A betegek kérdései (2682)

  • Kedves Doktornő! Szeretném megkérdezni, hogy a grízes bőr ellen van-e valamilyen módszer. Jómagamnak…

    Kedves Doktornő! Szeretném megkérdezni, hogy a grízes bőr ellen van-e valamilyen módszer. Jómagamnak csak a felkaromon van, de kétéves kislányomnak a karja és a lába is ilyen. (főleg a combján és felkarján). Egészségügyi gondot nem okoz. Van van rá kilátás, hogy el fog neki múlni?
    Nagyon-nagyon szépen köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Tisztelt Érdeklődő!
    Bőrradírral, hámlasztó kozmetikai kezelésekkel próbálkozhatnak.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Tisztelt Doktornő! Fiam 17 éves,1 hete elkezdtek hámlani az ujjbegyei.Nem viszket,nem fáj.A…

    Tisztelt Doktornő!
    Fiam 17 éves,1 hete elkezdtek hámlani az ujjbegyei.Nem viszket,nem fáj.A tenyerén is láthatóak piros foltok.Vajon mitől lehet?
    Válaszát előre is köszönöm!
    Zsuzsa

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Tisztelt Érdeklődő!
    Lehet allergiás eredetű, lezajlott bakterium okozta betegség tünete, tenyéri vörös folt májbetegséget is tükrözhet. Személyes vizsgálat, részletes anamnézis felvétel szükséges.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Tisztelt doktornö! Jártam a héten börgyógyászaton ahol az egyik anyajegyemre (ami egy kicsit…

    Tisztelt doktornö!

    Jártam a héten börgyógyászaton ahol az egyik anyajegyemre (ami egy kicsit sötétebb a többitöl) azt mondták hogy le kell venni mert késöbb elrákosodhat.most rendbe van nincs vele gond.
    Megyek is levetteni majd a sebészetre.
    A kérdésem a lelettel lenne kapcsolatos,amire ez van irvajobb emlö alatt 8x4 mm átm. dsc-vel szabálytalan pigmenthálót mutató tu.melytöl laterálisan ujjbegynyi dsc-vel nem pigmnet eredetü tu.
    Mit jelentenek ezzek?
    A szövettan ebbe az esetbe mutathat ki mást mint amit a vizsgálatkor mondtak.
    válaszát elöre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Tisztelt Érdeklődő!
    A klinikai diagnózis bizonytalan, ilyenkor szövettani vizsgálatot kell végezni. Ennek az eredményét előre nem tudhatjuk.
    Ha készen van, küldje el.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Azt szeretném megtudni hogy a péniszemen és a felső ajkamon pattanásszerű fehér pöttyök jelentek…

    Azt szeretném megtudni hogy a péniszemen és a felső ajkamon pattanásszerű fehér pöttyök jelentek meg. Nem múlnak el sőt egyre több van. Mi lehet az?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Tisztelt érdeklődő!
    Valószínűleg apró mirigyek. Ha panaszt okoz, vagy hirtelen sok képződik, személyes vizsgálat szükséges.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Kedves Doktornő! Egy hete észleltem a szemhéjamon egy kisebb véraláfutásszerű, apró kis bőr…

    Kedves Doktornő!

    Egy hete észleltem a szemhéjamon egy kisebb véraláfutásszerű, apró kis bőr alatti pöttyöknek látszó, kiszáradt kis részt. Bekentem hámosító kenőccsel, mert nem fáj és csak kiszáradásnak tűnik. Még nem múlt el és piros egy kicsit. Az volna a kérdésem, hogy mivel kezeljem ezt a területet, illetve hogy utalhat-e ez belgyógyászati problémára esetleg?

    Előre is köszönöm a válaszát, Timea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Kedves Timi!
    Panasza pontosan nem értékelhető. Ha egyéb tünete nincs, nem tűnik belgyógyászati betegség bőrtünetének. Vizsgálat nélkül Neogranormont vagy Panthenolt javaslok, ha nem javul bőrgyógyászat vagy szemészeti személyes vizsgálatot.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Kedves Doktornő

    Tisztel Doktor Úr!

    A következő panaszokkal fordulok Önhöz. Hónapok óta tartó húgycsőégés kínoz. A vizeletemben nem tenyészett ki baktérium.Az ondómba első leoltáskor két mikroba (fusobacterium varium és micromonas micros) tenyészett ki. Erre kaptam… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Tisztelt Érdeklődő!
    Valóban váladék tenyésztés javasolt. Esetleg a sexualis partnert is célszerű lenne megvizsgálni.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Kedves Doktornő! Azt szeretném kérdezni, hogy a múltban hosszabban fennáló szifilisz fertőzés…

    Kedves Doktornő!


    Azt szeretném kérdezni, hogy a múltban hosszabban fennáló szifilisz fertőzés igazolható vagy biztosan kizárható laborvizsgálattal,
    ill, hogy hol tudok ilyen vizsgálatot lehtőség szerint név nélkül kérni.

    Köszönettel G.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Tisztelt Érdeklődő!
    Lakóhelytől függően a területi bőrgyógyászati gondozókban, Bőrklinikákon. Budapesten a Körúti Orvoscentrum magánrendelés foglalkozik nemibetegségekkel.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Szep jonapot! Olyan problemat vettem eszre ma reggel,hogy amikor mentem wc-re(pisilni)csipo…

    Szep jonapot!
    Olyan problemat vettem eszre ma reggel,hogy amikor mentem wc-re(pisilni)csipo erzest ereztem a makkomban.kozben vegig ugy ereztem hogy kel mennem hogy szinte majd be pisilek,de mikor akartam egyszeruen nem tudtam a "fajdalomtol",aztan feher valadek "csoppent ki".azota nincs ez a csipo fajdalom,de mivel megijedtem gondoltam megkerdezem mi lehetett az oka.egyebkent a vizelet nem volt veres...nemtudom szamit e,nekem eloszor az jutott eszembe h hugyko lehet,vagy valami hugyuti gyulladas?
    valaszat elore is koszonom!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Tisztelt Érdeklődő!
    Forduljon a területi bőrgyógyászathoz vizelet és váladékvizsgálat céljából.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Tisztelt Doktor Nő! Az utóbbi hónapokban, mindig újra és újra ugyanazon a részen, a jobb orcámon…

    Tisztelt Doktor Nő!

    Az utóbbi hónapokban, mindig újra és újra ugyanazon a részen, a jobb orcámon jelennek meg elég mély, kemény pattanások.
    25 éves vagyok, időnként máshol is jön ki pattanásom, de nem ilyen mélyek és nagyok.
    Mi jelentése van, hogy ezen a részen ilyen "agresszíven" jönnek a pattanások?

    Kérem adjon tanácsot mit tegyek!!

    Köszönettel:
    Helén

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Kedves Helén! Fontos lenne, hogy ne nyomja ki a pattanásokat, ne nyúljon hozzá. Számos helyi kezelés létezik, de receptkötelesek. Nem gyógyuló esetben gyógyszeres kezelésre is lehetőség van.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • T drnő!

    Az történt, hogy a lakásunk kukatárolójában miután feloltottam a villanyt, észrevettem, hogy a kapcsolón vér van, amit ugye én megfogtam feloltáskor. Bár valószínűleg már megszáradt, mert a kezemen utána nem láttam, hogy olyan lett volna, de azt olvastam, hogy sok betegség,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Tisztelt Érdeklődő!
    Valóban van arra lehetőség, hogy érintéssel különböző betegségekkel megfertőződjünk. Ha utána alaposan kezet mosott, erre az esély kicsi. A hepatisis vérvizsgálattal… Még több

