A betegek kérdései (2682)

  • Tisztelt Doktornő! A párom miatt szeretnék választ kapni a kérdésemre: 65 éves férfi, aki már…

    Tisztelt Doktornő!
    A párom miatt szeretnék választ kapni a kérdésemre: 65 éves férfi, aki már évek óta szedi a Syncumart. Egyéb mellékhatások mellett sajnos a bőrét is elvékonyította, pergamenszerűen szárazzá tette a gyógyszer! Ezért persze nagyon sérülékeny is a bőre.
    Szeretném tudni, van-e alamilyen speciális, vagy többeknél bevált bőrápolószer, ami javítani tudna ezen az állapoton?

    Válaszát előre is nagyon köszönve, üdvözlettel
    lamucat

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Tisztelt Érdeklődő!
    Az elvékonyodott bőr rendszeres áploást igényel, sérüléstől védeni kell, de jelenleg alapvetően nem javítható.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Tisztelt Dr.Nő! December végén a lábamon apró kis hólyag szerű pöttyök jöttek ki ami viszketett…

    Tisztelt Dr.Nő!

    December végén a lábamon apró kis hólyag szerű pöttyök jöttek ki ami viszketett és csúnya piros is volt.Hintőporoztam és szépen helyre is jött, csak a lábujjaim szárazabbak.Nem sokra rá kijött a talpamon is 5 Ft-os nagyságú helyen szintén a kis apró hólyagok.azt gondoltam hogy gomba, mivel előtte korcsolyáztam bérelt cipőben.A talpamat ecetes vízbe áztattam,de aztán a kezemen is megjelentek ezek a pöttyök.Az ujjak tetején,oldalán a tenyeremen.Sok kis apró hólyag ami vakarás miatt felduzzad, aztán kidurran és kis hólyag marad a helyén ami utána szépen elmúlik de kijön máshol. Nekem nem hámlik a bőröm utána.
    Alig látszanak ezek a pöttyök csak mikor hólyagok lesznek belőle.Az interneten a képek alapján pontosan úgy néznek mint a diszhidrózis.Bár nekem nem olyan csúnya.Kezelem teafaolajjal, kézfertőtlenìtővel, de azt hiszem ez kevés.Bőrgyógyászatra időpont szakember hiányában csak április végén lehetséges.Szeretném kérdezni hogy ez valóban ekcéma-e és ha igen akkor mivel tudom kezelni,vagy eltűntetni ezeket a kis hólyagokat?
    Válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Tisztelt Érdeklődő!
    Nagy valószínüséggel jól diagnosztizálta. Csak recept nélküi kenőcsöket tudok javasolni, gombaölő krémeket és Hydrocortisont felváltva.
    Üdvözlettel: dr. bánfalvi

  • Kedves Főorvos Asszony! a napokban vettem csak észre, ezért pontosan nem is tudom mióta lehet,hogy…

    Kedves Főorvos Asszony!

    a napokban vettem csak észre, ezért pontosan nem is tudom mióta lehet,hogy a nagyajak mindkét belső felén világosabb, rizs-borsó nagyságú elszórt göbök vannak. némelyiket picit tapintom,némelyeket csak látom. az az igazság,hogy most borotváltam le először a szőrzetet,így vált számomra láthatóvá teljesen. 62 éves vagyok, ez az elváltozás nem jár fájdalommal, nemi úton nem fertőződhettem meg, folyásom nincs.
    tudom-e otthon valami kenőccsel, kolloiddal, fürdővel kezelni,vagy menjek gyorsan nőgyógyászhoz-bőrgyógyászhoz.
    köszönöm a segítséget .

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Tisztelt Érdeklődő!
    Nagy valószínűségge faggyúcisztákról lehet szó. Mégis javasolt bőrgyógyásznál személyes vizsgálat.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Tisztelt Doktornő! Kereken 3 hónapja volt egy műtétem, a heget a térdem alatt dec 19 óta contractubex…

    Tisztelt Doktornő!

    Kereken 3 hónapja volt egy műtétem, a heget a térdem alatt dec 19 óta contractubex géllel kenem. Múlt héten voltam először szoláriumban, le is kentem a heget 30 fokos ntejjel, de így is vörös lett. Elismerem a szoli eleve káros, tudom. Mivel kenjem ezután, hogy ne maradjon örökre ilyen vörös, s kevésbéé látszódjon? Továbbra is contractubex vagy vmi hatásosabbal? Köszönöm a segítséget, szép napot! E.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Tisztelt Érdeklődő!
    Nem hiszem hogy az egyszeri solarium a heggyógyulást komolyan befolyásolná. Kenje továbbra is Contractubexszel.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Tisztelt doktornő! Legalább hat éve van körömgomba a kezemen. Ez később ráterjedt néhány lábujjamra,…

    Tisztelt doktornő!
    Legalább hat éve van körömgomba a kezemen. Ez később ráterjedt néhány lábujjamra, s a kezemen is alig maradt ép köröm. Annak ellenére, hogy már az elején orvoshoz mentem. Eddig szedtem Orungalt, Itrakonazolt, Flukonazolt, kenegettem természetes ellenszerekkel, illetve exoderillel, canestennel, nailnerrel, és még számtalan ilyen krémmel, cseppel - természetesen orvosi utasításra.
    Utoljára magánrendelésre mentem, kértem tenyésztést, a bőrgyógyász szerint fölösleges. Terbisilt írt fel, három hónapja szedem minden nap, de csak jelentéktelen a változás.
    Ön szerint hová kellene forduljak? Létezik, hogy egy körömgomba nem gyógyul meg? Szedjem még egy hónapig a Terbisilt?

    (Nem vagyok cukorbeteg, csak pajzsmirigy-alulműködésem van. A körömgomba a kezemen: morzsalékos, sárgás-fehéres, kissé vastag. Néha, ritkán halvány fekete kis csíkok vannak benne.)

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Tisztelt Érdeklődő!
    A gombatenyésztés és gyógyszerérzékenységi vizsgálat nem egyszerű. Magánúton drága. Nagyobb kórházakban klinikákon van rá lehetőség. Legalább 3 hónap kezelési szünet szükséges.
    Mivel már sok gyógyszert szedett és a folyamat nem javult, nem reagált, szerintem érdemes lenne megpróbálni.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Tisztelt Doktornő! Nem tudom jó helyre írom-e a kérdésemet de hátha tud segíteni. Kislányomnak…

    Tisztelt Doktornő! Nem tudom jó helyre írom-e a kérdésemet de hátha tud segíteni. Kislányomnak születésekor volt egy hypopigmentált foltja, pár milliméteres az egész. A napokban azt tapasztaltuk, hogy ez a kis folt bepirosodott, úgy néz ki leginkább mintha kicsit véraláfutásos lenne, vagy ahhoz hasonló. Mitől lehet ez, vagy mit lehet ezzel kezdeni?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Tisztelt Érdeklődő!
    A panasz látatlanban nem elbírálható.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Tisztelt Doktornő ! ISOTRETINOINt10 mg szedek 1 hónapja. Az lenne a kérdésem,hogy tulajdonképen…

    Tisztelt Doktornő !
    ISOTRETINOINt10 mg szedek 1 hónapja.

    Az lenne a kérdésem,hogy tulajdonképen ez hormon tartalmú készitmény ? hatással van a növekedésre hízásra stb? Májvédőt szedjek hozzá ?
    Valamint tapasztaltam a gerincemben hirtelen pár másodperces nyilalló fájdalmat , és ar arcom hirtelen foltokban kipirosodását ez utalhat valamire a gyógyszerrel kapcsolatban vagy normális ?
    mint tudjuk ez erős magzatkárositó. a mostani magzatra lenne káros csak ?
    lehet vitaminokat szedni vele ? mert 1000mg c,d vitamint valamint b és halolaj kapszulát szedek. a testedzés h van a kezelés alatt ? mert napi 4 órát szoktam táncolni de 1 hónapja abba hagytam az iskola miatt de ujra kezdeném. a kezelés befejeztével elmulnak az aknék vagy lassan visszajönnek ?
    előre is köszönöm
    15 ⁄lány

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Kedves 15 éves lány!
    Elég sok kérdést tett fel. Az isotretinoin magzatkárosító, megfelelő fogamzásgátlást kell alkalmazni, a kezelés befejezése után néhány hónapig nem ajánlott a terhesség. Táncolni lehet, ha nincs izomfájdalma. Ritkán több kezelés is szkséges lehet.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Kedves Doktornő!
    Édesanyám mellén a bimbó ívében hónapok óta van egy sima piros kb 10 cm hossző, 5 cm széles folt.Fájdalmat nem okoz.Már a háziorvoson keresztül a sebészeten mindenhol járt , két bőrgyógyásznál de mindenhol mást mondanak.
    Bakteriális fertőzés, bőrgyulladás ami gyógyulásnak… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Tisztelt Érdeklődő!
    Több orvosnál jártak, nem tudták megmondani mi a baj. A szövettani lelet remélem, segíteni fog.
    Üdvözlettel dr. Bánfalvi

  • Tisztelt Doktornő!40 éves férfi vagyok 17 éve házasságban élek.Szeretkezésnél óvszert használunk.Két…

    Tisztelt Doktornő!40 éves férfi vagyok 17 éve házasságban élek.Szeretkezésnél óvszert használunk.Két napja a péniszemen a fitymát nehéz hátrahúzni és be van repedezve.De nem fáj,nem viszket,vizeléskor nincs égető érzés.Soha nem volt más partnerem,mióta megnősültem.Kérem mondja meg mia baj.Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Tisztelt Érdeklődő!
    Gyulladásos vagy irritatív allergiás folyamat okzhatja. Bakterium vagy gomba is szerepet játszhat. Nehéz az okot kideríteni. Tisztálkodjon tiszta vízzel, kenje Neogranormonnal és Betadinnal felváltva.
    Ha nem javul, személyes vizsgálat szükséges.
    ÖÜdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Kedves Doktornő! Én egy olyan kérdéssel fordulnék önhöz hogy két hete voltam a bőr és nemi beteggondozóban…

    Kedves Doktornő!
    Én egy olyan kérdéssel fordulnék önhöz hogy két hete voltam a bőr és nemi beteggondozóban vizsgálaton nemi betegségre voltak vizsgálatok szűrések. Két nap múlva kell menjek az eredményekért. Ha esetleg találnak valamilyen nemi betegséget akkor köteles lennék bevinni a páromat is oda? Nem volt 6 éve szexuális kapcsolatom csak azt mondtam hogy van párom mert féltem hogy másképp nem csinálják meg a vizsgálatot ha mostanában nem volt szexuális kapcsolatom. Kötelezhetnek rá hogy a partnert is bevigyem?
    József

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Kedves József!
    Nem egészen értem a helyzetet. Ha nincs partnere, nem tud bevinni senkit.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Tisztelt Doktornő!5 éve mell daganatom volt,azóta minden eredményem negativ.A vállamba ideggyulladás…

    Tisztelt Doktornő!5 éve mell daganatom volt,azóta minden eredményem negativ.A vállamba ideggyulladás lett,emiatt az ortopédus kiirt 7 darab uh kezelést a nyakamra.Azt szeretném kérdezni hogy Ön szerint 5 év tünetmentesség után mehetek e ilyen fizikós kezelésre.Van aki szerint melegfürdőbe,eleketromos kezelésre,vagy masszirozásra is mehetnék.Önnek erről mi a véleménye.Tisztelettel:B.Csilla

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Kedves Csilla!öt év tünetmentesség után a nyaki Uh valószínűleg nem ártalmas.
    Járjon rendszeresn gondozásra.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Kedves Főorvosnő!

    52 éves vagyok, egyedül élek ezért nincs is semmilyen nemi kapcsolatom. Ennek ellenére, a napokban azt vettem észre, hogy a hímvesszőmön az előbőr kissé megduzzadt száraz és amikor lehúzom, fáj és hosszanti repedések vannak rajta. Lassan és némi kínnal sikerül… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Kedves István!
    Tiszta vízzel tisztálkodjon és semleges nem konzervált nem illatosított krémekkel kezeleje naponta minél többször.
    Üdvözlttel: dr. Bánfalvi

  • Tisztelt Doktornő!

    Pár éve (terhesség alatt) jelent meg a fenekemen pár kis folt. Sajnos elhanyagoltam, és mára már sok kis folt alakult ki. Az utóbbi hónapokban már az a jellemző, hogy pattanásként kezdődik (hol kisebb, hol nagyobb pattanás, és ha nagyobb, akkor fáj is), aztán… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Kedves Vica!
    VAlóban elképzelhető, gyulladásos eredetűek a panaszai. Hossza antibiotikum szedés lehet szükséges.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Tisztelt Doktornő! Tudom,látatlanba nem lehet diagnosztizálni,de mégis azt szeretném kérni,hogy segitsen ,mégis mi lehet a lábamon? kb 10 éve már ott van,kb 23 éves korom óta,nő vagyok egyébként, kb fél cm hosszú,tojás alakú, szürkés szinű,kicsit kiemelkedik,érdes felületű valami. Amióta kijött,ugyanolyan,nem… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Tisztelt Érdeklődő!
    Sajnálom, de személyes vizsgálat lenne szükséges.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Tisztelt Főorvos Nő!
    Körülbelül kettő éve van a jobb hüvelykujjamon hosszanti sötét fekete csík. Néha úgy tűnt, mint ha le akarna nőni, vagy kicsit halványabb lenne, de nem múlik el. Sajnos rosszat olvastam a körömről. Az elmúlt évben kérdeztem a körzeti orvost is, hogy mit jelenthet,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Tisztelt Érdeklődő!
    Javaslom személyesen forduljon bőrgyógyászhoz.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Tisztelt Doktornő! 8 éves kislányomon túlzott szőrösödés figyelhető meg. Kiskora óta vastag…

    Tisztelt Doktornő!
    8 éves kislányomon túlzott szőrösödés figyelhető meg. Kiskora óta vastag a szemöldöke, az elmúlt hetekben pedig a szája felett is szőrszálak jelentek meg. Én is hasonló problémával küzdök, nekem megállapították hogy nem hormonális. Bőrgyógyász szerint korai még hormonálisan vizsgálni. Mit javasol? Mi a véleménye a Vaniqa nevű krémről? Válaszát előre is köszönöm! Edit

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Kedves Edit!
    A vaniqa krén hatásos, amíg használják. utána a szőrzet erősödhet. Egyenlőre várjanak. Laseres szőrtelenítés a leghatásosabb.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Üdvözlöm!Pár napja elharaptam a számat és sebes lett.Azt kérdezném hogy a húsevő baktérium megfertőzhetett-e?Mik…

    Üdvözlöm!Pár napja elharaptam a számat és sebes lett.Azt kérdezném hogy a húsevő baktérium megfertőzhetett-e?Mik a tünetei?(A hétvégén két napig lázas voltam,fájt a torkom és köhögök de ma azt mondták hogy ez vírusfertőzés)15 éves vagyok és fiú.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Tisztelt Érdeklődő!
    Javaslom kenje Betadinnal a sebes területet és rövidesen nagy valószínűséggel meggyógyul.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Tisztelt Doktornő! Kicsivel több mint fél éve a páromtól valószínűleg közös törölköző használat…

    Tisztelt Doktornő!

    Kicsivel több mint fél éve a páromtól valószínűleg közös törölköző használat során elkaptam az uszodaszemölcsöt.. A páromnak viszonylag hamar (pár hónap) elmúltak a szemölcsök, viszont nekem a mai napig elő-előjönnek újabb és újabb kisebb⁄nagyobb nagyságúak.
    Megjelenési helyük: A comb hátsó oldala és a fenék.
    Bőrgyógyászom 2-3 alkalommal kikanalazta⁄kiszúrta tűvel. InfectoDell ecsetelőt írt fel, amivel naponta ecseteljük már a kezdetektől. A fagyasztást ellenezte, szerinte nem olyan hatásos.

    Nagyon el vagyok keseredve, mert azt olvastam, hogy fél és 3 év közöttre tehető az elmúlási ideje és már elég hosszú ideje tart nekem is.
    Az érintett területen nem szőrtelenítek, fürdéskor a vizet is csak óvatosan leitatom wc papírral, a fehérneműimet és nadrágjaimat pedig magas hőfokon mosom és vasalom, hogy megpróbáljam a lehető legjobban elkerülni a visszafertőződést.

    Szeretnék tanácsot kérni Öntől, hogy mit lehetne tenni.
    Nincs esetleg egy olyan gyógyszer, ami kifejezettem vírusos fertőződésekre való, és ily módon ezt is megszüntetné?
    Ön milyen kezelést javasol?
    (Az InfectoDell ecsetelővel is az a problémám, hogy van hogy egy kis csepptől valamelyik szemölcs már felsérül és így rögtön továbbfertőzöm saját magam. Leragasztani pedig nincs lehetőségem minden alkalommal, az egyszeri leitatás pedig lehet kevés.)

    Köszönöm segítségét!

    Üdvözlettel,

    Bernadett

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Kedves Bernadett!
    A betegség lassan, de lezajlik, idővel mindenkinél megszűnik.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Kedves Dr. Bánfalvi Teodóra Gyerekkoromban sokszor összeverekedtünk a hugommal és többször…

    Kedves Dr. Bánfalvi Teodóra

    Gyerekkoromban sokszor összeverekedtünk a hugommal és többször belemart az arcomba. A hegek nem erőteljesek nem is nagyon láthatóak de mégis elszeretném tüntetni. A lézeres frakcionált kezelésről tudom azt hogy az a legjobb de arra sajnos nekem nincs elég pénzem még amiről tudok az a mikrodermizáció és a dermaroller szóval a kérdésem az lenne hogy mit javasol hegek kezelésére:

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Tisztelt Érdeklődő!
    nem végzek ilyen kezeléseket, nincs vele gyakorlati tapasztalatom. Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Kedves Dr.-nő! Kislányom most 3 éves ék kb.1,5 évesen jelent meg körömgombához hasonló elváltozás…

    Kedves Dr.-nő!
    Kislányom most 3 éves ék kb.1,5 évesen jelent meg körömgombához hasonló elváltozás a jobb láb nagy ujján. Természetesen azonnal elvittem gyermekbőrgyógyászatra, ahol közölték hogy ilyen kicsi korban még nincs körömgomba! Azóta folyamatosan járunk kontrollra, több féle krémet kipróbáltunk, de semmit nem változik. Néhány hónappal ezelőtt vettek mintát,hogy hátha mégis gomba......de negítív lett az eredmény.
    A kislány lába eléggé izzad,ezért tavasszal, nyáron kicsit javul a helyzet, de nem múlik el,sajnos.
    Most épp Terbisil-lel kell kenegetnem. Egyébként nem fáj, nem érzékeny és nem terjed másik körömre.
    Látom, hogy a doktornőnk is tanácstalan.
    Ezért fordulok most Önhöz, hogy hátha van valami ötlete mi lehet ez és hogyan lehetne kikezelni.
    Köszönöm a válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Tsztelt Érdeklődő!
    ebben a korban körömgomba tényleg ritka. A kenőcs voiszont nem hatékony a gombára. Szerintem várjanak. Használjanak külön ollót a betegnek tűnő körömre.
    Üdvölettel: dr. bánfalvi