A betegek kérdései (5559)

 • Tisztelt Doktor Úr! Két-három éve küzdök ezekkel a tünetekkel egy 1,5 éves kihagyás után egy…

  Tisztelt Doktor Úr! Két-három éve küzdök ezekkel a tünetekkel egy 1,5 éves kihagyás után egy hete ismét jelentkeztek a túnetek. Fülcsengés, inkább fúvó jellegű, szédülés, hányinger. Pár hete voltam fül- orr- gégésznél mert bedugult mindkét fülem. Kimosta, a bal fülemmel tökéletesen de a jobb fülemmel szinte nem hallok semmit. Ez a szédülés meg tántorogva járás pokollá teszi az életemet rettenetesen gátol a napi munkában, az a kérdésem hogy mi lehet ez? Gyógyítható? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm! KIM

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Timár Tibor

  Ezt mindenképp meg kellene nézni.
  Üdv.
  TT

 • Tisztelt Doktor úr! Édesapám múlt hét csütörtökön lázas, gyenge volt, köhögött, étvágytalan…

  Tisztelt Doktor úr!

  Édesapám múlt hét csütörtökön lázas, gyenge volt, köhögött, étvágytalan volt. Hétfőn állapították meg nála, tüszős mandulagyulladása van. Antibiotikumot szed rá. Elvileg édesanyám is elkapta (szintén szed ab.-ot), ő nagyon köhög, édesapám már nem.
  Kérdésem az volna, hogy szombaton 7 hónapos kisbabámmal elmehetünk-e hozzájuk, vagy várni kell még a lappangási idő miatt?
  Köszönöm válaszát!

  Tisztelettel, K.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Timár Tibor

  Mivel nem stimmel a diagnózis és a tünetek, nem tudok erre válaszolni.
  Üdv.
  TT

 • A panaszaim nagyjából 2-3 hónapja kezdődtek, azóta kisebb nagyobb elétérssel ugyan ezeket a tüneteket…

  A panaszaim nagyjából 2-3 hónapja kezdődtek, azóta kisebb nagyobb elétérssel ugyan ezeket a tüneteket produkálom. (néha gyengébben, néha erősebben), a háziorvosom elküldött ful orr gégészhez(ott már jártam, ő elküldött Orr melléküreg ctre(ott nem mutattak ki semmit) most tervezek visszamenni, a fül orr gégészhez.

  A tüneteim:- Minden reggel fáj a torkom, de nem az a tipikus torokfájás, nyelni megfelelően tudok, olyan mintha valami le lenne oda rakódva, Napközben utána ezt egyáltalán nem érzem.
  -Rossz közérzet, gyengeség, gyakran fázom, melegem van.
  -Ha balra tartom a fejem, a bal orrlyukam dugul be, a jobbra akkor pedig a jobb.
  Ezek a tüneteim vannak, általában a háziorvosom szokott felirni antibiotikumot, ezt eddig 2x tette meg, azoktól elmúlik, minden mástol pedig nem. (a betegseg mulik el, az orrdugulas az megmarad)

  Vitaminokat szedek, renszeresen sportolok, megfeleloen etkezem.

  Mit gondol mitól lehet ez a problémám és mitévő legyek? A korhazban ahol voltam nem ugy tunik, mintha barmit tudnanak ezzel kedzeni.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Timár Tibor

  Sajnos erre nem lehet általános választ adni.
  Meg kellene vizsgálni.
  Üdv.
  TT

 • Tisztelt Doktor Úr! Az előző kérdező vagyok. A válaszaiból látom, 3 éves kor alatt Ön torokgyulladásra…

  Tisztelt Doktor Úr!

  Az előző kérdező vagyok. A válaszaiból látom, 3 éves kor alatt Ön torokgyulladásra nem ad antibiotikumot. Akkor ebben az esetben, hogy a 2.5 éves fiamnak torokpanaszai vannak, a füle békés, de láza van és a mandulái nagyok, mit tehetek? Csak a lázcsillapítás marad és a várakozás? Gondolom, lázasan infrázni sem tanácsos.

  Köszönettel, Nóra

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Timár Tibor

  Ezeket itt nem lehet kifejteni. Egyrészt-másrészt, 200 sor.
  Ha érdekli, hogy én miit gondolok, el kell jönniük.
  Üdv.
  TT

 • Tisztelt Doktor Úr! Amióta a 2.5 éves kisfiam bölcsis, szinte folyamatosan náthás, a háziorvos…

  Tisztelt Doktor Úr!

  Amióta a 2.5 éves kisfiam bölcsis, szinte folyamatosan náthás, a háziorvos szerint nagy a mandulája. Az orvos szerint a füle is piros (fül-orr-gégész szerint is) sokszor, de kimondottan fülfájásos panasz, láz még nem volt. Erre az infrázást szeretnénk bevetni, de a megfelelő lámpát csak most sikerült beszerezni (amit Ön is javasol).
  Pár hete köhög is, de most a héten lázas lett és a torkát fájlalta. A háziorvos azt mondta, akkor adjak neki Curam Duot, ha pár nap (3-4) után sem megy le a láza. Azt mondta, ez egy vírusos torokgyulladás (torok-valami, nem vagyok 100 %-ban biztos benne, hogy a gyulladás szót használta), szerinte most a füle "békés", de óriásiak a mandulái.
  Ha még holnap is lázas, elkezdeném az antibiotikumot. Ön szerint adjam akkor 10 napig? Vagy Ön nem is adná? Okozhatok-e kárt azzal, ha adom a Curamot? Eddig 3⁄4 év alatt kb. 2-3 alkalommal kapta ezt a gyógyszert, amikor lázas volt, de sosem volt meg a 10 nap.

  Köszönettel, Nóra

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Timár Tibor

  Általában 2,5 éves korban torokgyulladásra nem adunk antibiotikumot.
  Üdv.
  TT

 • Tisztelt Doktor Úr! Már második éjjel élem át,hogy arra ébredek,hogy olyan mi tha a légcsővem…

  Tisztelt Doktor Úr!
  Már második éjjel élem át,hogy arra ébredek,hogy olyan mi tha a légcsővem elzáródna.se ki se be semmi levegő,aztán helyre áll,olyan mintha a elzárnám az egészet.Ez létezik,hogy így hirtelen magától elzáródna?
  Nagyon ilyesztő
  Küszönöm

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Timár Tibor

  Nem tudom értelmezni, sajnos, a távolból.
  Üdv.
  TT

 • Kedves dr úr . Mellékelek egy kèpet kérem legyen szives megnèzni. 5 éves kisfiamnak így…

  Kedves dr úr .

  Mellékelek egy kèpet kérem legyen szives megnèzni.
  5 éves kisfiamnak így nèz ki a bcg oltásának a helye.
  Mitől lehet? Köszönöm szèpen.

  Link a képhez:http:⁄⁄kepfeltoltes.hu⁄view⁄150623⁄20150623_210026-1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Timár Tibor

  Nem lehet megnézni.

 • Üdvözlöm! Felnőtt korban mennyire ajánlott kivetetni az orrmandulát? Sose lett kivéve, eléggé…

  Üdvözlöm! Felnőtt korban mennyire ajánlott kivetetni az orrmandulát? Sose lett kivéve, eléggé horkolok és igazából sosem kaptam rendesen levegőt az orromon. Először kihez forduljak, a háziorvostól kaphatók egy beutalót, hogy megnézzék, egyáltalán ki kell-e venni? Előre is köszönöm a választ!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Timár Tibor

  Felnőttkorban az orrmandulát soha nem kell kivenni.
  Horkolása miatt fül-orr-gégészhez forduljon.
  Üdv.

  TT

 • Kedves Doktor Úr! A következő dologban szeretném kikérni a véleményét: férjem (44éves) 2014…

  Kedves Doktor Úr!
  A következő dologban szeretném kikérni a véleményét: férjem (44éves) 2014 december óta (lassan 8 hónapja) orrdugulással küzd. Természetesen, orvoshoz elmenni nem hajlandó :( Az állapot enyhítésére egész idő alatt orrspray (Rhinospray plus) segítségét vesz igénybe. Mivel én allergiás vagyok, ajánlottam neki tablettát és spray-t, amelyet magam is használom szükség esetén. Ezeket rövid ideig kipróbálta, de mivel nem jelentkezett az általa kívánt eredményt, visszatért a fent említett módszerhez. Mivel az, bár rövid ideig is tart a hatása, de mégis "felszabadítja" az orrát. Én úgy tudom, hogy orrspray használata ilyen hosszú időn keresztül nem tesz jót. Milyen következményei lehetnek ennek? Illetve mit lehet tenni, hogy elmúljon ez az állapot? Férjem azt mondja, hogy ezek megfázás tünetei, mert ha kis huzatot kap, mintha erősödne. De 8 hónapon át folyamatos megfázás nem létezik, szerintem. A válaszát előre is köszönöm.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Timár Tibor

  Kedves Kérdező!
  Hosszútávon tönkremegy a nyálkahártya.
  Orvosi segítséggel le lehet szokni, de kényszerkezelés ilyen problémában nem lehetséges.
  Üdv.
  TT

 • Kedves Doktorúr! Most 14 és 12 éves gyermekeimet 9 éve oltották bárányhimlő ellen. 1 oltást…

  Kedves Doktorúr!
  Most 14 és 12 éves gyermekeimet 9 éve oltották bárányhimlő ellen. 1 oltást kaptak. 3 éves öccsük néhány hete beteg lett és rá pontosan 2 héttel (múlt csütörtökön) a nagyfiam is belázasodott. 2 napig volt 39 fölötti láza, igen rossz közérzettel. A hasi problémái még mindig fennállnak. Amikor mérséklődött a láz, szombaton és vasárnap a derekán kijött 6-7 kiütés de igen picikék, talán 1-2mm átmérővel, kiemelkednek, ha jól megnézzük, van egy pici fehér közepük is. Tegnap reggelre volt néhány lencse méretű folt is a hátán, de azok mára elmúltak.
  Orvosunk pénteken látta, de akkor még nem volt kiütése, tegnap telefonon beszéltünk és szerinte ez mégis bárányhimlő lesz, de az oltástól ványadtak a kiütések. Önnek mi a véleménye?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Timár Tibor

  1 oltás - mint azóta kiderült - nem elég, de általában enyhe szokott lenni ilyenkor a bárányhimlő.
  Egyébként nincs jelentősége, hogy milyen néven tartjuk számon a mostani betegséget.
  Üdv.
  TT