  • kedves doktornö van egy7 honapos kisfiam akinek kb 2 honapja kezdödö börkiütéssei vannak egy…

    kedves doktornö van egy7 honapos kisfiam akinek kb 2 honapja kezdödö börkiütéssei vannak egy alkalommal feküdtünk korházba is vele ott az volt a zárojelentésére irva hogy pyoderma és atopiás de és bör és börallati szövetek gyuladása kapott antibiutikumos kurát elmult egy idöre de most ujra jelentkezik nagyon nagy holyag szerü valami jön ki rajta ami kö kemény és nem tudják megmondani mi az mivel a vérvételbe nem mutatkozik kérem tanácsát mit tegyek

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Tisztelt Érdeklődő!
    Sajnos vizsgálat nélkül tisztázatlan esetben nem tudok véleményt alkotni.
    Mindenképpen személyes vizsgálat szükséges.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Tisztelt Doktornő!
    27 éves férfi vagyok.
    Olyan problémám lenne, hogy néhány hete észrevettem kis csomókat a bal bicepszemen és néha az alkaromon is találok. Ha masszírozom akkor eltűnnek egy idő után. Nem nagyobb egy fél borsó szemnél és keménynek érzem. Voltam ultrahangon is vele,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Kedves Ádám!
    A csomók maguktól vagy masszírozásra eltűnnek, valószínűleg nem súlyos folyamatot jelentenek.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Tisztelt Doktornő! Azt szeretném megkérdezni, hogy a Garnier Pure Active pattanásos bőrre…

    Tisztelt Doktornő!

    Azt szeretném megkérdezni, hogy a Garnier Pure Active pattanásos bőrre való szalicilsav tartalmú (2%) hidratálókrém terhesség alatt biztonsággal használható-e?

    Válaszát köszöm: Kinga

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Tisztelt Érdeklődő!
    Kozmetikumról van szó. A mellékelt alkalmazási előiratban ezt az információt valószínűleg megtalálja.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Tisztelt Doktornő! Egy oylan probléma miatt írok Önnek mely a páromat érinti. Mitől lehet az…

    Tisztelt Doktornő!
    Egy oylan probléma miatt írok Önnek mely a páromat érinti. Mitől lehet az h a fejbőre folyton viszket és begyullad és pattanások lesznek rajta amiket ki is lehet nyomni és hátul főleg ki is sebesedett neki és viszket sokat. Erre szerinte az a megoldás h ha leborotválja 0-sal. Ön szerint mit kéne tenni?Head and Shoulderst használt mindig is lehet h allergiásra? most vettünk bojtorján sampont vajon jó lesz?
    Köszönettel: Kata

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Tisztelt Érdeklődő!
    használjanak salicyles alkoholt, Betadin kenőcsöt. Ha 2-3 hét alatt nem javul, személyes vizsgálat szükséges.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Jó napot!
    Már több, mint fél éve szenvedek hajhullástól. Sok hajam kihullik, de szerencsére nem látszik. Voltam orvosnál, csinált vérvizsgálatot, de az nem mutatott ki semmit. Azt mondta majd elmúlik és hogy az a baj, ha foltokban hullik, de nekem nem. Ez a vizsgálat hónapokkal ezelôtt… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Tisztelt Érdeklődő!
    Napi 100 szál kihullása normális, hajmosásnál lehet több is. Az okot sokszor igen nehéz megtalálni. Javasolt vérkép, vas szint vizsgálat, gyulladásra utaló értékek vizsgálata,… Még több

  • Kedves doktor nő! A kérdésem az lenne,hogy a térdkalácsom fölött kb fél éve jobban megvan duzzadva…

    Kedves doktor nő! A kérdésem az lenne,hogy a térdkalácsom fölött kb fél éve jobban megvan duzzadva mint eddig de semmiféle fájdalmat nem észlelek,csomót nem érzek benne. Lehet e bőrgyógyászati gond,mert nem igazán tudom hova tenni. Nem nagy egyébként nem nőtt fél év alatt,viszont híztam 10kilót majd 1 év leforgása alatt és azt követően nem sokkal vettem észre!Ön szerint lehet súlyos gond? Elnézést ha rossz helyen járok,válaszát előre is köszönöm! Üdv. Viki

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Kedves Viki!
    Személyesen meg kellene mutatni bőrgyógyásznak vagy ortopednek, eldöntendő, milyen eredetű a probléma.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Kedves Doktornő! Lett egy pattanásom a combom és a nemi szervem találkozásánál (tehát a hajlatban).…

    Kedves Doktornő!

    Lett egy pattanásom a combom és a nemi szervem találkozásánál (tehát a hajlatban). Ez még eddig nem is olyan nagy jelentőséggel bíró dolog, csak hát ez a pattanás már 2 éve ott van :@
    Ez alatt az idő alatt már számtalanszor kinyomtam teljesen (már vér jött belőle), próbáltam leszárítani hintőporral, alkohollal, arctisztítóval, kentem kenőccsel, és drogériában kapható pattanás elleni ecsetelővel, kamilla teával is kenegettem....

    Egy két napra van h le is megy a dudor, de 3-5 napon belül újra ott van. Nagyon kellemetlen. Ha kifakad vagy kinyomom akkor menni sem tudok rendesen mert fáj ahogy a nadrág vagy bugyi hozzá ér.

    Mindig ugyanazon a ponton van, tehát már a bőr is eléggé ki van készülve azon a részen. :(

    Nem vagyok egy pattanásos típus, persze mindig akadt az arcom egy kettő... akár makacsabb is, de 1 hónaptól tovább egyik sem gyötört.

    Remélem tud nekem segíteni, mert már nagyon elvagyok keseredve, ez a két év borzalmas volt számomra, bőrgyógyászatra pedig még nem mertem elmenni a pattanás helye miatt... :(

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Tisztelt Érdeklődő!
    Megfontolandó lenne antibiotikum kezelés, úgyhogy mégiscsak el kellene mennie bőrgyyógyászatra.
    Üdvözletteel: dr. Bánfalvi

  • T. Doktornő! A kérdésem a következő: a bőrgyógyászatban mire alkalmazzák a pyoctanin oldatot?…

    T. Doktornő!
    A kérdésem a következő: a bőrgyógyászatban mire alkalmazzák a pyoctanin oldatot? Előre is köszönöm a válaszát

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Tisztelt Érdeklődő!
    Tudomásom szerint nem használjuk. Erről az anyagról a tudományos adatbázisban három közlemény olvasható, helyi fertőtlenítőszerként említik, mely allergiás folyamatot okozhat.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Tisztelt Doktorno Meg szeretnem kerdezni mekora egy atlagos penis hany cm nekem csak 14 cm valaszat…

    Tisztelt Doktorno Meg szeretnem kerdezni mekora egy atlagos penis hany cm nekem csak 14 cm valaszat elore is koszonom.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Tisztelt Érdeklődő!
    Javaslom ezzel a kérdéssel inkább urológushoz forduljon. Egyébként szerintem ez átlagos méret.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Kedves Dr. Nő! Már írtam, hogy a makkomon alaklmaztam a pimafucor kenőcsöt, de a kérdésem…

    Kedves Dr. Nő!

    Már írtam, hogy a makkomon alaklmaztam a pimafucor kenőcsöt, de a kérdésem inkább az lenne, hogy a hajszálerek kitágulása meg a bőröm érzékennyé válása 18 napos használat után vissza fordul? Nem okozzmaradandó károsodást a lenti bőr szerkzetben? valamint mennyi idő után újúl meg a bőr? Kenegetem Aloe Verával, mert van itthon pár darab és a levelét levágva azt elkenegetve szebb lesz tőle a bőrőm valamelyest.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Tisztelt Érdeklődő!
    Kéthetes steroid kezelés nagy valószínűséggel nem okoz maradandó károsodást.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi