A betegek kérdései (2682)

  • Tisztelt doktornő, Az lenne a kérdésem, hogy terhesség alatt milyen készítményt lehet használni…

    Tisztelt doktornő,

    Az lenne a kérdésem, hogy terhesség alatt milyen készítményt lehet használni kis méretű (kb 4 mm átmérőjű) nyílt seb kezelésére.

    válaszát előre is köszönöm
    Júlia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Kedves Júlia! Kár, hogy nem írta meg, mi okozta a sebetés hol található. Sebtapasszal fedje be, használjon Neogranormont.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Kedves Doktornő! Tudom, hogy volt aki már egy hasonlót kérdezett Öntől, de én kibővíteném…

    Kedves Doktornő!

    Tudom, hogy volt aki már egy hasonlót kérdezett Öntől, de én kibővíteném a kérdést. Ha egy férfi és egy nő között orális szex alakul ki, (gumi nélkül) elkapható HIV, vagy egyéb nemi betegség? Mindkét irányból érdekelne a dolog, ha egy férfi izgatja a nőt úgy, s fordítva. Mindkét módon terjed a betegség? A női váladék is hordozza magával ezt a vírust? A férfi elkaphatja úgy is, ha ő kényezteti a nőt, vagy ha őt kényeztetik?

    Válaszát előre is köszönöm:
    Tamás

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Kedves Tamás!
    A HIV elleni védekezés során legjobb a tökéletes biztonságra törekedni.
    Azaz a teljes aktus alatt viseljen óvszert.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Tisztelt Doktornő! Azt szeretném tudni, hogy hogyan csökkenthető minimálisra a nemi herpesz…

    Tisztelt Doktornő!

    Azt szeretném tudni, hogy hogyan csökkenthető minimálisra a nemi herpesz átadásának a lehetősége. Sajnos megbetegedtem annak ellenére is, hogy csak egyetlen partnerem volt még. Nem szeretnék ezzel megfertőzni senki mást, természetesen ha aktív állapotban van a vírus, egyáltalán nem élek nemi életet, és ha elmúlt utána is óvszerrel védekezek. De azt olvastam,hogy tünetmentes állapotban és óvszer mellett is fertőzhetek. Igaz ez? Mégis hogyan tudnám elkerülni? Ez elég kétségbeejtő...

    Válaszát előre is köszönöm!

    Ági(20)

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Kedves Ági!
    Ha Ön tünetmentes, a partner pedig folyamatosan óvszert használ, a fertőzés esélye kicsi.
    Ennél többet nem tud tenni.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Kedves Doktornő. Jelenleg külföldön dolgozom,és még nem tudom annyira a nyelvet hogy itt menjek…

    Kedves Doktornő.

    Jelenleg külföldön dolgozom,és még nem tudom annyira a nyelvet hogy itt menjek orvoshoz.Hazamenni kb egy hónap múlva tudok.
    A problémám:Néhány éve az arcomom,a járomcsontoknál szemkörnyéken,kemény fehér "göbök",csomók jelentek meg.Átlagban gombostűfejnagyságúak,ritkán egy-egy nagyobb.Egy évben kb
    6-8.A bőrgyógyász akkor azt mondta,nincs jelentősége,esztétikai probléma,kozmetikussal is kiszedethetem.Felszúrják és kifordul.Amit kiszedtek az ruganyos kerek kis fehér gumiszerű labdacs volt.A kozmetikus szerint elhalt fehérvérsejt lehet amit a szervezet kidob magából időnként...
    Szerencsére egyre ritkábban jönnek vissza,és egyre kevesebb,legalábbis az arcomon.Most a szeméremtesten jönnek ugyanezek a fehér göbök.Néha maguktól kifordulnak,néha én szúrom fel 0.5 ös injekciós tűvel,ezt a kozmetikus mondta ő is ezzel csinálta.Nyom,heg nélkül gyógyul.viszont vannak időszakok amikor elég sok megjelenik,és a szeméremtesten lévőkkel nem igazán mernék kozmetikushoz odamenni hogy szedje ki.Tapintásra nagyon kemény kis golyók közvetlenül a bőr alatt.Kiszedni csak akkor lehet ha már eléggé a felszínre törtek ugyanis amíg mélyebben vannak nehéz őket "befogni".Olyan mintha a szervezetből jönnének a felszínre,mint a buborák a víz alól.ezt a növekedési folyamatra értem.Kérdésem:Mi okozhatja?Mit tehetnék ellene hogy ne jöjjenek elő többé?
    Szexuális életet már egy éve nem éltem,nem vagyok híve a felszínes ismeretségeknek,a párom meg otthon van.37 éves nő vagyok.Legfeljebb annyit észleltem még,hogy menzesz után,kb 3-4 nappal viszketek és bepirosodok néha,de csak a-nem jut eszembe a szó-"lyuk" körül.Tampont használok,minit.Nem tudom összefüggés van-e.én nem gondolom.
    Köszönöm válaszát.

    Holló

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Tisztelt Érdeklődő!A szem körüli apró fehér göbök keletezését nehéz befolyásolni. Mélytisztító maszk, bőrradir rendszeres használata talán segíthet. Ha kialakul, úgy távolítható el, ahogy eddig is tette.
    Másik panaszával kapcsolatban. A betét egészségesebb mint a tampon. Gyulladás esetén használjon kamillás lemosást, esetleg Betadin kenőcsöt. Célszerű lenne váladéktenyésztés után célzott kezelést alkalmazni.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Kedves Főorvosnő SZíveskedjék vélaszt adni arra hogy a körmöm fele olyan sága, lett elvált…

    Kedves Főorvosnő


    SZíveskedjék vélaszt adni arra hogy a körmöm fele olyan sága, lett elvált a hústól , alá lehet nyúlni pl. túvel.
    A köröm elvált a körömágynál keresztbe.
    Mi lehet ez? gombás? milyen gyógyszer lehet jó rá?


    Köszönöm válaszát.K:Z.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Tisztelt Érdeklődő!
    Nagy valószínűséggel körömbombáról van szó. A körömgomba kezelése a következő: Tenyésztéssel megállapítjuk melyik gombatípus okozta a fertőzést. Célzottan gyógyszerrel kezeljük hónapokon keresztül.
    Személyes vizsgálat szükséges. Telefonszámomat a honlapon találja.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Tisztelt Doktor Nő! Kérném szépen a segítségét. Tööbb hónapja, de az is lehet, hogy már egy…

    Tisztelt Doktor Nő!

    Kérném szépen a segítségét.
    Tööbb hónapja, de az is lehet, hogy már egy éve, állandóan viszket a nagyajkam egyik oldala, mindig csak ugyanott.Szörnyű érzés.
    Voltam többször nőgyógyásznál, 1es tisztasági fokozatú lett az eredményem, a rákszűrésem is P1-es. Azt mondja a nőgyógyász lehet hogy valami allergia. Semmi sem látható rajta, legfeljebb akkor ha nagyon vakarom, mert akkor másnapra teljesen kiszárad a bőr, és hámló lesz a felülete.
    Szörnyű hogy bárhova megyek senki nem tud segíteni, a viszketés rettenetes dolog.
    Köszönettel és tisztelettel várom a váaszát!
    F.Gy.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Tisztelt Érdeklődő!
    Kamillás lemosást javaslok vagy Lubex femina gélt tisztálkodáshoz. Próbálkozzon Betadin és Neogranormon kenőccsel feltváltva. Ne vakarja!
    Ha nem javul, személyes vizsgálat, receptre írható készítmények szükségesek. Telelfonszámomat honlapomon találja.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Tisztelt Doktornő! 10 hete volt császármetszésem. Pár napja elkezdett viszketni, égni, elég…

    Tisztelt Doktornő!

    10 hete volt császármetszésem. Pár napja elkezdett viszketni, égni, elég vörös is és kiemelkedik a bőr felszínéről. Ahogy próbáltam tájékozódni a neten azt gyanítom ez keloid lehet. Ilyen korai szakaszban még visszafordítható, megállítható a folyamat? Mi a leghatásosabb kezelés ebben az esetben Ön szerint? A neten találtam két krémet is Antikeloid a másik pedig Contractubex, ön szerint melyik a jobb, illetve valami mást ajánlana?
    Tisztelettel vátom válaszát,
    Enikő

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Kedves Enikő!
    Mindkét készítmény megfelelő, vagy a Dermatixet is használhatja. Napi legalább 3x kenje, min 3hónapig. Éjszakára nyomókötést is felhelyezhet a hegre.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Kedves Doktornő! Tudna a kérdésemre válaszolni? elég fontos lenne, mert akkor már ma nem…

    Kedves Doktornő!

    Tudna a kérdésemre válaszolni?
    elég fontos lenne, mert akkor már ma nem használnám tovább a klion d100at, hanem a betadine hüvelykúpot.

    köszönöm!

    Ibolyka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    kedves Ibolyka!
    Már válaszoltam korábban.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Tisztelt Doktornő! Lányom 18 éves múlt,és az utóbbi időben erősen izzad a hónalja.Sehol másutt…

    Tisztelt Doktornő! Lányom 18 éves múlt,és az utóbbi időben erősen izzad a hónalja.Sehol másutt nem jellemző ez rá.és kb.1 éve van ez így.Semmiféle gyógyszert nem szed.Mi lehet ennek az oka,és tud-e rá valami jó megoldást.Stiftek,Golyós dezodorok és sprayk sem segítenek,pedig már rengeteget kipróbáltunk. Tisztelettel:Lakatosné Erzsi.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Kedves Erzsi!
    Botox injectiós kezelés megkísérelhető.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Tisztelt Doktornő!Azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy a péniszemen 2napja vettem észre egy…

    Tisztelt Doktornő!Azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy a péniszemen 2napja vettem észre egy duzzadt és piros borsó nagyságú dudort.Azt hittem hogy szörtüsző gyulladás és Tetrán kenöccsel kentem de nincs változás!Mi lehet ez?Mielőbbi válaszát várom.Köszönöm!!!!!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Tisztelt Érdeklődő!
    Amennyiben néhány napon belül nem múlik el, személyes vizsgálat szükséges.
    üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Kedves Doktor Nő! 3 hónapja folyamatosan visszatérő baktériumos fertőzésem van. Kapásból a…

    Kedves Doktor Nő!

    3 hónapja folyamatosan visszatérő baktériumos fertőzésem van. Kapásból a klion d100 hüvelytablettát akarták felírni de korábban már ezt használtam pár éve és onnan tudom, hogy a mellékhatások (szédülés, hányinger, fejfájás) nálam elég intenzív. Szóval mondtam orvosomnak, hogy valami más megoldást szeretnék, így kaptam zanocint, majd supplin antibiotikumot..Semmit nem értek. Most visszamentem és azt a választ kaptam, már csak a klion hüvelytabi maradt megoldásnak. Még csak 2 napja használom, de hasogat a fejem és úgy szédülök, hogy állni alig tudok..
    Kérdésem az lenne, hogy abba hagyhatom-e és használhatok helyette Betadine hüvelykúpot??? Úgy olvastam trihomonasra az is jó és ezt is már használtam 1 éve és ettől nem volt semmi bajom....

    Válaszát előre is köszönöm!

    Üdv.:
    Ibolyka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Kedves Ibolyka!
    Nem írta, készült-e valaha váladék tenyésztés. Ha nem forduljon STD ambulanciához. Csak célzott kezelés lehet eredményes. A partnert is kezelni kell.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Tisztelt Cím! Hónapokat óta repedezett a körmöm, amire A vitamint írtam fel. Egy darabig jó…

    Tisztelt Cím!

    Hónapokat óta repedezett a körmöm, amire A vitamint írtam fel. Egy darabig jó is volt, de már az sem használ. Mit tehetnék?

    Válaszát előre is köszönöm!

    Ferenc

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    ,kedves Ferenc!

    Ne használjon mosószert, mosogatószert, vegyszert. Körmét, kezét rendszeresen ápolja krémmel. A Revalid vagy Forcapil caps segíthet.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Tisztelt Doktor Nő! Egy olyan problémám lenne; amit már rég észleltem; de sokáig nem szóltam…

    Tisztelt Doktor Nő!

    Egy olyan problémám lenne; amit már rég észleltem; de sokáig nem szóltam róla senkinek; még fiatalabb voltam.
    A hüvelyváladékom összecsomósodott; szokatlan szaga lett.
    Vettem rá több alkalommal is hüvelykúpot; amitől ezek a tünetek megszűntek.
    Pár hét alatt azonban újra találkoztam velük.
    Tegnap észrevettem; hogy véres a hüvelyváladékom egy kicsit.
    Nem menstruálok; nem fáj, igazából nem vérzik tulságosan; épp csak egy kicsit.
    Mi lehet a probléma; és miért jön elő újra és újra?
    Köszönöm!
    Klapaucius

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Tisztelt Érdeklődő!
    Minél előbb forduljon személyesen nőgyógyászhoz. Ki kell zárni daganatot, fertőzést.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Jónapot Doktornő! Lenne egy kérdésem! a köldököm nagyon piros és gennyes úgy érzem hogy a…

    Jónapot Doktornő!

    Lenne egy kérdésem!
    a köldököm nagyon piros és gennyes úgy érzem hogy a köldök befelé megy hogy ez mi lehet 45 éves asszony vagyok kérem segítsen!!mit javasol?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Tisztelt Érdeklődő!
    A leírtak alapján nem tudok véleményt mondani.
    Személyes vizsgálat szükséges. Addig próbálkozhat kamillás borogatással és Betadin kenőccsel.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Tisztelt Doktornő! Azt szeretném megkérdezni, hogy Ön szerint foglalkozzak-e azzal a csomóval…

    Tisztelt Doktornő!

    Azt szeretném megkérdezni, hogy Ön szerint foglalkozzak-e azzal a csomóval ami a hónaljamban van a bőr alatt.Epilálás miatt keletkezett szerintem(már régóta epilálok ott, eddig semmi baj nem volt)
    Most már sokkal kisebb a púp, de még nem múlt el.
    Köszönöm előre is
    Enikő

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Kedves Enikő! Egy bőr alatti csomóról még szeméyes vizsgálattal is nehéz megmondani, mi lehet. Ha növekszik, célszerű eltávolítani.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Tisztelt Doktor Nő! 22 éves egyetemista fiú vagyok. Tavaly júniusban megduzzadt nyaki nyirokcsomóval…

    Tisztelt Doktor Nő!
    22 éves egyetemista fiú vagyok. Tavaly júniusban megduzzadt nyaki nyirokcsomóval mentem el háziorvosomhoz. Ő azonnal megnyugtatott, hogy biztosan nincsen semmi baj, de a teljes megnyugvás miatt továbbküldött egy részletes laborvizsgálatra és ultrahangos vizsgálatra. A vizsgálatok megtörténtek, emellett az ultrahangot készítő orvos fizikálisan is megvizsgált. Az eredmények negatívak lettek. A nyirokcsomót 2.5 cm-esnek írta le az UH. A csomó azóta is megvan, de a téli időszakban néha éreztem, hogy fájdalmassá vált, ami aztán mérséklődött. Néha jobban kitapintható, máskor pedig mintha visszább húzódna. Véleménye szerint lehet emögött valami komolyabb baj (rosszindulatúság), vagy a vizsgálatok kellően alaposak voltak ennek kizárására? A minap pedig a tarkóm felett, a bal fülem mögött jelent meg egy, ami tapintásra érzékeny. Sajnos mostanában kevesebbet viseltem sálat, és éreztem is, hogy fázik a nyakam.
    Köszönettel: Gyula

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Kedves Gyula!
    A nyaki nyirokcsomó nem ritka. Évtizedeken át is fennállhat, anélkül hogy komoly betegség lenne mögötte. Ha azonban, nő, újabb megjelenik, más panaszai is vannak, érdemes ún. vékonytű biopsziát végezni, citológiai vizsgálat céljából vagy kivenni az egész csomót sebészileg, szövettani feldolgoozásra. Ez az utóbbi a pontosabb vizsgálat.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Tisztelt Dr.Nő! Sajnos 2 hónapja nem találják a bajomat.A problémám úgy kezdődött,hogy a…

    Tisztelt Dr.Nő!

    Sajnos 2 hónapja nem találják a bajomat.A problémám úgy kezdődött,hogy a hasam alján kétoldali szúrkálást éreztem ami a derék,talán vese tájékba sugárzott.Majd 2 hétre rá vizelési ingerrel küszködtem vagy 2 hétig.Látott több nőgyógyász,urológus,sebész,de senki nem tudott a problémámon segíteni :( .Akkor azt mondták hólyaghurut mivel találtak valamit a vizeletemben kezeltek is antibiotikummal,de nem múlt el,de mégis negatív lett pár napra rá a vizeletem.Mára már a vizelési inger nem tart egész nap,csak vizelés után fáj,és utána kb 2 óráig vizelési ingerem van,de a nap többi részében elviselhatő.Csak vizelés után rossz de nagyon,és a vizeletem is nehezen indul meg.Ezért sem merek mostanában már sokat inni,mivel a vizelés kész rémálommá vált.Igaz néha találnak gennyt a vizeletben, néha nem. Vizelés után legtöbbször áttetsző nyálkás,nyúlós váladékot tapasztalok,"hasonlót" ahhoz mikor nemi izgalomba jön egy nő.Egy alkalommal elég sok fehér (tejfölös,"PILLE DARABKÁK") ,nyúlós váladék is távozott belőlem,másnap azonnal megvizsgáltak,de nem tapasztaltak akkor folyást.Nemi életet nem élek azóta mióta jelentkeztek a tünetek nálam,mivel így nem tudnék,habár az nem fájna,csak hát a vizeletinger nem engedi.Már csak egy vizsgálatom van hátra egy vastagbél tükrözés,amit most ajánlottak.Félek ha az is negatív lesz nem tudom kihez fordulhatnék a problémámmal.Ön szerint Dr.Nő mi okozhatja ezt nálam?Mindennek ellenére 3 antibiotikumon vagyok túl,és egy betadin kúrán,de sajnos nem múlnak a panaszaim :((( .Szedettek velem heti egy kapszula Mycosyst tablettát hátha segít valamit,amit most fejeztem be,de változatlanok a tüneteim.El vagyok keseredve.Gyanakodtak kőre,de mégsem találtak.Vizsgáltak vesét,de az is negatív. Dr.Nő hova fordulhatnék a problémámmal?Ön véleménye szerint mi okozhatja?Válaszát előre is köszönöm!

    Tisztelettel: egy Debreceni hölgy (Ilona)
    Ui:2 hónapja átestem egy Clostylbegit kúrán,de kizártnak tartják hogy köze lenne mindehez.

    Eddigi vizsgálataim:Többszöri vérvétel,vizelet tenyésztés,Nőgyógyászati kenet vétel,röntgen veséről,hasról,sebész is látott de minden vizsgálatom negatív.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Kedves Ilona!
    Sokan vizsgálták már.panaszai többirányúak: vizelési panas, kismedecnei fájdalon, folyás. Mindenképpen fogyasszon megfelelő mennyiségű folyadékot!
    Javaslom, forduljon a debreceni Bőrklinika STD ambulanciájához kivizsgálás, kezelés céljából.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Tisztelt Doktorno! A problemam, hogy ma este eszrevettem egy elfeketedett pattanast (vagy…

    Tisztelt Doktorno!

    A problemam, hogy ma este eszrevettem egy elfeketedett pattanast (vagy szortuszot) a nemi szervemen. Eddig is voltak problemaim, sokszor a szortuszok borotvalas utan begyulladtak, de volt egy nagy, ami nem akart eltunni, mar huzamosabb ideje. Ma vettem eszre, hogy ez a nagyobb teljesen fekete, olyan, mintha varras lenne, es korulotte, pedig sotet folt van.. Olvasgattam a neten kutatva, hogy vajon mi lehet ez, es elegge megijedtem. Onnek mi a velemenye? Elnezest a kusza levelert, kicsit kinos, es nehez errol irni. Valaszat elore is koszonom. Csilla

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Kedves Csilla!
    Sajnos levele alapján nem tudok véleményt mondani. Személyes vizsgálat szükséges. Gyulladáscsökkentés céljából javaslom a Betadint, nyugtatónak Neogranormont.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Tisztelt Doktornő! Páromnál (23 éves férfi) non-hodgkin limfómát állapítottak meg. Kb. 3 hónapja…

    Tisztelt Doktornő!
    Páromnál (23 éves férfi) non-hodgkin limfómát állapítottak meg. Kb. 3 hónapja észlelt egy csomót a hónaljában ezért orvoshoz fordult, elküldték laborra, RTG-re, uhangra, cyt. vizsgálatot végeztek és minden negatív volt, az észlelt csomón kívül semmi más tünete nem volt(nincs), de a csomót már 3 hete eltávolították, és elküldték további szövettani vizsgálatra ahol megállapították, hogy non-hodgkin limfóma, most pedig továbbküldték a csomót(amely zölddió nagyságú volt), hogy tipizálják.Ma viszont azt mondta a párom,hogy mintha megint érezne ugyanott egy nagy csomót(de már az is lehet hogy csak képzelődik, mert tegnap volt orvosnál, aki megtapogatta mindkét hónalját, és nem észlelt semmit, vagy csak nem szólt). Az lenne a kérdésem, hogy Ön szerint mennyi esélye van a gyógyulásra, és hogy az jó jel e, hogy nincs semmilyen tünete és minden előző vizsgálat negatív volt. Aggódom érte, remélem tud valami biztatót mondani...Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Tisztelt Érdeklődő!
    A betegség kimenetele sokban függ a szövettani típustól. Jó jel, ha csak egy csomója van.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Tisztelt Doktor Nő! 23 éves lány vagyok. Eléggé pattanásos, miteszeres az arcbőröm. Voltam bőrgyógyásznál,…

    Tisztelt Doktor Nő! 23 éves lány vagyok. Eléggé pattanásos, miteszeres az arcbőröm. Voltam bőrgyógyásznál, felírt nekem Skinorent, ami nem nagyon használt. A gyulladt pattanások helye ott marad, nagyon nem szép tőlük az arcom. Ön szerint ez mitől van? Mikor fog elmúlni, évek óta tart. Mit tehetek ez ellen? Menjek vissza bőrgyógyászhoz, aki megint felír egy drága készítményt, és megint nem használ. Most vettem teafaolajat, azt hallottam az jó erre is. Most ezt használom, de nem sok változás van! Zsanett

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Kedves Zsanett!
    Semmiféle olajat nem javaslok a pattanásos bőrre. A pattanások után maradó hegeket kenőccsel, külső készítményekkel nem tudjuk eltüntetni. Emiatt később, amikor a gyulladásos tünetek már megnyugtatóan megszűntek (általában 30 éves kor után) mélyhámlasztás, vagy laser kezelés mérlegelhető.
    A gyulladásos tünetekre számos receptköteles készítmény adható, melyek jelentősen javítják az állapotot.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi