A betegek kérdései (2682)

  • Tisztelt Doktor nő! Körülbelül 3 hete vettem észre hogy az arcomon jobb oldalon az államnál…

    Tisztelt Doktor nő!
    Körülbelül 3 hete vettem észre hogy az arcomon jobb oldalon az államnál és alatta 2 helyen kör alakban nem nő ki az arc szőrzetem. Eddig ilyen nem volt.
    Mit tud tanácsolni mit tegyek? Forduljak orvoshoz, nézessem meg?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Tisztelt Érdeklődő!
    Forduljon bőrgyógyászhoz, kivizsgálás szükséges.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Kedves Doktornő! A combomon vannak apró vörös gennyhólyagok. Úgy tudom,hogy ez szőrtüszőgyulladás.…

    Kedves Doktornő!

    A combomon vannak apró vörös gennyhólyagok. Úgy tudom,hogy ez szőrtüszőgyulladás. A bőrgyógyász Zineryt-et írt fel nekem, csak olyan gyorsan nézte meg a combomat,hogy nem vagyok benne biztos,hogy jó-e a diagnózis. Ha valóban szőrtüszőgyulladás akkor a Zineryt jó rá? Meg lenne egy olyan kérdésem is lenne ,hogy most fogyásnak indultam, és a hasamon vannak striák, ha fokozottan fogyok, akkor annyira nem marad löttyedt a bőröm.Vagy esetleg kezdjek el használni valami striák elleni vagy bőrfeszesítő krémet?
    Köszönettel: Bubble

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Tisztelt Érdeklődő!
    Szőrtüsző gyulladásra a Zineryt megfelelő. A striák ellen leginkább a mozgás hatásos.
    Üdvözlettel: dr. Báánfalvi

  • T.Doktornő. 2009-be vastagbéldaganattal mütöttek majd rá egy hónapra 12 adjuváns kemoterápiát…

    T.Doktornő. 2009-be vastagbéldaganattal mütöttek majd rá egy hónapra 12 adjuváns kemoterápiát kaptam.A szövettan grade2pT3pN2 volt.2010 áprilisában befejeztük a kemoterápiát,majd ezidáig negyedéves kontrollvizsgálatokon vettem részt. Most legutoljára októberben tüdő,hasi,kismedencei ct vizsgálat volt negativ eredménnyel kóros nyirokcsomó nem ábrázolódik.Elvittem a vizsgálati eredményt az orvosomhoz, közben vért vettek mint minden negyedévbe, de most a tumormarkerem 71 volt, amikor operáltak 29. Nagyon magam alatt vagyok ettől az eredménytől,ráadásul a páromat 4 hónapja veszitettem el 35 év után,nappal nyugtatón éjszaka altatón vagyok de még igy sem nagyon tudok aludni.A kérdésem a doktrnőhöz az lenne,hogy mitől ilyen magas a tumormarkerem ha minden eredményem negativ.Tünet és panaszmentes van a lapomra irva.Kolonoszkopiám is volt tavaly csak fonalmaradványt találtak, idén egy pici polipot amit lecsiptek és szövettana jóóindulatu volt.Nincs panaszom a lelki fájdalmat leszámitva, a hasam nem fáj,székletem rendben nem véres,kiujult a daganatom,vagy mitől lehet még magas a tumormarker nem dohányzom nem iszom.Nagyon kétségbe vagyok esve.Válaszát előre is köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Tisztelt Érdeklődő!
    Kérje, hogy ismételjék meg a tumormarkert. Amennyiben tovább emelkedik, ismételt eszközös vizsgálatok javasoltak.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Tisztelt Doktornő! 8 éves kisfiamnak ősztől kezdődően mindig nagyon kiszárad és viszket a bőre,…

    Tisztelt Doktornő!
    8 éves kisfiamnak ősztől kezdődően mindig nagyon kiszárad és viszket a bőre, főként a fenekén, a vádliján és a felkarján. Most már annyira viszket neki, hogy sebesre vakarja. Milyen krémmel, testápolóval, kenőccsel lenne érdemes kenni?
    Köszönettel:
    Erika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Kedves Erika!
    A gyermek röviden fürödjön, inkábbb zuhanyozzon. Szappan helyett használjon gyógyszertári mosakodókrémet. Lehetőleg fehér pamut fehérneműt viseljen.
    Próbálkozzanak a Babe vagy Laroche bőrápolókkal, ha nem javul, receptre írható készítmények szükségesek.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Tisztelt Doktornő! Szex során többször úgy hatolok partnerem hüvelyébe, hogy kezemmel rásegítek,…

    Tisztelt Doktornő!

    Szex során többször úgy hatolok partnerem hüvelyébe, hogy kezemmel rásegítek, megfogom péniszemet. Ilyenkor az óvszerről nyilvánvalóan kerül hüvelynedv a kezemre (így szeretkezés során máshova is kerülhet). Szeretném megkérdezni, hogy ettől el lehet kapni nemi betegséget? Ugyanez a kérdés vonatkozik az óvszer aktus utáni, hímvesszőről való lehúzására. Ilyenkor kerülhet az óvszerről egy kis hüvelynedv a makkra.

    Köszönettel:
    Péter

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Kedves Péter!
    Az óvszer akkor biztonságos, ha egész aktus alatt használják. A használat előtt és után mosson alaposan kezet. Igy minimálisra csökkentheti a veszélyt.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Tisztelt Doktornő! Szeretném megkérdezni, hogy biztonságos-e úgy nemi életet élni, hogy az…

    Tisztelt Doktornő!

    Szeretném megkérdezni, hogy biztonságos-e úgy nemi életet élni, hogy az óvszert partnerem csak közvetlenül behatolás előtt húzza fel? A férfiaknál izgalmi állapot során már korán megjelenő előváladék rákerülhet a kezére, illetve rám is. Ez az előváladék terjeszthet nemi betegséget? Terhes lehetek tőle? (Nem szeretnénk egyből óvszerrel foglalkozni, ahogy merevedése van.)


    Köszönettel:
    Laura

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Kedves Laura!
    Sajnos az óvszer használata akkor biztonságos ha az aktus egész ideje alatt alkalmazzák.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Tisztelt Doktornő! Augusztusban szúrattam szalonban, teljesen steril körülmények között, szakemberrel…

    Tisztelt Doktornő!
    Augusztusban szúrattam szalonban, teljesen steril körülmények között, szakemberrel egy orrpiercinget. Kezeltem rendesen ahogy kell, vigyáztam rá. Kb. 2 hete észrevettem, hogy egy kis pattanás szerű jelent meg a lyuk mellett. Nem foglalkoztam vele, viszont most 4-5 napja megnőtt. A teteje gennyes volt egy kicsit, próbáltam kinyomni, piszkálgattam, de egy tarhonya alakú és nagyságú húsos kis göb. Érzékeny, csípő fájdalmat érzek mikor ’bántom’. Nem merem már piszkálgatni, de nagyon zavar(nem feltünő, csak engem zavar, hogy ottvan) és szeretném tudni, hogy mi lehet az. Ön mit gondol? Nagy a baj?
    Köszönöm előre is válaszát!
    Tisztelettel
    Nóri

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Kedves Nóri!
    Sajnos úgy tűnik, hogy egy túlsarjadó. esetleg feülfertőződött képletről lehet szó. Személyes vizsgálat szükséges. Addig kenje Betadinnal, ne piszkálja!
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Tisztelt Doktornő, Az lenne a kérdésem,h mitöl hullik ki a szemöldök,és fehér folt van a helyén,…

    Tisztelt Doktornő, Az lenne a kérdésem,h mitöl hullik ki a szemöldök,és fehér folt van a helyén, válaszát köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Tisztelt Érdelődő!
    Nagyyon sokféle oka lehet, igen részletes kivizsgálás szükséges.
    Laborvizsgálat, gócok(fogászat, gégészet, nőrgyógyászat vagy urológia), pajzsmirigyhorminok, egyéb a személyes vizsgálat megbeszélés alapján. A kezelésa kivizsgálás eredményétől függ.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Jó napot! Párom az alhasán köldöke alatt elkapart egy akkor pattanásnak tűnő "akármit" amiből…

    Jó napot!

    Párom az alhasán köldöke alatt elkapart egy akkor pattanásnak tűnő "akármit" amiből később egy anyajegyszerű "akármi" lett.Ezt lézerrel eltávolították.Nemi szervét hajnyíróval szőrteleníti és sikerült neki megvágnia magát.Ugyan olyan anyajegy szerű "akármi lett neki rajta , lehet ,hogy többször is megvágta magát , de ezek az "izék" szaporodnak és elég feltűnően. :( egyre több van, a péniszen magán nem ,ott csak az alsó részen 1-2 ,de az alhasán ahol dúsabb a szőrzet igen. Ezek némelyike sötétebb barna van amelyik világosabb kb bors méretűek.A borgyógyász akinél voltunk azt mondta egy év múlva menjünk vissza ,ha nőnek ezek az "izék" .Mik lehetnek ezek?Hozzá kell tennem hogy én magamon még egyet sem vettem észre ,rám nem fertőz vagy nem tudom.
    Válaszát előre is nagyon köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Tisztelt Érdeklődő!
    Személyes vizsgálat szükséges.
    Bejelentkezés számomat a honlapon találja.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Tisztelt Doktornő! 33 éves nő vagyok, a fogamzásgátlók amit eddig pattanásos bőrömre kaptam:cipromix,diane…

    Tisztelt Doktornő! 33 éves nő vagyok, a fogamzásgátlók amit eddig pattanásos bőrömre kaptam:cipromix,diane 35,dienille, yasminelle. Nem hogy javítottak a helyzeten,sőt még csúnyább hegesen gyógyuló,fájdalmas csomók jönnek napról napra,májfoltok is megjelentek,voltam teljes kivizsgáláson,hormonvérvétel eredménye teljesen rendben.Már a nőgyógyászom is tanácstalan. Ha a tablettákat teljesen abbahagynám lehet hogy javulna? 2 hónapig nem szedtem próba képpen és tisztult a bőröm,hogy lehet ez? Ezek a tabletták direkt erre a problémára jók. Kérem segítsen válaszával. Előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Tisztelt Érdeklődő!
    Ha nincs szüksége fogamzásgátlóra próbákozhatnak elhúzódó antibiotikum kezeléssel, intezív külső kezeléssel.
    Üsvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Tisztelt Doktornő! 28 éves, szlovákiai lány vagyok. Nőgyógyászom Condylomát diagnosztizált…

    Tisztelt Doktornő!

    28 éves, szlovákiai lány vagyok. Nőgyógyászom Condylomát diagnosztizált nálam, a hüvelybenetem környékén 4 hónapja alakultak ki a szemölcsök. Az orvosom az Aldara 5% krémet írta fel, most már harmadszor. 2-3 naponta kentem vele a szemölcsöket, néha 4 naponta, attól függően, hogy mennyire marta ki épp a nyálkahártyám. Egy-két szemölcs eltűnt, de sajnos újak jelentek meg. A nőgyógyász egy alkalommal le is fagyasztotta őket. Akkor a fele eltűnt. Mivel a krémnek rengeteg a mellékhatása, hatása meg igazából nincs, szeretném tudni, hogy milyen lehetőségek vannak a gyógyulásra. Tudom, hogy az immunrendszeremet kéne kezelnem, csak nem igazán tudott az orvosom semmi tanácsot adni. Párom tünetmentes, ő a hordozó. A rákszűréseim negatívak. (autoimmun pajzsmirigybetegségem isvan, L-Thyroxin 100-at szedek naponta)

    Előre is köszönöm a válaszát!

    Üdvözlettel,
    Melinda

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Kedves Melinda!
    Próbálkozhat még Condyline oldattal, mely receptköteles. Laser vagy ismételt cryoterápia is szóbajön. Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • 22 éves fiu vagyok.A nemi szervemen,a makkom kitüremkedö részén sok kis pattanás szerű valami…

    22 éves fiu vagyok.A nemi szervemen,a makkom kitüremkedö részén sok kis pattanás szerű valami jelent meg.Mi lehet az oka?Nem viszket,nem fáj csak nem tudom mi lehet. Előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Tisztelt Érdeklődő!
    Sajnos a leírás eléggé jellegtelen. Ha a pöttyök sárgásak, banalis mirigyszaporulat lehet, ha vörösek, gyulladásos folyamat is felmerül.
    Személyes vizsgálat megnyugtatóbb lenne.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Tisztelt Doktor Nő! A #1314 kérdésre adott válaszára kérdeznék még vissza. Milyen helyi…

    Tisztelt Doktor Nő!

    A #1314 kérdésre adott válaszára kérdeznék még vissza.

    Milyen helyi kezelést javasol?

    Illetve ha az sem jó, akkor ha gyógyszerről van szó, hová kellene fordulni érte? Bőrgyógyászhoz, vagy háziorvos által is lehet megfelelőt kapni?

    Köszönettel:
    Helén

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Tisztelt Érdeklődő!
    Próbálkozhat Aknefug oxiddal, ez recept nélkül kapható, bármilyen bőrradírral, mélytisztító maszkkal.
    Receptköteles gyógyszereket bőrgyógyász tud felírni.
    Elérhetőségem a honlapon.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Tisztelt Doktornő! 31 éves nő vagyok. A hajam akkor kezdett el hullani, amikor abbahagytam a…

    Tisztelt Doktornő!
    31 éves nő vagyok. A hajam akkor kezdett el hullani, amikor abbahagytam a fogamzásgátló tablettát. Pár hónappal később teherbe estem, a terhesség alatt nem hullott a hajam, de a szülés után pár hónappal megint elkezdődött, és azóta is tart. A kislányom már 15 hónapos, de a hajam egyre hullik, és a gond az, hogy most már szó szerint kopaszodom (szemmel láthatóan). A nőgyógyászaton nem volt gond, a fogászaton is minden rendben, a vérképem is jó. A pajzsmirigyemmel sincs gond. Az itteni bőrgyógyász a Plantur 39 hajsampont javasolta (bár nem igazán tartotta fontosnak a problémámat), , amit már 5 hónapja használok. Szedem a Hair Cliniket és a sörélesztőt is. Egyik sem használ. Nagyon hullik és ritkul a hajam továbbra is. Fogamzásgátlót nem szeretnék szedni, mert még tervezünk babát, és egyébként is szoptatok még.
    A kérdésem az lenne, hogy mit tehetnék még, még mindig hormonális oka lenne, vagy lehet valami más?
    Köszönettel: Krisztina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Tisztelt Érdeklődő!
    Nem világos, mit takar az, hogy a pajzsmirigyemmel sincsen gond.
    Hajszeszt nem említ, számos létezik.
    Mindezeken kívül nőgyógyászati-endokrinológiai kivizsgálás javasolt.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Tisztelt doktornő! 42 éves nő vagyok. Vas megyében élek. Sajnos meggondolatlanul egy interneten…

    Tisztelt doktornő!

    42 éves nő vagyok. Vas megyében élek. Sajnos meggondolatlanul egy interneten lévő 37 perces meditációra meditáltam több, mint 2 hete délután, ami alatt többször is rövid időre begörcsölt az arcom, és a testem. Nem tudnám megmondani, hogy miért nem hagytam abba a meditációt. Ez a meditáció szerintem vhogy nem volt jó. Utána egyáltalán nem volt jóleső érzésem. Másnap reggelre a tükörbe nézve azt hittem szívinfarktust kapok. Az arcomon először 2 mély barázda tűnt fel, amik a szám fölül indultak, és végigmentek az ajkamon. Majd az orrom alatt vettem észre 5-6 barázda, meg az orromnál, szemem alatt vonalakat, a homlokomon függőleges vonalakat. A mai napig is szinte sokkhatás alatt vagyok. Korom ellenére csaknem teljesen hibátlan hófehér volt az arcbőröm, meg a bőröm mindenhol, a homlokomon volt néhány nagyon halvány vízszintes ránc, meg a szememnél, de tényleg csak 1-2 kicsi, de azok sem látszottak mindig. Meg is szokták dícsérni a bőrömet. A karomon, ahol szintén szinte hibátlan fehér bőröm volt, is lettek kisebb fehér csíkok, Utána napokig eléggé görcsös állapotban voltam, rángásaim voltak. Korábban soha nem volt ilyen. Egy keveset úsztam, az kicsit kilazította az izmaimat, jólesett. Utána izomrángásaim voltak karjaimban, lábaimban, az arcomon, homlokomon, szemhéjam ráng néha. Főleg amikor lefekszem aludni, vízszintesen vagyok, akkor jönnek elő ezek a rángások. Én ezidáig beteg is csak nagyon kevésszer voltam, soha nem volt semmi komolyabb bajom, gyógyszereket soha nem szedtem, mindig odafigyeltem, mit eszek, elegendő vizet iszok, mozogni, úszni mindig szoktam. A rángások megszüntetésére elkezdtem kalciumot, magnéziumot, B6-ot, és algát szedni. Most is vannak néha rángások, elég sokszor a homlokom ugrik össze, de úgy érzem, talán azok megszűnnek. Az arcomat viszont képtelen vagyok elfogadni, amilyen lett pár óra alatt. Teljesen idegen arc néz vissza rám. Meg úgy vettem észre, hogy ettől az egy alkalommal begörcsöléstől a bőröm az egész testemen rugalmatlanabb lett, reggelre teljesen meggyűrődik, és 1-2-szer volt, hogy a nyakamon, karjaimon úgy meggyűrődött a bőröm reggelre, hogy 2 óra is kellett, hogy visszasimuljon. Néha a lábamon is meggyűrődik a bőr. Korábban teljesen sima bőrrel ébredtem mindig. Nem egy folyamat, hanem egy görcs után pár óra alatt lett ilyen a bőröm, meg még szerintem az izmaim sem teljesen olyanok, mint előtte, de azért az talán nem olyan vészes. Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy ilyen lehetséges. Rémálom az egész, mindig remélem, hogy felébredek ebből. 1 kozmetikusnál voltam, ő azt mondta, hogy ezen ő nem nagyon tud segíteni. 1 bőrgyógyásznőnél is voltam, aki nagyon részletesen elkérdezte, hogy történtek a dolgok, nagyon figyelmes volt. Felírt egy mosakodókrémet: Unguentum hydrophilicum nonionicum Ph.Hg. VII. NATURLAND, és Cremor Refrigerans Ung. Emolliens Fono VII krémet az arcomra. Ezeket naponta 2-szer használom. Mondta, hogy ezektől megnyugszik a bőröm, ami szükséges ahhoz, hogy meggyógyuljon. Ezeket 12 napja használom, egyelőre a bőröm olyan, mint a görcs után.
    Teljesen kétségbe vagyok esve, az utcára is nehezen megyek ki az arcom miatt, kerülöm az embereket. Nagyon szeretném, ha olyan lenne az arcom, a bőröm, mint 3 héttel ezelőtt a görcsölés előtt. Lehet ezekkel a barázdákkal vmit tenni?
    Mit lehet ilyenkor tenni, kihez lehet fordulni, milyen bőrvizsgálatot végző bőrgyógyászt keressek, milyen szakembert? Ha vki tudna segíteni, elmennék persze messzebbre is. Nem voltam még ilyen helyzetben, hogy orvosokat, szakembereket kellett volna keresnem.
    Elég érzékeny, vékony fehér bőröm van, ezért nem tudom, hogy egyáltalán milyen kezeléseket bírna el.

    Nagyon várom a válaszát, segítségét!

    Tisztelettel, és köszönettel: Lívia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Kedves Livia!
    A leírtak alapján panaszai a meditáció után kezdődtek, összességében nem bőrgyógyászati eredetüek. A meditációra valószínüleg stressz vagy más probléma miatt került sor. A háttérben álló okokat kellene megtalálnia.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Kedves Doktornő! Szeretném megkérdezni, hogy - a tampon használat átszakíthatja a szűzhártyát?…

    Kedves Doktornő!

    Szeretném megkérdezni, hogy
    - a tampon használat átszakíthatja a szűzhártyát? Mi ennek az esélye?
    - ha megujjazzák az embert az is átszakíthatja a szűzhártyát?

    Köszönettel:
    Rita

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Kedves Rita!. Mnidkettő igen.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Tisztelt doktornő! 1-2 hete piros foltok jelentek meg a herezacskómnál, és körülötte a lábamon.…

    Tisztelt doktornő!
    1-2 hete piros foltok jelentek meg a herezacskómnál, és körülötte a lábamon. Először egyre nagyobb lett, majd kissebb sok pici hólyagszerű valami lett a helyén. Időnként nagyon elkezd viszketni, és a herezacskómnál a helyén kicsi dudor van és megkeményedett.
    Szeretném megkérdezni, hogy van-e valamilyen krém, gyógyszer, ami eltüntetné ezt.
    Köszönettel: Betegecske

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Tisztelt Érdeklődő!
    Bőrtünetei nem igazán jellegzetesek. Vizsgálat nélkül Betadin kenőcsöt javaslok napi kétszer, ha nem javul egy hét alatt személyes vizsgálat szükséges.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Tisztelt doktornő ! Középkorú vagyok. Rengeteg tejet és termékeit fogyasztok. Semmi tünetem…

    Tisztelt doktornő !

    Középkorú vagyok. Rengeteg tejet és termékeit fogyasztok. Semmi tünetem nincs.
    Egy bőrgyógyászati laborvizsgálaton dferült ki,hogy beta-lactoglobulin Mi :0,75 gátol. A dermatológus szerint tejérzékeny vagyok.
    A tejről és termékeiről ezután sincs szándékomban lemondani.
    Kérdésem a köv.: Ön szerint az említett diagnózis mellett milyen következményekkel kell számolnom ?

    Üdv. Klára.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Tisztelt Érdeklődő!
    Amennyiben semmilyen bőrtünete, panasza egyéb problémája nincs, szerintem ezt mellékleletként kell kezelni. A biztonság kedvéért kérdezzen meg egy allergológust is.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Tisztelt Doktornő!Az én problémám az, hogy nagyon izzadok. Lehet hideg, vagy meleg, egyfolytában…

    Tisztelt Doktornő!Az én problémám az, hogy nagyon izzadok. Lehet hideg, vagy meleg, egyfolytában gyötörnek a tünetek. Pár hónappal ezelőtt kipróbáltam az antisudorica ecsetelőt, és végre azt hittem megszabadulhatok a problémáimtól. Ennek segítségével ugyanis egy ideig tünetmentessé váltam. Kiderült, hogy korai volt az örömöm, mert most már ennek alkalmazásával is izzadok. Szeretném megkérdezni, hogy ezt ki kellene-e vizsgáltatnom? Mit tetszik ajánlani? Kísérletezzek még másfajta gyógyszertári készítménnyel, vagy inkább forduljak orvoshoz? Válaszát előre is köszönöm!Tisztelettel: Tóth Viktória.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Kedves Viktória!
    A pajzsmirigy túlműködését ki kellene zárni.
    Ezután botox kezelés megkísérelhető.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Tisztelt Doktornő! teljesen tanácstalan vagyok, kihez forduljak panaszommal. Jó ideje fájdogál…

    Tisztelt Doktornő!

    teljesen tanácstalan vagyok, kihez forduljak panaszommal.
    Jó ideje fájdogál a torkom, eddig arra gondoltam, hogy a légkondi okozza. Ám tegnap észrevettem, hogy a nyelvemen szemölcsszerű elváltozások vannak. A nyelvemen hátul a kétoldalon piros és a felülete érdes, a nyelvem közepén pedig egy nagyobb illetve több apró szemölcsszerű elváltozást találtam.
    Előzményben annyit, hogy áprilisben HPV 39-et diagnosztizáltak nálam, rá pár napra a szemérem ajakon 4 szemölcs volt, ami ecsetelés hatására elmúlt és azóta nem jelentkezett. A páromnál HPV 51-et mutattak ki. Az ecsetelés alatt nem éltünk nemi életet és a HPV miatt azóta is óvszerrel védekezünk.
    Az a gyanúm, hogy a nyelvememn lévő szemölcsszerű elváltozást a HPV okozza, illetve a torokfájásom is ez miatt lehet.
    Azt szeretném tudni ebben az esetben mi a teendő? Milyen szakemberhez forduljak? Bőrgyógyász, fül- orr - gégész? szájsebész?
    Hogyan kezelhető? Esetleg létezik erre is ecsetelő? Ez kapható vénynélkül?
    Válaszát előre is köszönöm
    Tisztelettel
    Zsuzsi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Tisztelt Érdeklődő!
    Fül-rr-gégészeti vizsgálatot javaslok. Először biztosan meg kell állapítani, mi a betegség, utána tudunk kezelést tervezni.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi