A betegek kérdései (17695)

  • Étel utáni rosszullét

    Tisztelt Doktornő!A következő lenne a kérdésem.Még télen kezdődtek a panaszaim,sárga hìg székletem f hónapokig,ami több hónapos diéta hatására múlt el.Körülbelül 2 hónapja normalizálódott a székletem,mìg egyik nap kicsit több kenőmájast ettem egyszerre.1 órán belül iszonyú hasgörcsöm,és hasmenésem… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Azt javasolom, hogy panaszaival forduljon gasztroenterológushoz, részletesebb kivizsgálás céljából. Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • jobb oldali mellkasi fájdalom

    Kedves DRNŐ! amellkas jobboldalán a szegycsont környékén mi okozhat tompa fájdalmat? nincs légszomj sem,csak nem elviselhetetlen, néha erőssebb,gyengébb fájdalom van.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Legvalószínűbbnek mozgásszervi (izom) eredet látszik, talán egy rossz mozdulat okozhatta. A panaszok tartós fennállása vagy rosszabbodása esetén forduljon kezelőorvosához. Üdvözlettel… Még több

  • Hasnyálmirigy gyulladás?

    Ma kaptam meg a leletem de sajnos az orvosom nem igazán értékelte.A kérdésem az lenne hogy ilyen értékekkel LDH-210 U/L,Lipáz102 U/L,Vas 32.6 umol/L,Transzferrin telítettség 48% nem lenne célszerű tovább vizsgálódni?40 éves vagyok 165 centi és 63 kg zsíros ételt nem eszem az orvosom pedig azt… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Ezekből a leletekből, pláne személyes vizsgálat nélkül nem lehet diagnózist felállítani. A laborleleteket illetően javasolom, hogy a www.hazipatika.com/laborleletek weboldalion… Még több

  • Uszas-MPS-ritmuszavar

    kedves DOktor No 34 eves no Vagyok,2.stadiumu MPS-em van illetve Holterrel elcsiptek QRS tachycardiat is. Betalocot irtak fel Annak idejen.de Nem Szedem, Orvosom tud róla. Nagyon szeretek úszni ,ezért ugy döntöttem uszodába fogok járni .tegnap el is kezdtem,700 métert úsztam szünetekkel,majd… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Sajnos az ön által írt "QRS tachycardia" így nem informatív, mert az csak részinformáció, a lényeg az lenne, hogy keskeny vagy széles-e a QRS, A rosszullétnek nem biztos,… Még több

  • folyamatos izzadás

    Kedves DRNŐ! tegnap előtt lábdagadás miatt irtam Önnek,ami még megvan, a bal lábfejem és bokám dagad, reggelre lelappad. emellett erős izzadás, hőhullámok jönnek rám.lehet e összefüggésben a két dolog? vagy egyébként minek a tünetei?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Egyoldali lábdagadás hátterében a korábbi levelemben felsoroltak közül a szíveredet nem jön szóba, a többit ki kellene vizsgálni. Az erős izzadásnak, hőhullámoknak is több oka… Még több

  • Szív eredetű fájdalom?

    Kedves Doktornő! Véleményét szeretném kérni.Mai napon délelőtt kezdődött hogy fáj a jobb oldalamon a lapockám alatt picivel.Addig nem folyamatosan fájt de most már állandósult a fájdalom.A jobb oldalon a szívvel egy vonalban is szintén ilyen tompa fájdalom van.A gyomorszájam nagyon fáj valamit… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Ez bizonyára nem szíveredetű, lehet mozgásszervi vagy emésztőrendszeri (gyomor vagy epe). Ha a panaszok nem múlnak, vagy fokozódnak, mindenképpen forduljon kezelőorvosához személyes… Még több

  • gyomorpanasz

    Tisztelt Doktor Nő ! Meckformin XR 750 mg-os tablettát szedem napi két alkalommal. A gyógyszer hol kevesebb, de többnyire több panaszt okoz. Sajnos a gyógyszert felíró orvos semmilyen információt nem adott arra nézve, hogy miként kell étkeznem mellette. Az interneten olvastam, hogy sokféle ételt… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! A Merckformin alapvetően cukorbetegség kezelésére használatos, bár amennyire tudom PCOS kezelésére is szokták alkalmazni. A leírt panaszok lehetnek a gyógyszer mellékhatásai,… Még több

  • Reflux és a szédelgés

    Tisztelt Doktor nő!A következő kérdéssel fordulok önhöz!Pár hónappal ezelött nyelőcső,és gyomortükrözésnél reflux oesophagitist állapìtottak meg nálam.Szedem az előìrt PPI gyógyszert.Ennek ellenére,néha olyan furcsa érzésem van,és nem tudom,hogy a refluxnak van-e köze hozzá.Bedugul az orrom,alig… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Nem hiszem, hogy feltétlenül összefüggés lenne a kétfajta tünet között, de látatlanban nem lehet megítélni. Javasolom, hogy számoljon be erről kezelőorvosának, ő bizonyára többet… Még több

  • Reflux és a szédelgés

    Tisztelt Doktor úr! A következő kérdéssel fordulok önhöz!Pár hónappal ezelött nyelőcső,és gyomortükrözésnél reflux oesophagitist állapìtottak meg nálam.Szedem az előìrt PPI gyógyszert.Ennek ellenére,néha olyan furcsa érzésem van,és nem tudom,hogy a refluxnak van-e köze hozzá.Bedugul az orrom,alig… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! levelének ezt a példányát bizonyára nem nekem akarta elküldeni. Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • Égő fájdalom

    Kedves doktor nő!Az éjszaka mikor készülődtem aludni,a bal mellemben a bal oldalán befelé haladva elkezdett fájni(olyan volt mintha valami nagyon égetne) aztán sikerült elaludnom,ma viszont ébredés után újra jelentkezett,Önnek mi a véleménye köze lehet a szívnek a fájásoknak?Holter vizsgálatom… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! A panasza bizonyára nem szíveredetű, emiatt nem kell aggódnia. Azt, hogy mi okozza, látatlanban nehéz lenne megítélni, mozgásszervi eredete tűnik valószínűnek (borda, izomzat).… Még több

  • lábdagadás

    az lenne a kérdésem,hogy utalhat e betegségre a lábfej, boka dagadása?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! A lábdagadásnak több oka lehet (mozgásszervi, visszeres illetve nyirokeres keringési zavar, szívprobléma, vesebetegség, hormonalis betegség), csak személyes vizsgálattal lehet… Még több

  • szaporasziv

    Tisztelt doktonő kérdésem az lenne bisoblockot szedek 5mg ugy általában 60 és 80 között mozog pulzusom de amikor kelleténél többet dolgozom akkor 105 ről nem áll visza a pulzusom több orákon keresztül ön szerint mi lehet az oka és férfi 41 éves vagyok.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Az természetes reakció, hogy terheléskor megnő a pulzusszám. Ha lassan normalizálódik, az feltehetően azzal kapcsolatos, hogy nem eléggé edzett a szervezete. Az ok alaposabb tisztázása… Még több

  • Béta karotin

    Kedves Doktornő! 2 hete elkezdtem béta karotint szedni. 15 mg-ot tartalmaz egy kapszula és napi 1-et szedek. Szedhetem e tartósan ezt a mennyiséget vagy túladagolható e, van e esetleg olyan gyógyszer vagy vitamin amivel együtt nem tanácsos szedni? Ha folyamatosan esetleg nem, akkor kúraszerűen… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Sajnos, nem vagyok híve a mesterséges étrend kiegészítőknek, tapasztalatom sincs ezzel kapcsolatban. Javasolom, kérdezzen meg dietetikust ezzel kapcsolatban, illetve olvassa el… Még több

  • Szív ultrahang

    Tisztelt Doktornő! Szív UH-n voltam, és megszeretném kérdezni, hogy mit jelent az a leleten, hogy: MMV dist. vége megvastagodott. Durva segment. Falmozgászavar nincs.? Köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Az idézett részletek azt jelentik, hogy a kéthegyű billentyű elülső vitorlájának alsó vége megvastagodott, a bal kamrán durva részleges falmozgászavar nincs. Nagyon szívesen.… Még több

  • jobb bordaív alatti szúrás

    Tisztelt Doktornő! Többször is mar az evek alatt előfordult, hogy a jobb bordaivem alatt mély levegővételnél beleszurt mintha levego szorult volna be. Nehany perc utan viszont mindig elmult. Most második napja "szurkál" igaz egyaltalan nem erősen, inkabb zavaróan es csak nehany alkalommal,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Ez inkább valamilyen izomhúzódásra utal. Ha nem múlna el rövidesen, keresse fel kezelőorvosát. Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • alacsony pulzus

    Elfelejtettem írni,hogy voltam Holter vizsgálaton,kb 2,5hete,az ingadozás tény,de nincs szív szervi betegségem,a doktornő azt mondta.Akkor ne aggódjak az alacsony pulzus végett?és a tenyér illetve kézfej bizsergés nem attól van?Nagyon köszönöm eddigi válaszát

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Ez esetben nincs oka emiatt aggódni, az egyéb panaszok ettől biztosan függetlenek (mozgásszervi pl. nyaki gerinc, izomzat eredetűek). Nagyon szívesen, üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • alacsony pulzus

    Tisztelt dr nő!Már írtam önnek korábban pulzus végett,általában 80körüli de van mikor 150ig felmegy egy pillanatig,ma reggel mértük 42volt,ez kórosan alacsony?a bal kezem fejét érzem hogy zsibog ill. a tenyerem és néha az ujjaim,de nem kórosan(remélem ez nem az alacsony pulzus miatt van).Válaszát… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Azt, hogy ezeknek a pulzusingadozásoknak a hátterében van-e valami kóros, egy 24 órás EKG-monitorozás (Holter) derítheti ki. Javasolom, forduljon kardiológushoz! Üdvözlettel dr… Még több

  • rosszullét

    Kedves doktor nő!A párom az éjjel a semmiből rosszul lett,hányt és hasmenése is lett valamint úgy érzi lázas,reggelre már megszünt a hányás hasmenés még kicsit van láza,kicsit szédül is.Tegnap a délelőtti órákban elég sokat tartózkodott kint,lehet hőguta vagy csak valami járvány?válaszát előre… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Mindkét lehetőség fennáll, sőt egyéb okok is állhatnak a háttérben, ennek tisztázására személyes orvosi vizsgálat javasolt. Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • Pulzus érték

    Kedves Doktornő, 2011-ben állapították meg a magasvérnyomást nálam. Talán nem vészes 140-160/100-110 volt. Elsőre Irperstan 300 mg-os gyógyszert kaptam, de a háziorvossal csökkentettük a 150mg-osra. A vizesedésem az arcomon továbbra sem csökkent, ezért lecseréltük a gyógyszert Dalnessa 4mg-ra.… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! ha szabályos a szívritmusa (nincs átvezetési zavar vagy blokk) és terhelésre a pulzusa emelkedik, akkor ezzel nincs gond. Ezt alkalmasint a kardiológus tisztázhatja. Üdvözlettel… Még több

  • mi lehet a gond?

    Kedves Dr. Nő! Nikolett vagyok 23 éves! A problémám a következő: Minimális terhelésre is jelentkező fulladás! Elmentem kardiológushoz,ahol mitralis prolapsust állapítottak meg! Tudom,hogy ez a betegség nem vészes,nagyon sok embernek van! A terhelésre jelentkező fulladás miatt voltam terheléses… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Személyes vizsgálat nélkül természetesen nem lehet érdemi választ adni, ezek az extrém vérnyomásértékek technikai hibából is eredhetnek, de a kérdést tisztázhatja egy 24 órás… Még több