A betegek kérdései (17695)

  • Tisztelt Doktornő! Az egyik vitamin összetevőjében azt olvastam, hogy toulolt tartalmaz, ami…

    Tisztelt Doktornő! Az egyik vitamin összetevőjében azt olvastam, hogy toulolt tartalmaz, ami tudomásom szerint káros anyag. Négy hónapig szedtem. Mennyi idő alatt ürül ki a szervezetemből? Válaszát köszönöm. Klári

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Nem tudom, kérdezzen meg egy dietetikust, akinek a vitaminokkal és táplálékkiegészítőkkel van tapasztalata.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves doktornő! Lassan több mint 2 hete tartós hasmenésem van hasi panaszaim, gazképződékskor…

    Kedves doktornő!
    Lassan több mint 2 hete tartós hasmenésem van hasi panaszaim, gazképződékskor görcsös bélfájdalom szekelésnél erős alhasi és derékfájdalom valamint székelési inger de nem jon semmi, ez is fajdalmas.
    Ultrahangon a következöt irták: az ileocoecalis régióban egy kb. 56mm hosszúságú echoszegény bélkacs látható, melynek átmérője 30 mm. Terminalis ileum? Appendix?
    Kaptam SALAZOPYRIN EN 500 mg és KLION 250 mg tablettát. kiváltottam a gyógyszert de egy napi használat után északa hasi fájdalmaim voltak vizeletem erőteljes citromsárga lett, székletem még hígabb víz állagú lett. És furcsa darabok is találhatók benn.(eszek fehérlisztes ételeket)
    Vérképembe eltérő értéket a következők mutatták:
    Vörösvérsejt süllyedés 50 mm⁄h
    Kálium 5,2 mmol⁄l
    C teaktív protein 34,14 mg⁄l
    Vas 2,3
    Neutrofil 70,50%
    Trombocita 580 giga⁄l
    Vizeletben
    Fehérvérsejt pozitiv *
    Vizelet üledék
    Ca-oxalát kristály számos db⁄ltr
    FVS 10 db\\ltr
    Székletminta eredményére varok!
    Végbélnyíláson keresztül vizsgaltak és semmit nem találtak.
    Tüneteim húgyuti fertőzésre szedett cifloxin antibiotikum után kezdődtek.
    Kérdésem, hogy mit jelentenek a vér és vizeletmintából kiírt adatok, valamint hogy lehetséges hogy gombás fertőzésem van?
    Vagy mire lehet gyanakodni a leirtak alapján?
    Válaszát előreis köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnos nem tudok önnek érdemi választ adni, javasolom, konzultáljon gasztroenterológusával.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! 38 éves, különben egészségesnek tűnő férfi vagyok. Heti 2-3 sport, nem…

    Tisztelt Doktornő!

    38 éves, különben egészségesnek tűnő férfi vagyok. Heti 2-3 sport, nem iszom, nem dohányzom. Ülőmunkát végzek sajnos. Vérképeim jók, egy-egy minimális eltérés szokott néha lenni (most épp a FVS szám (WBC) lett 4,22 G⁄l), de nem komoly. Egyetlen nagyobb eltérésem van, a koleszterin: 6,28. A 6,2 már az előző 2 vérképemen (vagyis több év alatt) is szinte pontosan ugyanannyi volt. Trigliceridem 0.94 mmol⁄l. Múltkori vérképemen: triglicerid: 1,37. Koleszterin: 6,2. Ebből HDl: 4,53 mmol⁄L, LDL: 1,830 mIU⁄L. Családban állítólag magas szokott lenni a koleszterin, apu is csökkentőt szed, nála hatásos volt (9-ről lement normál értékre). Kérdésem az lenne, hogy apu (pro familia felírhat ugyanis gyógyszert) javasolja az Atorvastatin 10 mg-t napi 1x. Érdemes belekezdenem? nem szoktam rendszeresen gyógyszert szedni, hozzászokni se akarok, hogy aztán azon kelljen élnem végig. Most csak Pantoprazolt szedek időnként pár hétig refluxra, amíg előjön. Nem szeretném feleslegesen gyógyszerrel terhelni a szervezetem. Szigorú diéta viszont nem fog menni, hiszen húst, tejtermékeket meg zsírt szoktunk fogyasztani, le se szeretnék mondani róluk. (Amúgy is, múltkor a vérkép előtt ezekre jobban odafigyeltem, de nem volt hatása, ugyanaz lett a vérkép.) Tehát érdemes megkezdenem a koleszterincsökkentő szedését, illetve azt abba lehet majd hagynom, ha jó lesz a vérképem? Illetve a Pantoprazol mellett lehet szedni?
    Köszönettel várom válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Egy dolog nem világos: valóban a HDL 4,53 és az LDL 1,83? Ha - mint gondolom - fordítva van, akkor érdemes lenne gyógyszeresen csökkenteni, főleg, ha az étkezési szokásain nem kíván változtatni. Ha évek óta magas, aligha fog spontán csökkenni, hiszen ez belső anyagcserezavar, az ön esetében familiáris háttérrel.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Udvlozlom! A problemam a kovetkezo lenne: 21 eves vagyok altalanos masodik ota sportolok versenyszeruen…

    Udvlozlom!
    A problemam a kovetkezo lenne: 21 eves vagyok altalanos masodik ota sportolok versenyszeruen sportoltam es 3 eve konditerem-re valtottam. Folyamatosan szedtem edzes elotte energizalokat amik tartalmaztak 250-300 mg koffeint ertagitokat es kulonbozo aminosavakat. Kb 6 honapja hasmenesem volt es utobb kiderult lazam is, es igy mentem le edzeni es fogyasztottam egy ilyen energizalot (taplalekkiegeszito) elotte, de viszont edzeni meg nem tudtam mert elkellet mennem wcre mivel ugye hasmenesem volt igy hazajottem es azt eresztem h nagyon rosszul vagyok es h porgok bementunk a surgossegire 160 volt a pulzusom ott kezteltek kaptam egy pulzus csokkentot. Azota sokszor merem a vernyomasom es gondolkodok h ne legyen nagy stb. 2 hete hazajottem lefekudtem aludni ez volt delutan es arra keltem fel h szivdobogas erzesem volt megmertem 150 kihivtuk amentoket ok csinaltak egy ekg-t hoztak magukkal es azt mondta a mentos no hogy ez a stressz miatt van. Hozzateszem msot 5 honapja nem voltam edzeni feltem menni es folyamatosan ert a stresz baratno,penz stb. Voltam pszihiaternel aki azt mondta h nicns szuksegem gyogyszerre csak sok idom van magammal foglalkozni es h talaljak egy munkat sportoljak es megfog valtozni mindent. A verkemem teljesen rendben van. Most azon vagyok h mihamarabb munkat kapjak, ujra elkezdtzem konditerembe jarni de meg mindig sokat agyalok. Mierrol a velemenye? Valaszat elore is koszonom! Marcell

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    A táplálékkiegészítők és energiaitalok sokszor ellenőrizhetetlen, olykor káros összetevőket tartalmazhatnak, kerülnie kellene a fogyasztásukat. Emellett valóban csökkenteni kellene a stresszt, találjon munkát, dolgozzon, konditerem helyett egészségesen sportoljon.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Köszönöm válaszát, de nem volt kezelőorvos. A férjem kérésére egy kollégája…

    Tisztelt Doktornő!

    Köszönöm válaszát, de nem volt kezelőorvos. A férjem kérésére egy kollégája (oxiológus a kolléga) adott beutalót, vizsgálat nem történt, csak a pulton hagyta neki a lepecsételt papírt. A férjem eü magáncégnél dolgozik, de nem eü területen⁄végzettséggel.
    Ezért is érdeklődtem Önnél, hogy milyen irányban érdemes tovább indulni.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    A panaszok és a laboreltérések alapján belgyógyászati vizsgálat javasolt.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő! 20 éves egyetemista lány vagyok és körülbelül 2 hónapja vannak mellkasi fájdalmaim,…

    Kedves Doktornő!
    20 éves egyetemista lány vagyok és körülbelül 2 hónapja vannak mellkasi fájdalmaim, hol gyengébb, hol pedig erősebb fájdalmakkal, ami egészen a mellemtől a hátamig sugároz leginkább a baloldalon. Voltam kardiológiai vizsgálaton minden negatív volt, és kizárták a szív eredetű problémát. Mostanra egy eddig sosem tapasztalt jelenség is jelentkezett nálam, mégpedig az, hogy jóó nagy levegő vételre a hátam bal oldalában erős szúró nyomó fájdalmat is érzek. Nem köhögök, nincsenek megfázásos tüneteim. A vérképembe a We és RDW értékek magasabbak, valamint a vizeletben több fvs, laphámsejtet, baktériumokat is találtak. A kardiológia vizsgálat során kiderült, hogy alacsony a vérnyomásom és tachycardiam van. Mivel az otthonomtól így a háziorvosomtól is távol élek, a Tisztelt Doktornő véleményét szeretném kérni arról, hogy esetleg milyen irányban kellene további orvosokhoz fordulnom, ha egyáltalán szükséges.
    A választ előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Mindenképpen javasolt egy belgyógyászati vizsgálat, részben a panaszok, részben a laboreltérések miatt.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves doktornő! Édesanyám nevében fordulok önhöz. Édesanyám 70 éves,a vérnyomásával valamit…

    Kedves doktornő!
    Édesanyám nevében fordulok önhöz.
    Édesanyám 70 éves,a vérnyomásával valamit a cukrával vannak problémái. Volt egy nagyobb kivizsgáláson.A vizsgálat végén,magas vérnyomásra a 20 éve szedett gyógyszerét (lisonorm),leváltották másik 4 gyógyszerre (Rawel sr 1,5 mg,Nedibeta 5mg,Normodipine 10mg,Renitec 20mg).
    A kérdésünk az lenne,hogy ezeket valóban egyszerre mind be kellene szednie?Mind a 4 tabletta vérnyomás csökkentő,ezért nem érti,hogy ezek közül miért nem elég egy fajtát szednie,miért kell 4-et,mikor eddig csak egyet szedett?A vérnyomása most teljesen jó értéket mutat,mégis folytan szédül,mint akinek alacsony a vérnyomása.A másik probléma pedig az,hogy mióta szedi ezeket a gyógyszereket,a pulzusszáma minden mérés alkalmával nagyon alacsony.Ön mit ajánlana?Mindegyik gyógyszert feltétlenül be kell ahhoz szednie,hogy a vérnyomása jó legyen?
    Előre is köszönöm a válaszát.Üdvözlettel:Zsuzsanna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Mivel soha nem találkoztam édesanyjával, nem is vizsgáltam, nem tudok önnek érdemben válaszolni. Konzultáljanak a kezelőorvossal, mondják el a panaszokat, vagy forduljanak másik orvoshoz, de személyes vizsgálatra.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Férjem (43 éves) időnként jelentkező vesefájdalomra és fáradékonyságra…

    Tisztelt Doktornő!

    Férjem (43 éves) időnként jelentkező vesefájdalomra és fáradékonyságra panaszkodott. Elment vérvizsgálatra, sima teljes vérkép rendben van, kivéve a transzferrin telítettséget. A 16-45%-os referenciatartományhoz képest 55% az érték.

    Vizeletmintát technikai probléma miatt nem adott le.
    Milyen szakorvoshoz érdemes továbbmenni a fentiek alapján? Nefrológus, hematológia, esetleg teljesen más terület?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Elsősorban a kezelőorvoshoz, aki a laborvizsgálatot kérte, ő bizonyára megmondja, mi legyen a következő lépés.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt doktornő. 23 éves ferfi vagyok, es tegnap este ota a balhasam mellet allat hullamokban…

    Tisztelt doktornő.

    23 éves ferfi vagyok, es tegnap este ota a balhasam mellet allat hullamokban nyilal es olyan mindha lenne egy bog vagy mirigy megnagyobodas. Nem a vak bel mert az jobb felen van ezert is nem tudom elkepzelni mi lehet es erzem is hogy ott van egy bog tapintas nelkul is.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnálom, de személyes vizsgálat nélkül ezt nem lehet eldönteni. Javasolom, keresse fel kezelőorvosát!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő! Szívbillentyű csere és koszorúér csere műtéten estem át 2 hete. Soha nem tudtam…

    Kedves Doktornő! Szívbillentyű csere és koszorúér csere műtéten estem át 2 hete. Soha nem tudtam jól aludni hanyatt fekve, bár most erre rákényszerültem. Mikor lehet, egyáltalán lehet-e oldalt aludnom. Nem nyomódik-e el tőle műtött terület és szív? Várom válaszát, köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Örülök, hogy ennél komolyabb panasza nincs, az önt érdeklő részletekről kezelőorvosát kérdezze (ő ismeri a műtéti heg jellegét, az ön állapotát).

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő! Ma reggel nagyon erős szèkrekedèsem volt.Kb fèl gyerekökölnyi göbös szèkletet…

    Kedves Doktornő!
    Ma reggel nagyon erős szèkrekedèsem volt.Kb fèl gyerekökölnyi göbös szèkletet nem tudtam ürìteni.Nagy fájdalom ès egy 3 mg-os Glicerines kúpot felhelyezve sikerült megszabadulni.Azóta nagyon fáj a vègbelem ülni nem rudok csak fèloldalt feküdni.Tudom kevès folyadèkot fogyasztottam összesen kb egy liter 2 nap alatt munkám miatt.Èrdeklödni szeretnèk mit tehetnèk a fájdalom ellen illetve kb meddig fog kinozni.Vasárnap mennem kell ismèt dolgozni ahol ülni kell.

    Várom megtisztelő válaszát :Beatrix

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Próbálja elősegíteni, hogy megfelelő széklete legyen, ha ez nem oldja meg a panaszt, forduljon orvoshoz személyes vizsgálat céljából.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kezeit csókolom doktornő !! Reumatológian a kedves doktornő fibromyalgiát állapított meg nálam.…

    Kezeit csókolom doktornő !!

    Reumatológian a kedves doktornő fibromyalgiát állapított meg nálam. Gyakran előfordul, hogy sportolás után illetve ha fáradt vagyok akkor izomlázszerű fájdalmat érzek, mely leginkább a mellkasom két oldalára összpontosul. Nyomásra nagyon érzékeny. Egyébként nem fulladok, nem izzadok, máshol nem fáj. A kérdésem az lenne, hogy ezt valóban okozhatja a betegségem, vagy inkább nézéssem meg magam ?? Válaszát hálásan köszönöm !! 27⁄F

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    A lehető legjobb helyen a legmegfelelőbb diagnózist állapították meg. Nyilván ez okozza panaszait.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt dr. no Kb.ket honapja reggere ebredeskos meg van maredve a bal nagy ujjam a kezemen…

    Tisztelt dr. no

    Kb.ket honapja reggere ebredeskos meg van maredve a bal nagy ujjam a kezemen ami aztan lassan mozgatgatva beindul ujra de azert csak nem teljesen mulik el gyengebb mint kellene lennie.
    Gyanakodtam ra hogy in nyulas majd gyulladas lehet vartam hogy elmuljon de nem valtozik semmi.
    Elejinte a vallam is faft reggere ugyan csak bal oldalon de az elmult.
    MI lehet a gond on szerent?
    Elore is koszonom a valaszat.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Azt sajnos nem tudom megmondani, de bizonyára mozgásszervi eredetű. Javasolom, forduljon reumatológushoz.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Holter vizsgálat alatt észlelt pár ves,sves,bigemin és 2triplet.Nem kaptam…

    Tisztelt Doktornő!
    Holter vizsgálat alatt észlelt pár ves,sves,bigemin és 2triplet.Nem kaptam semnit,csak magnéziumot és enyhe nyugtató megpróbálható.A neten azt olvastam,ez okoz hirtelen szívhalált.Elég valóban egy kis stesszmentesség?UH csak MPS-t igazolt,köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Nem világos, hogy a triplet 3 supraventricularis vagy kamrai extraütésből áll-e. Akárhogy is, ha kezelőorvosa, aki értékelte a leletet, ezen a véleményen volt, biztosan igaza volt, ha kétsége van, őt kérdezze meg.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! 11 hónapja szültem, a szülés az alsó régiókon traumás sérüléseket okozott.…

    Tisztelt Doktornő!

    11 hónapja szültem, a szülés az alsó régiókon traumás sérüléseket okozott. A babát vákuummal vették ki, majd a szívósan tapadó méhlepényt kézzel fejtették le. Emiatt és a vákuum miatt a baba fejátmérőjénél nagyobb dolgok is többször áthaladtak a hüvelyen⁄szülőcsatornán (például a férfiorvos ökle, ahogy a darabokat próbálta kihúzni).
    A hátsó hüvelyfalam végigrepedt. Szülés utáni hetekben többszörösére duzzadt, kékes-lilás volt mind a szeméremtest, mind a végbél környéke, illetve súlyos aranyér alakult ki.
    Az első hetekben székletinkontinencia jelentkezett, de az aranyérrel együtt múlni látszott néhány hét regeneráció után. A hat hetes kontrollon a nőgyógyász eltérést nem talált, a hüvelyfal előreesése is esztétikai maradvány lett, állítólag funkciózavart már nem okoz.

    A fent említett első hetek gyógyulási időszakában volt egy sajnálatos eset, amikor hasmenéssel nem sikerült kiérnem a mosdóba. Ez az incidens lelkileg is nagyon megviselt, erős szégyenérzetet okozott.

    Azóta gyakran érzek hasmenésre emlékeztető ingert, amikor mindent eldobva kirohanok a mosdóba. Többnyire kiderül, hogy csak gázokról vagy normál állagú székletről van szó. Tehát valamiért fals információt kap az agyam, sürgősnek éreztetve a helyzetet akkor is, amikor ténylegesen nem az.

    Nem tudom eldönteni, hogy valamilyen szervi szövődmény állhat a dolog hátterében, vagy pszichés alapú lehet?
    Mit javasol, merre induljak el?

    Válaszát tisztelettel köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ez a leírása alapján inkább pszichés eredetűnek tűnik, nyilván csökkenni fog az idő múlásával. Kétség esetén forduljon kezelőorvosához.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt, Doktor Nő! A segítségét szeretném kérni az éves vérkép eredményeink értékeléséhez.…

    Tisztelt, Doktor Nő!
    A segítségét szeretném kérni az éves vérkép eredményeink értékeléséhez. Nagylányom és Én mindketten most voltunk vérvételen és a mai napon kaptuk kézhez az eredményeinket. Szeretném megkérdezni a csillaggal jelzett értékek mit jelentenek.
    Erika eredményei:

    Retikulocyta: 4.7⁄1000vv
    Koleszterin: 5.3 mmol⁄l
    Triglicerid: 0.70 mmol⁄l
    LDL koleszterin: 3.50 mmol⁄l

    Klaudia eredményei:

    Retikulocyta: 2.3⁄ 1000vv
    Glukóz: 3.0 mmol⁄l
    Koleszterin: 3.7 mmol⁄l

    Vizelet általános:
    Vér: Pozitív
    Üledék:
    Vvs: 7 ⁄ látóté
    Baktérium: 1497 ⁄ látóté

    Ezek lennének az eredményeink amelyek csillaggal vannak jelölve.
    Szeretném megkérni az Ön segítségét a véreredmény megértéséhez.

    Előre is köszönöm!
    Tisztelettel: Erika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Panaszokkal kapcsolatos kérdésekre igyekszem válaszolni, de laborleletek értékelésénél azt javasolom, hogy a www.hazipatika.com⁄laboreredmenyek honlapon tájékozódjon.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • t. cím. meghallgatott a hàziorvos, azt mondta hogy nincs tüdőgyulladàsom. mellkas rtg nem készült.…

    t. cím. meghallgatott a hàziorvos, azt mondta hogy nincs tüdőgyulladàsom. mellkas rtg nem készült. 100 % ban, kétséget kizàróan megnyugodhatok ugy hogy csak meghallgatott vagy könyörögjek ki egy mellkas felvételt?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ez függ az orvos tapasztalatától és attól, hogy önnek vannak-e panaszai.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Az lenne a kerdesem h ha 1991 ben szulettem akkor kaptam kotelezo hepa b elleni oltast? Meddig…

    Az lenne a kerdesem h ha 1991 ben szulettem akkor kaptam kotelezo hepa b elleni oltast? Meddig véd?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ajánlom figyelmébe az alábbi linket: http:⁄⁄www.hepatitisz.hu⁄hepatitis-vedooltas.html

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Másfél éve magas mérnyomás miatt napi 1x Valsacort szedek. Idén agyi aneurismát…

    Tisztelt Doktornő!

    Másfél éve magas mérnyomás miatt napi 1x Valsacort szedek. Idén agyi aneurismát diagnosztizáltak nálam. Kérdésem az lenne hogy nem veszélyes-e értágító gyógyszert szedni meglévő aneurismánál? Melyik gyógyszer ajánlott, ami a vérnyomást szabályozza de nem értágító?
    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ilyen diagnózis mellett bizonyára további vizsgálat is szükséges, így azt javasolom, hogy kezelőorvosával konzultáljon.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Február elején szedtem Augmentin gyógyszert torokgyulladásra, mellé Protexin…

    Tisztelt Doktornő!
    Február elején szedtem Augmentin gyógyszert torokgyulladásra, mellé Protexin balancot, de ennek ellenére hasmenésem volt másfél hétig. Március elején ismét beteg lettem, torokgyulladás, köhögés, gyógyszert kaptam, sajnos az antibiotikum nevét nem tudom, attól semmi mellékhatás nem volt. Március végén hugyuti gyulladásom volt, amire ismét antibiotikumot kaptam, Cifloxint, mellé szedtem a Protexin balancot, harmadik nap kezdődött a hasmenés, volt hogy napi 3x, de volt napi 7x is. Ez a mennyiség csökkent is ahogy abbahagytam az antibiotikumot, a protexint szedtem tovább, de kb. egy hete nyákos lett a székletem, napi 1-3 alkalommal van székletem, hol normális, hol lágyabb. Öt napja váltottam Normaflour-ra, de a nyák azóta is jelentkezik. Az lenne a kérdésem, hogy ez az antibiotikumtól lehet, vagy más az oka? Eddig nem volt széklettel, gyomrommal panaszom. Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!


    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa