A betegek kérdései (17643)

  • Tisztelt dr nö!! Nekem az lenne a kérdésem hogy 30 évesen tartosan magas a vérnyomásom általában…

    Tisztelt dr nö!! Nekem az lenne a kérdésem hogy 30 évesen tartosan magas a vérnyomásom általában 180⁄140 de volt már ennél magassab is!! És sürün fáj a szivem is de ezek általában 1-2 orán belül elmulnak! A súlyom 120 kg. Szedek rá gyogyszert Valsotens HCT 80mg⁄12.5mg-t
    de nagyon nem változik tölle a vérnyomásom
    ha beveszem akkor ijen 160⁄100 as a vérnyomásom! A 180⁄140 es vérnyomástol se vagyok rosszul nem nagyon érzem hogy rosszul lennék csak néha a szivem fáj! Szedtem rá már kovarexet is De az se érte el a kellö hatást. Nem dohányzom és kávét is csak reggel iszok. Dr nö szerint mi lehet a bajom?
    köszönöm elöre is a válaszát!!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Azt hiszem, az eddiginél komolyabban kellene a vérnyomásával, testsúlyával foglalkozni, mert stroke vagy infarctus komoly veszélyének teszi ki magát. Olyan nincs, hogy a vérnyomást nem lehet beállítani, csak szakértelem és türelem szükséges mind a beteg, mind az orvos részéről.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! 3 évvel ezelőtt volt epekő műtétem,diétát nem tartottam azóta panaszom…

    Tisztelt Doktornő!

    3 évvel ezelőtt volt epekő műtétem,diétát nem tartottam azóta panaszom nem volt. 1 hete sóletet ettünk⁄bár én keveset⁄,mégis éjszaka gyomorszájamnál fájt és sugárzott a hátamba.Panaszom utána nem volt. Tegnap vendégségben voltunk,ahol, rántott húst ettem ,különböző magokkal volt megszórva és káposzta salátát. Délután két szendvicset ettem sörretekkel,vacsorára 1db. tükörtojást. Már éjszaka éreztem gyomorszájnál fájdalmat,ami ma egész nap elkísér.Időnként belegörcsöl,aztán abbahagyja. reggel óta már 3x voltam Wc-n,reggeli székletem normál,az utóbbi kettő kis mennyiségű nagyon sárgás színű. Kérdésem,hogy okozhatja epés probléma a panaszaimat? Orvoshoz kell fordulnom,vagy diétával is kezelhetem magam? Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Okozhatja diéta túllépés következtében epepanasz, ha a diéta nem segít, forduljon orvoshoz.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Köszönöm gyors válaszát! A probléma csak az, hogy sajnos voltam kontroll vizsgálaton kb másfél…

    Köszönöm gyors válaszát!
    A probléma csak az, hogy sajnos voltam kontroll vizsgálaton kb másfél hónapja, ott ahol a beavatkozást végezték. Csináltak egy terhelést ami szerintük nem lett rossz és egyéb nem történt. Illetve azt mondta az orvos ha gondolom megcsinálja mégegyszer a katéterezést...pfff...erre mit mondhattam volna. Holnap reggel megyek újra...nem tudom mi lesz.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Reméljük a legjobbakat.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Csak annyit szeretnék megkérdezni, a háziorvosom vizhajtóként furosemid tablettát…

    Tisztelt Doktornő!
    Csak annyit szeretnék megkérdezni, a háziorvosom vizhajtóként furosemid tablettát írt fel, sumetrolim érzékenység esetében alkalmazható-e?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Tudomásom szerint nincs ilyen hatás a két gyógyszer között.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Gyakran vannak extráim, de inkább nyugalomban jelentkeznek és olyankor…

    Tisztelt Doktornő!

    Gyakran vannak extráim, de inkább nyugalomban jelentkeznek és olyankor azt érzem mennem kell sétálni, és jobban is leszek. voltam mindeféle kivizsgáláson holter, uh, terheléses, otthoni ekg t is kaptam, sehol semmi, de mégis naponta oránként többször jelentkezik, kisebb nagyobb szünetekkel. most elkezdtem elhagyni a concort , mert azt szedtem 2 évig, mivel addig azt hitték mitralis prolapsusom van de másik dokinál kiderült hogy mégcsincs... concor okozhatja ezt a ritmuszavart?

    válaszát előre is köszönöm

    Pista

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Pista!

    Nem okozhatja.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő ! Most kaptam egy leletet amin ez szerepel: hiatus hernia és gerd igazolódott. Szeretném…

    Kedves Doktornő !
    Most kaptam egy leletet amin ez szerepel: hiatus hernia és gerd igazolódott.
    Szeretném megkérdezni, hogy ez mit jelent.
    Válaszát előre is köszönöm:
    Timi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Timi!

    Térjünk vissza a kérdésre, ha a google-ban nem találja meg a választ.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! 43 éves nő vagyok, 2 gyermeket szültem.Ismert betegségeim:kezelt magas vérnyomás.…

    Tisztelt Doktornő!
    43 éves nő vagyok, 2 gyermeket szültem.Ismert betegségeim:kezelt magas vérnyomás. 1 éve eltávolították a méhtestemet mióma miatt 8petefészkek megmaradtak), és kb 10 éve volt epekő műtétem.
    Májusban tragikus körülmények közt meghalt a testvérem és ekkor jelentkezett először szapora szívverés, magas pulzus. Ügyeleten kaptam betaloc-ot, helyreállt. 1 héttel később megismétlődött, majd még 1 héttel később fura mellkasi diszkomfort érzésem lett ami szinte állandósult. Nem tudom pontosan megfogalmazni mit éreztem, de olyan enyhe légszomjhoz hasonlítanám, de nem fulladtam, furcsa remegő érzés a gyomor fölött és állandóan éreztem a szívdobogásom. Kértem kardiológiai kivizsgálást. Ultrahang negatív, holter, nem signifikáns ST depresszió 3-4.
    Ezután jött volna a terhelés, de mikor mennem kellett volna délután a vizsgálatra, a munkahelyemen nagyon rosszul éreztem magam és elmentem a háziorvoshoz. EKG nem mutatott eltérést de a hátamba sugárzott a mellkasomból fájdalom (nem volt erős csak ijesztő). Akkor mentő vitt a kórházba, ahol a labor magas koleszterint, trigliceridet mutatott.Ismét ultrahang, majd terhelés. Negatívnak találták, bár edzetlenség miatt nem értem el a max frekvenciát. Végül úgy döntöttek az orvosok, hogy mivel panaszom van, megcsinálják az érfestést.
    Sajnos az eredmény 1 ér 95%-os szűkületét mutatta és a többi sem tökéletes. Stentet helyeztek az érbe és így jó eredményt értek el.
    A probléma csak az, hogy azóta sem vagyok panasz mentes, voltam kontroll vizsgálaton, holter, terhelés, rendben találták. De nem vagyok jól! Nem bírom a terhelést, a legkisebb terhelésre is égő érzés jelentkezik a mellkasomban, enyhe légszomj. A bokám is dagad. Nehéz ezt elfogadnom,de már nem tudom hová menjek. Most 5 napja nagyon nyomott a mellkasom és fájt a hátam, elmentem az ügyeletre, mentő, kórház, labor...hazaküldtek mert a szívenzimek rendben voltak, az EKG normális. Én azóta egyre rosszabbul érzem magam, táppénzen vagyok és napok óta csak fekszem. Kértem időpontot kardiológiai kontrollra, de már nem tudom mit várjak tőle.
    Még az merült fel, hogy refluxom lehet, de nem tartom valószínűnek mert soha nem volt bajom a savammal, megtudnám inni az ecetet is.
    A panaszom nitromint sprére enyhült bár meg nem szűnt.
    Kérem doktornő adjon tanácsot mert nagyon el vagyok keseredve és nagyon rosszul érzem magam...már halálfélelmem van...mit tegyek???
    Elnézést a hosszú levélért, de csak így tudtam mindent elmondani amit fontosnak véltem. Talán még annyi, enyhe túlsúlyom van és dohányzom (leszokóban) és a családban volt szív és érrendszeri beteg több is.
    Előre is köszönöm a segítségét. SZIVÁRVÁNY

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves SZIVÁRVÁNY!

    Az, hogy a több beteg coronaria-ág közül egynél tágítás történt, nem jelenti a probléma végleges megoldását: egyrészt a többi erek szűkülete is fokozódhat, másrészt a tágított ér is visszaszűkülhet. Ne általános ügyeletre menjen, hanem arra a kardiológiai osztályra, ahol a beavatkozás történt, és persze minél előbb (sürgősséggel).

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Édesanyámnak az egyik oldali nyaki carotisa szinte teljesen,a másik részben…

    Tisztelt Doktornő!

    Édesanyámnak az egyik oldali nyaki carotisa szinte teljesen,a másik részben el van záródva.Folyamatos ellenőrzés alatt áll,vérhigítót és egyéb gyógyszereket szed.Kb.3 hete elkezdett szédülni.Először csak akkor,amikor lefeküdt és vízszintes helyzetbe került,vagy mielőtt felkelt,és csak rövid ideig tartott.Előfordult olyankor is,amikor fekvő állapotban valamerre elfordította a fejét,de ahogy a pozíción változtatott,elmúlt.Kapott Betaserc tbl-t,amely úgy tűnt javít rajta,de ez csak ideig-óráig tartott.Jelenleg folyamatosan szédül,mintha részeg lenne,és nem mer kimenni az utcára sem.Szeretném megkérdezni,h ez Ön szerint mitől lehet (az elzáródás???), és mi a therápiás lehetőség? (Carotis műtét elvileg nem javasolt,pacemaker,diabetes,hypertonia,stb.)
    Válaszát várva,köszönettel: Anita

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Anita!

    Azt javasolom, hogy az okok elméleti latolgatása helyett HALADÉKTALANUL vigye el édesanyját a kezelőorvoshoz, mert a legveszélyesebb okot, a fenyegető stroke-ot mindenképpen meg kellene előzni!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő! Reggel felhelyeztek nekem egy Holter készüléket, láttam, hogy miután a doktor…

    Kedves Doktornő!

    Reggel felhelyeztek nekem egy Holter készüléket, láttam, hogy miután a doktor rárakta a mellkasomra a kis tapaszokat és összekötötte azzal a kis készülékkel, kijelezte a szívverésem folyamatosan, akkor meg is jegyezte az orvos, hogy kissé gyorsan vet a szívem.
    Mikor hazaértem, ránéztem a készülékre és nem jelez ki semmit, olyan mint ha kikapcsolt állapotban lenne. Ez baj? Végig ilyen állapotban kell lennie (tehát nem fogja kijelezni a folyamatos szívverésem?) vagy valami rosszul lett esetleg felhelyezve⁄beprogramozva stb? Esetleg lemerülhetett?
    Egy kis tokban van benne, nem vettem ki, nem nyomtam meg rajta semmit..

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Nem tudom, miért nem ott teszi fel a kérdést, ahol a vizsgálat történt, de én biztos vagyok benne, hogy a doktor nem a készüléken, hanem a készülékkel összekötött számítógép képernyőjén látta az ön szívműködését. A kis tokon kívülről nem látszik semmi, eddigi ismereteim szerint. Mindazonáltal, ha kétsége van, hívja fel mégis az illetékes kollégát :)

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő, pár napig erős hamenésem volt, ami megszűnt, de ha valamit eszem vagy iszom,…

    Tisztelt Doktornő,

    pár napig erős hamenésem volt, ami megszűnt, de ha valamit eszem vagy iszom, erős gyomorgörcsöt okoz. Folyamatosan puffadt vagyok és egy köhintés is fájdalmat okoz a gyomromban. Az elején hőemelkedésem volt, tegnap estére belázasodtam, több, mint 38 fok volt a lázam. Erős gyengeséget érzek, de ez gondolom a hasmenéstől van. Mi lehet a bajom? Mit tegyek?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Bizonyára valamilyen fertőzéses gyomor-bélhurut okozhatja panaszait, javasolom, forduljon orvoshoz, részletesebb vizsgálat és célzott kezelés érdekében.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktor Nő! 31 éves vagyok, normál testsúlyú, keveset mozgok, a munkám stresszes.…

    Tisztelt Doktor Nő!

    31 éves vagyok, normál testsúlyú, keveset mozgok, a munkám stresszes.
    Egy éve azzal a tünettel fordultam kardiológushoz, hogy havi 1-2 alakalommal 1-1 nagyobb szívbeütést érzek. EKG-t, terheléses EKG-t, szívultrahangot és labor vizsgálatot végeztek. Ami nem volt rendben, az a vérnyomásom, mely nyugalmi állapotban 150⁄90 Hgmm (a vizsgálat napján szintén nagyon sok stressz ért), majd a terheléses EKG vizsgálat során 125 watton 2 perc alatt a vérnyomásom MaxRR: 210⁄110 Hgmm, max.Fr. 180⁄min. volt. Ezután tensioemelkedés miatt megállt a vizsgálat. Továbbá "normocard, hypertensiv válasz" szerepel a vizsgálati anyagomon (az utóbbit nem tudom, hogy mit takar). ST eltérés, ritmuszavar nem alakult ki, mellkasi panasz nem lépett fel. Terhelésre adott tensioválasz miatt reggel 2,5 mg Nebilet szedését javasolta az orvosom.
    Az azóta eltelt egy évben a vérnyomásom teljesen rendben volt, és szívbeütést sem éreztem egészen mostanáig. Az elmúlt egy hónapban napi több alkalommal jelentkezett ez a probléma.
    Azt szeretném tudni, hogy ezt a nagyobb szívbeütést okozhatja-e frontérzékenység, vagy ásványi anyag hiány (pl.: magnézium, kálium stb.). A kardiológusom azt javasolta, hogy szedjem tovább a Nebiletet, minden rendben van. Nem tudom, hogy ez tényleg normális-e, illetve mit kellene tennem.
    Válaszát előre is köszönöm!

    Üdvözlettel: Zoltán

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Zoltán!

    A "normocard, hypertensív válasz" azt jelenti, hogy szív szempontjából normális, a terhelés során az indokoltnál magasabb vérnyomás. Miután a szíve egészséges, az extra ütéseknek nincs kóros jelentősége, tünetileg a magnézium csökkentheti a számukat, persze a Nebilet változatlan szedése mellett.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Egy hete voltam kardiológiai vizsgálaton, ideg szakambulanciai javaslatra. A…

    Tisztelt Doktornő!

    Egy hete voltam kardiológiai vizsgálaton, ideg szakambulanciai javaslatra.
    A kardiológiai ambuláns lapon az alábbiak szerepelnek:

    Státusz: RR: 150⁄90 Hgmm. Card.comp. Tiszta ritm. szívhangok.
    EKG: sr 67⁄min.B.tgállás. Átm.Z. V3-ban. PQ, QRS norm. III-ban q, jelzett ST depr.

    Előző betegségek: gerincsérv, hyperlipidaemia, 2012.jan-ban bo. ACM ter. TIA (CT-n nem friss bo. nucleus caudatus ter. vasc.laesio), azóta ismert hypertonia ( ingadozó értékek). Laborban koleszt. 4,7 trigl.0,98 LDL 3,0 mmol⁄l. 2011. laborban vércukor 4,6 mmol⁄l, CRP 0,6 mg⁄l.
    Trombofilia vizsgálathoz a vért levették, eredmény még nincs. Echocardiographia vizsgálatra novemberbe fogok menni. 48 éves vékony testalkatú nő vagyok.
    Azért kérem az Ön véleményét, mert a kardiológián még nem mondtak semmit, de úgy érzem nincs minden rendben a szívemmel, évek óta időnként szúró fájdalmat érzek a mellkasomban.

    Nagyon szépen megköszönöm ha válaszol nekem.

    Tisztelettel: Gabriella

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Gabriella!

    A kardiológiai leletben, már amennyi le van írva, nincs eltérés. A vérnyomása ezúttal is kissé magasabb, ami az előzményeket tekintve nem szerencsés, ezt nagyon fontosnak kell tekinteni.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő! Az Anyukámmal, és a Nővéremmel voltunk az éves laborkontrollon, de mivel…

    Kedves Doktornő!

    Az Anyukámmal, és a Nővéremmel voltunk az éves laborkontrollon, de mivel jelenleg semmi időnk kivinni az eredményeket a háziorvoshoz, szeretném, ha megnézné az eltéréseket, és megírná, hogy ráérünk-e egyeztetni a háziorvossal.Nagy segítség lenne a Szakvéleménye!

    Az Anyukám eltérései:
    MPV 14,30 fL
    Gamma GT 39,00 U⁄L
    Koleszterin 5,83 mmol⁄L
    HDL koleszterin 1,81 mmol⁄L
    LDL kolszterin 3,28 mmol⁄L

    A Nővérem eltérései:
    Hemoglobin 113,00 g⁄L
    Hematokrit 0,35 L⁄L
    MCV 77,70 fL
    MCH 25,20 pg
    MPV 15,50 fL
    Neutrofil 47 %
    Limfocita 42 %
    Gamma GT 56,00 U⁄L
    Koleszterin 5,26 mmol⁄L

    , és a saját eltéréseim (1 éve vették ki az epehólyagomat)
    Trombocita 456,00 G⁄L
    MPV 13,50 fL
    Gamma GT 57,00 U⁄L
    Hemoglobin A1C 18,50 mmol⁄mol
    Hemoglobin A1c% 3,84 %

    Az alacsonyabb cukorátlagom aggaszt egy kicsit, ami annak ellenére lett alacsonyabb, hogy egy csokiüzletben dolgozom :) , tehát elég sok édességet eszem!

    Válaszát várva maradok Teljes Tisztelettel

    Kiss Éva
    Budapest

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Laborleletek értékelésénél fel szokták tüntetni a normál tartomány határértékeit, egyébként azt javasolom, hogy a www.hazipatika.com⁄laborleletek honlapon tájékozódjon, ott mindent megtalál.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves DoktorNő! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy mitől lehet, hogy fáj a bal oldalam. Nem…

    Kedves DoktorNő! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy mitől lehet, hogy fáj a bal oldalam. Nem teljesen az egész oldalam.Akkor érzem ha bal irányba csak a felső testemet fordítom hátra fele, és az oldalam közepétől lefele érzem de nem teljesen a derekamig.Remélem érthetően leírtam :D Lehet megerőltetéstől, hogy a kisfiamat emelgetem? inkább jobb oldalt fogom. Fastum géllel kenegetem. Mit ajánlana? Mitől lehet? Mindig arra gondolok hogy valami belsőszervi bajom van. Válaszát előre is köszönöm szépen további szép napot kívánok!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Ezt látatlanban sajnos nem tudom megítélni, lehet, hogy tényleg a megerőltetéstől van. A panaszok huzamos fennállása vagy rosszabbodása esetén forduljon kezelőorvosához, részletesebb vizsgálat céljából.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Főorvos Asszony! már régebb óta észrevettem, hogy m. két lábfejem, ujjaim fáznak,…

    Tisztelt Főorvos Asszony!

    már régebb óta észrevettem, hogy m. két lábfejem, ujjaim fáznak, hidegek, nehezen melegedik fel a takaró alatt is.
    betaloc-ot szedte, azt elhagyatták velem, ramace plus 5 mg-ot szedek, controcot sé időnként elalváshoz frontint.

    olyan érzés van a lábfejeimben, mint régen amikor még csak nagyon vékony cipőre telt, és a fázás már fáj szinte. m. két lábamon nagy bütyök van, de ez már régóta, ha megyek nem ugy fáj a lábam mintha görcs huzná, nem kell megállni, de a lábfejem és lábujjaim menéskor kisebb nagyobb intenzitással fájnak

    válaszát köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Lehet alkati eltérés, helyi keringési zavar, de perifériás érszűkület kizárására keressen fel angiológust.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő! Remélem jó helyre írom kérdésem. Körülbelül 4-5 éve szenvedek állandó…

    Kedves Doktornő!

    Remélem jó helyre írom kérdésem.

    Körülbelül 4-5 éve szenvedek állandó hasmenéssel, gyomor- és alhasi fájdalommal (bár az utóbbi kettő kb. csak 2-3 éve jelentkezhetett).

    Elmentem a háziorvosomhoz, annyit mondott hogy szedjek Lopediumot és hogy ne igyak-egyek tejterméket. (Ezzel nem is volt gond, mert évente ha 3x-4x iszom tejet, tejterméket csak vajat eszem amit a szendvicsembe kenek).
    De a tünetek nem javultak. Megint elmentem hozzá, és beutalt a belgyógyászatra ahol gyomortükrözést csináltak (tavaly) . Vettek szövet mintát, azt mondták hogy nincs baktériumnak jele, viszont kezdő stádiumú refluxom van, amire a mai napig szedem a gyógyszert, de csak akkor kell ha tünetem van.

    Az utóbbi időben viszont nagyon sokat fáj az alhasam (beleimnél), még mindig hasmenésem van, és van hogy már napközben is rám jön - iskola - nem csak reggel. Általában a fájdalom után rögtön megyek is wc-re, de nem mindig.
    Volt, hogy éjjel ébredtem fel a szúró, húzódó fájdalomra.

    A másik dolog amit szintén nem értünk, hogy ha egy kicsit is jóízűen eszem (főtt ételt) és kellemesen jóllakom, azonnal futhatok a wc-re és jóformán víz állagú hasmenésem van. Ezért már nem is szeretek étteremben enni a párommal, vagy éppen náluk ebédelni, mert nagyon kellemetlen.

    A kérdésem az lenne, hogy mi válthatja ki ezeket a tüneteket? SOS-ben keressek fel egy másik belgyógyászt?

    (Anyuék a stresszre tippelnek, mert nagyon sokat idegeskedem - főiskola -, de ott ez csak a 2. évem és ez ennél régebb óta tart.)

    Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszát!

    Tisztelettel: K.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Javasolom, hogy keressen fel személyes vizsgálatra gastroenterológust, vagy legalábbis ilyen szakorvosnak tegye fel kérdését pl. a www. diagnozis.hu portálon.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Közel 10 éve hyperthyreosis miatt jódizotópos kezelésen estem át, ennek következtében…

    Tisztelt Doktornő!
    Közel 10 éve hyperthyreosis miatt jódizotópos kezelésen estem át, ennek következtében hypothyreosis alakult ki nálam.
    A problémám a következő, 100 microgramm Letrox szedése mellett alulműködés, 125 microgramm mellett túlműködés tüneteit produkálom.
    Jelenleg 125 microgramm Letrox tbl. szedése után TSH értékem 0.084.
    Mit tegyek, hagyjam-e el néhány napra a gyógyszert és milyen adaggal folytassam tovább?
    H.Zsuzsa

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Zsuzsa!

    Ezt endokrinológusával egyeztesse, ne kísérletezzen egyedül.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Főorvos Asszony! Lenne egy tiszteletteljes kérdésem : pacemaker mellett lehet-e Panangint…

    Tisztelt Főorvos Asszony!

    Lenne egy tiszteletteljes kérdésem : pacemaker mellett lehet-e Panangint szedni ?
    Vagy nem kellene "ráerősítenem"?
    Úgy érzem, nem működik rendesen, vissza kell mennem egy kis korrekciós állításra.

    Köszönettel venném a javaslatát : Anna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Anna!

    Panangint lehet szedni, de a pacemaker ellenőrzését ez semmiképp sem helyettesíti, mert a működést nem befolyásolja.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Érdeklődni szeretnék,hogy a tüdőgyulladás elleni védő oltás véd a az agyhártyagyulladás…

    Tisztelt Doktornő!

    Érdeklődni szeretnék,hogy a tüdőgyulladás elleni védő oltás véd a az agyhártyagyulladás ellen. Köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Az azonos baktériumtörzs által okozott agyhártyagyulladás ellen igen, bővebbet olvashat az alábbi linken: http:⁄⁄www.webbeteg.hu⁄cikkek⁄legzoszervi_betegseg⁄10917⁄a-tudogyulladas-elleni-vedooltasrol

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Nagyon banális a problémám,de túl sok stressz ért mostanában...Pénteken…

    Tisztelt Doktornő!

    Nagyon banális a problémám,de túl sok stressz ért mostanában...Pénteken este nagy területen a bal oldalon kiharaptam véresre a számat belülről. Ma már összefüggő fehér hólyag lett,ami még fáj. A problémám,hogy tegnap reggelre megfájdult a bal oldali nyirokcsomóm.kérdésem,hogy ez a két dolog összefügg? Valami bakteriális fertőzést okozhattam magamnak? válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Elképzelhető, a helyzet pontosabb tisztázása és kezelés céljából forduljon kezelőorvosához.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa