A betegek kérdései (5626)

  • Tisztelt Timár Doktor Úr!

    4 éves kisfiam immáron 2 éve küzd savós a középfülgyulladással.
    Nyáron nyugi van, de novembertől áprilisig folyamatosan szenved tőle, a hallása ilyenkor mindig ilyesztő módon csökken, alig ért valamit.
    4-5 hét mire teljesen kitisztul,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    De, feltaláltam:
    :-)

  • Gógyszerallergia?

    Jonapot! a gyermekorvosom szerdán felirt 3 gyogyszert. Duomox, Cataflam, Panalgorin, kaptam még hozzájuk probiotikumot (Jutavit). Ma (péntek) mindkét alkaromon, a combjaimon kiütések keletkeztek. Nagyon viszket és a nyakamnál is viszket.. cataflamtol eddig nem volt semmi bajom, panalgorint és… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Sajnos vizsgálat nélkül nem tudható, hogy ez allergia-e.
    Gyakran vírus okoz kiütést.
    Üdv.
    TT

  • Tisztelt Doktor Úr!

    3 éves kislányom 2 hónapja kezdte az óvodát. Ez alatt négyszer betegedett meg. Gyermekorvosunk minden alkalommal csak ambroxollt és fenistil cseppeket + gyakori orrszívást rendelt el, szájon át nem kellett antibiotikumot szednünk. Eddig szerencsére minden betegségéből… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Infravörös lámpával szoktam ezeket a gyerekeket kezelni.
    (Ez nem orrmandula-gyulladás)
    Üdv.
    TT

  • Tisztelt Doktor Úr!

    A fent említett műtét után,mennyivel szabad fújni az orrot?
    Előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    3 nappal utána.

  • Hasmenés 14 hónapos baba

    Joestet Doktor ur. Abban szeretnem a segitseget kerni, hogy van egy 14 honapos kisfiam,amikor negy honapos volt sajnos a korhazban voltunk veres hasmenes miatt kb masfel het kellett mire megggyogyult, azota mar negysz volkt hasmeneses betegsege szerencsere nem veres de eleg nehezen gyogyul ki… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Kedves Kérdező!
    A hasmenések általában nem veszélyesek. A Normaflore-ra kár költeni, nincs hatása.
    Ha tud inni a kicsi, nem lesz baj.

    Űdv.
    TT

  • Alvási légzéskimaradás

    Tisztelt Doktorúr!

    A közel öt éves kisfiam nagyon sokszor ébred éjszaka, négyszer-ötször jön át a mi ágyunkba. Ha felébredek rá, akkor visszakísérem, s ülök az ágyán fél órát-órát. Ilyenkor hallgatom a lélegzetvételét, s ijesztő, amit tapasztalok. Több, mint egy éve figyelgetem,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    2x kaptam a kérdését

  • Alvási légzéskimaradás?

    Tisztelt Doktornő!

    A közel öt éves kisfiam nagyon sokszor ébred éjszaka, négyszer-ötször jön át a mi ágyunkba. Ha felébredek rá, akkor visszakísérem, s ülök az ágyán. Ilyenkor hallgatom a lélegzetvételét, s ijesztő, amit tapasztalok. Több, mint egy éve figyelgetem, nem változik… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Kedves Kérdező!
    Hozza el a kisfiát, és akkor megnézem, elég nagyok-e a mandulái ahhoz, hogy ilyesmit okozzanak.
    A kinövés még hosszú lehet. Az alváslabor fölösleges hercehurca.

  • bogár a fülben/fejben?

    Jó Napot! 23 éves lány vagyok azt szeretném kérdezni, hogy fülön keresztül bejuthat e az agyba bogár? Kertészetben dolgozom ahol sok hasznos rovar, bogár van és 1 hónappal ezelőtt olyan mintha belement a fülembe valami bogár...több napig éreztem mintha valami lenne a fülembe és mostmár a fejem… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Kedves Kérdező!

    Az agyába nem, a hallójáratba igen. Meg kellene kérni egy orvost, hogy nézzen bele.
    Üdv.
    TT

  • Tisztelt DR.úr!
    1 hónapja volt orr mandula műtétem, és már jól vagyok, mennyi időnek kell még eltelnie ahoz hogy plasztikai sebészetre menjek az orrommal?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Felnőttnek orrmandulaműtét???
    Nem hinném, hogy befolyásolja a plasztikát.

    Üdv.
    TT

  • Füldugulás újra?

    Üdvözletem!
    A minap voltam fülmosásos mert a jobb fülemre kicsit halkabban hallottam. Az eredmény tökéletes lett,újra jól halottam vele. Viszont pár óra múlva a BAL fülemre kezdtem tompábban hallani kicsit. Este pedig éreztem mintha víz lenne a bal fülemben,de ezt sikerült a lábon ugrálós… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Csak annyi, hogy addig óvja a fülét víztől, huzattól.
    Másodszorra másik fülészhez mennék.
    Üdv.
    TT

  • Nyomas erzes a fulben

    Tisztelt Doktor Ur!

    33 eves no vagyok,es egy ideje nyomas erzest erzek mindket fulemben,ahhoz tudnam hasonlitani mint amikor magasan utazunk es bedugul az ember fule.Nem folyamatosan,de naponta tobbszor is elofordul.A nyaron volt egy hosszabb ideig tarto influenzas szeru megbetegedesem,amit… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Ennek több oka lehet, csak vizsgálattal lehet eldönteni.
    Üdv.
    TT

  • nyák a torokban

    KEdves Doktorúr!

    Az alábbi problémával fordulok Önhöz. Kb 1 hónapja beteg voltam, nagyon náthás, ami nem ürült ki. Elmentem fül-orr gégész orvoshoz, aki arcüreggyulladást állapított meg. Levofloxacin gyógyszert kaptam. Az antibiotikum már elfogyott, viszont azóta is folyamatosan… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Nem gyógyult meg az arcüreggyulladás, mert az antibiotikumtól nem gyógyul meg.
    Gőzöljön.
    Üdv.
    TT

  • üdvözlöm DR ÚR!
    a kérdésem az lenne a kislányom vasárnap tölti a 3 hónapot meg van fázva elvétve még köhög hapcizik és az orra állandóan teli van a mi gyerekorvosunk írt neki ambroxolt illetve kálcimuskot és sterimar orrspét
    a kálcimusk el fogyott a gyerekorvosunk csak 27.-én vízben… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Ezeknek nincs értelme.
    Infralámpával melegítsék az arcát napi 3x.
    Üdv.
    TT

  • üdvözlöm DRnő!
    a kérdésem az lenne a kislányom vasárnap tölti a 3 hónapot meg van fázva elvétve még köhög hapcizik és az orra állandóan teli van a mi gyerekorvosunk írt neki ambroxolt illetve kálcimuskot és sterimar orrspét
    a kálcimusk el fogyott a gyerekorvosunk csak 27.-én vízben… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Ezeknek nincs értelme.
    Infralámpával melegítsék az arcát napi 3x.
    Üdv.
    TT

  • Kisbaba szeklete

    Tisztelt Doktor Ur!

    Kislanyom decemberben lesz 2 eves,11,2 kg,Valtozatosan taplalkozik,eszik gyumolcsot,zoldseget eleg sokat,meg szopizik.Altalaban napi 1-2 szeklete szokott lenni,de vannak idoszakok amikor 4xszer is kakil,ami nem hasmenes,neha egy kicsit nyakos.
    Utalhat… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Ez nem betegség.

    Üdv.
    TT

  • Nyaki ciszta műtét

    Tisztelt Doktor Úr!

    3 éve tapintható egy nyirokcsomóm a submandibuláris háromszög alatt közvetlenül, 1 évvel ezelőtt , a bölcsességfog kivétele után látható is lett a nyakon, asp. cyt is volt egy éve, eredménye reaktív nycs.
    Bár akkor a doktornő azt mondta, ha nagyon zavar,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Nem látom értelmét egy ilyen műtétnek.
    Üdv.
    TT

  • Folyamatos torokköszörülés

    Tisztelt Doktor Úr,

    Külföldön tartózkodom kislányommal. 5 éves. Jó másfél hónapja köszörüli a torkát. Eleinte ritkán,aztán egy influenza óta percenként. Természetesen elvittem orvoshoz,ahol azt mondták szerintük allergia. Kapott claritine rágótablettát. A tünetei ettől enyhültek,de… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Infralámpázni kell az arcát, mert az orrmelléküregekből csorgó váladék okozza a tüneteket.
    Üdv.
    TT

  • Kedves Doktor Úr!
    10 éve házipor allergiám van, gyakran hónapkra berekedek, most is már 2 hóanpja rekedt vagyok, olyan, mintha kiakarna szakadni a gégém, mikor beszélek. 1 éve iylenkor ősszel ugyaniíln tüneteim voltak, akkor voltak gégésznál, be volt gyulladva a gégém, csináltak leoltást,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    4 napja ezt válaszoltam Önnek:
    Feltételezem, hogy orrmelléküreg-gyulladása van. Okozhatta eredetileg az allergia, de most már önálló lett a betegség.
    Meg kellene vizsgálnom.
    Üdv.

  • Kedves Doktor Úr!
    10 éve házipor allergiám van, gyakran hónapkra berekedek, most is már 2 hóanpja rekedt vagyok, olyan, mintha kiakarna szakadni a gégém, mikor beszélek. 1 éve iylenkor ősszel ugyaniíln tüneteim voltak, akkor voltak gégésznál, be volt gyulladva a gégém, csináltak leoltást,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Feltételezem, hogy orrmelléküreg-gyulladása van. Okozhatta eredetileg az allergia, de most már önálló lett a betegség.
    Meg kellene vizsgálnom.
    Üdv.
    TT

  • Tisztelt Dr. Úr! Szeretném majd megműttetni az orrsövényferdülésemet. Jelenleg Scippa nevű antidepresszánst és Frontin nevű nyugtatót kell szednem. A kérdésem az lenne, hogy a műtét előtt be lehet venni ezen, vagy bármiféle gyógyszereket? Gondolom bódításban végeznék a műtétet, vagy helyi érzéstelenítéssel,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Ezeket az altatóorvossal kell megbeszélni.
    Egyébként sokszor más kezeléssel el lehet kerülni ezt a nagyon kellemetlen műtétet.
    Üdv.
    TT