumárt szedek állandóan.mellette van még számtalan betegségem (nyaki gerinc sérv,sztrok,pánik betegség,szivemmel is van probléma )de most igazán a lábaim véget van kérdésem.Orvosi felülvizsgálaton voltam ,és a doktornö amikor mondtam hogy sokszor fáj és dagad a lábam a trombozisok véget .Körbe "járt"és azt mondta hogy nekem nem volt trombozisom még egy sem nemhogy 4 ,mert nincsenek lila foltjaim a lábamon.Habár a zárojelentésen le volt irva ,hajthatatlan volt, ráadásul mikor mondtam a zárojelentést nézze meg ,a válasza a papirokra sok mindent rálehet irattatni .Különben a lábaimon tényleg nincsenek foltok ,és értágulatok de sokszor borzasztoan fájnak ,ami nem látszik.Csak azt szeretném kérdezni hogy a 4 mélyvénás trombozis az együt jár a barna foltokkal ? Vagy a bizotságon csak megakartak szabadulni tölem ?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Hát a mélyvénás thrombozis nem kell, hogy lila foltokkal járjon, de egyéb kérdéseire nem tudok válaszolni.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő ! Hirtelen jelentkező fülcsengéses problémámról szeretnék Öntől véleményt…

    Kedves Doktornő !

    Hirtelen jelentkező fülcsengéses problémámról szeretnék Öntől véleményt kérni. Több éve jelentkezik a fülcsengésem, ami nem tartós fülcsengés, hirtelen fellépő, pár pillanatig tartó, mindig egyoldali és addig a pár pillanatig nagyon erős. Kardiológusnál, gégésznél és ideggyógyásznál is jártam. Nem találtak semmi konkrétat, az ideggyógyász azt mondja, hogy stressz miatt van. Őn szerint lehet stressz-től, feszültségtől ilyen jellegű fülcsengés? Én attól félek, hogy az érrendszeremmel, vérkeringésemmel van baj. ( Olvastam egyszer, hogy a fülcsengés lehet agyvérzés hajlamának az előjele )
    Ön szerint egy MR megmutatná az ilyen jelegű problémát ? Érdemes "kiharcolnom" egy időpontot az ideggyógyásznál ?

    Válaszát előre is köszönöm: Éva

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Éva!

    Sajnos, panaszát látatlanban nem lehet megítélni, nem hiszem, hogy az MR erre választ adna.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktorno!!! A problemam a kovetkezo van egy 10 honapos kisbabam 4,200 -al szuletett…

    Kedves Doktorno!!! A problemam a kovetkezo van egy 10 honapos kisbabam 4,200 -al szuletett es szules kozben nagyon csunyan lejott az aranyerem , kezeles utan nagyjabol helyrejott de mostan nagyon kuzkodok kb. masfel hete epegyuladasom volt , eg a gyomrom es azota szekrekedesel kuszkodok es idokozonkent nagyon faj a fejem . A szekrekedes okat szeretnem kerdezni , hogy lehet az epetol vagy az aranyertol vagy egyebb mastol? Koszonom valaszat.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ezt sajnos látatlanban nem tudom önnek megmondani.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Köszönöm szépen a válaszát.Még azt szeretném kérdezni,hogy azt honnan lehet tudni,hogy bakteirális…

    Köszönöm szépen a válaszát.Még azt szeretném kérdezni,hogy azt honnan lehet tudni,hogy bakteirális eredetű a garatfájdalmam? mert a háziorvos mindenre antibiotikumot ir fel. Annyira ég,és mar a gégémnél,és amikor összegyűlik a váladék köhögési inger lép fel,köhögök egyett-kettőt és az a maró égő fájdalom nagyon elviselhetetlen néhány percig.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ez torokváladék vagy köpet tenyésztése alapján deríthető ki.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! 15 éve érzek extrasystolékat, valamint néha kisebb ritmuszavart. 2009-ben…

    Tisztelt Doktornő!
    15 éve érzek extrasystolékat, valamint néha kisebb ritmuszavart. 2009-ben volt egy lone pitvarfibrillációm, mely gyógyszeres kezelésre egy nap alatt elmúlt. Gyógyszert nem kell szednem, fél évente járok kardiológiára, szív uh, két hetes ekg, holter negatív. Az extrákból heti szinten érzek egyet-egyet. A mai napon egy forró fürdő és cipőkötés után, amikor felegyenesedtem a szivem elkezdett ritmustalanul szaporán verni. Ez kb. 10 másodpercig tartott, majd megszűnt, csak utána az ilyedtségtől 140 volt a pulzusom egy fél percig. Most visszaemlékezve ilyen ritmustalanság 6-8 havonta egyszer előfordul.
    Az orvoshoz már nem merek visszamenni, mert azt mondják, hogy a szivem szerkezetileg egészséges csak egy kis MI látható, ami nem vészes.
    Mi lehet ennek az oka? Kell-e aggódnom? Már attól félek, hogy nem-e kisebb kamrafibrillációm van ilyenkor!
    Egészségesen élek, egy héten háromszor sportolok, nem dohányzom, fél éve nem eszek húst stb...
    Válaszát előre is köszönöm!
    Tisztelettel egy 41 éves rettegő férfi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Mégis inkább a kardiológusával konzultáljon, bár biztosan nem kamrafibrillációja van.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Következő kérdéssel fordulnék Önhöz. Mai nap vérvételem volt és kézhez…

    Tisztelt Doktornő!

    Következő kérdéssel fordulnék Önhöz. Mai nap vérvételem volt és kézhez kaptam a laborleletemet. Néztek teljes vérképet, máj, vesefunkciót amit lehetséges. Eltérés igazából három darab volt, bár nem nagyok, de azért érdekelnének, hogy van e vele teendő, vagy félnivalóm valamitől?

    Kálium serum érték: 3,3 referencia 3,5-5,1
    Bilirubin össz: 31,4 referencia 3,4-20,5 (ez aggaszt)
    Westergren: 5 referenci 6-11

    Bár igen kicsi az eltérés, és az orvosom azt mondta ez lófütty, ilyen neki is van, inkább megkérdezek még egy véleményt.

    31 éves aktív sportot élő anyuka vagyok. Mostanában, kb két hete beszedtem egy levél Zinnat 500 mg-os antibiotikumot garatgyulladásra, lehet, hogy emiatt van ez az emelkedettebb érték? Minden nap 1-2 szem frontin is befigyel, mert elég stresszes és aggodalmas vagyok.

    Válaszát előre is köszönöm szépen.

    Tisztelettel:

    Szilvia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Szilvia!

    Az alacsony kálium érték ritmuszavarra hajlamosíthat, a bilirubinnak érdemes utánanézni, hogy mitől van, a Westergreen érdektelen.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő! Köszönöm hogy megválaszolta a múltkori hosszadalmas kérdéseimet. Még azt…

    Kedves Doktornő!

    Köszönöm hogy megválaszolta a múltkori hosszadalmas kérdéseimet.

    Még azt kérdezném hogy a refluxosnál álló helyzetben is akár mikor feljöhet a gyomorsav a nyelőcső felső szakaszában?
    És mi juttatja el a savat állóhelyzetben is magas pontra?(Fekvéskor természetesen értem hogy a nem jól záródó nyelőcső miatt egyszerűen visszafolyik).
    És hogy lehet az hogy refluxkor a szegycsontnál is érezhetjük a fájdalmat?-Álló helyzetben is???
    Egyébként a stressz magában a szívkoszorú ereinek görcsét vagy egyéb fájdalmát,vagy magának a szív fájdalmat okozhat anélkűl,hogy valamelyiknek a hátterében lenne kóros elváltozás?(Pl:érdugulás stb).
    És ha a stressz is magában okozhat ilyeneket,akkor az általában a szegycsontnál jelentkezik?-És Miért?

    Előre is köszönöm válaszait:Sándor

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Sándor!

    A nyelőcsőnek van perisztaltikus mozgása, szélsőséges helyzetben akár fejjel lefelé is tud például inni, így a sav is feljuthat álló helyzetben is. A nyelőcső, mint tudja, a szegycsont mögött húzódik, érthető a fájdalom helye. A stressz okozhat koszorúér görcsöt, amit fájdalomként él meg, de számos egyéb panaszban is megnyilvánulhat, mert az idegrendszer így közvetíti.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő! Észrevettem,hogyha forró vízben fürdök és mindkét lábam a vízben van,akkor…

    Kedves Doktornő!

    Észrevettem,hogyha forró vízben fürdök és mindkét lábam a vízben van,akkor a bal lábfejem piros lesz a meleg víztől,míg a jobb lábfejemen a lábujjak a lábfejem feléig elfehérednek, mintha minden vér kiment volna belőlük. Ez valami keringési probléma lehet? Köszönöm a válaszát! Mónika (24)

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Mónika!

    Látatlanban nem tudom megmondani, ha ez panaszt okoz, angiológiai vizsgálat javasolható.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy kb. 5 napja állandó fejfáfásom van.…

    Tisztelt Doktornő!
    Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy kb. 5 napja állandó fejfáfásom van. Hol a tarkóm fáj, hol a fejem teteje. Nappal a vérnyomásom rendben van( 110⁄66; 120⁄80 között van) , de este felé olyan 9-10 óra fele mindig fel megy a vérnyomásom ( 130⁄90 re) Kérdésem az lenne hogy Ön szerint mi okozhatja? Lehetséges az időjárási viszonyok miatt van így? Mivel a háziorvosom azt mondta szerinte az idő miatt van. Megmondom őszintén, kicsit tartok a vérnyomásom miatt, nem szeretném hogy bajom származék belőle. Válaszát előre is köszönöm ! Üdvözlettel :E.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt E!

    Ezekkel a vérnyomásértékekkel biztosan nincs kapcsolatban a fejfájása, lehet mozgásszervi (nyaki gerinc, izomzat) eredetű, javasolom, forduljon reumatológushoz.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! 16 éves lányomnál 8 hónapja diagnosztizáltak mitrális regurgitációt 2-3…

    Tisztelt Doktornő!

    16 éves lányomnál 8 hónapja diagnosztizáltak mitrális regurgitációt 2-3 fokozatut. Coverex 10mg tablettát szed napi 1-et.A kérdésem az lenne,hogy fogamzásgátló tablettát szedhet-e? Köszönöm válaszát

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ezt lánya kardiológusától kellene megkérdezni, de szerintem nem ideális megoldás.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Már a legkülönfélébb gyógyszereket kipróbálva sem múlnak el az orvosom…

    Tisztelt Doktornő!

    Már a legkülönfélébb gyógyszereket kipróbálva sem múlnak el az orvosom állítása szerint az IBS tüneteim! Bár én szerintem ez komolyabb baj lehet! Végbél és vastagbéltükrözés, hasi ultrahang is negatív eredménnyel záródott, de a szinte már állandósult híg vízszerű folyás a végbélből, meg az állandó vékony széklet egyre jobban idegesít! Már nem is erőlködök, mégis vékony és olykor nyálkás is! Most kaptam időpontot jövő hét péntekre hasi CT-re! Ott minden látni fognak? ...komolyan már az egész napom erről szól! Kezdek beleőrülni az egészbe! Legalább tudjam ha nagy a baj! Még egy kérdés: A tüneteimet esetleg okozhatja vékonybél tumor is?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Javasolom, panaszaival forduljon gasztroenterológushoz.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa